De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis

Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes. 

Ik maakte een lijstje met leuke ideeën voor een kinderfeestje, voor zowel thuis als buitenshuis. Heel veel inspiratie van de verjaardag van jongens en meiden. In de meeste gevallen noem ik geen organisaties, want die zijn bijna altijd lokaal georganiseerd.

Een van de moeders van school had laatst een mooie wijsheid: “Wij ouders willen te vaak wat ‘origineels’. De kinderen willen gewoon met hun vrienden zijn.”

Inhoud: ideeën voor een kinderfeestje

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes. Zoals Jeugdland.

Ideeën voor kinderfeestje buitenshuis

Een actief kinderfeestje binnen

Trampolinespringen: vinden veel kids leuk. Bijvoorbeeld bij JumpSquare en Jump XL.

Klimmen: zoonlief ging een keer naar een klimhal. Zo één waar kinderen goed gezekerd worden en tegen allerlei wanden kunnen klimmen. Alle aanwezige jongens vonden het fantastisch. De minimale leeftijd wisselt per klimhal, dat kan bijvoorbeeld zijn vanaf 5 jaar of vanaf 8 jaar.

Apenkooien: in het weekend staan gymzalen vaak leeg. Dan kun je veel gymzalen huren als locatie voor feestjes, vaak ook met een gymdocent.

Zwemmen: als alle vriendjes en vriendinnetjes een zwemdiploma hebben dan kun je gaan zwemmen.

Voetbalstadion: een rondleiding bij je favoriete club en natuurlijk ook zelf even voetballen.

Bowlen: een klassieker, zeker discobowlen.

Lasergamen of paintballen: leuk voor wat oudere kinderen en tieners. Bijvoorbeeld bij Gamecity in Zoetermeer of de Kartfabrique in Utrecht. Voor lasergamen en paintballen is vaak een minimale leeftijd, bijvoorbeeld 7 jaar of 8 jaar.

Naar een binnenspeeltuin: als kinderen mogen kiezen, noemen ze vaak een indoor speeltuin. Zoals Monkey Town, Ballorig, Candy Castle, Chimpie Champ, Dartel Dome of een lokale binnenspeeltuin. Ga je met kleintjes, ga dan zo vroeg mogelijk, dan zijn er vaak nog niet zo veel grotere kinderen. Ik maakte een lijstje met leuke binnen- en buitenspeeltuinen in heel Nederland en België.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes. Dit is Jumpsquare.

Actieve kinderfeestjes buiten

Outdoor sporten: voor wat grotere kinderen is outdoor sporten leuk. Denk aan kanoën, survivallen, free runnen, landzeilen, vlotten bouwen en BMX fietsen. Veel van dit soort kinderfeestjes zijn vanaf 8 jaar.

Skaten: skateshops organiseren op allerlei plekken in Nederland en België skate-les. Een leuk actief kinderfeestje buiten dus.

Schaatsen: rondjes zwieren op een kunstijsbaan, of zelfs les volgen. In de kantine kun je vaak prima taart eten. Een leuk kinderfeestje in de herfst of winter.

Klimbos: lekker buiten klimmen en je energie kwijtraken. Wij gingen bijvoorbeeld naar Fun Forest, die zitten in verschillende steden.

Boottocht: bij voorkeur naar een plek waar ook nog wat leuks te doen is. Met de Veerdienst Amsterdam kun je bijvoorbeeld een boottocht maken, naar Pampus of naar het Muiderslot.

Naar een (natuur)speeltuin: bij veel speeltuinverenigingen kun je je feestje vieren. Dat is vaak heel goedkoop of zelfs gratis. Soms zijn er ook leuke workshops mogelijk, zoals hutten bouwen.

Naar een boerderij: met wat jongere kids is een kinderboerderij, speelboerderij of kaasmakerij heel leuk om te doen. Vaak mogen kinderen bij een verjaardagsfeestje helpen met de dieren voeren. Ook dit kinderfeestje is vaak heel betaalbaar. Leuk voor kinderen van 4, 5 of 6 jaar.

Dierentuin: bij dierentuinen kun je vaak leuke kinderpartijtjes doen.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis

Escape rooms, VR en andere experiences

Escaperoom: samen ontsnappen geeft een band. Een leuk feestje voor tiener jongens en meiden.

Escape Tours: interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Leuk als tienerfeestje buiten, je kunt dit doen in verschillende steden in Nederland en België. De meeste van deze tours zijn vanaf 12 jaar, er zijn ook familietours voor jongere kinderen.

The Park PlaygroundVR experiences die je samen kunt doen op een feestje met tieners. In deze virtuele ervaring maak je je eigen avontuur, iedereen er kan apart rondlopen. Denk aan De Mol in VR, een escape room of een sci-fi avontuur. Er zijn verschillende locaties in Nederland en België. Er zijn experiences vanaf 7 jaar, vanaf 9 jaar en vanaf 12 jaar.

AMAZE van ID&T is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en tieners vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer. Je kunt er ook als tienerfeestje heen, een super origineel kinderfeestje.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes. Amaze van ID&T is leuk als tiener feestje.

Ideeën voor een cultureel kinderfeestje

Theaterles: zelf een voorstelling maken die alle ouders vervolgens kunnen bekijken. In heel Nederland en België zijn er jeugdtheaterscholen die dit organiseren.

Naar een theatervoorstelling: bij veel jeugdtheaters kun je een voorstelling bezoeken en daar je feestje vieren. Vaak mag je ook nog verkleden. Zo gingen beide kids een keer naar Theater de Toverknol, dat zit in Amsterdam en Utreht, maar het is ook op heel veel andere plekken.

Naar de bioscoop: met zijn allen naar een film. En vooraf taart eten in een leuk restaurantje, of juist thuis.

Museum: veel musea hebben een leuk programma voor kinderfeestjes. Ik maakte een lijst met kindvriendelijke musea.

Dansles: een workshop streetdance of hiphoppen is erg leuk. Vaak wordt er ook een video van gemaakt als aandenken van het kinderfeestje. Mijn meisje heeft dit hoog op haar lijstje staan voor het feestje op haar verjaardag.

Circus feestje: met zijn allen trucs uithalen. Dit soort feestjes worden door allerlei organisaties aangeboden, vaak door circusscholen.

Kinderfeestje met knutselen en andere creativiteit buitenshuis

Knutselen vinden heel veel jongens en meisjes heel erg leuk. Je kunt bijna overal wel een knutselfeestje doen, zowel binnen als buiten.

Proefjes en onderzoekjes, zoals bij het Hemlab in Zaanstad.

Een graffiti workshop. Zo organiseert Graffitifun graffiti feestjes in heel Nederland, een vriendje van mijn zoontje deed dit een keer. Daar maakte onze kleine man een heus kunstwerk, hij was helemaal trots. Dit soort feestjes zijn vanaf ongeveer 6 jaar. Deze verjaardagsfeestjes kun je binnen en buiten doen.

Foto shoot: leuk voor modelletjes in de dop.

Pottenbakken of kaarsen maken: oude beroepen zijn helemaal niet saai. Daarnaast krijgt je een aandenken mee bij dit kinderfeestje.

Kookles: samen met je vriendjes en vriendinnetjes koken of taartbakken. Zo deed ons meisje een workshop koekjes bakken bij Jeugdland in Amsterdam

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis

Feestjes in restaurants

Veel restaurants organiseren kinderfeestjes. Ik maakte een lijst met kindvriendelijke restaurants. Een deel daarvan organiseert ook feestjes. Ideaal als je kind niet in de zomer jarig is, maar je toch een gezellige ruimte wil.

McDonalds: als kind ging ik ooit naar een verjaardagsfeestje bij McDonalds, compleet met spelletjes en Happy Meal. Mijn ouders vonden het niks, maar ik vond het fantastisch. Ik heb het mijn kids nog niet verteld 😉

Een high tea is ook leuk met wat oudere meiden. Bijvoorbeeld bij de bubblegum-roze winkel van Blond Amsterdam in de Pijp. Hieronder lees je ook nog meer over een high tea feestje thuis.


Ideeën voor een kinderfeestje thuis

Veel kinderen vinden een feestje aan huis heel erg leuk. Voor ouders is het vaak wel een heel druk feestje. Je kunt dat eventueel oplossen door een deel van het feestje buitenshuis in de buurt van huis te doen. Al is dat bij een kinderverjaardag in de lente of zomer vaak makkelijker dan in de herfst of winter.

Een themafeestje: ieder kind heeft wel iets waar hij of zij gek op is. Treinen, Lego, eenhoorns, dino’s, zeemeerminnen, Freek Vonk, voetbal, ballet, verzin het maar. Om dat thema kun je het kinderfeestje van je zoon of dochter heen organiseren. Van de versiering tot het entertainment. Alles kan in het thema: de taart, bordjes, bekers, slingers, posters, schmink, spelletjes, een film, spel, verzin het maar. Of je nou een kinderfeestje voor je peuter of kleuter organiseert, of voor oudere kinderen. Leuke ideeën voor een themafeestje vind je hier.

Zoek je spulletjes voor een kinderfeestje? Dan kun je terecht bij I Love Speelgoed, bij Bol.com, bij Hema en bij Fun & Feest. Denk aan uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink. Daarbij zijn ook veel duurzame keuzes.

Ideeën voor een kinderfeestje rondom huis

Oud-Hollandse spelletjes: good old koekhappen enzo. Dit is leuk als je een kinderfeestje buiten in de tuin of in het park organiseert. Leuk voor een kinderverjaardag voor peuters en kleuters van 4 of 5 jaar.

Een speurtocht: nadat je thuis taart hebt gegeten doe je buiten een speurtocht in de buurt. Voor wat grotere kinderen zijn de spionnenfeestjes van Spyctive cool.

Wie is de Mol spel: je kunt een speciale doos hiervoor huren. Daarbij ga je buiten rondom huis spellen spelen. Een van de kinderen is de Mol. Dit is een kinderfeestje voor oudere kinderen en tieners.

Ideeën voor een kinderfeestje binnenshuis

Thuis een escape room spel doen. Bij Bol.com vind je allerlei Escape Room spellen. Een leuke activiteit op een kinderfeestje voor wat oudere kinderen en tieners. Dit kan soms ook buiten in de tuin of in de buurt.

Spelletjes marathon: wie is er niet gek op spelletjes? Ik maakte een overzicht welk bordspelletje vanaf welke leeftijd leuk is.

Wetenschapsfeestje: kleine onderzoekers krijgen een leuke opdrachten of proefjes. Dit wordt bijvoorbeeld georganiseerd door Mad Science.

Disco feestje: draai een discolamp in de plafondlamp en dansen maar. Maak een playlist van Kinderen voor Kinderen of K3 voor kleintjes. Of een playlist met top 40 muziek voor oudere kinderen.

Make up feestje: voor meisjes vanaf ongeveer 8 jaar Want veel meiden zijn gek op make up. Leuk in combinatie met een fotoshoot.

Tie dye feestje: met wat grotere en nettere kinderen kun je een tie dye shirt maken met stiften in plaats van verf. Ook leuk voor een feestje met een sportteam.

Schminkfeestje: is juist heel leuk voor wat jongere kinderen.

Lego feestje: je kunt iemand inhuren voor thuis, of juist op locatie, er zijn allerlei organisaties in Nederland die dit aanbieden. Of je organiseert het LEGO feestje zelf.

Knutselen op een kinderfeestje. Vaak is het wel handig om een bepaald thema te kiezen. Zoals een sieraden feestje, iets kleien of naschilderen. Of eenhoorns, dinosaurussen of verjaardagsvlaggetjes knutselen. Kijk hier voor meer knutsel ideeën.

Heb je geen tijd om het kinderfeestje zelf te organiseren? Dan kun je bijvoorbeeld een kant en klaar feestje of een feestbox boeken bij Pippi Partijtjes in Hoorn.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes.

Lekker eten enzo

Een kookfeestje of bakfeestje kan ook heel goed thuis. Bijvoorbeeld met als activiteit pizzabakken of cupcakes maken en versieren. Of buitenshuis met een bbq, als de kinderen groot genoeg zijn. Leuk om er gelijk een borrel voor de ouders bij te organiseren.

Ook super leuk: een high tea feestje thuis. Bekijk hier onze ideeën voor een high tea kinderfeestje.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Zoals een high tea feestje.

Ideeën voor een slaapfeestje

Slaapfeestje: vroeg of laat gaan kinderen er om vragen. Want voor wat oudere kinderen en tieners is een pyjamafeestje het ultieme kinderfeestje. Met zijn allen leuke dingen doen en dan in de woonkamer slapen. Wat kun je zoal doen met een slaapfeestje? Lekker eten, samen wat bakken, spelletjes doen, gamen, film kijken en eigenlijk alles wat je kinderen graag doen.

Tentjes: er zijn tentjes te huur voor een slaapfeestje in de woonkamer. In een tent buitenshuis slapen is natuurlijk ook leuk. Met een slaapfeestje in de tuin of op de camping.

Pyjamafeestje overdag: zo’n slaapfeestje is leuk als ze wat ouder zijn. Maar voor jonge kinderen toch nog wat lastiger als verjaardagspartijtje. Cindy geeft tips voor een pyjamafeestje overdag.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Nog meer tips voor een kinderfeestje

Tot slot nog een paar leuke praktische ideeën voor een kinderfeestje.

Wil je iedereen een aandenken meegeven? Dan is een polaroid foto super leuk. Tegenwoordig kun je die maken met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid. Deze is te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. Dit is zowel leuk bij een kinderfeestje thuis als buitenshuis.

Een (deels) zelfgemaakte verjaardagstaart vinden onze kids heel leuk. Hier vind je al onze verjaardagstaart recepten voor kinderen.

Een zelfgemaakte uitnodiging is natuurlijk het allerleukste. Hier vind je een paar voorbeelden van zelfgemaakte uitnodigingen.

Is je kind prikkelgevoelig, overweeg dan eens om het kinderfeestje een paar weken te verplaatsen. Dan komen niet alles prikkels tegelijkertijd. Zo kunnen kinderen meer genieten van hun verjaardag en hun verjaardagsfeestje. Een kind verplaatsen naar een kinderfeestje in de zomer buitenshuis kan ook helpen.

Ik krijg vaak vragen over een feestje voor 2-jarige of 3-jarige kinderen. Voor veel kleintjes is een kinderfeestje al snel te druk. Vaak is een feestje met een paar kindjes thuis al snel genoeg. Veel mensen hanteren de stelregel: de leeftijd is het aantal kindjes dat er op een feestje mag komen. Bij een 3-jarige zijn dat dus maximaal 3 kindjes. Dan is een leuk themafeestje thuis meer dan genoeg.

Heb jij nog leuke ideeën voor kinderfeestje thuis of buitenshuis die hier niet mogen ontbreken? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl.

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis. Ieder jaar is het weer een uitdaging: een leuk verjaardagsfeestje bedenken. Hoeveel kinderen mogen er komen en welke kinderen dan? Vieren we het thuis of ergens anders en waar dan precies? Hier vind je de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis voor jongens en meisjes.

CADEAUTIPS KINDERFEESTJE


Zoek je nog cadeau tips? Bekijk hier cadeau ideeën voor een kinderfeestje.

Cadeau ideeën voor kinderfeestje: kleine cadeautjes voor kinderen. Ben je op zoek naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje? In dit artikel vind je heel veel leuke goedkope cadeau ideeën voor een kinderfeestje. Betaalbare cadeaus voor bijvoorbeeld 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro of 15 euro. Leuke kleine cadeau ideeën voor kinderen en jonge tieners, voor zowel jongens als meisjes.

Meer inspiratie voor verjaardagen


Naast ideeën voor een kinderfeestje thuis en buitenshuis, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer. Daarnaast delen we ook op Instagram regelmatig ideeën.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids