Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën

Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan met Sinterklaas surprises. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Bij ons thuis beginnen we pas net met surprises, hiervoor waren de kids er nog te klein voor. Gelukkig krijg ik ieder jaar heel veel inspirerende foto’s van vriendinnen!

Lees ook: Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners 

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan met Sinterklaas surprises. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Inhoudsopgave: Sinterklaas surprise ideeën

Wat heb je nodig voor een suprise?

Wat je precies nodig hebt voor een surprise wisselt natuurlijk enorm per idee. Vaak is een oude doos, gekleurd papier en verf genoeg. Met plakaatverf kun je mooie kunstwerken maken. Ik koop vaak de grote flessen plakkaatverf van de Hema. Ook de plakkaatverf van Djeco vind ik fijn, bij I love speelgoed. Pipoos heeft ook veel keuze.

Om mooie lijnen op je surprise te trekken kan masking tape handig zijn, te koop bij I love speelgoed en Bol.com. Daarnaast vind ik permanent stiften handig om mooie lijnen mee te maken. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com).

Veel surprises worden van papier maché gemaakt. Je kunt speciale papier maché knutsellijm (Bol.com en Pipoos) daarvoor kopen, maar behangerslijm (Bol.com) werkt ook. Die maak je aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vervolgens ga je lagen papier of oude kranten plakken. Als die goed gedroogd zijn kun je het verven.

Andere materialen die veel gebruikt worden zijn gekleurd papier en karton (Bol.com en Hema en Pipoos). Ook handig: crêpepapier (Pipoos en Hema en Bol.com), dat kun je ook als buitenste laag papier maché gebruiken. Pas wel op met vlekken, als crêpepapier nat wordt geeft het af.

Ook wat restjes stof en wol kunnen handig zijn, net als knopen. De kringloop biedt vaak een schat aan materialen voor surprises en andere knutselwerkjes.

Sinterklaas surprise knutselen met eten

Snoep surprise enzo knutselen

De dochter van Yvette (groep 7) kreeg deze mooie ijsjeskraam van haar vriendin. Ze maakte de hoorntjes van stevig gekleurd papier. De ruitjes heeft ze erop getekend met stift. De bolletjes zijn gemaakt van kleine piepschuim bollen (Pipoos). Je kunt ook kerstballen of andere oude balletjes gebruiken. De bolletjes zijn beschilderd en voorzien van spikkels in de vorm van kleine kraaltjes en lovertjes. Als cadeau zaten er pennen aan de ijsjes vast. Maar je kan er natuurlijk ook een grabbelton maken met een luikje.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Voor wie van ijsjes houdt is deze ijsjeskraam erg mooi.

De zoon van de collega van Miriam (groep 8) maakte deze toffe surprise. Voor deze cupcake spuit je een wasteil vol met purschuim, verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Laat het iets boven de rand komen en een nachtje rusten. De volgende dag kun je het met verfspray bruin spuiten en laten drogen. Daarna doe je een beetje sneeuwspray “poedersuiker” erover . Je decoreert de cupcake tenslotte met appeltjes van de bloemenwinkel en sterretjes van papier. Beide prik je met ijzerdraadjes in de purschuim. De rand is gemaakt van grote vellen dik papier, ze zijn stevig in harmonicamodel gevouwen. In die grote kers bovenop zit het cadeautje. Hij is gemaakt van een opengesneden kleine speelgoedbal, opgevuld met een paar tissues en weer dichtgeplakt. Daarna rood papier eromheen en ook met ijzerdraad op de cupcake vastgeprikt.

Sinterklaas surprise cupcake knutselen

De zoon van Nadia (groep 6) kreeg deze gave snoepmachine, compleet met knopjes en klep. Net zoals de snoepmachines in de kantine, maar dan met gezonde snoepjes. De basis is een doos en duct tape.

Sinterklaas surprise knutselen: snoepmachine

Kliederen met eten is altijd leuk voor een surprise. Dit plantje is gemaakt van eetbare aarde, het cadeautje kun je onderin de pot stoppen.

eetbaar plantje maken

Fastfood surprise knutselen: friet en hamburgers

In de klas van de zoon van Miriam (groep 6) werd dit mooie frietje gemaakt. Deze surprise is van karton, papier en verf. Frietjes maak je van schuimrubber, die je daarna geel verft. Het drogen van het schuimrubber duurt wel lang, dus begin op tijd, was het advies erbij. Op grote vellen papier is de zak geschilderd. Onderin kun je het cadeau verstoppen.

Sinterklaas surprise patatje frietje knutselen

Een vriend van Cindy maakte deze hamburger. De onderkant van het broodje is isolatieschuim, middenin zit een bakje (kan ook een blik of pot met deksel zijn), waar de kadootjes in gaan. De hamburger is van purschuim. Met hulpkarton, omwikkeld met vershoudfolie, zorg je dat de hamburger halverwege komt te zitten. Het broodje kun je bovenop apart purren op een stuk karton. De hamburger verf je donkerbruin en het broodje lichtbruin. De sla, tomaten, mayo en ketchup zijn van vilt, karton en stukjes foam gemaakt. De cheddar cheese is van gele servet. Er bovenop zitten geroosterde pompoenpitten. Indrukwekkend!

Sinterklaas surprise hamburger

Nog meer eten knutselen

Het zoontje van Roos (groep 5) ging aan de slag om een sushi pakket als Sinterklaas surprise te knutselen. Op het Sinterklaas lootje stond bij hobby’s “sushi eten”, haha wat een goeie hobby. Daar gingen ze dus iets mee doen! Bij de verbouwing overgebleven isolatieplaat bleek een goeie rijst imitator te zijn. Met een gatzaag hebben ze de sushi maat uitgeboord en dan heb je meteen een gaatje in het midden voor de “vulling”. Ze hebben met gekleurd papier de buitenkant erop gelijmd. De vulling is ook opgerold gekleurd papier. Met het originele doosje van de sushi uit de supermarkt en de eetstokjes, soya saus en wasabi lijkt het net echt 😉

Sinterklaas surprise: sushi voor wie van lekker eten houdt

Shirley maakte voor manlief die graag kookt dit toffe gasfornuis compleet met pan, van een kartonnen doos en zilverfolie.

Sinterklaas surprise gasfornuis voor wie van koken houdt

Benthe (groep 5) knutselde deze wortel. Van oranje karton maak je in een punt de wortel. Het loof is van groen karton en crêpe papier. De wortel is gevuld met papier en plastic van geleverde cadeautjes.

Sinterklaas surprise met eten knutselen: wortel

Sinterklaas surprise voor een sporter

Een rolschaats surprise 

De dochter van Yvette (groep 7) maakte deze prachtige rolschaats. De zijkant kun je maken van karton of foam (Bol.com of Pipoos). Ze maakte eerst de 3D midden vorm en maakte daarna de zijkanten er op. De wielen zijn gemaakt van een oude siliconen ijsblokjes vorm. Je kunt ook pingpongballen, kerstballen of piepschuim bollen (Pipoos) gebruiken. De veters zijn echte veters, ze heeft voor de volledigheid de andere veter er ook gewoon bij gedaan. De rolschaats staat op een oude schoenendoos, over het plaatje van de schoen kun je een plaatje van de rolschaats heen plakken.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een rolschaats voor wie gek is op rolschaatsen of skaten.

Zwembad surprise

Het nichtje van Emke maakte dit mooie gedetailleerde zwembad. Van hout maakte ze een zwembad, daarvoor kun je ook een oude lijst gebruiken. In het zwembad gebruikte ze slijm, dat net echt water lijkt. Daarnaast maakte ze in het zwembad banen van strijkkralen. Naast het zwembad staan een rol en bakjes van karton, compleet met handdoek er op. De zwemmers zijn LEGO poppetjes.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Dit zwembad met lego poppetjes is voor zwemmers.

Trampoline hal surprise

De zoon van Cathelijne (groep 7) maakte deze trampoline hal voor een klasgenootje. In het gat zitten kleine schuimblokjes uit een oude verpakking. Het jongetje is op een klein stokje gemaakt.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals deze trampoline hal.

Tennis surprise

Zoonlief (groep 5) mocht een surprise maken voor een klasgenootje dat van tennis houdt. Hij maakte samen met manlief een tennisbaan, compleet met poppetjes. In de schoenendoos zat het cadeau en een half opgesneden oude tennisbal met het gedicht er in. De baan is gemaakt van papier en masking tape (Bol.com ). Het net is gemaakt van een stukje witte broderie stof, de palen van saté prikkers en tape. De tribune is gemaakt van rozijnendoosjes. Alle poppetjes zijn gevouwen van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com), een heeft een knutselballetje in zijn hand. Het uiteinde van de pijpenrager poppetjes zit in de doos geprikt, de gaatjes daarvoor zijn gemaakt met een dikke naald. De rackets zijn stukjes saté prikker met een rondje stof er aan.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbaan van schoenendoos voor tennis liefhebber

De dochter van Wieneke (groep 6) knutselde deze tennisbal helemaal zelf, super knap. Ze maakte op een ballon met papier maché twee helften. Die verfde ze vervolgens geel, stopte het cadeau er in en maakte het dicht. Het racket met de doos er omheen maakte ze van karton.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - tennisbal met racket voor tennis liefhebber

De zoon van Nadia (groep 7) maakte deze toffe tennisbaan op een doos. Het tennisveld is van gekleurd papier, met lijnen van verf. Voor de palen en het net gebruikte hij rietjes en een sinaasappeltje. Het scorebord is van ijsstokjes, net als de poppetjes op de achtergrond. De geprinte LEGO poppetjes vond hij op Pinterest. De tennisballen zijn pompons (Hema), de tennisbal gaat over het net aan een pijpenrager (Pipoos, Hema en Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Tennisbaan van schoenendoos en pijpenragers

Skate of BMX surprise

De zoon van Roos (groep zes) maakte een uitklapbare mini skatebaan voor een finger skate board. Behalve dat het een surprise is, kan het dus ook gebruikt worden om met dat board trucs te doen. Zo tof!! Hij is gemaakt van karton, oud stroomdraad en een stukje regenpijp. En voor de look is het Vans logo uitgeprint. Ook als BMX baan is deze ramp leuk.

Sinterklaas surprise skateboard, skate of BMX baan

Voetbal surprise

De dochter van Emke (groep 5) maakte deze mooie voetbal voor een voetbalfan. Het zijn allemaal kartonnen bekertjes. Je een eerste ring van bekertjes, die niet je allemaal aan elkaar. Daarbovenop niet je dan een tweede ring en zo verder. Doordat de bekertjes conisch zijn, worden de ringen steeds kleiner en kun je de vorm van een bal maken. Tot slot knipte ze nog zwarte zeshoeken.

Sinterklaas surprises: een voetbal van kartonnen bekertjes

Of je maakt gelijk een heel voetbalveld! Het voetbalveld is gemaakt van gekleurd papier en verf. De bal is gemaakt van papier maché en verf.

Sinterklaas surprises knutselen: voetbalveld:

Dit voetbalveld knutselden we dit jaar als paasdoos, maar het is ook heel geschikt als Sinterklaas surprise voor een voetbalfan. Voor het cadeau kun je dan een dubbele bodem maken, of het onderin het veld leggen en er groene papiersnippers overheen leggen. In plaats van de paasknijpers kun je in dit seizoen ook heel goed gouden knijpertjes kopen, daar kun je plaatjes van de favoriete voetballers opmaken, of de kleuren van de favoriete voetbalclubs op schilderen.

Sinterklaas surprise voetbalveld

De zoon van Viola (groep 8) combineerde voetbal en turnen voor een meisje uit zijn klas. Het voetbalveld is geschilderd op karton, er omheen zijn mooie bankjes gemaakt. En op de middenstip staat een rekstok van saté prikkers. Het poppetje is gemaakt van chenilledraad (Pipoos, Hema en Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Voetbalveld met turn rekstok.

Hockey surprise

Deze hockeystick werd voor zoonlief gemaakt door een vriendje (groep 7). De basis bestaat uit karton. Die is helemaal omwikkeld met duct tape. Op de andere kant stond ook nog heel mooi zijn naam, de letters zijn uitgesneden uit papier.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - hockeystick voor hockey liefhebbers

De zoon van Fenne (groep 5) kreeg deze hockeystick. Gemaakt op een schoenendoos. Indrukwekkend met die gras onderlaag van geknipt papier!

Sinterklaas surprise hockeystick knutselen

Sinterklaas surprise met dieren

Een hond als surprise knutselen

Het neefje van Wilma (groep 7) maakte dit schattige hondje van papier mache en wol. Hij lijkt toch net echt?

Sinterklaas surprise hondje

Een paard als surprise knutselen

De zoon van Viola (groep 7) maakte dit prachtige paard. Je zou kunnen zeggen het Paard van Sinterklaas, maar het was in dit geval voor een meisje dat gek is op paarden. De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Het haar is gemaakt van wol, het gezicht is getekend met stift.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - paard van Sinterklaas voor paardenliefhebbers

Heb je een klein cadeautje, dan kun  je een paard (van Sinterklaas) van een wc rolletje maken. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd. Naast een wc rolletje, gebruikten we plakkaatverf, stift voor het oog, crêpepapier (Pipoos, Hema en Bol.com), een rood wit lintje en knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos). Het paard staat op inpakpapier van de Hema. Wil je dit maken voor een groter cadeau, gebruik dan een stuk van een verpakkingskoker in plaats van een wc rolletje.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, Zoals het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, van wc rollen en papier

Een eenhoorn als surprise knutselen

De jongste dochter van Wendela (groep 6) maakte een eenhoorn surprise van twee dozen, verf, masking tape en cadeau lintjes. Heel leuk voor meisjes die gek zijn op eenhoorns, en welke meisjes zijn dat niet?

Eenhoorn Sinterklaas suprise unicorn knutselen

De dochter van Cathelijne (groep 6) maakte deze eenhoorn met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉

Eenhoorn surprise knutselen

Een schaap als surprise knutselen

De dochter van Emke (groep 8) maakte dit mooie wollige schaap als surprise. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill (Bol.com) op het lijf te plakken.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals dit wollige schaap.

Van watten kun je ook een schaap of een lammetje maken. De dochter van Corrien kreeg dit schattige exemplaar met Pasen, maar hij is ook heel leuk als surprises.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals dit schaap van watten.

Een konijn als surprise knutselen

De jongste van Marijke maakte in groep 5 dit konijnenhok, voor een jongen die graag een konijn wilde. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt. In het hok zit een kartonnen (2D) konijn met het cadeau ertussen. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Sinterklaas surprise konijnenhok

Een vlinder suprise

Deze vlinder maakten we van een toiletrol, er past een klein cadeautje in. Heb je een wat groter cadeau, dan kun je een verpakkingsrol gebruiken. Of het lijfje rechthoekig maken, van een lang rechthoekig doosje.

vlinder van toiletrol

Sinterklaas surprise met muziek

Heel veel kinderen zitten op pianoles, maar ook veel volwassenen spelen graag piano. Zoonlief maakte deze piano surprise in groep 6, voor een meisje uit zijn klas. De basis vormen twee kleine doosjes, van een telefoon en een powerbank. Heb je een groot cadeau, dan kun je natuurlijk ook een schoenendoos en een boekenpostdoos gebruiken, of nog grotere dozen. De doosjes waren niet te verven, omdat ze glimmend waren. Daarom plakte zoonlief zwart papier over de doosjes, dat gaat overigens ook veel sneller. De pianotoetsen maakte ik op de computer, net als de bladmuziek (klik op de linkjes voor de plaatjes). We hebben ze geprint er er op geplakt met lijmstift. De voet en het muziekplankje maakte zoonlief van pijpenragers, ook wel chenilledraad genoemd (Pipoos, Hema en Bol.com). Het telefoondoosje klapt open, dus het cadeautje zit prachtig verstopt onder de toetsen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een piano voor wie pianoles heeft.

Een superhelden surprise

Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een deze doos met spiderman er op. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - superheld spiderman

Zoonlief kreeg deze mooie superheldendoos van een vriendje uit de klas.

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën - superheld

Donald Duck surprise

De dochter van Cathelijne (groep 8) knutselde deze mooie Donald Duck. De basis is een ballon met papier maché er omheen, die ze wit verfde. De muts is gemaakt van karton en crêpepapier (Pipoos en Hema en Bol.com). De rest van het gezicht is van gekleurd papier. Donald Duck staat op een platte doos.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck surprise van papier maché..

De dochter van Wieneke (groep 7) maakte deze toffe Donald Duck weekblad surprise, voor een klasgenoot die graag duckies leest. Ze tekende de Donald Duck op de helemaal zelf, de strip op de achterkant is van de echte Donald Duck.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Donald Duck weekblad surprise.

Een LEGO surprise

Benthe (groep 5) knutselde voor een LEGO fan een heel toffe surprise, helemaal zonder hulp. Ze pakte het pakje in oranje crêpe papier in en plakte oranje plastic bekertjes op de bovenkant.

Sinterklaas surprise voor LEGO fans

Angry Bird surprise

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken? Alev en haar kind bedachten dit leuke idee als paasdoos, maar het is ook heel leuk als surprise. Het gele kuiken is gemaakt een papieren bekertje op z’n kop en er op wat watjes. Daaroverheen zit crêpepapier (Pipoos, de Hema en Bol.com). Het gezicht is gemaakt van gekleurd papier. De auto is een doos beplakt met gekleurd papier, met wielen van doppen. Het stuur kun je maken van een krant met duct tape er omheen. De rode Angry Bird is een poppetje dat ze ooit bij de McDonalds kregen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken?

Ziekenhuisbed surprise voor arts of verpleegkundige

Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi. Dochterlief kreeg het van haar vriendin (groep 4) bij het boekenweekontbijt, maar het is ook prachtig als surprise. Het is gemaakt met wit papier en papieren bordjes. Daarnaast maakte ze en dekbedje en kussen van stof.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Mag je een surprise maken voor een arts of verpleegkundige, of een kind dat later graag de zorg in wil? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi.

Een surprise voor iemand die van lezen of schrijven houdt

Merijn (groep 7) maakte deze staande boeken voor een klasgenootje dat graag leest. Met een aantal kartonnen dozen en gekleurd papier maak je dit boekenplankje.

Sinterklaas surprise boeken

De zoon van Cathelijne (groep 6) maakte dit toffe monsterboek. Heel gaaf met het zachte velletje, de ogen en de indrukwekkende monsterbek!

Sinterklaas surprise monsterboek

De zoon van Roos (groep 8) maakte dit potlood. Het is een lange vierkante kartonnen doos, waarbij ze in het midden van de kanten een extra vouw hebben gemaakt. Daarna hebben ze het met schilderstape vastgemaakt en vervolgens geschilderd. De overgang naar de gum is van duct tape.

De punt hebben ze gemaakt van een stukje karton en dat in elkaar gedraaid. Zoals je een hoedje draait, maar dan scherper. Ze hebben het daarna met schilderstape weer aan elkaar gezet. In de punt zit een klein echt potlood. De rest van de punt is in dezelfde kleur grijs geschilderd, om de punt in verhouding te krijgen met de rest. Maar het uiterste puntje is dus een echt potloodpuntje, waarmee je kunt tekenen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood waarmee je echt kunt tekenen en schrijven.

De zoon van Fenne maakte ook een potlood. Ook zij gebruikte karton, verf en duct tape. Maar dan een potlood met een extra potloodje aan de zijkant. Het kleine potlood is gemaakt van een chips bus. En het cadeau… dat zijn natuurlijk potloden!

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Een potlood met extra potloodje.

Sinterklaas surprise met games en computers

Een surprise met King Boo van Mario, heel erg leuk voor Nintendo fans! De dochter van Wendela kreeg deze mooie surprise van haar man. Hij is prachtig gemaakt van een ballon, papier maché, verf en gouden karton.

Sinterklaas surprise knutselen: King Boo en heel veel andere leuke ideeën

De zoon van Nadia (groep 6) knutselde deze Battle Bus van Fortnite voor een vriendje. Zoonlief was er enorm van onder de indruk!

Sinterklaas surprise knutselen: battle bus fortnite

De oudste van Wendela (middelbare school) maakte een Nintendo Switch van een pak muesli met papier maché en een print van een voetbalwedstrijd. Deze ga ik een keer voor mijn eigen zoontje maken 😉

Sinterklaas surprise Nintendo Switch van een pak met papier maché

De dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. Ze pakte twee dozen in zwart papier, printte plaatjes van een toetsenbord en een voetbalwedstrijd en ze plakte een oude computermuis eraan. Net echt toch?

Sinterklaas surprise laptop computer

Sinterklaas surprise met film en televisie

De dochter van Wendela (groep 8) maakte deze Star Wars surprise voor haar neef. Prachtig met alle mooie Star Wars details!

Sinterklaas surprise knutselen: Star Wars en heel veel andere leuke ideeën

Ook leuk: een televisie met formule 1 wedstrijd voor een fan van Max Verstappen. Deze Sinterklaas surprise kun je knutselde Wendela met een kartonnen doos.

Sinterklaas surprises: televisie met formule 1 wedstrijd voor Max Verstappen fans

Sinterklaas surprise met camera

De dochter van Mariëlle (groep 5) kreeg deze mooie camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape. Compleet met vogeltje er in!

Sinterklaas surprise camera knutselen

Het nichtje van Wendela (groep 8) maakte een vlog camera van een schoenendoos, voor een jonge vlogger. De camera dop kan je met de onderkant van een kartonnen bekertje maken.

Vlog camera als Sinterklaas surprise

Sinterklaas surprise met huisjes

Dit huisje knutselde ik met mijn kleine meisje, maar het is ook mooi als surprise. De poppetjes van kralen en eikeltjes passen er perfect bij. Zo maak je dit herfst huisje met kastanjes, eikels en bladeren.

Herfst huisje knutselen met kastanjes, eikels en bladeren

Hoe schattig is dit apres ski huisje? Wendela maakte het gemaakt van ijstokjes.

Sinterklaas surprises knutselen: wintersport huisje apres ski

De jongste van Wendela (groep 6) maakte ook een mini huis, in een kartonnen, compleet met deuren, eettafel, krukjes, keuken en schilderijen, net een poppenhuis!

Mini huis Sinterklaas suprise knutselen

Dit melkpak knutselden we als gezellig lichtje voor in de donkere dagen. Maar je kunt er ook perfect een klein cadeautje in verstoppen.

huisjes maken van een melkpak

Sinterklaas surprise met voertuigen

Voor de papa of mama die gek is op zijn auto. Helemaal leuk als hij of zij ook nog 50 jaar is geworden.

Sinterklaas surprises: auto 50 (jaar) knutselen

Nog een voor Max Verstappen fans: een wiel van een racewagen. De zoon van Marijke (groep 8) maakte het van twee vellen grijs karton, wat zilver en zwart karton en een cirkel zwart crêpe papier er om heen.

Raceauto wiel surprise knutselen

Wendela maakte een bootje van papier mache, met een basis van karton, daar zou je zo in willen wegvaren in de zomer 🙂

Sinterklaas surprise bootje rubberboot

Ook leuk: een raket knutselen van een wc rol . In het wc rolletje past een klein cadeautje, voor een groter cadeau kun je een verpakkingskoker gebruiken.

raket van een wc rol

Een stoomboot

Een stoomboot van een eierdoos is natuurlijk een Sinterklaas-knutsel-klassieker. We gebruikten voor deze stoomboot anderhalve eierdoos, die we rood verfden met plakkaatverf (Hema). De stoompijp maakten we van twee wc rollen waar we blauw papier omheen wikkelden, de stoom is van watten. Voor de vlaggetjes gebruikten we gekleurd touw, waar we met masking tape (Bol.com) vlaggetjes aan hebben gemaakt en in vorm geknipt. Daarnaast maakten we met masking tape strepen op de stoompijp en op de boot. Met een pons drukten we rondjes uit blauw papier (een pons vind je bij Bol.com en Pipoos) voor op de boot. Het cadeautje kan in de onderste eierdoos. De uitleg van Sinterklaas, Piet en het paard vind je hier.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Zoals een stoomboot van eierdoos met Sinterklaas, Piet en paard Amerigo of Ozosnel van wc rollen

Leuk voor wat jongere kinderen: gewoon een stoomboot Sinterklaas surprise knutselen. Gebouwd van een kartonnen doos, crêpepapier, wc-rollen, touw, masking tape en watten.

Sinterklaas stoomboot knutselen

Heb je een klein cadeautje? Dan kun je het verstoppen in deze stoomboot. Het is cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

stoomboot cake

Sinterklaas surprises met make-up en sieraden

Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw. De dochters en het nichtje van Wendela zijn er gek op en maken de mooiste make up surprises.

Sinterklaas surprises knutselen: make-up

Ook mooi voor een make-up fan: een levensgrote nagellak surprise. Je maakt het van dozen en gekleurd papier. Het ronde deel kun je van een karton of papier maché maken. Wendela maakte deze surprise voor haar dochter.

Sinterklaas surprise knutselen: nagellak

Deze doos met oorbellen is leuk voor een sieraden fan. Zeker met de mooie lampjes er in is het heel spectaculair. De dochter van Wendela (middelbare school) maakte het.

Sint surprise sieraden: oorbellen

Nog meer surprise ideeën

Viezigheid is altijd leuk voor kinderen. De zoon van Roos (groep 6) kreeg deze surprise. Een klasgenootje maakte de drol van purschuim. Vervolgens verfde hij hem met hobbyverf. Ik kan me van vroeger op school ook herinneren dat er drollen werden gemaakt van ontbijtkoek. Dat leidde tot enorm hilariteit. Dat zal tegenwoordig echter niet op iedere school mogen.

sint surprise drol

Zoonlief (groep 5) maakte deze vulkaan van papier maché. Onder de vulkaan zit een flinke papieren beker, daarover zijn met papier maché lagen aangebracht. Nadat het goed gedroogd was is de vulkaan geverfd.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals een vulkaan surprise

De zoon van Roos (groep 7) maakte deze bom in een iPad, voor een klasgenoot die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk! De draden zijn echte elektriciteitsdraden, maar je kunt natuurlijk ook iets gebruiken wat er op lijkt.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën, zoals deze iPad met bom, voor iemand die van programmeren houdt. De jongen moest een serie in toetsen binnen een bepaalde tijd intoetsen, dan gaat de bom niet af en kan hij zijn cadeau pakken. Nou ja, niet echt natuurlijk!

Zin in de winter? Dan is een sneeuwpop leuk. In de wc rolletjes past een klein cadeautje, of meerdere kleine cadeautjes. Zo maakten we deze sneeuwpop van wc rollen.

een sneeuwpop maken van wc rollen

Knutselpakketten voor Sinterklaas surprises 

Heb je geen inspiratie of geen tijd? Bij Bol.com en de Surprises Winkel kun je een een knutselpakket kopen.

Sinterklaas surprise knutselen: 70 leuke ideeën. Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan met Sinterklaas surprises. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent dan is het best ingewikkeld. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe Sinterklaas surprise te knutselen?

Hieronder vind je nog wat meer leuke ideeën voor Sinterklaas en pakjesavond. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke tips.

Zomervakantie tips

De zomervakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke zomervakantie activiteiten voor kinderen en tieners.

Nog meer leuke blogs: tips voor vakantie locaties, heel veel uitjes voor kinderen en tieners, leuke vakantieboeken en andere vakantiecadeautjes.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids