De Leuke Update #3 | Herfstvakantie

Genieten jullie ook zo van de herfst? Na een lange zomer vind ik de afwisseling van het najaar heerlijk. De ene dag genieten we in de speeltuin van prachtig nazomerweer. De andere dag slaan wind en regen tegen de ramen, terwijl het binnen zo gezellig warm is.

We zijn alweer aan het nadenken over een verjaardagsfeestje voor zoonlief en zijn vriendjes gaven ook hele toffe feestjes. Zo ging hij naar een graffiti feestje, daar maakte onze kleine man een heus kunstwerk, hij is helemaal trots. Het feestje werd georganiseerd door Graffitifun in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Op Instagram deelde ik ook zijn kunstwerk. Over verjaardagen gesproken: ik maakte ook een lijstje met leuke verjaardagscadeaus voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar.

En nu is het alweer bijna herfstvakantie… Tijd om samen dingen doen! Daarom vind je in deze update heel veel leuke herfstvakantie-uitjes. Ook deel ik een paar leuke knutselideeën, om lekker met zijn allen om de tafel te knutselen met een kop thee. Daarnaast maakte ik een bucket list voor de herfst (vakantie), met allemaal leuke dingen om deze herfst te doen. Oh ja en mocht je het je afvragen: in de regio Zuid begint de herfstvakantie op 13 oktober, in de regio Noord en Midden op 20 oktober.

De zomer is al lang voorbij, maar de afgelopen tijd zijn er nog wat leuke blogs over vakantiebestemmingen verschenen en de komende tijd kun je er nog meer lezen, fijne inspiratie voor de herfstvakantie, of voor de volgende zomer. Zo ging Cindy naar een vakantiepark waar alles in het teken van dieren staat: Vakantiepark Dierenbos. Zelf schreef ik over Legoland Billund, op ongeveer acht uur rijden van het midden van Nederland, ik zette alles wat je wil weten op een rijtje, wat er allemaal te doen is voor jouw kids, maar bijvoorbeeld ook waar je de beste kortingsbonnen vindt en de leukste hotels. Komende maandag schrijft Marijke over LEGO House, vlakbij Legoland en een absolute must voor LEGO fans.

Er zijn op dit moment twee leuke winacties op Leuk met kids! Je kunt kaartjes winnen voor Doe’s Gek, een gigantische overdekte speelplek in de herfstvakantie, met onder andere een LEGO bouwplaats, kinderboerderij, podium, gamehal, minikermis, hindernissenbaan en pannavoetbalkooien, een leuk uitje voor een druilerige herfstdag dus. Daarnaast kun je ook nog een powerbank winnen. Meedoen aan beide prijsvragen mag natuurlijk ook!

De Leuke Update #3 | Herfstvakantie, knutselen en heel veel uitjes

De Leuke Update #3 | Herfstvakantie, knutselen en heel veel uitjes

Knutselen in de herfst

In de zomer knutselen we wat minder, maar nu het herfst is pakken de kinderen bijna dagelijks knutselspullen. Het liefst willen ze dat natuurlijk samen doen, gezellig met een kop thee. De komende tijd zullen we zeker wat van die knutselwerkjes delen!

*Iedere herfst gaan we het bos in om kastanjes, eikels en blaadjes te verzamelen. Met kastanjes kun je leuke dingen maken, bijvoorbeeld dieren zoals op de foto, met luciferhoutjes of satéprikkers. Of maak ouderwets een spinnenweb van een kastanje, satéprikkers en wol. Wil je nog meer inspiratie voor knutselen met herfstmaterialen? Lees dan verder in dit artikel met herfst-knutsel-ideeën.

*Op 11 november is het weer Sint Maarten, dan knutselen kinderen een lampion. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling. Ik maakte ook een artikel met Sint Maarten tips met heel veel liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.

*Een wereldbol knutselpakket is erg leuk voor nieuwsgierige kids: je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken, hier kun je onze review lezen.

*Doe een fotoshoot met de kids en zet elkaar op de foto, in gewone kleding of maak alvast een kerstfoto met kerstmutsen.

De Leuke Update #3 | Herfstvakantie, knutselen en heel veel uitjes

*Voor Halloween kun je een lampion maken. De werkbeschrijving, inclusief recept voor pompoensoep, vind je hier. Halloween is 31 oktober.

*Met de nieuwe Pintor stiften kun je overal mooie tekeningen op maken, op papier, hout, glas, aardewerk, plastic, metaal en stof. Wil je meer weten lees dan even onze review van de Pintor stiften.

*Maak een plakboek van de mooiste tekeningen van dit jaar, dat doen we iedere vakantie, zodat de mooiste tekeningen bewaard blijven en ze niet meer door het huis slingeren 🙂

*Knutsel alvast kristallen voor in de kerstboom of voor in het raam, met een houten mal, ik laat je zien hoe je de kristallen maakt.

*Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke ideeën om te knutselen, bijvoorbeeld rupsje nooitgenoeg van een eierdoos, een vlinder, een vliegtuigje of een raket van een wc-rol, kleertjes voor de knuffels, een herbarium, een kleurplaat van een foto maken, een autoweg van masking tape of een garage van een schoenendoos.

*Een leuk boek met knutselinspiratie is Mijn kind knutselt graag.

Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen

Er zijn in de herfstvakantie ook leuke nieuwe films. Superjuffie draait al in de bioscopen, het is de verfilming van de gelijknamige boeken van Janneke Schotveld. Juf Josje is een heel gewone juf, die plotseling in Superjuffie verandert. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en beschermt ze als ze in gevaar zijn. Dat is niet zo handig als je les moet geven aan een nieuwe groep. Een aantal leerlingen ontdekt haar geheim en helpt haar smoesjes verzinnen voor de strenge meester Snor, zodat zij dieren kan redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om het dier te redden en grotere problemen te voorkomen.

Vanaf 11 oktober draait Gordon & Paddy, een mooie Zweedse tekenfilm met dieren. Gordon is al heel lang politie inspecteur in het grote Dierenbos en gaat bijna met pensioen. Er gaan allerlei verhalen over een gevaarlijke vos en op een winteravond vertelt de eekhoorn dat er iets verschrikkelijks is gebeurd: iemand heeft zijn voorraad noten gestolen. Als Gordon heel rustig zijn onderzoek opstart, ontmoet hij een slimme muis. Ze heeft geen naam, geen huis en geen werk. Gordon noemt haar Paddy, geeft haar een bed op het politiebureau en stelt haar aan als zijn assistent. Samen zijn ze een geweldig team. Het was dit keer bij de zaak van de gestolen nootjes niet de vos en het lijkt duidelijk: Gordon kan met pensioen en Paddy wordt zijn opvolger. Ze is echter nog maar net begonnen of er is al weer een nieuwe zaak: een ei uit het nest van de eksters is verdwenen. Paddy wil graag bewijzen dat ze het helemaal alleen kan, maar dan worden er ook nog eens twee jonge dieren vermist. Ze vraagt de ervaren inspecteur Gordon om hulp en samen lossen ze de zaak op. Had de vos er dit keer iets mee te maken?

De film heeft een classificatie voor alle leeftijden gekeken, wij hebben hem gekeken met dochter (groep 1) en zoon en zijn vriendje (groep 4). Alle kids vonden de film heel tof, dochterlief vond het een beetje spannend, maar niet te spannend. Wij vonden de film een aanrader, ik schreef hier een review van Gordon & Paddy.

https://www.youtube.com/watch?v=rr81SoRq2BM&t=40s

Vanaf 11 oktober draait Los Bando, een Noorse film voor kinderen vanaf 6 jaar. Axel en Grim zijn al jaren beste vrienden en samen hebben ze één grote droom: muzikale geschiedenis schrijven met hun rockband Los Bando Immortale. Op de dag dat ze een uitnodiging krijgen om mee te doen aan de belangrijkste talentenjacht voor rockmuziek lijkt deze droom ineens werkelijkheid te worden! Een klein probleempje, Axel kan eigenlijk helemaal niet zingen… Grim heeft dit nooit durven zeggen en komt ook nu niet verder dan te zeggen dat er ‘iets ontbreekt’ in de band. Axel stelt voor op zoek te gaan naar een bassist. De enige die komt opdagen voor de auditie is Thilda, ze is negen jaar en kan prachtig cello spelen. Met Thilda in de band kan de muzikale roadtrip naar het verre Noorden beginnen. Ze “lenen” een camper en met het lokale rally talent Martin als chauffeur gaan ze op pad. Wat ze niet weten is dat Martin geen rijbewijs heeft en dit is niet de enige verrassing waar ze onderweg tegenaan lopen. De trip wordt al gauw een turbulente race, met ongeruste ouders en de politie op hun hielen. Martin moet alle zeilen bijzetten om de grote finale in Tromsø te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=QsWvlpLl9tc

Tot en met 5 december draait de film Party Piet Pablo de Film en de Gestolen Cadeaus in de bioscopen. Op een drukke avond waarbij ze alle schoentjes voor de kinderen vullen, gaat het helemaal mis. Alle pakjes worden gestolen! De dader heeft een slim plan bedacht om alle cadeautjes te stelen, en iedereen verdenkt Party Piet Pablo ervan dat hij ze gestolen heeft. Love Piet en hij doen er alles aan om het tegendeel te bewijzen en het Sinterklaasfeest te redden.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, Sinterklaas of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids