LEGO opbergen: opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel

LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren bij het opruimen? Hier vind je handige tips voor DUPLO en LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel.

Leuk hoor, die prachtige LEGO sets. Maar bij mijn kinderen blijven ze niet netjes in elkaar zitten. Het slingert al snel door de hele kamer of zelfs door het hele huis. Daarom hebben we gezocht naar handige spullen voor het opbergen van al die LEGO.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor DUPLO en LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel.

LEGO opbergdoos of opbergbox

Dit is denk ik de meest stijlvolle LEGO opbergdoos of opbergbox. Die misstaat niet in een hip interieur. Deze LEGO box heeft de vorm van een LEGO blokje. Daarom kun je deze LEGO doos natuurlijk ook stapelen. Te koop Bol.com.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel. Dit is denk ik de meest stijlvolle LEGO opbergdoos of opbergbox. Die misstaat niet in een hip interieur. Deze LEGO box heeft de vorm van een LEGO blokje.

Dit soort LEGO boxen zijn ook heel handig voor dingen als gebruiksaanwijzingen, je kunt er van alles in opbergen.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor DUPLO en LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel.

Ook fijn: je kunt deze LEGO dozen ze ook als lade systeem kopen. Voor op je bureau kun je zelfs houten LEGO lades kopen.

Speelkleed en opbergzak ineen

Voor peuters en kleuters is de hoeveelheid LEGO of DUPLO vaak nog overzichtelijk. Dan is een speelkleed en opbergzak in een handig. Als de kids uitgespeeld zijn, dan ruim je de boel in een keer op. Dat is makkelijk LEGO opbergen! Te koop bij I love speelgoed.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel. Voor peuters en kleuters is de hoeveelheid LEGO of DUPLO vaak nog overzichtelijk. Dan is een speelkleed en opbergzak in een handig. Als de kids uitgespeeld zijn, dan ruim je de boel in een keer op

Opbergen in LEGO opberglade of ladekast systeem

Inmiddels is de hoeveelheid LEGO bij onze kinderen zo groot, dat de boxen hierboven niet meer voldoende waren. Daarom hebben we een aantal simpele doorzichtige ladekasten. Deze ladekasten zijn te koop bij Bol.com en bij Xenos.

Je kunt ze in allerlei formaten vinden. Met en zonder wieltjes. Welke maat het handigste is, ligt er aan hoe je hem gebruikt. Wil je alles in kleine sets uitsorteren of wat meer bij elkaar houden? En moet de LEGO ladekast onder een bureau passen? Daarnaast speelt de leeftijd van je kind misschien ook een rol. Een peuter of kleuter heeft andere wensen dan een groter kind of tiener.

Bij ons moesten de LEGO lades inderdaad onder een bureau passen. Daarnaast wilde we de blokjes op kleur sorteren.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel. Inmiddels is de hoeveelheid LEGO bij onze kinderen zo groot, dat een paar boxen niet meer voldoende waren. Daarom hebben we een aantal simpele doorzichtige ladekasten.

Een LEGO speeltafel met stad of trein

Onze jongen is helemaal gek op zijn LEGO trein, zonde dus om in een doos te stoppen. Daarom maakten we een LEGO City speelbureau met een halve LEGO stad. Compleet met LEGO trein, politiebureau en brandweer. De werkbeschrijving van het LEGO bureau vind je hier.

Door de stad heen heeft hij inmiddels ook een flinke knikkerbaan gemaakt. De knikkerbaan van Hubelino past op LEGO, er is ook een versie die op Duplo past.

Op deze foto zit er ook nog wat LEGO in zijn kratjes van Kidsdepot. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. Onze jongen is helemaal gek op zijn LEGO-trein, zonde dus om in een doos te stoppen. Daarom maakten we een LEGO-City speelbureau met een halve stad.

Ons meisje wilde net als haar broer een LEGO speeltafel. Bij dochterlief ligt de nadruk veel meer op de gebouwen. Ze heeft op haar LEGO bureau een combinatie van LEGO Friends, LEGO City en onze Fabuland van vroeger.

Voor dit bureau gebruikten we ook de flexibele straatplaten van LEGO. Je kunt zelf bepalen waar je de stukken aan elkaar klikt en zelfs de streepjes in het midden kun je (deels) aanpassen met gladde tegels. De flexibele LEGO straatplaten kun je los gebruiken, maar ook in combinatie met de traditionele grondplaten.

De straatplaten zitten in een aantal nieuwere LEGO City sets, maar zijn ook los te koop bij Bol.com.  Wil je meer weten? In onze review van het LEGO City stadscentrum vertellen we er meer over.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. Ons meisje wilde net als haar broer een LEGO-speeltafel. Bij dochterlief ligt de nadruk veel meer op de gebouwen. Ze heeft op haar LEGO-bureau een combinatie van Friends, City en onze Fabuland van vroeger.

LEGO opbergen in een grote speelgoedkast

Bij kleine meis ligt natuurlijk niet alle LEGO op haar bureau. In de lades onder haar LEGO tafel zit natuurlijk heel veel LEGO opgeborgen. Door één grote speelgoedkast te maken, kan ze al haar speelgoed gebruiken, maar oogt die verzameling speelgoed minder rommelig. Hier laten we meer van haar LEGO bureau en de rest van haar speelkast zien.

Ikea hack: DIY speelgoedkast met LEGOtafel, kinderkeuken en Barbie huis

LEGO broodtrommels

Heb je een echte grote LEGO fan? Dan zijn de broodtrommels van LEGO ook heel tof. Het is hetzelfde LEGO blokje als de opbergdoos. Te koop bij Bol.com.

broodtrommels voor LEGOfans

Verder lezen

Op Leuk met kids schrijven we regelmatig over LEGO en bouwen, daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips. Of bekijk de tips hieronder.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor DUPLO en LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids