Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen

Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuke cadeaus voor juffendag en meesterdag, de verjaardag van de juf of meester, of het einde van het schooljaar. 

In dit artikel vind je allerlei verschillende cadeau ideeën voor de juf of meester. Ideeën om te knutselen knutselen en ideeën shoppen. Maar ook ideeën voor één kind en ideeën voor een cadeau samen met de hele klas. Leuke cadeau ideeën voor het einde van het schooljaar, voor juffendag en meesterdag, voor de dag van de leerkracht, dag van de pedagogisch medewerker of de verjaardag van de juf of meester.

Inhoudsopgave: cadeau ideeën voor de juf of meester

Kijk lekker rustig naar de ideeën voor een cadeau voor de juf of meester of klik snel door naar:

Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar.

Iets knutselen voor de juf of meester

Knutselen voor de juffendag of meestersdag is altijd leuk. Corrien knutselde deze leuke poppetjes met houten kralen, pijpenragers, oogjes, verf, cocktailprikkers, papier en lijm. In de beker stopte chocolade, servetjes en een rietje. Het flesje vulde ze met vlierbloesemsiroop. Het idee voor de poppetjes vond Corrien bij Pipoos, daar komen de knutselspullen ook vandaan. Klik rechts op de foto voor nog een foto.

Een gelukspoppetje is een leuk cadeautje om te geven. Nog leuker is een zelfgemaakt gelukspoppetje knutselen van twee kralen. Onze jongen kreeg deze van de juf die wegging, maar het is ook leuk om juist aan een docent te geven.

Een gelukspoppetje is een leuk cadeautje om te geven. Nog leuker is een zelfgemaakt gelukspoppetje knutselen van twee kralen.

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor de juf of meester, bijvoorbeeld als afscheid. Dit en meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Een ketting met schelpen zelf maken.

Corrien beschilderde met haar dochters deze Matroesjka poppen voor de juffen. Ze laat ons zien hoe je deze Matroesjka poppen kunt schilderen, kijk je mee om te knutselen voor de juf of meester?

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Matroesjka poppen zelf beschilderen: leuk cadeau om te knutselen. Matroesjka poppen zijn leuk om zelf te beschilderen. Tof voor als je een cadeau wil knutselen voor de juf, de meester, opa, oma, papa of mama. Dit super leuke idee is van Corrien. Ze maakte samen met haar dochters deze Matroesjka's voor de juffen. 

Miriam knutselde met haar zoons deze kommen met tekst. “Ik kom graag bij jou in de klas.” Kommen en mokken kun je versieren met porseleinstiften (bijvoorbeeld van Bol.com).

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Miriam knutselde met haar zoons deze kommen met tekst. Ik kom graag bij jou in de klas. Kommen en mokken kun je versieren met porseleinstiften.
Een tekening voor de juf of meester

Leuk voor het afscheid van school of de crèche: je eigen zwaaiende hand natekenen. Zoonlief trok zijn hand om en maakte een mooie kleurrijke invulling. Net alsof hij de lijnen in zijn hand heeft nagetekend. Heel toepasselijk als afscheidscadeau voor de juf of meester.

Ook leuk: je eigen zwaaiende hand natekenen. Zoonlief trok zijn hand om en maakte een mooie kleurrijke invulling. Net alsof hij de lijnen in zijn hand heeft nagetekend!

Als je met de hele klas wat wil maken is dit ook een leuke. Wieneke vroeg ieder kind een hartje in te kleuren en plakte dat vervolgens op een dienblad. Het resultaat is super schattig.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie - hartjes voor de juf of meester #juffendag #meesterdag #laatsteschooldag
Knutselen met FIMO klei voor de juf of meester

Ook leuk als cadeautje: een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren. Zo maak je deze LEGO poppetjes.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Zoals een een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren.

Ook leuk als cadeautje: een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Zoals deze hangers die op snoephartjes lijken, voor de LEUKste meeester of juf. We maakten ze we van fimo klei, de uitleg vind je hier.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Deze hartjes ketting maakten we van FIMO klei, daar kun je mooie sieraden mee maken.

Dit mens erger je niet spel besloten we te knutselen als Sinterklaas surprise. Maar je kunt het natuurlijk ook als cadeau voor de juf of meester maken. Zo maakten we het spel en de pionnen van FIMO klei.

Spel zelf maken: mens erger je niet knutselen. Op zoek naar iets leuks om te knutselen met oudere kinderen of tieners? Dan is dit mens erger je niet spel leuk om te zelf te maken. Wij maakten het voor Sinterklaas als surprise. Maar is ook een leuk project voor de vakantie. Of om te maken als cadeau.

Cadeau ideeën voor juf of meester: iets lekkers

Een heerlijk cadeau voor de juf of meester: een lekker ontbijt. Dat kun je heel makkelijk bestellen bij OntbijtjeThuis.nl. Ook leuk voor de verjaardag van de juf of meester.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Een heerlijk cadeau voor de juf of meester: een lekker ontbijt.

Miriam maakte dit schattige flesje olie met een kaartje met de tekst: “Dankzij jou liep alles dit schooljaar gesmeerd!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Corrien pakte voor de verschillende juffen en meesters de chocolade van Tony Chocolonely in, met een mooi kaartje erbij, dat ziet er ook super cute uit. Tony Chocolonely is te koop bij Albert Heijn. Bij Kaartje2Go en bij Greetz kun je van de chocolade van Tony en andere merken ook nog een persoonlijk cadeautje maken.

Een fles wijn kun je versieren met een zelfgemaakt etiket. Lekkere thee kun je in een mooi geknutseld doosje of een weckpot stoppen.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Roos maakte een eetbaar plantje, dat er uitziet als echt plantje, maar ook super lekker smaakt. Taik vertelde ook dat de juf niet geloofde dat het eetbaar was. Hij gaf echter niet op en bleef ernaast staan: “Neem nu maar een hap!” Haha….

Leuk én lekker cadeautje maken met kids: plantjes met eetbare aarde

Fijn voor onderweg en op school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en bij Bol.com. Je kunt bij Mepal ook kiezen voor een persoonlijke versie met een naam, quote of klassenfoto er op.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Fijn voor onderweg en op school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren.
Een lekker luchtje kado

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com. De producten van The Bodyshop zijn ook fijn.

De leukste cadeautips: rituals

De Zenful aroma diffuser vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Dat kan de juf of meester wel gebruiken na dit drukke jaar! Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

De Zenful aroma diffuser vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Dat kan de juf of meester wel gebruiken na dit drukke jaar!

Bloemen voor de juf of meester

Alle juffen en meesters krijgen graag bloemen. Vaak worden er door de klassenouders ook door kids gemaakte bloemen verzameld, het is een van de favoriete cadeau ideeën voor de juf en meester. Dennis knutselde met de kinderen deze prachtige bloemen van papier en karton.

Bloemen knutselen van papier en karton

Al weken zong kleine meis: “Als de lente komt, dan stuur ik jou, tulpen uit Amsterdam.” Dat had ze op school geleerd. Dan is een tulp wel zo toepasselijk. Bij het knutselbureau vond ze vilt, dat wilde ze wel eens proberen. Dus ze ging aan de slag om tulpen te knutselen, het werden bloemen van vilt en chenilledraad.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad
Cadeau ideeën voor de juf of meester met droogbloemen

Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Na het plukken leg je de bloemen zo plat mogelijk tussen twee keukenpapiertjes, met iets zwaars erop. Dit laat je vervolgens een nachtje liggen, of langer als het nodig is, tot het mooi plat is. Daarna haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit. Tot slot plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Eerst droog je bloemen plat zoals hierboven beschreven. Daarna plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Deze zoutdeeg bloemenhangers maakten we voor de juffen en meesters aan het einde van het schooljaar. Heel makkelijk, maar het kost wel tijd om ze te laten drogen. Hier lees je hoe we de zoutdeeghangers maakten.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen - hanger maken van bloemen en zoutdeeg

Droogbloemen kun je ook bestellen, bijvoorbeeld bij Bloomon, bij Bloompost, bij Greetz en bij Bol.com. Bij Kaartje2Go kun je een kaartje met bloemzaadjes sturen of bestellen.

Droogbloemen: een duurzaam cadeau, ook leuk voor de juf of meester
Cadeau ideeën met zaadjes voor de juf en meester

Een schattig cadeau idee voor je leraar: vergeet me nietjes. Dille en Kamille heeft allerlei mini potjes met zaadjes.

Een schattig cadeau idee voor je leraar: vergeet me nietjes. Dille en Kamille heeft allerlei mini potjes met zaadjes.

Bloompost heeft nog een ander leuk bloemencadeau: zaaibommetjes. Deze bolletjes stop je in de grond, een tijdje later groeien er biologische wilde bloemen.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester. Bloompost heeft een leuk bloemencadeau: zaaibommetjes. Deze bolletjes stop je in de grond, een tijdje later groeien er biologische wilde bloemen. 

Een mooi plantje

Zelf gingen we een keer voor een peperplantje als bedankje. Vooraf kweekten we de planten, zoonlief gaf ze met veel liefde water. Een tip: zaai peper in een kweekkasje of doe een laagje plastic folie over het potje, dan komt peper sneller op. In de vensterbank stonden al een paar grote planten maar dat konden we de meester niet aandoen om mee te moeten nemen op zijn fiets, dus we gingen voor een kleintje 😉 Met een mooie quote erbij verzonnen door papa: “Volgend jaar ben ik weer net zo scherp!”

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Op de juffen en meestersdag maakte een van de ouders dit leuke cadeau: een aardbeienplantje met “Thank you for helping me grow”, oftewel: “Bedankt dat je me liet groeien.” Leuk als afscheidscadeau voor de juf of meester.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Je kent ze wel, die saaie plastic potjes waar kruiden in zitten. We maakten met speciale markers stippels op de pot, dat ziet er toch veel leuker uit? Met een leuke kaart er aan is het cadeau compleet.

met stiften een plantenpot versieren

Stekjes zijn ook leuk om cadeau te geven aan de juf of meester. In een mooi potje en met een kaartje erbij. Fenne maakte deze leuke stekjes met haar zoon.

Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Stekjes zijn ook leuk om cadeau te geven aan de juf of meester. In een mooi potje en met een kaartje erbij.

Praktische cadeau ideeën juf en meester

Iets praktisch voor op school

In de zomer is het in het klaslokaal vaak erg warm. Hoe leuk is een handwaaier dan om te geven? Te koop bij HEMA en bij Bol.com.

Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. In de zomer is het in het klaslokaal vaak erg warm. Hoe leuk is een handwaaier dan om te geven?

Het raam wordt veel vrolijker met een tekening er op. Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Wil je meer weten? Hier vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Ook leuk: een mooi notitieboekje. Moleskine heeft bijvoorbeeld prachtige en fijne notitieboekjes, agenda’s, recepten verzamelschriften, zelf in te vullen stedengidsen, adresboekjes en nog veel meer. Te koop bij Bol.com en Fonq, in heel veel mooie kleuren. Een bullet journal is ook erg leuk, Bol.com heeft er veel verschillende.

Cadeautips: frixion roller ball pen uitwisbare pen

Een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken, waarin je je tekst weer kunt uitwissen. Super handig voor de juf of meester. Te koop bij Bol.com.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken, waarin je je tekst weer kunt uitwissen. Dit nieuwe deskbook is speciaal voor op je bureau, je kunt hem voor je toetsenboard leggen. Super handig voor de juf of meester. Ze hebben standaard 2 pagina's met een to-do list. Verder kun je kiezen of je lege pagina's wil, of ruiten of  een stippellijn. Er zijn daarnaast allerlei andere formaten, van A5 voor in je tas tot A3 die je ook rechtop kunt zetten.
Praktische cadeau tips voor thuis

Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden, maar ook bij vrouwen. Je kunt er nooit te veel hebben, een leuk en praktisch juffen cadeau en ook voor sommige meesters. In hun lievelingskleur natuurlijk. Te koop bij Sissy Boy en bij psikhouvanjou. Er zijn ook gevlochten elastiekjes van andere merken.

Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden, maar ook onder vrouwen. Je kunt er nooit te veel hebben, een leuk en praktisch juffen cadeau en ook voor sommige meesters. In hun lievelingskleur natuurlijk.

Altijd fijn: een paar vrolijke sokken. Bijvoorbeeld deze van Happy Socks, ook te koop bij Bol.com en bij the Little Green Bag.

Altijd fijn: een paar vrolijke sokken. Bijvoorbeeld van Happy Socks.

Ook leuk: een vakantieboek. Hier vind je vakantieboeken voor volwassenen.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders

Heeft de juf of meester alles al? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

Zoek je een cadeau voor iemand die alles al heeft? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

Een foto cadeau

Wil je met de hele klas een cadeau kopen, dan is een Polaroid camera leuk. Daarmee kan de juf of meester foto’s van leerlingen maken en meteen in de klas ophangen. Ze zijn te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie / Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak

Is de juf of meester gek op foto’s maken? Shoot! fotograferen met je hart staat vol met tips om mooiere foto’s te leren maken. Het is een prachtig vormgegeven boek, met tips voor alle soorten fotografen en fotocamera’s. Of je nou een spiegelreflex, een compact camera of een smartphone hebt, het is voor allemaal inspirerend. Speciaal voor de smartphone schreef dezelfde auteur ook Snap!, voor wie alleen maar foto’s maakt met haar mobieltje en dat geldt voor veel ouders 😉 Te koop bij Bol.com en Libris.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Is de juf of meester gek op foto's maken? Shoot! fotograferen met je hart staat vol met tips om mooiere foto's te leren maken.

Gepersonaliseerde cadeau ideeën voor de juf of meester

Bekers zijn altijd kwijt op school, of ze vallen kapot. Deze emaillen retro mok met naam is dus ideaal als kado voor juf en meester. We zochten uit of de meesters en juffen koffie of thee drinken. Je kunt ze bestellen bij Your Surprise.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Zoals deze emaillen retro mok met naam voor de juf of meester.

Niet alleen kinderen hebben een broodtrommel bij zich, de juf of meester ook. Je kunt ook een persoonlijke broodtrommel of drinkfles ontwerpen. Met je eigen naam, een quote, een mooie foto of een tekening er op. Een gepersonaliseerd cadeau, hoe leuk is dat? Zo maakten wij zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, quote, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Corrien liet dit toffe pakketje maken voor een sportieve juf die weg ging. Een persoonlijk shirt en een bidon. Dat kan bij Your Surprise.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Wil je met alle ouders samen wat doen? Op de juffen en meestersdag vulden we met alle ouders samen een soort vriendenboekje voor juffen en meesters, met van alle kinderen wat leuke informatie. Deze en andere boekjes vind je bij Bol.com.

 De leukste cadeaus voor de juf of meester voor de zomervakantie

Een uitje of een belevenis voor juffen en meesters

Ook een uitje of belevenis is heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets.

Of denk eens aan een van deze uitjes en belevenissen:

 • In veel steden kun je Escape Tours doen, een interactieve game.
 • Bij The Park Playground beleef je met vrienden of familie of collega’s VR experiences.
 • Een dagje spa, bijvoorbeeld in een Blue Wellness center.
 • Een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL.
 • AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review).
 • Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen.
 • In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Ook leuk voor een tienerfeestje.
 • Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.
De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Zoals een leuk uitje.

Kerst cadeau ideeën voor de juf of meester

Jildert bakte deze prachtige gingerbread cookies. Bij Albert Heijn vind je verschillende recepten voor gingerbread cookies. De kinderen versierden de kerstkoekjes na het bakken met decoratiestiften (Dr. Oetker bij Albert Heijn).

Kerst cadeau ideeën voor de juf of meester. Zoals kerstkoekjes oftewel gingerbread cookies in een prachtige pot.

De koekjes zien er super gezellig uit in een weckpot, die vind je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille. Tot slot maakten de kids er nog kerstkaartjes bij.

Kerst cadeau ideeën voor de juf of meester. Zoals kerstkoekjes oftewel gingerbread cookies in een prachtige pot.

Bloompost heeft hele leuke kleine kerstcadeautjes, zoals dit mini kerstboompje. Nog leuker met een zelfgemaakt kaartje erbij.

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst | Ook leuk om met kerst via de post op te sturen: een mini kerstboompje van Bloompost.

Corrien maakte dit mooie setje voor de juffen en meesters. Ze kocht het kaarsje met potje bij Dille & Kamille. De kinderen tekenden erop met glasstiften van Baker Ross. Het flesje douchegel is van Lush. De tasjes komen van de Hema. Bij het setje zit een zelfgemaakte fotokaart.

kerst kaars voor de juf of meester
Kerstkaarsen voor de juffen en meesters

De klassenouders in de klas van zoonlief bedachten een leuk idee. Alle kinderen namen een kaars mee, met een klein kaartje er aan. De juffen en meesters kregen de kaarsen in een mandje.

Een kaars als kerstcadeau voor de juffen en meesters knutselen met kerst voor de kerstvakantie

De zoon van Nadia maakte deze mooie setjes. De kaarsen komen van de Hema. Om de kaarsen heen zit een stukje postinpakpapier, met een koordje er omheen. Daarin zit een cocktailprikkertje, die vind je bijvoorbeeld bij de Hema.

Een kaars als kerstcadeau voor de juffen en meesters knutselen met kerst voor de kerstvakantie

Zoonlief versierde de kaarsen met een speciale wax stift voor op kaarsen. Deze stiften zijn gemaakt om op kaarsen te gebruiken, waardoor je de kaarsen ook echt kunt branden. Zulke stiften vind je bij Bol.com bijvoorbeeld van Rayher, Marabu en Viva. De kaars komt van de Hema.

Een kaars als kerstcadeau voor de juffen en meesters knutselen met kerst voor de kerstvakantie

Mooie kaarsen kun je ook kant en klaar kopen, zoals de Dip Dye kaarsen van Pink Stories! Te koop bij Bol.com.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Wat een fijn kleurtje hebben de Dip Dye kaarsen van Pink Stories! Bijna te mooi om te gebruiken.

Een mooi pakketje maken

Ieder jaar proberen we er een mooi pakketje te maken. De cadeau tasjes kopen we meestal bij de Hema. Die hebben ook leuke labels voor er aan. Op die labels kun je schrijven voor wie het is. Wij geven vaak een plantje, dan kan ook de naam van de plant er op geschreven worden.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Met strijkkralen kun je een mooie hartjeshanger knutselen. Hiervoor heb je een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje nodig (bij Bol.com). Deze fijne tip kreeg ik van de buuf: het lintje kun je gewoon mee strijken. Zo’n hanger is super leuk voor aan een cadeautje. Je kunt natuurlijk het lievelingsdier van je vader of moeder maken, of iets in de lievelingskleur. Inmiddels hebben we zo veel ideeën verzameld dat ik een aparte blog met strijkkralen voorbeelden maakte.

Strijkkralen hanger hartje
Een zelfgemaakte kaart

Toen de kids van Corrien afscheid van school namen, knutselden ze deze mooie kaartjes. Iedere juf of meester kreeg een kaartje en mocht een hartje grabbelen. Het hartje past precies in het kaartje. De hartjes stonden voor “it takes a village to raise a child”, voor alle medewerkers was er een hartje. Op tekening stonden allemaal poppetjes om het hart heen getekend.

Toen de kids van Corrien afscheid van school namen, knutselden ze deze mooie kaartjes. Iedere juf of meester kreeg een kaartje en mocht een hartje grabbelen. Het hartje past precies in het kaartje. De hartjes stonden voor "it takes a village to raise a child", voor alle medewerkers was er een hartje. Ze hadden op de tekening allemaal poppetjes om het hart heen getekend. 

Ook maakte ze dit kaartje met een gelukspoppetje er aan vast. Om de kids uit de klas bij het afscheid veel geluk te wensen. De naamstempels liet Corrien maken bij Studio Stempel, van eco rubber, de stempelkussens komen daar ook vandaan. Opa tekende de kids en maakte daarvan een linoleumsnede, die ze in rood op het kaartje stempelden. Als je eenmaal een stempel hebt, dan kun je met een stempelkussen heel veel van je eigen kaarten maken.

Zo’n stempel kun je ook zelf maken. Daarvoor teken je op een grote gum en snij je vervolgens uit met een gutsmesje. Heb je geen grote gum in huis? Bij Bol.com kun je een stempelblok kopen en ook een stempelkussen.

De gelukspoppetjes kocht Corrien bij Balluca. Allerlei verschillende gelukspoppetjes vind je ook bij de Hema en Bol.com. Bij Pipoos kun je wat grotere losse kralen voor gelukspoppetjes kopen, dan kun je ze zelf maken.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Corrien maakte dit kaartje met een gelukspoppetje er aan vast. Om de juf en meester bij het afscheid veel geluk te wensen. Op het kaartje een zelfgemaakte stempel.

Als je de juffen en meester een beleving cadeau wil geven moet er natuurlijk ook een leuke verpakking omheen. Bijvoorbeeld als je de juffen en meesters een restaurantbon cadeau wil geven. We maakten een mega grote kaart met een mega grote envelop.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Nog meer leuke cadeau ideeën voor de juf of meester

Dit zijn ook nog leuke cadeau ideeën voor de juf of meester:
*Een mooie tekening of een ander knutselwerk.
*Iets voor in de klas voor de leerkracht: een pen, pennenbakje of aantekeningenboekje.
*Een mooie bloem met een leuke tekst erbij.

Leuke cadeau ideeën voor de juf of meester: knutselen en shoppen. Het is alweer bijna zomervakantie, wat zijn alle kids er aan toe. Veel kinderen nemen de laatste dag van het schooljaar een cadeau voor de juf of meester mee, ik verzamelde leuke ideeën. Leuk voor juffendag en meesterdag, of het einde van het schooljaar.

Heb jij een keer wat leuks gegeven en wil je dat met ons delen? Stuur dan een foto naar info [at] leukmetkids.nl! Als je voor juffendag of meestersdag iets leuks gemaakt heb dan ontvang ik het natuurlijk ook graag! Al die cadeau ideeën voor de juf of meester laat ik hier graag zien!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids