De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, wat voelt het buiten al heerlijk als lente. Binnen wordt het ondertussen tijd voor de gezelligheid van Pasen. Daarom vind je in deze update tips voor Pasen en de lente. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis en lekker eten. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, wat voelt het buiten al heerlijk als lente. Binnen wordt het ondertussen tijd voor de gezelligheid van Pasen. Daarom vind je in deze update tips voor Pasen en de lente. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis en lekker eten. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Inhoudsopgave: tips voor Pasen en de lente

Knutselen met kinderen

Kleine meis en ik gingen naar de kringloop om knutselspullen te kopen voor Pasen, er ligt daar van alles. Paaseieren en andere paashangers van plastic en hout. Maar ook allerlei paashazen en andere grappige versiersels.

Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, maar ook voor in een poppenkast. Daarom knutselden we deze poppenkast voor Pasen. Vervolgens maakten we een paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes. Veel van de spullen hadden we al in huis of vonden we bij de kringloopwinkel.

Poppenkast voor Pasen knutselen met paashaas en paaskuikentje. Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, of voor in een poppenkast. Daarom knutselen we deze poppenkast voor Pasen. Compleet met paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Bij de kringloop kochten we dit paashaasje, dat ik met lijm stevig op de deksel van een glazen pot lijmde. Vervolgens spoot ik de deksel turkoois met spuitverf, ik gebruikte Edding Spray (Bol.com). Aangezien ik wat te eten in de pot wilde stoppen, zorgde ik dat de verf niet aan de binnenkant kwam. Ook een andere pot spoten we turkoois. Daarin stopten we een paar bollen. We gebruikten stickers van de Hema om de ogen en snuit te maken. Om de pot wonden we nog wat gele wol.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze glazen potjes met spuitverf. Leuk als voorraadpotje of plantenpot.

Bij dit terracotta potje spoot ik de rand blauw. Met de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com) tekende ik het paashaas gezicht er op. Als oren plantte ik twee hyacinten in het potje.

Bekijk ook onze andere knutseltips voor Pasen.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Terracotta plantenpotje in de vorm van een paashaas, met twee hyacinten er in, maar andere lente bollen zijn ook leuk.

Onze kids kunnen er uren zoet mee zijn: lekker tekenen. Ik bedenk vaak ideeën voor ze, maar steeds vaker bedenken ze zelf juist de leukste plannen. Ook komen ze vaak uit school met creatieve ideeën. Tijd dus voor een blog vol ideeën om te tekenen en kleuren!

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen

Fijne recepten voor Pasen en de lente

Een paasontbijt of paasbrunch vind ik een ideale manier om Pasen te vieren met de kinderen. Als de kids uitgegeten zijn, dan kunnen ze lekker buiten gaan spelen.

Deze paashaas eitjes zijn heel makkelijk om te maken. Kook 8 eieren, laat ze afkoelen en pel ze. Snij ze netjes doormidden en haal voorzichtig het eigeel er uit. Meng het eigeel met 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel truffelmayo en peper en zout tot een smeuïge vulling. Stop de vulling voorzichtig met een theelepel terug in de halve eitjes. De paashaasjes zijn versierd met eetbare viooltjes en oren van geitenkaas. Op de andere eitjes zit een eetbaar vergeet-me-nietje.

Bekijk ook onze andere recepten voor Pasen.

Recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt met kinderen

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers. De bovenkant van de lange vingers hebben we gedoopt in gesmolten witte chocolade. We hebben vier driehoekjes op elkaar gemaakt, ieder met drie lange vingers. In de gesmolten chocolade strooiden we dikke hagelslag. In het nestje liggen gespikkelde paaseitjes van M&M (Albert Heijn).

Bekijk ook onze andere zoete recepten voor Pasen.

Vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren

Soep met verse kruiden

Deze kruidenpotjes van Mepal vind ik heel handig. Potjes verse kruiden uit de winkel blijven er namelijk veel langer goed in. Een paar jaar geleden moesten we in de zomervakantie op de kruiden van de buren passen. Zoals dat gaat in de zomervakantie, hadden de kruidenplantjes eerst al een week bij andere buren gelogeerd. En toch zagen zowel de basilicum als de munt er prachtig uit. De plantjes van de buren zaten in de kruidenpotjes van Mepal. Die wilde ik dus ook!

Laatst vroeg Mepal me om een van mijn favoriete producten te laten zien. Dat werden dus de kruidenpotjes. En met de verse kruiden uit die potjes maken we vaak soep zonder bouillonblokjes. Want in bouillonblokjes zitten veel zout en smaakversterkers. Een soep zonder maken is niet moeilijk of tijdrovend, als je maar weet hoe.

Recept: soep maken zonder bouillonblokjes, met veel verstopte groente voor kinderen

Tijd voor orde in de chaos!

Onze keukenlades waren totaal overzichtelijk. Met drie dezelfde open pakken pasta. En overal in de lade losse rijst, want het rijstpak was een keer omgevallen. Ook lagen er heel veel producten in waarvan ik niet meer wist dat we ze hadden. Herkenbaar?

Tijd voor orde in de chaos! Onze keukenlades waren totaal overzichtelijk. Ik mocht aan de slag met de Modula collectie van Mepal. Deze bewaardozen zijn stapelbaar en je kunt ook van bovenaf zien wat er in zit. Ideaal voor lades dus. Ook fijn: ze zijn luchtdicht, dus alles blijft er langer goed in. Daarnaast zijn ze er in heel veel verschillende maten. Wil je ook orde in de chaos? Doe dan mee aan de MepalMorfose winactie.

Ik mocht als ambassadeur aan de slag met de Modula collectie van Mepal. Deze bewaardozen zijn stapelbaar en je kunt ook van bovenaf zien wat er in zit. Ideaal voor lades dus. Ook fijn: ze zijn luchtdicht, dus alles blijft er langer goed in. Daarnaast zijn ze er in heel veel verschillende maten. Die pasta en rijst zitten nu netjes afgesloten in de bewaardozen, de kookinstructie zit er uitgeknipt bij. In onderstaand filmpje laat ik zien hoe de lades er voor en na uitzagen.

Wil je ook orde in de chaos? Doe dan mee aan de MepalMorfose winactie. Misschien mag jij wel samen met de stylist jouw keuken een metamorfose geven, compleet met Mepal producten. Of bekijk mijn reels filmpje op Instagram.

Lente in huis en tuin

Ik zet altijd lekker vroeg de paastakken op tafel. Samen met het zonnetje buiten zorgen ze voor een lentegevoel en dat kunnen we dit jaar wel gebruiken met dat slechte nieuws. Veel van de paashangers hebben we zelf geknutseld.. Vorige week vonden we nog een wat leuke diertjes bij de Kringloper in Naarden.

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, wat voelt het buiten al heerlijk als lente. Binnen wordt het ondertussen tijd voor de gezelligheid van Pasen. Daarom vind je in deze update tips voor Pasen en de lente. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis en lekker eten. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Vorige week kon je onze tuin zien bij Eigen Huis & Tuin Lekker Leven. Aan het eind van de zomer kwam RTL langs om te filmen. Of ik wilde vertellen over hoe we onze tuin kindvriendelijk hebben gemaakt. Super spannend, maar ook zo leuk om onze tuin door de lens van de camera te zien. Helaas kun je de uitzending maar terugkijken tot een week na uitzending, daarna heb je een betaald Videoland account nodig. Onze tips voor een kindvriendelijke, kleurrijke en groenblijvende tuin kun je natuurlijk wel bekijken. Deze foto maakte ik op de dag van de opname. Ik krijg er zo’n zin in het zomerseizoen van!

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen

Steck is een mooi tuincentrum in Utrecht. Het tuincentrum stond al een tijdje op mijn to go lijstje. Onder de naam Lentelust organiseren ze dit voorjaar leuke dingen. Dit weekend was de opening met workshops, dus we gingen eens kijken. We namen zoonlief met een vriendje mee. De heren maakten met klei en droogbloemen een mooie accessoire voor hun moeders, erg leuk. Daarnaast leerden ze kraanvogels en kreeften vouwen met origami. Het programma voor de rest van het voorjaar is nog niet bekend, maar er komen vast meer van dit soort leuke workshops.

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen. Steck is een mooi tuincentrum in Utrecht. Deze hele lente vieren ze met Lentelust het nieuwe voorjaar.

Het tuincentrum heeft een leuke collectie planten voor binnen en buiten en mooie potten en dat soort dingen. Daarnaast is er een tof groen café met een terras buiten. Binnen is er een speelhoek voor kinderen, met onder andere boeken, een treinbaan en KAPLA. Op de leestafel liggen kranten en leesvoer over tuinieren. Een prima plek om een tijdje te zitten dus en een leuk uitje als je in de buurt woont! Op mijn Instagram account deel ik nog wat meer foto’s.

Boeken en films

Weetjesboeken worden verslonden door onze kids. Ook door zoonlief, die verder geen grote lezer is. Dus je snapt het al: wij hebben een flinke verzameling weetjesboeken. Zijn jouw kids ook gek op weetjesboeken? Of wil je het lezen juist stimuleren? Ik verzamelde de 25 favoriete weetjesboeken van onze kids.

De 25 favoriete weetjesboeken van onze kids.

Van De Hazenschool (6 jaar en ouder) krijg je meteen een lentegevoel. Het is een vrolijk Paas avontuur over een haas uit de stad, die eerst niks van de Hazenschool wil hebben, maar uiteindelijk de grote held blijkt te zijn. De film is gebaseerd op de Duitse klassieker Die Häschenschule van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. Lees hier verder over De Hazenschool. De film is te huur en koop bij Pathé Thuis en bij Bol.com.

https://youtu.be/HDz8axILzfc

Duurzaam winkelen

Zoonlief had nieuwe schoenen nodig. Nou kon ik me herinneren dat Adidas een paar jaar geleden een samenwerking met LEGO aankondigde. Destijds was de LEGO x Adidas collectie alleen nog voor volwassenen, maar inmiddels zijn er ook heel veel leuke dingen voor kinderen. Wij bestelden dit stoere zwart met gele paar in de webshop van Adidas. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk. De maat klopt bij hem goed, ze zijn er van maat 19 tot en met maat 40. We hebben bewust een donkere kleur gekozen, zodat ze niet snel vies lijken. Zoonlief is klaar om lekker veel buiten te spelen en voetballen deze lente!

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

We hebben alvast een leuk verjaardagscadeautje in de uitverkoop geshopt! Zoonlief heeft al een tijd een Fjällräven Kånken rugzak en die blijft mooi, terwijl andere rugzakken bij de kids snel versleten waren. Dus zo’n tas stond ook op het wensenlijstje van zijn zusje. En als er dan zo’n mooie rugzak in je lievelingskleuren langskomt in de uitverkoop van Bever, dan kun je die natuurlijk niet laten gaan. Fjällräven is een merk dat zo veel mogelijk duurzaam produceert en door de hoge kwaliteit gaan producten lang mee.

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen.

Snurk Amsterdam heeft een toffe nieuwe collectie! Met allerlei leuke nieuwe printjes. Het Amsterdamse merk Snurk Amsterdam heeft prachtige dekbedden van duurzame materialen. Ik liet hier al eens onze favorieten zien.

Snurk Amsterdam heeft een toffe nieuwe collectie! Met allerlei leuke nieuwe printjes. Het Amsterdamse merk Snurk heeft prachtige dekbedden van duurzame materialen.

KLABU heeft een collectie gelanceerd voor kinderen. De missie van KLABU is support the unbeatable spirit. 50% van de winst van KLABU wordt geïnvesteerd in sportclubhuizen in vluchtelingenkampen. Door de clubhuizen, zogeheten KLABU’s, op te zetten wil KLABU het leven van vluchtelingen in vluchtelingenkampen verbeteren aan de hand van sport. Er is een KLABU-winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam, maar ze hebben natuurlijk ook een webshop.

support the unbeatable spirit. 50% van de winst van KLABU wordt geïnvesteerd in sportclubhuizen in vluchtelingenkampen? Door de clubhuizen, zogeheten KLABU’s, op te zetten wil KLABU het leven van vluchtelingen in vluchtelingenkampen verbeteren aan de hand van sport. Er is een KLABU-winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam, maar ze hebben natuurlijk ook een webshop. ” width=”640″ height=”640″ class=”aligncenter size-medium wp-image-72524″>

Uitjes en vakantie

Een weekje op de Veluwe

Een heus knutselatelier op vakantie, dat is toch fantastisch? In de voorjaarsvakantie boekten we een weekje bij Landal Heideheuvel op de Veluwe. Je weet wel, die week met die stormen. Dus de kids hebben lekker veel geknutseld in dit atelier. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. “Ze hebben hier net zo veel als op school”, aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt er theezetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke leuk!

Landal Heideheuvel heeft een fantastisch Atelier waar kinderen kunnen knutselen. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, maar daarnaast kunnen de kinderen er overdag zelf knutselen. Op de tafels staan stiften en potloden en er is een kast vol knutselmaterialen. "Ze hebben hier net zo veel als op school", aldus onze kinderen. Voor ouders is er een hoekje met tijdschriften en je kunt thee zetten. Maar kinderen mogen ook alleen komen. Zelf ging ik soms ook mee om te knutselen, hartstikke gezellig!

Gelukkig konden we toch ook nog genieten van de natuur. Dat moest ook wel, want we hadden onze oppashond gezellig een weekje mee. Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is bij Landal Heideheuvel? Kijk dan even naar onze blog over dit vakantiepark.

Loenense watervallen, vlakbij Landal Heideheuvel op de Veluwe

Vanuit dit vakantiepark ben je zo in Deventer, waar ook het Speelgoedmuseum zit. Voor mij is het jeugdsentiment, we woonden er vroeger vlakbij. Dus gingen we er met onze kids heen. Dit museum in het centrum van de oude Hanzestad laat historisch speelgoed zien. Maar je kunt er ook met speelgoed van nu spelen. Hier vertel ik meer over het Speelgoedmuseum in Deventer.

Speelgoedmuseum in Deventer: uitje met speelgoed van vroeger en nu. Voor de kinderen is het heel leuk om te zien waar kinderen vroeger mee speelgoed. Maar de meeste tijd brachten we door in de delen van het Speelgoedmuseum waar je lekker zelf kunt spelen. Zoals dit interactieve spel waarbij je je eigen avatar kunt maken.

Een nachtje Rotterdam

Rotterdam is zo’n leuke stad voor een uitje met kinderen en tieners! Dit najaar waren we er weer eens een paar dagen. Wat een fijne stoere sfeer heeft deze stad toch. Ben jij op zoek naar leuke uitjes, restaurants en hotels in Rotterdam, voor een bezoek met kinderen en tieners? In dit artikel delen we heel veel tips.

Rotterdam

Denk je aan Rotterdam, dan denk je al snel aan de wereldberoemde gele Kubuswoningen van Piet Blom. Weet je dat je hier ook kunt overnachten? Stayokay heeft namelijk een hostel in de Kubuswoningen. Wij boekten dit budget hotel van Stayokay in Rotterdam met onze kinderen. Kijk je mee?

Stayokay Rotterdam in de Kubuswoningen: leuk budget hotel met kinderen.

Nog meer uitjes

We gingen met de trein naar Rotterdam, hartstikke relaxed. Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat je voor kinderen niet hoeft te betalen als je met de trein gaat. Daarnaast zijn er voor tieners goedkope dagkaarten.

Zoek je nog meer leuke uitjes? Bekijk dan onze pagina met uitjes. Allemaal leuke uitjes met kinderen, in Nederland en België.

101 leuke uitjes met kinderen in Nederland en België. Zoals de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg bij Zeist: bij de bekende groene piramide kun je een mooie wandeling maken, op bordjes worden verschillende afstanden aangegeven. Ook is er een een restaurant met ouderwetse speeltuin en daarnaast een treintje, botsauto’s en zweefmolen.

Kinderen in Oekraïne helpen

In Nederland haalden we opgelucht adem, want we mogen weer steeds meer en bijna gelijktijdig brak de zon door. Maar toen was het opeens oorlog in Oekraïne. Iedere dag komt er verschrikkelijk nieuws uit Oekraïne, iedere dag lijkt het weer erger te kunnen. Al die mensen, al die kinderen, bij het zien van die beelden word ik zo moedeloos. Want wat kunnen we doen?

Je kunt geld geven via Giro 555, hier valt bijvoorbeeld het Rode Kruis onder. Ook kun je kiezen voor doelen die zich specifiek richten op gezinnen en kinderen. Unicef geeft bijvoorbeeld noodhulp aan gezinnen, maar probeert ook onderwijs mogelijk te maken. Ook Hart voor Kinderen en Save the Children richten zich specifiek op gezinnen.

Je kunt ook kiezen voor organisaties die vluchtelingen in Nederland opvangen, zoals Vluchtelingenwerk. Daar kun je ook vrijwilligerswerk doen. Als je ruimte over hebt kun je je opgeven als gastgezin voor een vluchteling, ook via Room for Ukraine.

Mensen die vluchten hebben vaak maar weinig spullen kunnen meenemen, op sociale media worden daar acties voor opgezet. Vaak zijn er mensen met banden in Oekraïne of de buurlanden betrokken bij dit soort acties. Let wel goed op wat er precies nodig is. Kun je dat niet inschatten, dan is geld geven vaak verstandiger.

Als je iemand kent die direct bij een mooi initiatief betrokken is, dan is het natuurlijk prachtig om die organisatie te steunen. Wil je je juist zeker weten dat een organisatie een officiële status heeft, dan kun je de ANBI status checken bij de Belastingdienst.

Victoria Koblenko deelt op haar Instagram veel links naar hulporganisaties, in haar story highlight Oekraïne. Daarnaast beantwoordt ze vragen van volgers. Ze komt uit Oekraïne en studeerde Politicologie en Ruslandkunde.

Kinderen in Oekraïne helpen

Je eigen kinderen

Voor kinderen hier is de oorlog in Oekraïne ook heftig, ze horen zo veel dingen die ze niet begrijpen. Onze kids kijken daarom naar het Jeugdjournaal en we proberen vragen op hun niveau te bespreken. Ook op school praten kids er onderling over en natuurlijk met docenten.

Kleine meis kwam uit school en vertelde dat ze haar kledingkast wilde uitzoeken, om te kleine kleding op te sturen. Ik heb de kast kortgeleden uitgezocht, dus dat heeft niet zo veel zin. Nu heeft ze besloten om samen met haar broer heitje voor een karweitje te gaan doen, om geld in te zamelen. Wij verdubbelen de opbrengst, om ze extra te motiveren.

Andere landen

Oekraïne is helaas niet het enige conflictgebied, ook vanuit andere landen zijn heel veel mensen gevlucht. Vijf jaar geleden was Syrië nog volop in het nieuws. Sinds de uitbraak van de pandemie horen we in de media weinig meer over dit land. De UNHCR vertelt in dit overzicht meer over de huidige situatie in Syrië, de grootste vluchtelingencrisis ooit. Je kunt er nu ook voor kiezen om geld voor Syrië te doneren, of juist een ander land. Wil je niet kiezen? Als je via de reguliere inzameling van een hulporganisatie geld geeft, dan kunnen zij kiezen waar welke besteding nodig is.

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #44 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor Pasen.Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, wat voelt het buiten al heerlijk als lente. Binnen wordt het ondertussen tijd voor de gezelligheid van Pasen. Daarom vind je in deze update tips voor Pasen en de lente. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis en lekker eten. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids