Stedentrip met kinderen en tieners: onze 11 tips in Nederland

Zoek je een leuke stedentrip met je kinderen of tieners? Waar je met de auto of trein naartoe kunt? Dit zijn onze tips voor een stedentrip met kinderen in Nederland. Kindvriendelijke uitjes naar kleine en grote steden.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Zoek je een leuke stedentrip met je kinderen of tieners? Waar je met de auto of trein naartoe kunt? Dit zijn onze tips voor een stedentrip met kinderen in Nederland. Kindvriendelijke uitjes naar kleine en grote steden.

Stedentrip naar Zwolle met kinderen

Zwolle is een Hanzestad vol historie in de provincie Overijssel. Een heerlijke stad voor een wandeling tijdens een citytrip met kids. Met fijne winkels voor ouders en kinderen. Leuk om te combineren met Dinoland.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Zoals een citytrip naar Zwolle. Zwolle is een Hanzestad vol historie in de provincie Overijssel. Een heerlijke stad voor een wandeling tijdens een citytrip met kids. Met fijne winkels voor ouders en kinderen. Leuk om te combineren met Dinoland.

Citytrip naar Deventer met kinderen

Deventer is een van onze favoriete steden. Met een mooi stadsstrand, toffe speeltuinen, street art routes en fijne winkels. Interessante musea, zoals het Speelgoedmuseum. Leuke restaurants zoals Parkcafe Mees in het centrum en NuNu aan de rand. En natuurlijk ook een prachtige oude binnenstad, want ook Deventer is een Hanzestad. Daarnaast heeft de stad een aantal bijzondere festivals.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Deventer is een van onze favoriete steden. Met een mooi stadsstrand, toffe speeltuinen, street art routes en fijne winkels. Interessante musea, zoals het Speelgoedmuseum. Leuke restaurants zoals Parkcafe Mees in het centrum en NuNu aan de rand. En natuurlijk ook een prachtige oude binnenstad, want ook Deventer is een Hanzestad. Daarnaast heeft de stad een aantal bijzondere festivals.

Stedentrip naar Utrecht met kids

Utrecht is gezellige stad met een prachtig centrum. Het heeft leuke musea voor kinderen, zoals het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum. De stad heeft heel bijzondere winkels, maar veel tieners waarderen juist Hoog Catharijne. Er zijn natuurlijk veel restaurants, in de zomer zijn de terrassen bij de werfkelders aan de grachten het leukste.

Utrecht is gezellige stad met een prachtig centrum. Het heeft leuke kindvriendelijke musea, zoals het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum. De stad heeft heel bijzondere winkels, maar veel tieners waarderen juist Hoog Catharijne. Er zijn natuurlijk veel restaurants, in de zomer zijn de terrassen bij de werfkelders aan de grachten het leukste.

Citytrip naar Schoonhoven met kids

Schoonhoven is een mooi oud stadje vol sfeer in de Provincie Utrecht. Met een mooi oud centrum en heel veel leuke winkels en restaurants. Deze vestingstad is de zilverstad van Nederland. Er zijn veel ateliers van edelsmeden en zelfs het Zilvermuseum. Vanuit Schoonhoven trek je ook zo de polder van de Krimpenerwaard in.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Schoonhoven is een mooi oud stadje vol sfeer in de Provincie Utrecht. Met een mooi oud centrum en heel veel leuke winkels en restaurants. Deze vestingstad is de zilverstad van Nederland. Er zijn veel ateliers van edelsmeden en zelfs het Zilvermuseum. Vanuit Schoonhoven trek je ook zo de polder van de Krimpenerwaard in.

Stedentrip naar Amsterdam met kinderen

In Amsterdam in de provincie Noord Holland is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom heb ik een uitgebreid overzicht met alle kindvriendelijke tips in Amsterdam. Uitjes, restaurants, hotels, musea, speeltuinen, festivals, buurten en nog veel meer.

Ik woon hier al meer dan twintig jaar. Ooit had ik als student een bijbaantje als fietsgids en mijn liefde voor Amsterdam is altijd gebleven. Onze stad laat ik graag aan de kinderen zien, maar wel op een manier die bij hun past. Dus toen ze klein waren met speeltuinen en kindvriendelijke restaurants op de route. Inmiddels met hun favoriete winkels, restaurants en musea op de route.

In Amsterdam in de provincie Noord Holland is zo veel te doen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom heb ik een overzicht met alle kindvriendelijke tips in Amsterdam. Uitjes, restaurants, hotels, musea, speeltuinen, festivals, buurten en nog veel meer.

Citytrip naar Gouda met kids

We ontdekten Gouda in de provincie Zuid Holland toen we bij Landal Reeuwijkse Plassen sliepen. Het is gezellig om door de oude stad te wandelen, de straatjes rond de Sint Janskerk zijn schattig. Daarnaast zijn er veel vintage winkels. De kinderen vonden de Playtoday LEGO Shop met speelruimte heel leuk.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Het is in Gouda gezellig om door de oude stad te wandelen, de straatjes rond de Sint Janskerk zijn schattig. Daarnaast zijn er veel vintage winkels. De kids vonden de Playtoday LEGO Shop met speelruimte heel leuk.

Citytrip naar Leiden met kids

Leiden is een prachtige stad, eigenlijk is het gek dat we nog geen aparte blog over de stad hebben! Alleen al vanwege de vele musea is het leuk voor een stedentrip met kinderen. Want Naturalis is heel bekend, maar Museum Boerhaave wil je ook niet missen.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Leiden is een prachtige stad, eigenlijk is het gek dat we nog geen aparte blog over de stad hebben! Alleen al vanwege de vele musea is het leuk voor een stedentrip met kinderen. Want Naturalis is heel bekend, maar Museum Boerhaave wil je ook niet missen.

Stedentrip naar Den Haag met kinderen

In de Hofstad Den Haag kun je zo veel leuke dingen doen met kinderen! Zoals miniatuurpark Madurodam, dat heeft inmiddels ook indoor attracties, doe dingen en twee toffe speeltuinen. Leuke restaurants zoals de Boomhuttenclub waar kinderen spelen en klimmen in de “boomhutten” binnen. Attractiepark Duinrell met het Tikibad. En in het zomerseizoen een Tourist Tram, een mooie oude tram.

In de Hofstad Den Haag kun je zo veel leuke dingen doen met kidd! Zoals miniatuurpark Madurodam, dat heeft inmiddels ook indoor attracties, doe dingen en twee toffe speeltuinen. Leuke restaurants zoals de Boomhuttenclub waar kids spelen en klimmen in de “boomhutten” binnen. Attractiepark Duinrell met het Tikibad. En in het zomerseizoen een Tourist Tram, een mooie oude tram.

Stedentrip naar Rotterdam met kinderen

Rotterdam is een stad met een hele fijne moderne vibe. Met hippe restaurants en veel street art. Er zijn verschillende leuke musea, zoals Villa Zebra en het Maritiem Museum. Bij de Rotterdamse Stayokay overnacht je in de Kubuswoningen.

Rotterdam is een stad met een hele fijne moderne vibe. Met hippe restaurants en veel street art. Er zijn verschillende leuke musea, zoals Villa Zebra en het Maritiem Museum. Bij de Rotterdamse Stayokay overnacht je in de Kubuswoningen.

Citytrip naar Dordrecht

Met ons meisje deed ik een citytrip naar Dordrecht. Een stad met opvallend veel leuke vintage winkels. En het Dordrechts Museum, een leuk uitje als je kinderen van tekenen en van geschiedenis houden. We sliepen er bij het idyllische Villa Augustus, een idyllisch groen hotel restaurant en hotel in Dordrecht.

Stedentrip met kinderen en tieners: onze tips in Nederland. Met ons meisje deed ik een citytrip naar Dordrecht. Een stad met opvallend veel leuke vintage winkels. En het Dordrechts Museum, een leuk uitje als je kinderen van tekenen en van geschiedenis houden. We sliepen er bij het idyllische Villa Augustus.

Stedentrip Eindhoven met kinderen

Eindhoven in de provincie Noord Brabant is een fijne stad voor wie van design houdt. Het centrum heeft veel leuke winkels en restaurants. Ook vind je er het Philips Museum, over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Philips, maar ook over techniek en technologische ontwikkeling

Het DAF Museum staat vol grote trucks en kleine DAF autotjes, lekker nostalgisch! Strijp-S is een super leuk gebied om doorheen te lopen, de kinderen lekker te laten spelen, industriële geschiedenis te laten zien en ondertussen mooie foto’s te maken. Piet Hein Eek zit hier ook met zijn werkplaats en restaurant. Pluktuin Philips Fruittuin ligt vlakbij en aangelegd door Anton Philips.

Eindhoven in de provincie Noord Brabant is een fijne stad voor wie van design houdt. Het centrum heeft veel leuke winkels en restaurants. DAF Museum staat vol grote trucks en kleine DAF autotjes, lekker nostalgisch! Strijp-S is een super leuk gebied om doorheen te lopen, de kids lekker te laten spelen, industriële geschiedenis te laten zien en ondertussen mooie foto’s te maken. Piet Hein Eek zit hier ook met zijn werkplaats en restaurant. Pluktuin Philips Fruittuin ligt vlakbij en aangelegd door Anton Philips.

Verder lezen

Zoek je nog meer leuke uitjes? Kijk dan even naar alle uitjes met jonge kids en naar uitjes met tieners. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids