Sinterklaas knutselen: 42 leuke ideeën voor Sint en Piet

Sinterklaas stimuleert altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen. Van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Sinterklaas knutselen: 42 leuke ideeën voor Sint en Piet. Sinterklaas stimuleert altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen. Van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Sinterklaas en Piet knutselen

Sinterklaas, Piet en het paard van wc rollen knutselen

WC rollen zijn bij ons thuis favoriet om mee te knutselen, ook voor Sinterklaas en Piet dus. Oudere kinderen kunnen deze zelf maken en hun fantasie gebruiken. Peuters en kleuters kunnen deze samen met ouders, opa’s, oma’s, juffen en meesters knutselen. Ik maakte ze met mijn zoon en dochter toen ze in groep 5 en groep 3 zaten.

Als basis gebruikten we gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos), dat plakten we als gezicht en kleding op het wc rolletje. Daarnaast gebruikten we pijpenragers, ook wel chenilledraad genoemd (bij Pipoos en bij Bol.com). Het leuke van pijpenragers is dat je ze in allerlei vormen kunt vouwen. Voor de armpjes maakten we eerst met een dikke naald een gaatje, daarna stopten we er een stukje pijpenrager in. Ook de staf van Sinterklaas is van pijpenrager.

Voor de mijter gebruikten we een stukje rood papier en pijpenragers. De pietenmuts maakten we van dik vilt en maakten het vast met een paar steekjes, maar je kunt het ook met karton of papier maken. De pijpenrager “veer” zetten we vast met een glitterrondje (een knoop kan ook) en met naald en draad. Het grote boek van Sinterklaas is van dun vilt. Voor het jasje van Piet gebruikten we een glitter lintje en een knoopje. De mond maakten we van pailletten (Bol.com), maar het kan ook met een stift of een stukje pijpenrager. Tot slot plakten we oogjes op (bij Bol.com en bij Pipoos).

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Oudere kinderen kunnen deze Sinterklaas en Piet van wc rollen zelf maken en hun fantasie gebruiken. Peuters en kleuters kunnen deze samen met ouders, opa's, oma's, juffen en meesters knutselen.  Ik maakte ze met mijn zoon en dochter toen ze in groep 5 en groep 3 zaten.

Ook het paard van Sinterklaas, vroeger Amerigo en nu Ozosnel, knutselden we van een wc rolletje. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd. Meer paarden en eenhoorns tekenen en knutselen

Sinterklaas knutselen leuke ideeën voor Sint en Piet. Zoals het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, van wc rollen en papier.
Pietjes van chenille draad

Van pijpenragers oftewel chenille draad (Pipoos en Bol.com) en pompons (bij Bol.com en bij Pipoos) als kun je deze leuke Pietjes maken. Daarvoor wikkel je twee stukjes chenilledraad gedeeltelijk om elkaar. De uiteinden zijn de armen en benen. Op het lijfje lijm je een pompon. Met permanent stiften (Staedler bij Bol.com) teken je het gezichtje er op. Tot slot maak je de muts: een rondje van een chenilledraad, met een stukje chenilledraad als veer. Ik knutselde deze Pietjes met mijn dochter in groep 3. Klik rechts op de foto om de stappen te zien.

Het schattige chocolade huisje op de foto is het Hartenhuis van Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting ondersteunt kinderen met een ingewikkelde thuissituatie. Zo organiseert ze samen met Verkade de Heppie Weekenden, waarin een kind even onbezorgd kan spelen. Als je bij de supermarkt Verkade chocoladeletters of het Hartenhuis koopt (bijvoorbeeld bij Albert Heijn), dan steun je de Heppie Weekenden. Daarnaast kun je via de site doneren.

Sinterklaas en Piet van papier knutselen

Met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos), oogjes (bij Bol.com en bij Pipoos), watten (Albert Heijn) en stempels (oude collectie) maak je deze Sinterklaas. Ik maakte hem samen met mijn peuter en kleuter.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Zoals een Sinterklaas met mijter en baard van watten.

Zoonlief bedacht deze Piet helemaal zelf. De basis is een gouden papieren cirkel, ronde vouwblaadjes vind je bij Pipoos en bij Bol.com. Naast papier gebruikte hij ook masking tape en een veertje (bij Pipoos en bij Bol.com). Mijn zoon maakte deze Piet in groep 5, maar je kunt het ook samen met peuters en kleuters knutselen voor Sinterklaas.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Ons kleine meisje maakte deze hand van Sinterklaas in groep 5 op school. Ze trok eerst haar hand om op wit papier. Daarna knipte ze de hand uit. Vervolgens versierde ze hem met crêpepapier.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Onze kleine meisje maakte deze hand van Sinterklaas in groep 5 op school.
Sinterklaas tekenen

Voor op de televisie knutselde Kay deze Sinterklaas met paard van karton. Een schoorsteen maakt het compleet. Je tekent de figuren op karton en knipt ze uit. Op de televisie staat een filmpje van een haardvuur aan, super gezellig.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Voor op de televisie knutselde Kay deze Sinterklaas met paard van karton. Een schoorsteen maakt het compleet. Op de televisie staat een filmpje van een haardvuur aan, super gezellig.

Ons meisje maakte in groep 6 deze Sinterklaas boekenlegger. Leuk om te gebruiken in de Sinterklaas boeken.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Ons meisje maakte in groep 6 deze Sinterklaas boekenlegger.

Daarnaast tekende ze deze Sint Minion. Super leuk toch?

Sint Minion
Sinterklaas en Piet van strijkkralen

Strijkkralen zijn bij onze kids ook heel populair, je vindt er veel bij Bol.com, bij Pipoos en bij Blokker. Een Sinterklaas en Piet van strijkkralen zijn natuurlijk al heel leuk, maar een 3D exemplaar dat rechtop kan staan is nog veel leuker. Hier lees je hoe we Sinterklaas en een Piet met strijkkralen hebben gemaakt.

Strijkkralen zijn leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, dus vanaf groep 2. Een moeilijk patroon als dit moet je dan nog wel samen maken.

Sint en Piet van strijkkralen
Pepernoten Pietjes

Deze pepernoten pietjes zijn heel leuk om samen met de kinderen te maken, van gekleurde pepernoten. Hier zie je hoe we deze pepernoten pietjes en andere Sinterklaas recepten maakten.

Sinterklaas recepten leuke ideeën om te knutselen met eten - pepernoten pietjes
Een raamtekening van het paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, kun je natuurlijk ook tekenen. Deze mooie raamtekening van het paard van Sinterklaas kwam ik tegen bij een school in de buurt.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, kun je natuurlijk  ook tekenen. Deze mooie raamtekening van het paard van Sinterklaas kwam ik tegen bij een school in de buurt.

Het Grote Boek van Sinterklaas knutselen

Ons meisje knutselde dit Grote Boek van Sinterklaas met strijkkralen.

Sinterklaas knutselen met strijkkralen. Ons meisje knutselde dit Grote Boek van Sinterklaas met strijkkralen als surprise. Maar het is ook leuk om voor thuis te knutselen. Het boek kun je gebruiken om Sinterklaas prullen in op te ruimen.

De stoomboot van Sinterklaas knutselen

Een stoomboot knutselen van een eierdoos of andere kartonnen doos

Een stoomboot van een eierdoos is natuurlijk een Sinterklaas-knutsel-klassieker. We gebruikten voor deze 3D stoomboot anderhalve eierdoos, die we rood verfden met plakkaatverf (bij Pipoos en bij Bol.com). De stoompijp maakten we van twee wc rollen waar we blauw papier omheen wikkelden, de stoom is van watten (Albert Heijn). Voor de vlaggetjes gebruikten we rood met wit bakkerstouw (Bol.com), waar we met masking tape (Bol.com) vlaggetjes aan hebben gemaakt en in vorm geknipt. Daarnaast maakten we met masking tape strepen op de stoompijp en op de boot. Met een pons drukten we rondjes uit blauw papier (een pons vind je bij Bol.com en Pipoos) voor op de boot. De uitleg van Sinterklaas, Piet en het paard vind je hierboven.

Sinterklaas knutselen leuke ideeën voor Sint en Piet. Een stoomboot van een eierdoos is natuurlijk een Sinterklaas-knutsel-klassieker. We gebruikten voor deze 3D stoomboot anderhalve eierdoos. De stoomboot is compleet met Sinterklaas, Piet en paard Amerigo of Ozosnel van wc rollen.

De mannen in huis gingen met een paar kartonnen dozen en wc rollen aan slag om een stoomboot te maken. Mijn zoon zat destijds in groep 2. Hij is ingepakt met crêpepapier. Daarnaast is de stoom gemaakt van watten en de vlaggetjes van masking tape.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Zoals een stoomboot voor Sinterklaas knutselen.

Kay knutselde deze levensgrote stoomboot van een grote kartonnen doos met zijn kinderen. Compleet met stuur en stoompijp. De kids kunnen er in staan.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Kay knutselde deze levensgrote stoomboot van een grote kartonnen doos met zijn kinderen. Compleet met stuur en stoompijp.
Een stoomboot knutselen met papier

Met wat gekleurde vellen papier (bij Bol.com en bij Pipoos) maak je een stoomboot. De vlaggetjes maak je met bakkerstouw (Bol.com) en masking tape (Bol.com). Je plakt stukjes masking tape op het touw en knipt het in driehoek vorm. Mijn zoon zat in groep 1 toen we deze stoomboot samen maakten.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Stoomboot knutselen van papier en making tape.

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school. Het is een super mooi alternatief voor een raamschildering. Het is gemaakt met zwart papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en gekleurd vliegerpapier (bij Pipoos en bij Bol.com). Ik kwam deze raamversiering tegen op het raam van een school.

Een stoomboot knutselen glas in lood. Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 
Een raamtekening van de stoomboot

Ook leuk: een mooie raamtekening van de stoomboot. Deze raamtekening kwam ik tegen bij een basisschool in de buurt.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Zoals een mooie raamtekening van de stoomboot. Deze raamtekening kwam ik tegen bij een basisschool in de buurt.
Stoomboot van strijkkralen

Kleine meis maakte deze stoomboot van strijkkralen. Lees hier meer over deze strijkkralen stoomboot.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Kleine meis maakte deze stoomboot van strijkkralen. Als voorbeeld diende de nieuwe stoomboot, die in de plaats kwam van Pakjesboot 12. Compleet met masten, vlaggetjes, raampjes en stuurhut.
Een eetbare stoomboot knutselen

Een stoomboot knutselen kan ook met van een cake, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes, leuk als je net even wat anders wil. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

Stoomboot cake

Ook maakten we een stoomboot van speculaas, versierd met gekleurd strooigoed en ander snoep. Hier zie je hoe we deze speculaas stoomboot en andere Sinterklaas recepten maakten. Ik maakte deze stoomboot met mijn dochter samen toen ze in groep 4 zat.

stoomboot van speculaas

Een pietenmuts of mijter knutselen

Met crêpepapier en gekleurd papier maak je een pietenmuts.

De blauwe band maakten we van een a4 vel. Dat knipten we in de lengte doormidden. Daarna maakten het aan elkaar en vouwden het in de lengte dubbel.

Het crêpepapier zetten we vast met nietjes, maar dat kan ook met lijm. Daarna maakten we over de nietjes masking tape.

Met een pijpenrager of chenilledraad en gekleurde veertjes maakten we een versiering op de muts. Ik maakte deze Pietenmuts samen met mijn peuter en kleuter. Klik rechts op de foto om de stappen te zien.

Deze pietenmuts met panterprint is leuk voor oudere kinderen en tieners. Dit keer knipten we de band uit één stuk, uit een A2 vel.

Vervolgens tekenden we met Edding stiften (Bol.com) de panter vlekken. Met een lichte kleur de vlek en met een donkerder kleur de rand. Daarna maakten plakten we het dicht en maakten we crêpepapier in de binnenkant. Klik rechts op de foto om de stappen te zien.

De veer tekenden we op dik papier. Met Edding stiften maakten we het patroon. Vervolgens plakten we chenilledraad op de rand. Tot slot maakten we de veer op de pietenmuts.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Een veer voor een pietenmuts maken van papier.
Een platte pietenmuts of mijter knutselen

Deze platte pietenmuts (of een mijter) maak je van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). De rand is van chenilledraad (bij Pipoos en bij Bol.com) bovenop zitten veertjes (bij Pipoos en bij Bol.com). Mijn zoon maakte deze Pietenmuts in groep 1.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. Zoals een Pietenmuts.

Deze mijter maakte zoonlief van gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Dit zo’n knutselwerkje dat kinderen al heel jong zelf kunnen maken. Mijn zoon maakte deze Sinterklaasmijter in groep 4.

Een mijter van papier. Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 
Een pietenmuts of mijter op een haarknipje maken

Dit Sinterklaas mijter haarknipje hebben we gemaakt op een simpel knipje. Van dunne gele en rode vilt knipten we de mijter en zetten het vast met naaigaren. Er op zetten we het kruis van twee stukjes gouden chenilledraad (bij Pipoos en bij Bol.com). Ook dat zetten we voorzichtig vast met naaigaren.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. Zoals een mijter haarknipje voor Sinterklaas knutselen.

Ook dit pietenmuts haarknipje hebben we gemaakt op een bestaand knipje. De pietenmuts knipten we uit dik vilt. Dat maakten we met naald en draad op het knipje vast. Op de muts maakten we een veer van chenilledraad. Met een decoratierondje er tussen zetten we het vast met naaigaren. Dit soort haarknipjes zijn ook leuk voor wat grotere meiden in groep 6, groep 7 en groep 8.

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Feestdagen stimuleren altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen: van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. Zoals een Pietenmuts haarknipje voor Sinterklaas knutselen
Een eetbare mijter

Lekker: eetbare mijters voor Sinterklaas! Een versierde appel, of een bladerdeeg hapje met appel of kaas. Hier zie je hoe we deze mijters en andere Sinterklaas recepten maakten.

gezonde Sinterklaasmijter appels

Sinterklaas letters knutselen als alternatief voor vlaggetjes

Je ziet overal Sinterklaas vlaggetjes. Deze Sinterklaasletters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Voor dit knutselwerkje moet je wel een goede motoriek hebben, dus het is voor wat oudere knutselaars. Ik zou zeggen kinderen in de bovenbouw van groep 6, groep 7 en groep 8.

Zo maak je deze letters voor Sinterklaas. Het idee voor letters van wc rolletjes kwam ik tegen bij Super Make It. Zij maakte de letters eerst op papier en plakte ze daarna op de wc rollen. Ik heb zelf meteen letters op de wc rollen getekend en uitgeknipt. Vervolgens hebben we ze een aantal keer geverfd met plakkaatverf (bij Pipoos en bij Bol.com). Vrolijk toch?

Sinterklaas knutselen: leuke ideeën voor Sint en Piet. Je ziet overal Sinterklaas vlaggetjes. Deze Sinterklaasletters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Zo maak je deze letters voor SInterklaas.

December huisjes knutselen

Met een melkpak kun je een gezellig verlicht huisje maken, gezellig in de donkere tijd rond kerst en Sinterklaas. De uitleg van het melkpak huisje vind je op Leuk met kids.

winterse huisjes knutselen van een melkpak

Leuk voor op het raam: schattige huisjes. Marijke maakte deze huisjes van krijtstift. Krijtstiften vind je bij Bol.com, die leuke Sinterklaas raamstickers zijn van de Hema, je vindt vergelijkbare bij Bol.com. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem aan de binnenkant over.

Sinterklaasraamtekening maken

Feestdagen kalender knutselen

In november en december hebben de kids altijd behoefte aan overzicht. Is het al bijna Sint Maarten, komt Sinterklaas al, wanneer is pakjesavond, begint de kerstvakantie al bijna en wanneer zijn de kerstdagen? Daarom heb ik een feestdagenkalender gemaakt, die kun je gratis downloaden. En die kun je natuurlijk ook leuk versieren!

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst

Sinterklaascadeaus

De zak van Sinterklaas kun je heel makkelijk zelf maken. Een leuk project om zelf te knutselen, waar je nog jaren van kunt genieten. Onze zak van Sinterklaas maakte ik jaren geleden, maar hij doet nog steeds dienst.

DIY: de zak van Sinterklaas zelfmaken

Als kinderen wat ouder worden en weten hoe het zit, dan kun je de Sinterklaascadeaus van broer of zus samen versieren. Knutselen met cadeaus dus. Voor veel kinderen (en volwassenen) is de verpakking net zo leuk als het cadeau zelf. Goede reden om cadeaus dus extra leuk in te pakken! In dit artikel vind je meer inspiratie bij het inpakken van Sinterklaascadeaus.

Masking tape (Bol.com) knutselen we hier graag mee, je kunt er prachtige dingen mee maken. Voor dit pakje maakten we een kruis van masking tape. Er op plakten we nog een strikje, gewoon met lijm.

Sinterklaascadeaus inpakken, de pakjes leuk versieren, met masking tape.

Dit cadeau zat al in een mooie zwarte verpakking. Op de verpakking plakten we een mijter van papier. Twee verschillende linten zijn de gele strepen van de mijter, we knoopten ze op de achterkant vast.

Sinterklaascadeaus inpakken, pakjes leuk versieren, met een mijter.

Een rond stukje cadeaupapier geeft een heel mooi effect. Ik leg altijd een bord op de achterkant van het papier en teken met pen de cirkel af. Vervolgens kun je het rondje uitknippen.

Sinterklaascadeaus inpakken, de pakjes leuk versieren.
Cadeaupapier stempelen

Heb je geen Sinterklaas cadeaupapier in huis? Dan kun je van dat stevige bruine inpakpapier gebruiken (Bol.com), dat ook wel wordt gebruikt om pakketten in te verzenden. Daarop stempel je leuke leuke Sinterklaas patroontjes. Let op: stempel het papier voordat je het cadeau er instopt, zodat het niet kan afgeven op het cadeau.

Ik gebruik altijd kale stempels met een los stempelkussen. Stempels waar de inkt al op zit drogen vaak snel uit. Bovendien kun je dan telkens een bijpassende kleur kiezen. Een rood stempelkussen is met Sinterklaas en kerst extra leuk.

Ik koop alleen nog de duurdere stempelkussens, de goedkope moest ik te snel gooien. Mooie stempels en stempelkussens vind je bijvoorbeeld bij Bol.com. De droge stempels zijn uit een oude collectie.

Sinterklaascadeaus inpakken, pakjes leuk versieren. Heb je geen cadeaupapier in huis? Dan kun je van dat stevige bruine inpakpapier gebruiken. Hiermee kun je cadeaupapier stempelen, DIY Sinterklaascadeaupapier.

Bij dit cadeau maakten we er nog een lintje omheen. Van dat rood witte lint of bakkerstouw (Bol.com) geeft altijd gelijk een Sinterklaas of kerst sfeer.

Sinterklaascadeaus inpakken, pakjes leuk versieren. Heb je geen cadeaupapier in huis? Dan kun je van dat stevige bruine inpakpapier gebruiken. Hiermee kun je cadeaupapier stempelen, DIY Sinterklaascadeaupapier.

Dit confetti papier stempelden we met de achterkant van een potlood. Dat kleine gummetje werkt namelijk heel goed als stempeltje. In het midden vouwden we nog een stukje rood papier tussen het inpakpapier.

Sinterklaascadeaus inpakken, pakjes leuk versieren. Heb je geen cadeaupapier in huis? Dan kun je van dat stevige bruine inpakpapier gebruiken. Hiermee kun je cadeaupapier stempelen, DIY Sinterklaascadeaupapier.

Wat heb je nodig?

Met knutselen kun je het natuurlijk zo gek maken als je wil. We hebben een paar dozen met dit knutselmaterialen staan, zodat we altijd meteen aan de slag kunnen. Daarnaast verzamel ik altijd wat oude materialen, zoals eierdozen en wc rolletjes. Ook kralen, cadeaupapier, stofjes en gekleurde touwtjes zijn leuk om te bewaren. Dit zijn de dingen die wij voor dit artikel gebruikt hebben.

Gekleurd papier gebruiken we vaak in twee diktes. Dun papier en wat dikker om vormen mee te knippen (bij Bol.com en bij Pipoos). Daarnaast gebruiken we regelmatig crêpepapier.

Met plakaatverf kun je oude materialen mooie kleuren geven. De plakkaatverf van Djeco vind ik fijn voor kleintjes, bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Voor iets oudere kids is hobbyverf fijn, bij Pipoos en bij Bol.com.

Oogjes zijn leuk om een poppetje mee te maken (bij Bol.com en bij Pipoos), maar je kunt het ook er natuurlijk ook op tekenen. Pijpenragers, ook wel chenille draad genoemd (Pipoos en Bol.com), zijn leuk om vormen mee te maken. Voor een pietenmuts zijn veertjes leuk (bij Pipoos en bij Bol.com).

Masking tape of washi tape wordt bij ons veel gebruikt om mee te knutselen. Ik koop geen goedkoop masking tape meer, dat laat vaak slecht los. Mooi tape vind je bij Bol.com van merken als MT, Studio Stationary en Scotch.

Knoopjes en pailletten zijn altijd leuk om mee te knutselen. Ik koop ze vaak bij de kringloopwinkel (of Bol.com). Oude stofjes zijn leuk om te gebruiken. Vilt is voor kinderen heel makkelijk om te bewerken (Bol.com en Pippoos). Onze kids knutselen ook heel graag met strijkkralen (Bol.com en Blokker).

Sinterklaas knutselen: 42 leuke ideeën voor Sint en Piet. Sinterklaas stimuleert altijd enorm om leuke dingen zelf te maken en te knutselen. Van knutselwerkjes voor de kids en lekkere dingen, tot poppetjes, huisjes, schilderijtjes van Sint en Piet en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas. Zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst. In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën om samen te knutselen voor Sinterklaas. 

Nog meer leuke ideeën

Naast deze leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Daarnaast deel ik op Instagram ook veel tips voor Sinterklaas.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids