DIY: stoere rechthoekige kniestukken op kapotte broeken maken

Soms heb ik het idee dat zoonlief iedere dag een kapotte broek heeft en om precies te zijn een gat ter hoogte van zijn knie. Om al die broeken weg te mikken vind ik wat zonde en bovendien kunnen kniestukken een broek juist leuk maken.

Mooie stoere rechthoekige kniestukken op kapotte broeken maken

Vaak maak ik ronde of ovale kniestukken, maar dat wordt soms een beetje saai :-). Bovendien is het niet op iedere broek even mooi, bijvoorbeeld met een broekzak op de knie kan het onhandig uitkomen.

kniepad op broek Mooie rechthoekige kniestukken op kapotte broeken maken kinderkleding babykleding

Daarom nam ik dit keer rechthoekige kniebeschermers, wat een stoer effect geeft. Ook zo’n kniepad maken? Meet op hoe groot je hem wil hebben (het mooiste is in de breedte van naad tot naad) en zoek een stukje spijkerstof of andere stevige stof van dat formaat. Houdt er rekening mee dat je ook een zoom moet kunnen maken en alle kanten dus ongeveer 1,5cm extra nodig hebt.

kniepad op broek Mooie rechthoekige kniestukken op kapotte broeken maken kinderkleding babykleding

Speldt het op de broek en stik het vervolgens vast. Als je een naaimachine hebt kun je kiezen voor meerdere stroken stiksel, ongeveer om de halve centimeter, in een contrasterende kleur, voor een extra stoer effect.

Meer inspiratie

20140602-091543-33343907.jpgVan jongenskleding meisjeskleding maken: babykleding en kinderkleding DIYVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersVoor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderenVerjaardagscadeau voor kids van 2 jaar of 3 jaar: leuke cadeau tips voor peutersTanden poetsen: tips om het makkelijker te maken met baby en kindHoe je kleine kinderen aan het eten krijgt: het recept voor baby, peuter en kleuterWat een leuk waterspeelgoed is dat AquaplayTraktaties voor kinderen op crèche of schoolkinder yoga om te slapen

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids