Inspiratie voor jongenskapsels

Er komt een moment dat er bij je kind zo langzamerhand zo veel haar op het hoofdje groeit dat een kapseltje mogelijk wordt, of misschien is jouw kind al wat groter en heeft het een flinke bos haar. Maar wat voor kapsel kies je? Voor meisjes is dat relatief eenvoudig, meisjesmama’s slaan massaal elastiekjes en haarknipjes in om het haar van dochterlief mee te versieren. Voor jongens is het minder simpel.

Inspiratie voor jongenskapsels

Als je zoekt op Google vind je vooral heel veel baby’s met kuiven en hanenkammen. Geinig voor een keer, maar om je baby nou elke dag een lading gel op zijn hoofd te smeren is misschien niet zo’n goed idee.

Voordat je aan de slag gaat: investeer in een goede kappersschaar. Als je kleine kinderen hebt die niet goed stilzitten, let dan wel op dat de punt niet te scherp is. Bij Bol.com heb je bijvoorbeeld heel veel verschillende kappersscharen, bij de Hema vind je een goedkope variant. Daarnaast heb je natuurlijk een kam nodig en vaak is het ook wel handig om wat knipjes te gebruiken.

Naast kuiven en hanenkammen vind je als je babyjongenskapsels zoekt ook heel veel foto’s van Justin Bieber. Die jongen geeft een vermogen uit aan zijn kapsel en is een grote inspiratie voor baby’s… En voor baby’s en kleine jongetjes is het inderdaad best een aardig en makkelijk kapseltje… Op Firanet vind je bijvoorbeeld leuke Justin-Bieber-achtige-kapseltjes, die je met een beetje gel of haarlotion ook een keertje wat stoerder kunt maken.

[pin_widget url=”http://nl.pinterest.com/pin/81909286943395471/”]

 

[pin_widget url=”http://nl.pinterest.com/pin/81909286943395448/”]

 

Dit kapsel is wat je krijgt als je al het haar op ongeveer dezelfde lengte knipt, alleen de achterkant iets korter, de foto is van Le Figaro. Dat kan met een goede tondeuse (koop wel echt een van goede kwaliteit, niet van een tientje), maar het kan ook met de hand. Als je het haar tussen je vingers houdt en het dan boven je vingers afknipt voorkom je dat je uitschiet en het haar te kort knipt. Ook verklein je de kans op ongelukken, al is een botte schaar (bijvoorbeeld een kinderschaar zoals je die vroeger op school had) sowieso verstandig.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/81909286947081420/”]

 

Als het wat langer wordt krijg je dan dit effect. Als je het zo wil knippen moet je dat met de hand doen. De foto is van Nordstrom.

[pin_widget url=”http://nl.pinterest.com/pin/81909286948194312/”]

 

Hier is de achterkant juist wat langer. De foto is van het Spaanse Minimoda.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/81909286947639870/”]

 

Zet je tondeuze op een korte stand dan krijg je dit effect, de foto komt ook van Firanet.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/81909286943395477/”]

 

Als je de bovenkant wat langer laat en de rest kort, dan krijg je dit effect. De foto komt van de Hair – Bodystudio.

[pin_widget url=”http://nl.pinterest.com/pin/370702613050059605/”]

 

Ook hier os de zijkant kort en de bovenkant langer. De foto is van Groovybaby….and mama.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/81909286948194297/”]

 

Voor wat grotere kinderen is langer haar juist ook wel heel leuk. En je hoeft het zelden te knippen 🙂 De foto is van CKS.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/81909286946284865/”]

 

Verder lezen

kinder yoga om te slapen cadeautips voor de tweede verjaardag Tanden poetsen: tips om het makkelijker te maken met baby en kind Voor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderen Hoe je kleine kinderen aan het eten krijgt: het recept voor baby, peuter en kleuter Wat een leuk waterspeelgoed is dat Aquaplay wpid-moestuintje-2.0.jpg.jpeg Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters Smoothies van fruit en/of groente als vitamineboost voor kleine groenteweigeraars Traktaties voor kinderen op crèche of school

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids