Amsterdam met kinderen: kindvriendelijke tips

In Amsterdam is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom vind je hier alle kindvriendelijke tips in Amsterdam op een rijtje, van restaurants met kinderen tot de leukste uitjes.

Ik woon hier al meer dan twintig jaar. Ooit had ik als student een bijbaantje als fietsgids en mijn liefde voor Amsterdam is altijd gebleven. Onze stad laat ik graag aan de kinderen zien, maar wel op een manier die bij hun past, dus met speeltuinen en kindvriendelijke restaurants op de route. Als we een stad bezoeken, zorgen we altijd dat de kinderen regelmatig even lekker kunnen spelen. Behalve de highlights vind je dus ook heel veel plekken om te spelen op dit deel van Leuk met kids.

Amsterdam met kids: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

Kindvriendelijke tips in Amsterdam

In Amsterdam is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom vind je hier van alles voor kids op een rijtje. Natuurlijk allerlei uitjes, waaronder kindvriendelijke musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, kinderboerderijen en actieve uitjes. Maar ook winkels voor kinderen, restaurants, hotels en appartementen en leuke vormen van vervoer. Ook tips voor kinderfeestjes en een lijstje met festivals vind je hier.

Uitjes in Amsterdam met kinderen onze favorieten Uit eten in Amsterdam met kinderen kindvriendelijke restaurants De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen Overnachten in Amsterdam met kinderen hotels en appartementen De leukste speeltuinen in Amsterdam voor kinderen Het leukste vervoer in Amsterdam met kinderen De leukste festivals in Amsterdam voor kinderen Actieve uitjes De leukste kinderfeestjes in Amsterdam

De wijken van Amsterdam

Naast de pagina’s per onderwerp, vind je ook voor iedere wijk één pagina, waar alles bij elkaar staat. Van de bekende drukke plekken in het centrum, tot de onbekende plekken daarbuiten. Met info voor bewoners, maar ook voor toeristen.

Amsterdam Centrum met kinderen Amsterdam Zuid met kinderen Amsterdam Oost met kinderen Amsterdam West met kinderen Amsterdam Noord met kinderen

Net buiten Amsterdam

Vlakbij Amsterdam kun je met kinderen allerlei leuke dingen doen. Ik laat je hier leuke dingen zien in Amstelveen, Spaarnwoude, Uitdam, Muiden, Zaandam en Zuidoostbeemster.

vlakbij Amsterdam

Heb jij nog tips?

Dit overzicht van activiteiten voor kinderen in Amsterdam is natuurlijk nooit af, dus kindvriendelijke tips zijn altijd welkom. Weet jij nog leuke uitjes in Amsterdam die nog missen? Dan hoor ik je tip graag via info [at] leukmetkids [punt] nl. Veel plezier in Amsterdam met kinderen!