Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland

Ben je op zoek naar leuke uitjes met kids? Ik maakte een lijst met Corona proof uitjes voor kinderen, in alle provincies. Allemaal uitjes buiten, waar de kids van de frisse lucht kunnen genieten.

Heb jij nog favoriete Corona proof buiten uitjes voor kinderen en tieners die niet mogen missen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De regels rondom Corona veranderen. Ook de manier waarop ondernemers ermee omgaan kan veranderen. Daarnaast zijn sommige uitjes alleen in het weekend of alleen in de vakantie open. Bekijk daarom voordat je gaat altijd even of de locatie open is. Voor de meeste uitjes moet je bovendien van tevoren reserveren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland


Inhoudsopgave


De Corona proof buiten uitjes voor kinderen liggen in heel Nederland. Je kunt er lekker doorheen bladeren, of doorklikken naar jouw provincie:

Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Gelderland
Utrecht
Flevoland
Noord Holland
Zuid Holland
Zeeland
Noord Brabant
Limburg


Korting op uitjes


Met een beetje mazzel kun je korting op je tickets voor een uitje krijgen. Zeker als je flexibel bent wanneer je wil gaan of wat je precies gaat doen. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets .

Corona proof buiten uitjes voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke uitjes met kids? Ik maakte een lijst met Corona proof uitjes voor kinderen, in alle provincies. Allemaal uitjes buiten, waar de kids van de frisse lucht kunnen genieten.


Corona proof uitjes met kinderen in heel Nederland


Veel restaurants hebben fijne terrassen waar kinderen kunnen spelen. Op Leuk met kids vind je een lijst met kindvriendelijke restaurants in heel Nederland en pannenkoekenhuizen met speeltuin.

Spelen en sporten

Een van de makkelijkste Corona proof uitjes voor kinderen: gewoon lekker naar de speeltuin. Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen en speelboerderijen.

Heb je tieners? Er zijn veel openbare fitness veldjes, een prima speeltuin voor oudere kids. Ook BMX banen en skatebanen zijn leuk, zo schreef ik over de Urban Sport Zone in Amsterdam.

Er zijn klimbossen op heel veel verschillende plekken: lekker buiten klimmen voor klauteraars. Kijk bijvoorbeeld op de site van de ketens Fun Forest en Klimbos.nl. Naast deze ketens zijn er ook lokale klimbossen. Wil je een idee krijgen hoe zo’n klimbos er uitziet, kijk dan naar onze review van Fun Forest.

Zwemmen is in de zomer ook een heerlijk uitje. Is het zwembad in het weekend erg vol, dan is er vast wel ergens in de buurt een zwemplas of rivier met strandje.

Urban Sport Zone Amsterdam: skatebaan en speeltuin Zeeburgereiland

Speurtochten

Escape rooms zijn heel populair bij tieners, je vindt ze dan ook overal. Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Thuis nog even verder? Bij Bol.com vind je allerlei Escape Room spellen.

Geocaching is heel populair bij kids en tieners. Je download een app (voor Android heb ik c:geo) en gaat op zoek naar een cache.

Ook leuk: met de Pokemon Go app op stap. Terwijl je kind virtuele Pokémons zoekt, maak je een flinke wandeling. Let wel op dat je kind niet de weg oploopt zonder te kijken.

Een autospeurtocht is een leuk coronaproof uitje bij slecht weer. Bij autospeurtocht.nl kun routes in jouw provincie aanschaffen.

Wandelen enzo

Wandelen kan altijd en als er een speeltuin op de route ligt is het een leuk uitje voor kids. Woon je in de buurt van Amsterdam? Dit zijn leuke wandelgebieden met speeltuin in en rond Amsterdam.

Ken je de wandelknooppuntennetwerken al? Je kunt een wandeling uitstippelen tussen verschillende knooppunten. Die wandeling volg je dan via de paaltjes met gekleurde pijlen. Op veel parkeerplaatsen bij wandelgebieden zie je deze wandelroutes staan. Je kunt ze ook online zoeken of zelf uitstippelen bij de ANWB of Wandelnet. Met kids is het erg fijn om van tevoren te weten hoe ver een wandeling is.

Ook een stadswandeling is leuk, het is nu opeens veel rustiger. Zeker als je op een doordeweekse studiedag gaat. Heb je geen idee waar je precies heen kunt gaan in je favoriete stad? Bestel dan een leuke reisgids (Bol.com).

We doen graag zelf een fotoshoot met de kids, leuk tijdens een wandeling. Oude industriële plekken zijn tof om foto’s te maken, maar bos en strand ook. Onze kinderen vinden het heel leuk om zelf foto’s en filmpjes te maken. Dat kan met een oude smartphone, maar er zijn ook speciale camera’s voor kinderen. Onze kids nemen graag de Kidizoom Action Cam mee om filmpjes en foto’s te maken en bewerken. Je kunt de camera ook op je fiets of step monteren en onder water filmen.

Als het mooi weer is kun je ook bootje varen. Op de grachten of een plas in de buurt.

Bij mooi weer is fietsen ook leuk. Met zijn allen op stap. Of juist met een van de kids, even bijkletsen.

De natuur in

Het bos is altijd wel in de buurt. Lekker laarsjes aan en stampen maar, maar ook vanuit de kinderwagen is er al genoeg te zien. Bij de buitencentra van Staatsbosbeheer kun je een wandeling over een kabouterpad maken, compleet met kaboutermuts en knapzak. Voor kleine kinderen is dit een van de makkelijkste Corona proof uitjes.

Wandelen kan een ware ontdekkingsreis voor de kinderen zijn. Een blotevoetenpad is natuurlijk helemaal een avontuur, je vindt er veel in mijn overzicht met blotevoetenpaden. Natuurmonumenten heeft de Oerrr speelnatuur op verschillende plekken in Nederland. Kinderen kunnen hier eindeloos spelen in de natuur. Woon je in de buurt van Amsterdam? Dit zijn leuke wandelgebieden met speeltuin in en rond Amsterdam.

Pluktuinen of bloemenvelden zijn ontzettend leuk in het bloeiseizoen. In april en mei staan tulpen en andere bolgewassen in bloei. De meeste tuinen met veldbloemen staan in bloei vanaf juni of juli. In het najaar zijn fruittuinen juist heel leuk.

Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. En met die schelpen kun je dan weer mooie dingen knutselen. Bij strandtenten kun je ook heerlijk spelen, of het nou aan zee is of aan een meer of rivier. Ik maakte een lijstje met kindvriendelijke strandtenten.

Onderweg nemen we ook wat lekkers mee om te picknicken. Onze broodtrommels en isoleerflessen zitten vol lekkere dingen.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen


Groningen


’t Speulparadies in Beerta bij Winschoten: met veel houten speelrekken, een dierenweide en een voetbalkooi. Er is ook een speeltoestel voor kinderen met een beperking.

Sint Vitusholt in Winschoten: kleurrijke speeltuin. Met een kiosk en ook een speciaal deel voor kleintjes.

Familiepark Nienoord in Leek tussen Groningen en Roden: landgoed met allerlei faciliteiten. Er is buiten onder andere een speeltuin, kinderboerderij en treintje.

Beachclub Kaap Hoorn in Haren bij Groningen: strandtent aan het Hoornsemeer. Buiten is een kinderhoekje en ook een klimtoren.

Landgoed Tenaxx in Wedde bij Veendam: heeft onder meer een dinopark, bomenpark, miniatuurpark, speeltuin en treintje.


Friesland


De Kruidhof in Buitenpost bij Dokkum: bij deze prachtige “hortus van Fryslân” zijn er twee natuurlijke speeltuinen. Er is een kleine speeltuin voor kleintjes, met zandbak met klimheuvel en glijbaan. Daarnaast is er er een grote speeltuin voor wat grotere kinderen, met klimtoren, kabelbaan, watertoestellen en kookpot. In het Tuincafé eet je verse streekproducten.

Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum: kinderboerderij met leuke ouderwetse speeltuin.

Frijlân in Park Vijversburg in Tietjerk bij Leeuwarden: natuurspeeltuin met waterlabyrint waarin kinderen met een vlot op ontdekkingsreis gaan.

Om de Dobben in Burgum: brasserie in de natuur, in hippe landelijke stijl. Met grote houten speelweide. In het natuurgebied Om de dobben kun je vrij rondstruinen. Er is ook een deel waar je bloemen of bramen mag plukken.

Speelbos Sparjebird in Hemrik bij Drachten: speelnatuur van Staatsbosbeheer. Daarnaast kun je hier eten bij de Blokhut.

Kinderboerderij De Naturij Drachten: met buiten een kinderboerderij, speeltuin en verkeerspark.

De Koppenjan in Jubbega tussen Heerenveen en Appelscha: pannenkoekenboerderij annex speelboerderij met grote speeltuin. Daarnaast zijn er ook boerderijdieren.

Rond de Friese meren

Kameleondorp Terherne bij Sneek: spelen in het teken van Hielke en Sietse uit de Kameleon boeken. Het ligt in een waterrijk gebied, met Avonturen Eiland, overdekt boerenspeelerf en rondvaart.

Picknickers in Terherne: kleurrijke strandtent aan de Zoutepoel. Met speelgelegenheid en op de menukaart ook een aantal gerechten voor kinderen.

Paviljoen Salt in Terherne: strandtent aan de Zoutepoel. Met omheinde speeltuin met airtrampoline. Er is hier naast een uitgebreide volwassen kaart, ook een kinderkaart.

Duinen Zathe in Appelscha: klein attractiepark, met onder andere een verkeerscircuit, botsbootjes en octopus.

Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum tussen Workum en Lemmer: dit speelpark zit een beetje tussen een grote speeltuin en een attractiepark in.

Cosmea


Drenthe


Rond Assen 

Sprookjeshof in Zuidlaren: attractiepark met sprookjesbos. Daarnaast zijn er een buitenspeeltuin, midgetgolf, kinderboerderij en horeca gelegenheden.

Boomkroonpad in Drouwen: op dit pad van Staatsbosbeheer loop je letterlijk tussen de hoge boomtoppen door. Je vindt hier ook Speelbos Lorken.

Museumdorp Orvelte: dorpje met oude Drentse boerderijen. Daarnaast is er een kinderboerderij met speeltuin en een kindvriendelijk restaurant.

De Kleine Moere in Grollo bij Assen: outdoor belevenissenpark, voor kinderen die van buiten ravotten houden. Met onder meer klimbos, boulderen, suppen, kanoën, vlotten bouwen, mountainbiken en hindernisbaan. Ook is er een strandpaviljoen aan de waterplas met strand en houten speeltuin.

Rond Hoogeveen

Beleefpark Dwingelo bij Hoogeveen: een buitenbad en kikkerbadje. Daarnaast zijn er een speeltuintje, trampoline, tafeltennistafel, volleybalvelden en natuurpad. Ook is er een kiosk, veel bankjes en grote stukken gras om te picknicken.

De Bospub in Dwingelo bij Hoogeveen: ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. Na een wandeling eet je hier pannenkoeken of iets anders. Alles ademt de sfeer van het bos, ook het speeltuintje.

Paviljoen Nijstad in Hoogeveen: strandtent aan het water van recreatiegebied Nijstad. Op de kaart staan verse en lokale producten. Alle gerechten zijn ook in kinderformaat te bestellen, maar er is ook een beach box voor kids.

De Drentse Koe in Ruinerwold bij Meppel: speel- en ijsboerderij, waar je ook kunt lunchen. Er is een speelweide en ook een overdekte speelschuur met boerderijthema. Er zijn tractoren, kabelbaan, dieren, waterspeeltuin en heel veel speeltoestellen.

Rond Emmen

Rijk der Kabouters in Eext bij Stadskanaal: kabouterbos met speeltuin. Je kunt ook een speurtocht doen.

Kabouterland in Exloo tussen Stadskanaal en Emmen: verschillende speeltuinen binnen en buiten. Het is geheel in het teken van kabouters, trollen en dieren. Er is ook een restaurant en terras.

Wildlands Aventure Zoo in Emmen: dierentuin. Naar eigen zeggen in wereldreis in één dag.


Overijssel


Zwolle en het Vechtdal 

Dinoland in Zwolle: speelpark voor dinosaurus fans. Buiten zijn er onder meer een speurtocht, klimparcoursen voor verschillende leeftijden, minigolf en een speeltuin.

De Kas van Kaat in Zwolle: biologische kwekerij, winkel en lunchcafé. Kids kunnen struinen door de natuur, bijvoorbeeld over het ganzenpad met opdrachten. Ook is een maisdoolhof en klompenpad.

De Vreugdehoeve in Zwolle: restaurant bij boerderij. Er is een grote speeltuin, met onder andere een airtrampoline, tractorband en mini tractors. Ook is een kindermenukaart. Je kunt meekijken op de boerderij. Via de ramen kun je de schapen zien en meekijken hoe kaas en ijs worden gemaakt.

Doepark Nooterhof in Zwolle: mooie natuurlijke speeltuin met veel water en hout. Ook is er een blotevoetenpad.

De Koppel in Hardenberg: natuuractiviteitencentrum met blotevoetenpad, aan de Vecht. De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te struinen. Door het gras, water en allerlei paadjeds.

De Sahara bij Ommen: ja heus, de Sahara, maar dan in Nederland. Deze zandverstuiving is indrukwekkend, het ruikt er bijzonder en het voelt er heel weids. Wij volgden een wandelroute die zowel over de Sahara liep, als door het bos er omheen. Bij de parkeerplaats zie je op de wandelkaart het overzicht van de route, we maakten daar een foto van voor we gingen wandelen.

Salland 

De Flierefluiter in Raalte tussen Zwolle en Deventer: binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en kinderboerderij. In de buitenspeeltuin zijn trampolines, skelters, een waterspeeltuin en speeltoestellen. Op de kinderboerderij kun je ook ponyrijden en er is een kleine camping met uitzicht op de speeltuin.

Kinderboerderij Dondertman in Holten: gigantisch terrein, waar je van de ene groep dieren naar de andere wandelt. Voor de kids staan er bolderkarren. Behalve een kinderboerderij is er ook een speeltuin en een restaurant met speelkelder.

NuNu in Schalkhaar bij Deventer: fijn restaurant met mooie speeltuin. Er is een idyllische tuin met terras en relax stoelen, met uitzicht op een leuke ouderwetse speeltuin en een opvallende tent.

Buitenpost in Twello: groene plek bij Deventer. Met bar, streekwinkel, blotevoetenpad, camping en tuinderij.

Woeste Willem in Deventer: natuurspeeltuin aan “de andere kant” van de IJssel. Naast de stadscamping in het vroegere Worpplantsoen. Hier kunnen kinderen lekker met water kliederen. Een stukje verderop ligt het stadsstrand met pop up strandtent Meadow.

De Ulebelt in Deventer: natuur- en milieucentrum met kinderboerderij. In het Gooikerspark in de wijk Colmschate.

=> Bekijk ook: Deventer met kinderen en tieners

Twente

Erve Kuiper in Denekamp: hier kun je kijken bij de koeien, spelen in de speeltuin en ook genieten van het ijs van de IJskuip.

Klein Afrika in Oldenzaal: restaurant met speeltuin buiten. In de binnenspeelruimte alles in het teken van de dieren en natuur in Afrika.

Het Lageveld in Wierden: recreatiegebied met zwemplas met strandje. Daarnaast is er ook een speelbos, speeltuin, waterspeeltuin en een ballenlijn. Ook is er een eenvoudige strandtent.

De Morskieft in Reutum bij Almelo: grote ouderwetse buitenspeeltuin, met restaurant en terras.

Spoorfietsen in Hengelo: met een gezinsfiets over een oud spoortraject fietsen.

Speelpark Hoge Boekel in Enschede: speelpark met allerlei attracties.

NuNu: kindvriendelijk restaurant met speeltuin bij Deventer


Gelderland


De Veluwe

Speelweide in Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn: park met speeltoestellen en uitkijktoren.

De Julianatoren in Apeldoorn: een combinatie van een speeltuin en een klein pretpark. Het is lekker overzichtelijk en er is ook een stuk bos bij. In dat stuk bos kun je bijvoorbeeld de Cas de Ranger Experience doen.

Soap in Apeldoorn: stadsstrand op het Zwitsalterrein. Er is een speeltuintje en voldoende speelruimte. Voor kinderen is er ook een pannenkoek of een boterham.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn: dit zit tussen een speeltuin en een attractiepark in. Er is een kinderboerderij, speelweide, klimparcours, verkeerspark, junglepad, minigolf, waterparcours en ook waterfietsen.

Buds Tolhuis No.11 in Uddel bij Apeldoorn op de Veluwe: restaurant in oud tolhuis. Naast het terras is er een speeltuin. Daarnaast ligt het restaurant vlakbij Landal Rabbit Hill.

Maisdoolhof Voorthuizen: doolhof met een grote speeltuin.

De Roosendaal in Putten: speelboerderij met speeltuin. Met trekkers, avonturenpad en natuurlijk heel veel dieren. Het is ook rolstoeltoegankelijk.

’t Jagersnest in Ermelo: familierestaurant met allerlei faciliteiten voor kinderen. Buiten is er een Speel- en Doepark, binnen is er een speelhoek. In de zomer is er ook een zwembad. Bij een kinderpannenkoek mogen de kinderen zelf hun pannenkoek met snoep versieren.

De Happyfarm in Terschuur bij Barneveld: speelboerderij met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

De Achterhoek en Liemers

Restaurant en spelerij De Witte Wieven in Zwiep bij Lochem: in de Achterhoek bestaat de legende van de Witte Wieven, over heksen die in de nacht in het bos dwalen. Deze speeltuin met de houten poppen in het heksenbos bestaat dan ook al heel lang.

Erve Brooks in Gelselaar bij Lochem: pannenkoekenboerderij. Er is een buitenspeeltuin met veel water, een avonturenpad en ook een blotevoetenpad.

Klimbos Achterhoek in Ruurlo: lekker buiten klimmen voor klauteraars. Ernaast zit ook Doolhof Ruurlo.

De Spelerij in Dieren: bijzondere speeltuin waar kinderen spelend ontdekken hoe dingen werken. Denk bijvoorbeeld aan spelen met een hijskraan of broodjes bakken.

Familiepretpark Megapret in Lievelde: park met onder andere een grote buitenspeeltuin en waterspeeltuin. Er is ook midgetgolf.

Speeltuinvereniging Schöneveld in Doetinchem. overzichtelijk kleurrijke speeltuin met airtrampoline.

Land van Jan Klaasen in Braamt bij Doetinchem: een beetje tussen een pretpark en een speeltuin in. Met onder andere een buitenspeelpark en waterspeeltuin.

Groot-Nibbelink in Sinderen bij Doetinchem: koffieboerderij met houten speeltuin, Er is daarnaast ook een maisdoolhof en natuur- en avonturenpad.

De Neeth in Aalten: pannenkoekenboerderij met grote speeltuin. Met speelhuisjes, springkussen, trampoline, kabelbaan en konijnen.

De Betuwe, Arnhem en Nijmegen 

Geofort Herwijnen (review) bij Leerdam en Culemborg: hier leer je over de aarde, het klimaat, waterbeheer en de energietransitie. Buiten is er een leuke speeltuin en veel van de activiteiten zijn buiten over overdekt. En je kunt er Minecraft workshops doen! Daarnaast zit het in een oud fort van de Hollandse Waterlinie.

Tuinen van Appeltern bij Tiel: je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, waaronder een natuureiland voor kinderen. Maar ook in de gewone tuinen kunnen kinderen zich goed vermaken.

Hof van Kaatje in Wijchen: recreatieboerderij voor kinderen tot 8 jaar. Er is een speeltuin, kinderboerderij, huifkar, boerengolf, jeu de boules en terras.

De Blije Dries in Wijchen: grote speeltuin. Met midgetgolf, skelterbaan en zwembad. Je kunt er ook wat eten.

Het Watermuseum in Arnhem heeft een waterspeeltuin, daarvoor heb je geen museumkaartje nodig. Het ligt naast een terras, dus terwijl de kinderen speelden dronken wij wat. Daarnaast organiseert het museum in de vakanties extra activiteiten, zo gingen we buiten waterbeestjes vangen en bestuderen. Het museum ligt in Park Sonsbeek, een prachtig park midden in het centrum. Lees ook onze review over het Watermuseum.

Zandziebar in Slijk-Ewijk bij Nijmegen en Arnhem: strandje met gratis toegankelijk speeleiland. Er is een kiosk met een terras, waar je wat te eten of drinken kunt halen. Verder kun je er waterfietsen, SUP-planken en kano’s huren.

Brakkefort in Nijmegen: grote speeltuin met forten en kastelen. Daarnaast ook karretjes, pierenbad en waterspeeltuin.

Maisdoolhof in Malden bij Nijmegen: hier kun je dolen in het doolhof. Daarnaast is er allerlei ander groot speelgoed.

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: hier waan je je terug in de tijd. Het is een soort dorp met verhalen uit allerlei tijden. Ook kun je er workshops doen of gewoon lekker spelen.

Speeltuin Nederhemert bij Ammerzoden: ouderwetse speeltuin met terras.

selfie in de Tuinen van Appeltern


Utrecht


Pyramide van Austerlitz in Woudenberg bij Zeist: bij de bekende groene piramide kun je een mooie wandeling maken, op bordjes worden verschillende afstanden aangegeven. Ook is er een een restaurant met ouderwetse speeltuin en daarnaast een treintje, botsauto’s en zweefmolen.

Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Het Jagershuis in Lage Vuursche, pannenkoekenrestaurant in het Gooi. De kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche: restaurant midden in het bos. Kinderen spelen er heerlijk buiten en je kunt er mooi wandelen. Lees meer over wandelen in Lage Vuursche.

Op ‘t eiland in Nederhorst Den Berg: restaurant in het groen aan het water van de Vecht. Er is speelgoed en een kindermenu. Gasten kunnen gebruik maken van de speeltuin en kinderzwembad van het naastgelegen chaletpark. Oudere kids en ouders kunnen in de Vecht zwemmen bij de zwemtrap.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen: deze dierentuin ken je misschien van de panda’s. Maar Ouwehands heeft natuurlijk nog veel meer dieren. Buiten is er ook de Afrikaanse speelsafari.

Amersfoort

Verkeerstuin in Amersfoort: op het oude NS-terrein Wagenwerkplaats kunnen kinderen lekker rondracen op fietsjes en skelters.

Dierenpark Amersfoort: deze dierentuin heeft ook een Dinobos, een Expeditie-rivier, een klimroute en een Stad der Oudheid.

Zandfoort aan de Eem in Amersfoort: kleurrijke hippie strandtent in het centrum van Amersfoort. Op het strand staan een waterpomp, schommel en glijbaan.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen: deze dierentuin ken je misschien van de panda's. Maar Ouwehands heeft natuurlijk nog veel meer dieren.

De stad Utrecht

In Utrecht kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen of tandems nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

De Bosspeeltuin in Utrecht: grote houten speeltuin in het Maximapark, waar ook lekker met water gekliederd kan worden. Ernaast ligt het Anafora Parkrestaurant met een fijn terras. Daar hebben ze ook picknickmanden en waterfietsen.

Griftsteede in Utrecht: speeltuin en kinderboerderij in het Griftpark.

Soia in Oog in Al in Utrecht: strandtent aan het kanaal. Met speeltuintje buiten en speelhoek binnen. Er is ook en kindermenu.

Fort aan de Klop in Utrecht: fijne plek voor lunch of koffie. Gelegen bij een fort met buiten een mooi terras en grasveld.

Kasteel de Haar in Haarzuilens: mooi kasteel met prachtige tuinen. Kinderen kunnen er een speurtocht doen en er is een doolhof.

Geertjeshoeve in Haarzuilens: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij. Er is ook een speeltuintje, een overdekte zandbak, boeren mini golf en er zijn allerlei fietsjes.


Flevoland


Netl de Wildste Tuin bij Emmeloord: park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Het is heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur.

Het Grote Kabouterbos in Dronten: pannenkoekenrestaurant met buitenspeeltuin.

Bremerbaai in Biddinghuizen: strandtent aan het Veluwemeer. Het strandje heeft een ballenlijn en een speeltuin.

Natuurpark Lelystad: een prachtig gebied om te wandelen of fietsen met kinderen. In Natuurpark Lelystad zie je namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Daarnaast zijn er een speeltuin en een restaurant met terras. Bekijk ook onze review van Natuurpark Lelystad.

Aviodrome in Lelystad is een leuk museum voor kinderen en tieners. Ook buiten is hier veel te doen. Je kunt vliegtuigen bekijken, er is ook speeltuin voor de kleintjes en een marinehelden testparcours voor grotere kids. Lees ook onze review van Aviodrome.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland. Luchtvaartmuseum Aviodrome is een leuk uitje met kinderen in Lelystad in Flevoland.

Belevenissenbos in Lelystad: grote natuurspeelplek in het groen, met waterpartijen, speelrekken en wandelroutes.

Almere en Zeewolde

Stadslandgoed De Kemphaan in Almere: hier zit van alles, waaronder Stichting Aap, de stadsboerderij, een klimparcours en labyrint. Nog niet alles is open, maar er gaat steeds meer open. Ook Almere Jungle zit hier, een deel daarvan is buiten.

Fun Forest in Almere: klimbos in Almere Hout. Lees ook onze review over Fun Forest.

Smullen en Spelen in Almere Hout: pannenkoekenhuis annex groene speelplek. Naast het terras ligt een speeltuin met groot houten speeltoestel, trampoline en verschillende schommels. Daarnaast is er een natuurspeeltuin met schapen. In het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades.

Strandbad Duin in Almere Poort: strand met zwemvlotten, waterspeeltoestel, speeltuin en pannaveld.

Hans en Grietje in Zeewolde: pannenkoekhuis in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline en skelters. Hier laat ik meer foto’s zien.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland. Dieren kijken op alle werelddelen in Almere Jungle


Noord Holland


De kop van Noord Holland

Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna bij Den Helder: landgoed in de Anna Paulownapolder met kleinschalige dierentuin.

Land van Fluwel in Sint Maartenszee: natuurspeeltuin. Met onder meer een skelterbaan, verstoppertjesbos, blote voetenpad, uitkijktoren, klimparcours, speelvijver en restaurant.

Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn: kleinschalig dierenpark, dat verdeeld is in verschillende werelddelen. Er is ook een speeltuin, naast een terras.

Speelpark de Swaan in Oudkarspel. ruim opgezette speeltuin met verschillende velden. In de zomer kun je er met water spelen en er zijn waterfietsen. Er is een restaurantje en meerdere kiosken.

Klimduin in Schoorl: leuk om de kinderen even uit te laten. Restaurant de Zilte Zoen ligt onderaan het Klimduin en heeft binnen een speelhoek. Hotel Jan van Scorel ligt er vlakbij en heeft familiekamers, binnenzwembad, speeltuin en restaurant.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen: kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin. Het is heel mooi aangelegd, vol bloemen.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen: heeft in het zomerseizoen een Buitenmuseum. Dan wandel je over klinkerstraatjes langs meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee. We schreven een review over het Zuiderzeemuseum.

Het midden van Noord Holland

Bakkum aan zee: even lekker naar het strand. Eten bij Deining aan Zee, dit strandpaviljoen heeft buiten een speeltuintje en binnen een speelhuisje. Overnachten kan bij Camping Bakkum en Camping Geversduin.

De Kabouterhoek en Stadsboerderij de Hout in Alkmaar: in de Alkmaarder Hout vind je naast elkaar een leuke kinderboerderij en houten speeltuin.

In Alkmaar kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

De Veilige Haven in IJmuiden: grote speeltuin. Met onder andere een monorail, vuurtoren, vissersboot, piratenboot en klimtoren.

Speeltuin Santpoort bij IJmuiden: speeltuin tegenover het station, met veel hout en ouderwetse speeltoestellen.

ZanDiego Beach in IJmuiden: strandpaviljoen met speelhuisje en schommels. Er zijn ook betaalde trampolines en allerlei andere strandsporten.

Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid: informatieboerderij in recreatiegebied Spaarnwoude. Met speelbos en speeltuin. Ernaast ligt ook pannenkoekenboerderij Onder de Platanen met terras. Ook is er een speeltuin met toestellen voor verschillende leeftijden, in het bos achter het spinnenhuisje ligt nog een deel.

Zaanse Schans in Zaandam: ziet er nog uit als in de 18e en 19e eeuw. Met prachtige houten huisjes en molens, een bakkerijmuseum, klompenmakerij, kaasmakerij, tingieterij en allerlei winkeltjes. Naar de Zaanse Schans kun je ook een tour boeken bij Tours & Tickets.

Strand Vier in Monnickendam: strandtent aan het Monnikendammergat. Met strandje, steiger en trampoline.

Speeltuin Monnickendam: kleurrijke speeltuin met terras, midgetgolf en trampolines.

Speelkraam in Purmerend: mooie speeltuin met veel houten speeltoestellen en water.

Haarlem en De Haarlemmermeer 

In Haarlem kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderfietsen nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Lekker naar het strand in Overveen bij Bloemendaal. Bijvoorbeeld naar Parnassia aan Zee, een strandtent met mooie houten speeltuin. Of naar Gestrand, het restaurant van camping de Lakens. Het terras heeft uitzicht op de houten speeltuin met uitkijktoren en kabelbaan.

Of naar Zandvoort. Ubuntu Beach heeft een grote schommel op het strand. Thalassa heeft allerlei speeltoestellen voor kleintjes op het terras en ernaast ook een speeltuin voor iets grotere kinderen. Ook Ons Paviljoen 11 heeft een grote speeltuin. Plazand is een strakke beach club met speeltuin. Maar er zijn nog veel meer strandtenten.

Het Speelkasteel in Hoofddorp: speelparadijs en pannenkoekenrestaurant in één, met grote buitenspeeltuin.

Heimanshof in Hoofddorp: botanische tuin, met leuke activiteiten voor kinderen.

De Toolenburger Plas in Hoofddorp: je kunt een heel leuk rondje om de plas wandelen. Dan kom je langs speeltuinen, speelnatuur, fitnessplekken, een voetbalkooi, een skatebaan en strandjes. Ook is er een restaurant.

Linnaeushof in Bennebroek: naar eigen zeggen Europa’s grootste speeltuin, met 350 speeltoestellen en attracties. Er zijn speeltuinen, trampolines, een hindernisbaan, doolhof, waterfietsen, fitnesskoepel, botsauto’s en midgetgolf.

Nirwana in de Kwakel: theetuin met bamboelabyrint.

’t Gooi

Strandpaviljoen de Zeemeeuw, in Muiderberg: strandtent aan een leuk strandje aan het IJmeer. Er is een kindermenu en ernaast zit ook een speeltuin. Kinderen kunnen hier in het water lekker pootjebaden, want het blijft vrij lang ondiep.

Speeltuin Don Bosco in Weesp: leuke ouderwetse speeltuin.

Oerrr Speelnatuur in ’s Graveland bij Hilversum: naast een speeltuin is er ook nog 0,5 hectare bos. Je kunt hier lekker klooien in de natuur, met modder, water, boomstammen en beestjes, allemaal ontzettend mooi aangelegd. Bij restaurant Brambergen kun je wat eten.

De Meent in Hilversum: leuke kinderboerderij in de Hilversumse Meent. Hier zit ook Theeschenkerij Juffrouw Jansen.

Speelbos ’t Laer in Laren: speelbos van IVN.

Bruis in Blaricum: restaurant, met buiten een speeltuin.

Paviljoen Heidezicht in Bussum: restaurant aan de rand van de Bussumerheide. Er is ook een grote houten speeltuin. Lees meer over de Bussumerheide.

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden: kleinschalig pretpark, dat toch sfeervol is. Buiten zijn er allerlei speeltuinen en attracties.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland: wandelen en spelen op de heide


Noord Holland: Amsterdam


Ga je een dagje naar Amsterdam? Kijk dan ook naar mijn pagina met kindvriendelijke tips in Amsterdam met kids. Denk aan uitjes zoals speeltuinen, parken, zwemplekken, kinderboerderijen, actieve uitjes, restaurants, enzovoorts.

De fiets is een ideale manier om de stad te ontdekken. Het is tof voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Bij Baja Bikes kun je tours met een gids boeken. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen, tandems of bakfietsen nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Amsterdam centrum

De grachten in Amsterdam zijn natuurlijk een bezienswaardigheid op zichzelf. Let ook hier eens op de pakhuizen, die een beetje voorover hellen. Niet omdat ze verzakt zijn, maar omdat je dan makkelijker de vracht naar boven kon takelen, via de takelhaak. Overal op de grachten zie je mooie oude grachtenpanden, overal zijn ze anders. Let ook op de oude bruggen, soms zelfs nog van hout. Een bekend stukje is de Gouden Bocht, dat is de Herengracht tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat. Hier lieten de rijkste kooplieden hun prachtige grachtenpanden bouwen. Op plekken waar vroeger een begraafplaats was mogen nog steeds geen huizen gebouwd worden, maar bijvoorbeeld wel een speeltuin. Zo zit midden in de Jordaan bijvoorbeeld de Noorderspeeltuin.

Op het dak van Nemo kunnen kids in de zomer spelen in de waterspeeltuin, terwijl ouders uitkijken over Amsterdam.

Hortus Botanicus: hier leren kinderen over planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten.

Dierentuin Artis: naast heel veel dieren is er ook een leuke speeltuin.

In het centrum zitten veel speeltuinvereningen. De Zuiderspeeltuin zit op het Barentzplein vlakbij het IJ. Speeltuin de Piramide zit op de Haarlemmer Houttuinen achter de Haarlemmerstraat. De Noorderspeeltuin zit in het noordelijke deel van de Jordaan. De Oosterspeeltuin zit in het Funenpark, naast basisschool de Oostelijke Eilanden. Op het Weteringcircuit zit speeltuin UJ Klaren, met een soort verkeerscircuit, kleintjes racen daar op loopfietsjes rond.

Amsterdam Zuid

Groot Melkhuis: gigantische speeltuin in het Vondelpark, bij self service restaurant. Er zijn hier leuke dingen voor kleine en grotere kinderen en zijn ook babyschommels.

Amstelpark: grote speeltuin en een paar attracties. Het park zelf is ook de moeite waard, het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten. Daarnaast zit er een leuk pannenkoekenrestaurant.

Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos: deze pannenkoekenboerderij heeft een speeltuin en er zijn dieren.

Geitenboerderij de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos: behalve geiten zijn er nog veel meer dieren. Het is eigenlijk een volwaardige kinderboerderij met speeltuin.

Fun Forest: klimbos in het Amsterdamse Bos, vlakbij de Bosbaan. Lees ook onze review over Fun Forest.

Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen: kinderboerderij met leuke speeltuin. Er zijn gedeeltes voor verschillende leeftijden en een kleine kantine.

Pluktuin Amstelveen: bloemen plukken en allerlei andere leuke activiteiten.

Amsterdam Oost 

Jeugdland: een idyllisch groen plekje. Er is een kinderboerderij, moestuin, speeltuin met kabelbaan over het water, een plek om hutten te bouwen, een kantine en een oude rode traktor. Hier vertel ik meer over Jeugdland.

De Urban Sport Zone is het centrale groene plein van Zeeburgereiland. Je vindt hier de grootste skatebaan van Nederland, met prachtige Delfts Blauwe patronen er op. Maar onder meer ook meer ook een speeltuin en kabelbaan.

Haddock op Zeeburgereiland: eten op het terras naast de speeltuin.

House of Bird in Diemen: kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos. Het is een proeflokaal voor bier van de Bird Brewery en een prachtig plekje in de natuur voor vogelspotters. Maar ook een heerlijke plek voor kinderen die van ravotten houden en voor ouders die even lekker op het terras willen zitten.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland

Amsterdam West en Noord 

Woeste Westen: natuurspeeltuin in de noordwesthoek van het Westerpark. Aan de noordkant van het Westerpark vind je de Spartelvijver, een kinderbadje.

Terrasmus: een speeltuin het Erasmuspark in West met ernaast een terras.

Fruittuin van West: hier vind je behalve fruit ook plek om te spelen, kippen, een restaurant en een winkeltje.

Natuurspeeltuin Amsterdam Noord: kinderen kunnen hier lekker vies worden. Ernaast zit Restaurant Pof, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst. Het is een soort strandtent in het groen.

Het Twiske in Oostzaan net boven Amsterdam: in dit natuurgebied kun je prachtig wandelen. Er zijn twee speeltuinen: de Avonturenspeelplaats en de Speelsloot. Bij de Avonturenspeelplaats is een horeca gelegenheid waar je wat kunt afhalen. Ook zijn er strandjes en Klimpark Twiske. Bij het hippe pannenkoekenrestaurant de Appel staat buiten een caravan waar de kids in kunnen spelen.

Klimbos Fun Forest


Zuid Holland


Gouda en omgeving

Speeltuin De Sluis in Gouda: kleinschalige speeltuin op een eiland. Lekker kleurrijk en er is een pierenbadje erbij.

Het Eiland in Gouda: ruim opgezette natuurspeeltuin in het Groenhovenpark, met veel zand en water.

Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard in Groot-Ammers bij Gouda: met Fien en Teun. Idyllisch binnen en buiten spelen. Er zijn bootjes, theater, blote voetenpad en een speelplein. Maar ook een kas, moestuin, ponyrijden, boerderijdieren, doolhof en vlindertuin. Ook leuk: je kunt blijven slapen bij Fien en Teun.

Dino experience park in Gouda: dino park. Met onder meer Jurrassic golf, speeltuin, waterfietsen, minigolfbaan en springkussens. Daarnaast is er een restaurant.

Leiden en omgeving

Archeon in Alphen aan den Rijn: themapark waar je de geschiedenis van de prehistorie en de Romeinen tot de Middeleeuwen beleeft. Ze hebben voorstellingen over de geschiedenis en allerlei workshops om oude technieken te leren.

Avifauna in Alphen aan den Rijn: vogelpark met verschillende gebieden buiten en binnen. Er is ook een speeltuin met woestijngebied, jungle-eiland en jungle-rivier. Binnen is er een speelhal.

Brasserie Buitenhuis in Valkenburg bij Leiden: strandtent aan het Valkenburgs Meer. Met zandstrand en speeltuintje.

Lekker naar het strand in Noordwijk. Bijvoorbeeld naar Nederzandt  aan de Langevelderslag, daar is een grote speeltuin met lange buisglijbanen en bootjes. Beachclub C heeft een groot houten speelkasteel en veel speelgoed. Ook De Zeemeeuw en de Zeester hebben een speeltoestel.

Den Haag en omgeving

Wil je een dagje naar Den Haag, kijk dan ook even naar mijn artikel over Den Haag met kids.

Madurodam: dit is het bekende miniatuurland, maar weet je dat je er ook allerlei attracties en twee leuke zandspeeltuinen vindt? Voor kleintjes is er een Nijntje speeltuin. Daarnaast is er voor wat grotere kinderen speeltuin De Waddenzee, met vuurtorenglijbaan, vissersboot, kabelbaan, schommels en graafmachines.

In Den Haag kun je op allerlei plekken naar het strand. Aan het Zwarte Pad heeft Buiten trampolines. Hart Beach Surfrestaurant in Scheveningen ligt naast een speeltuin en fitnessplek op het strand. In Kijkduin heeft Beachclub Titus een speeltuin.

’t Speelduin in Den Haag: een leuke houten speeltuin in de duinen bij Duindorp.

Monkeybos in Wassenaar. speelbos in natuurgebied Meijendel. Er zijn houten apen, waterspeelplaats, kabelbaan, uitkijktoren en meer. Daarnaast ligt even verderop de Pannenkoekenboerderij Meyendel, met ernaast de waterspeeltuin van het bezoekerscentrum.

Duinrell in Wassenaar: dit attractiepark heeft ook nog het Tikibad met binnenzwembad en buitenzwembad. Wij deelden onze tips voor Duinrell met jonge kinderen.

In Leidschendam zitten niet ver van elkaar waterspeelpark Aquapretpark Vlietlanden en klimpark het Klimeiland.

Stadsboerderij BuytenDelft in Delft: kinderboerderij met waterspeeltuin. Daarnaast is er een restaurantje.

Rotterdam 

In Rotterdam kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen of een tandem nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Rotterdam heeft verschillende street art routes. Je zet de app op je telefoon en kunt kiezen uit routes langs kunstwerken in verschillende buurten.

Veel dingen in Rotterdam staan in het teken van het water. Zo is de Watertaxi een leuke manier om Rotterdam te ontdekken vanaf het water. Hier vertellen we meer over de Watertaxi.

Stayokay heeft een hotel in de wereldberoemde gele Kubuswoningen in Rotterdam. Het heeft privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen, kinderstoelen en babybedjes. Zelf sliepen we in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Compleet met klimwand, ringen, zitzak en verrekijker. Lees ook onze review van Stayokay Rotterdam.

Rotterdam heeft heel veel leuke speeltuinen. Speelcentrum Weena ligt tussen de hoogbouw van het centrum, er is een speelkasteel en bij warm weer spelen met water. Speeltuin Het Westen is een houten speeltuin in Spangen. IJsselmonde is een kleurrijke speeltuinvereniging vlakbij het stadion van Feijenoord, met water. Speeldernis is een natuurspeeltuin vlakbij Blijdorp.

Rotterdam heeft meerdere klimbossen. Adventure City Rotterdam is een zip- en klimpark waar je zowel binnen als buiten kunt klimmen. Fun Forest is een klimbos bij de Kralingse Plas, lees ook onze review over Fun Forest.

Plaswijckpark in Rotterdam: park met allerlei faciliteiten. In Speelwijk vind je buiten een grote speeltuin, met springkussen en draaimolen, boemeltrein, verkeerstuin met skelters, Havenspeeltuin voor waterratten, waterfietsen en rondvaartboot over de Bergse Achterplas. Ook is er Dierenwijck met heel veel dieren en Wandelwijck om even lekker te lopen.

=> Bekijk ook: Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in Nederland. Zoals de Street art routes in Rotterdam.

Omgeving Rotterdam 

Belevenisboerderij Schieveen: dit is een plek van Natuurmonumenten. Met speelnatuur van OERRR, boerderijdieren, terras en tuin.

Klauterwoud in Vlaardingen: natuurlijke speeltuin in de Broekpolder. De speeltoestellen zijn verspreid over een groot gebied. Je kunt er lekker klimmen over boomstammen en spelen in de natuur.

Natuurspeelplaats Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs tussen Delft en Zoetermeer: natuurspeeltuin waar kinderen lekker vies kunnen worden.

Fort Drakensteijn in Schiedam: een grote houten speeltuin, met heel veel verschillende speeltoestellen. Je kunt ook ijsjes en frietjes halen bij de kiosk. Ernaast ligt kinderboerderij ’t Hoefblad en naast de speeltuin zijn openbare toiletten.

Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Historyland in Hellevoetsluis is een dinopark over de geschiedenis, leuk voor dinosaurus fans. Een deel is binnen, maar er is ook van alles buiten te doen.

Aquapark Splash in Hellevoetsluis is een waterpark met reusachtig opblaaskussen.

Recreatieoord Binnenmaas ☀ in Mijnsheerenland bij Dordrecht: recreatiegebied in de Hoeksche Waard. Je vindt er een grote speeltuin, met ouderwets leuke speeltoestellen. Daarnaast zijn er elektrische bootjes, politiemotoren, een formule-1 wagen, skelters en disco bootjes. Ook is er een kinderboerderij, een openluchtzwembad en een restaurant aan het water.

Paal 10 in Ouddorp: strandtent met speeltuin.

Speeltuin De Flipjes in Ouddorp: kleurrijke speeltuin met van die leuke ouderwetse speeltoestellen.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland. Treintjes kijken in Madurodam in Den Haag


Zeeland


Schouwen Duiveland en Tholen

Aquapark Splash op Schouwen Duiveland: reusachtig opblaaskussen in het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam. Niet ver daarvandaan zit ook zeil- en surfcentrum Brouwersdam, waar je ook met een grote glijbaan het water in kunt glijden.

Zeeland Buitenland: natuurspeelpark aan het Grevelingenmeer op de Brouwersdam. Vijf eilanden met kreken, hangbruggen, klimtoren, duinen en meer.

Pannekoekenmolen de Graanhalm in Burgh-Haamstede op Schouwen Duiveland: eten bij een oude molen. Je kunt binnen of buiten eten, in de tuin. De kinderen spelen ondertussen in de leuke ouderwetse speeltuin. Er is ook een leuk winkeltje met souvenirs en lekkere dingen.

Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen: parcoursen voor verschillende leeftijden. De makkelijkste route is is voor kinderen vanaf 5 jaar en minimaal 1,15 meter.

Theetuin de Stokroos in Nieuwerkerk: deze theetuin heeft ook een maisdoolhof.

Strand Café Dok in Noordwelle bij Renesse op Schouwen Duiveland: strandcafé met uitgebreid kindermenu. Er is een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en ook binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes. Het is onderdeel van Strandpark De Zeeuwse Kust.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kids 

Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland

Deltapark Neeltje Jans ligt tussen Schouwen-Duiveland en Walcheren: je kunt hier van alles leren over de deltawerken en de stormvloedkering van binnen bekijken. Maar er is ook waterspeelpark Aquasplash en een strandje. Daarnaast is hier het Bluereef Aquarium Zeeland en kun je met de boot de Oosterschelde Safari doen. Een deel is binnen, maar er is ook veel buiten.

De DAM in Vrouwenpolder op Walcheren: strandrestaurant met grote strandspeeltuin en kindermenu. De houten speeltuin heeft ook een mooie vuurtoren.

Molen de Jonge Johannes in Serooskerke op Walcheren: speelboerderij en restaurant. Met terras met speeltuin en ook een ruimte om te spelen binnen.

Hof Poppendamme in Serooskerke op Walcheren: restaurant met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

Mini Mundi in Middelburg op Walcheren: met onder andere miniatuurland Miniatuur Walcheren, wat attracties en een speeltuin.

De Banjaard in Kamperland op Noord Beveland: strandtent naast speeltuin. Het is een zelfbedieningsterras.

Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke bij Goes op Zuid-Beveland: speelweide, binnenspeeltuin, half overdekt touwenparcours en restaurant met terras.

Zeeuws Vlaanderen 

Oranjekwartier in Terneuzen: kleurrijke weidse speeltuin.

Groede Podium in Groede bij Cadzand: speel- en infopark met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, direct achter de kust. Behalve dat het leerzaam is zijn er ook speelkubussen, klimtorens, labyrint, waterspeeltuin en allerlei dieren. Ook is er een restaurant, maar je kunt er ook wandelen en picknicken.

Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet: met onder andere een buitenspeeltuin met skelters. Er is ook een kinderboerderij.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland, surfen en zeilen bij de Brouwersdam op Schouwen Duiveland in Zeeland


Noord Brabant


Beekse Bergen in Hilvarenbeek: wilde dieren kijken in het safaripark of spelen in het Speelland Wij sliepen daarnaast in het Safari Resort van de Beekse Bergen, heel bijzonder.

Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Gerrithoeve in Oisterwijk: is een speelboerderij met een restaurant. Kinderen kunnen behalve buiten spelen ook binnen in een heuse zandspeeltuin spelen.

Efteling in Kaatsheuvel: wat moeten we er over zeggen, hier moet toch ieder kind geweest zijn?

Stadscafé de Spaarbank in Tilburg: café met terras en speeltuin. Binnen is er ook een speelhoek. Uitgebreide menukaart voor kinderen variërend van kroketten tot gamba’s.

De Vossenberg in Gilze bij Tilburg: speelboerderij met onder andere grote buitenspeeltuin met terras.

In Breda kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen of een tandem nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Kids Wonderland in Molenschot tussen Breda en Tilburg: avonturenwereld met onder andere een grote buitenspeeltuin.

Belcrum Beach in Breda: kleurrijk stadsstrand met picknickbanken en hangmatten.

Den Bosch en omgeving

’t Kwekkeltje in Rosmalen bij Den Bosch: kleurrijke speeltuin. Er is veel hout en zand, een kabelbaan, klimtoren, glijbanen en ook speeltoestellen die geschikt zijn voor mindervaliden kinderen.

Docus de Das Avonturenpad in Schaik bij Oss: speelbos, waarbij kinderen tijdens een wandeling opdrachten doen in de natuur. Je volgt de bordjes en onderweg kom je  meerdere speelplekken tegen. Aan het einde kun je ook nog wat eten en drinken op het terras bij De Boshut bij Hartje Groen.

Elckerlyc in Oss: speeltuin bestaande uit houten speelkastelen. Ernaast ligt kinderboerderij De Elzenhoek.

Hullie in Uden: grote speelboerderij. Er is een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, lasergamen en ook een restaurant.

Eindhoven en omgeving

Gouden Woud in Liempde bij Boxtel: natuurlijke buitenspeeltuin en binnenspeeltuin. Je kunt hier lekker met water spelen op houten speeltoestellen in het zand. Daarnaast is er een restaurant en terras.

Oertijdmuseum Groene Poort in Boxtel is een Dinosaurusmuseum. Buiten zijn er onder meer de oertijdtuin, oertijdbos en speeltuin.

Speelpark De Splinter in Eindhoven: speeltuin in het Henri Dunantpark. Er zijn heel veel verschillende speelkastelen en toestellen. Daarnaast is er een kleine kinderboerderij en een pierenbadje.

Philips Fruittuin in Eindhoven: aangelegd door Anton Philips. Ooit was het een werkverschaffingsproject en plek waar zijn zijn medewerkers zich konden ontspannen. Nu is er een pannenkoekenhuis, midden in een boomgaard met appel-, peren- en pruimenbomen. Het pannenkoekenhuis heeft ook een speeltuin buiten en een speelhoek binnen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen een speurtocht doen in de boomgaard en in september zijn er daarnaast appelplukdagen.

De Kievit in Nuenen bij Eindhoven: speeltuin met pierenbadje en kiosk.

Corona proof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland, Docus de Das avonturenpad, speelbos in Schaik bij Oss


Limburg


De Boskoel in Bergen bij Venray: speelbos waar je hutten kunt bouwen, slingeren en in het zand spelen.

Roeffen Mart in Grubbenvorst bij Sevenum: kleurrijke speeltuin in het bos.

KlimKong in Sevenum: eco klimbos en klimpark.

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen bij Venlo: natuurlijk speelpark in het bos. Er zijn terrassen, speeltuin, kleuterland, piratenland, avonturenbos en ook een zwembad.

Fun Forest in Tegelen bij Venlo: klimbos ten zuiden van Venlo. Lees ook onze review over Fun Forest.

Kitskensberg in Roermond: speeltuin in het bos met veel hout. Er is ook een pierenbadje en een kiosk.

Valdeludo in Echt bij Maasbracht en Sittard: avonturenpark voor kinderen die gek zijn op klimmen, ravotten en springen.

BloteVoetenPark in Brunssum: lekker met je blote voeten door de klei. Op het pad vind je allerlei obstakels en speelplekken. Er is ook een Natuurterras. Ernaast ligt klimbos Park het Plateau.

Maastricht en omgeving

In Maastricht kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen of een tandem nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Sprookjesbos in Valkenburg: natuurlijk heel veel sprookjes. Daarnaast zijn er ook kleine attracties, speeltuinen en een escape room.

Natuurspeeltuin de Merregelhoof in Maastricht: ruime speeltuin op de Sint Pietersberg. Voor kleintjes is er ook een omheind gedeelte en een pierenbad.

Speeltuin Fort Willem in Maastricht: speeltuin met veel hout en leuke ouderwetse speeltuinelementen. Er is ook een pierenbad.

Fun Valley Maastricht 5 in Eijsden: groot recreatieterrein. Er is een dagstrand, beach bar, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, klimpark, kano verhuur en ijssalon.

De Nachtegaal in Meerssen: restaurant met speeltuin ernaast, met dieren erbij.

Coronaproof buiten uitjes voor kinderen in heel Nederland


Tot slot


Heb jij nog favoriete Corona proof buiten uitjes voor kinderen die niet mogen missen in deze lijst? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids