Leuke restaurants voor tieners

Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners en oudere kinderen.

Laatst vroeg ik op Instagram in stories naar leuke restaurants voor tieners. Ik kreeg veel tips, maar ook vaak de vraag om de tips te delen. Tijd voor een lijstje dus!

Weet jij nog een leuke restaurants voor met tieners? Een tapas restaurant, ontbijt spot, koffiebar, high tea restaurant of wat dat ook? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl! Dan kan ik dit artikel blijven updaten!

Restaurants veranderen soms snel. Er komen nieuwe restaurants voor tieners bij en oude sluiten. Daarnaast zijn sommige niet alle dagen van de week of niet het hele jaar open. Ik vernieuw dit artikel regelmatig, maar ik adviseer wel om altijd even de informatie die jij belangrijk vindt te checken. En vergeet niet op tijd te reserveren, want leuke horeca zit vaak snel vol, zeker rond het weekend.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners en oudere kinderen.

Inhoudsopgave


De restaurants voor tieners liggen in heel Nederland, met allerlei soorten horeca. Je kunt er lekker doorheen bladeren, of doorklikken naar jouw provincie:


Restaurant ketens in heel Nederland


Hieronder vind je een aantal ketens van restaurants die leuk zijn voor tieners. Vaak zijn het franchise ondernemingen, dus ze kunnen onderling wel verschillen.

Bij Het Zusje eet je kleine, versbereide en toegankelijke gerechtjes. Een soort tapas restaurant, maar dan niet alleen maar Spaans. Dit is een all you can eat concept, dus je betaalt een vast bedrag per persoon.

Happy Italy noemt zichzelf een Fast Italian genoemd. De pizza’s staan snel vers op tafel.

Toastable heeft een tosti als ontbijt of lunch. 

BoulesBitesBar is precies wat het zegt. Jeu de boules spelen (en vaak andere spellen) en wat eten.

Coffee Company begon ooit in Amsterdam en zit nu in half Nederland. Fijn voor een koffie of thee met wat lekkers tijdens een stedentrip.

Loetje is vaak een lekker ruim restaurant, ideaal met kids en tieners. Ook zijn de gerechten toegankelijk. Er is veel vlees, maar er zijn ook vegetarische gerechten. Gezellig om eerst even te borrelen en daarna te eten.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant, ideaal met kids en tieners. Gezellig om eerst even te borrelen!

Restaurants voor tieners in Groningen


Cantina Mexicana in Groningen: kleurrijk Mexicaans restaurant met terras. Voor grotere kinderen en tieners is er een tafelvoetbaltafel.

Beachclub Kaap Hoorn in Haren bij Groningen: strandtent aan het Hoornsemeer.


Restaurants voor tieners in Friesland


Omke Jan in Woudsend: restaurant aan water en dus met bootje te bereiken. Met open haard en lounge banken.

Beachclub Lemmer in Lemmer: strandtent aan Lemsterstrand aan het IJsselmeer. Dit restaurant ligt naast de beachvolleybal club.

Heartbrake Hotel in Oosterend: strandtent op Terschelling. Kleurrijk in Amerikaanse retro diner stijl. Compleet met Elvis en Coca Cola snuisterijen.


Restaurants voor tieners in Drenthe


De Kleine Moere in Grollo bij Assen: strandpaviljoen aan waterplas met strand. Bij outdoor belevenissenpark en klimbos.

De Bospub in Dwingelo bij Hoogeveen: ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. Na een wandeling eet je hier pannenkoeken of iets anders. Alles ademt de sfeer van het bos.

Paviljoen Nijstad in Hoogeveen: strandtent aan het water van recreatiegebied Nijstad. Op de kaart staan verse en lokale producten.


Restaurants voor tieners in Overijssel


Blue Sakura: Japans restaurant in Zwolle, Enschede en Apeldoorn. Leuk voor tieners die van een sushi restaurant houden. In Zwolle zit het in een oude kerk. Eten bestel je via een tablet.

Parkpaviljoen de Wezenlanden in Zwolle: in het park aan het water.

Kakelbont in Tilligte bij Denekamp: kleurrijk restaurant met groot terras. Er is een speeltuin met allerlei dingen voor verschillende leeftijden. Bij dit restaurant is onder meer een midgetgolfbaan en voetbalveld.

Happy Tosti zit in Deventer zit in de drukste winkelstraat de Lange Bisschopstraat. Maar het heeft ook een terras in de relaxte binnentuin. En natuurlijk de kenmerkende schommels binnen. Een fijne lunchplek met oudere kinderen en tieners in Deventer dus.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Zoals Happy Tosti in Deventer zit in de drukste winkelstraat de Lange Bisschopstraat, maar ook een terras in de relaxte binnentuin. En natuurlijk de kenmerkende schommels binnen. Een fijne lunchplek met kinderen en tieners in Deventer dus.

Jackies New York Cuisine in Deventer is een hip restaurant in een bijzondere Amerikaanse stijl. Ernaast zit het bijbehorende brunchrestaurant No. 11. Het terras van beide is op de Grote Poot in voetgangersgebied. Ze hebben bij beide restaurants fijne sushi en veel gerechten die je makkelijk kunt delen.

Leuke restaurants voor tieners. Jackies New York Cuisine in Deventer is een hip restaurant in een bijzondere Amerikaanse stijl. Ernaast zit het bijbehorende brunchrestaurant No. 11. Het terras van beide is op de Grote Poot in voetgangersgebied. Beide met wat grotere kids en tieners.

St. Tropez in Deventer: leuke gastrobar met terras aan de Brink. Er is Franse muziek, leuke zitplekjes, een goede kaart, fijne cocktails en mocktails en Franse les op het toilet.

Bij PUNT in het Havenkwartier in Deventer kun je binnen en buiten lunchen. Je kunt hier ook de street art route aanschaffen en starten.

Bij PUNT in Deventer start een street art route. Het is een leuke creatieve manier om te wandelen met pubers. En er komen steeds meer leuke street art routes bij.

Parkcafé Mees (review) in Deventer: kleurrijke plek in het groen, met strandstoelen. Mees ligt op het Vogeleiland in het Rijsterborgherpark, vlakbij het station.

=> Bekijk ook: Deventer met kinderen en tieners

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Parkcafé Mees op het Vogeleiland in Deventer. Super idyllisch en toch midden in het centrum van Deventer.

Strandpaviljoen Lageveld in Wierden: eenvoudige strandtent in recreatiegebied Het Lageveld. Het ligt bij een zwemplas met strandje, met volleybalveld.

Het Paradijs in Enschede: kleurrijk vegetarisch restaurant met natuurkunstwerk en binnentuin.

Het Paradijs in Enschede.

Restaurants voor tieners in Gelderland


Stayokay Gorssel bij Deventer: hostel met restaurant. In een oud Noors jachthuis, bijzondere houten buitenkant. Buiten zijn er veel faciliteiten voor kinderen en tieners, zoals een speelplaats, voetbalveld en tafeltennis. Binnen is er daarnaast een binnenspeelruimte met onder meer tafelvoetbaltafel, sjoelbak en spelletjes. Bekijk ook onze review van Stayokay Gorssel.

Stayokay Gorssel: mooi hostel in het groen, bij Deventer en Zutphen. In een oud Noors jachthuis, bijzondere houten buitenkant. Buiten zijn er veel faciliteiten voor kinderen en tieners, zoals een speelplaats, voetbalveld en tafeltennis. Binnen is er daarnaast een binnenspeelruimte met onder meer tafelvoetbaltafel, sjoelbak en spelletjes.

Welgelegen in Groenlo: prachtig gerenoveerd restaurant. In de mooie tuin met kas is veel ruimte. Je kunt ook een bootje huren met arrangement.

Soap in Apeldoorn: stadsstrand op het Zwitsalterrein.

Walhalla (review) in Harderwijk: kleurrijke strandtent op het strand eiland aan het Veluwemeer. Met terras aan het strand en een trampoline, fitness en groot houten klimrek.

Walhalla in Harderwijk, een kleurrijke strandtent op het strand eiland aan het Veluwemeer. Met terras aan het strand en een trampoline, fitness en groot houten klimrek.

De Buren van Thialf in Arnhem: hip restaurant in een oude sportkantine. Ernaast ligt een sport en speelplein, je kunt hier voetballen en basketballen.

Zandziebar in Slijk-Ewijk bij Nijmegen en Arnhem: strandje aan een plas. Wat eten of drinken kun je bij de kiosk met terras. Je kunt er ook waterfietsen, SUP-planken en kano’s huren.


Restaurants voor tieners in Utrecht


Op ‘t eiland in Nederhorst Den Berg: restaurant in het groen aan het water van de Vecht. Oudere kids en ouders kunnen in de Vecht zwemmen bij de zwemtrap.

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche: restaurant midden in het bos. Lees meer over wandelen in Lage Vuursche.

Het Lokaal in Amersfoort: foodhal in twee oude loodsen in het centrum. Met producten uit de regio.

De stad Utrecht

In Utrecht kun je heel leuk eten bij een van de vele restaurants in de werfkelders, kelders op niveau van de grachten. Met mooi weer zit je op het terras aan de gracht. Bijvoorbeeld een pannenkoek in De Muntkelder, begrip in Utrecht.

Soep-er in Utrecht: leuke soepbar. Fijn tussen het shoppen in het centrum door. Een aanrader vanwege de heerlijke soepen en de knusse sfeer, zeker in de winter. 

Soep-er in Utrecht is een leuke soepbar. Fijn tussen het shoppen in het centrum door. Een aanrader vanwege de heerlijke soepen en de knusse sfeer, zeker in de winter. 

Toastable in Utrecht: een heerlijke tosti lunch. 

Bar Basta in Utrecht: restaurantje in de gezellige Drieharingenstraat. Je eet hier antipasti, dat zijn taliaanse tapas.

Bar Basta in Utrecht is een restaurantje in de gezellige Drieharingenstraat. Je eet hier antipasti, dat zijn taliaanse tapas.

The Streetfood Club in Utrecht: hip kleurrijk restaurant met kleine gerechtjes.

E&co in Utrecht: groen warenhuis met alleen maar duurzame spullen. In dit warenhuis zit ook een leuk restaurantje: Botania.

E&co in Utrecht is een groen warenhuis met alleen maar duurzame spullen. In dit warenhuis zit ook een leuk restaurantje: Botania.

Key West Beachhouse in Utrecht: hippe strandtent aan de Haarrijnse Plas, met hek er omheen.

Soia in Oog in Al in Utrecht: strandtent aan het kanaal. Daarnaast is er een spelletjeskast.

Meer tips in Utrecht met tieners.


Restaurants voor tieners in Flevoland


Netl de Wildste Tuin bij Emmeloord: park met zwemstrandjes en strandtent.

Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen: strandtent aan het Veluwemeer.

Poort Dok in Almere: paviljoen op het Almeerderstrand, dat is een mooi breed strand aan het IJmeer.


Restaurants voor tieners in Noord Holland


Paal Zes in Julianadorp: mooie strandtent met een fijne relaxte sfeer.

Strandrestaurant Woest in Callantsoog: sfeervolle strandtent waar je lekker kunt eten. Daarnaast kun je hier ook nog redelijk parkeren op zomerse dagen.

Zilte Zoen in Schoorl: dit restaurant ligt onderaan het Klimduin. In Schoorl ligt ook Jan van Scorel, een hotel met binnenzwembad en sauna.

Blooming Hotel in Bergen: een prachtig hotel met restaurant en zwembad. Het ligt in het groen en daarnaast vlakbij het strand en het leuke plaatsje Bergen.

Deining aan Zee in Castricum aan Zee: strandpaviljoen met leuke lounge bedden. Club Zand is ook relaxed strandpaviljoen, met open haard in de winter. Camping Bakkum en Camping Geversduin liggen hier vlakbij.

strand Castricum met Deining aan Zee

Ubuntu Beach in Zandvoort: strandtent met grote schommel op het strand. Lekker schommelen, terwijl je naar de zee kijkt. Fijne plek, van ontbijt en lunch, tot borrel en diner.

Kweekcafé in Haarlem: duurzaam cafe met terras. Het is bij de Haarlemmer Kweektuin in het groen.

Restaurant Lieveling in Hoofddorp: restaurant aan de Toolenburger Plas. Achter het restaurant ligt een skatebaan. Lees hier meer over de Toolenburger Plas.

Foodhall MOUT in Hilversum: je kunt hier allemaal kleine gerechtjes eten. Buiten is een terras.


Bekijk ook: Amsterdam met kids en tieners


Amsterdam Centrum

Amsterdam heeft misschien wel de meeste restaurants voor tieners van Nederland. Of zou ik er zo veel kennen omdat ik er zelf woon?

De Pizzabakkers zit op verschillende plekken in de stad.

De Burgermeester zit op verschillende plekken in de stad. Hier eet je echt lekkere hamburgers, je kunt ook meerdere mini hamburgers bestellen.

Bovenin de Kalvertoren zit Blue Amsterdam, met uitzicht over de stad. Leuk restaurant voor oudere kinderen en tieners. Je kunt het combineren met winkelen in de Kalverstraat.

Bovenin de Kalvertoren zit Blue Amsterdam, met uitzicht over de stad.

Hoogendam op het Westerdoksplein heeft een Aziatische kaart en is ruim opgezet. Met een mooi uitzicht op de oude spoorbrug.

Czaar in Amsterdam: buurtcafé in de Czaar Peterstraat. Met spelletjeskast, terras buiten en gezellige banken binnen. Soms wordt er voetbal op groot scherm gekeken.

Pension Homeland in Amsterdam: stoer vintage hotel op het oude Marineterrein. Je kunt hier ook lekker eten, terwijl de kids een spelletje doen of buiten om de hoek voetballen.

Kanteen25 (review) op het oude Marineterrein in Amsterdam: fijn duurzaam restaurant. Met pooltafel, voetbaltafel, vintage arcade spelcomputers, spelletjes en boeken. Het terras ligt aan de Dijksgracht waar in de zomer gezwommen wordt, met uitzicht op Nemo en het Scheepvaartmuseum. Om de hoek zit een openbaar fitness veldje. Een fantastische plek voor sportieve tieners.

Meer restaurants in Amsterdam Centrum

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Kanteen25 Amsterdam: duurzaam restaurant met stoere speelruimte op Marineterrein, leuk voor kinderen en tieners. In de speelruimte in de kelder kun je tegen elkaar tafelvoetballen of poelen. Of even lekker met elkaar kletsen op de banken, weg van alle ouders. De twee vintage arcade apparaten vond zoonlief fantastisch. Om de hoek zit een openbaar fitness veldje. Een fantastische plek voor sportieve tieners.

Amsterdam Zuid

Friterie en Café Par Hasard op de Ceintuurbaan heeft heerlijke puntzakken friet om mee te nemen. Maar ook café gerechten, zoals Limburgs zuurvlees en fish & chips.

Loetje zit op allerlei plekken in Amsterdam. Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant. Gezellig om eerst even te borrelen!

Blond Amsterdam in de Pijp: bubblegum-roze winkel en café. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Daarnaast is veel versierd met Blond tekeningen. Ook leuk voor een high tea voor tieners.

Het Zusje Amsterdam in Buitenveldert: hier eet je kleine gerechten die je kunt delen. Even verderop in het Gijsbrecht van Aemstelpark zit een speeltuin met voetbalveld, dat is ongeveer vijf minuten lopen. 

Meer restaurants in Amsterdam Zuid

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam stond al een tijdje op ons lijstje. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Kleine meis vond het echt fantastisch, we gaan vast nog een keer terug voor de hightea. 

Amsterdam Oost

In het Oostenlijk Havengebied op KNSM-eiland in de aankomst- en vertrekhal van de voormalige K.N.S.M zit de Kompaszaal. Met een prachtig uitzicht over het IJ.

Studio K in de Indische Buurt: bioscoop, maar ook restaurant met spelletjeskast. Erbij zit Stayokay Zeeburg, met privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen.

House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant met tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels. De kaart staat vol lekkere eenvoudige gerechten, daar houden we van.

House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant voor tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels (aan de overkant van de weg).

The Lobby van Hotel V op de Fizeaustraat heeft een fijn retro sfeertje. Buiten is er een groot terras. En het schaakbord en dambord vinden onze tieners ook tof! Je kunt natuurlijk ook in het hotel overnachten.

Leuke restaurants voor tieners. The Lobby van Hotel V op de Fizeaustraat heeft een fijn retro sfeertje. Buiten is er een groot terras. En het schaakbord en dambord vinden onze kids ook tof!

Tussen Zeeburg en IJburg ligt Zeeburgereiland. Bij Camping Zeeburg kun je ook als je er niet kampeert lekker eten, midden in het groen.

Haddock (review) op Zeeburgereiland: ’s zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels op het terras. Voor oudere kids en tieners is er een voetbalveld naast dit restaurant. Een van onze favoriete restaurants voor tieners dus.

Vrijburcht in Amsterdam op IJburg op Steigereiland: hier zit je lekker aan het water. Er is een spelletjeskast en in de zomer zwemmen hier heel veel kinderen en tieners.

House of Bird (review) in Diemen: restaurant met brouwerij in het groen van het Diemerbos. Aan het terras is een schaakspel en een huttenbos.

Meer restaurants in Amsterdam Oost

House of Bird in het Diemerbos bij Amsterdam

Amsterdam West

De Foodhallen zijn leuk voor tieners, het zijn eigenlijk verschillende restaurantjes. Een grote hal met allemaal kraampjes met lekker eten, uit heel veel verschillende keukens. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan, er is ook een bioscoop

Café Restaurant Amsterdam zit in een hoge oude machinekamer. Met een mooi terras aan een plein, met een voetbalkooi.

Het Paviljoen op het Van Beuningenplein is net een huiskamer. Op het plein naast dit restaurant kun je basketballen en skaten, leuk voor tieners.

Met je handen eten, wat wil je nog meer? Dat kan bij een van de vele Ethiopiërs in de stad waar je van een grote hartige pannenkoek eet. Zoals Addis Abbeba op de Overtoom.

Pizza Project achter de Overtoom: hippe Napolitaanse pizza bar met een roze bar.

Pong Bar aan de Jan van Galenstraat: snacks, Asian streetfood en tafeltennis. Maar naast pingpong is er ook darten, bordspellen en kun je een karaokeruimte afhuren.

Bar Hout is een restaurant op de rand van de Spaarndammerbuurt en de nieuwe wijk de Houthavens. Binnen is het prachtig botanisch ingericht, buiten is er een mooi terras. Naast het terras zit een groot kunstgras voetbalveld, een houten speeltuin en trampolines. Oftewel: alle ruimte voor kids en tieners. Binnen is er een spelletjeskast. Ook leuk: een wandeling maken door de Houthavens. Wat een toffe buurt is dat, in de stijl van verschillende andere Amsterdamse buurten. Op mijn Amsterdamse Instagram liet ik meer zien.

Meer restaurants in Amsterdam West

Bar Hout is een tof plekje in de nieuwe wijk de Houthavens in Amsterdam. Naast het terras zit een groot kunstgras voetbalveld, een houten speeltuin en trampolines. Oftewel: alle ruimte voor kids en tieners. Ook leuk: een wandeling maken door de Houthavens. Wat een toffe buurt is dat, in de stijl van verschillende andere Amsterdamse buurten.

Amsterdam Noord

Bij Strand Noord vind je Pllek, een stadsstrand. 

Café de Ceuvel aan de Korte Papaverweg is een vrolijk hippie café. Sociaal en eco staat hoog in het vaandel.

De Verbroederij aan de Johan van Hasseltweg is een café met stadsstrand. Het is een initiatief voor de buurt, met onder andere een moestuin.

Meer restaurants in Amsterdam Noord


Restaurants voor tieners in Zuid Holland


Beachclub C in Noordwijk: mooie strandtent. Rond kerst is er naast het Zuiderbad Winter Wonderland, daar kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten in de sfeer van een Oostenrijkse Stube. Vesper Hotel in Noordwijk is een mooi boutique hotel achter Beachclub C, in een opvallend wit gebouw.

Den Haag

Den Haag en Scheveningen hebben veel leuke restaurants voor tieners.

BY AMI in Den Haag: hip kleurrijk restaurant dat populair is op Instagram, TikTok en Snapchat. Er is onder meer een shared dining menu, met gezellige kleine hapjes.

Haagse Foodhallen in de Haagse bluf in het centrum. Allemaal kleine streetfood restaurantjes, waarbij ieder van het gezelschap iets anders kan kiezen.

Lunchroom Engelhard in Den Haag: Instagrammable plek met veel roze. Je kunt hier ook high tea doen.

Pazze e Pizze in Den Haag en Scheveningen: hip Italiaans restaurant.

Gastropub en Brouwerij Van Kinsbergen in Den Haag: binnen is de inrichting stoer, buiten is er een terras.

Waterkant in Den Haag: idyllisch grasterras aan het water in het Westbroekpark. Alleen in het zomerseizoen. Je kunt hier ook roeiboten huren.

Foodhall Scheveningen: kleurrijke hal waar je allerlei verschillende streetfood gerechten kunt eten.

Het Zusje Kurhaus in Scheveningen: hier eet je kleine gerechten die je kunt delen. Een soort tapas, maar dan niet alleen Spaans. Leuk om te combineren met het strand.

Solbeach in Scheveningen: hier kun je ook zelf dingen bereiden op je privé barbecue.

Hart Beach Surfrestaurant in Scheveningen is ook in de winter open. Ernaast zijn een speeltuin, fitness rekken en een halfpipe skatepit.

Hart Beach Surfrestaurant in Scheveningen bij Den Haag is ook in de winter open. Ernaast zijn een speeltuin, fitness rekken en een halfpipe skatepit. Een leuk restaurant met je tiener.

Het Zuiderstrand bij Duindorp is veel rustiger dan het nabijgelegen Scheveningen. Strandpaviljoen Zuid is een leuke strandtent.

Vakantiepark Kijkduin in Kijkduin bij Den Haag: hier kun je slapen in een strandhuisje. Dat betekent dus overdag lekker met je tieners naar het strand en in de avond rustig de zon in de zee zien zakken.

Rotterdam

Aloha Bar: restaurant in het oude zwembad Tropicana, aan de Nieuwe Maas.

Restaurant Bazar is een mediterraan restaurant in de hippe Witte de Witstraat in Rotterdam. Vol oosterse en grappige details. Dit keer gingen we hier brunchen, het is ook erg leuk om er te ontbijten of dineren. Hotel Bazar is het bijbehorende hotel.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurant Bazar is een mediterraan restaurant in de hippe Witte de Witstraat in Rotterdam. Vol oosterse details zoals prachtige lampen, maar ook heel veel grappige kleurrijke details. Dit keer gingen we hier brunchen, het is ook erg leuk om hier te ontbijten.

Stayokay in Rotterdam: hotel in de wereldberoemde gele Kubuswoningen. Het heeft privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen. Lees ook onze review van Stayokay Rotterdam.

Stayokay Rotterdam in de Kubuswoningen: leuk budget hotel met kinderen.

Foodhallen Rotterdam: kleine streetfood restaurantjes waarbij ieder van het gezelschap iets anders kan kiezen.

Markthal Rotterdam: imposant gebouw, met restaurant kraampjes uit veel verschillende landen.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Zoals de Markthal

Vessel 11: Britse Gastro-pub op een rood schip, in een oude haven.

SS Rotterdam: op dit cruiseschip kun je overnachten, hoe tof is dat?

Spazio in Rotterdam: hip Amerikaans Italiaans restaurant. Naast de landingsbaan van Rotterdam Airport, leuk om vliegtuigen van dichtbij te zien.

=> Bekijk ook: Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels

Restaurant Kita in Hendrik Ido Ambacht: met onder meer sushi en shared dining. Mooie inrichting met een hoog showbizz gehalte. Leuk restaurant voor tieners die graag foto’s op social media delen. Een lezer vertelt dat er regelmatig bn’ers en vloggers langskomen en vrijdag en zaterdag een dj. Extra leuk: de waterbus stopt vlak voor de deur.

Villa Augustus (review) in Dordrecht: een idyllisch restaurant en hotel in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Met rondom de oude watertoren een prachtige tuin, een restaurant met terras en een winkel.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Villa Augustus in Dordrecht is een idyllisch en kindvriendelijk hotel in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Met rondom de oude watertoren een prachtige tuin, een restaurant met terras en een winkel. Je kunt slapen in een hotelkamer of appartementje.

Restaurants voor tieners in Zeeland


Strandclub Zee op Schouwen Duiveland: mooie stijlvolle strandtent op de Brouwersdam. De strandclub staat op palen, dus je kijkt uit over zee. Als het wat kouder is zit je lekker onder een dekentje op verwarmde kussens. Er is ook een winkeltje met vooral kleding.

Beachclub Perry’s op Schouwen Duiveland: aan de voet van de Brouwersdam. Op het strand staan een paar kleine speel- en sporttoestellen.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kids 

De DAM in Vrouwenpolder op Walcheren: strandrestaurant op naar eigen zeggen “hét zeeuwse sport strand”.

Slapen in strandhuisjes kan in Zeeland bij Strandpark Zeeland in Vlissingen op Walcheren, bij Roomport Beach Resort in Kamperland en bij Molecaten Park Hoogduin in Cadzand op Zeeuws Vlaanderen.


Restaurants voor tieners in Noord-Brabant


The Streetfood Club in Breda: hip kleurrijk restaurant met kleine gerechtjes.

Down Town Gourmet Market in Eindhoven: foodhal in het centrum. Hier kun je bij allerlei verschillende kraampjes iets kiezen en dus ook allemaal wat anders eten. Heel gezellig met wat oudere kinderen en tieners.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners. Down Town Gourmet Market in Eindhoven: foodhal in het centrum. Hier kun je bij allerlei verschillende kraampjes iets kiezen en dus ook allemaal wat anders eten.

Eindhoven heeft de allermooiste Sissy Boy winkel die er is. Midden in het centrum, in een soort geometrische koepel. Met een fijn cafeetje erbij. Leuk voor een pitstop tijdens het shoppen.

Eindhoven heeft de allermooiste Sissy Boy winkel die er is. Midden in het centrum, in een soort geometrische koepel. Met een heel leuk cafeetje erbij. Leuk voor een pitstop tijdens het shoppen.

De Huiskamer Strijp-S is een gezellig restaurantje op dit voormalige industriële deel van Eindhoven. Ingericht als huiskamer, met meubels van de kringloopwinkel. Bovendien zijn er spelletjes en leuke simpele gerechten. Bij Strijp-S kun je leuk winkelen.

De Huiskamer Strijp-S is een gezellig restaurantje. Ingericht als huiskamer, met meubels van de kringloopwinkel. Met leuke simpele gerechten. Even verderop is de bijzondere speeltuin van Strijp-S en ook de Ontdekfabriek.

Restaurants voor tieners in Limburg


Gossimijne zit in verschillende steden in Brabant en Limburg. Naast tapas is er ook een gewone menukaart. De gerechtjes misstaan niet op Instagram, TikTok en Snapchat.

Café Sjiek in Maastricht: beroemd vanwege zijn “zoervleis”: Limburgs stoofvlees. Toen ik een vriendin uit Maastricht vroeg waar ik zeker heen moest was dit dan ook de plek die ze noemde. Het zit aan een pleintje, waar je ’s zomers op het terras kunt eten.

Cuba Beach Bar op Fun Valley Maastricht in Eijsden: beach bar bij groot recreatieterrein. Er is ook een dagstrand, klimpark, kano verhuur en ijssalon.

Leuke restaurants voor tieners. Restaurants voor kleintjes zijn er veel, maar voor pubers is er veel minder. Daarom maakten we een lijst met leuke restaurants voor tieners en oudere kinderen.

Verder lezen


Naast deze restaurants voor tieners, vind je op Leuk met kids ook leuke hotels voor kinderen en tieners. Ook delen we op Instagram regelmatig leuke tips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids