Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën

Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Bij ons thuis beginnen we pas net een paar jaar met Sinterklaas surprises maken. Hiervoor waren de kids er nog te klein voor. Gelukkig krijg ik ieder jaar heel veel inspirerende foto’s van vriendinnen en lezers. Daarom vind je hier inmiddels heel veel tips en ideeën voor Sinterklaas surprises. Makkelijke eenvoudige surprises die leuk zijn voor jongere kinderen om te knutselen, maar ook indrukwekkende surprises voor creatieve tieners en volwassenen.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Inhoudsopgave: Sinterklaas surprise ideeën

Wat heb je nodig voor een suprise?

Wat je precies nodig hebt voor een surprise wisselt natuurlijk enorm per idee. Vaak is een oude doos, gekleurd papier en verf al bijna genoeg. Bij bijna iedere surprise heb je verf nodig. Ik vind de plakkaatverf van Djeco bij I love speelgoed fijn. Pipoos en Bol.com hebben ook veel keuze.

Om mooie lijnen op je Sinterklaassurprises te trekken, kan masking tape handig zijn, te koop bij I love speelgoed en Bol.com. Daarnaast vind ik permanentstiften handig om mooie lijnen mee te maken. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com).

Veel surprises worden van papier maché gemaakt. Je kunt speciale papier maché knutsellijm (Bol.com en Pipoos) daarvoor kopen, maar behangerslijm (Bol.com) werkt ook. Die maak je aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vervolgens ga je lagen papier of oude kranten plakken. Als die goed gedroogd zijn kun je het verven.

Andere materialen die veel gebruikt worden zijn gekleurd papier en karton (bij Bol.com en bij Pipoos). Ook handig: crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com), dat kun je ook als buitenste laag papier maché gebruiken. Pas wel op met vlekken, als crêpepapier nat wordt geeft het af.

Ook wat restjes stof en wol kunnen handig zijn, net als knopen. De kringloop biedt vaak een schat aan materialen voor surprises en andere knutselwerkjes.

Een lijmpistool is heel fijn voor het betere knutselwerk, te koop bij Bol.com en Pipoos. De lijm uit een lijmpistool is makkelijk te modelleren en droogt snel.

Sinterklaas surprise knutselen met eten

Surprise knutselen met ijsjes

De dochter van Yvette (groep 7) kreeg deze mooie ijsjeskraam van haar vriendin. Ze maakte de ijsco hoorntjes van stevig gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). De ruitjes heeft ze op het ijsje getekend met permanentstiften (Staedler bij Bol.com).

De ijsbolletjes zijn gemaakt van kleine piepschuim bollen (Pipoos). Je kunt ook kerstballen of andere oude balletjes gebruiken. De bolletjes zijn beschilderd en voorzien van spikkels in de vorm van kleine kraaltjes en lovertjes (bij Pipoos en bij Bol.com).

Als cadeau zaten er pennen aan de ijsjes vast. Maar je kan er natuurlijk ook een grabbelton maken met een luikje.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Voor wie van ijsjes houdt is deze ijsjeskraam met ijsjes en ijsco hoorntjes erg mooi.
Cupcake surprise knutselen

De zoon van de collega van Miriam (groep 8) maakte deze toffe cupake surprise. Voor deze cupcake spuit je een wasteil vol met purschuim (bij Bol.com). Laat het iets boven de rand komen en een nachtje rusten. De volgende dag kun je het met verfspray (bij Pipoos en bij Bol.com) bruin spuiten en laten drogen. Daarna doe je een beetje sneeuwspray “poedersuiker” erover (bij Bol.com).

Je decoreert de cupcake tenslotte met appeltjes van de bloemenwinkel en sterretjes van papier. Beide prik je met ijzerdraadjes in de purschuim. De rand is gemaakt van grote vellen dik papier, ze zijn stevig in harmonicamodel gevouwen.

In die grote kers bovenop zit het cadeautje. Hij is gemaakt van een opengesneden kleine speelgoedbal, opgevuld met een paar tissues en weer dichtgeplakt. Daarna rood papier eromheen en ook met ijzerdraad op de cupcake vastgeprikt.

Cupcake surprise cadeautip: iets om mee te bakken. Bij Xenos, bij Dille en Kamille en bij Bol.com vind je kleine bakvormen en bakdecoratie. Of een cupcake kookboek (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze cupake surprise van purschuim.
Surprise knutselen met snoep

De zoon van Nadia (groep 6) kreeg deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. Een soort snoep robot surprise. Net zoals de snoepmachines in de kantine, maar dan met gezonde snoepjes. De basis is een doos en duct tape (bij Blokker en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. De zoon van Nadia (groep 6) kreeg deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. Een soort snoep robot surprise.

Kliederen met eten is altijd leuk voor een surprise. Dit plantje is gemaakt van eetbare aarde, het cadeautje kun je onderin de pot stoppen.

Surprise cadeau idee voor plantenliefhebbers: zaaibommetjes van Bloompost. Deze bolletjes stop je in de grond, een tijdje later groeien er biologische wilde bloemen.

eetbaar plantje maken
Fastfood friet surprise maken

In de klas van de zoon van Miriam (groep 6) werd dit mooie zakje frietjes gemaakt. Deze patat surprise is van karton, papier, schuimrubber en verf.

Frietjes maak je van schuimrubber, die je daarna geel verft met acrylverf (bij Pipoos en bij Bol.com). Schuimrubber dekt moeilijk en het drogen van het schuimrubber duurt lang, dus begin op tijd als je het verft. Je zou ook kunnen proberen om geel schuimrubber te zoeken.

Op grote vellen papier is de zak geschilderd. De ruiten op de zak zijn gemaakt met iets verdunde ecoline inkt (bij Pipoos en bij Bol.com). Ze zijn aangebracht met een brede schuimkwast / sponskwast / foam brush (bij Bol.com en bij Pipoos). Pas op, ecoline kan vlekken geven. Onderin kun je het cadeau verstoppen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit mooie zakje frietjes gemaakt. Deze patat surprise is van karton, papier en verf.
Broodje hamburger suprise

Een vriend van Cindy maakte deze hamburger surprise. De onderkant van het broodje is isolatieschuim, middenin zit een bakje (kan ook een blik of pot met deksel zijn), waar de kadootjes in gaan.

De hamburger is van purschuim (bij Bol.com). Met hulpkarton, omwikkeld met vershoudfolie (bij Albert Heijn), zorg je dat de hamburger halverwege komt te zitten. Het broodje kun je bovenop apart purren op een stuk karton.

De hamburger verf je donkerbruin en het broodje lichtbruin met hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com). De sla, tomaten, mayo en ketchup zijn van vilt, karton en stukjes foam gemaakt (bij Pipoos). De cheddar cheese is van gele servet. Er bovenop zitten geroosterde pompoenpitten. Indrukwekkend!

Surprise cadeau tip voor burgerkoningen: een hamburgerpers om de perfecte hamburger mee te maken (bij Fonq en Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een surprise in de vorm van een broodje hamburger.
Een sushi Sinterklaas surprise maken

De dochter van Luce maakte deze sushi surprise in groep 6 voor een meisje uit haar klas. Ze maakte een plastic bakje, stokjes, wasabi potje en het sojaflesje van de echte sushi goed schoon.

De sushi rolletjes zijn gemaakt van zwart geverfde wc rolletjes. Met verkruimeld piepschuim als rijst en als vulling opgerold gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Het zwarte zakje in een zwart servetje, de rijst is van piepschuim en de zalmeitjes zijn oranje doorzichtige kralen. In het wasabi potje zit wat crêpe papier (bij Pipoos en bij Bol.com).

De surprise was ingepakt in een kartonnen tasje. Daarop zat de “bon”, met het gedicht.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. De dochter van Luce maakte deze sushi surprise in groep 6 voor een meisje uit haar klas.

Het zoontje van Roos (groep 5) ging aan de slag om een sushi pakket als Sinterklaas surprise te knutselen. Op het Sinterklaas lootje stond bij hobby’s “sushi eten”. Daar gingen ze dus iets mee doen!

Een bij de verbouwing overgebleven isolatieplaat bleek een goeie rijst imitator te zijn. Met een gatzaag hebben ze de sushi maat uitgeboord en dan heb je meteen een gaatje in het midden voor de “vulling”. Ze hebben met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) de buitenkant erop gelijmd.

De vulling is ook opgerold gekleurd papier. Met het originele doosje van de sushi uit de supermarkt en de eetstokjes, soya saus en wasabi lijkt het net echt 😉

Sushi surprise cadeau idee: een set om zelf sushi te maken (bij Bol.com) of kookboek (bij Libris of bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is  leuk voor sushi liefhebbers en voor wie van lekker eten houdt.
Een pannenkoek als surprise knutselen

De zoon van Hanna knutselde in groep 6 deze pannenkoek surprise. Alle pannenkoeken zijn gemaakt van bruin karton. Heb je geen oud karton dan vind je dat bij Bol.com. Hij gebruikte een groot bord als voorbeeld en maakte daarvan een mal. Daarop baseerde hij alle pannenkoeken en maakte daarna grillige randen.

Alle pannenkoeken behalve de bovenste kregen een vierkant gat in het midden, daarin kwam het cadeau. Met een bruine stift kleurde hij de randen wat donkerder. Daarna plakte hij alle pannenkoeken op elkaar. Er onder maakte hij een bord van karton. Op de bovenste pannenkoek deed hij wat lijmspray, losse piepschuim en poedersuiker. Net echt toch?

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. De zoon van Hanna knutselde in groep 6 deze pannenkoek surprise. Alle pannenkoeken zijn gemaakt van bruin karton.  Leuk voor jongens en meisjes die van eten en zoetigheid houden!
Nog meer eten knutselen

Shirley maakte voor manlief die graag kookt dit toffe gasfornuis compleet met pan. Gemaakt van een kartonnen doos, gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en zilverfolie oftewel aluminiumfolie (bij Albert Heijn).

Surprise cadeautips voor koks: een leuk nieuw kookboek (bij Libris en bij Bol.com) of een tweedhands kookboek (Bol.com). Of iets handigs voor in de keuken (bij Dille & Kamille en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een gasfornuis surprise voor wie van koken houdt.

Benthe (groep 5) knutselde deze wortel. Van oranje karton (bij Pipoos) maak je in een punt de wortel. Het loof is van groen karton en crêpe papier (bij Pipoos en bij Bol.com). De wortel is gevuld met papier en plastic van geleverde cadeautjes.

Sinterklaas surprise met eten knutselen: een wortel voor het paard.

Sinterklaas surprise voor een sporter

Een rolschaats of skate of skeeler Sinterklaas surprise maken

De dochter van Yvette (groep 7) maakte deze prachtige rolschaats. De zijkant kun je maken van karton of foam (Bol.com of Pipoos). Ze maakte eerst de 3D midden vorm en maakte daarna de zijkanten er op.

De wielen zijn gemaakt van een oude siliconen ijsblokjes vorm. Je kunt ook pingpongballen, kerstballen of piepschuim bollen (Pipoos) gebruiken. De veters zijn echte veters, ze heeft voor de volledigheid de andere veter er ook gewoon bij gedaan.

De rolschaats staat op een oude schoenendoos, over het plaatje van de schoen kun je een plaatje van de rolschaats heen plakken.

Surprise cadeau idee voor skaters: mooie veters in favoriete kleur (bij Scapino of bij Bol.com) of een skate bescherm set (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een rolschaats of skate of skeeler voor wie gek is op rolschaatsen of skaten of skeeleren.
Scouting surprise knutselen met Playmobil poppetje

De zoon van Hanna knutselde in groep 7 deze scouting surprise. Hij verfde de doos eerst groen. Daarna maakte hij het water van wattenschijfjes (Albert Heijn), die hij verfde. Dat deed hij tamponnerend met verschillende kleuren blauw.

Vervolgens maakte hij de planten van groen crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com). Voor het kampvuurtje en de stenen gebruikte hij hout en kiezelsteentjes uit het bos. Maar het vuur zelf is van geverfd karton. Op het stokje zit een marshmallow van watten.

Het poppetje en het hondje zijn van Playmobil, die kun je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel vinden. De banier is de geprinte vlag van de Scherpenzeelse scouting. Een toffe goedkope budget surprise!

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën, zoals deze scouting doos. De zoon van Hanna knutselde in groep 7 deze scouting surprise.
Zwembad surprise maken met LEGO poppetjes

Het nichtje van Emke maakte dit mooie gedetailleerde zwembad. Van hout maakte ze een zwembad, daarvoor kun je ook een oude lijst gebruiken.

In het zwembad gebruikte ze slijm (Bol.com), dat net echt water lijkt. Daarnaast maakte ze in het zwembad banen van strijkkralen (bij Bol.com en Blokker). Naast het zwembad staan een rol en bakjes van karton, compleet met handdoek er op. De zwemmers zijn LEGO poppetjes.

LEGO surprise cadeautip: een LEGO setje of losse poppetjes of LEGO DOTS armbandjes (bij LEGO en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Dit zwembad met lego poppetjes is voor zwemmers.
Trampoline hal surprise

De zoon van Cathelijne (groep 7) maakte deze trampoline hal voor een klasgenootje. In het gat zitten kleine schuimblokjes uit een oude verpakking. Het jongetje is op een klein stokje gemaakt.

Trampoline surprise cadeautip: een uitje naar Jump XL of naar JumpSquare.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze trampoline hal als surprise voor sportieve kinderen.
Tennis surprise

Zoonlief (groep 5) mocht een surprise maken voor een klasgenootje dat van tennis houdt. Hij maakte samen met manlief een tennisbaan, compleet met poppetjes. In de schoenendoos zat het cadeau en een half opgesneden oude tennisbal met het gedicht er in.

De baan is gemaakt van papier en masking tape (bij I love speelgoed en bij Bol.com). Het net is gemaakt van een stukje witte broderie stof, de palen van saté prikkers (Albert Heijn) en tape. De tribune is gemaakt van rozijnendoosjes.

Alle poppetjes zijn gevouwen van pijpenragers ofwel chenilledraad (bij Pipoos en bij Bol.com). Een poppetje heeft een pompon (bij Bol.com en bij Pipoos) als tennisbal in zijn hand. Het uiteinde van de pijpenrager poppetjes zit in de doos geprikt, de gaatjes daarvoor zijn gemaakt met een dikke naald. De rackets zijn stukjes prikker (Albert Heijn) met een rondje stof er aan.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbaan van schoenendoos voor tennis liefhebber

De dochter van Wieneke (groep 6) knutselde deze tennisbal helemaal zelf, super knap. Ze maakte op een ballon met papier maché twee helften. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt. Die verfde ze vervolgens geel, stopte het cadeau er in en maakte het dicht. Het racket met de doos er omheen maakte ze van karton.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbal met racket voor tennis liefhebber

Tennis surprise cadeau idee: een paar supersonische tennisballen, nieuw gripje, bandana, polsband of andere accessoire (bij Tennisdirect en bij Bol.com).

Skate of BMX surprise

De zoon van Roos (groep zes) maakte een uitklapbare mini skatebaan voor een finger skate board. Behalve dat het een surprise is, kan het dus ook gebruikt worden om met dat board trucs te doen. Zo tof!!

Hij is gemaakt van karton, oud stroomdraad, duct tape (bij Blokker en bij Bol.com) en een stukje regenpijp. En voor de look is het Vans logo uitgeprint. Ook als BMX baan is deze ramp leuk.

Skate surprise cadeautip: mini vinger skateboard (bij Bol.com) of een skate bescherm set (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Sinterklaas surprise met een skateboard, skate of BMX baan.
Voetbal surprise

De dochter van Emke (groep 5) maakte deze mooie voetbal voor een voetbalfan. Het zijn allemaal kartonnen bekertjes (bij Bol.com en bij Xenos).

Je maakt een eerste ring van bekertjes, die niet je allemaal aan elkaar. Daarbovenop niet je dan een tweede ring en zo verder. Doordat de bekertjes conisch zijn, worden de ringen steeds kleiner en kun je de vorm van een bal maken. Tot slot knipte ze nog zwarte zeshoeken.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is een voetbal van kartonnen bekertjes.

Of je maakt gelijk een heel voetbalveld! Het voetbalveld is gemaakt van crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com) en hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com). De bal is gemaakt van papier maché en verf. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Een van de leukste Sinterklaas surprises om knutselen: een voetbalveld.

Dit voetbalveld knutselden we dit jaar als paasdoos, maar het is ook heel geschikt als Sinterklaas surprise voor een voetbalfan. Voor het cadeau kun je dan een dubbele bodem maken, of het onderin het veld leggen en er groene papiersnippers overheen leggen.

In plaats van de paasknijpers kun je in dit seizoen ook heel goed gouden knijpertjes kopen, daar kun je plaatjes van de favoriete voetballers opmaken, of de kleuren van de favoriete voetbalclubs op schilderen.

Sinterklaas surprise voetbalveld

Voetbal surprise cadeautip: een paar sokken of bidon van je favoriete club, nieuwe bal, scheenbeschermers, haarband of zweetband (bij Voetbaldirect en bij Bol.com).

Suprise voor turnen en voetbal tegelijk

De zoon van Viola (groep 8) combineerde voetbal en turnen voor een meisje uit zijn klas. Het voetbalveld is geschilderd op karton, er omheen zijn mooie bankjes gemaakt. En op de middenstip staat een rekstok van saté prikkers (Albert Heijn). Het poppetje is gemaakt van chenilledraad (bij Pipoos en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Voetbalveld met turn rekstok.
Hockey surprise knutselen voor Sinterklaas

Deze hockeystick werd voor zoonlief gemaakt door een klasgenootje (groep 7). De basis bestaat uit karton. Die is helemaal omwikkeld met duct tape (bij Blokker en bij Bol.com). Op de andere kant stond ook nog heel mooi zijn naam, de letters zijn uitgesneden uit papier.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën, zoals een hockeystick voor hockey liefhebbers.

De zoon van Fenne (groep 5) kreeg deze hockeystick. Gemaakt op een schoenendoos. Indrukwekkend met die gras onderlaag van geknipt gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos)! De bal is gemaakt van zilverfolie (bij Albert Heijn).

Sinterklaas surprise hockeystick knutselen

Hockey surprise cadeau tip: een (zaal)hockeybal, zaalhandschoentje, veldhockeyhandschoenen, stick-klem voor je fiets, zweetband, nieuwe grip, scheenbeschermers of sticktas (bij Hockeydirect en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise met dieren

Een hond als surprise knutselen

Het neefje van Wilma (groep 7) maakte dit schattige hondje van papier mache. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt. Hij lijkt toch net echt?

De haren van de hond zijn van wol (bij Bol.com en bij de Hema), stuk voor stuk op het lijf geplakt. De mond, neus en ogen maak je van vilt (bij Bol.com en bij Pippoos).

Surpise cadeautip voor hondenliefhebbers: een speeltje voor de hond (Bol.com). Of een boek om honden te leren tekenen (bij Libris of bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit schattige Sinterklaas surprise hondje, een van de mooiste surprises die ik gezien heb.
Een paard als surprise knutselen

De zoon van Viola (groep 7) maakte dit prachtige paard. Je zou kunnen zeggen het Paard van Sinterklaas, maar het was in dit geval voor een meisje dat gek is op paarden.

De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Het haar is gemaakt van wol (bij Bol.com en bij de Hema), het gezicht is getekend met permanentstift (Staedler bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - paard van Sinterklaas voor paardenliefhebbers

Heb je een klein cadeautje, dan kun  je een paard (van Sinterklaas) van een wc rolletje maken. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd.

Naast een wc rolletje, gebruikten we hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com), stift voor het oog, crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com), een rood wit lintje en knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos). Het paard staat op inpakpapier van de Hema. Wil je dit maken voor een groter cadeau, gebruik dan een stuk van een verpakkingskoker in plaats van een wc rolletje.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, Zoals het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, van wc rollen en papier

Surpise cadeautips voor paardenfans: iets handigs voor de paardrijles, zoals handschoenen, kniekousen of een laarzenclip (Bol.com).

Een eenhoorn als surprise knutselen

De jongste dochter van Wendela (groep 6) maakte een eenhoorn surprise van twee dozen, hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com), masking tape (bij I love speelgoed en bij Bol.com) en cadeau lintjes (Bol.com). Heel leuk voor meisjes die gek zijn op eenhoorns, en welke meisjes zijn dat niet?

Eenhoorn Sinterklaas suprise unicorn knutselen

De dochter van Cathelijne (groep 6) maakte deze eenhoorn met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉 Zij verfde de eenhoorn niet, maar pakte het dier in met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos).

Eenhoorn surprise knutselen

Unicorn surprise cadeautip: een fidget toy in de vorm van een eenhoorn (Bol.com). Of een Loopy Looper, een bijzondere fidget toy (Bol.com).

Een schaap als surprise knutselen

De dochter van Emke (groep 8) maakte dit mooie wollige schaap als surprise. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill (Bol.com) op het lijf te plakken.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals dit wollige schaap.

Van watten (Albert Heijn) kun je ook een schaap of een lammetje maken. De dochter van Corrien kreeg dit schattige exemplaar, ook heel leuk als surprise.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals dit schaap van watten.

Wollige surprise kado tips: iets om te leren breien (bij Pipoos of bij Bol.com). Of een mooie sjaal 😉

Een konijn als surprise knutselen

De jongste van Marijke maakte in groep 5 dit konijnenhok, voor een jongen die graag een konijn wilde. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt. In het hok zit een kartonnen (2D) konijn met het cadeau ertussen. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Konijn surprise kadotip: een speeltje voor je konijn (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit konijnenhok als surprise.
Een vlinder suprise

Deze vlinder maakten we van een toiletrol, er past een klein cadeautje in. Heb je een wat groter cadeau, dan kun je een verpakkingsrol gebruiken. Of het lijfje rechthoekig maken, van een lang rechthoekig doosje. Het is een makkelijke Sinterklaas surprise om zelf te knutselen voor wat jongere kinderen.

Vlinder surprise cadeautip: een boek om vlinders te leren tekenen (bij Libris en bij Bol.com).

vlinder van toiletrol

Sinterklaas surprise met muziek

Heel veel kinderen zitten op pianoles, maar ook veel volwassenen spelen graag piano. Zoonlief maakte deze piano surprise in groep 6, voor een meisje uit zijn klas.

De basis vormen twee kleine doosjes, van een telefoon en een powerbank. Heb je een groot cadeau, dan kun je natuurlijk ook een schoenendoos en een boekenpostdoos gebruiken, of nog grotere dozen. De doosjes waren niet te verven, omdat ze glimmend waren. Daarom plakte zoonlief zwart gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) over de doosjes, dat gaat overigens ook veel sneller.

De pianotoetsen maakte ik op de computer, net als de bladmuziek (klik op de linkjes voor de plaatjes). We hebben ze geprint er er op geplakt met lijmstift. De voet en het muziekplankje maakte zoonlief van pijpenragers, ook wel chenilledraad genoemd (bij Pipoos en bij Bol.com). Het telefoondoosje klapt open, dus het cadeautje zit prachtig verstopt onder de toetsen.

Piano surprise cadeau idee: leuke bladmuziek (bij Bol.com). Bijvoorbeeld van je favoriete band. Of alvast voor kerst.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een piano voor wie pianoles heeft.

Een superhelden surprise

Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een deze doos met Spiderman er op. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van chenilledraad (bij Pipoos en bij Bol.com).

Superhelden surprise cadeautip: een stripboek van je favoriete superheld (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën. Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een deze doos met Spiderman er op.

Donald Duck surprise

De dochter van Cathelijne (groep 8) knutselde deze mooie Donald Duck. De basis is een ballon met papier maché er omheen, die ze wit verfde.

De muts is gemaakt van karton en crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com). De rest van het gezicht is van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Donald Duck staat op een platte doos. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck surprise van papier maché..

De dochter van Wieneke (groep 7) maakte deze toffe Donald Duck weekblad surprise, voor een klasgenoot die graag duckies leest. Ze tekende de Donald Duck op de helemaal zelf, de strip op de achterkant is van de echte Donald Duck.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck weekblad surprise.

Donald Duck surprise cadeautip: geef een Donald Duck pocket cadeau bij je Donald Duck surprise (bij Albert Heijn en bij Bol.com).

Een LEGO surprise

Benthe (groep 5) knutselde voor een LEGO fan een heel toffe surprise, helemaal zonder hulp. Ze pakte het pakje in met oranje crêpe papier (bij Pipoos en bij Bol.com). Daarnaast plakte ze oranje plastic bekertjes (Bol.com) op de bovenkant.

LEGO surprisecadeau tip: een LEGO setje of losse poppetjes of LEGO DOTS armbandjes (bij LEGO en bij Bol.com).

Sinterklaas surprise voor LEGO fans

Angry Bird surprise

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken? Alev en haar kind bedachten dit leuke idee als paasdoos, maar het is ook heel leuk als surprise. Het gele kuiken is gemaakt een papieren bekertje op z’n kop en er op wat watjes. Daaroverheen zit crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com).

Het gezicht is gemaakt van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). De auto is een doos beplakt met gekleurd papier, met wielen van doppen. Het stuur kun je maken van een krant met duct tape (bij Blokker en bij Bol.com) er omheen. De rode Angry Bird is een poppetje dat ze ooit bij de McDonalds kregen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken?

Ziekenhuisbed surprise voor arts of verpleegkundige

Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi. Dochterlief kreeg het van haar vriendin (groep 4) bij het boekenweekontbijt, maar het is ook prachtig als surprise.

Het is gemaakt met wit papier en papieren bordjes (bij Xenos en bij de Hema). Daarnaast maakte ze en dekbedje en kussen van stof.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi.

Een surprise voor iemand die van lezen of schrijven houdt

Merijn (groep 7) maakte deze staande boeken voor een klasgenootje dat graag leest. Met een aantal kartonnen dozen en gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) maak je dit boekenplankje.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is voor wie van boeken houdt.

De zoon van Cathelijne (groep 6) maakte dit toffe monsterboek. Heel gaaf met het zachte velletje, de ogen en de indrukwekkende monsterbek! Heb je niet zo’n stofje bij de hand, dan kun je het eventueel ook wollig maken fiberfill (Bol.com), zoals het schaap hierboven.

Voor de ogen kun je wiebeloogjes gebruiken (bij Bol.com en bij Pipoos). Je kunt zelf een boekvorm maken, of een doos in de vorm van een kartonnen boek kopen (Pipoos).

Surprise cadeautip voor lezers: een boek natuurlijk (bij Libris of Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit surprise monsterboek. Heel gaaf met het zachte velletje, de ogen en de indrukwekkende monsterbek!
Harry Potter surprise knutselen

Maartje en haar 9-jarige dochter maakten dit Harry Potter monster boek. Het is het boek dat Hagrid op de boekenlijst van de Zweinstein school heeft gezet, voor het Fabeldieren vak dat hij geeft. Je kunt zelf een boekvorm maken, of een doos in de vorm van een kartonnen boek kopen (Pipoos).

Op een kartonnen doos plakten ze een bontje. De tanden zijn gemaakt van vilt (bij Bol.com en bij Pippoos). Als oogjes gebruikten ze plakoogjes (bij Bol.com en bij Pipoos). Daarnaast plakten ze er het logo van Harry Potter op. Het gedicht zat aan de binnenkant van de surprise.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën, zoals dit Harry Potter monster boek. Maartje en haar 9-jarige dochter maakten dit Harry Potter boek. Het is het boek dat Hagrid op de boekenlijst van de Zweinstein school heeft gezet, voor het Fabeldieren vak dat hij geeft.

De zoon van Corrie knutselde in groep 6 deze Harry Potter surprise doos. Met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) maakten ze de vorm.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën, zoals deze Harry Potter surprise doos. Corrie knutselde met haar kinderen deze Harry Potter doos met gekleurd papier.

Harry Potter cadeautips: Harry Potter speelkaarten (Bol.com) of Harry Potter Dobble (Bol.com).

Een potlood knutselen

De zoon van Roos (groep 8) maakte dit potlood. Het is een lange vierkante kartonnen doos, waarbij ze in het midden van de kanten een extra vouw hebben gemaakt. Daarna hebben ze het met schilderstape vastgemaakt en vervolgens geschilderd. De overgang naar de gum is van duct tape (bij Blokker en bij Bol.com).

De punt hebben ze gemaakt van een stukje karton en dat in elkaar gedraaid. Zoals je een hoedje draait, maar dan scherper. Ze hebben het daarna met schilderstape weer aan elkaar gezet.

In de punt zit een klein echt potlood. De rest van de punt is in dezelfde kleur grijs geschilderd, om de punt in verhouding te krijgen met de rest. Maar het uiterste puntje is dus een echt potloodpuntje, waarmee je kunt tekenen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood waarmee je echt kunt tekenen en schrijven.

De zoon van Fenne maakte ook een potlood. Ook zij gebruikte karton, hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com) en duct tape (bij Blokker en bij Bol.com). Maar dan een potlood met een extra potloodje aan de zijkant. Het kleine potlood is gemaakt van een chips bus. En het cadeau… dat zijn natuurlijk potloden!

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood met extra potloodje.

Sinterklaas surprise van een bordspel of ander spelletje

Zoonlief moest in groep 7 een surprise maken voor een meisje uit zijn klas, dat van spelletjes houdt. Dat werd dus een mens erger je niet spel.

Nou had hij zelf griep in de week voor Sinterklaas. Dus moesten papa en mama deze surprise maken. En zoonlief zat er met een kopje thee en een chocoladeletter bij. Ach ja, ook gezellig.

Hiervoor gebruikten we een plankje, een restje verf, ronde etiketjes stickers van 8 millimeter doorsnee (Bol.com), FIMO klei (bij Bol.com en bij Pipoos), dunne permanent stiften (Staedler bij Bol.com) en een dobbelsteen. Zo maakten we dit mens erger je niet spel.

Spelletjes cadeau tips: Smart Games Puzzler (Bol.com) of een reisspelletje (Bol.com). Of kaartspelletjes Uno (Bol.com) of Dobble (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. Zoonlief moest in groep 7 een surprise maken voor een meisje uit zijn klas, dat van spelletjes houdt. Dat werd dus een mens erger je niet spel.

Sinterklaas surprise met games en computers

Een surprise met King Boo van Mario, heel erg leuk voor Nintendo fans! De dochter van Wendela kreeg deze mooie surprise van haar man.

Hij is prachtig gemaakt van een ballon, papier maché, hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com) en gouden karton (bij Pipoos). De ogen en mond zijn gemaakt met dikke permanent stiften van Edding (bij Bol.com).

Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Bijvoorbeeld surprise met King Boo van Mario, heel erg leuk voor Nintendo fans!

De zoon van Nadia (groep 6) knutselde deze Battle Bus van Fortnite voor een vriendje. Zoonlief was er enorm van onder de indruk!

Naast kartonnen dozen en hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com), gebruikte hij een ballon, gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en dikke permanent stiften van Edding (bij Bol.com).

Fortnite surprise cadeau tip: er zijn heel veel kleine Fortnite cadeaus. Denk aan een skin voor je controller, een t-shirt of een boek met tips (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Battle Bus van Fortnite.
Nintendo Switch surprise knutselen

De oudste van Wendela (middelbare school) maakte een Nintendo Switch. Ze gebruikte een pak muesli, papier maché, hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com) en een print van een voetbalwedstrijd. Deze ga ik een keer voor mijn eigen zoontje maken 😉 Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Nintendo Switch van een pak met papier maché.

De dochter van Marieke maakte ook een Nintendo Switch, maar dan met Minecraft. De favoriete game van heel veel jongens en meisjes. Daarvoor maakte ze zowel een Switch als een docking station van karton en gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos).

De knopjes zijn van polymeerklei, oftewel FIMO klei (bij Bol.com en Pipoos). Op het scherm staat natuurlijk een plaatje van Minecraft. Een oud snoer met een stekker maakt het compleet.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. De dochter van Marieke maakte ook een Nintendo Switch, maar dan met Minecraft. De favoriete game van heel veel jongens en meisjes.

Nintendo Switch surprise cadeau ideeën: er zijn heel veel kleine Switch cadeautjes. Bol.com heeft veel oudere games voor een prikkie, ook tweedehands. Of een shirt van je favoriete game, C&A en Name-it hebben veel shirts, bijvoorbeeld van Minecraft.

Laptop surprise knutselen

De tiener dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. Ze pakte twee dozen in zwart papier (bij Bol.com en bij Pipoos), printte plaatjes van een toetsenbord en een voetbalwedstrijd en ze plakte een oude computermuis eraan. Net echt toch?

Computer surprise cadeau idee: een kleine accessoire, zoals een muismat (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. De dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. 

Sinterklaas surprise met film en televisie

De dochter van Wendela (groep 8) maakte deze Star Wars surprise voor haar neef. Prachtig met alle mooie Star Wars details! De basis van van gouden karton (bij Pipoos), geprinte plaatjes en kerstlampjes.

Star Wars surprise cadeautip: er is van alles van Star Wars, zoals een Uno spel of LEGO setje (Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Star Wars surprise.

Ook leuk: een televisie met formule 1 wedstrijd voor een fan van Max Verstappen. Deze Sinterklaas surprise kun je knutselde Wendela met een kartonnen doos.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: televisie met formule 1 wedstrijd voor Max Verstappen fans.

Sinterklaas surprise met camera

De dochter van Mariëlle (groep 5) kreeg deze mooie camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape (bij Blokker en bij Bol.com). Compleet met vogeltje er in!

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een camera voor wie graag fotografeert.

Het nichtje van Wendela (groep 8) maakte een vlog camera van een schoenendoos, voor een jonge vlogger. De camera dop kan je met de onderkant van een kartonnen bekertje maken.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een vlog camera als Sinterklaas surprise.

Sinterklaas surprise met huisjes

Dit huisje knutselde ik met mijn kleine meisje, maar het is ook mooi als surprise. De poppetjes van kralen (Pipoos en Bol.com) en eikeltjes passen er perfect bij. Zo maak je dit herfst huisje met kastanjes, eikels en bladeren.

Herfst huisje knutselen met kastanjes, eikels en bladeren

Hoe schattig is dit apres ski huisje? Wendela maakte het huisje van ijstokjes en de sneeuw van purschuim (bij Bol.com).

Wintersport cadeautips: een paar skisokken (bij Scapino of bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: wintersport huisje apres ski.

De jongste van Wendela (groep 6) maakte ook een mini huis, in een kartonnen doos. Compleet met deuren, eettafel, krukjes, keuken en schilderijen, net een poppenhuis!

Mini huis Sinterklaassuprise

Dit melkpak knutselden we als gezellig lichtje voor in de donkere dagen. Maar je kunt er ook perfect een klein cadeautje in verstoppen.

huisjes maken van een melkpak
Sinterklaas surprise van een winkelstraat of dorpje

Rachel maakte met haar kind deze surprise van een winkelstraat met café. Leuk voor iemand die gek is op shoppen of naar de kroeg gaan natuurlijk. Als basis gebruikte ze een grote kartonnen doos. De houten huisjes kun je zo kopen, maar ook van een blokje hout zagen.

Met permanent stiften (Edding bij Bol.com) maakte ze de letters. Het pad is gemaakt van houtsnippers. De luifel maakte ze van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). De bloempotjes zijn van foam (Pipoos) en gevuld met een papierpropje. In de bloempotten zitten LEGO bloemetjes. Tot slot maken de kerstboompjes en poppetjes het af.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. Rachel maakte deze surprise van een winkelstraat met café. Leuk voor iemand die gek is op shoppen of naar de kroeg gaan natuurlijk.

Sinterklaas surprise met voertuigen

Voor de papa of mama die gek is op zijn auto. Helemaal leuk als hij of zij ook nog 50 jaar is geworden. Gemaakt van een kartonnen doos en gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Bijvoorbeeld een auto 50 (jaar) knutselen.

Nog een voor Max Verstappen fans: een wiel van een racewagen. De zoon van Marijke (groep 8) maakte het van twee vellen grijs karton, wat zilver en zwart karton (bij Bol.com en bij Pipoos) en een cirkel zwart crêpe papier (bij Pipoos en bij Bol.com) er om heen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: raceauto wiel surprise knutselen

Wendela maakte een bootje van papier maché, met een basis van karton, daar zou je zo in willen wegvaren in de zomer 🙂 De peddels zijn van saté prikkers (Albert Heijn) en papier. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaassurprise bootje rubberboot

Ook leuk: een raket knutselen van een wc rol, een makkelijke Sinterklaas surprise om te knutselen. In het wc rolletje past een klein cadeautje, voor een groter cadeau kun je een verpakkingskoker gebruiken. De raket is gemaakt van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en lintjes.

raket van een wc rol
Een stoomboot surprise maken

Een stoomboot van een eierdoos is natuurlijk een Sinterklaas-knutsel-klassieker. We gebruikten voor deze stoomboot anderhalve eierdoos, die we rood verfden met hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com). De stoompijp maakten we van twee wc rollen waar we blauw papier omheen wikkelden, de stoom is van watten (Albert Heijn).

Voor de vlaggetjes gebruikten we gekleurd touw, waar we met masking tape (bij I love speelgoed en bij Bol.com) vlaggetjes aan hebben gemaakt en in vorm geknipt. Daarnaast maakten we met masking tape strepen op de stoompijp en op de boot.

Met een pons drukten we rondjes uit blauw papier (een pons vind je bij Bol.com en Pipoos) voor op de boot. Het cadeautje kan in de onderste eierdoos. De uitleg van Sinterklaas, Piet en het paard vind je hier.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals een stoomboot van eierdoos met Sinterklaas, Piet en paard Amerigo of Ozosnel van wc rollen

Leuk voor wat jongere kinderen: gewoon een stoomboot Sinterklaas surprise knutselen. Gebouwd van een kartonnen doos, crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com), wc-rollen, touw, masking tape (bij I love speelgoed en bij Bol.com) en watten (Albert Heijn).

Sinterklaasstoomboot knutselen

Heb je een klein cadeautje? Dan kun je het verstoppen in deze stoomboot. Het is cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

stoomboot cake

Sinterklaas surprises met make-up en sieraden

Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw. De dochters en het nichtje van Wendela zijn tiener meiden op de middelbare school. Ze zijn er gek op en maken de mooiste make-up surprises. Leuk voor een vrouw of meisje dat zich graag opmaakt.

Gemaakt van karton, gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en doorzichtig folie (bij Albert Heijn).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw. De dochters en het nichtje van Wendela zijn tiener meiden op de middelbare school. Ze zijn er gek op en maken de mooiste make-up surprises. Leuk voor een vrouw of meisje dat zich graag opmaakt.

Ook mooi voor een make-up fan: een levensgrote nagellak surprise. Je maakt het van dozen en gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Het ronde deel kun je van een karton of papier maché maken. Wendela maakte deze surprise voor haar dochter. Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Mooi voor een make-up fan: een levensgrote nagellak surprise.

Deze doos met oorbellen is leuk voor een sieraden fan. Zeker met de mooie lampjes er in is het heel spectaculair. De dochter van Wendela (middelbare school) maakte het. De “oorbellen” zijn gemaakt van zilverfolie (bij Albert Heijn).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze doos met oorbellen is leuk voor een sieraden fan. Zeker met de mooie lampjes er in is het heel spectaculair.

Make up en sieraden surprise cadeau tip: iets leuks van Douglas.

Nog meer surprise ideeën

Viezigheid is altijd leuk voor kinderen. De zoon van Roos (groep 6) kreeg deze surprise. Een klasgenootje maakte de drol van purschuim (bij Bol.com). Vervolgens verfde hij hem met hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com). Ik kan me van vroeger op school ook herinneren dat er drollen werden gemaakt van ontbijtkoek. Dat leidde tot enorm hilariteit. Dat zal tegenwoordig echter niet op iedere school mogen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Viezigheid is altijd leuk voor kinderen. De zoon van Roos (groep 6) kreeg deze surprise. Een klasgenootje maakte de drol van purschuim.

Zoonlief (groep 5) maakte deze vulkaan van papier maché. Onder de vulkaan zit een flinke papieren beker, daarover zijn met papier maché lagen aangebracht. Nadat het goed gedroogd was is de vulkaan geverfd met hobbyverf (bij Pipoos en bij Bol.com).

Hierboven lees je hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een vulkaan surprise.

De zoon van Roos (groep 7) maakte deze bom in een iPad, voor een klasgenoot die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk! De draden zijn echte elektriciteitsdraden, maar je kunt natuurlijk ook iets gebruiken wat er op lijkt.

Surprise cadeautip voor programmeurs: een boek over programmeren (bij Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals deze iPad met bom, voor iemand die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk!

Zin in de winter? Dan is een sneeuwpop leuk. In de wc rolletjes past een klein cadeautje, of meerdere kleine cadeautjes. Zo maakten we deze sneeuwpop van wc rollen.

een sneeuwpop maken van wc rollen

Corrien beschilde met haar dochters deze matroesjka poppetjes. Ook leuk als surprise, als je een heel klein cadeautje hebt. Ze zijn te koop bij Pipoos en bij Bol.com).

Matroesjka poppen zelf beschilderen: leuk cadeau om te knutselen. Matroesjka poppen zijn leuk om zelf te beschilderen.

Knutselpakketten en kant en klare Sinterklaas surprises

Heb je geen inspiratie of geen tijd? Besteed je enorm veel tijd aan je Sinterklaasgedicht in de suprise? Of ben je gewoon echt geen knutselaar? Je kunt ook allerlei knutselpakketten kopen en zelfs volledige kant en klare surprises. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com of bij de Surprises Winkel.

Een pinata kun je ook als surprise ombouwen. Die zijn te koop bij Xenos, bij de Hema, bij Bol.com of bij I love speelgoed.

Sinterklaas surprise knutselen: 75 leuke ideeën. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Hieronder vind je nog wat meer leuke ideeën voor Sinterklaas en pakjesavond. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke tips.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids