De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

Wat zijn er de afgelopen jaren veel leuke nieuwe kinderfilms verschenen! We maakten een overzicht van onze favoriete kinderfilms.

Bij al deze films zet ik de officiële Kijkwijzer leeftijdsinschatting, dit blijft een inschatting. Sommige films voor alle leeftijden kunnen voor peuters en kleuters nog steeds best een beetje spannend zijn, terwijl sommige 6 plus films voor kleintjes al hartstikke leuk zijn.

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren. Wat zijn er de afgelopen jaren veel leuke nieuwe kinderfilms verschenen! We maakten een overzicht van onze favoriete kinderfilms.


Kinderfilms uit 2024


De Legende van Familie Vos – februari 2024

Er is weer een nieuwe film over de Familie Vos in de Efteling. In 2021 heb je misschien De expeditie van familie Vos gezien, daarover hieronder meer. Bij de Legende van Familie Vos (alle leeftijden) komen Teun, tante Ada, oom Rikkert en beveiliger Cor weer terug. Nieuw zijn YouTube-ster Ronny Ruygh en Jamie de dochter van Efteling directeur Indra.

Er gebeurt weer wat geks in de Efteling. Dit keer lijkt er een spook te zijn. Ronny biedt zijn hulp aan als spokenvanger, maar dan wil hij wel YouTube filmpjes kunnen maken. De nuchtere Indra vindt dat onzin, want spoken bestaan niet. Toch publiceert Ronny iedere keer filmpjes, waarmee hij Teun en Jamie weet te overtuigen op spokenjacht te gaan.

Dit is weer een film vol avonturen in de Efteling, zowel overdag als in de nacht. Onze kids van 9 en 12 jaar vinden de film leuk. En door de prachtige beelden van de Efteling vinden wij het ook leuk om mee te kijken. De film draait vanaf begin februari in de bioscoop, dus ook in de voorjaarsvakantie.


Kinderfilms uit 2023


Wonka – december 2023

De film Wonka (6 jaar en ouder) gaat over Willy Wonka, uit Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl. Deze film speelt voor hij zijn chocoladefabriek opende. De jonge creatieve chocolatier Willy is klaar om de wereld te veroveren.

Willy gaat naar de stad om zijn chocoladewinkel te openen, maar stuit op een chocoladekartel. Sterker nog, hij komt flink in de problemen. Maar juist daardoor ontmoet hij nieuwe vrienden. Samen laten doen ze er alles aan om de stad zijn fantastische chocolade te laten proeven.

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren. De film Wonka (6 jaar en ouder) gaat over Willy Wonka, uit Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl. Deze film speelt voor hij zijn chocoladefabriek opende. De jonge creatieve chocolatier Willy is klaar om de wereld te veroveren.

Wonka is een kleurrijke film met fantasievolle beelden. De creatieve chocoladewereld van Willy doet denken aan Alice in Wonderland. Het is een feelgood film vol grappen. We zagen de film in de art-deco bioscoop The Movies, die past prachtig bij de sfeer (daarover meer op Instagram).

Als je kinderen groot genoeg zijn, dan zou ik zeker naar de Engelstalige versie met Nederlandse ondertiteling gaan. In deze musical wordt veel gezongen en zulke liedjes zijn altijd het mooist in het Engels. Daarnaast zit de Engelse tekst vol creatiefs, zonde om te missen. Ook leuk: je kunt de liedjes thuis luisteren via Spotify.

Wonka is van de makers van Paddington. Dat is goed te zien, het heeft dezelfde sprookjesachtige winter sfeer. Wonka draait vanaf 13 december 2023 in de bioscoop. De kinderen zitten er nu helemaal in, dus ergens deze vakantie gaan we ook Charlie and the Charlie and the Chocolate Factory nog thuis kijken via Pathé Thuis.

Teddy’s Kerstfeest – december 2023

Teddy’s Kerstfeest (alle leeftijden) gaat over vriendschap en de ware betekenis van kerst. Maria ziet op de winterkermis een hele mooie teddybeer, die ze graag wil winnen. Dat lijkt te lukken, maar de beer blijkt te leven en steekt er een stokje voor. Teddy de beer wordt door iemand anders meegenomen. Maar dan krijgt Teddy spijt… Teddy’s Kerstfeest draait vanaf 13 december 2023 in de bioscoop. Lees meer over deze en andere kerstfilms.

Dancing Queen – oktober 2023

Noorse (Nederlandstalige) film over de onzekere Mina. Als Youtuber E.D.Win bij haar in de klas komt, is ze meteen verliefd. Ze schrijft zich in voor de dans auditie die hij organiseert. Eén probleem: Mina kan niet dansen.

Gelukkig helpen haar oma en haar beste vriend Markus haar. Tot haar eigen verbazing wordt Mina nog geselecteerd ook én wordt ze met E.D.Win een danskoppel. Maar E.D. Win blijkt niet heel aardig…

Ons meisje van 9 jaar vond de film prachtig, onze jongen van 11 jaar vond de film een beetje saai, hij houdt meer van actie. Zelf vonden we de film ook mooi. Dancing Queen bespreekt thema’s als vriendschap, onzekerheid en body positivity. En we houden wel van de sfeer van Noorse films. Wat ons betreft een aanrader, ook om je zoon mee te nemen 😉

De film Dancing Queen heeft een kijkwijzer voor alle leeftijden, maar wij zouden zeggen vanaf 8 jaar. Deze film draait vanaf oktober 2023 in de bioscoop en gaat in première op Cinekid Festival.

Kiddo – juli 2023

Kiddo is een roadmovie over een bijzondere moeder en haar elfjarige dochter. Moeder Karina heeft een carrière in Hollywood en doet haar eigen stunts, althans dat zegt ze. Dochter Lu woont in een pleeggezin. Dan haalt haar moeder haar opeens op voor een spannende roadtrip naar haar oma in Polen. Tijdens deze trip sleept Karina Lu mee in haar Bonnie & Clyde fantasie. Op haar beurt is Lu heel blij om bij haar moeder te zijn, maak vaak ook in verwarring. En vol schuldgevoel naar haar pleegmoeder, die niet weet waar ze is.

Maud bekeek de film met onze jongen van 11 jaar, tijdens de première in bioscoop de Filmhallen. Een mooie, spannende, beklemmende en bevreemdende film. En een film die aanleiding geeft tot een goed gesprek met je kind. Is de moeder gewoon bijzonder of heeft ze psychische problemen? Wat is eigenlijk normaal?

Wij vinden deze prachtige arthouse film een aanrader. Ook door de bijzondere muziek en de rauwe beelden in een vintage landschap. Kiddo heeft een kijkwijzer 6 jaar en ouder gekregen, waarschijnlijk omdat de film niet heel eng is. Aangezien het thema van de film best ingewikkeld is, raden wij de film vanaf 9 jaar aan.

Barbie – juli 2023

Barbie (9 jaar en ouder) is een leuke film voor jong en oud, maar stiekem ook heel kritisch. Ik heb veel gelachen, net als dochterlief. De film gaat over de stereotypische Barbie die leeft in Barbieland. Een wereld waarin iedereen altijd vrolijk is en geniet. Maar het is ook een oppervlakkig bestaan. 

Dan wordt Barbie uit het niets bang voor de dood. En haar voeten staan niet meer in een houding om hakken te dragen. Daarom vertelt Weird Barbie haar over de echte wereld. In de echte wereld ziet Barbie dat ze inderdaad een oppervlakkig bestaat heeft geleid. En dat er veel leuke dingen zijn in de echte wereld, maar ook veel uitdagingen.

De nog oppervlakkige Ken reist haar achterna en ontdekt dat de echte wereld vooral een mannenwereld is. Als hij terugreist naar Barbieland dreigen de Kennen het land over te nemen, maar daar steken de Barbies een stokje voor. Uiteindelijk krijgt Barbie de kans om verder te leven als echt mens en kiest ze ook voor het echte leven. 

De Kijkwijzer voor Barbie is 9 jaar en daar ben ik het wel mee eens, omdat de film te ingewikkeld is voor echte kleintjes. Vooral het feminine Barbieland en de masculine echte wereld leveren heel veel leuke plotwendingen en hilarische grappen op. Er wordt de samenleving een mooie spiegel voorgehouden en ik snap dat dit een cultfilm gaat worden. Deze kinderfilm draait nog in de bioscoop.

Superkat Maurice – april 2023

Superkat Maurice (6 jaar en ouder) is een sluwe kat. Hij heeft met de jongen Mees en een groep pratende ratten een lucratief zaakje opgezet. Superkat Maurice en Mees zijn namelijk rattenvangers, of doen eigenlijk alsof. Zo trekken ze tussen dorpjes en steden en verdienen goed geld. Tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen. Daar zijn geen ratten en helaas ook al geen eten… Al snel komen ze burgemeestersdochter Olivia tegen, met wie ze het mysterie proberen op te lossen. En dan blijkt Maurice toch liever dan hij ook zelf dacht.

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren. Wat zijn er de afgelopen jaren veel leuke nieuwe kinderfilms verschenen! We maakten een overzicht van onze favoriete kinderfilms. Kiddo is een roadmovie van een bijzondere moeder en haar elfjarige dochter. Superkat Maurice (6 jaar en ouder) is een sluwe kat.

We mochten bij de première in bioscoop Tuschinski zijn, de foto’s deelden we op Instagram. We vonden het een ontzettend leuke en spannende film. Zo’n kinderfilm waar ook leuke grappen voor volwassenen in zitten. De film is van de co-writer van Shrek en heeft ook iets sprookjesachtigs. Deze film speelt in een historische setting. Ik zou zeggen in de Oostenrijkse bergen in de 19e eeuw. Oh ja en het is een prachtig getekende animatiefilm. Wat ons betreft een absolute aanrader dus! De film is inmiddels te koop en te huur via Bol.com en via Pathé Thuis.

Asterix & Obelix in het Middenrijk – februari 2023

Er is een nieuwe Asterix film, dit keer met echte mensen. Asterix & Obelix in het Middenrijk (6 jaar en ouder) speelt in het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is gevangen genomen en haar dochter vraagt de Gallische helden om hulp. Asterix en Obelix willen de prachtige prinses natuurlijk graag helpen. Na een doldwaze reis over de halve wereld, komen ze net op tijd in China aan. Waar ze natuurlijk ook Julius Caesar weer tegenkomen.

De film is heel trouw aan de stripboeken. Met humoristische conversaties, zoals in de strips. En de karakters en scènes worden lekker uitvergroot. Denk aan Romeinen de lucht in slaan en het piratenschip dat gehalveerd wordt. En toch zijn de karakters geen tot leven gekomen stripfiguren, maar heel menselijk.

Deze film is de duurste Europese productie ooit en dat zie je er aan af. Met spectaculaire landschappen en veldslagen, die overigens nooit expliciet zijn, net als in de strip. Voor zoonlief was de rol van Zlatan Ibrahimović als Romeinse legionair Antivirus een mooie toevoeging. Zelf vonden we Frank Lammers als stem van Obelix erg grappig.

De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com. En voor de Asterix fans is er ook een nieuw Asterix album behorend bij deze film (bij Bol.com en bij Libris).

Kleine All – De Menselijke Antenne – februari 2023

Als de ouders van All gaan scheiden, verhuist hij met zijn vader naar een deprimerende flat. In de flat komt All opmerkelijke mensen tegen. Dan ontmoet hij opeens het buitenaardse meisje Marieke. Maar al snel moet All Marieke redden uit de klauwen van een schurk. Toch blijkt dat ook Marieke All moet helpen. Namelijk om zijn gevoelens onder woorden te brengen.

Kleine All – De Menselijke Antenne (6 jaar en ouder) is een Scandinavische kinderfilm, een Noorse en Deense coproductie. Kleine meis vond de film mooi en indrukwekkend. Het verhaal is mooi in elkaar gevlochten. Een tikkeltje bizar, maar dat is juist leuk. Deze arthouse film is te huur en te koop via Pathé Thuis en bij Bol.com.

Lampje – januari 2023

VPRO familieserie Lampje (9 jaar en ouder) is een prachtige film voor wat oudere kinderen, tieners en volwassenen. In welke tijd Lampje zich afspeelt wordt niet gezegd, maar ik vermoed rond 1900.

Lampje is de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter. Haar vader wil niet helemaal deugen volgens de normen van die tijd. Daardoor wordt Lampje uit huis geplaatst. Ze moet gaan werken in een eng huis. Al snel wordt ze vrienden met de bijzondere bewoners, waaronder een jongen met een vissenstaart.

Wij keken deze magische serie op een regenachtige zondagmiddag en -avond. De vier delen samen duren ongeveer 3 uur. Nog leuker is om eerst het boek van Annet Schaap te luisteren of lezen (bij Libris of bij Bol.com). Maud en ons kleine meisje vonden het boek prachtig. Ikzelf en onze kleine jongen keken alleen de film. De serie is te kijken via de NPO.


Kinderfilms uit 2022


SuperHond & TurboKat – november 2022

In deze animatiefilm wordt Buddy vanuit 1969 naar het nu gestuurd, door zijn baasje die wetenschapper is. Hij komt terecht in een stadje waar de gemene agent Peck dieren verboden heeft. Als hij dieren tegenkomt, sluit hij ze op. Al snel is Buddy de raket kwijt en gaat op zoek naar zijn baasje. In die zoektocht komt hij Felix tegen, alias TurboKat. Al snel verandert Buddy in Superhond. Samen met een groep andere dieren gaan ze het gevecht aan tegen agent Peck. Maar dan blijken ook niet alle dieren betrouwbaar…

Zoon van 11 jaar en dochter van 8 jaar vonden SuperHond & TurboKat (6 jaar en ouder) erg leuk. Wij raden de film aan voor kids op de basisschool. Te huur en te koop via Pathé Thuis.

Strijder – juli 2022

De Rotterdamse vriendjes Dylan en Youssef zijn helemaal gek op voetballen. Later willen ze profvoetballer worden en nu willen ze samen de Touzani Cup winnen. Maar dan krijgt Dylan een ongeluk. Hij blijkt een dwarslaesie te hebben en kan niet meer lopen. Dat wil hij niet accepteren, hij gaat keihard trainen. In zijn hoofd helpt zijn grote geld Soufiane Touzani mee. Ook zijn vriendinnetje Maya helpt hem uitzoeken wat er nog wel kan. Zou hij dan toch nog mee kunnen doen aan de Touzani Cup?

Strijder (6 jaar en ouder) is best wel een heftige film. Het is voor kinderen natuurlijk shocking dat je zoiets kan overkomen. Dat is indrukwekkend voor kinderen, maar ook heel leerzaam. Tegelijkertijd zijn de vriendschappen tussen de kinderen natuurlijk heel herkenbaar. Te koop en te huur bij Bol.com en bij Pathé.

KNOR – juli 2022

Babs woont met haar ouders in een huis met moestuin, waar ze elke dag uit eten. Met haar vriend Tijn speelt ze veel in de schuur, maar die schuur moet ze opgeven als haar opa uit Amerika komt logeren. Opa kent ze niet en in eerste instantie is ze niet dol op hem. Totdat hij haar voor haar verjaardag een varkentje cadeau doet. Het varkentje Knor mag alleen blijven van haar ouders als hij zich gedraagt, daarom moet hij op een puppycursus.

Ondertussen krijgt Babs een steeds betere band met opa, omdat ze samen voor Knor zorgen. Wat Babs echter niet weet is dat Opa een ander plan heeft met Knor. Hij wil namelijk zijn vlees gebruiken voor worstjes, om mee te kunnen doen aan de Worst-van-de-Eeuw-wedstrijd. Een competitie waar hij 25 jaar geleden aan heeft meegedaan en toen werd geschorst. Nu wil hij zijn trofee alsnog opeisen met verse worstjes van Knor.

Een stop motion film is weer eens wat anders en deze film is heel goed uitgevoerd. Daarnaast gaven veel bekende acteurs hun stem aan de film, zoals Loes Luca, Kees Prins en Julia van Houten. Een aanrader voor de kleinere kids tot ongeveer 8 jaar. De animatiefilm KNOR (6 jaar en ouder) won verschillende Gouden Kalveren. De film is te koop of te huur via Bol.com en via Pathé Thuis.

Shabu – mei 2022

De veertienjarige Shabu jonge woont in de Peperklip in Rotterdam-Zuid. Zijn droom is om muzikant te worden, maar hij heeft de auto van zijn oma total loss heeft gereden. Daarom moet hij deze zomer hard werken om geld te verdienen. De documentaire laat zien hoe hij dat met vallen en opstaan doet. Pas als hij een concert organiseert loopt het echt goed.

We keken deze film met onze kids van 8 en 10, beide vonden het een mooie film en wij ook. Deze prachtige jeugddocumentaire Shabu (alle leeftijden) is een feelgood aanrader dus! Te koop en te huur via Pathé Thuis.

Sing 2 – februari 2022

Sing 2 is weer een hilarische feelgood film voor jong en oud met veel meezingers! Na zijn succesvolle shows wil Buster Moon naar Redshore City (soort Las Vegas) gaan. Hier wil hij een grote science fiction musical produceren met zijn groepje muzikanten. De foute mediamagnaat Jimmy Crystal gelooft in de musical, omdat Moon belooft Clay Calloway te strikken. Maar de beroemde muzikant (de stem van Bono) leeft als kluizenaar.

De voorbereiding gaat verre van soepel en de groep muzikanten moet allerlei opstakels overwinnen. Als alles lijkt te mislukken probeert Jimmy om Buster te vermoorden en de show stoppen. Ze verzinnen een plan om de show toch door te laten gaan en het is een groot succes.

Waar Sing 1 vooral gebruikt maakt van actuele pophits, maakt Sing 2 vooral gebruik van popklassiekers van onder andere van U2. Te huur en te koop bij Pathé Thuis en Bol.com.


Kinderfilms uit 2021


Captain Nova – december 2021

Captain Nova (6 jaar en ouder) begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd, om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Te koop bij Bol.com en Pathé Thuis.

Een jongen met de naam Kerstmis – november 2021

Dit prachtige boek is nu ook verfilmd door Netflix. En wat een fantastische film is dat, vol sprookjesachtige beelden en prachtige kleuren. Een jongen met de naam Kerstmis, gaat over de arme Nikolas. Zijn vader neemt deel aan een expeditie naar elfendorp Elfhelm en Nikolas blijft bij zijn gemene tante Carlotta. Wanneer Nikolas op zoek gaat naar zijn vader, loopt het allemaal heel anders dan verwacht (spoiler alert!). Uiteindelijk gaat Nikolas in Elfhelm wonen en groeit hij uit tot Vader Kerstmis, die de mensenkinderen cadeaus geeft. Het is een prachtig boek, waarin het geloof in hoop centraal staat. De slee van Vader Kerstmis werkt namelijk alleen als het magieniveau hoog genoeg is.

Deze film is voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook kleine meis van 7,5 jaar keek mee, nadat we eerst het boek hadden gelezen, dat maakte het voor haar denk ik minder eng. Sowieso raad ik natuurlijk iedereen aan om het boek eerst te lezen! Lees hier meer over het boek en het volgende deel uit de serie.

The Croods: een nieuw tijdperk – november 2021

Na de vulkaanuitbarsting in deel 1 (uit 2013, zie onderaan dit artikel) te hebben overleefd, zoeken de Croods naar een nieuwe plek om te leven. Geheel onverwacht, ze denken de laatste mensen op aarde te zijn, ontmoeten ze een ander gezin, de familie Betterman, letterlijk “betere mensen”. De Bettermans zijn duidelijk verder geëvolueerd en de verschillen tussen de beide families worden al snel duidelijk. Nog een toeval: deze familie kende ook de ouders van Guy.

Er volgt een aanval van Punch-Mokeys: wezens zo groot als een aap, maar met de kracht van een mens. Wederom moeten ze hun verschillen overbruggen om hun beider veiligheid te garanderen. Dit levert opnieuw allerlei wilde avonturen op. Vooral de uitvergroting van de duidelijke verschillen tussen de families levert regelmatig een lachsalvo op bij mij en de kinderen. Uiteindelijk leren de beide families en de Punch-Monkeys naast elkaar in vrede te leven. Dan kunnen Eep en Guy eindelijk officieel hun nieuwe leven samen beginnen, met de zegen van de conservatieve vader Grug. The Croods: een nieuw tijdperk (6 jaar en ouder) is te koop bij Bol.com en te huur bij Pathé Thuis.

Berend Botje en het mysterie van het ei – september 2021

Berend Botje is een stoer meisje. Ze stamt uit een familie van zeehelden die allemaal Berend Botje heten. Alleen papa is zeeziek, dus die maakt digitale zeereizen. Berend en haar vriend Teus vinden een bijzonder ei. De burgemeester stelt het ei tentoon om zelf aandacht te krijgen. Maar Berend weet van haar opa dat het om een bijzonder ei gaat dat alleen uitkomt op een eiland in een verre zee. Berend en Teus maken daarom een spannende tocht naar het eiland. Het is een heerlijke feelgood film voor alle leeftijden. Beide kids vonden het een leuke film en ik genoot van de prachtige kleurrijke beelden. En we moesten allemaal lachen om Berend en Teus, maar vooral om Thomas Acda in de rol van opa. Komt het dorpje in Berend Botje en het mysterie van het ei (alle leeftijden) je bekend voor? Dat kan kloppen, want de film is opgenomen in Landal Esonstad. De film is inmiddels te huur en te koop via Bol.com en Pathé Thuis.

Buurman & Buurman Bakken en Grillen – mei 2021

Er is weer een nieuwe film van de beroemde buurmannen. In Buurman & Buurman – Bakken en Grillen (alle leeftijden) hebben de buurmannen weer allerlei hilarische problemen. De film bestaat uit de bekende grappige losse filmpjes, duurt een uur en is totaal niet eng. Het is daardoor een ideale film voor het hele gezin. Dit keer gaan de buurmannen bakken en grillen. Je snapt het al, binnen en buiten barbecueën leidt tot een fikse brand. Ook maken Buurman en Buurman op een wel heel bijzondere manier ijs. Ik bekeek de film met dochterlief van zeven, ze moest weer zo schaterlachen. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

De expeditie van familie Vos – februari 2021

De expeditie van familie Vos (alle leeftijden) speelt zich af in de Efteling, alleen dat is natuurlijk al leuk. Ieder jaar gaat de familie Vos naar de Efteling, maar dit jaar is opa er helaas niet meer bij. Teun is bang dat dit de laatste keer is, want zijn moeder en tante zijn niet erg hecht. Al in het gehuurde huisje blijkt dat opa een speurtocht voor Teun heeft achtergelaten. De volwassenen geloven het niet, alleen tante Ada helpt Teun. Samen komen ze er achter dat de schat het bijzondere sprookjesboek van opa is. Dat boek is heel belangrijk, er is zelfs een kaper op de kust. De zoektocht wordt steeds spannender en langzaam raakt de familie betrokken.

Onze kids (7 en 9) vonden de film erg leuk. Door het hoge feelgood gehalte en de prachtige beelden van de Efteling keken we zelf ook beide met veel plezier mee. Deze film zou eigenlijk eerst in de bioscoop verschijnen, maar is meteen thuis te huur en te koop via Pathé Thuis. Daarnaast is de film als dvd te koop via Bol.com.


Kinderfilms uit 2020


Soul – december 2020

De Disney film Soul (6 jaar en ouder) gaat over je passie in het leven, je ziel. Joe is leraar jazzmuziek en wacht al heel lang op zijn doorbraak. Net als die doorbraak lijkt te komen overlijdt Jazz. Op op weg naar de hemel valt Jazz echter naar beneden, naar het hiervoormaals. Daar ontmoet hij een ongeboren ziel “#22”, die niet geboren wil worden. Ze beleven allerlei avonturen in het hiervoormaals en het echte leven. Joe ontdekt waar het echt om draait in het leven en de ongeboren ziel #22 ziet wat leven de moeite waard maakt. Uiteindelijk schenkt Joe letterlijk het leven aan #22. Door die daad van onbarmhartigheid hoeft hij van de bewakers van het hiervoormaals niet naar de hemel. Hij mag terugkeren naar de aarde! Daar maakt hij andere keuzes, hij jaagt niet meer zijn oude droom na.

Een prachtige film, ook voor volwassenen! Deze film is te koop bij Bol.com.

Jackie en Oopjen – oktober 2020

Kun je je nog de schilderijen van Marten en Oopjen herinneren, die heen en weer reizen tussen musea in Nederland en Frankrijk? Daarover is nu de kinderfilm Jackie en Oopjen (6 jaar en ouder) gemaakt. Deze twee schilderijen van een man en vrouw hangen in het Rijksmuseum. Oopjen wil uit het schilderij stappen, op zoek naar haar zusje Aaltje. In het museum komt ze Jackie tegen, wiens moeder in het museum werkt. Jackie besluit Oopjen mee naar huis te nemen, dat mag haar moeder natuurlijk niet weten. Terwijl het museum in paniek is vanwege het lege schilderij, beleven de dames avonturen. Oopjen went al snel aan de moderne tijd. Maar dan dreigt er gevaar. Een kunsthandelaar ontdekt wie Oopjen is en wil haar ontvoeren.

Het is een heerlijke film, opgenomen in het centrum van Amsterdam. Zo brengt deze film de geschiedenis prachtig tot leven. De jongens vonden het begin van de film vol clichés, maar vonden de film desalniettemin toch leuk. De meiden moesten juist lachen om die clichés. De film is thuis te huur en te koop via Pathé Thuis en via Bol.com

De Schooltuin – oktober 2020

De Schooltuin is echt zo’n feelgood documentaire, van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. De film is opgenomen in Amsterdam, maar overal in Nederland bestaan zulke schooltuinen. In de film worden kinderen een seizoen lang gevolgd. Je ziet ze in het voorjaar plantjes planten, die gedurende het seizoen volgen en ze uiteindelijk oogsten. Kinderen genieten van de moestuin en de dieren die er wonen. Wij mochten de film kijken en vonden het alle vier een heerlijke film. Sterker nog, manlief wil nu op zoek naar een moestuintje in de buurt! De film is nog niet op dvd of via streaming te bekijken.

Trolls Wereldtour – augustus 2020

Trolls Wereldtour (6 jaar en ouder) vertelt het verhaal van de 6 snaren. Elke snaar representeert een muziekgenre, van klassiek tot pop. Samen maken deze 6 gitaarsnaren alle muziek van de wereld. De 6 oertrollen besluiten uit elkaar te gaan, vanaf dan vormt iedere oertrol een muziekkaal rijk rondom een muziekgenre. Zo zijn er dus poptrollen en rocktrollen. Maar nu wil de koningin van de rocktrollen alle snaren weer bij elkaar brengen. Ze wil elke trol veranderen in een rocktrol en zo weer eenheid krijgen onder de trollen. Eerst lijkt het plan te lukken, maar dan weet de koningin van de poptrollen het te voorkomen. Helaas sneuvelen alle snaren daarbij. Dan blijkt dat de muzikaliteit niet langer voortkomt uit de snaren, maar eigenlijk al die tijd al in de trollen zelf zat. Eind goed al goed.

Het leuke aan deze film is dat je heel veel bekende muziek hoort, van zes verschillende stijlen (funk, country, techno, klassiek, pop en rock). Vaak zijn de teksten aangepast op de trollen en het verhaal. De rappende babytrol Tiny Diamond en de jodelende trollen vonden de kids hilarisch.

Als je de dvd met dance party edition hebt, dan is er ook bonus materiaal. Vooral de dancemoves op verschillende liedjes zijn leuk gedaan, je leert basisdansjes. Daarnaast kun je bij de dance party modus de liedjes meezingen. Deze film is te huur en te koop via Pathé Thuis en Bol.com.

Kruimeltje – februari 2020

Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn (6 jaar en ouder) is het vervolg op de eerste film. De jongen woont nu met zijn ouders in een chique huis, maar dat bevalt hem helemaal niet. Het straatjochie kan maar moeilijk wennen aan het keurige leven en wil samen met zijn hond weglopen, op zoek naar avontuur. Als Anna probeert hem tegen te houden, worden ze samen ontvoerd. Dan blijkt dat een oude vijand van zijn vader er achter zit, die wil zijn goudmijn stelen.

Met zoonlief en zijn beste vriendje ging ik naar de première van deze nieuwe Kruimeltje film. Zoonlief gaf de film een 10, zijn vriendje gaf een 9. Gemiddeld een 9,5 dus, een dikke aanrader. Lees hier verder over Kruimeltje en De Strijd om de Goudmijn. De film is thuis te bekijken via Pathé Thuis en te koop via Bol.com.

Prinses Emmy – februari 2020

De stoere Prinses Emmy (alle leeftijden) heeft twee uitdagingen. Om het bal te mogen openen, moet ze bewijzen dat ze zich als een echte prinses kan gedragen. Daarnaast wil ze met paarden kunnen praten, maar ook daarvoor moet ze zich bewijzen. En die twee uitdagingen lijken moeilijk samen te gaan… De film heeft precies wat kleine meisjes leuk vinden aan sprookjes: prinsessen en paarden. Kleine meis vond de film dus prachtig. De film is te koop bij Bol.com.

Jacob, Mimmi en de pratende Honden – februari 2020

Jacob, Mimmi en de pratende Honden (alle leeftijden) is een kleurrijke artistieke animatiefilm uit Letland. Stadsjongen Jacob vindt het helemaal niet leuk dat hij een tijdje bij zijn nichtje Mimmi logeren. Maar natuurlijk worden de twee vrienden als ze elkaar beter leren kennen. Dat moet ook wel, want ze moeten hun park beschermen tegen de plannen van een projectontwikkelaar. Gelukkig kunnen ze samen werken met de pratende honden. Beide kinderen (6 en 8 jaar) vonden de film leuk, met name de pratende honden waren aansprekend. De film is thuis te bekijken via Pathé Thuis.


Kinderfilms uit 2019


De Grote Boze Vos – december 2019

De Grote Boze Vos (alle leeftijden) is een film die zich afspeelt op het Franse platteland. Het zijn drie grappige verhalen, ideaal voor de beperkte concentratie van kleintjes dus. In het eerste verhaaltje kan de ooievaar de baby niet bezorgen, dus gaan het varken, het konijn en de eend op pad. Dit leidt natuurlijk tot een hilarische tocht. In het tweede verhaaltje wil de vos de kuikens opeten als ze uit het ei kruipen, maar dan denken ze opeens dat de vos hun moeder is. Deze kuikens met vossenstreken blijken heel ingewikkeld voor de vos. Tot slot moeten het varken, het konijn en de eend kerstmis redden. Ook dat gaat niet zonder slag of stoot.

Het is echt zo’n schattige tekenfilm met prachtige pastelkleurige tekeningen en onze kinderen vonden de film beide heel heel grappig. Het bijbehorende boek is te koop bij Bol.com. De film is te huur via Pathé Thuis.

Frozen 2 – november 2019

Frozen 2 (6 jaar en ouder) is weer visueel prachtig en ook het verhaal is sterk. Als Elsa een stem hoort, gaan de zusjes op zoek naar het spoor van hun ouders. Het koninkrijk Arendelle is in gevaar door een onverwacht kwaad. De film is wel spannend voor al die kleine fans. Dochterlief van 5,5 jaar zat bijna de hele film op mijn schoot. Maar ze vond de film toch heel mooi. Wij gingen naar de 2D film, ik kan me voorstellen dat 3D heel gaaf is, maar voor kleintjes te eng. Maar goed, echt een aanrader, ook voor jongens, aldus onze klein man. Kleine meis kan de muziek van Frozen 2 al meezingen, want die kun je op Spotify terugluisteren. De film is te huur en te koop bij Pathé Thuis, te koop bij Bol.com.

Buurman & Buurman – november 2019

In Buurman & Buurman Experimenten er op los! (alle leeftijden) klussen de buurmannen meer dan ooit. De film bestaat uit de bekende grappige losse filmpjes, duurt een uur en is totaal niet eng. Het is daardoor een ideale film voor het hele gezin. Ik bekeek de film met twee jongens van acht en twee meisjes van vijf, allemaal moesten ze heel veel schaterlachen. Dit keer proberen de buurmannen alles te automatiseren. Het sneeuwt popcorn, pannenkoeken vliegen in het rond en ook de buurmannen zelf gaan de lucht in.

Toen ik de kids vroeg wat ze het allerleukste vonden, noemden ze de zelfgemaakte wasstraat en de drones. Want ja, de film speelt dan wel in het bekende traditionele decor, maar hij is wel degelijk nieuw! De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Solan en Ludwig – oktober 2019

In Solan en Ludwig gaan naar de maan (alle leeftijden) is er een internationale wedloop naar de maan. Solan de ekster is astronaut en de egel Ludwig gaat per ongeluk mee. Vanzelfsprekend gaat er weer van alles mis. Onze kids waren als fan en zijn allebei heel enthousiast. De film is namelijk weer heel grappig en vertederend. De film is te koop via Bol.com en te huur via Pathé Thuis.

Duck Duck – juli 2019

Duck Duck (6 jaar en ouder) gaat over de stoere jonge gans Ben. Hij denkt alleen aan zichzelf, hij kan de wereld aan. Tot hij zijn vleugel breekt en hij de vogeltrek mist. Dan krijgt hij ook nog plotseling de twee jonge eendjes Fie en Mo onder zijn hoede. Het wordt steeds kouder en ze worden ook nog achterna gezeten door enge kat. Toch ontstaat er een band tussen de drie en Ben blijkt minder egoïstisch te zijn dan hij zelf denkt. De film zit vol mooie effecten, zo vormen lichtgevende kikkers de landingsbaan. Ook worden er veel woordgrappen gemaakt, tot grote vreugde van zoonlief van 7 jaar.

Duck Duck is een film voor kinderen van 6 jaar en ouder, maar klein meis van 5 jaar keek ook mee. Beide kinderen vonden de film erg mooi, de film is spannend, maar niet te spannend. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Pokémon Detective Pikachu – mei 2019

De Pokémon game is al heel lang populair. Pokémon Detective Pikachu (9 jaar en ouder) is de eerste film over dit karakter. In deze film komen de Pokémons met behulp van computeranimatie tot leven. Lees hier verder over Pokémon Detective Pikachu. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Cats op zoek naar Kattopia – april 2019

Cats op zoek naar Kattopia (6 jaar en ouder) is een spannende tekenfilm over katten, die op zoek gaan naar het kattenparadijs. Raf en zijn vader Banjer zijn tegenpolen. Banjer is een echte huiskat, hij vindt het heerlijk om lekker lui op zijn kussen te liggen. Raf wil daarentegen de wereld ontdekken. Als Banjer vertelt over Kattopia, denkt Raf dat zijn moeder daar woont. Kattopia ligt helemaal aan de andere kant van de stad, maar dat houdt Raf niet tegen. Hij knutselt net zo lang tot hij op een raket naar de andere kant van de stad kan vliegen. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Ernest & Célestine – februari 2019

Ernest & Célestine (alle leeftijden) is zo’n fijne winterfilm vol sneeuw, waar je heel vrolijk van wordt. Beer Ernest heeft altijd honger, maakt graag muziek en is soms een beetje knorrig. Het muisje Célestine is heel vrolijk en vastberaden, maar juist daarom zijn ze zo’n leuk duo. De film bestaat uit vier losse filmpjes, dat is fijn voor de concentratie van kleintjes. Het is daarom leuk voor peuters, kleuters en kinderen in de onderbouw van de basisschool.

Onze beide kids vonden de film heel erg leuk en ik zelf ook, het is zo’n fijne feelgood tekenfilm met prachtige pastelkleurige tekeningen. Lees hier verder over Ernest & Célestine.

LEGO the Movie – februari 2019

In LEGO the Movie 2 (6 jaar en ouder) wordt het geluk van de inwoners van Bricksburg wreed verstoord door een groot gevaar. DUPLO-indringers uit de ruimte vernietigen alles wat op hun pad komt! Om de angstaanjagende indringers te verslaan moeten Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden afreizen naar onbekende werelden. Daarbij ontdekken ze een vreemd sterrenstelsel en belanden ze van de ene in de andere muzikale situatie. Zoonlief vond de film heel erg tof, net als het eerste deel. LEGO the Movie 2 is te koop bij Bol.com en te bekijken via Pathé Thuis, let op dat je bij die laatste de Nederlandse versie kiest 😉


Kinderfilms uit 2018


De Fabeltjeskrant – december 2018

Goed nieuws voor fans, meneer de Uil en zijn dieren zijn terug in De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen (alle leeftijden). Het Grote Dierenbos is weer eens in rep en roer, want de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen zijn er. Het is een animatiefilm, maar de poppen lijken wel echt vilt, heerlijk nostalgisch. Alle bekende figuren zijn natuurlijk terug. Lees hier verder over De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen. De film is inmiddels te zien op Netflix.

Asterix – december 2018

In Asterix – Het geheim van de toverdrank (6 jaar en ouder) blijkt dat druïde Panoramix wat ouder wordt. Hij beseft dat hij het geheim van de toverdrank toch eens aan iemand anders moet gaan uitleggen. Asterix, Obelix en Panoramix gaan op zoek naar een talentvolle druïde aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven. Binnenkort lees je hier op Leuk met kids een review van deze film. Lees hier verder over Asterix – Het geheim van de toverdrank. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Rita & Krokodil – december 2018

Rita & Krokodil deel 3 (alle leeftijden) is een schattige tekenfilm voor peuters en kleuters, over de vierjarige Rita en haar (denkbeeldige) vriend Krokodil. De enthousiaste kleuter Rita is onafscheidelijk van Krokodil, die altijd honger heeft en niet praat maar wel altijd een oplossing heeft voor Rita. Dit keer gaat het duo skiën, op kasteelbezoek, eendjes voeren, in de tuin van oma een high tea organiseren, zich verkleden met Halloween, het croquetspel proberen onder de knie te krijgen, prinses en koning spelen, kerstkoekjes bakken en samen oud & nieuw vieren. Lees hier verder over Rita en Krokodil. Deel 1, 2 en 3 zijn te koop bij Bol.com.

Spider-Man – december 2018

In Spider-Man: Into The Spider-Verse (6 jaar en ouder) wordt de nieuwe Spider-Man geïntroduceerd, een superheld die door de makers is aangepast aan de huidige tijd. Hij blijkt bovendien niet de enige Spider-Man te zijn, er zijn anderen die leven in andere dimensies. Samen verslaan ze de Kingpin. Zoonlief vond de film fantastisch, die heeft hem inmiddels al een paar keer bekeken. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Buurman & Buurman – november 2018

In Buurman & Buurman Winterpret (alle leeftijden) beleven de buurmannen dit keer hun avonturen in de sneeuw, met kerst en oud en nieuw. De film bestaat uit de bekende korte losse filmpjes en is totaal niet eng, waardoor het een ideale film is om met een kleuter heen te gaan, of met het hele gezin. Lees hier verder over Buurman & Buurman Winterpret. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Gordon & Paddy – oktober 2018

Gordon & Paddy (alle leeftijden) is een mooie Zweedse tekenfilm. Politie inspecteur Gordon uit het grote Dierenbos gaat bijna met pensioen. Er gaan allerlei verhalen over een gevaarlijke vos. Op een winteravond vertelt de eekhoorn dat er iets verschrikkelijks is gebeurd: iemand heeft zijn voorraad noten gestolen. Als Gordon heel rustig zijn onderzoek opstart, ontmoet hij een slimme muis. Ze heeft geen naam, geen huis en geen werk. Gordon noemt haar Paddy, geeft haar een bed op het politiebureau en stelt haar aan als zijn assistent. Samen blijken ze een geweldig team. Het lijkt duidelijk: Gordon kan met pensioen en Paddy wordt zijn opvolger. Ze is echter nog maar net begonnen of er is al weer een nieuwe zaak: een ei uit het nest van de eksters is verdwenen. Lees hier verder over Gordon & Paddy. De film is te koop bij Bol.com.

Smallfoot – september 2018

In Smallfoot (6 jaar en ouder) leven de Jeti’s volgens de regels van de stenen, vergelijkbaar met de tien geboden. De grootste gelover ziet iets waarvan de stenen zeggen dat het niet kan: namelijk dat er een Small Foot bestaat (een mens). Samen met een team van critici over de stenen (wetenschappers) gaan ze op zoek naar bewijs voor de mens, onder de wolken van de berg waar volgens de stenen het grote niets is. De leider van deze groep is de dochter van de stenendrager (Moses). Als de Jeti’s de mens meenemen naar hun dorp ontstaat er een geloofscrisis. Uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid het aan beide kanten en worden de Jeti’s en de mensen vrienden. Het is een grappige film met leuke liedjes, beide kids vonden hem erg tof. De film is te huur via Pathé Thuis en te koop via Bol.com.

Casper en Emma – augustus 2018

Voor kleintjes is er een leuke nieuwe film in de bios: Casper en Emma Op jacht naar de schat (alle leeftijden). Ik keek de film met mijn kleuter, zij vond de film heel erg leuk. En ik ook, want ik ben gek op deze twee schattige kleuters. Casper en Emma gaan met opa naar het strandhuis, waar de familie al heel lang komt. Ze vinden een oud kistje en gaan op zoek naar de schat. In eerste instantie valt die schat een beetje tegen, maar dat kan toch niet alles zijn? De twee zoeken door en vinden een fantastische schat. De conclusie van de kinderen is prachtig: de echte schat is vriendschap. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

De Hazenschool – februari 2018

Van De Hazenschool (6 jaar en ouder) krijg je meteen een lentegevoel. Het is een vrolijk Paas avontuur over een haas uit de stad, die eerst niks van de Hazenschool wil hebben, maar uiteindelijk de grote held blijkt te zijn. De film is gebaseerd op de Duitse klassieker Die Häschenschule van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. Lees hier verder over De Hazenschool. De film is te huur en koop bij Pathé Thuis en bij Bol.com.


Kinderfilms uit 2017


Rita & Krokodil – december 2017

Rita & Krokodil (alle leeftijden) is een leuke film voor peuters, kleuters en jonge schoolkinderen. Het is zo’n schattige Deense film, met prachtige muziek en kleurrijke tekeningen over de vierjarige Rita en haar vriend Krokodil. Rita is een klein, vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol meisje van vier, eigenlijk net mijn dochter! Ze is onafscheidelijk van haar (denkbeeldige) vriend Krokodil die altijd honger heeft. De twee gaan iedere dag op een ander avontuur. De slimme krokodil praat niet, maar heeft wel altijd een oplossing voor Rita. De film is een verzameling van 8 korte filmpjes. Lees hier verder over Rita & Krokodil. Deel 1, 2 en 3 zijn te koop bij Bol.com.

Ferdinand – december 2017

Ferdinand (6 jaar en ouder) is van de makers van Ice Age en volgens onze mannen net zo grappig. Lieve stier Ferdinand weigert van kleins af aan te vechten en wordt daardoor uiteindelijk geliefd door zijn omgeving. De stem van Ricco Verhoeven past goed als krachtpatser met klein hartje. Het is een klassiek animatie verhaal. In het begin verliest Ferdinand zijn vader in een stierengevecht, gedood door de matador. Aan het eind is hij toch de held in die zelfde arena, omdat de matador de stier niet mag doden van het publiek. Lees hier verder over Ferdinand. De film is te huur en te koop bij Pathé Thuis en bij Bol.com.

Paddington 1 en 2

Paddington (6 jaar en ouder) heeft inmiddels twee delen. De schattige Peruviaanse beer is gefascineerd door Londen. Als hij op Paddington Station aankomt blijkt het toch allemaal wat anders te zijn dan hij denkt. Gelukkig mag hij bij de familie Brown wonen, maar een beer in een huis levert natuurlijk wel wat problemen op. Ook wonen in de grote stad blijkt wat spannender dan verwacht. De verschillende delen van Paddington zijn te huur en te koop bij Bol.com en bij Pathé Thuis.


Eerder verschenen kinderfilms 


Behalve al die leuke nieuwe kinderfilms, zijn er natuurlijk ook iets oudere films die je niet mag missen.

Sing 1 – 2016

Buster Moon is een koala, die zijn vervallen theater wil redden. Daarom bedenkt hij een talentenjacht met een zogenaamde hoofdprijs. Allerlei dieren komen hier op af, met hilarische audities tot gevolg. Er wordt een aantal talenten geselecteerd, waar Buster een voorstelling mee wil maken. Maar een kandidaat, een muis, krijgt gangsters achter zich aan en bij een confrontatie wordt het hele theater gesloopt. Ze besluiten de voorstelling toch te houden en deze in de openluchtvoorstelling blijkt een enorm succes. Te huur en te koop bij Pathé Thuis en Bol.com.

Frozen – 2013

In Frozen (6 jaar en ouder) laat prinses Elsa alles wat ze aanraakt veranderen in ijs, inclusief haar zusje Anna. Ze moet daarom in een apart deel van het paleis leven en de deuren van het paleis gaan op slot, wat ze ook volhoudt als haar ouders overlijden. Als ze volwassen is gaan de deuren open, maar het gaat dan meteen mis en het hele koninkrijk verandert in ijs. Elsa vlucht, maar Anna gaat achter haar aan om haar terug te halen. De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

The Croods – 2013

Het verhaal speelt zich af in de prehistorie en draait om The Croods. Waar andere nabije families zijn uitgestorven, overleeft deze familie dankzij het conservatieve en risicomijdende gedrag van de vader, Grug. De familieleden mogen niks na zonsondergang en trekken zich dan terug in een grot. De dochter Eep verveelt zich dood om dat ze niks mag van haar vader. Dan ontmoet ze Guy, de tegenpool van haar vader. Ze worden al snel verliefd. Hij is vernieuwend en innovatief, zo kan hij vuur maken. Hij waarschuwt de familie voor het nadere onheil, het vergaan van hun leefomgeving door een vulkaanuitbarsting.

De familie moet nu vaarwel zeggen tegen hun manier van leven en op zoek naar land waar ze verder kunnen leven. Reizend door een voor hun nieuw landschap vol avontuur en fantasierijke dieren. De vader draait langzaam bij en ziet in dat het gezin alleen kan overleven als hij zijn oude gewoontes loslaat. De film is geschikt voor oud en jong, is behalve het eind niet heel spannend en zit vol met grappen over ontmoetingen met bijzondere wezens en innovatieve manieren van reizen. Kortom, prima vermaak en dankzij de prehistorische setting ook wel weer eens iets anders. The Croods (6 jaar en ouder) is te koop bij Bol.com en te huur bij Pathé Thuis.

Kerst met Linus – 2012

Kerst met Linus (alle leeftijden) is de ultieme schattige kerstfilm, jaren geleden was het de kerstserie van de NPO. De film gaat over de achtjarige Linus en zijn vriendjes in het Noorse dorpje Svingen. De kinderen gaan dagelijks op avontuur gaan en soms gaat de vader van Linus ook mee. Dagelijks maken de vrienden een vakje van de adventskalender open, maar bij Linus zit er niks in, een mysterie. Met de 24 afleveringen kun je aftellen tot kerstmis, of gewoon alles in een keer kijken. Kerst met Linus is te koop bij Bol.com.

Brammetje Baas – 2012

Wat is de film Brammetje Baas (alle leeftijden) een aanrader om samen te kijken! Zeker als je een druk kind hebt, maar eigenlijk voor iedereen. Brammetje is zes en is super nieuwsgierig, maar kan niet stilzitten, best ingewikkeld op school. Zoonlief vond het zó herkenbaar, hij zat helemaal te stralen en ik ook! De film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com. Daarnaast kun je de film kijken op Netflix.


Verder lezen


In de Leuke Update delen we regelmatig nieuwe films, net als op Instagram.

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids