De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Het is alweer augustus, wat gaat de tijd hard. In deze Leuke Update laat ik je nog wat leuke dingen zien voor de rest van de zomer. Maar natuurlijk zijn er ook weer heel veel nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids.

Iedere maand zie ik zo veel leuke dingen langskomen, te veel om aparte blogs over te schrijven. Al die toffe kids hotspots en wannahaves laat ik je daarom hier zien. Ben je op zoek naar kindvriendelijke festivals en uitjes, kijk dan even in de Leuk met kids agenda.

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Wonen met kids

We zijn kort geleden verhuisd, dus we zijn flink met de inrichting bezig. De zithoek is af en we zijn er zo blij mee! We wilden hier de lievelingskleuren van de kinderen gebruiken: roze en geel. We gingen voor twee kleuren uit de Flexa Creations collectie. Ik laat je in dit artikel zien hoe we de roze en gele vlakken op de muur maakten en laat ik nog veel meer foto’s zien.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Wat heeft een verhuizing veel impact op kinderen! Ik ging daarom op zoek naar ideeën om het verhuizen voor de kinderen makkelijker te maken. Op Instagram en Facebook kreeg ik heel veel goede tips. Jullie tips en onze eigen ervaringen vind je terug in dit artikel over verhuizen met kinderen.

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Vond jij de kledingkast van de Mini Playbackshow vroeger ook zo fascinerend? Zo’n garderobe wilde kleine meis ook wel op haar kamer voor haar verkleedkleding. Of nou ja, ik had bedacht dat ze dat wilde en zij is helemaal blij met het resultaat! De kast is gemaakt van de Algot kast van Ikea.

meisjeskamer met garderobe verkleedkast van Ikea Algot wandkast

Terug naar school

Nog even en de kinderen gaan gewoon alweer terug naar school! Tijd dus om te kijken wat we nog nodig hebben. Bij de Hema zijn er superveel leuke nieuwe dingen, ik zette onze favoriete schoolspullen op een rijtje.

Schoolspullen van de Hema: onze favorieten voor het nieuwe schooljaar

Uitjes met kids

In de Efteling wordt op 28 september het dertigste sprookje in het Sprookjesbos onthuld: De zes Zwanen. In het slot zit prinses Elisa op een rots, ze breit er hemden van asters, waarmee ze de betovering van haar broers kan verbreken. Je kunt op een zwaan door het slot varen of er doorheen wandelen. Nu al is er in het Efteling Museum een nieuwe interactieve tentoonstelling over al de dertig sprookjes in de Efteling. Nog een extra reden om naar de Efteling te gaan! Corrien bekeek samen met drie kleine kleutertjes de sprookjes in de Efteling en maakte deze foto.

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids: de dertigste attractie in de Efteling

Wat een fijne kortingsactie bij de Tuinen van Appeltern: kinderen mogen in augustus gratis met (groot)ouders. Mocht je je afvragen wat er voor kids te doen is, kijk dan even naar mijn foto verslag van de Tuinen van Appeltern.

De Tuinen van Appeltern: het ontdekkingseiland

In het het Waterliniemuseum in Bunnik is tot eind oktober een speciale kindertentoonstelling. De tentoonstelling is gebaseerd op de kinderboekenserie ‘Dagboeken van Nurdius Maximus’ en geeft een kijkje in de Romeinse tijd. Het is een actieve doe-expositie in een van de oude gebouwen op het fort, waarin kinderen worden deelnemen in de geschiedenis.

In het het Waterliniemuseum in Bunnik is tot eind oktober een speciale kindertentoonstelling over de Romeinse tijd

Vakantie met kids

Wij bezochten dit jaar een hele fijne kasteelcamping in Frankrijk. Lekker zwemmen, spelen en naar een marktje, wat wil een mens nog meer? Ik schreef natuurlijk een blog en laat heel veel foto’s zien.

het zwembad van kasteelcamping Le Petit Trianon de Saint Ustre in de Vienne in Frankrijk

Op de terugweg bezochten we ook nog even Lille, wat een toffe afsluiting van de vakantie. Het is fijn om niet het hele stuk in eens te rijden, maar het is ook gewoon een hele leuke stad. In dit artikel deel ik onze tips voor een nachtje in Lille met kids.

Nachtje Lille met kinderen: overnachten op weg naar Zuid Frankrijk

Sindskort zijn er op vier parken van Landal speciale babybungalows. Het zijn sfeervolle accommodaties, waar je alles voor je baby hebt. Er zijn vier parken met deze babybungalows: Landal Coldenhove, Landal Rabbit Hill, Landal Aelderholt en Landal Landgoed ’t Loo. Op de site van Landal vind je meer informatie over de babybungalow en andere babyvriendelijke parken.

huisje op Landal Rabbit Hill

Corrien ging dit jaar naar het zuiden van Zweden en fotografeerde speciaal voor mij deze kleurrijke huisjes in Ystad. Die zijn te leuk om niet te delen! Nu staat Zweden dus ook op mijn wensenlijstje voor vakantie!

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - Ystad in Zweden

Shoppen met kids

Poehee wat kan ik de kids af en toe achter het behang plakken als ze elkaar weer in de haren zitten… tijd voor een dagje een op een aandacht voor kleine meis dus! Wat is ze dan gezellig, we hebben de hele dag samen gewinkeld, koffie gedronken en over de grachten geslenterd. Dit gaat we veel vaker doen, samen Amsterdam in! Zoek je leuke dingen in de hoofdstad, kijk dan even op mijn pagina over Amsterdam met kinderen.

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - dagje amsterdam met kids

Toen we gingen shoppen, gingen we ook naar de Arket. Dit zusje van H&M heeft heel veel organic cotton, voor beide kids nam ik een kleurrijke broek mee. Vanochtend visten beide kids hun nieuwe aanwinst van het wasrek. De laarzen zijn van Bergstein, gemaakt van soepel natuurrubber. Zo jammer dat die er niet in volwassen maten zijn, wij zijn echt fan. Ze zijn onder meer te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #21 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Onze kleine LEGO fan sprong een gat in de lucht: er komen officiële LEGO winkels in Utrecht en Amsterdam. Hij kan niet wachten tot die flagshipstore er deze herfst is in Amsterdam! De foto nam ik in Legoland.

er komen officiële LEGO winkels in Utrecht en Amsterdam

Eten met kids

Ik was het al een tijdje van plan: wentelteefjes maken. Toen we ze een café proefden, besloten we ze thuis ook eens te maken. Omdat er in de meeste recepten veel suiker zit, maakten we een recept met honing en fruit, heerlijk bij het ontbijt op je vrije dag:

Wentelteefjes

Wat een idyllisch kindvriendelijk plekje is restaurant NuNu, bij Deventer. Dit restaurant ligt in het groen en heeft een toffe ouderwetse speeltuin. Ik ben niet zo ver van Deventer opgegroeid. Mijn vader woont er nog steeds in de buurt, dus we komen er redelijk veel. Bij NuNu waren we een paar jaar geleden wel eens geweest, maar de laatste tijd waren hoorden we slechte berichten over het eten. Toen we zagen dat het restaurant een nieuwe eigenaar heeft, besloten we het weer eens te proberen. We waren blij verrast!

NuNu: kindvriendelijk restaurant met speeltuin bij Deventer

Lezen met kids

Dat is weer eens een ander soort doeboek: Het Grote Kunst Doeboek van Illustrator Paul Thurlby. Grotere kids kunnen het boek met de opdrachten zelf doen, ik deed boek samen met de kinderen (5 en 7 jaar). Je doet telkens eerst een opdracht en op de volgende bladzijde lees je meer informatie. Zo is er een zoekplaatje van een schilderij van Jan van Os, op de volgende bladzijde vind je het antwoord en lees je hoe deze schilder werkte. Ook kunnen kinderen op veel plekken zelf aan de slag om te tekenen en schilderen. Het filmpje hieronder geeft je een beeld, onze kids vonden het erg leuk. Het boek is te koop bij Bol.com.

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids. Heb jij een leuke tip? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids