De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids

De scholen gaan weer open, maar kinderen zijn de komende tijd nog steeds ontzettend veel thuis. Daarom laat ik jullie in deze Leuke Update weer heel veel tips voor thuis zien. Maar natuurlijk zijn er ook weer nieuwtjes en musthaves en voor kids.

Wat zijn de kinderen er aan toe om weer naar school te gaan. Wij ouders vanzelfsprekend ook wel een beetje, al vind ik het ook wel een beetje spannend. Maar hoe fijn is het om even ongestoord te kunnen werken. En wat gaan we ze dan missen als ze naar school zijn 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Welkom bij de club

Vorige maand werd ik 40. Dit jaar wilde ik weer eens een verjaardagsfeest geven, want 40 is een mijlpaal. De afgelopen jaren vierden we alleen de verjaardagen van de kinderen uitgebreid, dus het mag ook wel weer eens. Maar dat gaat hem dus voorlopig even niet worden. Nou ja, ik ga maar vast een datum prikken voor een tuinfeest in de zomer van 2021!

Grappig, van vrienden kreeg ik meerdere keren te horen “welkom bij de club”. Ik moet nog even uitvinden wat dat precies betekent ?

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids

IJsjes enzo

Omdat we veel bakken, besloten we een tijd geleden om een KitchenAid keukenmixer aan te schaffen. Hij is niet goedkoop, maar hij werkt zo ontzettend fijn. En hij gaat lang mee, zeggen vrienden. Toen we hem kochten hadden we al gezien dat je er ook een roomijsmaker bij kunt kopen. Ik wist dus wel wat ik voor mijn verjaardag wilde 🙂 Het fijne van een ijsmaker is dat je wat gezonder ijs kunt maken. De kom moet minimaal vijftien uur in vriezer, als je hem er uit haalt en de machine een half uurtje laat draaien is het ijs klaar. Met fruit en yoghurt als basis en een beetje agavesiroop als zoetmaker, is het een stuk minder vet en zoet dan ijs uit de winkel. De kinderen hadden “nog nooit zulk lekker ijs geproefd”. KitchenAid is te koop bij de Bol.com en Fonq.

Kitchenaid ijsmachine, je maakt hiermee van je keukenmixer een ijsmaker

Er is een nieuw zomerdrankje: Dalgona koffie. Het is een laag melk, met een zoete laag koffie crème er over heen. De recepten die ik online vond waren me iets te zoet. Ik besloot daarom zelf wat te experimenteren en maakte twee versies.

Dalgona koffie met losse crème: doe in een maatbeker 1 eetlepel water, 2 theelepels koffiepoeder en 2 theelepels agavesiroop (of koffie). Klop dit met een elektrische garde tot een dikke crèmelaag. Doe een paar ijsklontjes en 250 mililiter melk in een beker, schep daarop de crème.

Dalgona koffie met crème er doorheen: doe in een maatbeker 1 eetlepel water, 2 theelepels koffiepoeder en 2 theelepels agavesiroop (of koffie). Klop dit met een elektrische garde tot een dikke crèmelaag. Voeg nu voorzichtig 250 mililiter melk toe, steeds een beetje terwijl je doorgaat met kloppen. Doe een paar ijsklontjes in een beker en voeg het koffiemengsel toe.

de leuke update 30 dalgona ijskoffie

Foto’s veilig bewaren

Je moet er toch niet aan denken: doordat je telefoon kapot gaat, kwijtraakt of een fout maakt tijdens een update, ben je opeens je foto’s kwijt… Maar ook ik maak te weinig handmatige backups van de kinderfoto’s. Daarom heb ik nu op mijn telefoon een automatische backup.

Familie foto's veilig bewaren zo maak ik een automatische foto backup

Terug naar school

De school van je kind verwacht dat je thuis tijdens de Corona uitbraak thuisonderwijs geeft. Dat betekent niet dat er nu verwacht wordt dat je thuis hetzelfde programma draait als op school. Maar het is wel handig om een plan te maken. Alleen al omdat veel kinderen het beste gedijen bij een vaste structuur. Met deze tips kun je thuisonderwijs voor iedereen een beetje leuk houden.

Bij de lente en zomer horen bloemen. Deze  bloemen te knutselen van papier zijn dus hartstikke leuke voor de juf of meester, of voor Moederdag en Vaderdag.

Bloemen knutselen van papier en karton

Toen ik deze foto deelde op Instagram kreeg ik heel veel vragen waar de rugzakken vandaan komen. De gele rugzak van dochterlief is van Petit Monkey, het eigen merk van psikhouvanjou. De rugzak met de bliksemwolkjes is van Engelpunt. Beide zijn gemaakt van petflessen.

leuke rugzakken voor kinderen

Moederdag en Vaderdag

Moederdag en Vaderdag komen er weer aan! Dat is natuurlijk altijd een mooie gelegenheid om te knutselen. De laatste jaren verzamelden we heel veel knutseltips voor Moederdag en Vaderdag.

Zoek je nog meer leuke cadeau ideeën voor Vaderdag of Moederdag? Kijk dan even naar onze artikelen met cadeautips voor moeders en cadeautips voor vaders.

Moederdag en Vaderdag komen er weer aan

De lente en zomer bieden sowieso volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes en vogels spreken tot de fantasie om na te maken. Bloemen kun je namaken, maar je kunt er ook mee knutselen. Ik maakte daarom een overzicht met heel veel leuke knutselideeën voor de lente en de zomer.

Prachtig zijn ze: stoepkrijttekeningen op straat, waarmee kinderen buurtgenoten een hart onder de riem steken. Dit vlinder kunstwerk kwamen we tegen op straat, zo mooi. Stoepkrijttekeningen kunnen echte kunstwerkjes zijn. Een kunstwerkje waar je even van kunt genieten, tot de regen het wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening! Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

Mooie acties om elkaar te helpen

Wat zijn er veel hartverwarmende initiatieven in deze heftige tijd, vaak ook nog door kids verzonnen. In deze blog laat ik een aantal van deze acties zien, allemaal acties om elkaar te helpen.

Je moet natuurlijk zeker de hele lijst even bekijken, maar er één die ik er ook hier graag uit wil lichten. Voor zorgverleners is er een nieuw fonds: Geef voor Zorgverleners. Als helden in de zorg zelf Corona krijgen, zorgt dit fonds dat ze niet ook nog financiële problemen krijgen. Kun jij wat missen, dan kun je ze steunen via geefvoorzorgverleners.nl.

Onze twee meiden deden mee aan deze leuke Instagram challenge. Kies een woord uit “IF MANY LITTLE PEOPLE, IN MANY LITTLE PLACES, DO MANY LITTLE THINGS, WE CAN CHANGE BIG” en beeld het uit. De foto’s worden verzameld door de kids van de mensen achter Banana Surfboard en gebundeld in vrolijke collages, waarmee ze aandacht vragen voor een schone zee. Corrien en ik hadden een gezellige anderhalve meter date, terwijl de meiden IF en WE vormden.

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids

Wonen met kids

Een schutting is nieuw al vaak niet mooi, maar onze verzakte en groen uitgeslagen schutting was echt lelijk. Rechtzetten is geen optie, vervangen is zonde. We hebben overwogen om de hele schutting te verven, maar het is de vraag of de planten tegen de schutting dat overleven. Daarom besloot ik een patroon op de schutting te schilderen, mooi en makkelijk. Door het drukke patroon zie je veel minder dat de schutting scheef is. Zo kunnen we er nog een aantal jaar mee doen!

Houten schutting verven en opknappen: een kleurrijke blikvanger in de tuin

Zou ik dan nu eindelijk de rust hebben om die stapel tijdschriften te gaan lezen? Of bedenk ik meteen weer een nieuw project zodra ik daar zit ?

Curver jute manden

Curver heeft een nieuwe lijn stijlvolle manden genaamd Jute. Ze zien er uit alsof ze geweven zijn, maar ze zijn gemaakt van gerecycled kunststof. We kregen ze van Curver en eerlijk gezegd heb ik al heel veel plekjes bedacht waar ze ideaal zijn 🙂 Voorlopig zitten er tijdschriften (boven) en knutselpapier (onder) in, maar ze passen ook prima in onze badkamer, keuken, kinderkamers of slaapkamer. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij Bol.com en Kwantum, bij die laatste niet online.

Curver jute manden

Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij ons op school zijn ze enorm met de natuur bezig. In onze tuin hangen daarom al een paar door de kids geknutselde insectenhotels. Het prachtige bijenhotel kregen we van Capi Europe, het krijgt een ere plekje in de tuin. In dezelfde lijn zijn er ook design vogelhuisjes. De stijlvolle lijn bestaat uit recyclebare producten. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Capi Europe design bijenhotel of vogelhuisje

Buitenspelen in de tuin

Dit is bij ons de grote hit in de tuin: een klittenband dartspel van BS. Ook kleintjes kunnen leuk mee doen, door de regel hoe ouder hoe verder weg je moet staan. Alleen die regel moet niet voor mij gelden, want ik word zo al dik ingemaakt 😉 In het spel zit een opblaasbare schijf, je kunt het dus ook plat op vakantie meenemen. Ik kocht het spel bij Bol.com.

Vinden jouw kids het lastig om zich in de tuin te vermaken? Kort geleden schreef ik een artikel met tips om kids te stimuleren om buiten te spelen in eigen tuin.

klittenband dart

Lezen met kids 

Het dikke vaderlandse dierenboek

Wilde dieren heb je niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland. Het dikke vaderlandse dierenboek gaat over al die interessante Nederlandse dieren. Van ieder dier lezen kinderen eerst een informatief verhaal op rijm. Daarna volgt er een dubbele bladzijde vol weetjes. Zoonlief is bepaald geen boekenwurm, maar dit boek heeft hij al een aantal keer uit zichzelf gepakt. Die vier bladzijden per dier zijn lekker overzichtelijk, die kan hij even lezen. En al die weetjes vindt hij fantastisch. Voorlezen kan vanaf ongeveer 6 jaar, voor zelf lezen moet je wel goed kunnen lezen. Het is te koop bij Bol.com.

Het vierkante strandlaken kocht ik bij de Hema. Dat leek me wel handig, voor al die keren dat we deze zomer met de kids in het park zitten. De rugzak met de bliksemwolkjes is van Engelpunt.

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids | het dikke vaderlandse dierenboek

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids | het dikke vaderlandse dierenboek

Het Gouden Blad

Corrien las met haar kids Het Gouden Blad. Het is een boek met een verhaal én een lust om naar te kijken. Voor jong en oud. Het verhaal begint in de ontluikende lente en is daarom perfect om nu te lezen. We leren wat over bladgoud, maar ook wat er kan gebeuren als je alleen maar aan jezelf denkt. En dat daardoor toch niet alles verloren hoeft te zijn. Soms krijg je een tweede kans – ook een fijne boodschap. De simplistische maar gelaagde illustraties nodigen steeds uit om goed te kijken. Zij vertellen het verhaal. Een mooi en bijzonder atypisch prentenboek dat zowel kind als voorlezer boeit! Het Gouden Blad is te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids | het gouden blad

De Leuke Update #30 | nieuwtjes en musthaves voor kids | het gouden blad

Kijken met kids

De bioscoop is momenteel gesloten, maar er zijn natuurlijk wel allerlei nieuwe films. Daarom kun je bij Pathé Thuis veel bioscoopfilms nu al thuis zien, bijvoorbeeld Kruimeltje en de strijd om de goudmijn en Mees Kees in de Wolken.  Lees ook: de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren.

De Leuke Update - Frozen 2

Spelletjes voor kids

We doen meer spelletjes dan ooit. Daarom hebben we ook weer wat nieuwe tips kunnen toevoegen aan ons overzicht van spelletjes voor alle leeftijden.

Puzzel van de wereld

Djeco heeft hele mooie stevige puzzels, in een leuke stevige doos. Deze puzzel “reis rond de wereld” is een leuke manier om de kaart van de wereld te leren kennen. Er zit een poster bij waar je puzzel op kunt maken. Ook krijg je er een boekje bij met de namen van de bezienswaardigheden op de wereldkaart. De puzzel heeft 600 stukjes en is voor kinderen vanaf 6 jaar. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Djeco puzzel reis rond de wereld, voor kinderen vanaf zes jaar

Hubelino spelletjes

Hubelino heeft verschillende spelletjes op een soort Duplo bordje. Handig als op vakantie bent of lekker in de tuin wil zitten. Het spel Kleurendomino is een variant op Domino en Vier Op Een Rij, voor kinderen vanaf 4 jaar. Je moet proberen om 4 kleuren op een rij te maken, dan krijg je een punt. Je mag een steen plaatsen als een van de kleuren hetzelfde is als een liggende steen. Het spel is afgelopen als je geen steen meer kan aanleggen of er geen plek meer elders op het bord is. De winnaar is de speler met het meeste aantal punten, dus vier op een rij lijnen. Het spel is een combinatie van geluk en tactiek, waardoor ook kleintjes kunnen winnen van hun oudere broer of zus. Kleine meis vond het dan ook erg leuk. De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

Hubelino Knobelspiele is een variant op Regenboogdomino en Vier Op Een Rij

Story Cubes

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. De kinderen doen het ook af en toe op school, ze zijn er veel beter in dan wij. Ze maken de meest prachtige verhalen 🙂 Story Cubes zijn voor kinderen vanaf 6 jaar en te koop bij Bol.com.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken

De slimste mens ter wereld bordspel

De slimste mens ter wereld Junior werkt net als de tv quiz. Alleen hier bepaalt de finale de winnaar, in plaats van wie er naar huis gaat. Je verdient seconden door goede antwoorden te geven en er gaan seconden af als je nadenkt over een antwoord (behalve in de eerste ronde). De winnaar speelt in de finale de secondes weg van de andere finalist. Het is echt een spel voor kinderen die gek zijn op weetjes, zoonlief vond dit spel dan ook erg leuk. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar en te koop bij Bol.com en Blokker.

De slimste mens ter wereld Junior bordspel

Azul zomerpaviljoen

Vorige maand schreven we al over het gewone Azul bordspel. Nu is er ook een nieuwe variant, Azul Zomerpaviljoen. De spelregels zijn hetzelfde als met de gewone versie. Hier werk je echter niet met een betegelde muur, maar je probeert sterren te vullen. Daardoor is er nog wat meer variatie en is het spel nog wat tactischer, dat vonden onze mannen erg leuk. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar en online te koop bij Bol.com.

bordspel Azul Zomerpaviljoen” width=”420″ height=”420″>

Switch spellen voor kids

We hebben sinds een tijdje de Nintendo Switch. In deze tijd maken Dennis en de kinderen daar natuurlijk meer gebruik van dan normaal. Dennis schreef eerder al een blog over de Nintendo Switch. Inmiddels heeft hij alweer flink wat nieuwe spellen aan de blog toegevoegd.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir (PEGI 7) is een ontzettend leuk spel, waar de nadruk vooral ligt op het zoveel mogelijk knock out slaan van Romeinen. De missies in de levels zijn niet heel lastig te behalen. Het vechten vergt wel enige oefening, omdat je nogal veel speciale moves nodig hebt, die je niet oneindig kunt inzetten. De grappen zijn zoals je gewend bent van de stripverhalen en je kunt zelfs op Everzwijnenjacht. Het spel is vooral leuk als je het samen speelt. Dan kan je de specifieke technieken van Astrix en Obelix goed toepassen in de gevechten.

Lego Marvel Super Heroes 2

Zoonlief is LEGO fan, dus van Sinterklaas kreeg hij LEGO Marvel Super Heroes 2 (PEGI 7). In dit spel kun je kiezen uit heel erg veel superhelden. De specifieke eigenschappen van de karakters heb je allemaal nodig om verder te komen in het spel. Het vergelijkbaar met LEGO spellen op de eerdere Nintendo spelcomputers, zoals Batman op de Wii. Wederom zit het vol goede grappen en mooie levels. Soms is het echter wat chaotisch spelen en moet je lang zoeken om verder te komen, omdat niet alle oplossingen even voor de hand liggen. Desalniettemin een leuk spel.

Voorzichtig vakantieplannen maken

De ene kan niet wachten om weer op vakantie te gaan, de ander is van plan deze zomer een staycation te houden. Op Instagram vroeg ik wat jullie plannen zijn. Tot nu zegt een kleine zestig procent deze zomer op vakantie te willen gaan. De rest zegt thuis te willen blijven. Grappig, mijn artikelen over kindvriendelijke campings in Nederland en vakantiehuisjes in Nederland worden opeens heel veel gelezen door jullie ?

Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat

Thuis spelen enzo

De lockdown vanwege het Corona virus stimuleert mensen om creatieve oplossingen te bedenken. Zo verschijnen er opeens heel veel leuke workshops, veelal gratis. Ik maakte daarom een lijstje met de leukste online workshops en activiteiten.

Het is best een uitdaging om je kinderen rondom het huis te vermaken. Daarom maakte ik een lijst met heel veel tips om kinderen thuis te vermaken, zowel binnenshuis als rondom het huis.

Nu je thuis moet blijven wil je graag dat de kinderen in je eigen tuin spelen. Maar veel kinderen vinden het moeilijk om zich in de tuin te vermaken. Zeker als het een kleine tuin is. En al helemaal als je kinderen wat ouder zijn. Met deze tips maak je buitenspelen in je eigen tuin leuk voor kinderen.

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes en musthaves voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor thuis, voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

En voor nu: fijn weekend!

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids