Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen

Vind je het lastig om leuk eco speelgoed te vinden? Ik verzamelde het leukste duurzaam speelgoed en andere verantwoorde cadeau ideeën voor kinderen. 

In dit artikel vind je heel veel leuk duurzaam speelgoed en andere cadeau ideeën voor kinderen. Maar ja, wat is nou ecologisch verantwoord speelgoed? Is dat speelgoed dat eco geproduceerd is en met nette arbeidsvoorwaarden of is dat speelgoed dat heel lang meegaat? Bijna al het speelgoed in dit artikel is ecologisch geproduceerd. Maar een uitzondering maak ik bijvoorbeeld voor LEGO, dat nog niet volledig ecologisch geproduceerd is, maar wel generaties lang meegaat.

Kijk lekker rustig naar alle cadeau ideeën of klik snel door naar:

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Vind je het lastig om leuk eco speelgoed te vinden? Ik verzamelde het leukste duurzaam speelgoed en andere verantwoorde cadeau ideeën voor kinderen.

DUURZAAM SPEELGOED: BOUWEN ALS CADEAU VOOR KINDEREN


Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. Het is te koop bij Bol.com, Blokker en I love speelgoed.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere  duurzame bouwwerken. 

Een houten treinbaan is fantastisch voor kinderen, mijn zoon heeft er eindeloos mee gespeeld. Bij Bol.com en I love speelgoed hebben ze een mooie collectie. Naast een treinbaan kun je allerlei wissels en huisjes kopen, bijvoorbeeld van de duurzame merken Brio, Hapé, Tender Leaf Toys en Eichhorn. Let er wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, die voor plastic treinbanen passen namelijk niet op de houten.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Een houten treinbaan met treintjes vinden veel kinderen heel leuk.

Het houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is op waterbasis. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Het houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen, dit stimuleert de fantasie.

LEGO wordt nog lang niet volledig ecologisch geproduceerd, maar het merk is wel aan het verduurzamen. In 2030 moeten alle blokjes gemaakt zijn van ecologisch geproduceerd suikerriet. Wat ik heel mooi vind aan LEGO is dat het eindeloos meegaat, onze kinderen spelen nog met onze LEGO. Een groot aanbod vind je bij Bol.com.

LEGO gaat super lang mee, bij ons zelfs generaties.

Het Nederlandse merk Biobuddi maakt duurzame blokjes. Daarnaast kan de verpakking gebruikt worden om mee te spelen. Te koop bij Bol.com en Blokker.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen, zoals LEGO en DUPLO en ander speelgoed om mee te bouwen. Het Nederlandse merk Biobuddi maakt duurzame blokjes. Daarnaast kan de verpakking gebruikt worden om mee te spelen.

DUURZAME ROLLENSPEL CADEAU IDEEËN


PLAYMOBIL Wiltopia staat in het teken van dieren, het milieu en de planeet. Heel fijn: de Wiltopia collectie bestaat gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam gerecycled plastic. In de collectie speelt de familie Palmer uit het Amazonegebied de hoofdrol. Er is een aantal grote speelsets, kleine meis vindt het dierenverzorgingscentrum fantastisch. Maar ook kleinere setjes met een dier. Te koop bij Playmobil en bij Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. PLAYMOBIL heeft nu een duurzame collectie met wilde dieren. Het speelgoed bestaat gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam materiaal, namelijk gesorteerd plastic. Er is een aantal grote speelsets. Maar ook kleinere setjes met een dier, ideaal als klein cadeautje.

Die sets met een dier zijn ideaal als klein cadeautje. Extra leuk: met de QR-code die je bij het dier krijgt, kun je de Wiltopia-webapp gebruiken. Daarin krijg je informatie over het dier. Maar je kunt met AR ook een selfie met het dier maken (zoals bij Pokemon Go). De collectie is dus niet alleen duurzaam, maar leert kinderen ook over de natuur.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. PLAYMOBIL heeft nu een duurzame collectie met wilde dieren. Het speelgoed bestaat gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam materiaal, namelijk gesorteerd plastic. Er is een aantal grote speelsets. Maar ook kleinere setjes met een dier, ideaal als klein cadeautje.

Wij mochten PLAYMOBIL Wiltopia uitproberen in dierentuin Blijdorp. Daarvoor gingen we in Blijdorp op zoek naar de echte dieren. Het was super leuk om het AR dier naast het echte dier te zetten. Of om een selfie met het AR dier te maken. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om een tijger in je slaapkamer te zetten.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. PLAYMOBIL heeft nu een duurzame collectie met wilde dieren. Het speelgoed bestaat gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam materiaal, namelijk gesorteerd plastic. Er is een aantal grote speelsets. Maar ook kleinere setjes met een dier, ideaal als klein cadeautje.

Net als papa en mama

Je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat, veel kids kunnen er lang zoet mee zijn. Duurzame merken zijn bijvoorbeeld Plan Toys (bij I love speelgoed, bij psikhouvanjou en bij Bol.com) en Le Toy Van (bij psikhouvanjou en bij Bol.com).

Net als papa en mama, met je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat. Duurzame merken zijn bijvoorbeeld Plan Toys (bij I love speelgoed, bij psikhouvanjou en bij Bol.com) en Le Toy Van (bij psikhouvanjou en bij Bol.com).

Net als papa en mama, met je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat.

Een dokterskoffer is bij veel kinderen favoriet speelgoed. Deze is van Le Toy Van, een familiebedrijf dat speelgoed op ethische wijze in de eigen fabriek maakt. Hij is te koop bij psikhouvanjou en bij Bol.com. Daarnaast vind een houten dokterssetje en een houten tandartssetje bij Plan Toys (bij I love speelgoed, bij psikhouvanjou en bij Bol.com).

Green Toys heeft ook een leuke dokters set van gerecycled plastic. Het is te koop bij Greenjump.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Voor kinderen die gek zijn op rollenspellen, is deze duurzame doktersset van Le Toy Van leuk.

Net als papa en mama klussen. Le Toy Van heeft een toffe werkbank, te koop bij Bol.com en psikhouvanjou.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Voor kinderen die gek zijn op rollenspellen en klussen, is deze duurzame werkbank van Le Toy Van leuk.

DUURZAAM SPEELGOED: EEN KINDERKEUKENTJE


Het meest gespeelde rollenspel is waarschijnlijk wel met het kinderkeukentje. Er is gelukkig veel duurzaam keuken speelgoed, dat is dus een ideaal cadeau voor kinderen.

Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje. Tender Leaf Toys maakt speelgoed van gerecycled hout, waaronder keukentjes en accessoires. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Het meest gespeelde rollenspel is waarschijnlijk wel met het kinderkeukentje. Er is gelukkig veel duurzaam keuken speelgoed, dat is dus een ideaal cadeau voor kinderen.  Dit eco kinderkeukentje en accessoires zijn van Tender Leaf Toys.

Bij I love speelgoed vind je daarnaast nog veel meer eco accessoires voor in de keuken, naast Green Leaf Toys bijvoorbeeld van Olli Ella, Le Toy Van, PlanToys en Green Toys. Ook bij psikhouvanjou vind je veel keukenspeelgoed, van merken als Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

kids concept duurzaam keukenspeelgoed

En deze espressomachine van Le Toy Van is toch echt te leuk? Hij is te koop bij Bol.com.

duurzaam speelgoed - le toy van espresso machine

Green Toys heeft keukenspulletjes van gerecycled plastic. Het merk heeft ook een leuke cupcake set. Dit is te koop bij Greenjump, I Love speelgoed en Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen, zoals dit Green Toys serviesje voor in het kinderkeukentje. Dit setje is gemaakt van gerecycled materiaal en past prachtig in je houten kinderkeukentje.

DUURZAME HUTTEN & TIPI TENTEN


In de natuur moet je natuurlijk juist leuk duurzaam speelgoed voor kinderen hebben, daar passen cadeau ideeën dus goed bij.

Met Stick-Lets kunnen kinderen in het bos hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

In een tipitent kun je lekker hutje spelen. Op de foto zie je onze tipitent van het eco merk Nobodinoz. Ze zijn in allerlei kleuren te koop bij I love speelgoed. De duurzame tenten van Kids Concept hebben een vergelijkbare stijl, te koop bij Jindl en Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen - tipi tenten

Duurzaam klimmen en schommelen

Deze duurzame houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Deze houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Haal de speeltuin naar binnen, maar dan wel stijlvol. Zoals met deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Zoals Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen.

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er ook wobbelyoga mee doen.

De Wobbel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Er is ook een Wobbel XL voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Op de onderkant kun je vilt of kurk kiezen. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Zoals een Wobbel balansbord, houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er ook wobbelyoga mee doen.

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi! Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi!

DUURZAME POPPEN EN KNUFFELS


Het Deense Maileg is geen echt eco merk, maar de producten zijn wel duurzaam ontworpen in de zin dat ze lang meegaan. Daarnaast heeft het merk nauwe banden met leveranciers. De muisjes en konijntjes van Maileg zijn lief. Ze zijn in een paar maten te koop en er zijn allerlei leuke accessoires. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen

Een duurzaam poppenhuis

Een poppenhuis is de droom van heel veel meisjes, in ieder geval wel van ons. Eco poppenhuizen vind je van bij Bol.com op een aparte pagina. Bij I love speelgoed vind je duurzame merken als Olli Ella, Play Toys en Tender Leaf Toys. Het poppenhuis op de foto is van Ferm Living, te koop bij Babypark.

Duurzaam speelgoed - poppenhuis Ferm Living

Voor in het poppenhuis kun je deze schattige poppenhuispoppen kopen van het fairtrade merk Olli Ella. Dit merk heeft ook leuke meubeltjes voor het poppenhuis. Het is te koop bij I love speelgoed.

Olli Ella poppenhuispoppen: fairtrade en duurzaam cadeau

Een duurzame pop met bijbehorende spullen

Een poppenbedje is leuk voor de poppen of knuffels. Bij Bol.com vind je verschillende duurzame poppenbedden, maar ook duurzame poppenwagens. Deze duurzame en handgemaakte poppenwagen is van Ooh Noo, te koop bij Bol.com. Olli Ella heeft ook mooie rieten poppenwagens, te koop bij I love speelgoed.

Ooh Noo houten poppenwagen

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. De pop is niet eco, maar het is natuurlijk wel heel duurzaam om al die kleertjes te hergebruiken. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

DUURZAME SPELLETJES


Zoek je een cadeau voor kinderen, dan denk je bij duurzaam speelgoed misschien niet zo snel aan spelletjes. psikhouvanjou en I love speelgoed hebben een aantal eco spelletjes van merken als Plan Toys en Tender Leaf Toys. Ook bij Bol.com vind je inmiddels flink wat duurzame spellen.

Deze grote spellen van Plan Toys zijn bijvoorbeeld erg leuk. Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

Duurzame cadeaus: Plan Toys Spelletjes

Toch willen kinderen vaak de bekende spellen. Waar je bij spelletjes op kunt letten, is hoe stevig ze zijn. Ook kun je veel standaardspelletjes bij een kringloopwinkel kopen, die hebben vaak hele kasten vol. Alleen die populaire spellen moet je helaas meestal toch echt nieuw kopen.

Bekijk ook: onze spelletjes-tips voor alle leeftijden

Vaak kun je beter een duurdere puzzel kopen met mooie stevige puzzelstukken, die gaat veel langer mee dan een goedkope puzzel. Djeco heeft hele mooie stevige puzzels. Ze zijn te koop bij I love speelgoed, daar kun je heel handig selecteren op leeftijd.

Djeco puzzel dinosaurus

Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken. De spellen zijn stevig en gaan makkelijk mee. Ze zijn te koop bij Bol.com.

smartgames smart farmer

DUURZAAM BABY EN DREUMES SPEELGOED


Met een vormenstoof kunnen kleintjes hun motoriek oefenen. Leuk voor een wat oudere baby of dreumes. Deze duurzame houten op de foto is van Liewood bij I love speelgoed.

Green Toys heeft een vormenstoof van gerecycled materiaal. Dit merk heeft nog meer leuk speelgoed voor babies. Het is te koop bij Greenjump en bij Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Met een vormenstoof kunnen kleintjes hun motoriek oefenen, leuk voor een wat oudere baby of dreumes.

Bijt- en badspeelgoed van Oli & Carol ziet er heel vrolijk uit. Bovendien is het ecologisch en natuurlijk. Het is te koop bij I love speelgoed.

duurzame speelgoed cadeaus voor baby - oli & carol bijt- & badspeelgoed

Met een blokkenkar kunnen kinderen leren lopen, maar ook lekker bouwen. Deze is van Little Dutch bij Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Blokkenkar Little Dutch, hiermee kunnen kinderen leren lopen, maar ook lekker bouwen.

Een baby heeft natuurlijk maar een beetje speelgoed nodig. Wil je ecologische duurzame babykleertjes geven? Kijk dan eens naar duurzame babykleertjes, bijvoorbeeld bij Bol.com of SNURK Amsterdam.

Een baby heeft natuurlijk maar een beetje speelgoed nodig. Je kunt ook ecologische duurzame babykleertjes geven.

MUZIEK MAKEN


Veel kinderen zijn gek op muziekinstrumenten. Eco merken Plan Toys, Little Dutch en Tender Leaf Toys hebben mooie exemplaren, te koop bij Bol.com, I Love Speelgoed en psikhouvanjou.

plan toys muziekinstrumenten

DUURZAME FIETS EN STEP


Voor volwassenen zijn er wel wat duurzame fietsmerken, die veel materialen hergebruiken. Voor kinderfietsen zie je dat nog minder. Veloretti maakt bijvoorbeeld mooie duurzame loopfietsen en fietsen, te koop bij Bol.com.

Voor volwassenen zijn er wel wat duurzame fietsmerken, die veel materialen hergebruiken. Voor kinderfietsen zie je dat nog minder. Veloretti maakt bijvoorbeeld mooie duurzame loopfietsen en fietsen.

Bij een fiets help je de natuur ook door een kwalitatief goede en stevige fiets te kopen. En je eigen portemonnee op termijn misschien ook wel. Het voordeel van een goede fiets is dat je hem kunt hergebruiken voor een volgend kind. Ook kun je bekende merken vaak voor een goed bedrag weer verkopen op Marktplaats. Of natuurlijk juist tweedehands aanschaffen op Marktplaats.

Ik kies zelf het liefste voor een fiets van een duurder merk. Veel merken hebben een andere naam voor kinderfietsen, zoals Sparta / Loekie en Cortina / Alpina. Andere merken zijn er speciaal voor kinderen, zoals Puky (te koop bij Bol.com, ik schreef er een review over). En weer andere merken werken met hun eigen naam, zoals Batavus.

Ik heb daarnaast ook de beste ervaringen met degelijke traditionele modellen. Die mountainbike look a like was eens en nooit weer, die fietste veel zwaarder dan een andere fiets, ook al was het van een goed merk. Gelukkig is zoonlief er nu ook van genezen.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: fiets

Kinder steps

Ook voor stepjes geldt dat de kwaliteit heel verschillend is. Wij gingen voor een lichtgewicht stepje, waar je flinke afstanden lekker op kunt steppen, maar dat je ook makkelijk meeneemt. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar), er is ook een Mini Micro Step (2-6 jaar), dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je kind. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via I love speelgoed. Het merk Micro steps hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid.  Als er bij deze step wat kapot gaat kun je het vervangen, wat het product veel duurzamer maakt dan goedkopere steps.

Verjaardagscadeau voor kids: maxi micro step

Eerste loopfietsjes enzo

Een fantastisch cadeau vind ik de Wheely Bug, een karretje waar kids vanaf een jaar of 1 op kunnen rijden. Voordeel is dat hij er leuk uitziet, relatief klein is, niet al te veel schade aanricht in je huis en veel kids er gek op zijn. Daarnaast is hij ook duurzaam. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Wheely bug leuk duurzaam cadeau voor kids vanaf 1 jaar, karretje of loopfietsje

Plan toys heeft een aantal leuke duurzame loopwagens. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Duurzame loopfietsen en duwkarretjes, zoals deze van Plan Toys.

Deze boodschappen trolley van Olli Ella is ook leuk. Of is het een opbergmand? Hij is te koop bij I love speelgoed.

Olli Ella Luggy rieten boodschappen trolley voor kinderen

DUURZAAM BUITENSPEELGOED


Green Toys maakt speelgoed van gerecycled plastic en ander milieuvriendelijk materiaal en het gaat lang mee. Het merk heeft veel buitenspeelgoed. Het is te koop bij I Love speelgoed en Bol.com.

duurzame speelgoed cadeaus voor kinderen - green toys

Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

duurzame speelgoed cadeaus voor kinderen: zandbak- en strandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel. Daardoor kun je ze makkelijk meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Het Duitse Haba heeft zijn productie zo veel mogelijk milieuvriendelijk ingericht. Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen en het stimuleert natuurbewustzijn. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Liewood heeft hele schattige emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Het is van siliconen en zonder gif. Te koop bij I love speelgoed.

liewood zandbakspeelgoed

DUURZAAM TEKENEN EN KNUTSELEN


In klei zitten vaak chemische stoffen. Greenjump heeft biologische klei in allerlei verschillende kleuren.

Daarnaast heeft Greenjump ook andere duurzame knutselmaterialen. Zoals lijm, verf, stiften en potloden. Deze viltstiften zijn van Okonorm.

Bekijk ook: dit zijn onze favoriete knutselspullen

knutselen bij ons thuis.

DUURZAME ROBOTS, SUPERHELDEN EN AUTO’S


Deze flexibele autoweg van Way to Play heel stoer voor autofans. De duurzame rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed. Hij is te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Hier vertel ik meer over de flexibele autoweg van Way to Play.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Deze flexibele autoweg van Way to Play heel erg stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed.

Deze toffe auto’s van Green Toys zijn van gerecycled plastic. Ze zijn te koop bij Greenjump, I Love speelgoed en Bol.com.

duurzaam speelgoed: Green Toys auto

Een eco robot op zonne energie bouwen, hoe cool is dat? Bol.com heeft allerlei verschillende. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Duurzame robot op zonne energie zelf bouwen in bouwpakket. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten. Gemaakt van duurzaam beukenhout. Zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop bij Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot. Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam beukenhout.

Deze auto’s enzo van de Hema zijn ook erg leuk. Het houten speelgoed van de Hema is gemaakt van FSC hout, dan weet je zeker dat de bomen niet illegaal gekapt zijn en dat de bossen die het hout leveren behouden blijven.

Goedkoop én duurzaam houten speelgoed: auto´s enzo gespot bij de Hema

 


BOEKEN OVER DE NATUUR


Bij de meeste uitgevers kun je weinig vinden over hoe duurzaam boeken geproduceerd worden. Maar in veel boeken leren kinderen wel over de natuur. Bovendien doen veel kinderen er lang mee. Ik vind het daarom een mooi alternatief duurzaam cadeau kinderen, weer wat anders dan speelgoed.

Verhalen over de natuur

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Ze zijn te koop bij Bol.com. Voor kleuters zijn er prentenboeken van de Gorgels. De “gewone” boeken van de Gorgels luisterde onze jongste vanaf bijna vijf jaar. Daarnaast zijn er kleurboeken en knuffels van de Gorgels. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels

Veel boeken van Annie M.G. Schmidt gaan over kinderen die de natuur willen beschermen. Otje praat met vogels, de vogels helpen haar ook. Pluk van de Petteflet wil het bos en de vogels redden. De boeken zijn te koop bij Bol.com, ook vaak als luisterboek. Daarnaast zitten er heel veel boeken van Annie M.G. Schmidt in het luisterboeken abonnement van BookBeat.

Pluk van de Petteflet

Informatieve boeken over de natuur

Wilde dieren heb je niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland. Dit boek gaat over al die interessante Nederlandse dieren. Van ieder dier lezen kinderen eerst een informatief verhaal op rijm. Daarna volgt er een dubbele bladzijde vol weetjes. Die vier bladzijden per dier zijn lekker overzichtelijk, die je kind even kan lezen. En al die weetjes zijn fantastisch. Het is te koop bij Bol.com en Libris.

Het dikke vaderlandse dierenboek. Wilde dieren heb je niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland. Dit boek gaat over al die interessante Nederlandse dieren.

Dit zijn twee mooie kinderboeken, een naslagwerken over dieren en een over de natuur. Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur. Hier vertel ik meer over deze boeken. Te koop bij Bol.com.

Boekentips: het dikke boek van alle bijzondere dieren + het dikke boek van onze bijzondere natuur

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn dit leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Eigenlijk voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met kinderen te delen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Hier vertel ik meer over het Bosboek en het Zeeboek. Beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Bekijk ook: onze andere boekentips over dieren en de natuur


DUURZAME KINDERKAMER


Naast duurzaam speelgoed, zijn er voor de kinderkamer ook veel leuke cadeau ideeën voor kinderen.

Deze manden en opbergzakken van het eco merk Nobodinoz vind ik fantastisch voor  de kinderkamer. Maar de blauwe staat ook regelmatig in onze woonkamer. Corrien kocht een gele met ruiten, de hilarische foto is van haar.  Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Leuke opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer van Nobodinoz

Mooi beddengoed geeft een kinderkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Daarnaast maakt SNURK ook mooie relaxkleding. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners

Vaak zijn hoeslakens heel saai, terwijl een leuk hoeslaken heel veel toevoegt. Voor het matras onder het bed van zoonlief kochten dit eco hoeslaken van Swedish Linens. Ze zijn er in allerlei verschillende prints, in Nederland te koop bij psikhouvanjou en bij Bol.com. Ik schreef hier over de hoeslakens van Swedish Linens.

Eco hoeslaken van Swedish Linens voor kinderbed in alle maten

Schattige opbergmandjes van Olli Ella, bij I love speelgoed. Ook leuk als je gaat picknicken, of naar opa en oma.

Olli Ella duurzame picknickmand voor kinderen

Dit leuke bureautje is van het duurzame merk Plan Toys. Te koop bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Plan toys houten kinderbureau met stoeltje

DUURZAME SCHOOLSPULLEN ENZO


Kinderen hebben vaak heel veel speelgoed, een duurzaam cadeau kan dus ook iets zijn wat ze nodig hebben. Zoals een tas of een broodtrommel.

Fjallräven Kanken rugzakken vind ik erg tof. Omdat ze zo mooi en degelijk zijn. Ze zijn te koop bij Bol.com en Bever, in meerdere maten. Hier vertel ik meer over waarom wij ze zo fijn vinden.

Bekijk ook: onze tips voor rugzakken voor kinderen

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals de Fjallräven Kanken rugzak, die is duurzaam en sterk, dus gaat lang mee.

In de rugzak komt een mooie broodtrommel en drinkfles. Ik heb deze van Mepal gekregen, die spullen zijn mooi, praktisch en duurzaam. Ook fijn, ze zijn te krijgen in verschillende prints en effen varianten. Ook kun je tegenwoordig je eigen broodtrommel maken. Te koop bij Bol.com en Mepal.

Je kunt voor een gewone fles gaan, maar ook voor een thermosfles voor iets warms of kouds (Bol.com en Mepal). Wil je een keer yoghurt met fruit meegeven of lekkere warme soep? Dan zijn de isoleerpotten handig (bij Bol.com en Mepal).

Bekijk ook: de leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen 

De leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen op school.

Een ouderwets abacus telraam is handig om mee te leren tellen en rekenen. Op een gegeven moment zijn die tien vingers niet meer genoeg, maar is een beetje hulp in de vorm van een telraam wel handig. Wij hebben dit telraam van Joueco bij Bol.com, gemaakt van duurzaam hout. Voor kleuters is het super leuk om rekensommetjes te maken met het telraam en ik vind het een mooi decoratief stuk houten speelgoed.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen - telraam

Een wereldbol van karton in plaats van plastic. Je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com. Ik schreef hier over de wereldbol.

Knutsel je eigen wereldbol en ontdek van alles over de wereld

VERDER LEZEN


Naast duurzaam speelgoed en andere cadeau voor kinderen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Denk aan inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Daarnaast deel ik op Instagram veel tips.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Vind je het lastig om leuk eco speelgoed te vinden? Ik verzamelde het leukste duurzaam speelgoed en andere verantwoorde cadeau ideeën voor kinderen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids