Amsterdam met kids

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

In Amsterdam is zo veel te doen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom vind je hier van alles op een rijtje: shoppen voor kids, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen, enzovoorts. Tips zijn meer dan welkom! Veel plezier in Amsterdam met kinderen! Klik snel door naar:

Mijn favoriete boeken over Amsterdam
Amsterdam Centrum West: Centraal Station, Haarlemmersstraat en -dijk, Westelijke Eilanden, Jordaan
Amsterdam Centrum Oost: Oosterdokseiland, Czaar Peterbuurt, Utrechtsestraat, Plantagebuurt
Amsterdam Zuid: de Pijp, Rivierenbuurt, Buitenveldert, Vondelpark, Oud Zuid, Beethovenstraat, Hoofddorplein
Amsterdam West: Westerpark, Overtoom, Bos en Lommer, Geuzenveld, Osdorp, Nieuw Sloten, Slotervaart, Westpoort
Amsterdam Oost: Oost/Watergraafsmeer, Flevopark, Oostelijk Havengebied, IJburg
Amsterdam Noord: Overhoeks, Van der Pekbuurt, NDSM-terrein, Noorderpark, Buikslotermeerplein
Amsterdam Zuidoost: Bijlmerplein, Gaasperplas
Amstelveen
Hotels in Amsterdam: kindvriendelijke plekken om te slapen
Positiemode voor zwangeren
Kinderfeestjes voor verjaardagen

Je vindt op Leuk met kids ook nog een artikel met kindvriendelijke café’s en restaurants in Amsterdam en een artikel met kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland.

Amsterdam met kids: shoppen voor kids, restaurants, leuke dingen doen met kids, musea, speeltuinen, parken, kinderboerderijen

Een hele leuke manier om Amsterdam te leren kennen is op de fiets. Er zijn allerlei bedrijven die fietstochten aanbieden in Amsterdam. Het is ontzettend leuk voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes, een kinderzitje of kinderfiets kun je bijboeken.

MIJN FAVORIETE BOEKEN OVER AMSTERDAM

Op stap in Amsterdam gaan vaak mijn favoriete boeken mee, die laat ik je hier zien. Verspreid door dit artikel vind je nog meer leuke boekentips.

Boekentip: Kidsproof Amsterdam, met de leukste adresjes in en rond de hoofdstadZoek je een reisgids? Ik vind Kidsproof Amsterdam (te koop bij Bol.com) een heel leuk boekje om in je tas te hebben, bij ons ligt hij standaard ergens in de kinderkamer omdat zoonlief alle plaatjes van Amsterdam zo leuk vindt. Ik schreef er een review over. In het eerste deel vind je typische Amsterdamse uitjes “Geef mij maar Amsterdam”, onder de titel “Op pad in de stad” vind je uitjes die veel mensen niet zo snel zelf zullen bedenken, nog een stukje verder buiten de binnenstad gaat “De stad uit!” en natuurlijk ontbreekt “Eten en slapen” niet.

wpid-super-grote-kleurplaten-van-nederland-en-amsterdam.jpg.jpeg Very Mappy (te koop bij Gezinnig) heeft hele grote kleurplaten van Amsterdam, leuk om te kleuren en natuurlijk te bekijken waar je allemaal geweest bent of juist heen wil gaan, ik schreef er een review over. Er is ook een variant van Nederland, maar als Amsterdammers vonden wij natuurlijk de Amsterdam variant het leukste, met zijn autotjes scheurt zoonlief langs Artis en alle andere plekken. De kleurplaat van 85 bij 120 centimeter zit in een mooi kartonnen mapje waarin je hem kunt opvouwen na het kleuren en er zit ook een paspoortje bij.

boekentips-amsterdam-een-verhalenboek-en-een-kleur.jpg.jpegDit zijn twee leuke boeken over de hoofdstad. Het Kleur- en Speurboek Amsterdam (te koop bij Bol.com) is een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details, van allerlei mooie plekken in de stad. Het is daarnaast een speurboek, Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. In Amsterdam (te koop bij Bol.com) bezoekt de familie Jansen de stad. Je leest en kijkt mee over wat ze allemaal zien en meemaken, maar ook over de mooiste plekken van de stad en belangrijke personen uit de geschiedenis. Over beide schreef ik een review.

 

AMSTERDAM CENTRUM WEST

Zelfs op Amsterdam Centraal Station vind je tegenwoordig een kindvriendelijke plek, waar je even rustig kunt wachten op je trein: De Burgerij (IJhal, De Ruijterkade 40B), aan de noordkant van het station, dit is de kant waar je naar de pont naar Noord gaat, met kinderstoelen, burgers op kindermaat en een afgescheiden speelhoek. Op CS zit ook een Sissy Boy (Stationsplein 39B) met leuke cadeaus voor kinderen.

In het Centrum vind je De Haarlemmersstraat en Haarlemmerdijk, ontzettend leuk om te winkelen en niet ver van Centraal Station. &Klevering Centraal (Haarlemmerstraat 8 ) is een kadowinkel met spulletjes voor volwassenen en kids, veelal van hippe designmerken. Er schuin tegenover zit het Grote Avontuur (Haarlemmerstraat 25), met woonaccessoires die heel leuk zijn voor de kinderkamer. Achter de Haarlemmerstraat vind je speeltuin de Piramide (Haarlemmer Houttuinen 8), een grote speeltuinvereniging.

Het IJscuypje (Haarlemmerdijk 14) heeft in het zomerseizoen heerlijke ambachtelijke ijsjes. Hebbes in Speelgoed (Haarlemmerdijk 18) heeft behalve speelgoed ook verkleedkleren en spulletjes voor de kinderkamer, bijvoorbeeld van die leuke kartonnen koffertjes. Papa Bubble (Haarlemmerdijk 70) maakt de mooiste snoepjes en ook op bestelling, ooit heb ik er gigantische lollies voor onze nichtjes laten maken met hun naam er op, dat vonden ze fantastisch. Teuntje (Haarlemmerdijk 132) is een kinderwinkel met kleding, speelgoed, Bugaboo kinderwagens, etc. Je vindt hier merken als Aden & Anais, Barbapapa en Snoozebaby, maar ook praktische spullen zoals een Aerosleep of Avent flessen. Grom (Haarlemmerdijk 180) heeft hippe tienerkleding, kinderkleding en kinderschoenen, bijvoorbeeld van Vans, Billabong en QuickSilver. De Kinderkastenwinkel (Buiten Oranjestraat 12) knapt oude kasten op in leuke kleuren voor kinderen. Starbucks heeft er lang over gedaan om zich in Nederland te vestigen, waardoor de Coffee Company (Haarlemmerdijk 62) rustig te tijd heeft gehad om een keten te worden in Amsterdam (en inmiddels in heel Nederland), waardoor je in iedere wijk goede Italiaanse koffie kunt drinken. Een heerlijke latte machiato kan echt mijn dag maken, dus je vindt overal in dit overzicht koffiebarren terug. The Movies (Haarlemmerdijk 161) is een mooie oude bioscoop.

Amsterdam - WesterdokTen Noorden van de Haarlemmerstraat vind je de Westelijke Eilanden, in de zeventiende eeuw aangelegd als pakhuizen voor de scheepvaart en nu dus een prachtig oud gebied, erg leuk om even doorheen te wandelen. Kijk eens naar de pakhuizen op de Bickersgracht, Prinseneiland en de Zandhoek. Vergeet daarbij niet de mooie gevelstenen te bekijken. Je vindt er bovendien Kinderboerderij de Dierencapel (Bickersgracht 207). De Zuiderspeeltuin (Barentszplein 14) zit een klein stukje verderop. Op het Westerdok zit een Coffee Company (Westerdok 808) en niet ver er vandaan vind je op het Westerdok een heuse speeltuin op een boot, de Speelboot. Een perfecte plek voor koffie met kinderen is ook Koffie & Zo (Westerdoksdijk 103), met een speelhoekje voor kinderen.

Ten zuiden van de Haarlemmersstraat en Haarlemmerdijk vind je de Jordaan. Op de Noordermarkt is op maandagochtend rommelmarkt en op zaterdag biologische boerenmarkt. In de Noorderspeeltuin (Tweede Lindendwarsstraat 10) kunnen de kids lekker even spelen. Kleintjes (Eerste Boomdwarsstraat 2) heeft nieuwe en tweedehands kinderkleding en accessoires. Tangram (Herenstraat 9) is een kadowinkel, met spulletjes voor kids, maar ook voor jezelf. Kleine Eland (Elandsgracht 58) is een speelgoedwinkel vlakbij het Johnny Jordaanplein met heel mooi speelgoed, waaronder loopfietsen, poppenkasten, muziekinstrumenten, schommels en treinen. Bij Serendipity Kids (Leliegracht 32) vind je tweedehands merkleding van heel veel merken. Ook leuk: ze sturen ook kleding naar arme landen. Bij Universe on a t-shirt (Eerste Bloemdwarsstraat 14) kun je leuke prints laten drukken op een romper of shirt, ook voor jezelf.

amsterdam 2

Kitsch Kitchen (Rozengracht 8-12) is de winkel van de gekleurde spulletjes voor in huis, de winkel is vol met gekleurd speelgoed en spullen voor kinderkamers. De Kinderboekwinkel (Rozengracht 34) heeft, logisch, heel veel kinderboeken. Exota (Hartenstraat 10 en 13) heeft hippe kleurige kleding voor mannen, vrouwen en kids, onder meer van King Louie. Het IJscuypje (Prinsengracht 292) heeft hele lekkere ambachtelijke ijsjes.

De Kinderboekwinkel 2 (Nieuwezijds Voorburgwal 344) zit vlakbij het Spui. Als je er toch bent, kijk dan ook even op het Begijnhof, een van de mooiste hofjes van Amsterdam. Tinkerbell (Spiegelgracht 10) is een bijzondere speelgoedwinkel voor baboes en kinderen, bijvoorbeeld met ontdek speelgoed.

Amsterdam heeft eindelijk ook een Dille & Kamille (Nieuwendijk 16), waar je leuk speelgoed kunt kopen. In het centrum vind je een aantal H&M’s met kinderkleding (Kalverstraat 114-118, Nieuwendijk 154 A, Dam 4). Veel kinderkleding vind je natuurlijk ook bij de Bijenkorf (Dam) en Zara (Kalverstraat 66, Nieuwendijk 196). Winkelcentrum Magna Plaza zit achter de Dam, er zit een grote vestiging van Sissy Boy (Nieuwezijds Voorburgwal 182) met veel kinderkleding en cadeautjes.

AMSTERDAM CENTRUM OOST

Aan de oostkant van Centraal Station vind je het Oosterdokseiland, met Science Center Nemo (Oosterdok 2), een museum waar kinderen van alles zelf kunnen ontdekken en in de zomer is er een gigantisch terras op het dak met waterspeeltuin. Vlak daarbij vind je de Openbare Bibliotheek Amsterdam, een ontzettend mooi pand, met grote kindercollectie en een La Place op de bovenste verdieping met uitzicht over Amsterdam. Ook het Scheepvaartmuseum (Kattenburgerstraat 1) zit hier vlakbij.

Amsterdam met kids

De Czaar Peterbuurt, de buurt waar Ciske de Rat is opgenomen, is de afgelopen jaren flink opgeknapt. In de Czaar Peterstraat zit STAdesign (1e Leeghwaterstraat 18, hoek Czaar Peter) met Spaanse kleding voor kids van 0-10 jaar. NJAG (Czaar Peterstraat 94A) heeft bijzondere kado’s, waaronder babykado’s en speelgoed. Zippy’s (Czaar Peterstraat 141) heeft bijzondere kinderschoenen. Bij Helena Primakoff (Czaar Peterstraat 171) kun je lekker lunchen en koffie drinken. Stadsoase Roest (aan het einde van de Czaar Peterstraat linksaf) is een hippe horecagelegenheid in het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland, met strandsfeer op warme dagen.

Flying Tiger (Rembrandtplein 2) is een winkelketen met allemaal kleurrijke spullen, waaronder veel cadeautjes voor kinderen. Gone with the Wind (Vijzelstraat 22) heeft houten speelgoed en mobiles. Papa Bubble (Staalstraat 16) maakt de mooiste snoepjes en ook op bestelling. Shop de Ville (Staalstraat 11, waar vroeger &Klevering zat) is een stijlvolle kadowinkel voor kids en volwassenen, met bijvoorbeeld Sophie de Giraffe en de koffertjes van Bakker with love. Dat het Waterlooplein leuk is om te bekijken hoef ik je niet te vertellen en ook hier vind je een Coffee Company. Tunfun (Mr. Visserplein 7) is een indoor speelpark in een oude parkeergarage.

In de Utrechtsestraat vind je JAN (Utrechtsestraat 74), een ontzettend leuke winkel voor originele kinderkado’s en kado’s voor jezelf ook trouwens. Er zit hier ook een vestiging van Sissy Boy (Utrechtsestraat 81). Je hebt hier ook 2 koffiebars: Starbucks The Bank (Utrechtsestraat 9) een grote Starbucks gevestigd in een oud bankpand en de Koffiesalon (Utrechtsestraat 130) naar eigen zeggen de beste koffie in Amsterdam en zouden ze best wel eens gelijk in kunnen hebben. Bij Theater de Toverkol (Kerkstraat 174) kun je een paar keer per week met kinderen naar een voorstelling.

In de Plantagebuurt aan de oostkant van het centrum vind je dierentuin Artis en de Hortus Botanicus en wederom een Coffee Company (Plantage Muidergracht 69 -71). Plancius (Plantage Kerklaan 61) vind je tegenover Artis en heeft kinderstoelen. Lekker lunchen doe je bij Beter & Leuk (1e Oosterparkstraat 73), waar je ook nog wat cadeautjes kunt kopen.

Amsterdam met kids

AMSTERDAM ZUID

Tot stadsdeel Zuid behoren naast het chique Oud Zuid horen ook De Pijp, de Rivierenbuurt en Buitenveldert.

In de Pijp vind je Blender (Ruysdaalstraat 11), Kids Conceptstore & Café, een plek om met vrienden en kids te lunchen en gelijk even cadeaus en kleding te kopen. De Zaaling (Ruysdaelstraat 21) heeft naast houten speelgoed ook boeken en natuurtextiel voor kinderen. Mediterraan restaurant De Bazar (Albert Cuypstraat 182) is een gigantische ruimte met vrolijke kleuren, kinderstoelen en speelhoek, je kunt er ook leuk ontbijten. Mikado (Albert Cuypstraat 256) heeft onder andere veel groot speelgoed, zoals skippydieren en loopauto’s. De Emaillekeizer (Eerste Sweelinckstraat 15) heeft emaillen spullen (logisch), maar ook andere gekleurde spulletjes. De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje (uitnodigingen, spelletjes, themafeestje, schmink), maar ook verkleedkleren en spullen voor de kinderkamer. All the luck in the world (Gerard Doustraat 86) is een mooie frisse interieurwinkel, voor jezelf en voor kids, met merken Sirch, Whishbone en Ferm Living. De Kleine Parade (Gerard Doustraat 142) is een winkeltje met kinderkleding en cadeaus, met café. Bij Kidzz (Nicolaas Berchemstraat 1) vind je schoenen (Kidzz Shoezz) en brillen (Kidzz Eyezz) voor kinderen.

Amsterdam met kids

Broer & Zus (van Woustraat 42), heeft kinderkleding van merken als Bakker made with Love, Bellerose, Claesens, Havaianas, Stella McCartney en hun eigen mooie merk. Kik Kid (Van Woustraat 62) heeft een eigen winkel in Amsterdam. Big en Belg (Ferdinand Bolstraat 168) verkoopt hippe kleding en schoenen. Kids to Kids (Ceintuurbaan 414) heeft mooie tweedehands kinderkleertjes, accessoires en meubels en daarnaast een eigen lijn voor moeder en baby. Bloem Vintage (Eerste van der Helststraat 53)  is een kinderkapper en vintage winkel. Casperle (Sarphatiepark 99) is een mooi vormgegeven kinderboekenwinkel met café. Even uitpuffen met de kids? In het Sarphatipark vind je een speeltuin en een fontein, het stikt er van de hippe jonge moeders. Een andere opties is Kinderboerderij de Pijp (Lizzy Ansinghstraat 82, naast Okurahotel). Lekkere koffie genoeg: bij de Koffiesalon (1e van der Helststraat 66) en de Coffee Company (van Woustraat 92, Van Woustraat 153, Ferdinand Bolstraat 38). Bij het IJscuypje (Eerste van der Helststraat 27) haal je lekkere ijsjes.

Amsterdam met kids

In de Rivierenbuurt vind je Koter en Ko (Scheldestraat 55), een ontzettend grote winkel met vooral heel veel kinderkleding, maar ook allerlei babyspullen. Ernaast zit de Winkel van Nijntje (Scheldestraat 61). Meys & Co (Scheldestraat 44) er tegenover heeft kinderschoenen. De Ruilhoek (Maasstraat 146 en 174) heeft tweedehands (kinder)kleding en cadeaus. Even ontbijten, lunchen en koffie drinken kan bij @7 (Scheldestraat 92) met achterin een speelhoek voor kids en er is ook een leuke menukaart voor kinderen. Naast de Rivierenbuurt ligt het Martin Luther Kingpark, waar iedere zomer de Parade plaatsvindt. Op het plein op de hoek van de Vechtstraat en de Trompenburgerstraat vind je een grote speeltuin. Flinders (Meester Treublaan 18) is een designwinkel, met leuke dingen voor kids, bijvoorbeeld kartonnen keukentjes en huisjes, levensgrote Nijntje lampen en spulletjes van Ferm Living. Vlakbij de RAI zit Happy Italy (Zuidelijke Wandelweg 78), met recht een Fast Italian genoemd, de pizza’s staan snel vers op tafel, helaas is de speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen - Happy Italy

In Buitenveldert vind je een van de beste zwangerschapswinkels van Amsterdam, Ruimschoots (A.J. Ernststraat 601), met positiemode van alle grote merken. Op het Gelderlandplein vind je wederom een Coffee Company en Benetton, maar ook Speelgoedwinkel Cedille , met veel houten speelgoed en verkleedspullen… en een houten treintafel van Brio om in de winkel mee te spelen. Er zit hier ook een vestiging van Sissy Boy (Gelderlandplein 56) en van Mango Kids (Gelderlandplein 136). Aan de oostkant van Buitenveldert vind je het Amstelpark, met daarin een gigantische speeltuin. Het Amstelpark zelf is ook de moeite waard, het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten. Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos, met verschillende speeltuinen, zwemvijvers, Geitenboerderij Ridammerhoeve, het Openluchttheater, de Museumtram die op zon- en feestdagen rijdt, het doolhof, minibootjes om zelf in te varen en de speeleilanden voor wat grotere kinderen.

Rond de PC Hooftstraat in Oud Zuid zit een aantal leuke kinderwinkels. Azzurro Kids (PC Hooftstraat 122) heeft merken als Baby Dior en Armani Junior. Benetton (Van Baerlestraat 6), Sissy Boy (Van Baerlestraat 15) en Petit Bateau (Van Baerlestraat 19) zitten vlak tegenover elkaar. Je zit dan al zo ongeveer in het Vondelpark.

Stayokay Vondelpark (Zandpad 5) ligt letterlijk in het Vondelpark, het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes. Bilderberg Jan Luyken (Jan Luijkenstraat 58) zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Amsterdam met kids - Vondelpark groot melkhuis

In het Vondelpark is een geschikt terras met kids dat van het Groot Melkhuis, midden in het park. Terwijl je kids in de speeltuin met een hekje er om heen spelen zit jij lekker op het terras. Daar vlakbij, midden in het Vondelpark, vind je ook een peuterbadje. Verderop in het park kun je trouwens ook skates huren, voor wat oudere kids. Naast het Vondelpark zit de keurige Cornelis Schuytstraat, de buurt waar veel BN’ers shoppen. In deze buurt zit & Klevering Zuid (Jacob Obrechtstraat 19a), dezelfde kadowinkel met spulletjes voor volwassenen en kids als in het centrum.

Op de Beethovenstraat zit de MiniMarkt (Beethovenstraat 5a), een soort warenhuisje voor ouders. Met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel, kleding, cadeaus voor kids en papa’s en mama’s, accessoires, kinderkapper en kinderfeestjes. Met merken als Ferm living, House hold hardware, Engel, Gezinnig, Snor, Milestone babycards en Collegien. Het chique Sterre en Tijl (Beethovenstraat 10) is voor wie van babyblauw, babyroze en wit en van keurige kleertjes houdt: kinderkleding, babyspullen en kado’s voor wie een flinke portemonnee heeft. All kind of things (Beethovenstraat 19) heette vroeger de Kinderkledingwinkel, deze is dan juist weer verrassend betaalbaar en heeft super leuke spulletjes: kleding en kadotjes, met merken als Name It. Imaginarium (Beethovenstraat 69) is een winkel met leuk en inventief speelgoed. Ook hier weer een Coffee Company (Beethovenstraat 43). Aan het einde van de Beethovenstraat vind je het Beatrixpark, met kinderbadje voor in de zomer. In het Beatrixpark, bij de Rai, vind je stadsstrand Strand Zuid. Lekker om op een warme dag verkoeling te zoeken.

Amsterdam met kids

Ten zuiden van het Vondelpark, in de buurt van het Hoofddorplein, zit Imagine (Amstelveenseweg 131) is een kinderwinkel en kinderkapper met veel nostalgische kado’s en mooie kledingmerken. Bij het IJscuypje (Amstelveenseweg 218) haal je lekkere ijsjes. Familius (Warmondstraat 197) is een kinderschoenenwinkel.

Amsterdam met kids

AMSTERDAM WEST

Een stukje verderop zit Onderste boven (Hoofddorpweg 14), een winkel met mooie kinderkleding en kadotjes. Knutsel Frutsel (Hoofddorpweg 21) er tegenover heeft behalve kinderknutselspullen ook heel veel speelgoed, zoals prinsessenjurken, piratenpakken en andere verkleedkleren, knuffels van Dikkie Dik en Barbapapa, technisch speelgoed, boeken en spelletjes. Wat een verrassing: de Imps & Elfs Store (Sloterkade 43), verstopt aan een gracht, naast het hoofdkantoor van het kindermerk. Kids & Queens (Rietwijkerstraat 32) heeft tweedehands (kinder)kledingmerken.

Lekkere koffie vind je bij de Koffiesalon (1e C. Huygensstraat 82) en de Coffee Company (Kinkerstraat 330-332). Wijs West (Bilderdijkstraat 62) is een leuk tentje met speelruimte voor koffie en lunch, met winkeltje erbij en er zijn regelmatig activiteiten voor kids, ze houden er ook rekening met kinderen die allergisch zijn. Leescafe Belcampo (Hannie Dankbaarpassage 10) is het leescafé van de bibliotheek in de Hallen, met een speelhoek voor kinderen en een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan.

Terrasmus in het Erasmuspark is een erg leuk terras voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat, in de winter gesloten.

Op en rond de Overtoom zitten leuke winkels en horeca. ‘t Schooltje (Overtoom 87) is een winkel met kleding en schoenen voor kids en tieners. De Boezemvriend (Overtoom 205) is een winkel en adviesplek voor borstvoeding en andere voeding. Big en Belg (Jan Pieter Heijestraat 83) verkoopt hippe kleding en schoenen. Belly B. (Bosboom Toussaintstraat 22) heeft kleding voor kinderen en zwangere moeders. Wollepop (Bosboom Toussaintstraat 49) heeft tweedehands kleding en speelgoed. Noppies (Nassaukade 356) heeft met kleding voor mama’s en kids. Moois (Eerste Constantijn Huygensstraat 31) heeft houten speelgoed, organic kleding voor babies en peuters en boeken. Goochem Speelgoed (Eerste Constantijn Huygensstr 80) heeft mooi houten speelgoed. Made by Me (Tweede Constantijn Huygensstr 54) is een super leuke knutselwinkel. Jun Jun (De Clercqstraat 97) heeft tweedehands kleding, speelgoed en spullen.

Amsterdam met kids - Wollepop

Suikertantes zit op twee plekken in Amsterdam West: café georganiseerd door moeders, met regelmatig leuke kinderactiviteiten. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in Eetcafé De Tulp (Postjeskade 200), bij het Rembrandtpark, naast een speeltuin. Op vrijdag en zaterdag in buurtcentrum de Havelaar (Douwes Dekkerstraat 2), vlakbij Stadsboerderij de Zimmerhoeve).

Het Westerpark is fantastisch met kids, je kunt er picknicken of op een van de vele terrassen zitten, bijvoorbeeld het Westergasterras. Je vindt er ook de Espressofabriek en de Bakkerswinkel. Speeltuin het Woeste Westen zit in de noordwesthoek van het park, vlakbij het Westergasterras. Overal in het park is gratis wifi. Aan de noordkant vind je de Spartelvijver, een kinderbadje. Op Cultuurpark Westergasfabriek vind je onder meer bioscoop het Ketelhuis. De eerste zondag van de maand is de Sunday Market in het Westerpark, waar ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen hun producten aanbieden, waaronder veel kinderspullen. Dan is ook Household Hardware (Pazzanistraat 6) open, dat normaal alleen op afspraak open is, waar je mooie gekleurde spulletjes kunt kopen, ook voor kinderkamers. Niet zo ver hiervandaan zit LEUK Amsterdam (Dantzigerkade 8) in de Houthavens, naast Theater Amsterdam, een aparte ruimte met een grote speelzaal. Hier zijn onder andere een plek om te tekenen, een keukentje, duplo treinbaan, tafelvoetbal, spelcomputers en een televisieruimte. Terwijl de kids spelen praat je zelf lekker bij, met een goede diner- en lunchkaart, maar ook gewoon broodjes.

Apino (Bos en Lommerplein 67-69) is een babywinkel in Bos en Lommer. Knotsknetter (Jan Evertsenstraat 100) heeft kinder- en babykleding van Nederlandse en Scandinavische merken als Ej Sikke Lej, Claesens, Kik Kid en Froy en Dind. In Bos en Lommer is Theatercafé Mozaiek (Bos en Lommerweg 191) leuk om met kids te eten. De Fruittuin van West (Tom Schreursweg 48) is een heuse biologische boomgaard in Amsterdam West, waar je fruit kunt plukken, spelen, kippen verzorgen, koffie drinken, een broodje eten en lekkere dingen kopen voor thuis.

In Osdorp zit een H&M met kinderkleding (Osdorpplein 128) en een Prenatal (Osdorpplein 771).

In Amsterdam West kun je lekker zwemmen in de Sloterplas. Als het wat minder mooi weer is kun je je stuiterbal laten springen bij Bounz (Willinklaan 3), een soort indoor mega trampoline. Als je in Amsterdam woont is het ook leuk voor een kinderfeestje. Tussen Nieuw Sloten en Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West zit RADION (Louwesweg 1), een cultureel platform in Broedplaats ACTA, in het voormalige tandheelkundig centrum, met podium, club en eetcafé. Onder de noemer Radinoon is er op zondag een matinee met muziek in het café, mét professionele oppas voor die je kinderen vermaken. Bleekemolens Race Planet for Kids (Herwijk 10) in Westpoort is een indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen: (bots)auto’s, een dubbeldekker, helikopters, scooters, verzin het maar en het is er, ook leuk voor een kinderfeestje.

AMSTERDAM OOST

Oost heeft verschillende wijken: Oost/Watergraafsmeer, de multiculturele Indische Buurt, de nieuwe wijken het Oostenlijk Havengebied en IJburg.

In Oost/Watergraafsmeer zit HandMade Haven (Middenweg 31), met recht het “walhalla voor creatievelingen” genoemd. Lemonade (Middenweg 46) heeft kinderkleding en cadeaus van merken als Bellerose, Name It, Salt Water Sandals, Done by Deer, Anectdote en Sebra. Vlakbij Koffie in Oost (Linnaeuskade 1) en Coffee Company (Middenweg 32). Ginger and Ale (Helmholtzstraat 61 B-1) is een mooi ruim restaurant met speelhoek in de Watergraafsmeer, achter de Middenweg, bij het winkelcentrum vlakbij de Jaap Edenbaan, met bijzondere wereldgerechten en toegankelijk eten voor kinderen. Ik schreef er een recensie over.

In park Frankendael is een houten speelkasteel met een loopbrug (naast de Kas), helemaal leuk als er ook nog tegelijkertijd Pure Markt is. Op de Wibautstraat vind je Itemz (Wibautstraat 45) met allerlei leuke cadeaus en hebbedingen, onder meer voor kids. Het Volkshotel (Wibautstraat 150) is een superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam Oost naast metrostation Wibautstraat, met vierpersoonskamer en een sauna met hottub met uitzicht over de stad. Melksnor familiecafé (Wibaatstraat 105) heeft enorm veel speelgoed, broodjes, pannenkoeken, koffie en biertjes, kleine kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven.

Amsterdam met kids

Daarnaast vind je nog twee mooie parken hier niet ver vandaan. Het Flevopark, waar je kunt zwemmen in het Nieuwe Diep. Naast dit park ligt Jeugdland (Valentijnkade 131), een natuurspeeltuin met kinderboerderij en moestuinen, met heel veel activiteiten, ik schreef er hier meer over. Als je in Amsterdam woont kun je er aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat ziet er ‘s zomers heel gezellig uit. Het Oosterpark met speeltuin en zwemvijver. Naast het Oosterpark ligt het Tropenmuseum, waar je onder de noemer Tropenmuseum Junior de kinderactiviteiten vindt.

Lekker lunchen doe je bij Beter & Leuk (1e Oosterparkstraat 73), waar je ook nog wat cadeautjes kunt kopen. In de Indische Buurt is een prima plek om te slapen met kids Stayokay Zeeburg (Timorplein 21), privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en kinderbedjes.

In het Oostelijk Havengebied heeft  Kids en Koters (C. van Eesterenlaan 46) tweedehands en nieuwe kinderkleding, speelgoed en positiemode voor zwangeren, maar vooral heel veel tweedehands. Keet in Huis (KNSM-Laan 297), is een hippe kinderwinkel tussen hippe woonwinkels op KNSM-eiland, met merken als Imps & Elfs en Bergstein. Op hetzelfde rijtje zit Sissy Boy (KNSM-Laan 19), met kinderkleding en speelgoed. Lunchen met een fantastisch uitzicht kun je bij de Kompaszaal (KNSM-laan 311). In dit gebied zie je de historie overal terug: er staan oudere kranen en liggen veel woonboten, leuk om met de kids langs te lopen. De Cantine (Rietlandpark 373) heeft een ruime speelhoek, verschoonkussen en kinderstoelen. Vlakbij Amsterdam Centraal zit het Mövenpick hotel (Piet Heinkade 11), met een prachtig uitzicht over de stad én kinderopvang.

Amsterdam met kids

Tussen Zeeburg en IJburg ligt Camping Zeeburg (Zuider IJdijk 20), waar je ook als je er niet kampeert lekker kunt eten, midden in het groen. De kids kunnen buiten spelen en even een kijkje nemen op de camping, wat altijd enorm tot de verbeelding spreekt. Haddock (IJdijk 8) op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ‘s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels naast de zandbak, ‘s winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen zijn spreekt voor zich. Je kunt er ook een kinderfeestje vieren. Bij Storm (Zuiderzeeweg 1), een soort van strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels, waar kinderen lekker kunnen spelen, met speeltuin met glijbaan en trampoline, kinderhoek, kinderstoelen, kleurplaten, kindermenu, zitstoelen waar je in kunt schommelen en leuke events voor kids.

Amsterdam met kids

Op mooie dagen trekken alle ouders van Amsterdam naar IJburg, om naar Strand Blijburg te gaan. Niet gek, met een drankje in de zon op het strand. Er zijn trouwens ook speciale kinderactiviteiten. Dat IJburg een van de meest kinderrijke wijken van Amsterdam is zie je terug in het aanbod van winkels en horeca. Bliksem en Sterren (IJburglaan 1153) heeft kleding voor kids van 2 tot en met 14 jaar, met betaalbare en duurdere merken zoals Birckenstock, Name It, Tumble ‘n Dry, Vingino, Claesens en Havanaias. Flo4Kidz (IJburglaan 1273) is een winkel met kleding en kado’s vanaf de geboorte, met kleding van bijvoorbeeld Petit Bateau, Tumble ‘n Dry, Kik-Kid, Kidscase en Kidz-Art. Verder die leuke laarsjes van Bergstein, gympen van Converse en leuke spulletjes van Barbapapa. Op dit rijtje zitten trouwens ook wat winkels met mode voor jezelf. De Espressofabriek (IJburglaan 1489) is een van de beste koffiebars van Amsterdam. Het terras is aan een drukke weg, dus iets minder handig met kids, maar je latte to go kun je meenemen naar het Theo van Goghpark, waar je vier speeltuinen vindt. Stitch vintage (Pampuslaan 33) is een erg leuke winkel voor cadeaus en tweedehands kinder- en dameskleding, ook voor zwangeren. Vlakbij Stitch zit een vestiging van het IJscuypje (Pampuslaan 43) met super lekker ijs. Restaurant Spiazzo (Pedro de Medinalaan 89) naast Design 020 op Steigereiland heeft een fijne speelhoek voor kinderen naast de tafeltjes en uitzicht over het water, ‘s zomers zit je er aan de picknicktafel in het gras buiten. 

Wat is Amsterdam toch mooi (3)

Daarnaast heeft IJburg een mooie haven waar je heerlijk over het water kunt turen, met verschillende restaurants, waaronder N.A.P. (Krijn Taconiskade 124), dat heeft kinderstoelen, kleurplaten en wat speelgoed.In de zomer vertrekt vanuit de haven een ferry naar forteiland Pampus. Naast IJburg vind je het Diemerpark, een groot park dat wel wat weg heeft van een duinpark, in de zomer is het vol wilde bloemen. Let op de putdeksels in het park: er staan allemaal poëtische uitspraken op, leuk om er met de kids naar te zoeken. Het Diemerparkstrandje is wat kleiner dan strand Blijburg. In Theater Vrijburcht (Jan Olphert Vaillantlaan 143), een klein schattig theatertje, zijn ontzettend veel kindervoorstellingen en -films.

Amsterdam met kids

AMSTERDAM NOORD

Als je vanaf CS met pont oversteekt naar Overhoeks en de Van der Pekbuurt ben je al bijna direct in de Tolhuistuin. Dit voormalige bedrijfsrestaurant van Shell, met een park, is tegenwoordig een culturele vrijplaats. En leuk voor kids: met een heuse Schommeltuin. Vlakbij zit ook het Filmmuseum. Een klein stukje verder zit RecycleKid (Van der Pekstraat 101), met tweedehands kinderkleding en speelgoed en nieuwe producten gemaakt van gerecycled materiaal, van merken als Greentoys, Londji, Maison Indigo, Studio Roof en Plan Toys.

Op het NDSM-terrein vind je de IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15) is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen. Bij Strand Noord vind je ook horecagelegenheid De Pllek (TT Neveritaweg 59), een stadsstrand. Op het NDSM-terrein vind je iedere maand ook de grote markt in de IJ-hallen (T.T. Neveritaweg 15), waar je onder meer kinderspulletjes kan kopen. Ook heel leuk: de varende Pannenkoekenboot, die vertrekt vanaf de NDSM werf.

In Noord vind je een heel groot park: het Noorderpark, vroeger heette dit het Florapark en Volewijckspark.

Op het Buikslotermeerplein zitten veel winkels met kinderkleding, waaronder een H&M, We en C&A.

AMSTERDAM ZUIDOOST

Rond het Bijlmerplein zit een H&M met kinderkleding (Bijlmerplein 148) en een Prenatal (Arena Boulevard 55). Het Bijlmerparktheater (Anton de Komplein 240) heeft veel kindervoorstellingen.

In Amsterdam Zuidoost kun je lekker zwemmen in de Recreatieplas Gaasperplas.

Wat is Amsterdam toch mooi -

Boerderij Langerlust (Provincialeweg 24) ligt tussen Driemond en Amsterdam Zuidoost. De oude boerderij is opgeknapt tot een idyllisch plekje met veel groen en water. Er is een speeltuin bij en je loopt zo het nabijgelegen natuurgebied in.

AMSTELVEEN

In Amstelveen Centrum zit een aantal winkels met baby- en kinderkleding vlak bij elkaar: de BijenkorfMango KidsH&M en Sissy Boy in de Rembrandthof en verderop een Zeeman (Rembrandtweg 427). C&A, Hema, Zara, Prenatal, Benetton, Tumble ‘n Dry en Esprit zitten op en rond Binnenhof. Flying Tiger (Binnenhof 62) is een winkelketen met allemaal kleurrijke spullen, waaronder veel cadeautjes voor kinderen.  Op zondag rijdt tussen 12u en 18u in het winkelcentrum een treintje, je kunt opstappen op het Buitenplein.

Verderop in Amstelveen zit kinderkledingwinkel ‘t Gabbertje (Amsterdamseweg 207). Paddington Station (Dorpsstraat 82) is een winkel met kinderkleding in het oude centrum van Amstelveen en heeft merken als Barts, Claesen’s, Dress like Flo, Relaunch en Rubber duck.

SPAARNWOUDE

In recreatiegebied Spaarnwoude vind je Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen (Genieweg 50, Velsen Zuid), met veel biologische producten. Je kunt er ook kijken op de zorgboerderij met melkvee- en schapenhouderij.

HOTELS IN AMSTERDAM

Vlakbij Amsterdam Centraal, in het nautische Oostelijk Havengebied, zit het Mövenpick hotel (Piet Heinkade 11), met een prachtig uitzicht over de stad én kinderopvang.

Stayokay Zeeburg (Timorplein 21) heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en kinderbedjes.

Het Volkshotel (Wibautstraat 150) is een superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam Oost naast metrostation Wibautstraat, met vierpersoonskamer en een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Stayokay Vondelpark (Zandpad 5) ligt letterlijk in het Vondelpark, het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes.

Bilderberg Jan Luyken (Jan Luijkenstraat 58) zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Via Waytostay kun je een vakantie huren in Amsterdam (en andere grote steden), op de site kun je zoeken op buurt, maar ook op specifieke kenmerken zoals een tuin, lift of de aanwezigheid van een babybedje.

Direct naast Amsterdam vind je natuurgebied Spaarnwoude, met Droompark Spaarnwoude, een luxe bungalowpark.

POSITIEMODE VOOR ZWANGEREN

Waar in Amsterdam vind je positiemode voor zwangeren? Hier boven vind je al Mooi Mama (Eerste Boomdwarsstraat 63), Ruimschoots (A.J. Ernststraat 601),  Noppies (Nassaukade 356) en Belly B. (Bosboom Toussaintstraat 22) voor nieuwe kleding en Kids en Koters (C. van Eesterenlaan 46) en Stitch vintage (in eerste instantie op de Diemerparklaan 25, later op de Pampuslaan) voor tweedehands kleding.

Verder vind je positiemode bij de Hema (via de website in iedere winkel gratis bezorgd), C&A (Beurspassage 2, Buikslotermeerplein 298), H&M (Nieuwendijk 154, Kalverstraat 114) en de Prenatal (Osdorpplein 771, Arena Boulevard 55, Binnenhof 48 in Amstelveen). In Amstelveen Noord zit kinderkledingwinkel Twinkle4Kids (Kostverlorenhof 12) met merken als BakerBridge, Koeka, Name it en Z8.

KINDERFEESTJES VOOR VERJAARDAGEN OF SCHOOLUITJES

Bij Bounz (Willinklaan 3), een soort indoor mega trampoline, kun je stuiterballen laten springen.

Bleekemolens Race Planet for Kids (Herwijk 10) is een indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen.

Jeugdland (Valentijnkade 131) is een natuurspeeltuin met kinderboerderij en moestuinen, ik schreef er hier meer over, je kunt aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat ziet er ‘s zomers heel gezellig uit.

Bij Skills kun je wekelijks apenkooien in gymzalen in de Rivierenbuurt, in Oost en op IJburg, maar je kunt er ook je kinderfeestje vieren.

MiniMarkt (Beethovenstraat 5a), een soort warenhuisje met café met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel, maar je kunt er ook kinderfeestjes vieren.

De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje, zoals uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink.

Bij Theater de Toverkol (Kerkstraat 174) kun je een feestje vieren in combinatie met een reguliere voorstelling of een privé partijen met een voorstelling of toneelworkshop.

Haddock (IJdijk 8) op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten, maar je kunt er ook een kinderfeestje vieren, buiten als het mooi weer is of binnen als het slecht weer is, van mini bootcamp en Oud Hollandsche spelletjes tot een knutselfeestje.

HANDIGE LINKS

Je hoeft nooit lang te zoeken naar een speeltuin in Amsterdam, als je door de stad dwaalt vind je op veel pleintjes een speeltuintje. Zoek je een wat grotere speeltuin, kijk dan even op de site van Dock.

LEES VERDER OP LEUK MET KIDS 

Zoek je meer tips in Amsterdam of in andere steden? Kijk dan eens bij het artikel over kindvriendelijke restaurants in Amsterdam (klik op het plaatje hieronder) of bij een van de artikelen over festivals. Leuke dingen in andere steden vind je hier.

Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederlandkindvriendelijke restaurants in Amsterdamlente festivals en marktende leukste zomer festivalsDe leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kidsVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersEen zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruikenkindermatenEen kleurplaat maken van een foto

Deze pagina is altijd work in progress. Tips zijn zeer welkom in het berichtenveld onder aan deze pagina!

Trefwoorden: Amsterdam met kinderen, Amsterdam kinderen, dagje uit Amsterdam, dagje Amsterdam, uitjes Amsterdam, uitjes met kinderen, uitjes met kids, shoppen met kids, shoppen met kinderen, museum met kids, museum met kinderen, kinderwagen, uit met kids, uit met kinderen, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, Noord Holland, Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
5 reacties
Marielle

Altijd weer een fijne bron van inspiratie als je er op uit wilt met/voor je kindje!

Micky

Helaas bestaat Zublim niet meer in de Gerard Doustraat. Het winkeltje is overgenomen, heeft nog steeds wel leuke spulletjes hoor… Het heet nu ‘All the luck in the world’.
Imaginarium in Amstelveen zit er ook niet meer.
Verder vind ik ‘de Zaailing’ nog een goeie winkel voor houten speelgoed, kinderboeken en natuurlijke kleding, het zit in de Ruysdaelstraat in het rijtje bij Blender.

Joke

Hallo, heel fijne website met goede tips. Wij plannen een weekendje Amsterdam met 1 peuter van 2,5 jaar. We zoeken echter naar een kindvriendelijk verblijf (hotel, b&b, …). Kan er iemand iets aanraden? Alvast bedankt! Joke uit België

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.