De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst

Wat hebben we zin in kerst! Hopelijk kunnen we allemaal gezellig samen zijn met familie en vrienden. En natuurlijk al die kerstversiering, lichtjes en lekker eten. Daarom vind je in deze update heel veel leuke tips voor kerst. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekker eten, boeken, films en nog veel meer. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Inhoudsopgave: tips voor kerst

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. Wat hebben we zin kerst! Hopelijk kunnen we allemaal gezellig samen zijn met familie en vrienden. En natuurlijk al die kerstversiering, lichtjes en het lekker eten. Daarom vind je in deze update heel veel leuke tips voor kerst. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekker eten, boeken, films en nog veel meer.

Kerst knutselen

Kerstmuziekje aan, warme thee en dan lekker kerst-knutselen. Wij zijn gek op strijkkralen, ook omdat veel werkjes jaren mee gaan. Kleine meis is verliefd op de sneeuwbol, natuurlijk met water er in. Kleine man knutselde weer eens een 3D kerstboompje. Ikzelf vind het leuk om wat extra kerstballen en kerstkransen in de boom te maken. Knutselen jullie ook zo graag met strijkkralen? Kijk dan even in deze blog vol kerst ideeën met strijkkralen.

Kerst knutselen met strijkkralen: leuke ideeën. Met strijkkralen kun je zulke mooie dingen voor kerst knutselen! Daarom vind je hier leuke ideeën voor een kerstboom, kerstbal, kerstkrans, kerstman, rendier, sneeuwpop en meer.

En nog een leuke tip: veel strijkkralen werkjes kun je naar opa en oma sturen voor kerst, want ze passen door de brievenbus. Zo kreeg ik de groene kerstbal vorig jaar van Miriam als kerstkaart over de post. Over kerstkaarten gesproken, je vindt hier ook heel veel leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstkaarten.

Ook leuk om met kerst via de post op te sturen: een mini kerstboompje van Bloompost. Nog leuker: langsbrengen met een zelfgemaakt kaartje erbij.

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst | Ook leuk om met kerst via de post op te sturen: een mini kerstboompje van Bloompost.

Bekijk ook: heel veel kerst knutsel tips

Kerst in huis

We beginnen dit lekker vroeg met de kerstversiering. De kids geloven al een paar jaar niet meer, dus het loopt bij ons in elkaar over. En op dit moment kunnen ook wel wat extra sfeer gebruiken! De kerstboom staat dus al. Samen met kleine meis heb ik hem neergezet, met keiharde kerstmuziek aan, heerlijk. En er is nog iemand die duidelijk van kerst houdt: onze lieve oppashond. Ik dacht even rustig een foto van de boom te maken, toen kwam hij er gezellig bij liggen.

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. Wat hebben we zin kerst! Hopelijk kunnen we allemaal gezellig samen zijn met familie en vrienden. En natuurlijk al die kerstversiering, lichtjes en het lekker eten. Daarom vind je in deze update heel veel leuke tips voor kerst. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekker eten, boeken, films en nog veel meer.

Onze witte kerstboom gaat al jaren mee en we zijn er super blij mee. Alleen de onderkant is niet mooi. Bovendien is onze oppashond er regelmatig, dan is het niet handig als er ballen onderdoor rollen. Daarom kochten we deze kerstboomrok, die de onderkant van de boom bedekt. Het staat veel rustiger en sfeervoller. Deze kerstboomrok is van House of Seasons, in verschillende kleuren te koop bij Bol.com.

Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom, ook duurzame keuzes. Wil je de onderkant van de kerstboom verstoppen? Dan is een kerstboomrok een mooie oplossing.

Bekijk ook: ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom, ook duurzame keuzes

Kringloop Kerst

Dit keer had ik bedacht dat ik wat extra groene kerstversiering in huis wilde hebben. Bij de kringloop vond ik mooie groene kerstballen. Daarnaast kocht ik er houten kerstspullen, om groen te verven. Voor ons raam is een lange balk, daar wilde ik een verzameling kerstboompjes neerzetten. We hadden al een paar kerstboompjes. De rest kocht ik bij de kringloop en ook die verfde ik groen. Gezellig toch?

Dit keer had ik bedacht dat ik wat extra groene kerstversiering in huis wilde hebben. Bij de kringloop vond ik mooie groene kerstballen. Daarnaast kocht ik er houten kerstspullen, om groen te verven.  Voor ons raam is een lange balk, daar wilde ik een verzameling kerstboompjes neer zetten. We hadden al een paar kerstboompjes. De rest kocht ik bij de kringloop en verfde ik groen..

Op 1 december begon onze adventskalender, de kinderen keken er al weken naar uit. Dit pareltje vond ik bij de kringloop, met een likje groene verf en nummer stickers is hij weer als nieuw. We zijn super blij met het resultaat, veel leuker dan een adventskalender die maar één jaar mee kan. In de laatjes kan van alles. Met Sint Maarten haalde ik kleine snoepjes uit de verzameling, dat heb ik er in gestopt. Daarnaast ga ik er leuke briefjes in doen. Met een lieve tekst voor de kids. Of een herinnering dat er een leuk kerstprogramma is of dat de volgende de dag het kerstdiner op school is. De adventskalender heeft een plekje op het dressoir en iedere middag mogen de kids een laatje openen.

Kerstversiering maken: leuke kerst ideeën voor in huis en tuin. Op 1 december begint onze adventskalender, de kinderen kijken er al weken naar uit. Dit pareltje vond ik bij de kringloop, met een likje groene verf is hij weer als nieuw.

In kringloopwinkels zag ik verschillende adventskalenders staan, ook op Marktplaats kun je ze vinden. Heb je geen tijd om op zoek te gaan maar wil je wel een wat duurzamere adventskalender dan de exemplaren die na een jaar weg moeten? En wil je graag zelf kiezen wat er in de adventskalender zit? Herbruikbare adventskalenders die je zelf kunt vullen vind je bijvoorbeeld bij Bol.com en Blokker.

Bekijk ook: 25 leuke ideeën om kerstversiering zelf te maken  

Lekker eten met kerst

Kinderen houden vaak niet van spijs dat in een kerststol zit, dan is dit kerstbrood lekker. Dan is dit recept voor kerstbrood lekker. Als basis gebruikten we een pak broodmix van Koopmans (Albert Heijn). We bakten het in siliconen vorm met kerstboompjes (Bol.com) en cupcake vormpjes. Je kunt er ook gewoon een groot kerstbrood van maken.

Recept voor zoet kerstbrood of kersttol zonder spijs

Nog meer leuke kerst recepten:

Boeken, films en muziek voor kerst

De NPO zendt jaarlijks een kerstserie uit. Vanaf 6 december is de kerstserie iedere dag te zien op NPO Zapp. Helaas is er in 2021 voor zover ik kan zien geen nieuwe kerstserie, de NPO herhaalt Vrolijke Kerst uit 2014 (alle leeftijden). Deze serie gaat over Lucas die probeert te zorgen voor een vrolijke kerst, nadat zijn gezin opeens heel arm wordt.

Het Junior Eurovisie Songfestival hoort bij kerst. Dit jaar is het op zondag 19 december 2021 in Parijs, uitgezonden bij de NPO Zapp.

De boeken en film over Vader Kerstmis 

Voor wat oudere kinderen is de boekenreeks over Vader Kerstmis heel mooi. Het eerste deel, Een jongen met de naam Kerstmis, gaat over de arme Nikolas. Zijn vader neemt deel aan een expeditie naar elfendorp Elfhelm en Nikolas blijft bij zijn gemene tante Carlotta. Wanneer Nikolas op zoek gaat naar zijn vader, loopt het allemaal heel anders dan verwacht (spoiler alert!). Uiteindelijk gaat Nikolas in Elfhelm wonen en groeit hij uit tot Vader Kerstmis, die de mensenkinderen cadeaus geeft. Het is een prachtig boek, waarin het geloof in hoop centraal staat. De slee van Vader Kerstmis werkt namelijk alleen als het magieniveau hoog genoeg is.

De leukste kinderboeken over kerst. De boeken over Vader Kerstmis: Een jongen met de naam Kerstmis, Het meisje dat Kerstmis redde en Vader Kerstmis en ik

In het tweede deel, Het meisje dat Kerstmis redde, speelt de wees Amelia de hoofdrol. Ze is opgesloten in het werkhuis van meneer Griezel. Daardoor is het magieniveau bijna tot het nulpunt gedaald. Daarom gaat Vader Kerstmis op zoek naar Amelia, geholpen door zijn rendieren en niemand  minder dan Charles Dickens. Maar als hij haar gevonden heeft, is het avontuur nog lang niet afgelopen.

Deze boeken zijn leuk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De verhaallijnen zijn best ingewikkeld. Bovendien zijn de verhalen spannend, ook overlijden er ouders. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal wel goed. De boeken over Vader Kerstmis zijn uitgegeven door Moon en te koop bij Bol.com. Je kunt de boeken ook luisteren als luisterboek, te koop bij Bol.com.

De boeken over Vader Kerstmis 

Een jongen met de naam Kerstmis is nu ook verfilmd door Netflix. Wat een fantastische film is dat, vol sprookjesachtige beelden en prachtige kleuren. Deze film is voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook kleine meis van 7,5 jaar keek mee, nadat we eerst het boek hadden gelezen, dat maakte het voor haar denk ik minder eng. Sowieso raad ik natuurlijk iedereen aan om het boek eerst te lezen!

Bekijk ook: de leukste kinderboeken over kerst en de leukste kerstfilms

Fijne kerstmuziek

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, Dennis accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom maakte ik dit jaar een lijstje met fijne kerst playlists met anders dan anders sound.

Ben je juist op zoek naar playlists voor kids? Bekijk dan onze lijst met Kerstliedjes voor kinderen.

De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, manlief accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom verzamel ik Spotify en YouTube tips voor fijne kerst playlists, volwassen kerstliedjes met een net even andere sound.

Help een ander gezin met kerst

Niet ieder gezin heeft geld om kerst te vieren. Kerst is een mooi moment om een goed doel uit te zoeken. Zo helpt Oxfam Novib families in ontwikkelingslanden bij hun strijd tegen de corona crisis. In Nederland steunt het Nationaal Fonds Kinderhulp arme gezinnen.

Ook Stichting Jarige Job helpt gezinnen die het moeilijk hebben. Hebben jouw kinderen iets gekregen waar ze niet mee spelen? Dan kun je dat in januari meegeven aan de pakketbezorger of inleveren bij een PostNL-punt, met dit gratis verzendlabel van PostNL. Stichting Jarige Job zorg er dan voor dat al deze cadeautjes terecht komen bij kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat zij het thuis minder breed hebben.

Kun je juist wel wat hulp gebruiken? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Bij Sam& oftewel Samen voor alle kinderen kun je een aanvraag doen. Zij geven geld voor sporten, zwem- of muziekles, schoolspullen, een verjaardag vieren of een uitje. Het is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Zijn jullie kerstkaarten aan het schrijven? Maak dan ook een kaartje voor een eenzame oudere. Via het het Ouderenfonds kun je dat kaartje versturen. En via Omapost kun je digitaal een kaartje sturen. En je kunt natuurlijk ook gewoon een kaartje bij buren in de bus doen. Of bij een verpleeghuis in de buurt.

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst

Ontbijt voor alle kinderen

Wat een mooi initiatief: kerstontbijt op een school waar veel kids thuis geen ontbijt krijgen. Helaas leven veel gezinnen onder de armoedegrens, in mijn stad Amsterdam groeit zelfs 1 op de 5 kinderen op in armoede. Dan is een voedzaam ontbijt vaak niet eens mogelijk, terwijl kids dat nodig hebben om te kunnen leren. Kristel en Rifka van Stichting Eerlijke Start helpen deze kinderen. Met een voedzaam ontbijt voor kids en met voorlichting voor ouders. Ze zijn begonnen in Amsterdam, maar werken vanaf 2022 ook in Zutphen en willen uitbreiden naar de rest van Nederland.

De dag voor de kerstvakantie verzorgen Kristel en Rifka 600 kerstontbijtjes, voor kinderen in Amsterdam Zuidoost. Toen ik Mepal vroeg of ze mee wilden helpen, waren ze meteen enthousiast en stuurden voor alle kids broodtrommels en flessen. Mede dankzij Mepal zijn het hele toffe pakketjes geworden, ik ben blij dat ik met zo’n mooi bedrijf mag samenwerken!

Kristel en Rifka zijn onlangs gestart met Stichting Eerlijke Start en doen dit nu nog op vrijwillige basis, letterlijk vanuit hun huiskamer. Deze week ging ik bij ze langs om foto’s te maken, hun enthousiasme straalt er echt vanaf én ze willen graag nog meer kinderen helpen. Wil jij meehelpen? Via de website van Stichting Eerlijke Start kun je doneren. Zo kunnen de dames komend jaar nog veel meer kids een gezond ontbijt geven!

Wat een mooi initiatief: kerstontbijt op een school waar veel kids thuis geen ontbijt krijgen. 

10 jaar moeder

Wat een mijlpaal: ik ben gewoon 10 jaar moeder en we hebben een tiener in huis! Natuurlijk wel de aller aller allerliefste tiener die er is!

wat een mijlpaal: tien jaar

Zoonlief vindt dripcakes heel erg cool én is gek op macarons. Dus voor zijn tiende verjaardag maakte ik een dripcake. Of beter gezegd, ik bestelde een dripcake bij de Hema, om te versieren. De kleine man was super blij met het resultaat, echt wat voor een tiener, vond hij. Deze taart kreeg natuurlijk ook een mooi plekje in mijn blog met bakinspiratie, daar vertel ik meer over hoe ik hem maakte.

Bakken met kids: 25 leuke recepten voor kinderen. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit.

De verjaardagskroon die zoonlief op de foto draagt heb ik zelfgemaakt. Toen ik de kroon maakte werd hij 1 jaar. Ik had nooit kunnen bedenken dat hij hem nog steeds graag zou dragen als hij 10  jaar zou zijn. Maar ja, tradities zijn nou eenmaal heel leuk, ook voor tieners!

DIY: verjaardagskroon van stof maken die je elk jaar kunt gebruiken

Nog meer leuke boeken, films en spelletjes

Time’s up Family

Time’s up Family is een soort hints, dat speel je in minimaal 2 teams van 2 spelers. Je maakt een stapeltje van 30 kaarten met woorden er op. Daarmee speel je drie rondes, de zandloper bepaalt hoe lang ieder team mag spelen. In de eerste ronde mag je met woorden het woord op het kaartje omschrijven. Bij de tweede ronde mag je maar één woord gebruiken om het woord te omschrijven. In de derde ronde mag je het woord uitbeelden. De kinderen vinden het spel hilarisch. Als ze geen vier spelers hebben, dan gebruiken ze gewoon de kaartjes en beelden om de beurt een woord uit.  Het spel is voor kinderen vanaf 8 jaar en te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #36 | nieuwtjes, ideeën en musthaves voor kids. Time's up Family is een soort hints voor kinderen vanaf 8 jaar.

Boeken voor nieuwsgierige kids

Heb je nieuwsgierige kids, dan zijn kinderboeken vol weetjes leuk als cadeau. We verzamelden daarom 25 weetjesboeken voor kinderen in alle leeftijden. Kijk je mee naar ons overzicht?

Heb je nieuwsgierige kids, dan zijn kinderboeken vol weetjes leuk als cadeau. We verzamelden daarom de 25 weetjesboeken voor kinderen in alle leeftijden. Kijk je mee naar ons overzicht?

Ministerie van Oplossingen

Zoonlief is gek op het Ministerie van Oplossingen, van kinderboekenschrijfster en politicologe Sanne Rooseboom. De vader van Nina is postbode, hij weet niet wat hij aan moet met een brief van Ruben. Die vraagt namelijk hulp aan het Ministerie van Oplossingen, maar dat bestaat niet meer. Nina en haar vrienden willen er dan ook voor zorgen dat het weer geopend wordt. Er zijn inmiddels vier delen van het Ministerie van Oplossingen, in ieder boek worden andere problemen opgelost. Zoonlief heeft de boeken eerst geluisterd, maar vond ze zo leuk dat hij ze allemaal voor zijn verjaardag vroeg. Die gaat hij de komende tijd dus lekker in bed lezen! Ze zijn te koop bij Bol.com en Libris. Het dekbed is van SNURK Amsterdam.

Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners. Dit Pools dekbed met zwembadprint is leuk voor meiden en jongens die van sporten en zwemmen houden.

Echt serieus geweldige gids voor alles

Veel kids zijn gek op de boekenserie de Waanzinninge Boomhut én op weetjes. Dat komt goed uit, want de illustrator van deze boekenserie heeft nu een Echt serieus geweldige gids voor alles. Over het helal, de aarde, het leven op aarde, je eigen lichaam, geschiedenis, economie, uitvindingen en nog veel meer. Maar dan wel op de grappige manier van Terry Denton, met overal zijn bekende tekeningen. Daarnaast staan tussen de echte weetjes door natuurlijk ook weer wat grappen, zoals de planeet Cupcake. Want het moet wel leuk blijven! Te koop bij Bol.com en Libris.

Veel kids zijn gek op de boekenserie de Waanzinninge Boomhut én op weetjes. Dat komt goed uit, want de schrijver van deze boekenserie heeft nu een Echt serieus geweldige gids voor alles. Over het helaas, de aarde, het leven op aarde, je eigen lichaam, geschiedenis, economie, uitvindingen en de tijd. Maar dan wel op de grappige manier van Terry Denton, met overal zijn bekende tekeningen. Daarnaast staan tussen de echte weetjes door natuurlijk ook weer wat grappen, zoals de planeet Cupcake. Want het moet wel leuk blijven! 

Gouden Boekjes over kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden

Het Liliane Fonds heeft verschillende Gouden Boekjes over kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Hiermee leren Nederlandse kinderen hoe het is om in een arm land te leven met een handicap en hoe belangrijk het is om deze kinderen te helpen. Het nieuwste Gouden Boekje is Ethny praat met haar handen. De dove Ethny uit Guatemala ontdekt samen met haar vriend de beer dat er een school is waar kinderen met hun handen praten. Kleine meis las mij het boekje voor. Toen ze het gebaar voor “mama” had gezien, las ze dat niet meer tijdens het voorlezen, maar beeldde het uit. Mooi hoe snel kinderen dat oppakken. Ethny praat met haar handen is verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds, als papieren boek, e-book of luisterversie. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.

Zijn je kids geïnteresseerd geraakt in gebarentaal? Dan kun je samen Hands Up bij Zapp kijken. In dit programma werken bekende Nederlanders en dove tieners samen aan challenges.

Het Liliane Fonds heeft verschillende Gouden Boekje over kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Hiermee leren Nederlandse kinderen hoe het is om in een arm land te leven met een handicap en hoe belangrijk het is om deze kinderen te helpen. Het nieuwste Gouden Boekje is Ethny praat met haar handen. De dove Ethny uit Guatemala ontdekt samen met haar vriend de beer dat er een school is waar kinderen met hun handen praten. Kleine meis las mij het boekje voor. Toen ze het gebaar voor "mama" had gezien, las ze dat niet meer tijdens het voorlezen, maar beeldde het uit. Ethny praat met haar handen is verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds, als papieren boek, e-book of luisterversie. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. 

Minecraft Combat Handboek en Minecraft Creative Handboek

De moderne klassieker Minecraft is de favoriete game van veel kinderen, zo ook van zoonlief (Dennis vertelt er hier meer over). Wil je kind tips voor Minecraft? Dan zijn dit handige boeken. Het Minecraft Creative Handboek geeft tips over hoe je kunt bouwen. Daarnaast geeft het Minecraft Combat Handboek tips over hoe je het beste met monsters kunt vechten. Maar ook hoe je dieren kunt doden en over hoeveel levens dieren hebben en wat je ervoor krijgt. Zo krijg je schapenvlees als eten als je een schaap doodt. Ook een handige tip: geen rauwe kip eten, dan word je ziek, het lijkt het echte leven wel. Zoonlief speelt al een tijd Minecraft, maar heeft veel nieuwe dingen geleerd met deze boeken. De boeken zijn te koop bij Libris en Bol.com.

Minecraft Creative Handboek en Minecraft Combat Handboek, boeken met tips voor Minecraft survival en creative

The Croods: een nieuw tijdperk

Na de vulkaanuitbarsting in deel 1 (uit 2013, meer daarover in ons filmoverzicht) te hebben overleefd, zoeken de Croods naar een nieuwe plek om te leven. Geheel onverwacht, ze denken de laatste mensen op aarde te zijn, ontmoeten ze een ander gezin, de familie Betterman, letterlijk “betere mensen”. De Bettermans zijn duidelijk verder geëvolueerd en de verschillen tussen de beide families worden al snel duidelijk. Nog een toeval: deze familie kende ook de ouders van Guy.

Er volgt een aanval van Punch-Mokeys: wezens zo groot als een aap, maar met de kracht van een mens. Wederom moeten ze hun verschillen overbruggen om hun beider veiligheid te garanderen. Dit levert opnieuw allerlei wilde avonturen op. Vooral de uitvergroting van de duidelijke verschillen tussen de families levert regelmatig een lachsalvo op bij mij en de kinderen. Uiteindelijk leren de beide families en de Punch-Monkeys naast elkaar in vrede te leven. Dan kunnen Eep en Guy eindelijk officieel hun nieuwe leven samen beginnen, met de zegen van de conservatieve vader Grug. The Croods: een nieuw tijdperk (6 jaar en ouder) is te koop bij Bol.com en te huur bij Pathé Thuis.

Winter uitjes

We maken altijd een leuke kerstvakantie bucketlist. Met leuke uitjes, maar ook heel veel activiteiten om in en om huis te doen.

Tot 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt rond kerst omgetoverd tot Sprookjeswinterland. => onze review van Sprookjeswonderland.

In de kerstvakantie heeft Madurodam in Den Haag de Winterweken, dan is het park sprookjesachtig verlicht. => onze review van Madurodam.

Amsterdam Light Festival is tot en met 23 januari. Het is dit jaar in de vroege ochtend en namiddag, dat is met kinderen eigenlijk veel relaxter. => onze blogs over Amsterdam Light Festival.

Op verschillende plekken kun je je eigen kerstboom uitgraven. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer.

Bekijk ook: 101 uitjes met kinderen en 101 uitjes met tieners

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst | Madurodam winter weken

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. De Leuke Update #43 | kids nieuws, musthaves, uitjes | tips voor kerst. Wat hebben we zin kerst! Hopelijk kunnen we allemaal gezellig samen zijn met familie en vrienden. En natuurlijk al die kerstversiering, lichtjes en het lekker eten. Daarom vind je in deze update heel veel leuke tips voor kerst. Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekker eten, boeken, films en nog veel meer.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids