De Leuke Update #34 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Even leek de zomer eindeloos te duren, maar nu is de herfst toch echt begonnen. Eigenlijk vind ik het ook wel weer heel fijn om gezellig thuis te cocoonen. En als het zonnetje doorbreekt gaan we lekker naar buiten. In deze Leuke Update vind je heel veel inspiratie voor de herfst en de herfstvakantie, voor binnen en buiten. Maar natuurlijk ook weer allerlei nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

de leuke update #33 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig nieuwe tips

Knutselen en tekenen met kids

Wat een tof kleurboek annex doeboek! Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Dochterlief maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Zoonlief maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Hier zijn ze wel even zoet mee, fijn voor een natte herfstdag! Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #34 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - kleurboek annex doeboek Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Nu de herfst is begonnen krijgen we zin om het huis te versieren. Gezellig samen met de kinderen herfst decoratie knutselen. Wil je ook aan de slag? In dit artikel vind je leuke herfst decoratie ideeën om zelf te maken.

Herfst decoratie knutselen: leuke ideeën om zelf te maken

Maar naast mooie dingen voor in huis, kun je natuurlijk nog veel meer leuke herfst knutsels maken. Al onze herfst knutsel ideeën vind je hier bij elkaar.

Herfst knutselen met kinderen: een ketting van kastanjes

Heel vaak krijg ik de vraag wat wij gebruiken om mee te knutselen. Wat heb je nou echt nodig ? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wil. Deze knutselspullen voor kinderen vinden wij fijn.

Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten

 

Herfst uitjes met kids  

Het wordt kouder en natter buiten, maar gelukkig zijn er nog genoeg lekkere dagen. Bovendien kun je met een goede regenjas ook op mindere dagen leuke dingen doen. Daarom maakte ik een lijst met herfst uitjes voor kinderen. Dus deze herfst(vakantie) gaan we lekker vaak naar buiten.

Herfst uitjes voor kinderen: tips om lekker samen naar buiten te gaan

Een typisch herfst uitje: fruit plukken in een boomgaard. We gingen dit jaar al fruitplukken in de Fruittuin van West. Woon je niet in de buurt van Amsterdam, dan is is dit een fijn lijstje met plekken voor jaarlijkse fruitpluk.

Boerderij in Amsterdam: fruit plukken bij de Fruittuin van West

De laatste tijd bezochten we een aantal pannenkoekenhuizen. Het zijn ideale plekken om te eten met kinderen. Daarom maakte ik een lijstje met pannenkoekenhuizen in heel Nederland, bijna allemaal met een leuke speeltuin.

Smullen en Spelen in Almere: kindvriendelijk restaurant met grote speeltuin

Ik wandel dagelijks met zoonlief, fijn om samen te kletsen. Op dit moment verzamelen we daarbij heel veel zaadjes van wilde bloemen. Weet je dat wilde bloemzaden in oktober alweer de grond in kunnen? Als je ze rond de herfstvakantie zaait, gaan ze in het voorjaar groeien. We gaan ze in de tuin planten, maar ook op kale plekken in de buurt. Hoe meer bloemen hoe leuker toch?

De Leuke Update #34 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Vanuit eigen auto kijken naar de mooiste films en documentaires op het witte doek? Dat kan tijdens de Dutch Media Week van 3 tot en met 11 oktober. Dan is het parkeerdek van het Media Park een heuse drive-in bioscoop. Met heel veel kinderfilms. Tickets zijn verkrijgbaar via Filmtheater Hilversum.

Wat warms mee voor onderweg

Onderweg nemen we ook wat lekkers mee. Vaste lezers weten al dat ik ambassadeur van Mepal ben, tijdens uitjes gaan de spullen van Mepal dus mee in onze tas. In dit seizoen zitten de isoleerflessen en -potten vol warme dingen. Koffie, thee, chocolademelk (met mini-mallows) en soms een soepje dat over is van de vorige avond. Heerlijk om even mee op te warmen! Maar er gaan natuurlijk ook gewoon bammetjes en wat fruit mee. Wil je meer weten? Mepal heeft een overzicht met alle flessen en met van de lunchboxen en -potten.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

LEGO WORLD, maar dan anders

Iedere herfstvakantie kijken heel veel LEGO fans uit naar LEGO World. Dit jaar zou LEGO World zijn 20e verjaardag hebben gevierd. Maar helaas kan het grote LEGO evenement dit jaar door alle regels niet doorgaan. Toch wil LEGO aandacht besteden aan dit lustrum. Daarom hebben ze een superleuk alternatief bedacht: de LEGO WORLD WEEK. Het is een challenge om een aantal mooie creaties te maken. Wij doen mee!

LEGO WORLD WEEK: leuke ideeën om te bouwen in de herfstvakantie

Lees ook: onze kids bucketlist voor de herfstvakantie 

Tijd voor warme kleding

Een warme winterjas

Wij zijn klaar voor de winter, met voor beide kids een jas van gerecycled polyester. Dochterlief heeft een jas van het Nederlandse meidenmerk NONO gekregen. Kleine meis is helemaal verliefd op de cheetah print en de glitter manchetten. Behalve mooi is de jas ook heerlijk warm, want hij is gevoerd, waterafstotend en lekker lang. Deze en andere jassen van NONO zijn te koop bij Bol.com en bij Kleertjes.com.

De leukste winterjassen voor meisjes en jongens + hier let je op - meisjesjas van NONO van gerecycled polyester

Voor zoonlief hebben we een jas van We Fashion gekocht, ook van gerecycled polyester. Lekker stoer en lekker warm. Hij zocht de jas zelf uit, maar grappig genoeg had hij jaren geleden al eens een vergelijkbare jas van hetzelfde merk. De jas is te koop bij We Fashion, maar ook bij Bol.com.

De leukste winterjassen voor meisjes en jongens + hier let je op - jongensjas van We Fashion van gerecycled polyester

Lees ook: de leukste winterjassen voor meisjes en jongens + hier let je op 

Warme en droge voeten

Good old Dr. Martens! Ooit waren het degelijke schoenen voor oude dames, maar ze zijn al heel lang hip. Tijdens mijn werkweek als tiener liep ik half Londen door op weg naar de Dr. Martens winkel, want daar hadden ze de meeste keuze. Kleine meis vindt ze ook fantastisch, zeker in deze roze glitter variant. Ondanks dat ze roze zijn, passen ze toch bij heel veel outfits. Maar ze zijn er natuurlijk in veel meer kleuren, ook voor jongens. Ook fijn: Dr. Martens besteedt veel aandacht aan duurzaamheid, maar ook aan haar personeel. Ze zijn te koop bij Bol.com.

roze Dr. Martens kinderschoenen voor meisjes

De kinderen dragen met slecht weer meestal regenlaarzen. Dat voorkomt beschadiging van hun nette schoenen. Maar dan moeten het wel laarzen zijn waar ze goed op lopen. Toch merkten we de laatste tijd dat de laarzen door intensief gebruik wel erg snel slijten. Onze kinderen racen veel op hun stepjes rond, daardoor kwamen er vaak gaten in de onderkant van hun laarzen. Dit jaar heb ik daarom de Adventure Boot van Druppies eens besteld. Deze laarzen zijn van natuurrubber en voelen heel soepel. Maar ze hebben ook een flink profiel onder de laars, dat kan hopelijk tegen een stootje. Bovendien zit er een flinke reflector op de achterkant. We hebben ze gekocht bij Bol.com. Er zijn allerlei varianten gevoerde en niet gevoerde laarzen.

Hippe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen voor kinderen - Druppies Adventure Boot stevige soepele regenlaarzen

Lees ook: hippe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen voor kinderen

Trakteren op school 

Best een uitdaging: een traktatie verzinnen die gezond en coronaproof is, zeker als je kind wat ouder wordt. Maar we hebben iets leuks bedacht! Zoonlief is gek op deze fruit snacks, hij heeft er al eens op getrakteerd en gaat dat dit jaar weer doen. De BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van 100% fruit, het zijn dus gezonde tussendoortjes. Ze zijn verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land erbij. Door alle smaken te combineren heb je een lekker kleurrijke traktatie. BEAR Fruit Rolls zijn onder meer te koop bij Albert Heijn.

Bear fruit snacks - corona proof en gezonde traktatie op school of crèche

Lees ook: Corona proof voorverpakte traktatie ideeën  

Lezen met kids  

Is je kind gek op geschiedenis en feitjes, dan is dit boek een must. Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenis boek voor kinderen. Zo’n heerlijk dik naslagwerk. Het is letterlijk een tijdlijn, die begint bij de oerknal en eindigt bij het internet. Hoe verder je in het boek komt, hoe recenter. Iedere dubbele bladzijde bevat een apart onderwerp. Natuurlijk komen de verschillende tijdperken en rijken uit de geschiedenis aan bod. Maar je leest ook over ook allerlei specifieke onderwerpen. Denk aan steden, dans, kastelen, sieraden, de trein, geneeskunde, de race naar de maan, de dino’s en nog veel meer. Om samen te lezen vindt de oudste van acht jaar dit boek fantastisch. Voor zelf lezen moeten kinderen wel een jaar of tien zijn, de tekst is best complex. Het boek is uitgegeven door Van Holkema & Warendorf en te koop bij Bol.com.

geschiedenis encyclopedie boek voor kinderen: tijdlijn van alles

Maar er zijn nog veel meer leuke geschiedenisboeken! Het is namelijk weer tijd voor de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober. Dit jaar met mijn favoriete thema: EN TOEN? Gelukkig zijn de kids ook allebei gek op geschiedenis. Daarom maakte ik een overzicht met onze favoriete kinderboeken over geschiedenis. Van romans en prentenboeken tot stripverhalen en weetjesboeken. Voor kleuters, kinderen en jongeren.

Kinderboeken over geschiedenis: onze favoriete titels

Zoals altijd heeft Kinderen voor Kinderen weer de titelsong voor de Kinderboekenweek. Bij ons zit EN TOEN? al helemaal in ons hoofd.

Kijken met kids

Vanaf 8 oktober draait er een bijzondere film in de bios: De Schooltuin. De schooltuinen in Amsterdam bestaan 100 jaar. Daarom is het boek het Geheim van de Tuin gemaakt en nu dus ook deze film. Het is echt zo’n feel good documentaire, van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. De film is opgenomen in Amsterdam, maar overal in Nederland bestaan zulke schooltuinen. In de film worden kinderen een seizoen lang gevolgd. Je ziet ze in het voorjaar plantjes planten, die gedurende het seizoen volgen en ze uiteindelijk oogsten. Kinderen genieten van de moestuin en de dieren die er wonen. Wij mochten de film alvast kijken en vonden het alle vier een heerlijke film. Sterker nog, manlief wil nu op zoek naar een moestuintje in de buurt!

Zapp heeft een nieuw kinderprogramma: Zapp your planet. Over klimaatverandering en de natuur. En over nieuwe uitvindingen die de wereld mooi en gezond houden. Maar ook over hoe je zelf in actie kunt komen. Daarbij ontmoeten kids onderzoekers en klimaatstrijders. Echt wat voor nieuwsgierige kinderen. Elke vrijdag rond 17u30 op NPO Zapp.

Deze week begint nog een leuk programma: Heel Holland Bakt Kids. Hetzelfde als de volwassen versie, maar dan zijn het duo’s van ouders en kinderen. Elke zaterdag rond 19u25 op NPO Zapp.

Wonen met kids

Door de combinatie van hout, blauw, rood en geel is de kamer van zoonlief enorm retro geworden. Hij wilde de houtkleurige laminaatvloer absoluut houden. Ook het leuke rode retro behang is van de vorige bewoners. Daarbij zochten we een lichte blauwe muurverf en een turkooise gordijn uit. In zijn vorige kamer had hij al veel geel en blauw, dat past er goed bij. Met het retro resultaat is hij super blij en wij ook. En nu de kids weer naar school zijn, ben ik er eindelijk aan toegekomen om een binnenkijker blog van deze retro jongenskamer te maken!

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - wandkast en bureau in een

Wat een fijn knus hoekje is dit, heerlijk om hier lekker een boek te lezen. Corrien maakte het voor haar oudste dochter. Zo’n rond kleedje denk je misschien niet zo snel aan, maar het maakt het echt af. En het mooie schilderij natuurlijk, dat heeft opa gemaakt, dus dat is extra speciaal! Wil je weten van welke merken alles is? Kijk dan even op Instagram, daar hebben we alles getagd.

De Leuke Update #34 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - kinderkamer in oranje blauw geel

Ik word zo blij van onze tuin! Hij is nog lang niet af, maar dat is een tuin waarschijnlijk nooit. De tuin is bij ons echt een verlengde van de woonkamer. Daarom proberen we te zorgen dat er ieder seizoen groen en bloei is. En natuurlijk een fijne speelplek voor de kids en relaxplek voor ons. Op dit artikel vertel ik over onze kindvriendelijke en groenblijvende tuin.

Tips voor een kindvriendelijke en groenblijvende tuin die altijd bloeit

Van die kleine kratjes zijn sowieso super leuk, maar de Hema heeft er wat leuks bij bedacht. Met de Hema klapkratkar kunnen de kinderen al opruimend door de kamer. Op het kratje kun je ook nog met letters zetten wat er in zit. Maar het is natuurlijk ook leuk als poppenwagen, met de naam van je pop of knuffel er op.

Hema kratjes met klapkratkar

Kinderpostzegels

Vorige week was de Kinderpostzegelactie weer. Dit jaar konden kinderen voor het eerst een persoonlijke videoboodschap maken, om digitaal kinderpostzegels te verkopen. Met de opbrengst wil de Stichting Kinderpostzegels zo veel mogelijk kinderen een veilig thuis geven. Zo helpen ze bijvoorbeeld pleegkinderen en hun ouders. Door kleding in te zamelen, maar ook door af en toe een leuk uitje te organiseren. Gastblogger en fotograaf Mariëlle alias Lelle mocht foto’s maken bij zo’n bijeenkomst voor ouders en pleegkinderen. Ze maakte deze prachtige foto bij Parkhuys Rosarium, een plek waar ik nu heel nieuwsgierig naar ben!

Zijn er bij jullie geen kids langs de deur gekomen? Dan kun je natuurlijk ook naar de website van de Kinderpostzegels gaan om ze te bestellen. Naast hele toffe Nijntje postzegels, vind je in de webshop ook feestagenkaarten en set bollen.

De Leuke Update #34 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Speelgoed van het jaar

De Speelgoed van het Jaar Verkiezing is weer begonnen! Heb jij een favoriet die moet winnen? Door te stemmen bepaal je mee wie de winnaars worden én maak je kans om het genomineerde speelgoed te winnen. We mochten onze favorieten uitproberen.

Zoonlief is gek op LEGO en op Super Mario, dus hij vindt LEGO Super Mario heel tof. Het is een game, die je via een app en met LEGO speelt. Je bouwt eerst de LEGO. Vervolgens gebruik je de app op om het spel te starten. Daarna speel je met het poppetje in de echte wereld, om punten te halen. Er zijn ook allerlei uitbreidingen te koop, bij Bol.com.

LEGO Super Mario, LEGO spel met app

Maar hij is ook fan van SmartGames, daar schreven we eerder al eens over. SmartGames Cube Duel kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het spel is te koop bij Bol.com.

SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen

Dochterlief is gek op de LEGO DOTS armbandjes, dat is een soort knutselen met LEGO. Voor de fans is er deze set in de blauwe doos. Maar ze zijn ook per stuk te koop, leuk als klein cadeautje voor een vriendinnetje. Ze zijn te koop bij Bol.com.

LEGO Dots armbandjes, leuk cadeau voor meisjes die van knutselen en LEGO houden

Maar ze was ook op slag verliefd op deze interactieve kangoeroe. Ze heet Mama Josie en is van FurReal. De kangoeroe heeft drie kleintjes, die ze kan vasthouden en ze kunnen in haar buidel. Als je Mama Josie knuffelt maakte ze lieve geluidjes en bewegingen. Ze gaat nu dus overal mee naartoe. Oh ja en ze heeft ook een uitknop, fijn voor ouders. De kangoeroe is te koop bij Bol.com.

FurReal Mama Josie de kangoeroe, interactieve knuffel met kleintjes

Toffe LEGO samenwerkingen

LEGO heeft een aantal hele leuke samenwerkingen. Onze LEGO fan wordt daar heel enthousiast van en ikzelf eerlijk gezegd ook!

Deze week bracht IKEA samen met LEGO een toffe nieuwe collectie uit. Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse steentjes op. Maar je maakt ook creaties op, in en om de doos. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en speel je de volgende dag gewoon verder.

Daarnaast gaat LEGO samen met LEVI’S een toffe kledingcollectie uitbrengen. Op een deel van de kledingstukken zit een klein LEGO plaatje. Daar kun je steentjes op klikken, maar ook zonder is het al heel tof. Daarnaast zijn er LEVI’S kledingstukken met LEGO prints.

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids