De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen, tieners

Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Bovendien zijn spelletjes leerzaam en gezellig. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen, tieners en volwassenen.

Kijk lekker rustig naar de alle spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Of klik snel door naar alle verschillende leeftijden:

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Bovendien zijn spelletjes leerzaam en gezellig. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen en tieners.

Allereerst een paar tips, waar je misschien wat aan hebt bij het kopen van spelletjes. Ik koop vaak een reiseditie, die zijn wat minder groot en kunnen mee in de trein, de auto of het vliegtuig op vakantie. Maar ook naar een restaurant of een ander uitje.

Bordspellen zijn ideaal als cadeau, voor een verjaardag, zwemdiploma of start van de zomervakantie. Sommige spelletjes kun je ook heel makkelijk tweedehands kopen. Op de rommelmarkt en bij de kringloop zoek ik vaak even naar spelletjes.

Zo hebben we inmiddels een flinke spelletjeskast verzameld.

De Leuke Update #23 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - Marie Kondo knutselhoek en spelletjeshoek

Heb jij leuke tips over jullie favoriete spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen of tieners, dan hoor ik dat natuurlijk graag!


SPELLETJES VOOR PEUTERS


Spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar

Little Circuit is een soort ganzenbord van Djeco voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit merk heeft veel leuke spelletjes voor kleintjes. Het is te koop bij I love speelgoed, je kunt er ook selecteren op leeftijd.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Electro was in onze tijd al erg populair. Sinds de kinderen het cadeau kregen van mijn collega spelen zij er ook graag mee. Bol.com heeft veel keuze voor verschillende leeftijden.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters
Memory spellen

Memory is er in allerlei verschillende vormen en kleuren, bij Bol.com vind je er veel. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

Sommige memory spellen kun je al vanaf 2 jaar spelen. Andere varianten kun je met een aanpassing ook met kleintjes al spelen. Zo kun je het open spelen. Ook kun je het aantal verschillende kaartjes verminderen, door een deel op te bergen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Lees ook: cadeautips voor voor kinderen van 2 jaar


Spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Djeco heeft verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, handig om mee te nemen op reis of in de horeca. Zo heet Batanimo bij ons thuis Wie Is Het Grootst, daarbij leg je allemaal een kaart op, degene met het grootste dier mag de stapel kaarten hebben. Bij Mini Match moet je zo snel mogelijk op de grote kaart slaan als er een dier op staat dat jij op een kleine kaart hebt staan. Deze spelletjes van Djeco zijn te koop bij I love speelgoed, je kunt er selecteren op leeftijd.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Hengelspelletje Fishing Hero is een groot succes bij ons. Het is te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen
De klassiekers

Domino is in heel veel varianten te koop, zoals deze van de Gruffalo. Je vindt allerlei verschillende domino spellen bij Bol.com en I love speelgoed.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Loco Bambino kun je spelen vanaf een jaar of 3. Er zijn verschillende varianten voor kleintjes te koop bij Bol.com en Blokker. Ook handig om mee te nemen op reis.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Bij dit Nijntje spelletje krijg ik een nostalgisch gevoel. Volgens mij bestond Nijntjes bonte ballonnen vroeger ook al 🙂

Nijntje bordspelletje: Nijntjes bonte ballonnen

Lees ook: cadeautips voor voor kinderen van 3 jaar


SPELLETJES VOOR KLEUTERS


Spelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar

Concept Kids is een spel waarbij je samen moet werken om zo goed mogelijk te scoren. Terwijl competitieve spelletjes nog wel eens tot ruzie leiden, gebeurt dat met dit spel veel minder snel. Bovendien is het voor jonge kinderen al leuk. Je moet dieren raden en kunt kiezen tussen makkelijk of moeilijk. Daarvoor heb je een bord om de ander hints te geven. Dat kan zijn hoe een dier beweegt, de kleur van het dier of de plek waar het dier voorkomt. Bijvoorbeeld: “het is een dier dat kan springen” of “het is een dier dat veren heeft” of “het dier leeft op de savanne”. Vervolgens mag de ander ook vragen stellen, die je kunt beantwoorden met ja of nee. Concept kids is te koop bij Bol.com.

Concept kids, spelletje waarbij kinderen samen moeten werken

Simpele kwartetspellen kunnen kinderen vanaf een jaar of vier, voor oudere kinderen zijn er wat ingewikkeldere kwartetten. Bol.com heeft veel verschillende. Lekker klein, dus handig om mee te nemen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Squla heeft leerzame spelletjes voor op de tablet, maar ook offline spelletjes voor alle verschillende leeftijden. Ze zijn te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners
Spelletjes die je ook alleen kunt doen

Loco Mini is voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit zijn spelletjes waarbij je niet tegen elkaar speelt, al heeft een kleuter natuurlijk wel hulp nodig. Bol.com en Blokker hebben allerlei verschillende varianten.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen
Ook leuk onderweg op reis

Hubelino heeft verschillende spelletjes op een soort Duplo bordje. Handig als op vakantie bent of lekker in de tuin wil zitten. Het spel Kleurendomino is een variant op Domino en Vier Op Een Rij. Je moet proberen om 4 kleuren op een rij te maken, dan krijg je een punt. Je mag een steen plaatsen als een van de kleuren hetzelfde is als een liggende steen. Het spel is afgelopen als je geen steen meer kan aanleggen of er geen plek meer elders op het bord is. De winnaar is de speler met het meeste aantal punten, dus 4 op een rij lijnen. De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Bol.com.

Hubelino Knobelspiele is een variant op Regenboogdomino en Vier Op Een Rij

Dit is Sudoku, maar dan voor kleintjes. Je speelt Sudoku met de vier kleuren en er zijn drie moeilijkheidsniveaus. De blokjes met een groene rand gebruik je om de beginopstelling neer te zetten. Met de blokjes met de witte rand vul je de Sudoku. Als je het principe van sudoku kent, kan je gelijk beginnen. De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Bol.com.

Hubelino Sudoku - handige spelletjes op een handig LEGO bordje
De klassiekers

Toren van Pisa konden we vroeger eindeloos spelen en de kinderen zijn er ook gek op. Het is te koop bij Bol.com, ook als reisvariant.

Mens Erger Je Niet blijft leuk. Wij gingen voor de reiseditie. Deze heeft een gewone kant vanaf 5 jaar en een juniorkant vanaf 4 jaar. Het is te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Stratego is voor verschillende leeftijden te koop, Stratego Junior speel je vanaf 4 jaar, te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

De Krokodil met Kiespijn is zo’n lekker zenuwachtig spel. Je moet de tanden naar beneden drukken en je weet niet wanneer de bek dichtgaat. Te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Lees ook: cadeautips voor kinderen van 4 jaar


Spelletjes voor kinderen vanaf 5 jaar

Spelletjes die je ook alleen kunt doen

De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Dat scheelt weer ruzie tussen broertjes en zusjes 😉 Bovendien zijn ze vaak klein en dus handig op vakantie of in een restaurant.

Smart Farmer is voor kinderen vanaf 5 jaar. Hierbij moet je proberen alle soorten dieren apart in een wei te krijgen. Je plaatst de hekken dusdanig dat je de schapen bij de schapen staan en koeien bij de koeien. Om het moeilijker te maken kun je drinkbakken toevoegen, iedere diersoort moet er eentje hebben. Het is te koop bij Bol.com.

smartgames smart farmer

Puzzels zijn op iedere leeftijd leuk, maar als kinderen wat ouder worden is het tijd voor nieuwe puzzels. Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke stevige doos. Ze zijn te koop bij I love speelgoed, bij beide kun je heel handig selecteren op leeftijd. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus - leuke schoencadeaus

Leren programmeren is super nuttig en het stimuleert creatief denken. Volgens sommige experts is het zelfs onmisbaar voor kinderen van nu. Osmo Coding is een iPad app om spelenderwijs te leren programmeren voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Wij vinden dit spel erg leuk, ik schreef er een review over, het is te koop bij Bol.com.

leren-programmeren-met-de-osmo-ipad-app.jpg.jpg
De klassiekers

Van Monopoly bestaan heel veel juniorvarianten vanaf 5 jaar, het gewone spel is vanaf 8 jaar. Bol.com en Blokker hebben veel verschillende.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Scrabble junior speel je vanaf 5 jaar en is een goede manier om letters te leren, te koop bij Bol.com.

Cluedo junior is leuk voor speurneuzen vanaf 5 jaar, te koop bij Bol.com.

Lees ook: cadeautips voor kinderen van 5 jaar


SPELLETJES VOOR KINDEREN VAN 6 EN 7 JAAR


Spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar

Met Ticket To Ride moeten spelers spoorverbindingen aanleggen tussen de grote steden. Voor onze treinenfan is het één van de favoriete spellen. De junior is variant vanaf 6 jaar. Het spel is te koop bij Bol.com.

Buurman & Buurman is een leuk dobbelspel waarbij je een huisje moet bouwen door allerlei klusjes te doen. Naar goed gebruik zijn dit natuurlijk  klussen die helemaal mislukken. Je kan het spel winnen door je huisje af te bouwen, of door genoeg klusjes te doen om 40 punten te verzamelen. Hoe moeilijker de klus, hoe meer soorten gereedschap je nodig hebt en hoe meer punten je kunt verzamelen. Je kan ook sparen voor een klus door dobbelstenen bij de kluskaart te leggen. Maar andere spelers kunnen die klus ook snel afmaken en spaar je voor niks. Dit spel is voor kinderen vanaf 6 jaar, onze kinderen vinden het beide heel erg leuk. Buurman & Buurman het bordspel is te koop bij Blokker en Bol.com.

bordspel Buurman en Buurman - De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

Lynx is een spel waarbij je zo snel mogelijk plaatjes moet zoeken en zo de anderen verslaat. Je zet het puzzelbord in elkaar, hier op staan allerlei leuke plaatjes. Lynx is te koop bij Bol.com. Wil je meer weten? Dennis vertelt hier meer over Lynx.

Review familiespel Lynx: wie is het snelst?
Ook leuk onderweg en op reis

Dobble is een klein spelletje dat je makkelijk meeneemt. Het is een observatie- en snelheidspel, waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. De gewone variant is vanaf 6 jaar, maar er is ook een versie vanaf 4 jaar. Het is te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Dobble is een klein spelletje dat je makkelijk meeneemt. Het is een observatie- en snelheidspel, waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. De gewone variant is vanaf 6 jaar, maar er is ook een versie vanaf 4 jaar.

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. De kinderen doen het ook af en toe op school, ze zijn er veel beter in dan wij. Ze maken de meest prachtige verhalen 🙂 Story Cubes zijn te koop bij Bol.com en makkelijk mee te nemen.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken

Hubelino heeft een aantal spelletjes op een soort Duplo bordje. Handig als op vakantie bent of lekker in de tuin wil zitten. Deze Tangram is echt zo’n spelletje dat kinderen even lekker rustig zelf kunnen doen. Kleine meis vindt het leuk om bij Tangram de figuren uit het boekje na te maken. Haar grotere broer bedenkt het juist graag zelf. De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Bol.com.

Hubelino Tangram spel voor kinderen
Spelletjes die je ook alleen kunt doen

Djeco heeft hele mooie stevige puzzels, in een leuke stevige doos. Deze puzzel “reis rond de wereld” is een leuke manier om de kaart van de wereld te leren kennen. Er zit een poster bij waar je puzzel op kunt maken. Ook krijg je er een boekje bij met de namen van de bezienswaardigheden op de wereldkaart. De puzzel heeft 600 stukjes. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Djeco puzzel reis rond de wereld, voor kinderen vanaf zes jaar
De klassiekers

Vier Op een Rij is officieel vanaf 6, maar met 5 gaat het hier ook al, te koop bij Bol.com en Blokker. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Wij hebben zo´n hele oude stoffige variant van Rummikub die altijd mee ging op vakantie, met bordjes die telkens omvallen, maar het blijft leuk. Bij Bol.com kun je verschillende soorten kopen, ook een junior variant vanaf 4 jaar en de bordjes zijn tegenwoordig steviger.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Wie Is Het is zo’n spel dat ik altijd heel graag bij andere kinderen speelde, dus dat heb ik heel snel voor de kinderen aangeschaft en het is een grote hit. Er zijn verschillende varianten te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Kolonisten van Catan speel je vanaf 10 jaar, maar de junior variant al vanaf 6 jaar. Het is te koop bij Blokker en Bol.com.

Bij Twister ben je lekker aan het bewegen, naar een tijdje sta je in de meest gekke houding, te koop bij Bol.com, ook in de vorm van een picknickleed.

Lees ook: cadeautips voor kinderen van 6 jaar


Spelletjes voor kinderen vanaf 7 jaar

30 Seconds is er in junior variant, die kun je vanaf 7 jaar spelen. Het is te koop bij Blokker en Bol.com.

Uno is in heel veel verschillende varianten te koop. Van de originele versie tot Uno met Cars of Frozen. Dit kaartspel is te koop bij Bol.com en gaat bij ons vaak onderweg mee.

Bij Oertaal moet je in een nieuwe taal communiceren en bouwwerken maken. Het brabbeltaaltje is natuurlijk hilarisch, maar het is soms ook echt moeilijk om de ander duidelijk te maken wat je bedoelt. Bekijk hier onze review van Oertaal. Het spel is te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Zoals Oertaal, daarbij moet je met een nieuwe taal communiceren en een bouwwerk maken. Het brabbeltaaltje is natuurlijk hilarisch, maar het is soms ook echt moeilijk om de ander duidelijk te maken wat je bedoelt.
Spelletjes die je ook alleen kunt doen

Smart Colour Catch is voor kinderen vanaf 7 jaar. Je moet de kikkers, hagedissen en vliegjes precies zo leggen dat het ze aan de opdracht voldoen. Zo van één blauwe kikker die geen vlieg eet, een blauwe kikker die wel een vlieg eet, een gele hagedis die geen vlieg eet en twee groene hagedissen die geen vlieg eten. Het is moeilijker dan je denkt en behoorlijk verslavend. Het is te koop bij Bol.com. De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Ze zijn klein en kunnen makkelijk mee op reis.

Smart Colour Catch
Leerzame spelletjes

Hebben je kids wat extra hulp nodig bij begrijpend lezen? Bordspel Taalhelden is een speelse manier om te oefenen, gemaakt door Kidsweek en Just Entertainment. Met verschillende opties voor groep 4, groep 5/6 en groep 7/8. Hier vertellen we meer over Taalhelden van het Spelwoud, het is te koop via Bol.com.

Hebben je kids wat extra hulp nodig bij begrijpend lezen? Bordspel Taalhelden is een speelse manier om te oefenen, gemaakt door Kidsweek en Just Entertainment. Het spelwoud zit vol eindbazen en alleen taalhelden kunnen ze verslaan. Elke speler kiest zijn favoriete taalheld en plaatst kaarten op tafel, om zo een route te maken, die de taalheld kan bewandelen. Er zijn avonturenkaarten met een route, schatkistkaarten waar nieuwe levens in verstopt zitten en eindbaaskaarten met een monster die je moet verslaan. Monster verslaan doe je door vragen te beantwoorden over een tekst.

Lees ook: cadeautips voor kinderen van 7 jaar


SPELLETJES VOOR KINDEREN VAN 8 EN 9 JAAR


Spelletjes voor kinderen vanaf 8 jaar

Dixit heeft prachtig geïllustreerde kaarten. Om de beurt is iemand de verteller, die speler kiest een kaart uit zijn hand en omschrijft deze. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun hand die het meeste op de omschrijving lijkt. Dan worden alle kaarten gehusseld en moeten de andere raden welke kaart van de verteller is. Het spel speel je met minimaal drie spelers vanaf 8 jaar en te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners | Dixit

De slimste mens ter wereld Junior werkt net als de tv quiz. Alleen hier bepaalt de finale de winnaar, in plaats van wie er naar huis gaat. Je verdient seconden door goede antwoorden te geven en er gaan seconden af als je nadenkt over een antwoord (behalve in de eerste ronde). De winnaar speelt in de finale de secondes weg van de andere finalist. Het is echt een spel voor kinderen die gek zijn op weetjes, zoonlief vond dit spel dan ook erg leuk. Het is te koop bij Bol.com en Blokker.

De slimste mens ter wereld Junior bordspel

Het bordspel Cluedo is een bekend misdaadspel (te koop bij Bol.com). Dit is een leuk spel vanaf 8 jaar en duurt ongeveer een uur. Lees hier meer over Cluedo.

Cluedo is het bekende misdaadspel. Dit is een leuk spel vanaf 8 jaar en duurt ongeveer een uur. Voor jonge speurneuzen is er ook Cluedo junior vanaf 5 jaar. Dit is Harry Potter Cluedo vanaf 9 jaar.

Hoe oud je met schaken kunt beginnen, wisselt enorm per kind. Maar ik zou zeggen dat het gemiddeld vanaf een jaar of 8 is. Wij hebben zo’n mooi houten schaakbord waarbij je de schaakstukken in het spel kunt opbergen, ideaal. Te koop bij Bol.com.

Hoe oud je met schaken kunt beginnen, wisselt enorm per kind. Maar ik zou zeggen dat het gemiddeld vanaf een jaar of 8 is. Wij hebben zo’n mooi houten schaakbord waarbij je de schaakstukken in het spel kunt opbergen, ideaal.
Spelletjes over reizen

Bij het prachtig vormgegeven bordspel Azul is het de bedoeling dat je een muur bekleedt met tegels. Daarvoor moet je tegels van dezelfde kleur sparen in de fabriek. Als je vijf verschillende tegels op een rij hebt is het spel afgelopen. In de tussentijd moet je zoveel mogelijk punten sparen, door op je muur horizontale en verticale patronen te leggen. Het is niet moeilijk om het spel te snappen, maar het strategisch spelen vergt wat oefenen. Je kan eerst, zoals wij doen, minder scoreregels toepassen om er in te komen. Later kun je dan bepaalde scores erbij gaan tellen. Het is online te koop bij Bol.com en Blokker.

Azul bordspel voor kinderen - De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

Met Ticket To Ride moeten spelers spoorverbindingen aanleggen tussen de grote steden. Het is een strategisch spel, onze treinenfan is er gek op. De gewone variant is vanaf 8 jaar, er is ook een variant vanaf 6 jaar. Het is te koop bij Bol.com.

Winactie 3 spelletjespakketten van Bol.com

Nu is er ook Ticket To Ride Amsterdam. Hierbij moeten spelers karrensporen aanleggen tussen plekken in het historische Amsterdam van de zeventiende eeuw. Zoals bij de andere varianten moeten spelers routes tussen locaties verzamelen, maar deze variant duurt wat korter. Nieuw zijn de handelsbonuskaarten waarmee je extra punten kunt verzamelen. En het is natuurlijk extra leuk om een spel te spelen dat zich afspeelt in Amsterdam. Ticket to Ride Amsterdam is te koop bij Bol.com.

Bordspel voor kinderen en tieners: Ticket to Ride Amsterdam
Ook leuk om mee te nemen onderweg

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel (te koop bij Bol.com). De saboteur is een soort mol, dus dit kaartspelletje lijkt op Wie is de Mol. Lees hier meer over Saboteur.

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel. De saboteur is een soort mol, dus dit spelletje lijkt op Wie is de Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We vinden het een heel leuk spel dat je makkelijk mee kan nemen op een dagje uit of vakantie.

Exploding kittens is een spannend kaartspel, dat bij ons vaak meegaat op vakantie. Je moet daarbij voorkomen dat je de exploderende kat treft, tenzij je een beschermende kat hebt. Het is te koop bij Bol.com.

Exploding kittens - De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

Met het Bomen memoryspel leer je spelenderwijs bomen herkennen. Het is een heel leuk spel voor iets oudere kinderen. Je moet hier namelijk bij de boom het juiste blad vinden, dus je moet wel goed kunnen lezen. Bij het spel zit een boekje met wat informatie over iedere boom. Dit is nou eindelijk eens een memoryspel dat ik zelf ook leuk vind, met die prachtige tekeningen! Het spel van BIS Publishers is te koop bij Bol.com.

Bomen memory spel
Spelletjes die je ook alleen kunt doen

Djeco heeft hele mooie stevige puzzels, in een leuke stevige doos. Deze puzzel “monster” heeft 500 stukjes. Het is een puzzel met bijzondere kleuren. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Puzzel monster van Djeco voor kinderen vanaf 8 jaar
De klassiekers

Trivial Pursuit oftewel Triviant is vanaf een jaar of acht te spelen. Er zijn verschillende varianten zijn te koop bij Bol.com en Blokker.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Stratego is voor verschillende leeftijden te koop, het echte Stratego speel je vanaf 8 jaar, te koop bij Bol.com.

Cluedo is leuk voor speurneuzen vanaf 8 jaar, te koop bij Bol.com.

Het originele Monopoly spel is vanaf 8 jaar. Het is er inmiddels in heel veel verschillende varianten, zoals Valsspelerseditie en Extreem Bankieren. Maar de vertrouwde varianten bestaan ook nog steeds. Het is te koop bij Bol.com en Blokker.

bordspellen voor tieners: Monopoly

De originele Scrabble speel je vanaf 8 jaar, zorgt dat je beter leert spellen en is ook nog heel leuk. Te koop bij Bol.com.

Djeco heeft ook een aantal hele leuke spelletjes vanaf 8 jaar, zoals Batamo. Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

Lees ook: cadeautips voor kinderen van 8 jaar

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. De originele Scrabble speel je vanaf 8 jaar, zorgt dat je beter leert spellen en is ook nog heel leuk. Scrabble junior speel je vanaf 5 jaar en is een goede manier om letters te leren.

SPELLETJES VOOR TIENERS EN VOLWASSENEN 


Spelletjes zijn heel populair bij tieners, dus een ideaal cadeau als je kinderen geen peuters en kleuters meer zijn. Want wat is het moeilijk om een leuk cadeau te vinden voor tieners!

Kolonisten van Catan is officieel vanaf 10 jaar. Nadat we waren begonnen met de junior variant, zijn we met 8 jaar overgestapt op de volwassen versie. Het is te koop bij Blokker en Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners - Kolonisten van Catan

Ook leuk voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride, bij Bol.com en Libris.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Een leuk cadeau voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride.

30 Seconds is een leuk spel met een groep, waarbij je in teams probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te beschrijven. Te koop bij Bol.com en Blokker.

bordspellen voor tieners: 30 seconds

Risk speel je vanaf een jaar of 10, afhankelijk van de variant, er zijn verschillende te koop bij Bol.com.

Spelletjes voor nieuwsgierige kinderen

10 dagen door Europa is een strategisch bordspel. Daarbij moet je goed nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Een uitdagend en leerzaam spel. Bekijk hier onze review van 10 dagen door Europa. Het spel is te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Zoals 10 dagen door Europa, een strategisch bordspel, waarbij je goed moet nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Het spel is een leuk uitdagend en leerzaam spel, voor kinderen vanaf 10 jaar.
Escape rooms en andere mysteries

Escape Room spellen zijn heel populair bij volwassenen en tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd.

Je kunt ook Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

Cadeautip bordspel voor tieners: escape room spel.

Wie is de Mol heeft ook een eigen bordspel, voor de fans. Het is te koop bij Bol.com. Het spel is volgens de makers geschikt voor 12 plus. Wij vinden het spel geschikt voor oudere kinderen vanaf 16 jaar. Lees hier waarom, we geven er ook alternatieven voor jongere kids.

Wie is de Mol bordspel als cadeau voor tieners.
Spelletjes die je ook alleen kunt doen

SmartGames Cube Duel kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het spel is voor kinderen vanaf 10 jaar en te koop bij Bol.com en kan makkelijk mee op reis.

SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen
Ook leuk om mee te nemen op reis

Jaipur is een spel voor twee personen. Officieel is het spel voor kinderen vanaf 10 jaar, maar mijn spelletjes gekke zoon van 8 jaar speelt het ook. Het grote voordeel is dat de spelregels vrij eenvoudig zijn, maar dat je wel moet oefenen om het tactisch goed te spelen. Je bevind je op een markt, waarbij je zo goed mogelijk grondstoffen en kamelen moet ruilen. Daarmee verzamel je mogelijk punten, totdat alles op de markt uitverkocht is. Je moet slim kiezen om kaarten te nemen van de stapel of kaarten te verkopen. Degene die aan het eind van de markt het meeste punten heeft verzameld, krijgt een zegel van uitmuntendheid. Als je er 2 hebt verzameld heb je het spel gewonnen. Dit is een van onze favoriete spellen en bovendien heel makkelijk mee te nemen op reis of met een uitje. Dit spel is te koop bij Bol.com.

Jaipur spelletje voor tieners, leuk voor onderweg
Speelkaarten met eigen foto’s

Op zoek naar een leuk klein cadeautje? Van Smartphoto kreeg ik deze toffe speelkaarten, met allemaal eigen foto’s.

Ik heb een leuke verrassing voor vaderdag voor Dennis! Van Smartphoto kreeg ik deze toffe speelkaarten, met allemaal eigen foto's. Met de code CLOUD20 krijg je nu 20% korting op het hele Smartphoto assortiment. Wat denken jullie, zou het tot Vaderdag een verrassing blijven voor Dennis?

Lees ook: cadeautips voor bovenbouw kinderen en cadeautips voor middelbare scholieren


SPELLETJES TIPS VOOR PEUTERS, KLEUTERS EN OUDERE KINDEREN


Heb jij leuke tips over jullie favoriete spelletjes voor spelletjes peuters, kleuters en oudere kinderen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag! Want er kunnen altijd meer spelletjes voor spelletjes peuters, kleuters en oudere kinderen bij!

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Bovendien zijn spelletjes leerzaam en gezellig. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen, tieners en volwassenen. Bordspellen, kaartspelletjes, reisspelletjes en meer.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids