Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar

Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter of je vriend. Kijk snel verder!

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je zoon of dochter of je vriend of vriendin.

Inhoudsopgave: cadeau ideeën voor tieners

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar:  


SMARTPHONE CADEAUS VOOR TIENERS


Denk je aan een cadeau voor tieners, dan denk je aan smartphones, dus dat staat hoog op mijn lijstje favoriete ideeën. Of je nou een verjaardagscadeau zoekt voor je zoon of dochter, of die van een ander, of juist tiener bent en iets voor vrienden zoekt.

Allerlei smartphone accessoires zijn leuk. Denk aan headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks. Bij Bol.com en Coolblue vind je heel veel smartphone accessoires. Hieronder vind je daarnaast nog veel smartphone cadeaus voor tieners.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Smartphone accessoires zijn leuk, denk aan smartphonecameralenzen, headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks.

FOTO’S CADEAUS VOOR TIENERS


Snap! is echt een fantastisch boek om beter te leren fotograferen met je smartphone. En welke hippe tiener wil dat nou niet als cadeautje voor zijn of haar verjaardag? Zeker een leuk cadeau voor tieners die van TikTok, Snapchat en Instagram houden. Het is te koop bij Bol.com en Libris.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Het boek Snap! staat vol met tips om nog beter te leren fotograferen met je smartphone. Een leuk cadeau voor tieners die van TikTok, Snapchat en Instagram houden.

Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk origineel retro kado. Of je nou iets zoekt voor een 12-jarige of een 18-jarige. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt. Te koop bij Bol.com en bij Coolblue, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk retro kado.

Ook een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt 😉 Super handig voor die 15-jarige of 16-jarige dochter en misschien ook wel die zoon. Bol.com en Coolblue hebben verschillende mini foto printers.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Dit is een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt.

Simpel en goedkoop, maar geniaal, een lenzensetje voor op je smartphone. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.


MUZIEK CADEAUS VOOR TIENERS


Fijn om even rustig muziek, een podcast of een luisterboek te luisteren, een film te kijken of mee te gamen: een koptelefoon. Een tip: koop een draadloze. Of een met losse draad, die kun je vervangen als hij kapot gaat. Bol.com en Coolblue hebben veel keuze en nuttige zoekopties.

Wij zijn fan van de Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten. We schreven een review van de Philips open ear koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon is in junior en volwassen formaat te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Zoals deze veilige Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten.

KAARTJE OF KADO VIA DE POST OPSTUREN


Heb je geen tijd om een kado te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een kaartje via de post verzenden, maar ook een kadootje erbij kiezen.

Op zoek naar een bijzondere verjaardagskaart? Deze leuke kleurrijke verjaardagskaarten heb ik ontworpen. Leuk als je een keer een bijzondere ansichtkaart wil sturen!

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of van een ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw of bovenbouw van de middelbare school? Ik vroeg het pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden, en voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Zoals een bijzondere verjaardagskaart.

HORLOGES EN SPORTHORLOGES VOOR TIENERS


Een horloge behoort tot meer persoonlijke cadeau ideeën voor tieners. Je moet de tiener in kwestie dus wel goed kennen om een leuk uurwerk als verjaardagscadeau uit te kunnen zoeken. Je hebt dan wel gelijk een wat groter cadeau.

Een mooi horloge is een echte eye catcher voor tieners. Die van Ice Watch zijn hip. Bol.com heeft veel mooie merken.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een horloge, activity tracker of smartwatch is een leuk verjaardagscadeau voor je puber.

Horloges met stappenteller – ofwel activity trackers – zijn leuk voor sportieve tieners, of voor wie sportiever wil worden. Zowel bij jongens als meisjes zijn ze populair. Je vindt ze bij Coolblue en Bol.com.

Een smartwatch is ook populair onder tieners. Veel van dit soort horloges hebben ook een stappenteller, maar je kunt er nog veel meer mee. Bol.com en Coolblue hebben allerlei verschillende. Ik heb er momenteel een van Garmin, een mooi ontwerp met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een smartwatch is ook populair onder tieners. Veel van dit soort horloges hebben ook een stappenteller, maar je kunt er nog veel meer mee. Ik heb er momenteel een van Garmin, een mooi ontwerp met een goede prijs kwaliteit verhouding.

GAME CADEAUS VOOR TIENERS


Gamen blijft populair, of je nou een 14-jarige of 17-jarige hebt. Wel gamen jongens veel meer dan meiden. Accessoires voor een spelcomputer zijn een leuk cadeautje voor je zoon, kijk eens bij Coolblue wat er is. Denk aan een gaming headset, game stoel, race stuur, speciale monitor, toetsenbord of extra controllers.

Onder pubers is de PlayStation spelcomputer waarschijnlijk het populairste speelgoed (te koop bij Coolblue en bij Bol.com). Veel hebben er natuurlijk al lang een, dan is een PlayStation game een leuk verjaardagscadeau. Heel veel verschillende games vind je bij Bol.com en bij Coolblue.

Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Lees hier meer over de Switch. Hij is te koop bij Bol.com en Coolblue. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeautje, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken.

Wat zijn populaire games onder tieners?

Welke games zijn populair onder tieners? Dat zijn vaak 18+ vecht games. Daar zit je als ouders misschien minder op te wachten. Daarom wat leuke alternatieven die ook populair zijn.

Een populaire game is voetbalspel FIFA (bij Coolblue en bij Bol.com). Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie.

Ook basketbal game NBA (bij Bol.com en bij Coolblue) is populair onder jongeren.

Daarnaast is de Formule 1 race game F1 (bij Coolblue en bij Bol.com) favoriet bij fans van Max Verstappen.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

SPELLETJES VOOR 12 TOT 18 JARIGEN


Spelletjes zijn altijd een leuk verjaardagscadeau voor wie van spelletjes houdt, denk bijvoorbeeld aan stratego, cluedo of zeeslag. Veel verschillende spellen vind je bij Bol.com.

Vrij nieuw is 30 seconds, een leuk spel met een groep. Kolonisten van Catan blijft ook populair onder spelletjesfans. Hieronder zie je een aantal spellen, meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden.

Escape Room spellen zijn heel populair bij tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd. Voor een 18-jarige is een volwassen spel misschien leuker, terwijl dat voor een 13-jarige echt nog te ingewikkeld of te spannend is. Die op de foto is overigens voor 16 jaar en ouder.

Of geef een Escape Tour in de favoriete stad van je zoon of dochter cadeau.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Spelletjes zijn altijd leuk, zoals een escape room spel.

Wie is de Mol heeft ook een eigen bordspel, voor de fans. Het is te koop bij Bol.com. Het spel is volgens de makers geschikt voor 12 plus. Wij vinden het spel geschikt voor oudere kinderen vanaf 16 jaar. Lees hier waarom, we geven er ook alternatieven voor jongere kids.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Wie is de Mol heeft een eigen bordspel, een heel leuk cadeautje voor wie van spelletjes houdt.

SmartGames heeft allerlei verschillende compacte strategische spelletjes. Bijvoorbeeld SmartGames Cube Duel, dat kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het is te koop bij Bol.com.

SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen,

Ook leuk voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride, bij Bol.com en Libris. Deze zijn vanaf ongeveer 12 jaar.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een leuk cadeau voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride.

Op zoek naar een leuk persoonlijk cadeau? Van Smartphoto kreeg ik deze toffe speelkaarten, met allemaal eigen foto’s.

Op zoek naar een leuk persoonlijk cadeau? Geef deze toffe speelkaarten, met allemaal eigen foto's.

Fidget toys zijn altijd leuk

De fidget ofwel pop it is een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien, altijd leuk voor een verjaardag. En als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Maar daarnaast worden veel mensen er relaxed van. Niet alleen voor kleintjes, maar ook leuk voor een 17-jarige dus. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen.

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Met dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik’s Cube, met het uiterlijk van een fidget toy. Het doel is om bepaalde patronen te maken, met bijvoorbeeld één kleur op een rij. Te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos mee spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik's Cube, met het uiterlijk van een fidget toy.

EEN REIS, UITJE OF BELEVENIS VOOR TIENERS VAN 12 TOT 18 JAAR


Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Met een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige of 15-jarige is het leuk om samen op pad te gaan. Een 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige gaat waarschijnlijk ook al graag zelf op pad, al blijft samen gaan leuk. Dus is een tegoedbon voor een reis heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel, kijk eens bij onze hotel tips of bij Booking.

Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets.

Leuke uitjes als cadeau voor tieners

Denk bijvoorbeeld eens aan een van deze uitjes en belevenissen:

 • In veel steden kun je Escape Tours doen, een interactieve game.
 • Bij The Park Playground beleef je met vrienden of familie VR experiences.
 • AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review).
 • Aquarium Sea Life zit aan de boulevard van Scheveningen, ook leuk in combinatie met een dagje strand.
 • Een dagje spa, bijvoorbeeld in een Blue Wellness center (16+), eventueel in combinatie met een nachtje in een Fletcher hotel.
 • Naar de Efteling of naar Disneyland Parijs.
 • Een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL.
 • Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.
 • The Amsterdam Dungeon is spannende interactieve tour, met shows waar je wordt meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis.
 • Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen.
 • In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Ook leuk voor een tienerfeestje.
 • Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam kun je selfies maken met beelden van sterren. 
Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Een tegoedbon voor een reis, uitje of belevenis is ook heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel of een stoer uitje.

SPORT CADEAU IDEEEN VOOR TIENERS


Zoek je nuttige cadeau ideeën voor tieners? Sportkleding is altijd handig. Die vind je bijvoorbeeld bij Adidas, waar je veel duurzame kleding en schoenen vindt.

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een voetbal shirt is leuk als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal.

Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde. Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh: een oplossing voor stinkende en natte schoenen

Kleding is natuurlijk niet echt een cadeau, maar soms wel praktisch. Altijd fijn: een paar vrolijke sokken, zeker voor tieners die alles al hebben. Bijvoorbeeld van Happy Socks, ook te koop bij Bol.com en bij the Little Green Bag. Met heel veel kleuren voor toffe jongens en stoere meiden.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Voor tieners die alles al hebben, is een paar vrolijke sokken altijd fijn. Bijvoorbeeld van Happy Socks.

TASSEN, RUGZAKKEN EN KOFFERS


Rugzakken blijven leuk als cadeautje voor tieners, en een van de meer praktische cadeau ideeën. Een grote collectie rugzakken vind je bij Bever, bij Bol.com en bij The Little Green Bag.

Vans heeft mooie tassen voor tieners, met allerlei prints of juist in één kleur. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Rugzakken blijven leuk als cadeautje voor tieners, en een van de meer praktische cadeau ideeën.

Fjallräven Kanken rugzakken zijn heel populair. Omdat ze mooi zijn, maar ook duurzaam zijn en lang meegaan. Ze zijn in allerlei maten te koop bij Bol.com en Bever.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Fjallräven Kanken rugzakken zijn heel populair bij tieners.

Een koffer is een handig verjaardagscadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Bol.com.

Een koffer is een handig verjaardagscadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop, zoals deze van SuitSuit.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij Bol.com en bij The Little Green Bag. Ideaal onderweg, of als je thuis iets wil luisteren, maar je telefoon niet je zak past 😉

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Leuk voor je zoon of dochter: een heuptasje.

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben, sommige jongens ook. De vier tasjes op de foto zijn van Mango. Je vindt ook leuke tasjes bij The Little Green Bag

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben, sommige jongens ook. De vier tasjes op de foto zijn van Mango.

SIERADEN EN MAKE UP VOOR TIENER MEIDEN


Sieraden zijn altijd leuk voor meiden en ook veel jongens, al zijn ze natuurlijk wel heel smaakgebonden. Denk aan een hippe ketting, armband of oorbellen. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Sieraden zijn altijd leuk voor meiden en ook veel jongens, al zijn ze natuurlijk wel heel smaakgebonden. Denk aan een ketting, armband of oorbellen. My Jewellery is een populair merk.

Wat is de leukste plek om je op te maken? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting. Deze is van Gerard Brinard, Bol.com en Douglas hebben veel verschillende.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Wat is de leukste plek om je op te maken? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting, een leuk cadeau voor tieners dus.

Nagellak en lipglos zijn populair bij meiden. En bij sommige jongens ook trouwens.

Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com. Allerlei andere drogisterijproducten doen het eveneens goed onder meiden en maskertjes al helemaal.

Ook parfum is populair. Bij Douglas vind je bijvoorbeeld heel veel verschillende geuren, maar ook veel verzorgingsproducten.

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com. De producten van The Bodyshop en van het Franse L’Occitane zijn ook fijn.

De leukste cadeautips: rituals.

Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden. Als elastiekje, maar ook als armband. Te koop bij Sissy Boy en bij psikhouvanjou. Er zijn ook gevlochten elastiekjes van andere merken.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden.

NOTITIEBOEKJES EN AGENDA’S


De boekjes van Moleskine zijn zulke mooie en fijne notitieboekjes, agenda’s, verzamelschriften, zelf in te vullen stedengidsen, adresboekjes en nog veel meer. Te koop in heel veel mooie kleuren bij Bol.com. Daarnaast vind je ook allerlei andere notitieboekjes bij Bol.com en bij I love speelgoed.

Een bullet journal is populair onder meiden in alle leeftijden. Bij Libris en bij Bol.com vind je veel verschillende.

Voor school is een agenda zoals de Mascha planner handig én mooi, te koop bij Bol.com.

moleskine agenda

Pennen en stiften als klein cadeautje voor tieners

Als je leuke kleine cadeau ideeën voor tieners zoekt, dan zijn pennen en stiften ideaal. Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo bij Bol.com worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen.

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Fijn voor 14-jarige pubers die plannen moeilijk vinden en voor hele nette tieners die alles up to date willen houden. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Wil je meer weten? Hier vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook.

Deze markers van Stabilo zijn ook een populair verjaardagscadeautje voor oudere kinderen. Omdat je er zo leuk mee kunt tekenen en inkleuren bij handletteren. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes.

Ook een leuk cadeau voor tieners die graag tekenen: een bureauonderlegger. Wij hebben een snijmat bureauonderlegger met meetlijnen en graden, van ModelCraft bij Bol.com. (Let op dat je er een met centimeters neemt, wij hadden eerst een ander merk met inches besteld.)

Mooi in combinatie met een uitgebreide passer set. Wij hebben er een van Staedtler bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Zoals een bureauonderlegger,mooi in combinatie met een uitgebreide passer set.

VOOR TIENER FOODIES


Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren.

Een leuk cadeau voor tieners die van koken houden: kookboeken! Zoals dit gezonde pizza kookboek.

Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Ook leuk om zelf te maken: smeersels. Het boek Alles voor op de boterham staat vol recepten om zelf broodbeleg te maken. Denk aan honing, hummus, jam en fruitcurds, hartige mengsels, zachte kaas, notenpasta, zoete smeerlels, chocoladepasta, boter en mosterd. Dit kookboek is te koop bij Bol.com.

Alles voor op de boterham, recepten om zelf broodbeleg te maken

Lekker in de zomer: een ijsmaker, waarmee je zelf de lekkerste smaken kunt combineren. Ik schreef eerder over de Zoku Quick Pop IJsmaker, te koop bij Bol.com.

Omdat we veel bakken, besloten we een tijd geleden om een KitchenAid keukenmixer aan te schaffen. Hij is niet goedkoop, maar hij werkt zo ontzettend fijn én gaat lang mee, hoorden we van vrienden. Toen we hem kochten had ik al gezien dat je er ook een roomijsmaker bij kunt kopen. De kom moet minimaal vijftien uur in vriezer, als je hem er uit haalt en de machine een half uurtje laat draaien is het ijs klaar. KitchenAid is te koop bij Fonq en bij Bol.com.

Kitchenaid ijsmachine, je maakt hiermee van je keukenmixer een ijsmaker

Chocolade doet het ook goed. Ideaal als je op zoek bent naar een klein goedkoop cadeautje, of iets voor in een cadeau pakket. Bijvoorbeeld het verantwoorde merk Tony’s Chocolonely, online te koop bij Albert Heijn en bij Jumbo. Wil je het versturen dan kan dat bij Kaartje2Go en bij Greetz. Marijke vertelt: “Zowel voor jongens als meisjes is eten ook populair, voor de meiden Tony Chocolonely, en voor de jongens M&M’s.” Die Tony Chocolonely zijn trouwens ook leuk om in de pauze uit te delen aan je vrienden als je jarig bent.

Tony's Chocolonely

CADEAU IDEEEN VOOR EEN TIENERKAMER


Spullen voor in de tienerkamer doen het altijd goed, prima dus als cadeau ideeën voor tieners. Denk aan nep cactusplantjes, fotolijstjes, lampjes, opbergdozen, posters en dergelijke. Maar ook beddengoed, iets leuks voor aan de muur, opbergers en lampen.

Mooi beddengoed geeft een tienerkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam. In allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Tienerkamer cadeaus: leuke accessoires en andere spullen. Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor tieners.

Je kent het Wobbel balansbord misschien wel als houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Maar er is inmiddels ook een Wobbel XL voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Fijn om wobbelyoga mee te doen of gewoon om op te chillen. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.com en bij I Love Speelgoed.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Je kent het Wobbel balansbord misschien wel als houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Maar er is inmiddels ook een Wobbel XL voor tieners en volwassenen. Fijn om wobbelyoga mee te doen. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt.

De aroma diffuser van Zenful vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus. Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals de aroma diffuser van Zenful, die vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus.

BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN VOOR TIENERS


De makkelijkste cadeau ideeën voor tieners zijn boeken en tijdschriften. Welke boeken tieners leuk vinden is natuurlijk heel smaakgebonden. Bovendien vindt je 14-jarige wat dochter iets heel anders leuk dan je 17-jarige zoon. Er zijn heel veel leuke Young Adult boeken. Bijvoorbeeld van John Greene, Boy 7 van Miriam Mous, de Grijze Jager en Broederband van John Flanagan en Gladiator van Simon Scarrow.

Tijdschriften en strips voor 12 tot 18 jaar

Er zijn allerlei leuke tijdschriften voor tieners te koop. Denk bijvoorbeeld aan Fashionchick, Quest, Zo zit dat, Meiden Magazine, National Geographic, Linda Meiden, een sporttijdschrift of Girlz, afhankelijk van de leeftijd. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter, zoals een tijdschrift, strip of boek.

Strips blijven leuk, Asterix en Donald Duck zijn leuk voor alle leeftijden, maar er zijn ook heel veel strips voor tieners. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

In deze stripboeken Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. Deze boeken zijn vooral voor 12-jarigen, 13-jarigen en 14-jarigen leuk. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel (Bol.com). We hebben de bundel, dat is een mooi groot boek.

In de stripboeken van Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel. We hebben de bundel al wel in huis, dat is een mooi groot boek.

Reidgidsen als cadeautje voor tieners

Reidgidsen zijn leuk als je weet dat iemand op stedentrip gaat. Of als een 17-jarige of 18-jarige binnenkort verhuist naar een nieuwe stad om te gaan studeren. Ik ben gek op de Time to Momo stadsgidsen, deze zijn ingedeeld per buurt. Met de gids krijg je een goed beeld van de sfeer in deze buurten en waar je de leuke plekken kunt vinden. In elke buurt kun je een wandeling doen, waar je op je route bezienswaardigheden tegenkomt, maar ook leuke restaurants en winkels. De gidsen zijn koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Reidgidsen zijn leuk als je weet dat iemand op stedentrip gaat.

Weetjesboeken voor tieners

De meest bizarre dingen op aarde staat vol met fascinerende weetjes over van alles. Denk aan spookplekken, monsters, griezelroutes, bizarre musea, gekke genezingen en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals het boek De meest bizarre dingen op aarde, voor nieuwsgierige tieners

De onderwerpen in Over Alles zijn heel divers. Bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan van dingen. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd.Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Zoals het boek Over Alles, voor nieuwsgierige tieners

Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners. Zo’n heerlijk dik naslagwerk. Het is letterlijk een tijdlijn, die begint bij de oerknal en eindigt bij het internet. Hoe verder je in het boek komt, hoe recenter. Iedere dubbele bladzijde bevat een apart onderwerp. Natuurlijk komen de verschillende tijdperken en rijken uit de geschiedenis aan bod. Maar je leest ook over ook allerlei specifieke onderwerpen. Denk aan steden, dans, kastelen, sieraden, de trein, geneeskunde, de race naar de maan, de dino’s en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners.

Boeken over de natuur

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn het het Bosboek en het het Zeeboek leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Boeken over digitale media

Het zal je maar gebeuren: je laat je kind een spelletje spelen op je laptop en opeens is alles geblokkeerd. Bam. Je schrikt je naar! Betalen of je bent al je bestanden kwijt. What the h@ck! Dat gebeurt alleen in een Netflix serie, maar niet bij jou thuis. Toch? Marijke las met haar zoon het boek What the hack. Een boek dat vertelt hoe hackers werken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers. Niet alleen voor 12-jarige of 13-jarige jongens of meiden in de onderbouw van de middelbare school, maar ook oudere tieners in de bovenbouw en hun ouders. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

What the hack. Het zal je maar gebeuren: je laat je kind een spelletje spelen op je laptop en opeens is alles geblokkeerd. Bam. Je schrikt je naar! Betalen of je bent al je bestanden kwijt. What the h@ck! Dat gebeurt alleen in een Netflix serie, maar niet bij jou thuis. Toch? Marijke las met haar zoon het boek What the hack. Een boek dat vertelt hoe hackers werken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers.

Heb je een jonge tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, schrijver en illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Heel belangrijk: er is een mooie balans tussen het positieve en het negatieve van sociale media. En de voorbeelden en quizjes zijn natuurlijk erg aansprekend. Te koop bij Libris en Bol.com.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Dit boek is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, een schrijver en een illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken.

CADEAUBONNEN ALS TIENER CADEAU


Veel tieners hebben niet echt een verlanglijstje. Tieners vragen daarom als cadeau heel vaak om geld of cadeaubonnen. Zeker als het gaat om kleding of accessoires, kunnen ze toch het beste zelf inschatten wat ze leuk vinden.

Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor sportkleding en er zijn allerlei verschillende bioscoopbonnen. Bij zo’n bon kun je natuurlijk ook nog iets kleins kopen om het er leuk uit te laten zien. Karin vertelt: “Houdt hij/zij van bioscoop bezoek, dan doe ik een bioscoop bon verpakt met een zak popcorn, is het een sport type, dan iets van een sport artikel.”

Een luisterboeken-abonnement van BookBeat is fijn voor tieners die moeten lezen voor hun lijst, of gewoon liever boeken luisteren dan lezen.


CADEAUS VOOR SINTERKLAAS OF KERST


Heel veel van deze cadeau ideeën voor tieners zijn natuurlijk ook leuk voor Sinterklaas of kerst. Zoek je een klein cadeautje voor in een surprise? Kijk dan even naar onze Sinterklaas surprise cadeautips.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je zoon of dochter of je vriend of vriendin.

VERDER LEZEN


Inspiratie voor verjaardagen op Leuk met kids blog

Hopelijk heb je hier een leuk verjaardagscadeau kunnen vinden voor een jongen of meid van 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar, 16 jaar, 17 jaar of 18 jaar. Naast deze cadeau ideeën voor tieners, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Denk aan cadeau ideeën voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ook vind je hier nog veel meer leuke tips voor tieners. Daarnaast deel ik op Instagram veel tips.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids