101x blotevoetenpad, speelnatuur, klimbos of pluktuin met kinderen

Wat is het heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen en tieners, zoals een blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.

De kinderen vinden het heerlijk: lekker naar buiten. Het liefst met blote voeten en oude kleren, zodat ze lekker vies kunnen worden. En wij vinden het ook heel leuk om samen met de kinderen een blotevoetenpad, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos te bezoeken. Die plekjes zijn vaak super idyllisch. En als er dan fijne horeca bij is worden we er helemaal blij van.

Bekijk voordat je gaat altijd even of de locatie open is. Veel locaties zijn niet het hele jaar open. Voor veel uitjes moet je bovendien van tevoren reserveren. Daarnaast geldt bij sommige uitjes een minimumleeftijd of lengte.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is het heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is Jeugdland in Amsterdam Oost in Noord Holland.

Inhoudsopgave


De natuur uitjes met kinderen liggen in heel Nederland, overal is er wel een blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Je kunt er lekker doorheen bladeren, of doorklikken naar jouw provincie:


Blotevoetenpad en pluktuin met kinderen in Groningen


Blotevoetenpad in het Peebos in Opende bij Tolbert: bij Theetuin Blotevoetenhof. Er is een langere en een kortere route, dit is dus een leuk blotevoetenpad met jongere en oudere kinderen.

Hofje van Harkstede in Harkstede bij Groningen: pluktuin. Je kunt hier fruit en bloemen plukken.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.

Overnachten in de natuur in Groningen

Landal Natuurdorp Suyderoogh in Lauwersoog ligt aan het Lauwersmeer. Met recreatiestrand, verhuur van bootjes en kano’s, natuurbelevingsroute en een tokkelbaan.


Natuurspeeltuin en fruitplukken met kinderen in Friesland


De Kruidhof in Buitenpost bij Dokkum: “hortus van Fryslân”. Er zijn twee natuurlijke speeltuinen. Daarnaast eet je in het Tuincafé verse streekproducten.

Om de Dobben in Burgum: brasserie in de natuur, in hippe landelijke stijl. Met grote houten speelweide. In natuurgebied Om de dobben is ook ook een deel waar je bloemen of bramen mag plukken.

Speelbos Sparjebird in Hemrik bij Drachten: speelnatuur van Staatsbosbeheer, waar je kunt eten bij de Blokhut.

Kameleondorp Terherne bij Sneek: spelen in het teken van Hielke en Sietse. Het ligt in een waterrijk gebied, met Avonturen Eiland, overdekt boerenspeelerf en rondvaart.

De Hege Gerzen in Oudemirdum: recreatieterrein en strand. Met strandpaviljoen en Blotevoetenpad Gaasterland.

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold in Appelscha: met blote voeten op avontuur. Bij het Buitencentrum is ook een Boswachterslab.

Overnachten in de natuur in Friesland

Stayokay Terschelling: heeft uitzicht op zee. Er is een terras en een tuin. In de vakanties zijn er activiteiten voor kinderen, zoals krabbetjes vangen of een sporttoernooi.

FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen: kamperen bij de boer in luxe safaritenten.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.

Klimbos en wandelen op hoogte met kinderen in Drenthe


Boomkroonpad in Drouwen: op dit pad van Staatsbosbeheer loop je letterlijk tussen de hoge boomtoppen door. Je vindt hier ook Speelbos Lorken.

De Kleine Moere in Grollo bij Assen: outdoor belevenissenpark. Leuk voor oudere kinderen tieners, want er is een klimbos, suppen, kanoën, vlotten bouwen, mountainbiken en hindernisbaan. Ook is er een strandpaviljoen en houten speeltuin.

De Bospub in Dwingelo bij Hoogeveen: ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. Na een wandeling eet je hier pannenkoeken of iets anders. Alles ademt de sfeer van het bos.

Overnachten in de natuur in Drenthe

Landal Orveltermarke tussen Assen en Emmen: mooi groen vakantiepark. Leuk voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. Het ligt vlakbij museumdorp Orvelte. Ik schreef een review van Landal Orveltermarke.

Norgerberg in Norg bij Roden is een mooie camping met veel voorzieningen. Een zwembad dat overdekt kan worden en een grote houten speeltuin. Verder zijn er een belevingspad, voetbalkooi, basketbalveld, tafeltennis en wellness. Je kunt hier mooie bungalows, chalets, safaritenten en een boomhut huren.

Hof van Saksen in Nooitgedacht: is een super luxe park, met stijlvolle huisjes. Gelegen aan een mooi meer. Er zijn luxe restaurants met kinderspeelhoek en een prachtig zwembad. Daarnaast ligt een terras naast de speeltuin aan het water. Ik schreef ook een review over Hof van Saksen.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.  Dit is Hof van Saksen in Drenthe.

Blotevoetenpad, klompen en saharazand met kinderen in Overijssel


Zwolle en het Vechtdal

De Kas van Kaat in Zwolle: biologische kwekerij, winkel en lunchcafé. Kids kunnen struinen door de natuur, bijvoorbeeld over het ganzenpad met opdrachten. Ook is een maisdoolhof en klompenpad.

Doepark Nooterhof in Zwolle: mooie natuurlijke speeltuin met veel water en hout. Ook is er een blotevoetenpad.

De Koppel in Hardenberg: natuuractiviteitencentrum aan de Vecht. Wij liepen hier het blotevoetenpad met de kinderen. Struinen door het gras, water en allerlei paadjes.

De Sahara bij Ommen: ja heus, de Sahara, maar dan in Nederland. Deze zandverstuiving is indrukwekkend, het ruikt er bijzonder en het voelt er heel weids. Wij volgden een wandelroute doro zand en bos, de kids liepen grote delen op hun blote voeten.

Salland en Twente

Buitenpost (review) in Twello: groene idyllische plek bij Deventer. We hebben het blotevoetenpad gelopen, dat duurt ongeveer een uur. Daarna spelen de kids in de speeltuin en zit je zelf op het terras. Er is namelijk ook een restaurantje in een kas, met brouwerij. Je kunt ook kamperen op de camping.

Woeste Willem in Deventer: natuurspeeltuin aan de IJssel. Kinderen kunnen lekker met water kliederen. Even verderop ligt pop up strandtent Meadow op het stadsstrand.

Bekijk ook onze tips in Deventer met kinderen en tieners

Erve Kuiper in Denekamp: hier kun je kijken bij de koeien. Maar ook spelen in de speeltuin en genieten van het ijs van de IJskuip.

Klein Afrika in Oldenzaal: restaurant met speeltuin buiten en binnenspeelruimte. Alles staat in het teken van de dieren en natuur in Afrika.

Bij ’t Düvelshöfke in Oldenzaal: rood fruit en bloemen plukken. Ook is er een landwinkel.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is Buitenpost in Twello.

Overnachten in de natuur in Overijssel

De Lemeler Esch bij Ommen: camping in natuurgebied. Met zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en hooiberg. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

Vakantiepark Mölke in Zuna ligt tussen Rijssen en Nijverdal, op de groene Sallandse Heuvelrug. Dit is een wat groter stijlvol vakantiepark, aan het riviertje de Regge.

Huttopia de Roos in Beerze: camping met zwemsteigers aan de Overijsselse Vecht. Daarnaast is er in een zijtak een strandje. Ik schreef een review over de Roos.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.  Dit is natuurcentrum de Koppel in Hardenberg in Overijssel.

Dolhoven en kruiden plukken met kinderen in Gelderland


De Veluwe

Fruittuin Verbeek in Oldebroek bij Zwolle: appels en peren plukken. Er is ook een boerderijwinkel en een terras.

A.Vogel Tuinen in Het Harde bij Zwolle en Elburg: even lekker de natuur in. Met kinderen lopen over het blotevoetenpad, kruiden proeven in de Smultuin en wat drinken in het Kruidentheehofje.

Landgoed Tongeren bij Epe: er is hier een leuk vlonderpad met een wandeling van 4,5 kilometer. Wij liepen het toen we sliepen bij Natuurhotel Witte Berken.

Landgoed Tongeren bij Epe heeft een leuk vlonderpad met een wandeling van 4,5 kilometer. Wij liepen het toen we sliepen bij Natuurhotel Witte Berken.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Maisdoolhof Voorthuizen: doolhof met een grote speeltuin.

De Achterhoek en Liemers

Restaurant en spelerij De Witte Wieven in Zwiep bij Lochem: in de Achterhoek bestaat de legende van de Witte Wieven. Over heksen die in de nacht in het bos dwalen. Deze speeltuin met de houten poppen in het heksenbos bestaat dan ook al heel lang.

Klimbos Achterhoek in Ruurlo: lekker buiten klimmen voor klauteraars. Ernaast zit ook Doolhof Ruurlo.

Erve Brooks in Gelselaar bij Lochem: pannenkoekenboerderij. Met voor kinderen een buitenspeeltuin met veel water, avonturenpad en blotevoetenpad. Karin maakte de foto hieronder bij Erve Brooks.

Arnhem, Nijmegen en de Betuwe

Zandziebar in Slijk-Ewijk onder Arnhem: strandje met gratis toegankelijk speeleiland. Verder is er een kiosk met een terras en kun je er waterfietsen, SUP-planken en kano’s huren.

Maisdoolhof in Malden bij Nijmegen: hier kun je dolen in het doolhof. Daarnaast is er ook allerlei ander groot speelgoed.

Tuinen van Appeltern bij Tiel: je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, waaronder een natuureiland, maar ook in de gewone tuinen kunnen ze zich goed vermaken.

Overnachten in de natuur in Gelderland

Wil je wat langer naar de Veluwe? Landal Miggelenberg, Landal Rabbit Hill en Landal Heideheuvel liggen er vlakbij elkaar. Allemaal fijn, maar allemaal net wat anders.

Stayokay Gorssel bij Deventer. Dit hostel is een oud Noors jachthuis en heeft een bijzondere houten buitenkant. Buiten zijn er veel faciliteiten voor kinderen, zoals een speelplaats, sportveld en tafeltennis. Binnen is er daarnaast een binnenspeelruimte met onder meer een tafelvoetbaltafel, sjoelbak, boeken en spelletjes. Je kunt slapen in familiekamers of in een wikkelhouse in het groen. Bekijk ook onze review van Stayokay Gorssel.

Bij BoerenBed Landgoed Volenbeek in Ermelo slaap je in een safaritent op de boerderij. Kinderen helpen de boer en boerin en knuffelen met kalfjes, konijnen en cavia’s. En wandelen met de alpaca, want die is er ook!

Natuurhuisje heeft bij Markelo safaritenten op een kleinschalig park. Er is een speeltuin, skelters, sauna, fietsverhuur, broodjesservice en BBQ.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is Erve Brooks in Gelselaar in Gelderland.

Blotevoetenpad en natuurspeeltuin met kinderen in Utrecht


Op ’t Eiland (review) in Nederhorst Den Berg: kindvriendelijk restaurant, aan het water van de Vecht. Met een zwemsteiger, waterfietsen, sup en speeltuin. Je kunt hier ook met boot aanmeren. En op de menukaart staan heerlijke eenvoudige Italiaanse gerechten.

Natuurkwartier Nieuwegein: milieu educatie centrum. Met blotevoetenpad, kabouterpad en andere leuke activiteiten met kinderen. In park Oudegein zit ook een speeltuin.

De Soesterduinen zijn zandduinen, leuk om hier te wandelen met kinderen. Soesterdal in Soesterberg is een mooi restaurant in dit gebied, met een terras én grote houten speeltuin rondom. Er vlakbij ligt het Nationaal Militair Museum en de Vliegbasis Soesterberg, dus je ziet ook regelmatig vliegtuigjes vertrekken, leuk voor kleine vliegtuig fans. Lees hier verder.

Hoeve Ravestein in Baarn: biologische boerderij met winkel en terras. Kinderen kunnen de dieren op de boerderij bekijken en er zijn speeltraktoren. Daarnaast is er een pluktuin en klompengolf.

Het Jagershuis in Lage Vuursche, pannenkoekenrestaurant in het Gooi. De kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche: lekker buiten klimmen voor klauteraars. Het ruikt hier heerlijk naar naaldbos. Dit filmpje op mijn Instagram namen we er op.

Groene uitjes in de stad Utrecht

Steck is een mooi tuincentrum aan de rand van Utrecht. Met een leuke collectie planten, een tof groen café met een terras buiten en binnen een speelhoek voor kinderen. Op de leestafel liggen kranten en leesvoer over tuinieren. Hier zit ook pluktuin Glitter Gladiool.

Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht: van alles leren over planten.

Geertjeshoeve in Haarzuilens bij Utrecht: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij. Met speeltuintje, overdekte zandbak, boeren minigolf en dieren knuffelen. Ook heeft Natuurmonumenten hier vlakbij een beleefwandeling.

Overnachten in de natuur in Utrecht

Vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen heeft een buitenzwembad met waterspeeltuin. Ook is er een gewone speeltuin en kun je fietsen en skelters huren.

Natuurhuisjes in Vinkeveen: weet je dat je in de Vinkeveense Plassen allemaal kleine eilandjes hebt? Bij die huisjes kun je alleen met een boot komen en vaak hebben ze een zwemsteiger.

Naar een klimbos, leuk voor tieners.

Klimbos en blotevoetenpad met kinderen in Flevoland


Netl de Wildste Tuin bij Emmeloord: park met zwemstrandjes. Ook is er een strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Het is heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur.

Natuurpark Lelystad: een prachtig gebied om te wandelen of fietsen met kinderen. In Natuurpark Lelystad zie je namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Daarnaast zijn er een speeltuin en een restaurant met terras. Bekijk ook onze review van Natuurpark Lelystad.

Belevenissenbos in Lelystad: grote natuurspeelplek in het groen Met waterpartijen, speelrekken en wandelroutes.

Stadslandgoed De Kemphaan in Almere: hier zit van alles. Waaronder Stichting Aap met de apeneilanden en de stadsboerderij. Maar ook een klimparcours en labyrint. Daarnaast zit Almere Jungle hier, met op alle werelddelen bijzondere dieren en bloemen.

Fun Forest in Almere: klimbos in Almere Hout. Onze kids gaan er regelmatig met kinderfeestjes heen en vinden het er erg leuk. Lees ook onze review over Fun Forest Amsterdam.

Hannekes Pluktuin in Biddinghuizen: een paar maanden per jaar zomerbloemen of tulpen plukken.

Blotevoetenpad in Zeewolde: bij een recreatieboerderij. Met bed & breakfast en camping.

Speelbos de Zevensprong in het Horsterwold in Zeewolde: met kleintjes kun je het kabouterpad doen. Heb je grotere kids, dan plak je er het avonturenpad en speurpad aan vast. Op de route kom je naast kabouters ook allerlei speeltoestellen tegen. Verderop in het Horsterwold ligt ook Blotevoetenpad kabouter Anne.

Overnachten in de natuur in Flevoland

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties aan het water in Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.Dit is speelbos de Zevensprong in de Horsterwold in Zeewolde in Flevoland, met kabouterpad en avonturenpad en speeltoestellen.

Speelnatuur en blotenvoetenpad met kinderen in Noord Holland


De kop van Noord Holland

Land van Fluwel in Sint Maartenszee: natuurspeeltuin. Met veel voor kinderen: skelterbaan, natuurlijk avonturen speelparadijs, verstoppertjesbos, blotevoetenpad, uitkijktoren, klimparcours en speelvijver. Ook is er een restaurant.

Speelbos Zandspoor in Schoorl: natuurspeeltuin met waterspeelplek. Naast het speelbos vind je hier ook Blotevoetenpad Schoorlse Duinen.

Het midden van Noord Holland

Gouwe Voeten in Bovenkarspel: blotevoetenpad. Je kunt hier ook bloemen ruiken en fruit proeven.

Kabouterhoek en Stadsboerderij de Hout in Alkmaar in de Alkmaarder Hout. Hier vind je naast elkaar een leuke kinderboerderij en houten speeltuin.

Heimanshof in Hoofddorp: botanische tuin, met leuke activiteiten voor kinderen.

De Toolenburger Plas in Hoofddorp: je kunt een heel leuk rondje om de plas wandelen. Dan kom je langs speeltuinen, speelnatuur en strandjes.

Palènpa Park in Nieuw-Vennep: hier bouw je je eigen hutten. Je krijgt een bouwkavel met spullen om drie hutten en een toren te bouwen.

Van Reeuwijk in Abbenes bij Hoofddorp: fruitplukken, waaronder kersen, frambozen en aardbeien.

De Amsterdamse Waterleidingduinen (review) bij Heemstede en Haarlem: een tof gebied om te wandelen met kinderen. Allereerst vanwege de herten, die je van behoorlijk dichtbij kunt bekijken. Maar ook vanwege het weidse van het bos achter de duinen. Daarnaast is er ook een restaurant met speeltuin.

Amsterdam en omgeving

De Hortus Botanicus in Amsterdam: hier leren kids over planten. Maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten. 

Jeugdland in Amsterdam: idyllische natuurspeeltuin met moestuinen. Ook is er een blotevoetenpad. Hier vertel ik meer over Jeugdland.

Woeste Westen in Amsterdam: natuurspeeltuin het Westerpark.

Fruittuin van West: hier vind je behalve fruit ook plek om te spelen, kippen, een restaurant en een winkeltje. Vlakbij ligt pluktuin Lokale Bloemetjes.

Natuurspeeltuin Amsterdam Noord: hier kunnen kinderen lekker vies worden. Ernaast zit Restaurant Pof, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst.

Het Twiske in Oostzaan: natuurgebied net boven Amsterdam. Met twee speeltuinen, strandjes, Klimpark Twiske en pannenkoekenrestaurant de Appel.

Fun Forest in Amsterdam: klimbos in het Amsterdamse Bos. Dit is een leuk klimbos met kinderen in verschillende leeftijden, we schreven een review over Fun Forest.

House of Bird in Diemen is een kindvriendelijk restaurant. Een prachtig plekje in de natuur, fijn voor kinderen die graag ravotten. In het Diemerbos ligt ook speelbos Banjerbossie.

De Poel in Amstelveen: wandelgebied ten zuiden van het Amsterdamse Bos bij het Gemeentehuis. Met natuurspeeltuin met kabelbaan en even verderop het Bloesempark. 

Pluktuin Amstelveen: ligt mooi aan de Amstel. Deze pluktuin staat nog op onze to go lijst met kinderen.

Oerrr Speelnatuur in ’s Graveland bij Hilversum: naast een speeltuin is er ook nog een bos. Je kunt lekker klooien in de natuur, met modder, water, boomstammen en beestjes. Naast restaurant Brambergen.

Pluk me in Weesp: pluktuin.

Speelbos ’t Laer in Laren: speelbos van IVN.

Bekijk ook onze tips in Amsterdam met kids

Overnachten in de natuur in Noord Holland

Overnachten kan in Bakkum oftewel Castricum aan Zee kan bij Camping Bakkum en Camping Geversduin. Daarnaast vind je hier veel leuke strandtenten.

Landal Gooise Heide tussen Huizen en Blaricum: safaritenten in de natuur. Op het park is een speeltuin en restaurant, vlakbij is heide en bos. We schreven een review over Landal Gooise Heide.

Stayokay Vondelpark ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen. Er zijn ook kinderstoelen en kinderbedjes.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is Jeugdland in Amsterdam Oost in Noord Holland.

Fruit en tulpen plukken met kinderen in Zuid Holland


Landgoed de Olmenhorst in Lisse: altijd leuk om te bezoeken. Maar helemaal tijdens de fruitpluk in de vroege herfst. Corrien schreef een review over de Olmenhorst.

The Tulip Barn in Hillegom: hier kun je in het tulpenseizoen bloemenvelden bewonderen. Ook is er een speeltuin met mini tractors en vaak activiteiten voor kids.

Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard in Groot-Ammers bij Gouda: met Fien en Teun. Idyllisch binnen en buiten spelen. Er zijn bootjes, theater, blote voetenpad en een speelplein. Maar ook een kas, moestuin, ponyrijden, boerderijdieren, doolhof en vlindertuin. Ook leuk: je kunt blijven slapen bij Fien en Teun.

Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude, tussen Zoetermeer en Leiden: boerderijwinkel. Met restaurant en veel kinderactiviteiten.

Den Haag en omgeving

Stadskinderboerderij Essesteijn in Voorburg: mooie kinderboerderij midden in de stad. Ernaast staat de Vliegermolen, een ouderwetse molen.

Monkeybos in Wassenaar. speelbos in natuurgebied Meijendel. Met even verderop Pannenkoekenboerderij Meyendel, daarnaast de waterspeeltuin van het bezoekerscentrum.

Vlindertuin de Vliet in Leidschendam: de meeste vlinders zie je bij mooi weer.

Stadsboerderij BuytenDelft in Delft: kinderboerderij met waterspeeltuin. Daarnaast is er een restaurantje.

Bekijk ook onze tips in Den Haag met kids

Rotterdam en omgeving

Rotterdam heeft meerdere klimbossen. Adventure City Rotterdam is een zip- en klimpark. Fun Forest is een klimbos bij de Kralingse Plas, lees ook onze review over Fun Forest. En in Dordrecht zit ook een Klimbos.

Belevenisboerderij Schieveen: dit is een plek van Natuurmonumenten. Met speelnatuur van OERRR, boerderijdieren, terras en tuin.

Speelpolder Hennipgaarde in Zevenhuizen: spelen in het groen. Met voor kinderen ook een waterpomp, blotevoetenpad, doolhof en trekpont.

Natuurspeelplaats Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs tussen Delft en Zoetermeer: natuurspeeltuin waar kinderen lekker vies kunnen worden.

Speelnatuur Tiengemeten in Zuid-Beijerland onder Rotterdam: dit is een natuureiland, een gigantisch natuurlijk speelterrein. Tinyparks Cast Away heeft hier ook een glamping locatie.

Boerderij de Buytenhof in Rhoon bij Rotterdam: theeschenkerij met speeltuin. Er is ook een bloemen- en fruitpluktuin.

Klokshuys in Vierpolders bij Brielle en Hellevoetssluis: mooi duurzaam houten pannenkoekenhuis in fruitboomgaard. Er is ook een blotevoetenpad en je kunt een picknick boeken in de boomgaard.

Bekijk ook onze tips in Rotterdam met kinderen en tieners

Overnachten in de natuur in Zuid Holland

TaarTenTuin in Aarlanderveen bij Alphen aan den Rijn: safaritenten met bedstedes in het groen. Met verhuur van fietsen en kano’s.

Landal Reeuwijkse Plassen is een leuk vakantiepark midden in de Randstad, met stijlvolle vakantiehuisjes aan vaarwater.

Villa Augustus (review) in Dordrecht: een idyllisch en kindvriendelijk hotel in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Met rondom de oude watertoren een prachtige tuin, een restaurant met terras en een winkel.

Roompot ECO Grevelingenstrand in Ouddorp: kleinschalig resort op de Brouwersdam aan het water. De cottages liggen in het zand en aan het water.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is de Olmenhorst in Lisse in Zuid Holland.

Klimmen en spelen in de natuur met kinderen in Zeeland


Zeeland Buitenland: natuurspeelpark aan het Grevelingenmeer op de Brouwersdam. Vijf eilanden met kreken, hangbruggen, klimtoren, duinen en meer.

Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen: parcoursen voor verschillende leeftijden.

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme onder Goes: er is hier van alles. Tropische dieren zoals apen, reptielen, vogels en vlinders. Ook zijn er dinosaurussen en een fossielenmijn. Daarnaast is er een kids jungle speeltuin, waar kinderen op houten speeltoestellen en in een riviertje met water en zand spelen. Buiten is er een natuurspeeltuin in het speelbos.

Overnachten in de natuur Zeeland

Roomport Beach Resort in Kamperland: hier kun je slapen in strandhuisjes, dat is dus wakker worden met een prachtig uitzicht op zee.

Vakantiepark Port Greve (review) in Brouwershaven: fijn vakantiepark met strandje aan het Grevelingenmeer. Wij willen nog een keer terug, dan in een appartement aan het strandje. Wat een fantastisch uitzicht heb je daar en de kids vonden krabbetjes vangen heel leuk.

Qurios op de grens van Zuid Holland en Zeeland.

Hutten bouwen en fruitplukken met kinderen in Noord Brabant


Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Gerrithoeve in Oisterwijk: is een speelboerderij met een restaurant. Kinderen kunnen behalve buiten spelen ook binnen in een heuse zandspeeltuin spelen.

Het Aardbeienterras in Rijsbergen onder Breda: aardbeien plukken.

Den Bosch en omgeving

’t Kwekkeltje in Rosmalen bij Den Bosch: kleurrijke speeltuin. Er is veel hout en zand, een kabelbaan, klimtoren, glijbanen en ook speeltoestellen die geschikt zijn voor mindervaliden kinderen.

Landwinkel Valenkamp in Rosmalen bij Den Bosch: boerderij met blotevoetenpad.

Docus de Das Avonturenpad in Schaik bij Oss: speelbos met opdrachten in de natuur die kinderen doen tijdens een wandeling. Aan het einde kun je ook nog wat eten en drinken op het terras bij De Boshut bij Hartje Groen.

Eindhoven en omgeving

Philips Fruittuin in Eindhoven: aangelegd door Anton Philips. Met pannenkoekenhuis, boomgaard, speeltuin en speurtocht.

Strabrechtse Heide in Heeze bij Geldrop: huttenbouwbos bij het Heidecafé. Ook is er een blotevoetenpad, met insectentuin, heidetuin en groentetuin.

Toon Kortooms Park in de Peel in Deurne: blotevoetenpad met terras.

Bekijk ook onze tips in Eindhoven met kinderen

Overnachten in de natuur in Brabant

Vakantiepark Dierenbos is een park dat helemaal in het teken staat van dieren. Het ligt prachtig in het bos tussen Oss en Den Bosch. Cindy schreef een review over Vakantiepark Dierenbos.

Beekse Bergen in Hilvarenbeek: hier kun je naast wilde dieren kijken in het safaripark ook overnachten. Wij sliepen bijvoorbeeld in het Safari Resort van de Beekse Bergen.

De Brabantse Hei in Hooge Mierde: BoerenBed tussen de koeien. De tenthuisjes staan om de dieren- en speelweide heen.

De Lieve Wies in Boxtel via Campspace: Cindy ging een weekendje kamperen in achtertuin. Zoals deze zijn er nog veel meer achtertuinen in heel Nederland, waar je je tent kunt neerzetten, of een huisje kunt huren. Cindy schreef een review over Campspace.

Docus de Das pad.

Blotevoetenpad en klimmen met kinderen in Limburg


KlimKong in Sevenum: eco klimbos en klimpark.

Raspberry Maxx in Meijel bij Venlo: frambozen plukken en eten op het Frambozenterras.

Fun Forest in Tegelen bij Venlo: klimbos ten zuiden van Venlo. Lees ook onze review over Fun Forest.

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen bij Venlo: natuurlijk speelpark in het bos. Er zijn terrassen, speeltuin, kleuterland, piratenland, avonturenbos en ook een zwembad.

Kitskensberg in Roermond: speeltuin in het bos met veel hout. Er is ook een pierenbadje en een kiosk.

BloteVoetenPark in Brunssum: met je blote voeten door de klei. Dit blotevoetenpad is ook leuk voor oudere kinderen, want er is een hindernisbaan, watertrap, doolhof en schuilhutten. Daarnaast is er een Natuurterras. Ernaast ligt klimbos Park het Plateau.

Overnachten in de natuur in Limburg

Roompot Gulpen is een mooi resort tussen Maastricht en Valkenburg. Er is een speeltuin en een restaurant.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is het heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids