Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen

Kids kunnen er uren zoet mee zijn: lekker tekenen. In dit artikel vind je heel veel leuke Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Aquareltekenen, dingen natekenen, kleurplaten, stempelen, stoepkrijten, handletteren en meer.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Kids kunnen er uren zoet mee zijn: lekker tekenen. In dit artikel vind je heel veel leuke Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Aquareltekenen, dingen natekenen, kleurplaten, stempelen, stoepkrijten, handletteren en meer.

Inhoudsopgave: ideeën om te tekenen voor kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Kids kunnen er uren zoet mee zijn: lekker tekenen. In dit artikel vind je heel veel leuke Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Aquareltekenen, dingen natekenen, kleurplaten, stempelen, stoepkrijten, handletteren en meer.

Dingen natekenen voor kinderen

Zomaar iets tekenen is voor kids vaak nog te moeilijk, voor veel volwassenen ook trouwens. Als je iets kunt natekenen is het makkelijker. Onze kids zoeken vaak plaatjes op internet, die ze als basis gebruiken. Zo vinden de kinderen altijd ideeën om te tekenen en voor andere knutselprojecten. Daarnaast zijn er ook leuke boeken te koop, waarbij je stap voor stap kunt zien hoe je iets tekent.

Zelf bedenken wat je gaat natekenen

Het is natuurlijk het leukste om iets na te tekenen wat je kind zelf tof vindt. Dat kun je dan opzoeken op internet, om het vervolgens na te tekenen. Onze kids zijn gek op Pokemon, ze verzamelen de kaarten en vonden deze traktatie fantastisch. Dus bedachten ze om samen Pokémons te gaan tekenen en er een soort presentatie van te maken. Toegegeven, dat deden ze pas nadat ze voor die dag een game verbod kregen omdat ze ruzie hadden gemaakt. Dat leidt kennelijk tot nieuwe creativiteit en saamhorigheid 😉

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Het is natuurlijk het leukste om iets na te tekenen wat je kind zelf tof vindt. Dat kun je dan opzoeken op internet, om het vervolgens na te tekenen. Onze kids zijn gek op Pokemon. Dus bedachten ze om samen Pokémons te gaan tekenen en er een soort presentatie van te maken.

Ook leuk: je eigen handen natekenen. Zoonlief verveelde zich en bedacht om zijn hand te tekenen. Met een mooie kleurrijke invulling. Net alsof hij de lijnen in zijn hand heeft nagetekend!

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Leuk: je eigen handen natekenen. Zoonlief verveelde zicht en bedacht om zijn hand te tekenen. Met een mooie kleurrijke invulling!

Kunstwerken natekenen

De werken van Kandinsky zijn leuk om na te maken met kinderen. Deze cirkels maakten mijn nichtje en haar klasgenoten. Je kunt ze maken met gewone potloden, of met aquarelpotloden.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. De werken van Kandinsky zijn leuk om na te maken met kinderen. Deze cirkels maakten mijn nichtje en haar klasgenoten. Je kunt ze maken met gewone potloden, of met aquarelpotloden.

Als kind vond ik de kunstwerken van Keith Haring al fascinerend. De klas van mijn nichtje maakte deze Keith Haring in echt formaat. Een van de kinderen ging liggen, een ander kind tekende de omtrek van het kind op een groot vel. Dat werd vervolgens ingekleurd door alle kinderen samen. Ook leuk om met stoepkrijt te doen!

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Als kind vond ik de kunstwerken van Keith Haring al fascinerend. De klas van mijn nichtje maakte deze Keith Haring in echt formaat. Een van de kinderen ging liggen, een ander kind tekende de omtrek van het kind op een groot vel. Dat werd vervolgens ingekleurd door alle kinderen samen. Ook leuk om met stoepkrijt te doen!

Alles wat je ziet, kan een kunstwerk worden, dus maak er iets van, is het motto van dit boek. Het laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kinderen zelf kunst kunnen maken. Door zelf kunst te maken, ga je het ook begrijpen. In het boek maar je met allerlei technieken kunst na, waaronder met tekenen en schilderen. Ik vertel hier meer over Alles is kunst, het is te koop bij Bol.com.

Alles is kunst, met dit boek maken kinderen zelf kunst

Klik hier voor meer thuis kunst voor kids: online workshops, boeken en knutselen

Dieren tekenen

Dit geometrische vosje kun je ook leuk natekenen, op ruitjespapier. Daarmee kunnen kinderen op een speelse manier oefenen met verhoudingen. Zo maakten we deze vos. Kleine meis tekende met een uitwisbare pen. Die kun je net als een potlood uitgummen, maar werkt net wat makkelijker.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen.

De kids hebben een aantal leuke “na-teken-boeken”. Zo gebruiken ze graag het boek Zo teken je leuke dieren. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Vanaf een jaar of zes begonnen ze met de makkelijkste dieren, daarna de moeilijkere. Het boek is te koop bij Libris en bij Bol.com.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals dit boek om te leren tekenen: zo teken je leuke dieren

Daarnaast hebben we Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten, ook van Bol.com. Met dit boek teken je met mooie ronde vormen. Het is wel wat moeilijker, de eerste dieren kun je vanaf een jaar of 8 tekenen. Dit soort boeken zijn een goede manier om een tekening te starten. In eerste instantie riep zoonlief dat hij helemaal niet kon tekenen. Maar toen er eenmaal een vogel op papier stond, volgden er nog meer. En daarna maakte hij er een hele tekening omheen.

Meer vogels knutselen en tekenen

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals het boek Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten. Hiermee teken je dieren na, om er vervolgens je eigen draai aan te geven.

Dieren tekenen en op papier plakken

Deze eenhoorn maakten we met gekleurd papier (de Hema). Om de eenhoorn te tekenen gebruikte ik het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com). De eenhoorn tekenden we op wit papier. Vind je het lastig om een eenhoorn te tekenen, dan kun je hier mijn eenhoorn tekening downloaden. Vervolgens knipten we hem uit en plakten we hem op blauw papier. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos), voor op de staart en manen. Met fineliners kleurden we de hoorn.

Meer paarden en eenhoorns tekenen en knutselen.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals deze eenhoorn van gekleurd papier, met hartjes als staart en manen.

Om deze lama te tekenen gebruikte ik ook het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com). De lama tekende ik op beige papier, met een uitwisbare pen, je kunt eventueel mijn lama tekening downloaden. Na het uitknippen trokken we de randen nog een keer om, zodat die mooi zichtbaar is. De snuit tekende ik op blauw papier, het kleedje op roze papier en we plakten het op de lama. Over de nek en het kleedje legden we stukjes touw, die we aan de achterkant vastzetten met lijmstift. De lama plakten we op gekleurd papier (de Hema) en plakten er hartjes op. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos).

Meer lama’s tekenen en knutselen

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals deze lama van gekleurd papier, met hartjes er op.

Handletteren voor kinderen

Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes. Handletteren kun je met fineliners van Stabilo (Bol.com) of gelpennen van Djeco (I love speelgoed en psikhouvanjou).

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes.

Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we regelmatig met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen! Het boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Het boek Creatieve handlettering voor kinderen is te koop bij Bol.com.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen - creatieve handlettering voor kinderen

Aquareltekenen: tekenen én schilderen met aquarelpotloden

Jeugdsentiment: aquarelpotloden! Met aquarelpotloden teken je eerst iets met de potloden, in dit geval een lama. Daarna ga je met een natte kwast er overheen. Het is dus een soort schilderen met potloden. En het geeft zo’n tof effect! Wat ook fijn is: het geeft wat minder rommel dan verf. Aquarelpotloden en het bijbehorende papier zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Klik hier voor meer aquarel ideeën

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen - aquarelpotloden voor kinderen

Met aquarelpotloden kun je kinderen ook heel goed uitleggen hoe de kleurencirkel werkt. Een kleurencirkel laat zien hoe je van de drie primaire kleuren rood, geel en blauw de andere kleuren maakt. Zo maakten we de kleurencirkel met aquarelpotloden.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Met aquarel potloden kun je kinderen heel goed uitleggen hoe de kleurencirkel werkt. Een kleurencirkel laat zien hoe je van de drie primaire kleuren rood, geel en blauw de andere kleuren maakt.

Aquarelpotloden in combinatie met herfst materialen

Je kent ze vast wel, de propellerachtige vleugels van esdoorn zaden. Ik vond ze laatst ergens en nam er wat mee voor de kinderen. We besloten er vogels van te maken, die boven een zee zweven.

De zee en de lucht tekenden we met aquarelpotloden op aquarelpapier. Doordat je met een kwast werkt, krijg je een mooi overlopend effect.

Midden in de tekening maakten we eerst de zon. Om te kijken hoe een verkleurende lucht er uit ziet, hebben we een foto van de vakantie als voorbeeld gebruikt. Nadat we alles getekend hebben, hebben we alles met water en een penseel overgeschilderd.

Toen de aquareltekening goed droog was, hebben we met kinderlijm de esdoorn zaden er op geplakt. Net vogels toch? Als je rechts op de foto klikt, dan zie je de vakantiefoto en de stappen.

Klik hier voor meer herfst knutsel ideeën

Kleuren en kleurplaten

Heb je even geen leuke ideeën om te tekenen voor de kinderen? Dan is kleuren ook altijd leuk. Dochterlief heeft allerlei kleurboeken, maar we downloaden ook regelmatig kleurplaten en printen ze. Soms omdat ik ergens leuke kleurplaten tegenkom. Maar vaak omdat ze graag over een bepaald een onderwerp een kleurplaat wil.

Een kleurplaat is extra leuk als hij eigen is, gemaakt van een foto van jezelf, van opa en oma, de hond of poes, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar. Zo maak je je eigen kleurplaat.

Een kleurplaat maken van een foto

Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Uitgeklapt is de kleurplaat 60 bij 40 centimeter, lekker groot dus. Deze XL kleurplaat is er van Europa en Nederland. Te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Very Mappy XL kleurplaat Europa of Nederland Mappy klapper

Ook van het Muizenhuis kun je leuke grote kleurplaten kopen. Te koop bij Bol.com.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Bij het Muizenhuis vind je ook een mooie XL kleurplaat. Natuurlijk van het Muizenhuis, met heel veel kamertjes om in te kleuren.

Erg leuk: een tekening maken (of laten maken door papa of mama) en vervolgens de tekening nabouwen met de houten treinbaan of Lego.

tekening nabouwen

Een kleurboek maar dan anders

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek rozeMaak dit boek blauwMaak dit boek groen en Maak dit boek geelHier vertel ik er meer over. De boekjes zijn te koop bij Bol.com.

Kleurboeken zijn er ook voor oudere kids en volwassenen. Zo kreeg ik ooit het Feel Happy Kleurboek (Bol.com) van collega’s. Inmiddels kleurt kleine meis hier ook heel graag in, omdat het zo lekker gedetailleerd is.

Feel Happy Kleurboek

Tekenen met sjablonen

Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Dit tekensjabloon komt uit een set van Djeco (bij I love speelgoed). Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto’s. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto's. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Stempelen met kinderen

In de winkels vind je leuke stempel, maar je kunt ze ook zelf maken. Stempels vind je bijvoorbeeld bij I love speelgoed. Ook bij Bol.com vind je veel verschillende stempelkussens en stempels.

Marijke stempelde deze paashaasjes en kuikentjes samen met haar zoon. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen. Ook allerlei andere beestjes kun je op deze manier maken.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals stempelen met je vingers.

Fenne had een super leuk idee: je eigen kerstkaart stempel maken. Haar zoontje tekende eerst een plaatje op een grote gum. Dat sneed hij vervolgens uit met een gutsmesje, zo krijg je een stempel. Een met een kerstboom en een met een nieuwjaarswens. Hij zei altijd “Happy you near” in plaats van “Happy new year”. Heel toepasselijk!

Als je eenmaal een stempel hebt, dan kun je met een stempelkussen heel veel van je eigen kaarten maken. Kerstkaarten, verjaardagskaarten, uitnodigingen of wat dan ook. Heb je geen grote gum in huis? Bij Bol.com kun je een stempelblok kopen.

Je eigen kerstkaart stempelen

Met een aardappel kun je mooi stempelen, deze maakten de kinderen op onze school. Snijd uit de aardappel een aantal stukken. Zorg dat je voldoende aardappel overhoudt om vast te houden. Doop je “aardappel stempel” in inkt of verf en stempel het op een vel. Door een aantal verschillende stempels te maken, krijg je een prachtige plant met bloem. Hier werd eerst gele verf gebruikt, nadat gedroogd die was, werd blauwe er overheen gestempeld.

Met een aardappel of foam kun je een bloem stempelen.

Stempelen met schuimmarkers

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers van Djeco (Bol.com en I love speelgoed) kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. Zo maakten we deze regenboog met schuimmarkers en stiften.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals tekenen en stempelen met schuimmarkers

Deze herfstboom stempelden we ook met schuimmarkers. Hier delen we een filmpje hoe je de herfstboom maakt.

Herfstboom knutselen en schilderen met kinderen. De herfst is begonnen. Op zoek naar een leuk idee om te schilderen? Kijk mee hoe we deze herfstboom knutselen en schilderen met de kinderen.

Zelf kaarten maken door ze te tekenen

Met handletteren kun je een mooi persoonlijk kaartje zelf tekenen. Bijvoorbeeld een kaartje voor een verjaardag. Deze maakte ik zelf, maar de kinderen maken ze inmiddels ook.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen, zoals een kaartje zelf tekenen met handletteren

Net als veel andere meiden, vindt ons kleine meisje het leuk om zelf kaarten te maken. Zo maakte ze deze verjaardagskaart toen een vriendin jarig was. Ze maakten de kaart van aquarelpapier en tekende er met aquarelpotloden op (te koop bij I love speelgoed en Bol.com). Daardoor krijg je het schilderachtige effect.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Bijvoorbeeld zelf kaarten maken door ze te tekenen. Net als veel andere meiden, vindt ons kleine meisje het leuk om zelf kaarten te maken. Zo maakte ze deze verjaardagskaart toen een vriendin jarig was.

Onze kleine jongen tekende deze kerstboom. Daarna kleurde hij hem in en knipte hem uit. We plakten hem tot slot op een lege kerstkaart. Een vergelijkbare kaart kun je natuurlijk ook maken voor Valentijnsdag, Pasen of Sinterklaas.

Kerstkaarten knutselen met kinderen: leuke ideeën. Onze kleine jongen tekende deze kerstboom. Daarna kleurde hij hem in en knipte hem uit. We plakten hem tot slot op een lege kerstkaart.

Stoepkrijten

Stoepkrijttekeningen zijn prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Je kunt allerlei soorten stoepkrijt kopen. Wij zijn enthousiast over die van Crayola (Bol.com). De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder. Mijn ervaring is in het algemeen dat beter knutsel materiaal fijner werkt en langer mee gaat.

Je kunt ook allerlei sjablonen kopen voor stoepkrijt, bijvoorbeeld van SES en Crayola. Daarnaast heeft Jumbo stoepkrijt spelletjes en stempels.

Stoepkrijt tekeningen maken

Tekenen op het raam

Ook op het raam kun je een mooie tekening maken, voor ieder seizoen een nieuwe. De krijtstift voor op het raam is van Edding, te koop bij Bol.com.

krijtstift op raam

Marijke tekende deze huisjes met krijtstift. De leuke Sinterklaas raamstickers zijn van de Hema, na Sinterklaas haal je de stickers er af en zijn het prachtige kersthuisjes. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem aan de binnenkant over.

Sinterklaas en kerst raamtekening maken

Tekenen op bijzondere materialen

Je kunt kunt op papier tekenen, maar ook op allerlei andere materialen.

Zo is de Crayola Crayon Pen een soort wascopen waarmee je op allerlei materialen kunt werken (te koop bij Bol.com). Zo tekenden we deze kerstboom op een houten schijf.

Tekenen op een houten schijf met de Crayola crayon pen

Tekenen op schelpen

Met permanent markers kun je op schelpen tekenen. Wij gebruikten hier die van Staedler Bol.com, die hebben een dunne en een dikke punt per stift. Bij de schelpen met de groeven er in kun je dat patroon volgen. Als je een lichte kleur gebruikt blijf je ook het patroontje zien. Lichtgekleurde schelpen zonder groeven zijn ook geschikt voor allerlei andere patronen.

Knutselen met schelpen: schelp beschilderen met stiften

Oesterschelpen hebben een flink oppervlak. Hier tekende we de zee en het strand op de oesters. Ook tekende we een soort wier. Bekijk hier meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

oesters tekenen: beschilderen met stiften

Tekenen op stenen: happy stones

Wie kent ze niet, happy stones, mooi versierde stenen, die je als verrassing voor de vinder verstopt in de buurt. Zoals deze happy stone met cactus. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften.

Happy stones maken, mooi versierde stenen, die je als verrassing voor de vinder verstopt in de buurt.

We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com). Deze stenen kwamen we tijdens wandelingen tegen. Deze happy stone met uil is heel tof.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Wie kent ze niet, de happy stones, mooi versierde stenen. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften.

Ook leuk: geef je kind wat verf en glitters, dan krijg je vanzelf een hele mooie happy stone.

Ook leuk: geef je kind wat verf en glitters, dan krijg je vanzelf een hele mooie happy stone.

Nog meer leuke ideeën

Had jij hem vroeger ook: de spirograaf? De spiraal tekenset is onder meer te koop bij Bol.com.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Zoals deze SES spiraal tekenset

Nog meer jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding, te koop bij Bol.com.

Jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding.

Kun je je die 4 kleuren pennen nog herinneren? Dat kun je ook zelf maken. Bindt een paar potloden aan elkaar met een elastiekje. Het makkelijkste zijn potloden die even lang zijn en je kunt natuurlijk ook stiften gebruiken.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen: 4 kleuren potlood

Bij Mepal kun je een broodtrommel of drinkfles zelf ontwerpen. Met met je naam, een mooie foto of tekening er op. Een gepersonaliseerd cadeau, hoe leuk is dat? Zo maak je zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Welke tekenspullen zijn leuk voor kinderen?

Heel vaak krijg ik de vraag wat wij gebruiken om mee te knutselen en tekenen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wil. Deze spullen zou je aan kunnen denken.

Potloden

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Voor peuters en kleuters kun je de dikke potloden Lyra Super Ferby kiezen. Voor grote kinderen de gewone Lyra Osiris potloden.

Met aquarelpotloden teken je eerst iets met de potloden. Daarna ga je met een natte kwast er overheen. Het is dus een soort schilderen met potloden. Aquarelpotloden en het bijbehorende papier zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Pennen en fineliners

Met gelpennen en fineliners kun je handletteren, maar ook inkleuren. De fineliners van Stabilo bij Bol.com worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen. Gelpennen van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik ook fijn. Die van Sakura bij Bol.com wil ik nog uitproberen.

Sommige producten zijn zo simpel en tegelijk zo ideaal dat je je afvraagt waarom het niet eerder bedacht is. Wij zijn thuis fan van de uitwisbare pennen van Frixion, die we inmiddels in heel veel kleurtjes hebben. We gebruiken ze om mee te schrijven, maar ook om mee te tekenen en handletteren. Hier vertel ik meer over deze pennen, ze zijn te koop bij Bol.com.

Stiften

Van de meeste stiften ben ik geen fan. Ze zijn vaak snel leeg en dan heb je weer een bak plastic afval. Als ik al stiften koop, dan koop ik een wat duurder merk, bijvoorbeeld bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Of de stiften uit het bovengenoemde etui.

Met permanent stiften kun je op allerlei materialen tekenen. Denk bijvoorbeeld aan glas, stenen en schelpen. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com).

Papier

Gekleurd papier maakt je tekeningen vaak extra vrolijk. We kopen vaak papier in twee diktes. Gewoon dun papier van bijvoorbeeld 80 gram om op te tekenen. Daarnaast dikker papier van 160 gram of meer om mee te knutselen of kaartjes van te maken. Clairefontaine heeft mooi dik en dun papier, bij Bol.com te koop per kleur of in pakketten. De Hema heeft ook gekleurd papier, maar alleen in een pakket.

Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Kids kunnen er uren zoet mee zijn: lekker tekenen. In dit artikel vind je heel veel leuke Ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen. Aquareltekenen, dingen natekenen, kleurplaten, stempelen, stoepkrijten, handletteren en meer.

Verder lezen

Naast ideeën om te tekenen en kleuren voor kinderen, vind je op Leuk met kids nog veel meer inspiratie om te knutselen. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips.

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids