Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar

Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter of je vriend. Kijk snel verder!

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken en tijdschriften / gadgets / smartphone, muziek en foto’s / sport / cadeaus voor foodies / tassen enzowat lekkerstasjes, sieraden en meermake up, parfum en verzorgingspelletjes / notitieboekjes enzo / cadeaubonnenop reis of een uitjespullen voor een tienerkamer.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je zoon of dochter of je vriend of vriendin.

SMARTPHONE, MUZIEK EN FOTO’S VOOR TIENERS


Denk je aan een cadeau voor tieners, dan denk je aan smartphones, dus dat staat hoog op mijn lijstje favoriete ideeën. Of je nou een verjaardagscadeau zoekt voor je zoon of dochter, of die van een ander, of juist tiener bent en iets voor vrienden zoekt.

Smartphone en foto cadeau ideeën voor tieners

Snap! is echt een fantastisch boek om beter te leren fotograferen met je smartphone. En welke hippe tiener wil dat nou niet als cadeautje voor zijn of haar verjaardag? Zeker een leuk cadeau voor tieners die van TikTok, Snapchat en Instagram houden. Het is te koop bij Bol.com en Libris.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Het boek Snap! staat vol met tips om nog beter te leren fotograferen met je smartphone. Een leuk cadeau voor tieners die van TikTok, Snapchat en Instagram houden.

Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk origineel retro kado. Of je nou iets zoekt voor een 12-jarige of een 18-jarige. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt. Te koop bij Bol.com en bij Coolblue, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid, een super leuk retro kado.

Ook een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt 😉 Super handig voor die 15-jarige of 16-jarige dochter en misschien ook wel die zoon. Bol.com en Coolblue hebben verschillende mini foto printers.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Dit is een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt.

Simpel en goedkoop, maar geniaal, een lenzensetje voor op je smartphone. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.

Allerlei andere smartphone accessoires zijn ook leuk, denk aan headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks. Bij Bol.com en Coolblue vind je heel veel smartphone accessoires.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Smartphone accessoires zijn leuk, denk aan smartphonecameralenzen, headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks.

Muziek cadeaus voor tieners

Fijn om even rustig muziek of een luisterboek te luisteren, een film te kijken of mee te gamen: een koptelefoon. Een tip: koop er een met losse draad, die kun je vervangen als hij kapot gaat. Bol.com en Coolblue hebben veel keuze en nuttige zoekopties.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Fijn om even rustig muziek of een luisterboek te luisteren, een film te kijken of mee te gamen: een koptelefoon.

Digitale media

Het zal je maar gebeuren: je laat je kind een spelletje spelen op je laptop en opeens is alles geblokkeerd. Bam. Je schrikt je naar! Betalen of je bent al je bestanden kwijt. What the h@ck! Dat gebeurt alleen in een Netflix serie, maar niet bij jou thuis. Toch? Marijke las met haar zoon het boek What the hack. Een boek dat vertelt hoe hackers werken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers. Niet alleen voor 12-jarige of 13-jarige jongens of meiden in de onderbouw van de middelbare school, maar ook oudere tieners in de bovenbouw en hun ouders. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

What the hack. Het zal je maar gebeuren: je laat je kind een spelletje spelen op je laptop en opeens is alles geblokkeerd. Bam. Je schrikt je naar! Betalen of je bent al je bestanden kwijt. What the h@ck! Dat gebeurt alleen in een Netflix serie, maar niet bij jou thuis. Toch? Marijke las met haar zoon het boek What the hack. Een boek dat vertelt hoe hackers werken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers.

GADGETS VOOR 12 TOT 18 JARIGEN


Horloges en sporthorloges

Een horloge behoort tot meer persoonlijke cadeau ideeën voor tieners. Je moet de tiener in kwestie dus wel goed kennen om een leuk uurwerk als verjaardagscadeau uit te kunnen zoeken. Je hebt dan wel gelijk een wat groter cadeau.

Een mooi horloge is een echte eye catcher voor tieners. Die van Ice Watch zijn hip. Bol.com heeft veel mooie merken.

Horloges met stappenteller – ofwel activity trackers – zijn leuk voor sportieve tieners, of voor wie sportiever wil worden. Zowel bij jongens als meisjes zijn ze populair. Je vindt ze bij Coolblue en Bol.com.

Een smartwatch is ook populair onder tieners. Veel van dit soort horloges hebben ook een stappenteller, maar je kunt er nog veel meer mee. Bol.com en Coolblue hebben allerlei verschillende.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een horloge, activity tracker of smartwatch is een leuk verjaardagscadeau voor je puber.

Fitbit heeft een activity tracker die ook een heel mooi horloge en schakelarmband is: de Fitbit Luxe. Ik vertel hier alles over deze mooie activity tracker.

Fitbit heeft een activity tracker die ook een heel mooi horloge en schakelarmband is: de Fitbit Luxe.

Gamen: cadeaus voor tieners

Gamen blijft populair, of je nou een 14-jarige of 17-jarige hebt. Wel gamen jongens veel meer dan meiden. Accessoires voor een spelcomputer zijn een leuk cadeautje voor je zoon, kijk eens bij Coolblue wat er is. Denk aan een gaming headset, game stoel, race stuur, speciale monitor of extra controllers.

Onder pubers is de PlayStation spelcomputer waarschijnlijk het populairste speelgoed (te koop bij Coolblue en bij Bol.com). Veel hebben er natuurlijk al lang een, dan is een PlayStation game een leuk verjaardagscadeau. Heel veel verschillende games vind je bij Bol.com en bij Coolblue.

Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Lees hier meer over de Switch. Hij is te koop bij Bol.com en Coolblue. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeautje, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

De moderne klassieker Minecraft (Bol.com) is de favoriete game van veel tieners. Wil je kind tips voor Minecraft? Dan zijn dit nuttige boeken. Het Minecraft Creative Handboek geeft tips over hoe je kunt bouwen. Daarnaast geeft het Minecraft Combat Handboek tips over hoe je het beste met monsters kunt vechten. Maar ook hoe je dieren kunt doden en over hoeveel levens dieren hebben en wat je ervoor krijgt. Zo krijg je schapenvlees als eten als je een schaap doodt. Ook een handige tip: geen rauwe kip eten, dan word je ziek, het lijkt het echte leven wel. De boeken zijn te koop bij Libris en Bol.com.

Minecraft Creative Handboek en Minecraft Combat Handboek, boeken met tips voor Minecraft survival en creative, leuk voor tieners die van gamen houden.

Nog meer gadgets

Naar een wereldbol kun je eindeloos kijken om te dromen over wereldreizen. Deze is van Bol.com, daar vind je veel verschillende wereldbollen. Een mooi verjaardagskado waar je eindeloos naar kunt kijken.

Er zijn allerlei experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, maar ook op wetenschappelijk onderwerp. Merken met veel keuze zijn bijvoorbeeld Ravensburger, Buki, 4m en Clementoni.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. DIt is een leuk cadeautje voor nieuwsgierige tieners: experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets.

Houd je zoon of dochter van LEGO? Voor veel tieners blijven de wat moeilijkere LEGO sets ook leuk, bijvoorbeeld van LEGO Creator en LEGO Technic. Veel 12-jarigen gaan net naar de middelbare school en spelen sowieso nog met LEGO, maar bij sommige oudere tieners blijft bouwen met LEGO ook populair.

Voor veel pubers blijven de wat moeilijkere LEGO sets ook leuk, bijvoorbeeld van Lego Creator en Lego Technic.

CADEAUBONNEN ALS TIENER CADEAU


Veel tieners hebben niet echt een verlanglijstje. Tieners vragen daarom als cadeau heel vaak om geld of cadeaubonnen. Zeker als het gaat om kleding of accessoires, kunnen ze toch het beste zelf inschatten wat ze leuk vinden.

Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor sportkleding en er zijn allerlei verschillende bioscoopbonnen. Bij zo’n bon kun je natuurlijk ook nog iets kleins kopen om het er leuk uit te laten zien. Karin vertelt: “Houdt hij/zij van bioscoop bezoek, dan doe ik een bioscioop bon verpakt met een zak popcorn, is het een sport type, dan iets van een sport artikel.”

Een luisterboeken-abonnement van Storytel is fijn voor tieners die moeten lezen voor hun lijst, of gewoon liever boeken luisteren dan lezen.


EEN REIS, UITJE OF BELEVENIS VOOR TIENERS VAN 12 TOT 18 JAAR


Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Met een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige of 15-jarige is het leuk om eens samen op pad te gaan, zonder de rest van het gezin. Een 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige gaat waarschijnlijk ook al graag zelf op pad, al blijft samen gaan leuk. Dus is een tegoedbon voor een reis heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel, kijk eens bij onze hotel tips of bij Booking.

Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Vakantieveilingen, bij Tripper, bij Dagtickets of bij Ticketoo.

Of denk eens aan een van deze uitjes en belevenissen:

 • AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review).
 • Een dagje indoor skiën is ook erg leuk voor ouders en tieners, bijvoorbeeld bij SnowWorld.
 • In veel steden kun je Escape Tours doen. Tijdens deze interactieve game ga je op zoek naar “de geheime uitgang” van je favoriete stad. 
 • Een dagje spa, bijvoorbeeld in een Blue Wellness center (16+), eventueel in combinatie met een nachtje in een Fletcher hotel.
 • Naar de Efteling of naar Disneyland Parijs.
 • Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.
 • Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen.
 • In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Ook leuk voor een tienerfeestje.
Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Een tegoedbon voor een reis, uitje of belevenis is ook heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel of een stoer uitje.

SPELLETJES VOOR 12 TOT 18 JARIGEN


Spelletjes zijn altijd een leuk verjaardagscadeau voor wie van spelletjes houdt, denk bijvoorbeeld aan stratego, cluedo of zeeslag. Veel verschillende spellen vind je bij Bol.com.

Vrij nieuw is 30 seconds, een leuk spel met een groep. Kolonisten van Catan blijft ook populair onder spelletjesfans. Hieronder zie je een aantal spellen, meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden.

Escape Room spellen zijn heel populair bij tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd. Voor een 18-jarige is een volwassen spel misschien leuker, terwijl dat voor een 13-jarige echt nog te ingewikkeld of te spannend is. Of geef een Escape Tour in de favoriete stad van je zoon of dochter cadeau.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Spelletjes zijn altijd leuk, zoals een escape room spel.

Wie is de Mol heeft ook een eigen bordspel, voor de fans. Het is te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Wie is de Mol heeft een eigen bordspel, een heel leuk cadeautje voor wie van spelletjes houdt.

SmartGames heeft allerlei verschillende compacte strategische spelletjes. Bijvoorbeeld SmartGames Cube Duel, dat kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het is te koop bij Bol.com.

SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen,

Ook leuk voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride, bij Bol.com en Libris. Deze zijn vanaf ongeveer 12 jaar.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een leuk cadeau voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride.

Fidget toys zijn altijd leuk

De fidget ofwel pop it is een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien, altijd leuk voor een verjaardag. En als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Maar daarnaast worden veel mensen er relaxed van. Niet alleen voor kleintjes, maar ook leuk voor een 17-jarige dus. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen.

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN VOOR TIENERS


De makkelijkste cadeau ideeën voor tieners zijn boeken en tijdschriften. Welke boeken tieners leuk vinden is natuurlijk heel smaakgebonden. Bovendien vindt je 14-jarige wat dochter iets heel anders leuk dan je 17-jarige zoon. Er zijn heel veel leuke Young Adult boeken. Bijvoorbeeld van John Greene, Boy 7 van Miriam Mous, de Grijze Jager en Broederband van John Flanagan en Gladiator van Simon Scarrow.

Tijdschriften en strips voor 12 tot 18 jaar

Er zijn allerlei leuke tijdschriften voor tieners te koop. Denk bijvoorbeeld aan Fashionchick, Quest, Zo zit dat, Meiden Magazine, National Geographic, Linda Meiden, een sporttijdschrift, Girlz, Viva of Flow Magazine, afhankelijk van de leeftijd. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl en Readly kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis. Bovendien kan het hele gezin ervan genieten.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter, zoals een tijdschrift, strip of boek.

Strips blijven leuk, Asterix en Donald Duck zijn leuk voor alle leeftijden, maar er zijn ook heel veel strips voor tieners. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

In deze stripboeken Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. Deze boeken zijn vooral voor 12-jarigen, 13-jarigen en 14-jarigen leuk. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel (Bol.com). We hebben de bundel, dat is een mooi groot boek.

In de stripboeken van Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel. We hebben de bundel al wel in huis, dat is een mooi groot boek.

Reidgidsen als cadeautje voor tieners

Reidgidsen zijn leuk als je weet dat iemand op stedentrip gaat. Of als een 17-jarige of 18-jarige binnenkort verhuist naar een nieuwe stad om te gaan studeren. Ik ben gek op de Time to Momo stadsgidsen, deze zijn ingedeeld per buurt. Met de gids krijg je een goed beeld van de sfeer in deze buurten en waar je de leuke plekken kunt vinden. In elke buurt kun je een wandeling doen, waar je op je route bezienswaardigheden tegenkomt, maar ook leuke restaurants en winkels. De gidsen zijn koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Reidgidsen zijn leuk als je weet dat iemand op stedentrip gaat.

Weetjesboeken voor tieners

De meest bizarre dingen op aarde staat vol met fascinerende weetjes over van alles. Denk aan spookplekken, monsters, griezelroutes, bizarre musea, gekke genezingen en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals het boek De meest bizarre dingen op aarde, voor nieuwsgierige tieners

De onderwerpen in Over Alles zijn heel divers. Bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan van dingen. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd.Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Zoals het boek Over Alles, voor nieuwsgierige tieners

Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners. Zo’n heerlijk dik naslagwerk. Het is letterlijk een tijdlijn, die begint bij de oerknal en eindigt bij het internet. Hoe verder je in het boek komt, hoe recenter. Iedere dubbele bladzijde bevat een apart onderwerp. Natuurlijk komen de verschillende tijdperken en rijken uit de geschiedenis aan bod. Maar je leest ook over ook allerlei specifieke onderwerpen. Denk aan steden, dans, kastelen, sieraden, de trein, geneeskunde, de race naar de maan, de dino’s en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners.

Boeken over de natuur

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn het het Bosboek en het het Zeeboek leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

SPORT CADEAU IDEEEN VOOR TIENERS


Zoek je nuttige cadeau ideeën voor tieners? Sportkleding is altijd handig. Die vind je bijvoorbeeld bij Tennisdirect, Hockeydirect en Voetbaldirect. Maar ook bij Adidas, waar je veel duurzame kleding en schoenen vindt.

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Een voetbal shirt is leuk als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal.

Een step is leuk voor sportieve tieners en een inklapbare variant is ook nog handig om mee te nemen. Je vindt een ruime keuze bij Bol.com. Steps zijn er in allerlei prijsklassen, als je er grotere afstanden op wil afleggen dan is een wat duurdere wel aan te raden. De step op de foto is de Move Globber.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals een mooie step voor sportieve tieners.

Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde. Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh: een oplossing voor stinkende en natte schoenen

Altijd fijn: een paar vrolijke sokken, zeker voor tieners die alles al hebben. Bijvoorbeeld van Happy Socks, ook te koop bij Bol.com en bij the Little Green Bag. Met heel veel kleuren voor toffe jongens en stoere meiden.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Voor tieners die alles al hebben, is een paar vrolijke sokken altijd fijn. Bijvoorbeeld van Happy Socks.

TASSEN, RUGZAKKEN EN KOFFERS


Rugzakken blijven leuk als cadeautje voor tieners, en een van de meer praktische cadeau ideeën. Een grote collectie rugzakken vind je bij Bever, de Bijenkorf, Bol.com en The Little Green Bag.

Vans heeft mooie tassen voor tieners, met allerlei prints of juist in één kleur. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Rugzakken blijven leuk als cadeautje voor tieners, en een van de meer praktische cadeau ideeën.

Fjallräven Kanken rugzakken zijn heel populair. Ze zijn in allerlei maten te koop bij Bol.com en Bever.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Fjallräven Kanken rugzakken zijn heel populair bij tieners.

De Fjällräven Totepack een rugzak en schoudertas in een en hij is waterdicht, ideaal op de fiets. Hij is te koop in verschillende maten en kleuren, onder meer te koop bij Bol.com en Bever.

Mijn ideale tas voor werk en privé: rugzak en schoudertas ineen

Een koffer is een handig verjaardagscadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Bol.com.

Een koffer is een handig verjaardagscadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop, zoals deze van SuitSuit.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij de Bijenkorf, Bol.com, Travelbags en de Hema. Ideaal onderweg, of als je thuis iets wil luisteren, maar je telefoon niet je zak past 😉

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Leuk voor je zoon of dochter: een heuptasje.

WAT LEKKERS ALS CADEAUTJE


Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee of koffie er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren.

Wil je een keer yoghurt met fruit meenemen? Of lekkere warme soep? Dan is een isoleerpot handig. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com. Je kunt er ook de Ellipse vouwlepel bij nemen, die blijft netjes schoon in de tas en is makkelijk te vinden.

De Take a Break broodtrommels zijn stijlvol, maar ook heel handig. De lunchbox Take a Break Flat is praktisch als er veel in een rugzak moet passen, bijvoorbeeld een gymtas of schoolboeken. Daarnaast is er ook een bento lunchbox, die is lekker groot. Te koop bij Mepal, en Bol.com.

Lees ook: broodtrommels en drinkflessen voor tieners en volwassenen 

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Een mooie broodtrommel, thermosfles, isoleerbeker of isoleerpot

Bij Mepal kun je je broodtrommel of drinkfles zelf ontwerpen. Met met je eigen naam, een quote, een mooie foto of een tekening er op. Een bijzonder gepersonaliseerd cadeau, eventueel met naam, hoe leuk is dat? Zo maak je zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Chocolade doet het ook goed. Ideaal als je op zoek bent naar een klein goedkoop cadeautje, of iets voor in een cadeau pakket. Bijvoorbeeld het verantwoorde merk Tony’s Chocolonely, online te koop bij Albert Heijn en bij Jumbo. Wil je het versturen dan kan dat bij Kaartje2Go en bij Greetz. Marijke vertelt: “Zowel voor jongens als meisjes is eten ook populair, voor de meiden Tony Chocolonely, en voor de jongens M&M’s.” Die Tony Chocolonely zijn trouwens ook leuk om in de pauze uit te delen aan je vrienden als je jarig bent.

Tony's Chocolonely

NOTITIEBOEKJES EN AGENDA’S


De boekjes van Moleskine zijn zulke mooie en fijne notitieboekjes, agenda’s, verzamelschriften, zelf in te vullen stedengidsen, adresboekjes en nog veel meer. Te koop in heel veel mooie kleuren bij Bol.com. Je vindt allerlei verschillende notitieboekjes bij de Bijenkorf, Bol.com, Xenos en de Hema.

Een bullet journal is populair onder meiden in alle leeftijden. Bol.com heeft veel verschillende.

Voor school is een agenda zoals de Mascha planner handig én mooi, te koop bij Bol.com.

moleskine agenda

Pennen en stiften als klein cadeautje voor tieners

Als je leuke kleine cadeau ideeën voor tieners zoekt, dan zijn pennen en stiften ideaal. Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo bij Bol.com worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen. Gelpennen van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik ook fijn. Die van Sakura bij Bol.com wil ik nog uitproberen.

Zoek je een mooi etui met pennen en stiften er in? Dan zijn de wat duurdere 3-vaks etuis met Lyra spullen er in fijn, te koop bij Bol.com. Veel hebben een print voor wat jongere kids, maar er zitten ook exemplaren voor tieners tussen.

stabilo fineliners en 3 vaks etuis met poloden van Lyra

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Fijn voor 14-jarige pubers die plannen moeilijk vinden en voor hele nette tieners die alles up to date willen houden. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Wil je meer weten? Hier vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook.

Deze markers van Stabilo zijn ook een populair verjaardagscadeautje voor oudere kinderen, omdat je er zo leuk mee kunt tekenen en inkleuren bij handletteren. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

Deze markers van Stabilo zijn ook een populair verjaardagscadeautje voor oudere kinderen, omdat je er zo leuk mee kunt tekenen en inkleuren bij handletteren.

Nog meer knutselspullen voor tieners

Sommige tieners zijn ook gek op knutselmaterialen, maar dan wel de echte mooie. Zeker tiener meiden kunnen vaak eindeloos freubelen. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 


VOOR TIENERS DIE VAN KOKEN HOUDEN


Een leuk cadeau voor tieners die van koken houden: kookboeken! Op Leuk met kids vind je verschillende kookboeken tips.

Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Lekker in de zomer: een ijsmaker, waarmee je zelf de lekkerste smaken kunt combineren. Ik schreef eerder over de Zoku Quick Pop IJsmaker, te koop bij Bol.com.

Omdat we veel bakken, besloten we een tijd geleden om een KitchenAid keukenmixer aan te schaffen. Hij is niet goedkoop, maar hij werkt zo ontzettend fijn én gaat lang mee, hoorden we van vrienden. Toen we hem kochten had ik al gezien dat je er ook een roomijsmaker bij kunt kopen. De kom moet minimaal vijftien uur in vriezer, als je hem er uit haalt en de machine een half uurtje laat draaien is het ijs klaar. KitchenAid is te koop bij de Bijenkorf en Fonq.

Kitchenaid ijsmachine, je maakt hiermee van je keukenmixer een ijsmaker

TASJES, SIERADEN EN MEER


Bij Bulbby kun je persoonlijke telefoonhoesjes laten maken. Gepersonaliseerd met naam en print er op, voor iPhone en Samsung.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Bij Bulbby kun je persoonlijke telefoonhoesjes laten maken, met naam en print er op, voor iPhone en Samsung.

Sieraden zijn altijd leuk voor meiden en ook veel jongens, al zijn ze natuurlijk wel heel smaakgebonden. Denk aan een hippe ketting, armband of oorbellen. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag en Bol.com.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Sieraden zijn altijd leuk voor meiden en ook veel jongens, al zijn ze natuurlijk wel heel smaakgebonden. Denk aan een ketting, armband of oorbellen. My Jewellery is een populair merk.

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben, sommige jongens ook. De vier tasjes op de foto zijn van Mango. Je vindt ook leuke tasjes bij The Little Green Bag en de Bijenkorf.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben, sommige jongens ook. De vier tasjes op de foto zijn van Mango.

MAKE UP EN PARFUM VOOR TIENER MEIDEN


Nagellak en lipglos zijn populair bij meiden. En bij sommige jongens ook trouwens.

Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com. Allerlei andere drogisterijproducten doen het eveneens goed onder meiden en maskertjes al helemaal. De dochter van Wendela had ook een heel leuk idee: “Mijn dochter heeft net een vriendin een gel nagellak behandeling bij de schoonheidsspecialiste in de buurt cadeau gedaan.”

Verjaardagscadeau: make up #leukmetkids #makeup

Wat is de leukste plek om je op te maken? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting. Deze is van Gerard Brinard, Bol.com en Douglas hebben veel verschillende.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Wat is de leukste plek om je op te maken? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting, een leuk cadeau voor tieners dus.

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com. De producten van The Bodyshop zijn ook fijn.

De leukste cadeautips: rituals.

Ook parfum is populair. Bij Douglas vind je bijvoorbeeld heel veel verschillende geuren, maar ook veel verzorgingsproducten.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals geuren en verzorgingsproducten, Douglas heeft er veel.

Ook leuk: hippe accessoires voor het haar, zoals haarbanden.

Zoek je originele cadeau ideeën voor tieners die alles al hebben? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Een leuk cadeautje met een knipoog, speciaal voor je puber zoon of dochter! Ook fijn als je op zoek moet naar een groot cadeau, dat is het letterlijk.

Zoek je een cadeau voor iemand die alles al heeft? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

CADEAU IDEEEN VOOR EEN TIENERKAMER


Spullen voor in de tienerkamer doen het altijd goed, prima dus als cadeau ideeën voor tieners. Denk aan nep cactusplantjes, fotolijstjes, lampjes, opbergdozen, posters en dergelijke.

Mooi beddengoed geeft een tienerkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Daarnaast maakt SNURK ook mooie relaxkleding. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor tieners.

Een letterbord is leuk, je kunt iedere keer een andere tekst er op zetten en soms zelfs ook nog foto’s. Bol.com heeft veel verschillende letterborden en lightboxen. Een bijzonder verjaardagscadeau waar je iedere keer weer een andere originele tekst op kunt zetten.

cadeau voor kinderkamer of tienerkamer: letterbord

Deze handige opvouwbare opbergkratjes ben je toch meteen verliefd op? De kratjes van Ay-Kasa zijn te koop bij Bol.com. Er zijn verschillende maten.

Toffe opbergkratjes van Ay-kasa

De aroma diffuser van Zenful vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus. Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor je 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige zoon of dochter. Zoals de aroma diffuser van Zenful, die vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus.

Een tegeltje is een leuk verjaardagscadeau. Bij Tegeltje.nl kun je kiezen uit verschillende voorbeelden en zelf een mooi persoonlijk tegeltje maken.

Een tegeltje is een leuk verjaardagscadeau. Bij Tegeltje kun je kiezen uit verschillende voorbeelden en zelf een mooi persoonlijk tegeltje maken.

Bloemen enzo

Droogbloemen staan ook prachtig op een tienerkamer. Ze gaan lang mee en je hebt niet het risico dat de vaas omvalt en er overal water ligt. Ook leuk: je kunt droogbloemen als brievenbus cadeau bestellen. Bijvoorbeeld bij Bloomon, bij Bloompost, bij Greetz en bij Bol.com. Bij Kaartje2Go kun je een kaartje met bloemzaadjes sturen.

Droogbloemen: een duurzaam cadeau voor een vrouw of meisje

Het raam wordt veel vrolijker met een tekening er op. Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

Leuke lampen

De slingers met lampjes van Cotton Ball Lights zijn heel vrolijk en geven een gezellig licht.

De slingers met lampjes van Cotton Ball Lights zijn heel vrolijk en geven een gezellig licht.

Leuk lampje voor binnen en buiten: de Edison Petit van Fatboy, te koop bij Fonq en Bol.com. Je kunt er verschillende covers bij kopen.

Cadeau ideeën voor tieners, voor jongens en meiden van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Zoals de Fatboy Edison oplaadbare lamp.

KAARTJE OF KADO VIA DE POST OPSTUREN


Heb je geen tijd om een kado te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een kaartje via de post verzenden, maar ook een kadootje erbij kiezen.

Cadeau ideeën voor tieners van 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of van een ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw of bovenbouw van de middelbare school? Ik vroeg het pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden, en voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Kijk snel verder!

CADEAUS VOOR SINTERKLAAS OF KERST


Heel veel van deze cadeau ideeën voor tieners zijn natuurlijk ook leuk voor Sinterklaas of kerst. Zoek je een klein cadeautje voor in een surprise? Kijk dan even naar onze Sinterklaas surprise cadeautips.

Cadeau ideeën voor tieners, leuk voor een 12-jarige, 13-jarige, 14-jarige, 15-jarige, 16-jarige, 17-jarige of 18-jarige. Wat koop je voor een tiener, of het nou de verjaardag van je eigen kind of ander kind is? Of voor Sinterklaas of kerst? Ik vroeg pubers en hun moeders om tips. In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën voor tieners zien, voor zowel jongens als meiden. Leuk voor je zoon of dochter of je vriend of vriendin.

VERDER LEZEN


Inspiratie voor verjaardagen op Leuk met kids blog

Hopelijk heb je hier een leuk verjaardagscadeau kunnen vinden voor een jongen of meid van 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar, 16 jaar, 17 jaar of 18 jaar. Naast deze cadeau ideeën voor tieners, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Denk aan cadeau ideeën voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ook vind je hier nog veel meer leuke tips voor tieners. Daarnaast deel ik op Instagram veel tips.

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids