De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips


Als de voorspelling uitkomt, dan wordt het in de meivakantie mooi weer. Voor deze update maakte ik een lijstje met leuke festivals en andere uitjes in de meivakantie. Maar daarnaast ook met andere ideeën om de kids bezig te houden met mooi weer. Natuurlijk geef ik ook nog wat Koningsdag tips.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Crea bea activiteiten

Tot mijn grote verbazing blijkt zoonlief van 7 heel goed met de naaimachine om te kunnen gaan, dat heeft hij op school geleerd. Daarom ging ik op zoek naar leuke handwerkprojecten die geschikt zijn voor kids.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Weet je waar de naam KAPLA voor staat? Het speelgoed is bedacht door een Nederlandse ontwerper en KAPLA is een afkorting van kabouter plankjes, leuk hè. Het is de absolute favoriet van onze kleine man. Deze octopus maakte hij na, maar meestal bedenkt hij zelf iets. Dat vind ik er ook leuk aan, hij is er zo creatief mee. En nu wil hij graag dat ik over zijn bouwwerken ga bloggen. Dus iedere keer als hij wat gebouwd heeft, dan moet ik een foto maken. Dan bedenken we samen de tekst en als de verzameling groot genoeg is zet ik het online. Ik vind het nu al leuk 🙂

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Gaan jullie op Koningsdag op de vrijmarkt staan, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te doen of verkopen op de vrijmarkt. Ga je gewoon lekker struinen, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt. Je vindt op Leuk Met Kids ook leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag.

Buitenspelen

Wij maakten weer een bucketlist voor de meivakantie, met heel veel leuke activiteiten om te doen. Dit keer zijn het vooral dingen om lekker buiten te doen. Natuurlijk is het weer veel te veel om allemaal deze meivakantie te doen, gelukkig duurt de lente nog lang 🙂

Wat is er fijner dan op een mooie zonnige dag met de kinderen naar het strand te gaan? Lekker wandelen of zwemmen in zee en vervolgens relaxen bij een strandtent, bij voorkeur met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland. Daarnaast maakt ik een lijstje met de leukste speeltuinen buiten en binnen.

Ieder voorjaar ga ik weer op zoek naar leuk speelgoed voor buiten. Sommige producten zijn zo tof of handig, dat je je afvraagt waarom niemand het eerder heeft bedacht. Deze flexibele opvouwbare emmertjes vind ik heel handig, die kunnen zo mee in je tas of in je koffer. Ideaal tijdens een dagje weg, maar ook in het vliegtuig. Met Stick-lets is speelgoed waarmee kinderen hun eigen hut bouwen van takken, of zelfs een heel kamp! De Met deze flexibele rubberen verbindingsstukken maak je namelijk takken aan elkaar. Het is heel klein, dus het kan altijd mee in je tas. Zoek je nog meer zomerspeelgoed? Kijk dan even naar mijn artikelen over buitenspeelgoed en zandbakspeelgoed.

De kinderen mochten zelf een zomeroutfit uitkiezen bij Bristol. Grappig genoeg gingen ze allebei voor items met dieren. We zijn gek op van die canvas gympies, die zien er altijd heel leuk uit.

Toffe budget kinderkleding outfits voor de zomer

Dagje Duinrell

We begonnen deze vakantie gelijk met een dagje Duinrell. We mochten bij de opening van de nieuwe La Place in Duinrell Plaza zijn. De kids vonden het natuurlijk heel tof om een handje te geven aan Rick en Lelie, de mascottes van Duinrell.

Het is sowieso relaxed om na een dagje uit met de kids niet met honger naar huis te gaan, maar eerst even rustig te eten. Wat ik fijn vind aan La Place is dat je er ook wat gezonds kunt eten. Niet dat de kids dat deden, want als het feest is ga je voor een verse pizza. Met komkommertjes en tomaat erbij, dat dan weer wel. Maar ik ging voor lekker veel geroosterde groenten 🙂

Na het eten gingen de kids nog even naar de speeltuin, terwijl wij op een bankje van de zon genoten. Wil je onze hele dag in Duinrell zien, kijk dan even naar mijn uitgelichte stories op Instagram.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Duinrell zelf is voor mij pure nostalgie, ik woonde er als kind in de buurt. We zijn er al eens een weekendje geweest, er zijn leuke dingen voor jonge kids en een toffe speeltuin. Ik schreef toen een artikel met tips voor Duinrell met jonge kinderen.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Nog meer lente uitjes

Een aanrader met kids: de Hortus. In de meeste universiteitssteden is er wel een, zo’n stukje groen in de stad. We gingen de afgelopen tijd een aantal keer naar de Hortus Botanicus in Amsterdam. De kinderen leerden over al die bijzondere planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten. Ik was vooraf benieuwd of het ze wel zou boeien, maar waren allemaal enthousiast.

Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen. Bij Oerrrr speelnatuur kun je lekker vies worden. Ook leuk in het bos: een kabouterpad wandelen.

Een dagje Amsterdam is altijd leuk. Op Amsterdam met kids vind je heel veel tips voor een bezoekje aan de hoofdstad met het hele gezin.

Nog een paar van mijn favoriete lente uitjes:
☆Bij pannenkoekenrestaurant het Jagershuis in Lage Vuursche spelen de kinderen in een fantastische houten speeltuin.
☆Bij de Gerrithoeve in Oisterwijk is een mooie speeltuin buiten. Bij slecht weer spelen ze in een heuse zandspeeltuin binnen. Daarnaast kun je er wat eten.
☆De Fruittuin van West in Amsterdam, waar je behalve fruit ook plek om te spelen, kippen, een restaurant en een winkeltje hebt. Het is echt zo’n heerlijk dorps plekje aan de rand van de stad.
De Wildste Tuin bij Emmeloord heeft zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Echt zo’n plek voor kinderen die graag ravotten in de natuur.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Voor in de agenda

☆Het Flower Festival Lisse is op verschillende dagen in april. Op 20 april is er het Kindercorso, hierbij rijden kinderen op met bloemen versierde fietsen en andere voertuigen door Lisse.

☆13 tot en met 21 april is de Dolfje Weerwolfje Week, Paul van Loon heeft optredens op verschillende plekken in Nederland.

☆Op 15 tot en met 23 april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Almere en Haarlem.

☆In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel. Bij Natuurmonumenten in Ruinen, Dwingelderveld, Maastricht, Biezenmortel. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn bijvoorbeeld lammetjesdagen.

21 en 22 april is Pasen

☆Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

☆19 tot en met 21 april is het Werkspoorfestival in Utrecht, met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

☆19 tot en met 22 april is het Taartrovers Film Festival in het Groninger Forum in Groningen.

☆19 april tot en met 5 mei is het Tulpenfestival in de Noordoostpolder, want niet alleen de traditionele bollenstreek staat vol tulpen. Er wordt dan van alles georganiseerd, waaronder een tulpenroute, tulpenplukken, koekeloeren bij boeren, ballonvaren en steppen.

☆Op 21 en 22 april, eerste en tweede paasdag, kun je in attractiepark Duinrell in Wassenaar op zoek naar het Gouden Ei. Als je het ei vindt kun je een jaar lang gratis toegang winnen.

☆21 en 22 april is Paaspop Zieuwent in de Achterhoek, met op zondag een KinderDOEmiddag.

☆21 en 22 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen (Noord Holland), leuk voor kleine autofans.

☆Op zondagochtend 21 en 28 april kun je met je kleintje naar de bios, bij de Mini Morning van VUE draait dan Bing in de bioscoop. Deze filmochtenden in de bios zijn speciaal voor kleintjes, het licht staat een beetje aan, het geluid is minder hard en het zijn relatief korte films.

☆Op 24 april, 8 mei, 22 mei en 12 juni staat Museum Rotterdam in het teken van Party People Kids en hosten ze speciale museumdagen voor alle mini dancing queens, hip-hop dudes en muziekfans vanaf 6 jaar.

27 april is Koningsdag

☆27 april is de vrijmarkt in Utrecht (die op veel plekken al de nacht ervoor begint), er is een aantal plekken voor kinderen, zo heeft de vrijmarkt in Park Lepelenburg een eigen naam: Koningskinderen. In Amsterdam zijn het Vondelpark en het Artisplein traditioneel gereserveerd zijn voor kinderen.

☆28 en 29 april is het Uk en Puk Festival in Utrecht, een leuk theateruitje voor kleine kinderen in de meivakantie, ik schreef hier over een eerdere versie. Het Uk en Puk festival is in Theater Kikker in het centrum van Utrecht en Podium Hoge Woerd in De Meern.

☆28 april tot en met 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. De tentoonstelling Serieus grappig is al wat langer in Beeld en Geluid, die gaat over satire in Nederland. Op Leuk met kids kun je ook kaartjes winnen voor Beeld en Geluid in de meivakantie!

☆29 april tot en met 5 mei is het Taartrovers Film Festival in het Eye Filmuseum in Amsterdam.

☆1 mei is er het FamilieFest in Het Nieuwe Instituut, het thema is: Kraak Het Nieuwe Instituut. Kinderen gaan hutten bouwen in de tuin, families kunnen bijdragen aan een geheime radiozender, er is een workshop free running, een workshop graffiti en een escapetour.

☆1 tot en met 5 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen.

☆4 mei is het Kinderfestival in het Heracles Station in Almelo, met een show, stormbaan, ballon clown, springkussen, schminken en lekker eten.

☆Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals, Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival. Het Kinderbevrijdingsfestival in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam is speciaal voor kinderen.

Na de meivakantie

☆19 mei kun je met je kleintje naar de bios, bij de Kleuterbios van Pathé draait dan Casper & Emma op jacht naar de schat. Deze filmochtenden zijn speciaal voor kleintjes, het licht staat een beetje aan, het geluid is minder hard en het zijn relatief korte films.

☆11 mei is Reuring in de stad in Hengelo, een festival met historische activiteiten. Denk aan oude kinderspelletjes, nostalgische ijswagens, oldtimer auto’s en een schaapsherder.

☆11 en 12 mei is de Nationale Molendag, in heel Nederland kun je molens bekijken, een deel organiseert kinderactiviteiten.

☆17 tot en met 19 mei is het Pimpfestival in Oisterwijk. Je kunt hier gepimpte caravans en campers bekijken.

☆18 mei kun je met het WNF plastic vissen in de Amsterdamse grachten, Roos schreef eerder over plastic vissen.

☆Tot 19 mei is de Keukenhof open. Er is van alles voor kinderen. Tickets boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het goedkoper.

☆24 tot en met 26 mei is A Walk In The Park in Park Vreugd en Rust in Voorburg. Het is een cultureel stadsfestival met kinderprogramma, waarbij het park wordt verdeeld in Muziekpark, Theater en Kunstpark en Sportpark.

☆25 mei is de Veiligheidsdag in Almere, voor kleine fans van de politie, brandweer en ambulance.

☆25 en 26 mei is Keltfest in Vijfhuizen, dit festival neemt je mee terug naar de tijd van de Kelten. Er zijn ambachten, workshops boogschieten en smeden, demonstraties, markt en kinderactiviteiten.

☆26 mei is de Dag van Park op allerlei plekken in Nederland en België.

☆Tot 16 juni is kunstfestival Tweetakt in Utrecht, in het Centrum van Utrecht en in Groenekan.

Nog meer leuke uitjes

☆Zoek je een leuke speeltuin, met mooi weer of juist met slecht weer? Kijk dan even in mijn lijstje met de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland.

☆Wil je een paar dagen weg, maar niet te ver? Bij attractieparken als de Efteling en Duinrell kun je ook blijven slapen, door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je tussen de wilde dieren slapen, heel erg tof. Bij Vakantiepark Dierenbos staat juist alles in het teken van bosdieren.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.