Sinterklaas surprise maken: 90 leuke ideeën om te knutselen

Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. We verzamelen hier leuke surprise ideeën, zowel makkelijke als ingewikkelde surprises. Grappig, toepasselijk, origineel, er zitten allerlei surprises tussen. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Bij ons thuis beginnen we pas net een paar jaar met Sinterklaas surprises maken. Hiervoor waren de kids er nog te klein voor. Gelukkig krijg ik ieder jaar heel veel inspirerende foto’s van vriendinnen en lezers. Daarom vind je hier inmiddels heel veel tips en ideeën voor Sinterklaas surprises. Makkelijke eenvoudige surprises die leuk zijn voor jongere kinderen om te knutselen, maar ook indrukwekkende surprises voor creatieve tieners en volwassenen.

Sinterklaas surprise maken: 87 leuke ideeën om te knutselen. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. We verzamelen hier leuke surprise ideeën, zowel makkelijke als ingewikkelde surprises. Grappig, toepasselijk, origineel, er zitten allerlei surprises tussen. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Inhoudsopgave: ideeën om een Sinterklaas surprise te maken

Scroll lekker door de ideeën om een Sinterklaas surprise te maken of klik gelijk door naar:

Sinterklaas surprise maken: 87 leuke ideeën om te knutselen. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. We verzamelen hier leuke surprise ideeën, zowel makkelijke als ingewikkelde surprises. Grappig, toepasselijk, origineel, er zitten allerlei surprises tussen. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Sinterklaas surprise knutselen met eten

Surprise knutselen met ijsjes

De dochter van Yvette (groep 7) kreeg deze mooie ijsjeskraam van haar vriendin. Ze maakte de ijsco hoorntjes van stevig gekleurd papier. De ruitjes heeft ze op het ijsje getekend met permanent stiften.

De ijsbolletjes zijn gemaakt van kleine piepschuim bollen. Je kunt ook kerstballen of andere oude balletjes gebruiken. De bolletjes zijn beschilderd en voorzien van spikkels in de vorm van kleine kraaltjes en lovertjes.

Als cadeau zaten er pennen aan de ijsjes vast. Maar je kan er natuurlijk ook een grabbelton maken met een luikje.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Voor wie van ijsjes houdt is deze ijsjeskraam met ijsjes en ijsco hoorntjes erg mooi.
Cupcake surprise knutselen

De zoon van de collega van Miriam (groep 8) maakte deze toffe cupake surprise. Voor deze cupcake spuit je een wasteil vol met purschuim. Laat het iets boven de rand komen en een nachtje rusten. De volgende dag kun je het met verfspray bruin spuiten en laten drogen. Daarna doe je een beetje sneeuwspray “poedersuiker” erover.

Je decoreert de cupcake tenslotte met appeltjes van de bloemenwinkel en sterretjes van papier. Beide prik je met ijzerdraadjes in de purschuim. De rand is gemaakt van grote vellen dik papier, ze zijn stevig in harmonicamodel gevouwen.

In die grote kers bovenop zit het cadeautje. Hij is gemaakt van een opengesneden kleine speelgoedbal, opgevuld met een paar tissues en weer dichtgeplakt. Daarna rood papier eromheen en ook met ijzerdraad op de cupcake vastgeprikt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze cupake surprise van purschuim.
Surprise knutselen met snoep

De zoon van Nadia (groep 6) kreeg deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. Een soort snoep robot surprise. Net zoals de snoepmachines in de kantine, maar dan met gezonde snoepjes. De basis is een doos en duct tape.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. De zoon van Nadia (groep 6) kreeg deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. Een soort snoep robot surprise.

Kliederen met eten is altijd leuk voor een surprise. Dit plantje is gemaakt van eetbare aarde, het cadeautje kun je onderin de pot stoppen.

eetbaar plantje maken
Fastfood friet surprise maken

In de klas van de zoon van Miriam (groep 6) werd dit mooie zakje frietjes gemaakt. Deze bijzondere patat surprise is van karton, papier, schuimrubber en verf.

Frietjes maak je van schuimrubber, die je daarna geel verft met acrylverf. Schuimrubber dekt moeilijk en het drogen van het schuimrubber duurt lang, dus begin op tijd als je het verft. Je zou ook kunnen proberen om geel schuimrubber te zoeken.

Op grote vellen papier is de zak geschilderd. De ruiten op de zak zijn gemaakt met iets verdunde ecoline inkt. Ze zijn aangebracht met een brede schuimkwast / sponskwast / foam brush. Pas op, ecoline kan vlekken geven. Onderin kun je het cadeau verstoppen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit mooie zakje frietjes gemaakt. Deze patat surprise is van karton, papier en verf.
Broodje hamburger suprise

Een vriend van Cindy maakte deze originele hamburger surprise. De onderkant van het broodje is isolatieschuim, middenin zit een bakje (kan ook een blik of pot met deksel zijn), waar de kadootjes in gaan.

De hamburger is van purschuim. Met hulpkarton, omwikkeld met vershoudfolie, zorg je dat de hamburger halverwege komt te zitten. Het broodje kun je bovenop apart purren op een stuk karton.

De hamburger verf je donkerbruin en het broodje lichtbruin met hobbyverf. De sla, tomaten, mayo en ketchup zijn van vilt, karton en stukjes foam gemaakt. De cheddar cheese is van gele servet. Er bovenop zitten geroosterde pompoenpitten. Indrukwekkend!

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een surprise in de vorm van een broodje hamburger.
Een sushi Sinterklaas surprise maken

De dochter van Luce maakte deze sushi surprise in groep 6 voor een meisje uit haar klas. Maar het is ook een leuke suprise om te maken voor een vrouw die gek is op sushi. Ze maakte een plastic bakje, stokjes, wasabi potje en het sojaflesje van de echte sushi goed schoon.

De sushi rolletjes zijn gemaakt van zwart geverfde wc rolletjes. Met verkruimeld piepschuim als rijst en als vulling opgerold gekleurd papier. Het zwarte zakje in een zwart servetje, de rijst is van piepschuim en de zalmeitjes zijn oranje doorzichtige kralen. In het wasabi potje zit wat crêpepapier.

De surprise was ingepakt in een kartonnen tasje. Daarop zat de “bon”, met het gedicht.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën. De dochter van Luce maakte deze sushi surprise in groep 6 voor een meisje uit haar klas.

Het zoontje van Roos (groep 5) ging aan de slag om een sushi pakket als Sinterklaas surprise te knutselen. Op het Sinterklaas lootje stond bij hobby’s “sushi eten”. Daar gingen ze dus iets mee doen!

Een bij de verbouwing overgebleven isolatieplaat bleek een goeie rijst imitator te zijn. Met een gatzaag hebben ze de sushi maat uitgeboord en dan heb je meteen een gaatje in het midden voor de “vulling”. Ze hebben met gekleurd papier de buitenkant erop gelijmd.

De vulling is ook opgerold gekleurd papier. Met het originele doosje van de sushi uit de supermarkt en de eetstokjes, soya saus en wasabi lijkt het net echt 😉

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is  leuk voor sushi liefhebbers en voor wie van lekker eten houdt.

Nog een mooie sushi surprise van de zoon van Kjersti in groep 5.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is  leuk voor sushi liefhebbers en voor wie van lekker eten houdt.
Een pannenkoek als surprise knutselen

De zoon van Hanna knutselde in groep 6 deze pannenkoek surprise. Alle pannenkoeken zijn gemaakt van bruin karton. Hij gebruikte een groot bord als voorbeeld en maakte daarvan een mal. Daarop baseerde hij alle pannenkoeken en maakte daarna grillige randen.

Alle pannenkoeken behalve de bovenste kregen een vierkant gat in het midden, daarin kwam het cadeau. Met een bruine stift kleurde hij de randen wat donkerder.

Daarna plakte hij alle pannenkoeken op elkaar. Er onder maakte hij een bord van karton. Op de bovenste pannenkoek deed hij wat lijmspray, losse piepschuim en poedersuiker. Net echt toch?

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën. De zoon van Hanna knutselde in groep 6 deze pannenkoek surprise. Alle pannenkoeken zijn gemaakt van bruin karton.  Leuk voor jongens en meisjes die van eten en zoetigheid houden!
Nog meer eten knutselen

Shirley maakte voor manlief die graag kookt dit toffe gasfornuis compleet met pan. Gemaakt van een kartonnen doos, gekleurd papier en zilverfolie oftewel aluminiumfolie.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een gasfornuis surprise voor wie van koken houdt.

Benthe (groep 5) knutselde deze wortel. Van oranje karton maak je in een punt de wortel. Het loof is van groen karton en crêpe papier. De wortel is gevuld met papier en plastic van geleverde cadeautjes.

Sinterklaas surprise met eten knutselen: een wortel voor het paard.

Sinterklaas surprise voor een sporter

Ballerina schilderij suprise

Dit strijkkralen schilderij van een ballerina maakte onze jongen in groep 8. Hij maakte deze Sinterklaas surprise voor een meisje dat van dansen houdt. Het schilderij plakte hij op een schoenendoosje. Daar zitten het cadeau en het gedicht in.

Sinterklaas surprise maken: heel veel leuke ideeën om te knutselen. Dit schilderij van een ballerina maakte onze jongen in groep 8. Hij maakte deze Sinterklaas surprise voor een meisje dat van dansen houdt.
Een rolschaats, skate, skeeler of schaats Sinterklaas surprise maken

De dochter van Yvette (groep 7) maakte deze prachtige rolschaats. De zijkant kun je maken van karton of foam. Ze maakte eerst de 3D midden vorm en maakte daarna de zijkanten er op.

De wielen zijn gemaakt van een oude siliconen ijsblokjes vorm. Je kunt ook pingpongballen, kerstballen of piepschuim bollen gebruiken. De veters zijn echte veters, ze heeft voor de volledigheid de andere veter er ook gewoon bij gedaan.

De rolschaats staat op een oude schoenendoos, over het plaatje van de schoen kun je een plaatje van de rolschaats heen plakken.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een rolschaats of skate of skeeler voor wie gek is op rolschaatsen of skaten of skeeleren.

De dochter van Suus maakte in groep 6 deze schaats voor een meisje dat gek op schaatsen is. De schoen is van gekleurd karton. Het schaatsijzer is een stukje karton ingepakt in zilverfolie. Daarnaast gebruikte ze echte veters.

Sinterklaas surprise maken: heel veel leuke ideeën om te knutselen. De dochter van Suus maakte deze schaats voor een meisje dat gek op schaatsen is.
Scouting surprise knutselen met Playmobil poppetje

De zoon van Hanna knutselde in groep 7 deze scouting surprise. Hij verfde de doos eerst groen. Daarna maakte hij het water van wattenschijfjes, die hij verfde. Dat deed hij tamponnerend met verschillende kleuren blauw.

Vervolgens maakte hij de planten van groen crêpepapier. Voor het kampvuurtje en de stenen gebruikte hij hout en kiezelsteentjes uit het bos. Maar het vuur zelf is van geverfd karton. Op het stokje zit een marshmallow van watten.

Het poppetje en het hondje zijn van Playmobil, die kun je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel vinden. De banier is de geprinte vlag van de Scherpenzeelse scouting. Een toffe goedkope budget surprise!

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën, zoals deze scouting doos. De zoon van Hanna knutselde in groep 7 deze scouting surprise.
Zwembad surprise maken met LEGO poppetjes

Het nichtje van Emke maakte dit mooie gedetailleerde zwembad. Van hout maakte ze een zwembad, daarvoor kun je ook een oude lijst gebruiken. Een hele originele surprise!

In het zwembad gebruikte ze slijm, dat net echt water lijkt. Daarnaast maakte ze in het zwembad banen van strijkkralen. Naast het zwembad staan een rol en bakjes van karton, compleet met handdoek er op. De zwemmers zijn LEGO poppetjes.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Dit zwembad met lego poppetjes is voor zwemmers.
Trampoline hal surprise

De zoon van Cathelijne (groep 7) maakte deze trampoline hal voor een klasgenootje. In het gat zitten kleine schuimblokjes uit een oude verpakking. Het jongetje is op een klein stokje gemaakt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze trampoline hal als surprise voor sportieve kinderen.
Klimmuur surprise

De dochter van Luce maakte deze surprise in groep 7. Een meisje uit haar klas is dol op capibara’s en op klimmen. Het werd dus een klimmuur met een klimmende capibara.

De klimmuur is gemaakt van een doos met propjes crêpepapier. Het gedicht hangt aan een klimtouw. De capibara is van papier en een zelfgemaakte pompon.

Sinterklaas surprise maken: heel veel leuke ideeën om te knutselen. De dochter van Luce maakte deze surprise in groep 7. Een meisje uit haar klas is dol op capibara’s en op klimmen. Het werd een klimmuur met een klimmende capibara dus.
Tennis surprise

Zoonlief (groep 5) mocht een surprise maken voor een klasgenootje dat van tennis houdt. Hij maakte samen met manlief een tennisbaan, compleet met poppetjes. In de schoenendoos zat het cadeau en een half opgesneden oude tennisbal met het gedicht er in.

De baan is gemaakt van papier en masking tape. Het net is gemaakt van een stukje witte broderie stof, de palen van saté prikkers en tape. De tribune is gemaakt van rozijnendoosjes.

Alle poppetjes zijn gevouwen van pijpenragers ofwel chenilledraad. Een poppetje heeft een pompons als tennisbal in zijn hand. Het uiteinde van de pijpenrager poppetjes zit in de doos geprikt, de gaatjes daarvoor zijn gemaakt met een dikke naald. De rackets zijn stukjes prikker met een rondje stof er aan.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbaan van schoenendoos voor tennis liefhebber

De dochter van Wieneke (groep 6) knutselde deze tennisbal helemaal zelf, super knap. Ze maakte op een ballon met papier maché twee helften. Die verfde ze vervolgens geel, stopte het cadeau er in en maakte het dicht. Het racket met de doos er omheen maakte ze van karton.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbal met racket voor tennis liefhebber
Skate of BMX surprise

De zoon van Roos (groep zes) maakte een uitklapbare mini skatebaan voor een finger skate board. Behalve dat het een surprise is, kan het dus ook gebruikt worden om met dat board trucs te doen. Zo tof!!

Hij is gemaakt van karton, oud stroomdraad, duct tape en een stukje regenpijp. En voor de look is het Vans logo uitgeprint. Ook als BMX baan is deze ramp leuk.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Sinterklaas surprise met een skateboard, skate of BMX baan.
Voetbal als surprise

De dochter van Emke (groep 5) maakte deze mooie voetbal voor een voetbalfan. Het zijn allemaal kartonnen bekertjes.

Je maakt een eerste ring van bekertjes, die niet je allemaal aan elkaar. Daarbovenop niet je dan een tweede ring en zo verder. Doordat de bekertjes conisch zijn, worden de ringen steeds kleiner en kun je de vorm van een bal maken. Tot slot knipte ze nog zwarte zeshoeken.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is een voetbal van kartonnen bekertjes.
Voetbalveld als surprise

Of je maakt gelijk een heel voetbalveld! Het voetbalveld is gemaakt van crêpepapier en hobbyverf. De bal is gemaakt van papier maché en verf.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Een van de leukste Sinterklaas surprises om knutselen: een voetbalveld.

Patricia maakte met haar zoon in groep 5 dit voetbalstadion, de Kuip van Feyenoord. Dit stadion is van een kartonnen doos gemaakt. Het publiek is een geprinte foto. Verder is het voetbalveld geverfd. De voetbal is een voetbal van chocolade uit de winkel. Er zit een verlichtingssnoer in, die vind je bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. De zoon van Patricia maakte dit voetbalstadion, de Kuip van Feyenoord.

Ook de zoon van Wieneke knutselde in groep 6 voor een jongen uit zijn klas een stadion. Het is een combinatie tussen de Amsterdam Arena van Ajax en een van haar satelliet clubs Zeeburgia. Hij maakte het veld van glimmend papier, waardoor de lampjes mooi spiegelen.

Dit voetbalveld knutselden we als paasdoos, maar het is ook heel geschikt als Sinterklaas surprise voor een voetbalfan. Voor het cadeau kun je dan een dubbele bodem maken, of het onderin het veld leggen en er groene papiersnippers overheen leggen.

In plaats van de paasknijpers kun je in dit seizoen ook heel goed gouden knijpertjes kopen, daar kun je plaatjes van de favoriete voetballers opmaken, of de kleuren van de favoriete voetbalclubs op schilderen.

Sinterklaas surprise voetbalveld
Voetbalshirt als surprise

De zoon van Kjersti kreeg deze surprise van voetbalshirt met een handdoek van zijn favoriete voetbalclub Juventus. Deze eenvoudige surprise is gemaakt met een kartonnen doos, papier en stiften.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. De zoon van Kjersti kreeg deze surprise van voetbalshirt met een handdoek van zijn favoriete voetbalclub Juventus. Deze eenvoudige surprise is gemaakt met een kartonnen doos, papier en stiften.
Suprise voor turnen en voetbal tegelijk

De zoon van Viola (groep 8) combineerde voetbal en turnen voor een meisje uit zijn klas. Het voetbalveld is geschilderd op karton, er omheen zijn mooie bankjes gemaakt. En op de middenstip staat een rekstok van saté prikkers. Het poppetje is gemaakt van chenilledraad.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Voetbalveld met turn rekstok.
Hockey surprise knutselen voor Sinterklaas

Deze hockeystick werd voor zoonlief gemaakt door een klasgenootje (groep 7). De basis bestaat uit karton. Die is helemaal omwikkeld met duct tape.

Op de andere kant stond ook nog heel mooi zijn naam, de letters zijn uitgesneden uit papier.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën, zoals een hockeystick voor hockey liefhebbers.

De zoon van Fenne (groep 5) kreeg deze hockeystick. Gemaakt op een schoenendoos. Indrukwekkend met die gras onderlaag van geknipt gekleurd papier! De bal is gemaakt van zilverfolie.

Sinterklaas surprise hockeystick knutselen

Sinterklaas surprise met dieren

Een hond als surprise knutselen

Het neefje van Wilma in groep 7 maakte dit schattige hondje van papier maché. Hij lijkt toch net echt? De haren van de hond zijn van wol, stuk voor stuk op het lijf geplakt. De mond, neus en ogen maak je van vilt.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit schattige Sinterklaas surprise hondje, een van de mooiste surprises die ik gezien heb.
Een paard als surprise knutselen

De zoon van Viola (groep 7) maakte dit prachtige paard. Je zou kunnen zeggen het Paard van Sinterklaas, maar het was in dit geval voor een meisje dat gek is op paarden, ook leuk voor een vrouw.

De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Het haar is gemaakt van wol. Vervolgens is het gezicht getekend met permanent stiften.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - paard van Sinterklaas voor paardenliefhebbers

Heb je een klein cadeautje, dan kun  je een paard (van Sinterklaas) van een wc rolletje maken. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd.

Naast een wc rolletje, gebruikten we hobbyverf, stift voor het oog, crêpe papier, een rood wit lintje en knutselhoutjes. Het paard staat op inpakpapier van Hema. Wil je dit maken voor een groter cadeau, gebruik dan een stuk van een verpakkingskoker in plaats van een wc rolletje.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, Zoals het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, van wc rollen en papier
Een eenhoorn als surprise knutselen

De jongste dochter van Wendela (groep 6) maakte een eenhoorn surprise van twee dozen, hobbyverf, masking tape en cadeau lintjes.

Heel leuk voor meisjes die gek zijn op eenhoorns, en welke meisjes zijn dat niet?

Eenhoorn Sinterklaas suprise unicorn knutselen

De dochter van Cathelijne (groep 6) maakte deze eenhoorn met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉 Zij verfde de eenhoorn niet, maar pakte het dier in met gekleurd papier.

Eenhoorn surprise knutselen
Een schaap als surprise knutselen

De dochter van Emke (groep 8) maakte dit mooie wollige schaap als surprise. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché.

De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill op het lijf te plakken.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals dit wollige schaap.

Van watten kun je ook een schaap of een lammetje maken. De dochter van Corrien kreeg dit schattige exemplaar, ook heel leuk als surprise.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals dit schaap van watten.
Een konijn als surprise knutselen

Patricia maakte met haar zoon deze konijnen. Ze maakten twee pompoms van katoenwol. Daarvoor kun je eventueel een pompom maker gebruiken. De oortjes maakte ze van vilt, de oogjes van kralen de neus van een mini pompons.

Patricia maakte met haar zoon deze konijnen, van twee pompoms van katoenwol.

De konijnen waren al super leuk, maar ze maakten er ook een konijnenhok bij. Van een kartonnen doos met kippengaas. Met echt stro, een drinkfles en een bakje. En een boom en een huisje van papier en karton.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. Patricia maakte met haar zoon deze konijnen, van twee pompoms van katoenwol.

De jongste van Marijke maakte in groep 5 dit konijnenhok, voor een jongen die graag een konijn wilde. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt.

In het hok zit een kartonnen (2D) konijn met het cadeau ertussen. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit konijnenhok als surprise.
Een vlinder suprise

Deze vlinder maakten we van een toiletrol, er past een klein cadeautje in. Het is een makkelijke Sinterklaas surprise om zelf te knutselen voor wat jongere kinderen.

Heb je een wat groter cadeau, dan kun je een verpakkingsrol gebruiken. Of het lijfje rechthoekig maken, van een lang rechthoekig doosje.

vlinder van toiletrol
Een boom met aap als surprise maken

De zoon van Kjersti maakte in groep 7 deze palmboom met aapje er in. De stam kun je van een smal doosje maken (of dat van karton maken) en het bruin verven.

De bladen zijn van groen papier. Daarnaast kun je de bananen van een foto maken of van geel papier. Het plaatje van het aapje vonden ze bij iStock.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. Kjersti maakte deze palmboom met aapje er in.
Sinterklaas surprise met een vogel

De dochter van Nieke maakte in groep 7 deze eend voor een eendenliefhebber. Ze maakte de eend van papier maché en verfde deze vervolgens. De vijver is gemaakt van gekleurd papier, compleet met origami kikkers, zwaan en vissen. In de bloemen zitten papieren rietjes en ze zijn beplakt met bolletjes bruin crêpepapier.

Sinterklaas surprise maken: heel veel leuke ideeën om te knutselen. De dochter van Nieke maakte in groep 7 deze eend voor een eendenliefhebber. Ze maakte de eend van papier maché en verfde deze vervolgens. De vijver is gemaakt van gekleurd papier, compleet met origami kikkers, zwaan en vissen.

De zoon van Hanna knutselde in groep 8 deze flamingo surprise van papier maché.

Sinterklaas surprise maken: heel veel leuke ideeën om te knutselen. De zoon van Hanna knutselde in groep 8 deze flamingo surprise.

Sinterklaas surprise met muziek

Heel veel kinderen zitten op pianoles, maar ook veel volwassenen spelen graag piano. Zoonlief maakte deze piano surprise in groep 6, voor een meisje uit zijn klas.

De basis vormen twee kleine doosjes, van een telefoon en een powerbank. Heb je een groot cadeau, dan kun je natuurlijk ook een schoenendoos en een boekenpostdoos gebruiken, of nog grotere dozen.

De doosjes waren niet te verven, omdat ze glimmend waren. Daarom plakte zoonlief zwart gekleurd papier over de doosjes, dat gaat overigens ook veel sneller.

De pianotoetsen maakte ik op de computer, net als de bladmuziek (klik op de linkjes voor de plaatjes). We hebben ze geprint er er op geplakt met lijmstift.

De voet en het muziekplankje maakte zoonlief van pijpenragers, ook wel chenilledraad genoemd. Het telefoondoosje klapt open, dus het cadeautje zit prachtig verstopt onder de toetsen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een piano voor wie pianoles heeft.

Een superhelden surprise

Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden (en veel mannen ook), dus zoonlief en manlief knutselden een deze doos met Spiderman er op.

De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van chenilledraad.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën. Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een deze doos met Spiderman er op.

Stripfiguren surprise

Patricia maakte met haar zoon in groep 6 Feyenoord Spongebob SquarePants surprise. Spongebob hebben ze getekend en geverfd en van papier dingen uitgeknipt. Het Feyenoord logo is uitgeprint.

De armen en benen zijn muizentrappetjes gemaakt van vlechtstroken. De pet is gevouwen van papier, daar vind je online voorbeelden van.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. De zoon van Patricia maakte deze Feyenoord Spongebob SquarePants surprise.

Donald Duck surprise maken

De dochter van Cathelijne (groep 8) knutselde deze mooie Donald Duck. De basis is een ballon met papier maché er omheen, die ze wit verfde.

De muts is gemaakt van karton en crêpepapier. De rest van het gezicht is van gekleurd papier. Donald Duck staat op een platte doos.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck surprise van papier maché..

De dochter van Wieneke (groep 7) maakte deze toffe Donald Duck weekblad surprise, voor een klasgenoot die graag duckies leest. Ze tekende de Donald Duck op de helemaal zelf, de strip op de achterkant is van de echte Donald Duck.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck weekblad surprise.

Angry Bird surprise

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken? Alev en haar kind bedachten dit leuke idee als paasdoos, maar het is ook heel leuk als surprise.

Het gele kuiken is gemaakt een papieren bekertje op z’n kop en er op wat watjes. Daaroverheen zit crêpepapier.

Het gezicht is gemaakt van gekleurd papier. De auto is een doos beplakt met gekleurd papier, met wielen van doppen.

Het stuur kun je maken van een krant met duct tape er omheen. De rode Angry Bird is een poppetje dat ze ooit bij de McDonalds kregen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken?

Een LEGO surprise

Benthe (groep 5) knutselde voor een LEGO fan een heel toffe surprise, helemaal zonder hulp. Ze pakte het pakje in met oranje crêpe papier. Daarnaast plakte ze oranje plastic bekertjes op de bovenkant.

Sinterklaas surprise voor LEGO fans

Ziekenhuisbed surprise voor arts of verpleegkundige

Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi. Dochterlief kreeg het van haar vriendin (groep 4) bij het boekenweekontbijt, maar het is ook prachtig als surprise.

Het is gemaakt met wit papier en papieren bordjes. Daarnaast maakte ze en dekbedje en kussen van stof.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi.

Een surprise voor iemand die van lezen of schrijven houdt

Ons meisje knutselde in groep 6 dit Grote Boek van Sinterklaas met strijkkralen. Deze surprise maakte ze voor een jongen uit haar klas. Eerst tekenden we samen het patroon op ruitjespapier. Dat maakte ze vervolgens van strijkkralen.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. Ons meisje knutselde in groep 6 dit Grote Boek van Sinterklaas met strijkkralen. Deze surprise maakte ze voor een jongen uit haar klas.

Merijn (groep 7) maakte deze staande boeken voor een klasgenootje dat graag leest. Met een aantal kartonnen dozen en gekleurd papier maak je dit boekenplankje.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze Sinterklaas surprise is voor wie van boeken houdt.

De zoon van Cathelijne (groep 6) maakte dit toffe monsterboek. Heel gaaf met het zachte velletje, de ogen en de indrukwekkende monsterbek!

Heb je niet zo’n stofje bij de hand, dan kun je het eventueel ook wollig maken fiberfill. Zoals het schaap hierboven.

Voor de ogen kun je wiebeloogjes gebruiken. Je kunt zelf een boekvorm maken, of een doos in de vorm van een kartonnen boek kopen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals dit surprise monsterboek. Heel gaaf met het zachte velletje, de ogen en de indrukwekkende monsterbek!
Harry Potter surprise knutselen

Bij Luce knutselden opa en oma deze Harry Potter surprise voor hun kleinkinderen. De basis is papier maché.

Harry Potter is geschilderd. Van ijzerdraad maakten ze de bril en de ogen zijn wiebeloogjes. Zijn haar is van vilt, zijn kleding van papier. Daarnaast heeft hij een echte das om.

De uil genaamd Hedwig is bekleed met watten. Haar neus is van vilt, ogen van papier en wiebeloogjes.

Maartje en haar 9-jarige dochter maakten dit Harry Potter monster boek. Het is het boek dat Hagrid op de boekenlijst van de Zweinstein school heeft gezet, voor het Fabeldieren vak dat hij geeft. Je kunt zelf een boekvorm maken, of een doos in de vorm van een kartonnen boek kopen.

Op een kartonnen doos plakten ze een bontje. De tanden zijn gemaakt van vilt. Als oogjes gebruikten ze plakoogjes. Daarnaast plakten ze er het logo van Harry Potter op. Het gedicht zat aan de binnenkant van de surprise.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën, zoals dit Harry Potter monster boek. Maartje en haar 9-jarige dochter maakten dit Harry Potter boek. Het is het boek dat Hagrid op de boekenlijst van de Zweinstein school heeft gezet, voor het Fabeldieren vak dat hij geeft.

De zoon van Corrie knutselde in groep 6 deze Harry Potter surprise doos. Met gekleurd papier maakten ze de vorm.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën, zoals deze Harry Potter surprise doos. Corrie knutselde met haar kinderen deze Harry Potter doos met gekleurd papier.

De dochter van Kjersti kreeg deze gedetailleerde Harry Potter uil Hedwig, van een klasgenootje. Als basis voor de uil en de boomstam kun je een koker gebruiken of een wc rolletje voor een kleine surprise. Daarnaast gebruikten ze papier, glitters en stiften om het patroon van de boomstam te tekenen.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. De dochter van Kjersti kreeg deze gedetailleerde Harry Potter uil genaamd Hedwig, van een klasgenootje.

Een potlood knutselen

De zoon van Roos (groep 8) maakte dit potlood. Het is een lange vierkante kartonnen doos, waarbij ze in het midden van de kanten een extra vouw hebben gemaakt.

Daarna hebben ze het met schilderstape vastgemaakt en vervolgens geschilderd. De overgang naar de gum is van duct tape.

De punt hebben ze gemaakt van een stukje karton en dat in elkaar gedraaid. Zoals je een hoedje draait, maar dan scherper. Ze hebben het daarna met schilderstape weer aan elkaar gezet.

In de punt zit een klein echt potlood. De rest van de punt is in dezelfde kleur grijs geschilderd, om de punt in verhouding te krijgen met de rest. Maar het uiterste puntje is dus een echt potloodpuntje, waarmee je kunt tekenen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood waarmee je echt kunt tekenen en schrijven.

De zoon van Fenne maakte ook een potlood. Ook zij gebruikte karton, hobbyverf en duct tape. Maar dan een potlood met een extra potloodje aan de zijkant. Het kleine potlood is gemaakt van een chips bus. En het cadeau… dat zijn natuurlijk potloden!

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood met extra potloodje.

Sinterklaas surprise van een bordspel of ander spelletje

Zoonlief moest in groep 7 een surprise maken voor een meisje uit zijn klas, dat van spelletjes houdt. Dat werd dus een mens erger je niet spel.

Nou had hij zelf griep in de week voor Sinterklaas. Dus moesten papa en mama deze surprise maken. En zoonlief zat er met een kopje thee en een chocoladeletter bij. Ach ja, ook gezellig.

Hiervoor gebruikten we een plankje, een restje verf, ronde etiketjes stickers van 8 millimeter doorsnee, dunne permanent stiften en een dobbelsteen. Zo maakten we dit mens erger je niet spel.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën. Zoonlief moest in groep 7 een surprise maken voor een meisje uit zijn klas, dat van spelletjes houdt. Dat werd dus een mens erger je niet spel.

Sinterklaas surprise met games en spelcomputers

Een surprise met King Boo van Mario, heel erg leuk voor Nintendo fans! De dochter van Wendela kreeg deze mooie surprise van haar man.

Hij is prachtig gemaakt van een ballon, papier maché, hobbyverf en gouden karton. De ogen en mond zijn gemaakt met dikke permanent stiften.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Bijvoorbeeld surprise met King Boo van Mario, heel erg leuk voor Nintendo fans!

Deze arcade game is gemaakt door de dochter van Kjersti in groep 7. Van zwart geverfde kartonnen dozen en platen. En plaatjes van Super Mario en het Nintendo logo. De rode knoppen zijn van rond karton gemaakt en met crêpe papier omwikkeld.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. Deze arcade game is gemaakt door de dochter van Kjersti in groep 7.
Fortnite surprise maken

De zoon van Nadia (groep 6) knutselde deze Battle Bus van Fortnite voor een vriendje. Zoonlief was er enorm van onder de indruk!

De basis waren kartonnen dozen en hobbyverf. Daarnaast gebruikte hij een ballon, gekleurd papier en dikke permanent stiften.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Battle Bus van Fortnite.

De dochter van Kjersti maakte deze dropbox van Fortnite in groep 8 voor een jongen uit haar klas. Gemaakt van een blauw geverfde doos. Natuurlijk compleet met Fortnite logo.

Sinterklaas surprise maken: leuke ideeën om te knutselen. De dochter van Kjersti maakte deze dropbox van Fortnite in groep 8 voor een jongen uit haar klas.
Nintendo Switch surprise knutselen

De oudste van Wendela (middelbare school) maakte een Nintendo Switch. Ze gebruikte een pak muesli, papier maché, hobbyverf en een print van een voetbalwedstrijd. Deze ga ik een keer voor mijn eigen zoontje maken 😉

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Nintendo Switch van een pak met papier maché.

De dochter van Marieke maakte ook een Nintendo Switch, maar dan met Minecraft. De favoriete game van heel veel jongens en meisjes. Daarvoor maakte ze zowel een Switch als een docking station van karton en gekleurd papier.

De knopjes zijn van polymeerklei, oftewel FIMO klei. Op het scherm staat natuurlijk een plaatje van Minecraft. Een oud snoer met een stekker maakt het compleet.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën. De dochter van Marieke maakte ook een Nintendo Switch, maar dan met Minecraft. De favoriete game van heel veel jongens en meisjes.

Sinterklaas surprise met computers en tablets

De zoon van Roos (groep 7) maakte deze bom in een iPad, voor een klasgenoot die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk!

De draden zijn echte elektriciteitsdraden. Maar je kunt natuurlijk ook iets gebruiken wat er op lijkt.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals deze iPad met bom, voor iemand die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk!
Laptop surprise knutselen

De tiener dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. Ze pakte twee dozen in zwart papier.

Daarna printte plaatjes van een toetsenbord en een voetbalwedstrijd. Ook plakte ze een oude computermuis eraan. Net echt toch?

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. De dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. 

Sinterklaas surprise met film en televisie

De dochter van Wendela (groep 8) maakte deze Star Wars surprise voor haar neef. Prachtig met alle mooie Star Wars details! De basis van van gouden karton, geprinte plaatjes en kerstlampjes.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals deze Star Wars surprise.

Ook leuk: een televisie met formule 1 wedstrijd voor een fan van Max Verstappen. Deze Sinterklaas surprise kun je knutselde Wendela met een kartonnen doos.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: televisie met formule 1 wedstrijd voor Max Verstappen fans.

Sinterklaas surprise met camera

De dochter van Mariëlle (groep 5) kreeg deze mooie camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape. Compleet met vogeltje er in!

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een camera voor wie graag fotografeert.

Het nichtje van Wendela (groep 8) maakte een vlog camera van een schoenendoos, voor een jonge vlogger. De camera dop kan je met de onderkant van een kartonnen bekertje maken.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Zoals een vlog camera als Sinterklaas surprise.

Sinterklaas surprise met huisjes

Dit huisje knutselde ik met mijn kleine meisje, maar het is ook mooi als surprise. De poppetjes van kralen en eikeltjes passen er perfect bij. Zo maak je dit herfst huisje met kastanjes, eikels en bladeren.

Herfst huisje knutselen met kastanjes, eikels en bladeren

Hoe schattig is dit apres ski huisje? Wendela maakte het huisje van ijstokjes en de sneeuw van purschuim.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: wintersport huisje apres ski.

De jongste van Wendela (groep 6) maakte ook een mini huis, in een kartonnen doos. Compleet met deuren, eettafel, krukjes, keuken en schilderijen, net een poppenhuis!

Mini huis Sinterklaassuprise

Dit melkpak knutselden we als gezellig lichtje voor in de donkere dagen. Maar je kunt er ook perfect een klein cadeautje in verstoppen.

huisjes maken van een melkpak
Sinterklaas surprise van een winkelstraat of dorpje

Rachel maakte met haar kind deze surprise van een winkelstraat met café. Leuk voor iemand die gek is op shoppen of naar de kroeg gaan natuurlijk. Als basis gebruikte ze een grote kartonnen doos. De houten huisjes kun je zo kopen, maar ook van een blokje hout zagen.

Met permanent stiften maakte ze de letters. Het pad is gemaakt van houtsnippers. De luifel maakte ze van gekleurd papier. De bloempotjes zijn van foam en gevuld met een papierpropje. In de bloempotten zitten LEGO bloemetjes. Tot slot maken de kerstboompjes en poppetjes het af.

Sinterklaas surprise knutselen: leuke ideeën. Rachel maakte deze surprise van een winkelstraat met café. Leuk voor iemand die gek is op shoppen of naar de kroeg gaan natuurlijk.

Sinterklaas surprise met voertuigen

Voor de papa of mama die gek is op zijn auto. Helemaal leuk als deze man of vrouw ook nog 50 jaar is geworden. Gemaakt van een kartonnen doos en gekleurd papier.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Bijvoorbeeld een auto 50 (jaar) knutselen.

Nog een grappige surprise voor Max Verstappen fans: een wiel van een racewagen. De zoon van Marijke (groep 8) maakte het van twee vellen grijs karton, wat zilver en zwart karton en een cirkel zwart crêpe papier er om heen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken: raceauto wiel surprise knutselen

Wendela maakte een bootje van papier maché, met een basis van karton, daar zou je zo in willen wegvaren in de zomer 🙂 De peddels zijn van saté prikkers en papier.

Sinterklaassurprise bootje rubberboot

Ook leuk: een raket knutselen van een wc rol, een makkelijke Sinterklaas surprise om te knutselen. In het wc rolletje past een klein cadeautje, voor een groter cadeau kun je een verpakkingskoker gebruiken. De raket is gemaakt van gekleurd papier en lintjes.

raket van een wc rol
Een stoomboot surprise maken

Een stoomboot van een eierdoos is natuurlijk een Sinterklaas-knutsel-klassieker. We gebruikten voor deze stoomboot anderhalve eierdoos, die we rood verfden met hobbyverf. De stoompijp maakten we van twee wc rollen waar we blauw papier omheen wikkelden, de stoom is van watten.

Voor de vlaggetjes gebruikten we gekleurd touw, waar we met masking tape vlaggetjes aan hebben gemaakt en in vorm geknipt. Daarnaast maakten we met masking tape strepen op de stoompijp en op de boot.

Met een pons drukten we rondjes uit blauw papier voor op de boot. Het cadeautje kan in de onderste eierdoos. De uitleg van Sinterklaas, Piet en het paard vind je hier.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals een stoomboot van eierdoos met Sinterklaas, Piet en paard Amerigo of Ozosnel van wc rollen

Leuk voor wat jongere kinderen: gewoon een stoomboot Sinterklaas surprise knutselen. Gebouwd van een kartonnen doos, crêpepapier, wc-rollen, touw, masking tape en watten.

Sinterklaasstoomboot knutselen

Heb je een klein cadeautje? Dan kun je het verstoppen in deze stoomboot. Het is cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

stoomboot cake

Sinterklaas surprises met make-up en sieraden

Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw. De dochters en het nichtje van Wendela zijn tiener meiden op de middelbare school. Ze zijn er gek op en maken de mooiste make-up surprises. Leuk voor een vrouw of meisje dat zich graag opmaakt.

Gemaakt van karton, gekleurd papier en doorzichtig folie.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw. De dochters en het nichtje van Wendela zijn tiener meiden op de middelbare school. Ze zijn er gek op en maken de mooiste make-up surprises. Leuk voor een vrouw of meisje dat zich graag opmaakt.

Ook mooi voor een make-up fan: een levensgrote nagellak surprise. Je maakt het van dozen en gekleurd papier. Het ronde deel kun je van een karton of papier maché maken. Wendela maakte deze surprise voor haar dochter.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Mooi voor een make-up fan: een levensgrote nagellak surprise.

De zoon van Kjersti maakte deze lippenstift in groep 6, met hulp van papa en mama. Gemaakt van karton, gekleurd papier en zilverfolie.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. De zoon van Kjersti maakte deze lippenstift in groep 6, met hulp van papa en mama. Gemaakt van karton, gekleurd papier en zilverfolie.

Deze doos met oorbellen is leuk voor een sieraden fan. Zeker met de mooie lampjes er in is het heel spectaculair. De dochter van Wendela (middelbare school) maakte het. De “oorbellen” zijn gemaakt van zilverfolie.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Deze doos met oorbellen is leuk voor een sieraden fan. Zeker met de mooie lampjes er in is het heel spectaculair.

Een drol surprise maken

Viezigheid is altijd leuk voor kinderen. De zoon van Roos (groep 6) kreeg deze grappige surprise. Een klasgenootje maakte de drol van purschuim. Vervolgens verfde hij hem met hobbyverf. 

Ik kan me van vroeger op school ook herinneren dat er drollen werden gemaakt van ontbijtkoek. Dat leidde tot enorm hilariteit. Dat zal tegenwoordig echter niet op iedere school mogen.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën om te maken. Viezigheid is altijd leuk voor kinderen. De zoon van Roos (groep 6) kreeg deze surprise. Een klasgenootje maakte de drol van purschuim.

Nog meer surprise ideeën

Zoonlief (groep 5) maakte deze vulkaan. Onder de vulkaan zit een flinke papieren beker, daarover zijn met papier maché lagen aangebracht. Nadat het goed gedroogd was is de vulkaan geverfd met hobbyverf.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een vulkaan surprise.

Zin in de winter? Dan is een sneeuwpop leuk. In de wc rolletjes past een klein cadeautje, of meerdere kleine cadeautjes. Zo maakten we deze sneeuwpop van wc rollen.

een sneeuwpop maken van wc rollen

Corrien beschilde met haar dochters deze matroesjka poppetjes. Ook leuk als surprise, als je een heel klein cadeautje hebt.

Matroesjka poppen zelf beschilderen: leuk cadeau om te knutselen. Matroesjka poppen zijn leuk om zelf te beschilderen.

Wat heb je nodig om een suprise te knutselen?

Wat je precies nodig hebt voor een surprise wisselt natuurlijk enorm per idee. Vaak is een oude doos, gekleurd papier en verf al bijna genoeg. Bij bijna iedere surprise heb je verf nodig.

Om mooie lijnen op je Sinterklaassurprises te trekken, kan masking tape handig zijn. Daarnaast vind ik permanentstiften handig om mooie lijnen mee te maken.

Veel surprises worden van papier maché gemaakt. Lees hier hoe je papier maché maakt.

Sinterklaas surprise maken: 87 leuke ideeën om te knutselen. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. We verzamelen hier leuke surprise ideeën, zowel makkelijke als ingewikkelde surprises. Grappig, toepasselijk, origineel, er zitten allerlei surprises tussen. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Andere materialen die veel gebruikt worden zijn gekleurd papier en karton. Ook handig: crêpepapier, dat kun je ook als buitenste laag papier maché gebruiken. Pas wel op met vlekken, als crêpepapier nat wordt geeft het af.

Ook wat restjes stof en wol kunnen handig zijn, net als knopen. De kringloop biedt vaak een schat aan materialen voor surprises en andere knutselwerkjes.

Een lijmpistool is heel fijn voor het betere knutselwerk, te koop. De lijm uit een lijmpistool is makkelijk te modelleren en droogt snel.

Sinterklaas surprise maken: 87 leuke ideeën om te knutselen. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan en Sinterklaas surprises te maken. We verzamelen hier leuke surprise ideeën, zowel makkelijke als ingewikkelde surprises. Grappig, toepasselijk, origineel, er zitten allerlei surprises tussen. Voor kinderen, tieners en volwassenen. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Verder lezen over Sinterklaas

Hieronder vind je nog wat meer leuke ideeën voor Sinterklaas en pakjesavond. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke tips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids