Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage

De woonkamer is af, tijd voor een binnenkijker dus! Onze kleurrijke woonkamer heeft een witte basis. Alle kleuren komen voor, maar groen is de centrale kleur. En we hebben veel vintage, uit kringloopwinkels of van ouders. Alles bij elkaar een kleurrijk en toch rustig geheel. Kom je binnenkijken? 

We wonen hier inmiddels een paar jaar. Toen we hier kwamen wonen kochten we bijna niks nieuw. Wel een paar spullen van de kringloop, als tijdelijke oplossing. Als je ergens een tijdje woont krijg je pas echt een indruk van de ruimte. Dan ontstaan de beste ideeën. Zo veranderden we dus nog flink veel en inmiddels vinden we de woonkamer eindelijk af.

Maar eigenlijk is een woonkamer natuurlijk nooit af. Op de foto’s zie je het al: stoelen en accessoires verhuizen telkens van plek. Soms krijgen ze een plekje in de woonkamer, dan weer elders in huis. Zo blijven we lekker bezig!

Dressoir en eettafelbank in één

Een van onze beste aankopen: het dressoir en eettafelbank in één, met bijpassend zitkussen. Doordat het vanaf de keuken bijna de hele muur beslaat, geeft het rust in de woonkamer. Bovendien benadrukt het aan de tuinkant de hoge vide.

Het dressoir annex eettafelbank is van vtwonen en heet Bunk, maar is helaas al niet meer te koop. Er is wel een ander dressoir van vtwonen te koop, maar daar staat niet bij dat je er op kunt zitten. Je zou een vergelijkbaar iets wel op maat kunnen (laten) maken.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. Een van onze beste aankopen: het dressoir en eettafelbank in één, met bijpassend zitkussen. Doordat het vanaf de keuken bijna de hele muur beslaat, geeft het rust in de woonkamer. Bovendien benadrukt het aan de tuinkant de hoge vide.

In één van de kastjes hebben we het deurtje weggelaten. Zo kunnen we de versterker bedienen zonder het deurtje te hoeven openen. Door alle planten op het dressoir, is de televisie niet al te opvallend aanwezig.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. Door het lange dressoir wordt de hoogte van de vide juist benadrukt. Door alle planten op het dressoir, is de televisie niet al te opvallend aanwezig.

Eettafel in het midden

De eettafel staat bij ons centraal in de woonkamer, tussen de keuken en de zithoek. Het is een erfstuk, hij stond vroeger bij mijn ouders in huis. Voor mij vol herinneringen en net even anders dan anders. We verfden de vintage tafel wit, zodat hij bij onze stijl past. Ook moesten we de poten een beetje ophogen.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. De eettafel staat bij ons centraal in de woonkamer, tussen de keuken en de zithoek. Het is een vintage erfstuk, voor mij vol herinneringen en net even anders dan anders. We verfden de tafel wit, zodat hij bij onze stijl past.

De cirkel met pampasgras is van HIP ORGNL. Hij is lekker groot en toch niet druk. De takken pampasgras in de vaas passen er mooi bij.

De hanglamp is van Eglo en heet Piondro, maar is op steeds meer plekken uit de collectie. Vergelijkbare lampen van Eglo zijn te koop bij Bol.com en Fonq.

De kuipstoelen zijn van Vitra (Fonq). Ze zijn niet goedkoop, maar goede stoelen gaan lang mee, dus we sparen er telkens voor eentje. De roze stoel heet Theodores en is van Ikea.

Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie

Warme kleurrijke zithoek 

De kleurrijke zithoek is veel warmer dan de rest van de woonkamer, waar de witte basis dominant is. Dit was de enige hoek waar nog niet zo veel groen was. Nu er ook wat groen bijgekomen is, is het opeens een geheel met de rest van de woonkamer. De zithoek springt er nog steeds uit, maar past nu ook echt bij de rest. De modulaire bank heet Soderhamn en is van Ikea. Het kleed is van Storebror is uit een oude collectie.

Toen we hier kwamen wonen verfden we een roze en een gele band op de muur. Daarboven hingen we vier losse wandcirkels van HIP ORGNL, samen vormen ze één geheel. Het zijn bloemschilderijen van Hollandse oude meesters. Deze cirkels halen de tuin naar binnen, veel van de bloemen staan namelijk ook in onze tuin. Nadat we het behang van de vorige bewoners van de zijmuur verwijderden bleef een lelijke muur over. Die verborgen we met tegeltjesbehang (vtwonen tiles bij Karwei).

Om wat extra groen in de zithoek te krijgen verfden we de salontafel groen. Het is een oude legerkist die we jaren geleden bij een legerdump kochten. We verfden de kist met Flexa Mooi Makkelijk (Bol.com), daar heb je geen grondverf bij nodig.

Daarnaast kochten we kussens met botanische print, de grotere zijn van Pip Studio en de kleinere van Essenza (Bol.com). Ze halen wat groen naar de zithoek en hebben dezelfde stijl als de muurcirkels.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. De kleurrijke zithoek is veel warmer dan de rest van de woonkamer, waar de witte basis dominant is. Door ook hier groen toe te voegen, past het toch bij de rest van de woonkamer. We verfden de salontafel groen en zochten kussens met een botanische prints uit, die passen bij de muurdecoratie.

Fijne relaxstoel voor het raam

De zithoek loopt ook echt over in de tuin. Dat komt doordat de lichte vloer ongeveer dezelfde kleur heeft. Maar ook omdat er binnen en buiten veel groen is. De stoel krijgt telkens een andere kleur poten en ook regelmatig een nieuwe plek. Nu staat hij op dit fijne plekje voor het raam.

De groene plantenbak staat inmiddels buiten vol moestuintjes. Hij staat op wieltjes, heeft een geïntegreerd waterreservoir en is van gerecycled kunststof gemaakt. De Greenville bloembak is van Elho (bij Bol.com en Fonq). In de hoek hebben we ook eenzelfde ronde bloempot staan, ik vind ze ideaal.

De zithoek loopt ook echt over in de tuin. Dat komt doordat de lichte vloer ongeveer dezelfde kleur heeft. Maar ook omdat er binnen en buiten veel groen is. De stoel krijgt telkens een andere kleur poten en ook regelmatig een nieuwe plek. Nu staat hij op dit fijne plekje voor het raam. De groene plantenbak staat inmiddels buiten vol moestuintjes. Hij staat op wieltjes, heeft een geïntegreerd waterreservoir en is van gerecycled kunststof gemaakt.

Soms staat er ook een andere stoel, deze van Woood bij Fonq. De botanische print staat heel mooi bij de woonkamer, maar hij past ook heel mooi in mijn werkkamer, daar staat hij nu. De muurbeugel met lamp maakten we zelf, net als het wandkleed met de dennenboom en het Mondriaan schilderij.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. Fijne plek in relaxstoel en uitzicht op de tuin.

Een rustige witte keuken

Onze keuken zit in een vrij donkere hoek. Bovendien wilden we een grote keuken, met veel bergruimte. Doordat de keuken helemaal wit is, is het toch geen donkere volle hoek geworden. De greeploze keuken is van Ikea en heet Method Voxtorp. Het werkblad is van composiet met een marmerlook, daarop zie je net wat minder dan op effen wit. De tegeltjes kochten we bij Intercodam in Amsterdam.

Onze keuken zit in een vrij donkere hoek. Bovendien wilden we een grote keuken, met veel bergruimte. Doordat de keuken helemaal wit is, is het toch geen donkere volle hoek geworden. De greeploze keuken is van Ikea en heet Method Voxtorp. Het werkblad is van composiet met een marmerlook, daarop zie je net wat minder dan op effen wit. De tegeltjes kochten we bij Intercodam in Amsterdam.

Door kleurrijke accessoires wordt de keuken vrolijk. We kiezen ze wel steeds in vergelijkbare kleuren: lichtroze, rood, groen en lichtblauw. Zo wordt het toch niet té bont. De mooie Cirqula multikommen en thermosflessen kreeg ik van Mepal, de keukenmixer is van Kitchenaid bij Fonq. Daarnaast geven de Hema kratjes en de vintage broodtrommel kleur en opbergruimte.

Mepal Cirqula multikommen bewaardozen

Om wat extra groen in de keuken te krijgen, maakte ik deze klok groen. Daarnaast maakte ik er een koekoeksklok van. Zo kun je een koekoeksklok knutselen.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Wij hebben een hoge koelkast, met ernaast een vriezer. De laatste jaren worden veel keukens zo aangelegd en dat is zo fijn! Met een gezin heb je al snel veel eten in de koelkast, zo is er veel ruimte.

Lees ook: Koelkast organizing systeem, zo hou je het netjes en schoon 

Wij hebben een hoge koelkast, met ernaast een vriezer. De laatste jaren worden veel keukens zo aangelegd en dat is zo fijn! Met een gezin heb je al snel veel eten in de koelkast, zo is er veel ruimte.

Een van mijn favoriete woonaccessoires: deze trolley van Ikea. We hebben er een aantal in verschillende kleuren, die vinden telkens weer een nieuw plekje in huis. Zo staat er eentje naast de keuken, met kookboeken en broodbeleg er in.

Een van mijn favoriete woonaccessoires: deze trolley van Ikea. We hebben er een aantal in verschillende kleuren, die vinden telkens weer een nieuw plekje in huis. Zo staat er eentje naast de keuken, met kookboeken en broodbeleg er in.

Een kleurrijke muur naar de gang

Zoals je hierboven al zag, zijn we gek op museale bloemenprints, in de zithoek hadden we al wat kussens en schilderijen. Daar voegden we dit gave behang aan toe. We zijn super blij met het resultaat, hier word je toch vrolijk van?

Met veel groen in huis heb je altijd een zomergevoel. We zijn gek op museale bloemenprints, in de zithoek hadden we al wat kussens en schilderijen. Dit weekend voegden we daar dit gave behang aan toe. We zijn super blij met het resultaat, hier word je toch vrolijk van? Het behang kregen we van Eijffinger, het is uit de museum collectie. Het is mooi dik behang, met een lichte structuur er in, waardoor het er extra warm uitziet. Er zijn verschillende kleuren achtergronden, wij gingen voor de pastel groene.

Het behang kregen we van Eijffinger, het is uit de museum collectie. Het is mooi dik behang, met een lichte structuur er in, waardoor het er extra warm uitziet. In de museum behang collectie zijn verschillende kleuren achtergronden, deze pastel groene kun je vinden onder het nummer 307302.

Met veel groen in huis heb je altijd een zomergevoel. We zijn gek op museale bloemenprints, in de zithoek hadden we al wat kussens en schilderijen. Dit weekend voegden we daar dit gave behang aan toe. We zijn super blij met het resultaat, hier word je toch vrolijk van? Het behang kregen we van Eijffinger, het is uit de museum collectie. Het is mooi dik behang, met een lichte structuur er in, waardoor het er extra warm uitziet. Er zijn verschillende kleuren achtergronden, wij gingen voor de pastel groene.

Uitzicht op een kleurrijke stadstuin

Zoals bij veel stadshuizen, kijken we vanaf de woonkamer op de tuin. Dan is het wel zo fijn als je de tuin altijd mooi is. In de zomer, maar ook in de winter. In de tuin staan daarom veel groenblijvende planten. Daarnaast hebben we de schuur groen geverfd groeit er op de schutting klimop. De tuinmeubels zijn kleurrijk en veelal groen.

Lees ook: de leukste slingers voor je kind, vlaggetjes voor binnen en buiten 

De leukste slingers voor je kind: vlaggetjes voor binnen en buiten. Deze slinger van Engelpunt is van gerecyclede petflessen gemaakt, dus duurzaam. En ook in de tuin te gebruiken.

De witte basis van de woonkamer loopt ook door in onze kleurrijke tuin. Daarnaast hebben we tuintegels gebruikt die er huiselijk uitzien. Onder de eettafel ligt een soort tapijt van tegels. Bovendien zijn de tegels ongeveer dezelfde kleur als de vloer in de woonkamer. Daardoor lijkt het in elkaar over te lopen.

Lees ook onze tips voor een kindvriendelijke, kleurrijke en groenblijvende tuin 

Tips voor een kindvriendelijke en groenblijvende tuin die altijd bloeit

Verder lezen 

Op Leuk met kids vind je nog veel meer interieur blogs. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig interieur inspiratie.

Binnenkijker: kleurrijke woonkamer met witte basis plus groen en vintage. De woonkamer is af, tijd voor binnenkijker dus! Onze kleurrijke woonkamer heeft een witte basis. Alle kleuren komen voor, maar groen is de centrale kleur. En we hebben veel vintage, uit kringloopwinkels of van ouders. Alles bij elkaar een kleurrijk en toch rustig geheel. Kom je binnenkijken?

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids