Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën

Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Bij leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag horen natuurlijk hartjes. Maar dan wel heel veel verschillende hartjes. Gemaakt van wol, papier, karton of andere knutselmaterialen. Van heel lief tot ook wel een beetje stoer, zoals dit vliegtuigje.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Inhoudsopgave: Valentijnsdag knutselen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar de verschillende materialen om te gebruiken met knutselen voor Valentijnsdag.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Een hartje tekenen en knippen

Vind je het lastig om een hartje te tekenen en knippen? Op deze manier maak ik een mooi symmetrisch malletje. Ik vouw een blaadje dubbel en teken een half hartje. Als ik tevreden ben over de vorm, dan knip ik het uit. Doordat blaadje dubbel zat, heb ik een mooi symmetrisch hartje. Dit kunnen we vervolgens als mal gebruiken, om meer hartjes te tekenen.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Vind je het lastig om een hartje te tekenen en knippen? Op deze manier maak ik een mooi symmetrisch malletje. Ik vouw een blaadje dubbel en teken een half hartje. Als ik tevreden ben over de vorm, dan knip ik het uit. Doordat blaadje dubbel zat, heb ik een mooi symmetrisch hartje. Dit kunnen we vervolgens als mal gebruiken, om meer hartjes te tekenen.

Een kaartje knutselen voor Valentijnsdag

Deze kaart maakten we door een aantal hartjes in dezelfde maat te kippen. Vervolgens vouwden we ze doormidden. Daarna plakten we het eerste hartje midden in de kaart. De andere hartjes plakten we op de vouwrand voorzichtig vast.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën, zoals een Valentijnskaart maken.

Deze leuke kaart met een draaiend hartje er in vonden we Easy Peasy and Fun op YouTube. Het filmpje laat heel goed zien hoe je het maakt.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën, zoals een Valentijnskaart kaart met draaiend hartje

Knutselen met papieren bordjes

Kleine meis en ik knutselden deze Valentijnsvogeltjes van papieren bordjes. Eerst vouwden we een bordje dubbel en plakten het dicht. Daarna verfden we het. De snavel maakten we van een chenille draad (bij Pipoos en bij Bol.com). Het oogje maakten we van een pompon (bij Bol.com en bij Pipoos). Vervolgens maakten we pootjes van een dubbelgevouwen papieren rietje. Tot slot drukten we hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos).

Meer vogels knutselen en tekenen

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Kleine meis en ik knutselden deze Valentijnsvogeltjes van papieren bordjes.

Knutselen met wc rollen

Deze vlinders maakten we van wc rollen. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen. De wc rol rolden we in gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos) en lijmden dit vast met lijmstick en vouwden het uitstekende papier naar binnen. Aan de onderkant plakten we een randje masking tape (Bol.com). Aan de binnenkant van de wc rol maakten we een knutselhoutje (Bol.com en Pipoos), om de vlinders vast te kunnen houden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Voor de vleugels knipten we uit gekleurd papier vier hartjes, in twee verschillende kleuren. We legden twee rode hartjes op elkaar. De roze (of blauwe) hartjes vouwden we dubbel en legden ze tussen de rode hartjes. Dit lijmden we vast, zo hebben de vleugels verschillende kleuren. Aan de voor- en achterkant zijn de vleugels dus rood, aan de binnenkant roze (of blauw).

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Vervolgens plakten we het gezichtje er op. Met plakoogjes (bij Bol.com en bij Pipoos), pijpenragers voor de voelsprieten en mond (bij Pipoos en bij Bol.com) en pompons op de voelsprieten (bij Bol.com en bij Pipoos). Met verf schilderden we een lijn op de vleugels. De kleine hartjes op de vleugels drukten we uit met een pons (Bol.com en Pipoos), je kunt het ook uitknippen.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Behalve het papier, plakten we alles vast met een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos). Onze kids zijn daar oud genoeg voor en hebben er ervaring mee. Maar dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Nog meer knutselen met wc rollen

Nog meer knutselen met papier

Met papier kun je allerlei leuke dingen knutselen voor Valentijnsdag, zoals deze ideeën. Dit leuke vliegtuigje kwam ik tegen bij Inspired Barn. Je vindt er een gratis pdf download met uitleg hoe je het vliegtuigje kunt vouwen. Na het vouwen was het natuurlijk nog niet klaar. Er moesten namelijk nog hartjes en sterretjes op het vliegtuigje komen. Die drukten we met een pons uit gekleurd papier van de Hema.

knutselen voor Valentijnsdag

Ook leuk voor Valentijnsdag: zelfgemaakte bloemen. Zoals deze prachtige bloemen van papier en karton.

Bloemen knutselen van papier en karton

Voor deze Valentijnsrups drukten we hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos). Maar je kunt ze natuurlijk ook uitknippen, leg dan wat velletjes op elkaar om meer tegelijk te maken. We gebruikten papier dat bij de Flow zat. De oogjes zijn plakoogjes (bij Bol.com en bij Pipoos), maar je kunt de oogjes ook tekenen.

Knutselen voor Valentijnsdag: rups knutselen

Dit hartjes konijn doet een beetje aan Alice in Wonderland denken 🙂 De verschillende lichaamsdelen van papier zijn met lijm aan elkaar gemaakt.

Alice in Wonderland konijn voor Moederdag en Vaderdag

Valentijnsdag knutselen met wol

Met wat papier, wol, een prikblok en borduurnaalden knutselden we deze hartjeskaarten. Hier lees je hoe je deze hartjes van wol kunt maken.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol

Ook leuk: een stukje karton inwikkelen met twee kleuren wol. Hier vertel ik hoe je deze hartjes hanger kunt knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes hanger knutselen voor Valentijnsdag

Met een paar kleine stukjes reststof kun je mooie knutselwerkjes maken. Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi. Je kunt het resultaat bijvoorbeeld op een kaartje plakken of in een lijstje spannen. Ook kun je er met latjes zelf een lijstje omheen maken. Deze foto maakte ik op de KinderKunstBiënnale in de OBA.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi.

Knutselen met pijpenragers of chenille draad

Van pijpenragers kun je van alles maken. Dit hartje vouw je van twee pijpenragers (te koop bij Pipoos en bij Bol.com.

hartje van pijpenrager knutselen

Leuk als de kids al iets groter zijn: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

FIMO klei voor Valentijnsdag

Ook leuk als cadeautje: een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Zoals deze hangers die op snoephartjes lijken. We maakten ze we van fimo klei, de uitleg vind je hier.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes ketting maakten we van FIMO klei, daar kun je mooie sieraden mee maken.

LEGO poppetjes van FIMO klei zijn ook leuk. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren. Zo maak je deze LEGO poppetjes.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals een een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren.

Strijkkralen voor Valentijnsdag

Onze kinderen gaan heel graag aan de slag met strijkkralen. Dit hartje maakte dochterlief zelf. Ze gebruikte ervoor een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje.

Strijkkralen hartje knutselen voor Valentijnsdag / Hama beads crafting Valenine´s Day

Deze fijne tip kreeg ik van de buuf: het lintje kun je gewoon mee strijken.

Strijkkralen hanger hartje verjaardag of Valentijnsdag

Zo’n hanger is ook leuk voor aan een cadeautje.

Strijkkralen hanger hartje, leuk aan een cadeautasje.

Ook een hit bij veel meiden: flamingo’s. Deze flamingo met dunne poot is natuurlijk niet zo stevig, dus we hebben hem meteen opgeplakt. Leuk om een Valentijnsdagkaartje van te maken.

Flamingo van strijkkralen

Meer strijkkralen ideeën

Knutselen met schelpen

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor Valentijnsdag. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting. Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Dit patroon lijkt geschilderd, maar is er opgeplakt met Mod Podge (Bol.com). Eerst hebben we de schelp ingesmeerd met Mod Podge. Daarna hebben we voorzichtig een stukje servet er opgedrukt. Nadat we de randen hebben afgeknipt, hebben we de bovenkant met Mod Podge ingesmeerd. Na het drogen kun je eventueel nog een keer insmeren.

Knutselen met oesters: plaatje op maken met modpodge

Kijk hier voor nog meer ideeën om te knutselen met schelpen

Valentijnsdag dieren tekenen en plakken met papier

Deze eenhoorn maakten we met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Om de eenhoorn te tekenen gebruikte ik het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com). De eenhoorn tekenden we op wit papier. Vind je het lastig om een eenhoorn te tekenen, dan kun je hier mijn eenhoorn tekening downloaden. Vervolgens knipten we hem uit en plakten we hem op blauw papier. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos), voor op de staart en manen. Met fineliners kleurden we de hoorn.

Meer paarden en eenhoorns tekenen en knutselen

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals deze eenhoorn van gekleurd papier, met hartjes als staart en manen.

Om deze lama te tekenen gebruikte ik ook het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com). De lama tekende ik op beige papier, met een uitwisbare pen, je kunt eventueel mijn lama tekening downloaden. Na het uitknippen trokken we de randen nog een keer om, zodat die mooi zichtbaar is. De snuit tekende ik op blauw papier, het kleedje op roze papier en we plakten het op de lama. Over de nek en het kleedje legden we stukjes touw, die we aan de achterkant vastzetten met lijmstift. De lama plakten we op gekleurd papier (bij de Hema, bij Bol.com en bij Pipoos) en plakten er hartjes op. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (bij Bol.com en bij Pipoos).

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals deze lama van gekleurd papier, met hartjes er op.

Stoepkrijttekening voor Valentijnsdag

Stoepkrijttekeningen zijn prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Stoepkrijt tekening voor Valentijnsdag - hartje met tekst

Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips. Voor je Valentijn kun je een hart maken, een mooie tekst of iets anders waar hij of zij gek op is.

Stoepkrijt tekening voor Valentijnsdag met hartje

LEGO voor Valentijnsdag

Makkelijk, maar wel heel leuk: een hartje maken van Lego. Zoonlief had deze zelf bedacht, schattig toch?

Hartje van Lego

Koekjes knutselen voor Valentijnsdag

De kinderen zijn altijd op zoek naar een smoes om koekjes te bakken en te versieren. En Valentijnsdag een perfecte reden voor het bakken van koekjes! Natuurlijk in de vorm van vrolijk versierde rode en roze koekjes.

Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen - hartjeskoekjes voor Valentijnsdag

Een cadeau voor Valentijnsdag

Naast deze ideeën om te knutselen, vind je op het Leuk met kids nog veel meer inspiratie om leuke dingen te doen met de kids voor Valentijnsdag. Bijvoorbeeld leuke ideeën voor cadeaus voor Valentijnsdag. Daarnaast delen we ook regelmatig leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag op Instagram.

Cadeau ideeën voor Valentijnsdag

Veel plezier met Valentijnsdag en ook heel veel plezier met samen knutselen met de kinderen!

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids