De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Drie keer raden waar deze Leuke Update over gaat. Juist: inspiratie voor Pasen en de lente! Want wat hebben we zin in die vrolijk gekleurde paasversiering en dat zonnetje buiten. Maar daarnaast vind je in deze update natuurlijk ook weer allerlei andere nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Het is al even geleden dat ik een Leuke Update maakte. Tijdens het thuisonderwijs sloeg even een tijdje over. Want hoe leuk ik het ook vind om deze update te maken, het kost wel veel tijd. Gelukkig zijn de kids weer lekker naar school, dus had ik tijd voor een nieuwe update!

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig nieuwe tips

Naar buiten

“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

We wandelen wat af de laatste tijd. Maar dan wel in een wandelgebied met een speeltuin, zodat de kids het ook leuk vinden. Woon je in de buurt van Amsterdam? Dit zijn leuke wandelgebieden met speeltuin in en rond Amsterdam.

Wandelen met kinderen in de buurt van Amsterdam: plekken met speeltuin - Banjerbossie in het Diemerbos

Ook doen we tijdens een wandeling vaak een fotoshoot met de kids. We zijn kort geleden al naar de NDSM werf geweest. De achtergronden zijn daar zo tof, een prachtige plek voor foto’s. Oude industriële plekken zijn tof om foto’s te maken, maar bos en strand ook.

Onze kinderen vinden het heel leuk om zelf foto’s en filmpjes te maken. Dat kan met een oude smartphone, maar er zijn ook speciale camera’s voor kinderen. Onze kids nemen graag de Kidizoom Action Cam mee om filmpjes en foto’s te maken en bewerken. Je kunt de camera ook op je fiets of step monteren en onder water filmen.

NDSM werf in Amsterdam Noord

Nog meer naar buiten met kids:

Vakantie met kids 

Tijdens de voorjaarsvakantie besloten we even weg te gaan. We boekten een weekje Landal Rabbit Hill op de Veluwe. Dit park bezochten we al eens eerder, dat was goed bevallen. Bij aankomst werden we verrast met een upgrade: er bleek een prachtig 12 persoonshuis vrij te zijn gekomen. Wat een luxe, een heel ruim huis, met sauna en zonnedouche.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Er zijn natuurlijk allerlei activiteiten die momenteel niet kunnen doorgaan. Toch waren we blij verrast met het hoge aantal kinderactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Er waren allerlei dingen die je vanuit je bungalow kon doen en bij aankomst kregen alle kids een leuk verrassingstasje. Bij de tipitent kon je samen met je kind knutselen. Maar de kinderen konden ook iedere ochtend een sport doen en iedere middag een spel. Dat betekende voor ons quality time met zijn tweeën, ook wel eens fijn na al die weken thuisonderwijs!

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Super leuk: op dinsdag 9 en woensdag 10 maart mocht ik het Landal account op Instagram overnemen. In de stories en tijdlijn van Landal liet ik zien wat wij allemaal hebben gedaan op Rabbit Hill.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Van al die stories maakte ik deze IGTV-video. Hierin kun je het hele verhaal nog even rustig bekijken en krijg je een mooie indruk van Landal Rabbit Hill.

Nog meer vakantie met kids:

Eten met kids

Hoe houd je de koelkast netjes en schoon? Met deze tips voor een koelkast organizing systeem helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden.

Koelkast organizing systeem: zo hou je het netjes en schoon

In het voorjaar is het tijd om de tuin te snoeien. Ik kon nog behoorlijk wat kruiden oogsten, die eten we de komende tijd gedroogd. De kruiden verzamelde ik in de mooie nieuwe Cirqula bewaardozen die ik van Mepal kreeg. Er waren al ronde Cirqula kommen, maar er zijn nu ook rechthoekige Cirqula bewaardozen. Binnenkort lees je er hier meer over. Wil je nu alvast meer zien? De Cirqula collectie vind je hier.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | Mepal Cirqula rechthoekige bewaardozen

We hebben weer allerlei leuke corona proof voorverpakte traktaties bedacht, die allemaal makkelijk zijn. Met leuke ideeën voor kleintjes, maar ook voor kinderen in de bovenbouw.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

Wat een handige app voor recepten is dit! Ik verzamel eindeloos veel online recepten. Die bewaarde ik heel onoverzichtelijk in mapjes op mijn telefoon. Tot ik Whisk ontdekte, een soort Pinterest voor recepten. Je slaat het recept makkelijk op vanaf de website, of door de link in de app in te voeren. Die recepten kun je vervolgens aanpassen, net wat past bij jouw smaak of allergie. Ook handig: je kunt collections aanmaken, bijvoorbeeld ontbijt of drankjes. Daarnaast kun je vanuit de app een boodschappenlijstje maken. In sommige landen kun je dat boodschappenlijstje zelfs al toevoegen aan app van je supermarkt, maar dat kan hier helaas nog niet. Meer informatie vind je op de website van Whisk.

Handige recepten app | De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Pasen met kids

We zijn alvast begonnen om leuke paashangers te knutselen voor in de paastakken. We maakten een aantal verschillende hangers. Deze hangers van zoutdeeg zien er super mooi uit, maar zijn heel makkelijk om te maken.

DIY paastakken: paashangers van zoutdeeg klei knutselen met kinderen, gezellig met Pasen

Een leuk werkje voor kinderen: een paashanger van strijkkralen maken. In lentekleuren, of gewoon in de lievelingskleuren van je kind.

DIY paastakken: paashangers van strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen

Recepten voor Pasen

Zo gezellig, een tafel vol lekkere dingen voor Pasen. In de kleuren van het voorjaar, zoals deze cupcakes voor Pasen. Super makkelijk en leuk om samen met de kinderen te maken.

cupcakes en muffins voor pasen

Gezellig bij het paasontbijt, of gewoon op zondagochtend: een paasbrood in de vorm van de paashaas en paaseieren. Heel makkelijk om te maken en het ziet er super gezellig uit. De uitleg vind je in ons artikel met recepten voor de paasbrunch.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Nog meer inspiratie voor Pasen:

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Wonen met kids  

Net als de rest van Nederland hebben we de afgelopen tijd flink geklust. Net voordat het thuisonderwijs begon hadden we toevallig kinderbureaus gekocht. Dat was natuurlijk toeval, maar ze kwamen wel heel goed van pas in de thuisschool. Gelukkig worden ze nu weer gebruikt waar we ze voor bedoeld hadden: knutselen en tekenen. En als ze klaar zijn kunnen ze hun spulletjes opruimen in het laatje… hoop ik! De bureautjes komen uit de Micke collectie van Ikea.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | bureau Micke Ikea

Het kinderkeukentje begon te klein te worden, maar kleine meis speelde er nog dagelijks mee. Tijd dus voor een hogere keuken, ingebouwd in haar kast. Ik wilde bij de kringloop op zoek naar onderdelen, maar die is voorlopig dicht. Daarom hergebruikten we onderdelen van het oude keukentje. Kleine meis is er super blij mee! Zo maakten we dit kinderkeukentje.

Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta. Kids kitchen DIY project.

Een beetje eenheid creëren in de woonkamer is best een uitdaging. Onze woonkamer was in eerste instantie een beetje rommelig. Door de eettafelbank door te laten lopen in het dressoir, ontstond er rust. Achter de deurtjes zit allerlei rommel opgeborgen. We overwogen eerst om zelf wat te maken, maar vonden dit meubel van vtwonen. Helaas is het alweer uitverkocht, hopelijk worden ze snel weer gemaakt.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | dressoir en bankje woonkamer

Flexa heeft een hele mooie nieuwe kleurcollectie uitgebracht: Flexa Binti Home. In de zo kenmerkende mediterrane kleuren van Souraya van Binti Home. Ik krijg hier meteen een lentegevoel van!

Flexa heeft een hele mooie nieuwe kleurcollectie uitgebracht: Flexa Binti Home. In de zo kenmerkende mediterrane kleuren van Souraya van Binti Home. 

Lezen met kids 

Groot feest hier in huis, want het tiende boek van De Waanzinnige Boomhut is uit, dit keer met 130 verdiepingen. Voor wie het niet kent: de Boomhut gaat over beste vrienden Andy en Terry en hun vriendin Jill. In elk boek bouwen ze 13 nieuwe verdiepingen op de Boomhut. Zoonlief van 9 jaar vindt de boeken fantastisch, dochterlief van 7 jaar heeft ze ook net ontdekt. Alhoewel er best wat moeilijke woorden in zitten, zijn de verhalen toch al snel te lezen, ook door de vele plaatjes. Ik hoor om me heen dat veel kinderen die niet van lezen houden, deze boeken wel leuk vinden. De kids vinden alle grapjes zo leuk, bijvoorbeeld over katnaries en onderbroek etende haaien. Ook zit er veel fantasie in de boeken, de absurde verhalen doen het hier heel goed.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids| de waanzinnige boomhut met 13 verdiepingenDe Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen staat weer vol grappige dingen. Eerst komen alle verdiepingen langs. Met een zeepbellenblazer, een non stop stippen verdieping, een grijpinator, een buitenaards observatiestation, een tijdverspilverdieping, een wc-papierfabriek, een reuzenjongleeroctopus, een mensetende plant en nog veel meer. Maar dan worden Andy, Terry en Jill ontvoerd door een grote oogbol. Nu moeten ze vechten tegen buitenaardse wezens en de planeet Blobdromeda redden. Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal goed. De boeken zijn uitgegeven door Lannoo en te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids| de waanzinnige boomhut met 13 verdiepingen

Kijken met kids 

LEGO Masters begint weer! Nederlandse en Vlaamse LEGO bouwers maken iedere week de mooiste creaties. Hier in huis kunnen de LEGO fans niet wachten. Ze kunnen weer kijken vanaf zaterdag 13 maart om 20:00 op RTL4.

LEGO masters challenge en de waanzinnige boomhut | De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

En daar horen natuurlijk ook LEGO challenges bij. Zo was er in Nederland vorig jaar #ikbenlegomaster, die wordt hopelijk weer nieuw leven ingeblazen. In Vlaanderen is er voor de hashtag #wijzijnlegomasters al een opdracht op de site van omroep VTM: maak een eetstandje. Alleen Vlamingen kunnen meedoen voor de prijzen. Dus we doen gewoon mee omdat we het leuk vinden om te bouwen. Nou was zoonlief al met met een Waanzinnige LEGO Boomhut begonnen. Dus bij het zit het eetstandje bovenin de boomhut. We zijn benieuwd naar de volgende challenge!

LEGO masters challenge en de waanzinnige boomhut | De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

De NTR heeft nieuwe kinderserie: Kamp Koekieloekie (9 jaar en ouder). Een groep kinderen brengt gaat in de zomer een weekje op natuurkamp. Met kampbegeleiding bestaande uit Ben (Lies Visschedijk) en Ben (Eric van Sauers). Bij iedere uitzending speelt een ander kind de hoofdrol. Deze muzikale achtdelige serie is van 28 februari te zien op NPO Zapp. We hebben de eerste aflevering gezien, beide kids vonden het erg leuk. Wij blijven kijken dus.

Films voor kids 

Er zijn de laatste tijd weer veel nieuwe kinderfilms verschenen. Hieronder zie je een paar leuke nieuwe films die je nu thuis kunt bekijken. Zoek je nog meer films? Kijk dan even naar ons lijstje met de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren.

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

De expeditie van familie Vos 

De expeditie van familie Vos (alle leeftijden) speelt zich af in de Efteling, alleen dat is natuurlijk al leuk. Ieder jaar gaat de familie Vos naar de Efteling, maar dit jaar is opa er helaas niet meer bij. Teun is bang dat dit de laatste keer is, want erg hecht zijn moeder en tante niet. Al in het gehuurde blijkt dat opa een speurtocht voor Teun heeft achtergelaten. De volwassenen geloven het niet, alleen tante Ada helpt Teun. Samen komen ze er achter dat de schat het bijzondere sprookjesboek van opa is. Dat boek is heel belangrijk, er is zelfs een kaper op de kust. De zoektocht wordt steeds spannender en langzaam raakt de familie betrokken.

Onze kids (7 en 9) vonden de film erg leuk. Door het hoge feelgood gehalte en de prachtige beelden van de Efteling keken we zelf ook beide met veel plezier mee. Deze film zou eigenlijk eerst in de bioscoop verschijnen, maar is nu thuis te huur en te koop via Pathé Thuis. Vanaf maart 2021 is de film als dvd te koop via Bol.com.

Trolls Wereldtour 

Trolls Wereldtour (6 jaar en ouder) vertelt het verhaal van de 6 snaren. Elke snaar representeert een muziekgenre, van klassiek tot pop. Samen maken deze 6 gitaarsnaren alle muziek van de wereld. De 6 oertrollen besluiten uit elkaar te gaan, vanaf dan vormt iedere oertrol een muziekkaal rijk rondom een muziekgenre. Zo zijn er dus poptrollen en rocktrollen. Maar nu wil de koningin van de rocktrollen alle snaren weer bij elkaar brengen. Ze wil elke trol veranderen in een rocktrol en zo weer eenheid krijgen onder de trollen. Eerst lijkt het plan te lukken, maar dan weet de koningin van de poptrollen het te voorkomen. Helaas sneuvelen alle snaren daarbij. Dan blijkt dat de muzikaliteit niet langer voortkomt uit de snaren, maar eigenlijk al die tijd al in de trollen zelf zat. Eind goed al goed.

Het leuke aan deze film is dat je heel veel bekende muziek hoort, van zes verschillende stijlen (funk, country, techno, klassiek, pop en rock). Vaak zijn de teksten aangepast op de trollen en het verhaal. De rappende babytrol Tiny Diamond en de jodelende trollen vonden de kids hilarisch.

Deze film kun kun je nu ook thuis bekijken. Als je de dvd met dance party edition hebt, dan is er ook bonus materiaal. Vooral de dancemoves op verschillende liedjes zijn leuk gedaan, je leert basisdansjes. Daarnaast kun je bij de dance party modus de liedjes meezingen. Deze film is te huur en te koop via Pathé Thuis en Bol.com.

Jackie en Oopjen 

Kun je je nog de schilderijen van Marten en Oopjen herinneren, die heen en weer reizen tussen musea in Nederland en Frankrijk? Daarover is nu de kinderfilm Jackie en Oopjen (6 jaar en ouder) gemaakt. Deze twee schilderijen van een man en vrouw hangen in het Rijksmuseum. Oopjen wil uit het schilderij stappen, op zoek naar haar zusje Aaltje. In het museum komt ze Jackie tegen, wiens moeder in het museum werkt. Jackie besluit Oopjen mee naar huis te nemen, dat mag haar moeder natuurlijk niet weten. Terwijl het museum in paniek is vanwege het lege schilderij, beleven de dames avonturen. Oopjen went al snel aan de moderne tijd. Maar dan dreigt er gevaar. Een kunsthandelaar ontdekt wie Oopjen is en wil haar ontvoeren.

Het is een heerlijke film, opgenomen in het centrum van Amsterdam. Zo brengt deze film de geschiedenis prachtig tot leven. De jongens vonden het begin van de film vol clichés, maar vonden de film desalniettemin toch leuk. De meiden moesten juist lachen om die clichés. De film is thuis te huur en te koop via Pathé Thuis en via Bol.com

Soul van Disney Pixar

De Disney film Soul (6 jaar en ouder) gaat over je passie in het leven, je ziel. Joe is leraar jazzmuziek en wacht al heel lang op zijn doorbraak. Net als die doorbraak lijkt te komen overlijdt Jazz. Op op weg naar de hemel valt Jazz echter naar beneden, naar het hiervoormaals. Daar ontmoet hij een ongeboren ziel “#22”, die niet geboren wil worden. Ze beleven allerlei avonturen in het hiervoormaals en het echte leven. Joe ontdekt waar het echt om draait in het leven en de ongeboren ziel #22 ziet wat leven de moeite waard maakt. Uiteindelijk schenkt Joe letterlijk het leven aan #22. Door die daad van onbarmhartigheid hoeft hij van de bewakers van het hiervoormaals niet naar de hemel. Hij mag terugkeren naar de aarde! Daar maakt hij andere keuzes, hij jaagt niet meer zijn oude droom na. Een prachtige film, ook voor volwassenen!

Speelgoed en knutselen

Als we niet naar het museum kunnen, dan halen we de kunst wel in huis! Daarom vind je in dit artikel heel veel leuke ideeën voor thuis kunst voor kinderen. Boeken, kinderfilms, online rondleidingen, workshops en knutseltips.

kunstwerken namaken met strijkkralen

Heb je een oud kledingstuk met een vlek of andere beschadiging? Of is een kledingstuk gewoon een beetje saai? Zulke kinderkleding kun je versieren met textielstiften. Daarom delen we allerlei leuke ideeën kleding te versieren met textielstiften.

Kinderkleding versieren met textielstiften leuke ideeën om te knutselen

Sommige producten zijn zo simpel en tegelijk zo ideaal dat je je afvraagt waarom het niet eerder bedacht is. Wij zijn thuis fan van deze uitwisbare pen van Frixion, die we inmiddels in heel veel kleurtjes hebben.

Ideaal: uitwisbare pen van Frixion in vrolijke kleurtjes

Dennis mocht samen met kleine meis een leuke nieuwe set van LEGO testen: LEGO City stadscentrum. Zij vonden de set erg leuk voor kinderen die graag verhalen verzinnen, want er zijn opvallend veel speelmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook een paar toffe nieuwe dingen bij deze set. Bijvoorbeeld flexibele straatplaten, je kunt zelf bepalen waar je de stukken aan elkaar klikt en zelfs de streepjes in het midden kun je (deels) aanpassen met gladde tegels. Wil je meer weten? In onze review van het LEGO City stadscentrum vertellen we er meer over.

LEGO City stadscentrum 60292: veel speelmogelijkheden & nieuwe dingen, waaronder nieuwe straatplaten

Voor ouders en grote kids

De afgelopen jaren heb ik al een aantal soorten natuurlijke deodorant geprobeerd. Dat viel tot nu toe iedere keer tegen. Toen ik de deodorant van The Lekker Company zag, had ik dus weinig verwachtingen. Maar deze bevalt eindelijk wel goed! Je smeert het op als een crème. Ik heb de Peppermint & Rosemary, die ruikt heel lekker. En deze werkt beter dan mijn gewone deodorant. Ook onze oudste gebruikt deodorant, ik vind het een fijn idee als de kinderen een natuurlijk product onder hun oksels gebruiken. Dat kan nu dus. Te koop bij Albert Heijn en Bol.com.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids | lekker deodorant

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids