Knutselen voor Valentijnsdag: 40 leuke ideeën

Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. We bedachten heel veel leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag! Tips voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen en tieners.

Bij leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag horen natuurlijk hartjes. Maar dan wel heel veel verschillende hartjes. Gemaakt van wol, papier, karton of andere knutselmaterialen. Van heel lief tot ook wel een beetje stoer, zoals dit vliegtuigje.

Knutselen voor Valentijnsdag: 30 leuke ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. We bedachten heel veel leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Inhoudsopgave: Valentijnsdag knutselen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar de verschillende materialen om te gebruiken met knutselen voor Valentijnsdag.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Een hartje tekenen en knippen

Vind je het lastig om een hartje te tekenen en knippen? Op deze manier maak ik een mooi symmetrisch malletje. Ik vouw een blaadje dubbel en teken een half hartje. Als ik tevreden ben over de vorm, dan knip ik het uit. Doordat blaadje dubbel zat, heb ik een mooi symmetrisch hartje. Dit kunnen we vervolgens als mal gebruiken, om meer hartjes te tekenen.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Vind je het lastig om een hartje te tekenen en knippen? Op deze manier maak ik een mooi symmetrisch malletje. Ik vouw een blaadje dubbel en teken een half hartje. Als ik tevreden ben over de vorm, dan knip ik het uit. Doordat blaadje dubbel zat, heb ik een mooi symmetrisch hartje. Dit kunnen we vervolgens als mal gebruiken, om meer hartjes te tekenen.

Een kaartje knutselen voor Valentijnsdag

Deze kaart maakten we door een aantal hartjes in dezelfde maat te kippen. Vervolgens vouwden we ze doormidden. Daarna plakten we het eerste hartje midden in de kaart. De andere hartjes plakten we op de vouwrand voorzichtig vast. Ons meisje was 6 jaar toen we dit samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën, zoals een Valentijnskaart maken.

Deze leuke kaart met een draaiend hartje er in vonden we Easy Peasy and Fun op YouTube. Ons meisje was 4 jaar toen we dit samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën, zoals een Valentijnskaart kaart met draaiend hartje

Het filmpje laat heel goed zien hoe je het maakt.

Dit lieve kaartje maakte kleine meis jaren geleden op de crèche. Het hangt nog steeds in mijn werkkamer. Soms hangt het in een plant, soms op het prikbord.

Dit lieve kaartje maakte kleine meis jaren geleden op de crèche. Het hangt nog steeds in mijn werkkamer. Soms hangt het in een plant, soms op het prikbord.

Knutselen met papieren bordjes

Ons meisje van 7 jaar en ik knutselden deze Valentijnsvogeltjes van papieren bordjes. Eerst vouwden we een bordje dubbel en plakten het dicht. Daarna verfden we het. De snavel maakten we van een chenille draad.

Het oogje maakten we van een pompon. Vervolgens maakten we pootjes van een dubbelgevouwen papieren rietje. Tot slot drukten we hartjes uit met een pons.

Meer vogels knutselen en tekenen

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Kleine meis en ik knutselden deze Valentijnsvogeltjes van papieren bordjes.

Knutselen met wc rollen

Deze vlinders maakten ons meisje van 6 jaar en ik samen van wc rollen. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen. De wc rol rolden we in gekleurd papier en lijmden dit vast met lijmstick en vouwden het uitstekende papier naar binnen.

Aan de onderkant plakten we een randje masking tape. Aan de binnenkant van de wc rol maakten we een knutselhoutje of ijststokje, om de vlinders vast te kunnen houden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Voor de vleugels knipten we uit gekleurd papier vier hartjes, in twee verschillende kleuren. We legden twee rode hartjes op elkaar. De roze (of blauwe) hartjes vouwden we dubbel en legden ze tussen de rode hartjes. Dit lijmden we vast, zo hebben de vleugels verschillende kleuren. Aan de voor- en achterkant zijn de vleugels dus rood, aan de binnenkant roze (of blauw).

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Vervolgens plakten we het gezichtje er op. Met plakoogjes en pijpenragers voor de voelsprieten en mond en pompons op de voelsprieten. Met verf schilderden we een lijn op de vleugels. De kleine hartjes op de vleugels drukten we uit met een pons, je kunt het ook uitknippen.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes vlinders maakten we van wc rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen.

Behalve het papier, plakten we alles vast met een lijmpistool. Onze kids zijn daar oud genoeg voor en hebben er ervaring mee. Maar dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Nog meer knutselen met wc rollen

Nog meer knutselen met papier

Met papier kun je allerlei leuke dingen knutselen voor Valentijnsdag, zoals deze ideeën. Dit leuke vliegtuigje kwam ik tegen bij Inspired Barn. Je vindt er een gratis pdf download met uitleg hoe je het vliegtuigje kunt vouwen. Na het vouwen was het natuurlijk nog niet klaar. Er moesten namelijk nog hartjes en sterretjes op het vliegtuigje komen. Die drukten we met een pons uit gekleurd papier.

knutselen voor Valentijnsdag

Ook leuk voor Valentijnsdag: zelfgemaakte bloemen. Zoals deze prachtige bloemen van papier en karton. Onze jongen was 8 jaar en ons meisje was 6 jaar toen ze dit knutselden.

Bloemen knutselen van papier en karton

Deze bloem knutselden we van gekleurd papier en vliegerpapier. Eerst rolden we een stukje groen papier op en lijmden het vast, dat is de steel. Daarna knipten we voor de bloembladen stukjes vliegerpapier. Dit drapeerden we voorzichtig rond de steel en plakten we het vast. Je moet het een beetje dubbelvouwen om een blad effect te krijgen. Tot slot plakten we nog een lintje onderaan de bloem.

Bloem van gekleurd papier en vliegerpapier. Eerst rolden we een stukje groen papier op en lijmden het vast, dat is de steel. Daarna knipten we voor de bloembladen stukjes vliegerpapier. Dit drapeerden we voorzichtig rond de steel en plakten we het vast. Je moet het een beetje dubbelvouwen om een blad effect te krijgen.

Voor deze Valentijnsrups drukten we hartjes uit met een pons. Maar je kunt ze natuurlijk ook uitknippen, leg dan wat velletjes op elkaar om meer tegelijk te maken. We gebruikten papier dat bij de Flow zat. De oogjes zijn plakoogjes, maar je kunt de oogjes ook tekenen. Onze jongen was peuter of kleuter, 3 of 4 jaar, toen we dit samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: rups knutselen

Dit hartjes konijn doet een beetje aan Alice in Wonderland denken 🙂 De verschillende lichaamsdelen van papier zijn met lijm aan elkaar gemaakt. Onze jongen was 7 jaar toen hij dit knutselde.

Alice in Wonderland konijn voor Moederdag en Vaderdag

Kleine meis mocht deze vlinders van papier, rietjes en ijzerdraad op school in de BEVO klas knutselen. Ons meisje was 8 of 9 jaar.

Kleine meis mocht deze vlinders van papier, rietjes en ijzerdraad op school in de BEVO klas maken. Ons meisje was 8 of 9 jaar.

Valentijnsdag knutselen met wol

Met wat papier, wol, een prikblok en borduurnaalden knutselden we deze hartjeskaarten. Onze jongen was 7 jaar toen en ons meisje 5 jaar we deze hartjes kaarten samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol

Eerst tekende ik een hartje op een stevig papier en knipte het uit. Dit gebruikten we als mal, zodat we telkens nieuwe hartjes konden tekenen.

We knipten een hartje uit een vel gekleurd papier. Hierop plakten we met knutsellijm telkens een stukje wol, net zo lang tot het helemaal bedekt was. Daarna lieten we het een tijdje drogen, daarna konden we uitstekende delen van wollen touwtjes afknippen, zodat er een mooi bedekt hartje overbleef.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol

Je kunt met papier en wol ook heel leuk oefenen met borduren. Hier vertellen we er meer over.

Knutselen voor Valentijnsdag: hartjes van wol borduren op papier

Ook leuk: een stukje karton inwikkelen met twee kleuren wol. Hier vertel ik hoe je deze hartjes hanger kunt knutselen voor Valentijnsdag. Onze jongen was 8 jaar toen we dit samen knutselden.

Hartjes hanger knutselen voor Valentijnsdag

Met een paar kleine stukjes reststof kun je mooie knutselwerkjes maken. Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi. Je kunt het resultaat bijvoorbeeld op een kaartje plakken of in een lijstje spannen. Ook kun je er met latjes zelf een lijstje omheen maken. Deze foto maakte ik op de KinderKunstBiënnale in de OBA.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi.

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt. Daarmee kun je namelijk iets leuks maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar. Afwerken is niet nodig. Dit hartje maakte ik ooit voor in de kerstboom, maar is ook leuk als versiering voor Valentijnsdag.

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt. Daarmee kun je namelijk iets leuks maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar. Afwerken is niet nodig. Dit hartje maakte ik ooit voor in de kerstboom, maar is ook leuk als versiering voor Valentijnsdag.

Knutselen met pijpenragers of chenille draad

Van pijpenragers kun je van alles maken. Dit hartje vouw je van twee pijpenragers.

hartje van pijpenrager knutselen

Leuk als de kids al iets groter zijn: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn. Ons meisje was 7 jaar toen we dit samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

Van pijpenragers maak je ook heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk goed modelleren. Pijpenragers zijn te koop bij de Hema.

Kroontje knutselen voor Valentijnsdag

FIMO klei voor Valentijnsdag

Ook leuk als cadeautje: een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Zoals deze hangers die op snoephartjes lijken. We maakten ze we van fimo klei, de uitleg vind je hier. Ons meisje was 8 jaar toen we dit samen knutselden.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Deze hartjes ketting maakten we van FIMO klei, daar kun je mooie sieraden mee maken.

LEGO poppetjes van FIMO klei zijn ook leuk. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren. Zo maak je deze LEGO poppetjes. Onze jongen was 9 jaar en ons meisje 7 jaar toen we dit samen knutselden. Dit is een knutselwerkje voor oudere kinderen of tieners.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals een een zelfgemaakte hanger van FIMO klei. Je kunt er sieraden van maken, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Maar je kunt ze ook gebruiken om een ander cadeautje mee te versieren.

Brooddeeg is ook een soort klei, maar dan voor peuters en kleuters. Dit handje van zoutdeeg ofwel brooddeeg kreeg ik ooit van dochterlief, super schattig toch?

Handje brooddeeg voor valentijnsdag

Strijkkralen voor Valentijnsdag

Onze kinderen gaan heel graag aan de slag met strijkkralen. Dit hartje maakte dochterlief zelf. Ze gebruikte ervoor een strijkkralenplankje in de vorm van een hartje.

Strijkkralen hartje knutselen voor Valentijnsdag / Hama beads crafting Valenine´s Day

Deze fijne tip kreeg ik van de buuf: het lintje kun je gewoon mee strijken.

Strijkkralen hanger hartje verjaardag of Valentijnsdag

Zo’n hanger is ook leuk voor aan een cadeautje. Ons meisje was 6 jaar toen we dit samen knutselden.

Strijkkralen hanger hartje, leuk aan een cadeautasje.

Ook een hit bij veel meiden: flamingo’s. Deze flamingo met dunne poot is natuurlijk niet zo stevig, dus we hebben hem meteen opgeplakt. Leuk om een Valentijnsdagkaartje van te maken. Ons meisje was 5 jaar toen ze dit knutselde.

Flamingo van strijkkralen

Meer strijkkralen ideeën

Knutselen met schelpen

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen voor Valentijnsdag. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting. Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen. Ons meisje was 6 jaar toen we dit samen knutselden.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Dit patroon lijkt geschilderd, maar is er opgeplakt met Mod Podge. Eerst hebben we de schelp ingesmeerd met Mod Podge. Daarna hebben we voorzichtig een stukje servet er opgedrukt. Nadat we de randen hebben afgeknipt, hebben we de bovenkant met Mod Podge ingesmeerd. Na het drogen kun je eventueel nog een keer insmeren.

Knutselen met oesters: plaatje op maken met modpodge

Kijk hier voor nog meer ideeën om te knutselen met schelpen

Valentijnsdag dieren tekenen en plakken met papier

Deze eenhoorn hebben we getekend en gemaakt met gekleurd papier. De eenhoorn tekenden we op wit papier. Vervolgens knipten we hem uit en plakten we hem op blauw papier. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons, voor op de staart en manen. Met fineliners kleurden we de hoorn. Hier lees je alle details, inclusief een download van de eenhoorn.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals deze eenhoorn van gekleurd papier, met hartjes als staart en manen.

Deze lama maakten we op vergelijkbare manier. Op gekleurd papier met hartjespatroon.

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Zoals deze lama van gekleurd papier, met hartjes er op.

Ons meisje tekende deze verliefde hartjes met 9 jaar.

Ons meisje tekende deze verliefde hartjes met 9 jaar.

Ook een soort tekenen, maar dan anders: handletteren.

Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën. Met handletteren kun je natuurlijk prachtige quotes maken. Zoals deze Nederlandstalige quote: ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT DAT GROEIT.

Stoepkrijttekening voor Valentijnsdag

Stoepkrijttekeningen zijn prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Stoepkrijt tekening voor Valentijnsdag - hartje met tekst

Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips. Voor je Valentijn kun je een hart maken, een mooie tekst of iets anders waar hij of zij gek op is.

Stoepkrijt tekening voor Valentijnsdag met hartje

Knutselen met bloemen voor Valentijnsdag

Je kunt ook een bloemenhanger maken. Leuk voor aan de muur of in het raam, want hij is doorzichtig. Lees hier hoe je de bloemenhanger maakt.

een bloemen hanger knutselen

Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Na het plukken leg je de bloemen zo plat mogelijk tussen twee keukenpapiertjes, met iets zwaars erop. Dit laat je vervolgens een nachtje liggen, of langer als het nodig is, tot het mooi plat is. Daarna haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit. Tot slot plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Moederdag en Vaderdag: ideeën om te knutselen. Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Eerst droog je bloemen plat zoals hierboven beschreven. Daarna plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Deze zoutdeeg bloemenhangers zijn ook heel leuk om te knutselen voor Valentijnsdag. Heel makkelijk, maar het kost wel tijd om ze te laten drogen. Hier lees je hoe we de zoutdeeghangers maakten.

Knutselen voor Valentijnsdag: 30 leuke ideeën. Zoals een hanger maken van bloemen en zoutdeeg.

Ook leuk: een standaard met droogbloemen knutselen.

Knutselen voor Valentijnsdag: 30 leuke ideeën. Zoals een standaard met droogbloemen knutselen

LEGO voor Valentijnsdag

Makkelijk, maar wel heel leuk: een hartje maken van Lego. Zoonlief had deze zelf bedacht, schattig toch? Onze jongen was peuter of kleuter toen hij dit maakte.

Hartje van Lego

Koekjes knutselen voor Valentijnsdag

De kinderen zijn altijd op zoek naar een smoes om koekjes te bakken en te versieren. En Valentijnsdag een perfecte reden voor het bakken van koekjes! Natuurlijk in de vorm van vrolijk versierde rode en roze koekjes.

Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen - hartjeskoekjes voor Valentijnsdag

Een appeltaart, maar dan anders, versierd met hartjes van fondant. Oftewel een hartjestaart.

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses.

Een cadeau voor Valentijnsdag

Naast deze ideeën om te knutselen, vind je op het Leuk met kids nog veel meer inspiratie om leuke dingen te doen met de kids voor Valentijnsdag. Bijvoorbeeld leuke ideeën voor cadeaus voor Valentijnsdag. Daarnaast delen we ook regelmatig leuke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag op Instagram.

Cadeau ideeën voor Valentijnsdag

Veel plezier met Valentijnsdag en ook heel veel plezier met samen knutselen met de kinderen!

Knutselen voor Valentijnsdag: de leukste ideeën. Het is weer bijna 14 februari, een leuke aanleiding om lekker te knutselen met de kids. Ik verzamelde de leukste ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids