80 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school

Het is ieder jaar weer lastig om een leuke traktatie te verzinnen voor op de crèche of op school. De kinderen willen immers ieder jaar weer iets anders en school heeft ook bepaalde eisen. Ik laat je de leukste traktatie ideeën voor kinderen zien, zowel voorverpakt als niet-voorverpakt. Voor kleintjes op de crèche en in de onderbouw, maar ook voor tieners in de bovenbouw.

Kinderen vinden het fantastisch: trakteren in de klas en daarna de klassen langs. Vaak beginnen ze er al weken van te voren over. Wel zo handig, want dan kunnen we zelf ook nog even nadenken! Daarbij is het handig om op school na te gaan wat precies de eisen zijn.

Snoep is niet op alle scholen en crèches toegestaan. Ook moeten traktaties op veel scholen en crèches voorverpakt zijn. Ook hebben tieners in de bovenbouw heel andere wensen dan kleintjes in de onderbouw of op het kinderdagverblijf. Daarom vind je in dit artikel allerlei verschillende traktaties. Voorverpakt en niet voorverpakt en gezond en wat minder gezond.

Ik probeer zelf de laatste jaren zo veel mogelijk milieuvriendelijke duurzame traktaties te kiezen. Maar door alle regels rond gezondheid is dat natuurlijk ingewikkelder geworden. Op veel scholen is voorverpakt nou eenmaal de norm en ook de kinderen hebben zo hun wensen. Desalniettemin probeer ik de hoeveelheid plastic te beperken. Kiezen we voor een cadeautje, dan gaan we voor iets waar kinderen wat aan hebben, zoals een potlood. Geen zakje vol goedkope cadeautjes die thuis in de prullenbak verdwijnen.

Je kunt deze traktatie ideeën natuurlijk ook gebruiken voor het verjaardagsfeestje van je kinderen. Dan is een traktatie in het thema van het kinderfeestje heel leuk.

In de loop der jaren hebben we inmiddels heel veel toffe traktaties gemaakt. Ook krijg ik van vriendinnen en lezers regelmatig leuke foto’s toegestuurd. Heb jij nog leuke foto’s van traktatie ideeën voor kinderen op de crèche of op school? Dan ontvang ik die heel graag via info [at] leukmetkids.nl.

Inhoudsopgave: traktatie ideeën voor kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar traktatie ideeën voor kinderen met:

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Het is ieder jaar weer lastig om een leuke traktatie te verzinnen voor op de crèche of op school. De kinderen willen immers ieder jaar weer iets anders en school heeft ook bepaalde eisen. Ik laat je de leukste traktatie ideeën voor kinderen zien. Voor kleintjes op de crèche en in de onderbouw, maar ook voor tieners in de bovenbouw.

Popcorn trakteren

Ons meisje wilde met 10 jaar in groep 6 graag popcorn trakteren. Of ik even een tof traktatie popcorn recept wilde verzinnen, want in de bovenbouw moet het een stoere en hippe traktatie zijn. En of ze er dan ook zelf een blog met het popcorn recept over mocht schrijven. Natuurlijk lieverd!

Heel veel traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Op zoek naar een leuke traktatie op school of kinderfeestje? Maak dan dit hysterisch popcorn recept, succes verzekerd. Want dit recept is zo kleurrijk en zo lekker.

Een van mijn favoriete traktatie ideeën voor kinderen: de traktatieklets kaartjes set. De traktatieklets set bevat 36 kaartjes. Voor peuters en kleuters (kinderen van 3-6 jaar) zijn het 18 duo’s van halve dieren. Ieder kind kan bij het trakteren op zoek naar het klasgenootje met de andere kant van zijn of haar dier. Voor oudere kinderen (van 6-12 jaar) zijn het leuke vragen. Die kan de klas met elkaar bespreken.

Toen onze jongen 5 jaar werd in groep 2 hebben we deze popcornbakjes met traktatieklets gemaakt, met de traktatieklets kaartjes voor peuters en kleuters. Moeten de traktaties bij jou op school echt voorverpakt zijn, dan kun je voor kleine zakjes popcorn kiezen, dan heb je het doorzichtige folie niet nodig.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze snelle traktatie voor school: popcorn mét een leuk spelletje erbij.

Ons meisje kreeg met 8 jaar in groep 4 dit leuke ijsje van popcorn op school. Voor deze traktatie kun je de ijshoorntjes van Jos Poell (Albert Heijn) gebruiken. In het hoorntje zit zoete popcorn (Albert Heijn). Het werd ingepakt is een doorzichtige puntzak (Bol.com) en dichtgeknoopt met een inpaklintje.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Kleine meis kreeg dit leuke ijsje van popcorn op school.

Deze spin kreeg onze jongen als kleuter op school, super schattig. In het zakje zit popcorn (Albert Heijn). In het zwarte rondje een Babybel kaasje (Albert Heijn) verpakt, ingepakt in zwart papier en vervolgens op een satéprikker gestoken. De spin is gemaakt van pijpenragers en met wiebeloogjes.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze traktatie spin met babybel kaasje en popcorn.

Kaas als traktatie

Een klasgenootje trakteerde dit leuke Pokemon setje, onze jongen was 8 jaar en zat in groep 5. De ouders zochten een mooi plaatje van Pokemon en printten dat voor op het papieren zakje. In het zakje zit een mandarijntje, rozijntjes en een babybel kaasje. Dit idee is met iedere held van je kind toepasbaar. Zulke papieren zakjes vind je bij Bol.com. Bij Albert Heijn vind je het mandarijntje, rozijntjes en de babybel. Super leuk deze Pokémon traktatie!

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals dit Pokemon setje met mandarijntje, rozijntjes en babybel kaasje.

Sahar maakte dit leuke tasje voor haar jongen van 7 jaar in groep 4. Het zakje en prikkertje komen van de Hema, erbij zit een mandarijntje en een stukje kaas. Daarnaast zit er een bakje Playdoh bij, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals dit zakje met kaas en fruit.

Een klasgenootje van ons meisje trakteerde dit McDonald’s setje, de jongen werd 9 jaar in groep 5. De basis zijn La Vache Qui Rit Cheez dippers (Albert Heijn), daarvan werd het kaasbakje losgeknipt van het bakje met de broodsticks. Op het kaasbakje plakten ze een rood papiertje en vervolgens de gele McDonald’s M er op, zo werd het frietsaus. Het bakje met de broodsticks werd verpakt in een zakje van wit papier, ook met de gele M er op, dat is het frietzakje. De mini hamburger is gemaakt van snoepjes van Trolli (Albert Heijn). Een leuke en makkelijke McDonald’s traktatie.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school, zoals deze McDonald's traktatie. Een klasgenootje trakteerde dit McDonald's setje. De basis zijn La Vache Qui Rit Cheez dippers, daarvan werd het kaasbakje losgeknipt van het bakje met de broodsticks. Op het kaasbakje plakten ze een rood papiertje en vervolgens de gele McDonald's M er op, zo werd het frietsaus. Het bakje met de broodsticks werd verpakt in een zakje van wit papier, ook met de gele M er op, dat is het frietzakje. De mini hamburger is gemaakt van snoepjes.

Nog een traktatie met een dino: kaaskoekjes met tattoos in een mooi zakje. De zakjes versierden we en de koekjes bakten we zelf. Lees hier hoe je de dinosaurus traktatie maakt. Onze jongen was 8 jaar en zat in groep 4.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze dinosaurus traktatie met hartig koekje en plaktattoo.

Zakjes chips trakteren

Tieners trakteren heel graag zakjes chips. Met masking tape maakten we smiley gelukspoppetjes (Bol.com) aan de zakjes chips vast. Leuk als traktatie in de bovenbouw, voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze traktatie is ook leuk voor tieners in de bovenbouw: zakjes chips met smiley gelukspoppetje

Traktaties met fruit

Corrien liet zich voor deze traktatie inspireren door Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes (Bol.com). Het is cheesecake to go. Ze verkruimelde een cake en deed de kruimels onderin glaasjes. Vervolgens mengde ze volle kwark met rode frambozenjam en verdeelde dat over de bekers. Daarna verdeelde ze verschillende soorten rood fruit over de bekers en deed er een gekleurd lepeltje in. Tot slot strooide ze er vrolijke sprinkels overheen, van Dr. Oetker bij Albert Heijn. De glaasjes konden na afloop weer mee naar huis, heel duurzaam dus.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Corrien liet zich voor deze cheesecake to go traktatie inspireren door Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes.

Corrien maakte deze schattige traktaties in een doosje. Daarvoor bakte ze een appelplaattaart, die ze in vierkantjes sneed. Een recept voor appelplaattaart vind je bijvoorbeeld bij de Appie.

Corrien maakte deze schattige traktaties in een doosje. Daarvoor bakte ze een appelplaattaart, die ze in vierkantjes sneed. Daarop legde ze een aardbei en prikte er een parasolletje in.

Op de appeltaart legde ze een aardbei en prikte er een parasolletje in. Het parasolletje en het doosje komen van de Hema.

Corrien maakte deze schattige traktaties in een doosje. Daarvoor bakte ze een appelplaattaart, die ze in vierkantjes sneed. Daarop legde ze een aardbei en prikte er een parasolletje in.

Voor peuters en kleuters is knijpfruit ook lekker en makkelijk. Deze zijn van Albert Heijn. We hebben het hier ingepakt in een zakje van de Hema en er wat stickers op geplakt. In de onderkant van het zakje hebben we een rondje geknipt. Deze traktatie is leuk voor babies en peuters.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Voor kleintjes is knijpfruit ook lekker. We hebben het hier ingepakt in een zakje van de Hema en er wat stickers op geplakt. In de onderkant van het zakje hebben we een rondje geknipt.
Traktaties met gedroogd fruit

Nog een van mijn favoriete traktatie ideeën voor kinderen! Op veel scholen mag er geen snoep worden getrakteerd, dan zijn deze fruit snoepjes ideaal. BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van fruit, het zijn dus gezonde tussendoortjes. Ze zijn verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land erbij. Door alle smaken te combineren heb je een lekker kleurrijke traktatie. Dit is ook leuk te combineren met de traktatieklets.

Zoonlief heeft deze BEAR Fruit Rolls al een aantal keer getrakteerd. Hij is inmiddels op de leeftijd dat traktatie knutselwerkjes voor jongens niet meer cool zijn. Daarom vind ik dit een ideale traktatie voor (bijna) tieners in de bovenbouw.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze bear fruit snacks zijn ook leuk voor tieners in de bovenbouw.

Voor oudere kinderen en tieners zijn papieren maskers en feestbrillen ook leuk in combinatie met Bear Fruit. In een papieren zakje met iets lekkers er in heb je een leuke combinatie, ook leuk voor tieners in de bovenbouw.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op school. Deze traktatie is ook leuk voor tieners in de bovenbouw, met gezond gedroogd fruit met feestbril en traktatiezakje.

Corrien maakte deze schattige bakjes met BEAR fruit, servetje en kartonnen bakje. Haar meisje werd 5 en zat in groep 2.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Op veel scholen mag er geen snoep worden getrakteerd, dan zijn deze fruit snoepjes ideaal. BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van fruit, het zijn dus gezonde tussendoortjes. Ze zijn verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land erbij. Door alle smaken te combineren heb je een lekker kleurrijke traktatie.

Rozijntjes als traktatie

Zulke dieren zijn leuk om als basis te gebruiken en samen met je kind iets te knutselen. Zoonlief ging voor de dino’s en natuurlijk, lees hier verder hoe je de rozijnen traktatie maakt. Onze jongen werd 4 jaar in groep 1.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals een dinosaurus met rozijnendoosje.

Sahar maakte deze paardjes met rozijntjes voor haar jongetje, heel schattig. De rozijnendoosjes pakte ze in met cadeaupapier. Een leuke traktatie voor peuters en kleuters.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze paarden met rozijnendoosjes.

Je kunt de traktatieklets kaartjes met een mooi koordje vastmaken aan iets lekkers. Dan kan aan een doosje rozijntjes (zoals deze van De Hema), ingepakt koekje of een klein zakje chips of popcorn (Albert Heijn). Je kunt eventueel met een perforator een gaatje maken in de verpakking.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals de traktatieklets kaartjes. Voor peuters en kleuters (kinderen van 3-6 jaar) zijn het 18 duo's van halve dieren. Ieder kind kan bij het trakteren op zoek naar het klasgenootje met de andere kant van zijn of haar dier. Voor oudere kinderen (van 6-12 jaar) zijn het leuke vragen. Die kan de klas met elkaar bespreken.

Voor de eerste verjaardag van kinderen is het misschien wel het allerlastigste om leuke traktatie ideeën te verzinnen voor op de crèche of het kinderdagverblijf. Ballonnen vinden kleine kinderen heel leuk. Leuke ballonnen koop je bij Bol.com. Zelf zette ik ze een keer op draagstokjes als traktatie, de werkbeschrijving vind je in dit artikel op Leuk met kids.

Ballonnen trakteren op de crèche

Deze rozijnenpoppetjes zijn erg leuk om samen met je kind te maken. Ons meisje werd 4 jaar in groep 1.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze rozijnenpoppetjes traktatie van rozijnendoosjes.

De Hema heeft rozijnen met witte chocolade in een mooi doosje. We maakten er diertjes van, maar of het nou ijsbeertjes zijn of sneeuwmuisjes? Het maakt ook niet uit. Het voordeel is dat de kids dit zelf kunnen maken. Dat scheelt weer tijd, tijdens een verjaardag kan het best druk zijn. Daarnaast gebruikten we paasstickers en oogjes bij Bol.com en bij Pipoos om er poppetjes van te maken. Het cocktailprikkertje is inmiddels niet meer te koop, maar er zijn nu leuke andere (de Hema).

rozijnendoosjes trakteren

De Hema maakt het je makkelijk met deze traktatie rozijnendoosjes. Je hoeft de diertjes alleen nog maar in elkaar te zetten. En eventueel in een leuk tasje te stoppen, zoals Sahar hier deed voor haar jongen als peuter op de crèche.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze kant en klare poppetjes van rozijnendoosjes.

Je kunt de rozijnendoosjes van de Hema ook heel leuk uitdelen in een schoenendoos. We vouwden deze schoenendoos open en schilderden de binnenkant. Ik maakte er op Instagram ook een filmpje van. Dat geeft nog wat meer een beeld hoe we het hebben gemaakt.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze kant en klare poppetjes van rozijnendoosjes. Je kunt ze ook heel leuk uitdelen in een schoenendoos. We vouwden deze schoenendoos open en schilderden de binnenkant.

Uitdeelboekjes en rozijntjes als traktatie

Dit idee voor uitdeelboekjes is heel leuk op de crèche, het kinderdagverblijf of kleuterschool, want ze zijn voor verschillende leeftijden leuk. En er zijn heel veel verschillende uitdeelboekjes voor een baby, peuter of kleuter. Zowel onze jongen als ons meisje trakteerde dit als peuter 2 jaar of 3 jaar op de crèche.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze uitdeelboekjes als traktatie op de creche of school

Koek trakteren

Luce maakte met haar dochter deze vrolijke smileys traktatie van mini donuts (Albert Heijn). Ze maakte de tong van zure matten van Katja (Albert Heijn). De oogjes zijn suikeroogjes van Dr. Oetker (Albert Heijn).

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Luce maakte met haar dochter deze vrolijke smileys traktatie van mini donuts. Ze maakte de tong van zure matten en de oogjes zijn suikeroogjes.

Bijna alle kinderen houden van ontbijtkoek, het is dus ideaal om te trakteren. Deze ontbijtkoek huisjes zijn heel makkelijk en zien er gezellig uit.

Ontbijtkoek trakteren. Op zoek naar een leuk idee om ontbijtkoek te trakteren? Maak deze ontbijtkoek huisjes voor kinderen op school of thuis.
Eierkoek traktatie ideeën

Wat een leuke vrolijke eierkoektraktatie is dit! Het gezichtje is leuk als traktatie, maar ook om kinderen zelf te laten maken tijdens een feestje.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze eierkoek traktatie in de vorm van een gezicht.

Het meisje van Corrien trakteerde deze eierkoeken in groep 4. Ze bakten zelf gezonde eierkoeken. De meiden versierden de eierkoeken met suikeroogjes en zure matten.

Leuke traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Het meisje van Corrien trakteerde deze eierkoeken in groep 4. Ze bakten zelf gezonde eierkoeken. De meiden versierden de eierkoeken met suikeroogjes en zure matten.

Yvette maakte deze muis traktatie met haar meisje van 12 jaar in groep 8. Ze sneed een eierkoek doormidden en plakte ze aan elkaar met suikerlijm. Voor de oren maakte ze een inkeping waar ze de flying saucers snoepjes in plakte. De ogen zijn een zilveren parel (Dr. Oetker). En de neus een chocoboon.

Heel veel traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Yvette maakte deze muis traktatie met haar meisje van 12 jaar in groep 8.
Koekjes trakteren

Jamkoekjes kun je heel makkelijk zelf maken en zien er heel leuk uit. Voor deze koekjes met een ster van jam in het midden heb je sterrenvormpjes in twee maten nodig. Steek twee sterren uit je koekjesdeeg, maak ze niet te dik. Leg een ster op de bakplaat en smeer jam in het midden. Steek uit de andere ster nog een kleinere ster en leg deze bovenop de andere. Zo heb je een koekje met jam in het midden. En weet je dat je smarties gewoon kunt meebakken?

Jamkoekjes zelf maken

Glazuur op koekjes geeft een heel gaaf effect en is super makkelijk om aan te brengen. Wanneer je het aanbrengt lijkt het eerst nog wat rommelig, maar als je het dik genoeg aanbrengt trekt het langzaam glad. Als het nog warm is kun je er versiersels mee vastplakken. Ook een leuke traktatie rond Valentijnsdag!

Koekjes met glazuur maken

Cathelijne maakte deze pinguïns van Maria biscuits en Zoenen voor haar meisje van 12 jaar in groep 8. Het gezichtje, het buikje en de pootjes zijn gemaakt van marsepein.

pinguïn toetje of traktaties.

Op zoek naar een kleine mini traktatie? Deze Verkade Tops koekjes zijn klein en lekker kleurrijk. Ons meisje van 10 jaar nam ze mee voor het Suikerfeest op school in de klas in groep 6. Ze versierde deze koekjes met decoratiestiften en strooipret van Leentjes bij AH.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Op zoek naar een kleine mini traktatie? Deze Verkade Tops koekjes zijn klein en lekker kleurrijk. Ons meisje van 10 jaar nam ze mee voor het Suikerfeest op school in de klas in groep 6.
Voorverpakte koekjes trakteren

In deze feesthoedjes past mooi wat lekkers. We hebben er likkoekjes in gedaan, verpakt in vloeipapier. Dat vloeipapier krijg je bij je aankoop in sommige winkels, ik bewaar het altijd. Maar je kunt ook vloeipapier of crêpepapier kopen. Alles komt van de Hema.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze likkoekjes met een feesthoedje.

Aan een LIGA of aan Sultana kun je een gelukspoppetje vastmaken. Gelukspoppetjes vind je bij (Bol.com).

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze LIGA met een gelukspoppetje
Traktaties van voorverpakte Luikse wafels en rijstwafels

Van het eigen merk van Albert Heijn kun je per stuk verpakte Luikse wafels en chocolade rijstwafels kopen. Ze zitten in doorzichtig cellofaan, ideaal als de traktatie voorverpakt moet zijn. Om alles vast te plakken gebruikte ik kinderlijm en simpele plaktstift. Het is wel handig om de traktaties op tijd af te hebben, dan kun je nog even goed checken of alles vast zit en het eventueel nog wat beter vastplakken.

Bij veel van de traktaties gebruikte ik een pons om snel vormpjes uit te drukken.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze Luikse wafels en chocolade rijstwafels zitten in doorzichtig cellofaan, dus daar kun je leuke traktaties mee maken. Ze zitten in doorzichtig cellofaan, dus daar kun je leuke dingen mee maken.

Voor de Pokemon bal plakte ik een rood rondje en een half wit rondje op elkaar. Vervolgens tekende ik de zwarte lijn. Met een perforator maakte ik nog een wit rondje voor in het midden.

Voor de Minion knipte ik de vorm uit geel papier. Daarna tekende ik de blauwe tuinbroek en zwarte band van de bril. Ik plakte er wiebeloogjes op en maakte de bril met zilverpen.

Het hoofd van het LEGO poppetje maakte ik van geel papier. De oogjes en de mond tekende ik met fineliner.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Traktaties van voorverpakte Luikse wafels en rijstwafels. Zoals deze traktaties van superhelden en game karakters Minions, LEGO en Pokemon.

De beer maakte ik van een pakje chocolade rijstwafels. Ik knipte de snuit uit wit papier en oortjes uit bruin papier. Vervolgens tekende ik de snuit en plakte er wiebeloogjes op.

Voor de eenhoorn knipte ik een hoorn en oortjes uit papier. De sterren en hartjes drukte ik uit met een pons.

Voor het wolkje plakte ik watten op een wafel. Er op plakte ik een regenboog. Ik gebruikte een regenboogje van de Hema (oude collectie), je kunt ze ook tekenen.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Traktaties van voorverpakte Luikse wafels en rijstwafels. Zoals deze van dieren en natuur: een beer, een eenhoorn en een wolk met regenboog traktatie.

Voor de poppetjes maakte ik de haren van wol. De oogjes zijn wiebeloogjes, de mond is van pijpenrager.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Traktaties van voorverpakte Luikse wafels en rijstwafels. Zoals deze traktaties met gezichten van poppetjes.

Voor de ballonnen knipte ik eerst een rondje uit blauw papier. Vervolgens drukte ik met een pons ballonnen uit papier. Met wol maakte ik touwtjes, op de uiteinden plakte ik de ballonnen.

Voor de bloemen gebruikte ik cocktailprikkers. Ik knipte een vaas uit dik papier.

Ook altijd leuk: de leeftijd van de jarige. Ik knipte de 7 uit dik papier.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Traktaties van voorverpakte Luikse wafels en rijstwafels. Zoals deze feest wafels met ballonnen, bloemen en de leeftijd.
Cupcakes als traktatie

De kinderen vinden het heel leuk om cupcakes te versieren, gegarandeerd uren vermaak dus.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals versierde cupcakes.

Bananenbrood cupcakes zijn lekker, maar ook gezond en makkelijk om samen te maken. En ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze gezonde traktatie: bananenbrood cupcakes.

Macarons zijn van zichzelf al heel erg mooi, ze zijn dus heel geschikt om als basis te gebruiken. Bijvoorbeeld om er je leeftijd op te schrijven met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn). In mijn geval 40 jaar, maar 8 jaar kan ook!

Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen. Macarons versieren

Snoepjes trakteren

Veel kinderen willen graag snoep trakteren. Hier hebben we de traktatieklets kaartjes vastgemaakt aan snoephorloges en snoepkettingen. Met mandarijntjes erbij zien ze er extra kleurrijk uit. De juf was heel enthousiast, de vragen op de kaartjes werden klassikaal besproken. Dus kleine meis was helemaal trots. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 5.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals de traktatieklets kaartjes. Hier hebben we de traktatieklets kaartjes voor kinderen van 6-12 jaar vastgemaakt aan snoephorloges en snoepkettingen (Albert Heijn). Met mandarijntjes erbij zien ze er lekker kleurrijk uit. De juf was heel enthousiast, de vragen op de kaartjes werden klassikaal besproken. Dus kleine meis was helemaal trots.

Cindy maakt deze leuke beker met woordgrap voor haar dochter Puck. Het Starbucks logo bewerkte ze zelf tot StarPucks, die liet ze als stickers afdrukken bij HEMA. De beker kocht ze bij Zeeman en is gevuld met suikerspin en daarboven op een merengue. Dit meisje was 11 jaar en zat in groep 7.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Cindy maakt deze leuke beker met woordgrap voor haar dochter Puck. Het Starbucks logo bewerkte ze zelf tot StarPucks, die liet ze als stickers afdrukken.

Het meisje van Sanne trakteerde deze leuke konijntjes, ze was 8 jaar en zat in groep 4. Ze zijn trouwens ook geschikt zijn als paashaasjes. Ze maakte ze van vouwblaadjes (bij Pipoos en bij Bol.com). Het idee vond ze op Instagram bij Lem Gunting. Er in stopte ze schatkistjes met snoepjes van Red Band (Albert Heijn). Indrukwekkend: ze maakte alle konijntjes zelf!

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. De dochter van Sanne trakteerde deze leuke konijntjes, die trouwens ook geschikt zijn als paashaasjes. Er in stopte ze schatkistjes met snoepjes van Red Band. Indrukwekkend: ze maakte alle konijntjes zelf!

Kleine meis kreeg op school deze leuke traktatie, het meisje werd 8 jaar en zat in groep 4. De boter kaas en eieren is met stiften getekend op een papiertje. Die stopten ze in een transparant traktatie zakje (te koop bij Bol.com). Daarnaast zaten er 10 Fruittella’s in (Albert Heijn). Geen tijd? Bol.com heeft ook allerlei kant en klare boter kaas en eieren setjes.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze boter kaas en eieren met Fruittella is een leuk cadeautje.

Wil je voor een verjaardag de spekkies extra leuk maken? Maak er dan vrolijke lollies van! Klik hier voor de uitleg van de spekjeslolly.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze zelfgemaakte spekjes lolly.

Het zoontje van Cindy trakteerde deze leuke speurneus traktatie. Het kaartje liet Cindy bij de Hema maken en de snoepjes in de vorm van insecten kocht ze er ook. Traktatie vergrootglazen vind je bijvoorbeeld bij Bol.com. Het hele setje verpakte ze in een traktatie zakje.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Het zoontje van Cindy trakteerde deze leuke speurneus traktatie, met vergrootglas en snoepjes in de vorm van insecten.

Veel tieners in de bovenbouw trakteren toch het liefste snoep of chips. Zo vind je bij Albert Heijn uitdeelzakjes van bijvoorbeeld Skittles, Fruittella, Maoam, Jawbreakers en Haribo. Er aan vastgeknoopt zitten gelukspoppetjes (Bol.com).

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze traktatie is ook leuk voor tieners in de bovenbouw: snoep met gelukspoppetje
IJsjes gemaakt van snoep

IJsjes behoren tot de favoriete traktatie ideeën voor kinderen. Maar iets dat smelt is vaak niet echt praktisch op school. Yvette maakte daarom deze ijsjes van snoep samen met haar dochter. De ijshoorntjes zijn van Jos Poell (Albert Heijn). Die doopten ze in gesmolten kookchocolade (Albert Heijn). Direct erna doopten ze het vloeibare chocolade laagje in discodip (Albert Heijn).

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Yvette maakte deze ijsjes van snoep samen met haar dochter. Met ijshoorntjes gesmolten chocolade, discodip en allerlei snoepjes.

Daarna stopten ze een zure mat van Katja (Albert Heijn) en een celebrations mini snoepje (Albert Heijn) er in. De felroze schuimbollen zijn van Haribo en heten chamallows rubino, online zie ik ze bij Bol.com, maar veel supermarkten en snoepwinkels hebben ze ook. Met glazuur plakten ze twee schuimbollen op elkaar en deden er een cocktailprikker tussen. Glazuur kun je kant en klaar kopen van Dr. Oetker (Albert Heijn) of zelf maken. Daarvoor meng je 100 gram poedersuiker, een halve eetlepel water en een halve eetlepel citroen. De doos hebben ze bekleed met inpakpapier en er vervolgens gaten in gemaakt met een potlood. Daar pasten de “ijsjes” mooi in. Super vrolijk toch?

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Yvette maakte deze ijsjes van snoep samen met haar dochter. Met ijshoorntjes gesmolten chocolade, discodip en allerlei snoepjes.

Snoep en potlood met een gummetje trakteren

Een potlood met een gummetje er op is leuk als uitdeelcadeau. De Hema en Bol.com hebben altijd leuke uitdeelpotloden in de collectie. Deze potloden ebben een gum in de vorm van een ster. Met cadeaulint er aan wordt het een toverstaf.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Een potlood met een gummetje er op is leuk als uitdeelcadeau. Met een lolly, doosje rozijntjes of dummies wordt het helemaal vrolijk.

Kleine meis vond het leuk om er lollies van de De Hema aan vast te maken. De lollies hebben we vastgemaakt met het cadeaulint. Om krullen te maken, zet je het cadeaulint tegen één kant van de opengevouwen schaar en je haalt het er voorzichtig langs. Ik bond de lintjes om de toverstafjes, kleine meis maakte de krullen in de lintjes.

Bij een kringloopwinkel kochten we een mandje om ze in te stoppen. Op de bodem legden we wat verpakkingsmateriaal, zodat de potloden een beetje uitstaken. Ons meisje was 8 jaar in groep 4.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Een potlood met een gummetje er op is leuk als uitdeelcadeau. Met een lolly, doosje rozijntjes of dummies wordt het helemaal vrolijk.

Je er kunt er ook rozijnendoosjes of doosjes Fruittella Dummy (Albert Heijn) aan vast maken met masking tape. Gebruik geen plakband, daar gaat het potlood van kapot. Mooi tape vind je bij Bol.com van merken als MT, Studio Stationary en Scotch.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Deze potloden hebben een gum in de vorm van een ster. Met cadeaulint er aan wordt het een toverstaf. Om krullen te maken, zet je het cadeaulint tegen één kant van de schaar en haalt het er voorzichtig langs. Aan de onderkant maakten we doosjes Fruittella Dummy en zetten het vast met masking tape.

Warme chocolademelk trakteren

Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. Groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop. Beetje ingewikkeld, maar wel leuk als traktatie.

Recept voor de leukste chocolademelk. Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. En groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Ook leuk: een snoephorloge, snoepketting of snoeparmband met chocolademelk met mini mallows erbij.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Altijd leuk: een snoephorloge of snoeparmband. In de winter is chocolademelk met mini mallows erbij helemaal lekker.

Nog meer traktatie ideeën

Linda maakte een keer voor alle kindjes op de crèche een leuk zakje, haar jongen was nog een peuter. Er zat een lolly in, maar je kunt er natuurlijk ook een doosje rozijntjes in stoppen.

Traktatie ideeën voor kinderen op crèche of school: traktatie zakjes

Toen onze jongen met 4 jaar in groep 1 nieuw was op school maakte ik een A5 vel, met daarop zijn foto en een verhaaltje wie hij is. Het zakje en het potlood kocht ik bij de Hema, de stickers bij een Bruna.

Traktatie ideeën voor kinderen op crèche of school

De Hema heeft allerlei knutselpakketten voor armbandjes. Ook naamarmbandjes, leuk voor iedere klasgenoot een armbandje te maken. Als je de kids tenminste groot genoeg zijn om dat zelf te doen, eventueel met hulp van vrienden.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze armbandjes om zelf te rijgen.

Mijn zoontje kreeg een keer van een ander jongetje deze strijkapplicatie, die je op een kledingstuk kunt zetten. Super leuk idee voor peuters en kleuters.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals een leuke strijkpatch.

Linda maakte een keer zelf knuffeltjes voor de crèche, veel werk, maar wel heel leuk. Het patroon had ze gevonden bij Revoluzzza.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals dit zelfgemaakte monster knuffeltje.

Setjes voor traktaties

Luce gebruikte deze traktatiedoosjes in de vorm van een ijsje (Pippashop bij Bol.com) als uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van haar meisje van 6 jaar in groep 3. Maar ze zijn ook heel leuk om een traktatie in stoppen.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Luce gebruikte deze traktatiedoosjes in de vorm van een ijsje als uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van haar dochter. Maar ze zijn ook heel leuk om een traktatie in stoppen.

Lollies zijn leuk om te trakteren, maar het kan best veel werk zijn om ze zelf te versieren. Met deze setjes kun je een lolly makkelijk versieren. Ze zijn van van Hip ten Top bij Bol.com.

Lollies zijn leuk om te trakteren, maar het kan best veel werk zijn om ze zelf te versieren. Met deze setjes van Hip ten Top bij Bol.com kun je een lolly makkelijk versieren.

Zoek je leuke papieren zakjes? Deze zijn van Rex London bij I love speelgoed. Daarnaast heeft Bol.com ook allerlei papieren zakjes.

leuke papieren traktatiezakjes

Traktatie ideeën voor kinderen rond feestdagen

Traktatie ideeën voor Pasen

Rond Pasen kun je leuk ook paaseitjes gebruiken om cupcakes te versieren. Zulke gespikkelde paaseitjes zijn Smarties en M&M (Albert Heijn). Super vrolijk om te trakteren met Pasen toch?

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals versierde cupcakes trakteren met Pasen.

Deze koekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Super vrolijk om te trakteren met Pasen! We bestelden bij de Appie Koopmans mix voor zandkoekjes, Smarties, decoratiestiften en bloemetjes van Dr. Oetker. Daarnaast gebruikten we koekjesvormpjes van Bol.com. Het recept van de koekjes vind je hier.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals deze koekjes met smarties.

Koningsdag traktatie ideeën voor kinderen

Deze LEGO poppetjes zijn super makkelijk om te maken. Het recept van de LEGO poppetjes vind je hier. Ik maakten deze met onze jongen van 10 jaar in groep 6.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals LEGO poppetjes Koning en Koningin met kroontjes trakteren.

Deze oranje koekjes zijn toch super leuk als traktatie voor Koningsdag? Het recept van de koekjes vind je hier.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals deze zandddeeg koekjes kroontjes om te trakteren voor Koningsdag.

Halloween traktatie ideeën voor kinderen

Ook leuk: cupcakes trakteren in Halloween thema, zoals deze cupcakes met mesjes. Zo maakten we deze Halloween cupcakes.

Halloween cupcakes

Sinterklaas traktatie ideeën voor kinderen

Deze Sinterklaas cupcakes hebben we versierd met fondant, je kunt ook marsepein gebruiken.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Deze speculaas cupcakes zijn leuk om te trakteren met Sinterklaas.

Zoek je een gezond Sinterklaas traktatie idee met fruit? Deze Sint appeltjes lijken net Sinterklaas mijters en zijn dus extra leuk om te eten.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Deze appels zijn leuk om te trakteren met Sinterklaas.

Met pepernoten kun je hele leuke traktaties maken. Voor deze pepernoten pietjes gebruikten we gekleurde pepernoten. Super schattig effect toch?

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Met pepernoten kun je hele leuke traktaties maken. Deze pepernoten pietjes zijn leuk om te trakteren met Sinterklaas.

Kerst traktatie ideeën voor kinderen

Zijn je kinderen rond kerst jarig, dan is het leuk om voor een traktatie in die sfeer te kiezen, daarvoor vind je hier ideeën.

Jildert bakte deze prachtige gingerbread cookies. Bij Albert Heijn vind je verschillende recepten voor gingerbread cookies. De kinderen versierden de kerstkoekjes na het bakken met decoratiestiften (Dr. Oetker bij Albert Heijn). De koekjes zien er super gezellig uit in een weckpot, die vind je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille. Tot slot maakten de kids er nog kerstkaartjes bij. Jildert en de kids maakten dit voor de juffen en meesters, maar het is ook een heel leuk cadeau voor familie en vrienden.

Een leuk idee: zelfgebakken kerstkoekjes oftewel gingerbread cookies in een prachtige pot met een mooi kaartje.

Op zo’n prikkertje wordt fruit extra feestelijk en kids kunnen ze zelf maken.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals een gezonde fruitprikker met ster, leuk om te trakteren rond kerst.

Nog een leuke prikker, zo maakten we deze vuurpijl prikker. Aan de cocktailprikkers prikten we marshmallows en op de top kwam een druif.

Cocktailprikkers in de vorm van vuurpijlen.

Zomer en winter traktatie ideeën voor kinderen

Ook leuk: trakteren in zomer of winter thema. Deze zelfgebakken koekjes versierden we met gedroogde mango en ananas. We plakten het vast met suikerlijm en versierden het ook nog met fruit hagelslag.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals dit koekjes in de vorm van een zon in de zomer.

Marielle maakte deze sneeuwpopjes van slagroomsoesjes, marshmallows en aardbeien. Het gezicht kun je maken van hagelslag en/of decoratiestift (Dr. Oetker bij Albert Heijn). Je kunt er ook nog een beetje poedersuiker overheen strooien.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Zoals een sneeuwpop om te trakteren in de winter.

Deze Maria koekjes versierden we met allerlei winterse snoepjes. Hier vertellen we hoe we deze winter koekjes maakten.

Winter koekjes bakken en versieren

Traktatie voor de geboorte van een broertje of zusje

Best een leuke traditie, die beschuit met muisjes om de komst van je baby te vieren. Het schijnt ook nuttig te zijn: anijs is goed voor de moedermelk, zeggen ze. Maar je wordt niet echt vrolijk als je voor een grote groep beschuit met muisjes moet smeren, bijvoorbeeld voor de schoolklas van de oudste. Daarom maakte ik kraamtraktatie koekjes.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Zoals deze makkelijke kraamtraktatie koekjes.

Verder lezen

Naast traktatie ideeën voor kinderen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor gezonde en lekkere traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om zelf te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke ideeën voor verjaardagen.

Traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Het is ieder jaar weer lastig om een leuke traktatie te verzinnen voor op de crèche of op school. De kinderen willen immers ieder jaar weer iets anders en school heeft ook bepaalde eisen. Ik laat je de leukste traktatie ideeën voor kinderen zien. Voor kleintjes op de crèche en in de onderbouw, maar ook voor tieners in de bovenbouw.

Zoek je tips voor een kinderfeestje? Bekijk dan onze:

Kinderfeestje.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids