De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag

Als de voorspelling uitkomt, dan wordt het in de meivakantie mooi weer. Voor deze update maakte ik een lijstje met leuke festivals en andere uitjes in de meivakantie. Maar daarnaast ook met andere ideeën om de kids bezig te houden met mooi weer. Natuurlijk geef ik ook nog wat Koningsdag tips.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Crea bea activiteiten

Tot mijn grote verbazing blijkt zoonlief van 7 heel goed met de naaimachine om te kunnen gaan, dat heeft hij op school geleerd. Daarom ging ik op zoek naar leuke handwerkprojecten die geschikt zijn voor kids.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Weet je waar de naam KAPLA voor staat? Het speelgoed is bedacht door een Nederlandse ontwerper en KAPLA is een afkorting van kabouter plankjes, leuk hè. Het is de absolute favoriet van onze kleine man. Deze octopus maakte hij na, maar meestal bedenkt hij zelf iets. Dat vind ik er ook leuk aan, hij is er zo creatief mee. En nu wil hij graag dat ik over zijn bouwwerken ga bloggen. Dus iedere keer als hij wat gebouwd heeft, dan moet ik een foto maken. Dan bedenken we samen de tekst en als de verzameling groot genoeg is zet ik het online. Ik vind het nu al leuk 🙂

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Gaan jullie op Koningsdag op de vrijmarkt staan, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te doen of verkopen op de vrijmarkt. Ga je gewoon lekker struinen, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt. Je vindt op Leuk Met Kids ook leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag.

Buitenspelen

Wij maakten weer een bucketlist voor de meivakantie, met heel veel leuke activiteiten om te doen. Dit keer zijn het vooral dingen om lekker buiten te doen. Natuurlijk is het weer veel te veel om allemaal deze meivakantie te doen, gelukkig duurt de lente nog lang ?

Wat is er fijner dan op een mooie zonnige dag met de kinderen naar het strand te gaan? Lekker wandelen of zwemmen in zee en vervolgens relaxen bij een strandtent, bij voorkeur met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland. Daarnaast maakt ik een lijstje met de leukste speeltuinen buiten en binnen.

Ieder voorjaar ga ik weer op zoek naar leuk speelgoed voor buiten. Sommige producten zijn zo tof of handig, dat je je afvraagt waarom niemand het eerder heeft bedacht. Deze flexibele opvouwbare emmertjes vind ik heel handig, die kunnen zo mee in je tas of in je koffer. Ideaal tijdens een dagje weg, maar ook in het vliegtuig. Met Stick-lets is speelgoed waarmee kinderen hun eigen hut bouwen van takken, of zelfs een heel kamp! De Met deze flexibele rubberen verbindingsstukken maak je namelijk takken aan elkaar. Het is heel klein, dus het kan altijd mee in je tas. Zoek je nog meer zomerspeelgoed? Kijk dan even naar mijn artikelen over buitenspeelgoed en zandbakspeelgoed.

Dagje Duinrell

We begonnen deze vakantie gelijk met een dagje Duinrell. We mochten bij de opening van de nieuwe La Place in Duinrell Plaza zijn. De kids vonden het natuurlijk heel tof om een handje te geven aan Rick en Lelie, de mascottes van Duinrell.

Het is sowieso relaxed om na een dagje uit met de kids niet met honger naar huis te gaan, maar eerst even rustig te eten. Wat ik fijn vind aan La Place is dat je er ook wat gezonds kunt eten. Niet dat de kids dat deden, want als het feest is ga je voor een verse pizza. Met komkommertjes en tomaat erbij, dat dan weer wel. Maar ik ging voor lekker veel geroosterde groenten 🙂

Na het eten gingen de kids nog even naar de speeltuin, terwijl wij op een bankje van de zon genoten. Wil je onze hele dag in Duinrell zien, kijk dan even naar mijn uitgelichte stories op Instagram.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Duinrell zelf is voor mij pure nostalgie, ik woonde er als kind in de buurt. We zijn er al eens een weekendje geweest, er zijn leuke dingen voor jonge kids en een toffe speeltuin. Ik schreef toen een artikel met tips voor Duinrell met jonge kinderen.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Nog meer lente uitjes

Een aanrader met kids: de Hortus. In de meeste universiteitssteden is er wel een, zo’n stukje groen in de stad. We gingen de afgelopen tijd een aantal keer naar de Hortus Botanicus in Amsterdam. De kinderen leerden over al die bijzondere planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten. Ik was vooraf benieuwd of het ze wel zou boeien, maar waren allemaal enthousiast.

Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen. Bij Oerrrr speelnatuur kun je lekker vies worden. Ook leuk in het bos: een kabouterpad wandelen.

Een dagje Amsterdam is altijd leuk. Op onze pagina over Amsterdam met kids vind je heel veel tips voor een bezoekje aan de hoofdstad met het hele gezin.

Nog een paar van mijn favoriete lente uitjes:
☆Bij pannenkoekenrestaurant het Jagershuis in Lage Vuursche spelen de kinderen in een fantastische houten speeltuin.
☆Bij de Gerrithoeve in Oisterwijk is een mooie speeltuin buiten. Bij slecht weer spelen ze in een heuse zandspeeltuin binnen. Daarnaast kun je er wat eten.
☆De Fruittuin van West in Amsterdam, waar je behalve fruit ook plek om te spelen, kippen, een restaurant en een winkeltje hebt. Het is echt zo’n heerlijk dorps plekje aan de rand van de stad.
De Wildste Tuin bij Emmeloord heeft zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Echt zo’n plek voor kinderen die graag ravotten in de natuur.

De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids