Alles over kerst: kerstversiering, knutselen, kerstdiner en meer

Het is tijd voor kerst! Kerstboom aan, gezellig knutselen, wat lekkers maken, heerlijk die kerstperiode. De afgelopen jaren heb ik heel veel over kerst geschreven en ook de komende weken ga ik dat weer doen. In dit artikel vind je heel veel tips voor kerst, waaronder kerstversiering, knutselen, kerstdiner, films, boeken en meer.

Gezelligheid in huis

Kerst begint met de sfeer in huis, maar dan wel graag kindvriendelijke kerstversiering. Inmiddels hangen er wat breekbare ballen in de boom, maar jarenlang gebruikten we alleen maar kindvriendelijke onbreekbare kerstballen. Want oh wat viel er vaak wat uit die boom, of de hele boom viel zelfs om. Ik maakte ook een lijstje met kindvriendelijke kerstbomen, van groot tot klein.

Kerststukjes horen voor mij ook echt bij kerst. Hier laat ik zien hoe je zelf een kerststukje kunt maken. Dit melkpak huisje is heel gezellig in huis, net als dit kerstkaarsje.

Bij kerst hoort een mooie foto van je gezin. Met deze 15 tips is je kerst fotoshoot gegarandeerd een succes.

Kerst knutselen: zelf een kerststukje maken

Knutselen met kerst

We verzamelden de afgelopen jaren heel veel ideeën om te knutselen voor kerst.

De ballen voor in de kerstboom knutselen we voor een deel zelf, ik verzamelde inmiddels heel veel ideeën voor kersthangers. Deze kristallen staan mooi in de boom, maar ook in het raam.

Met foto’s kun je hele toffe kerstversieringen maken. Denk aan kerstballen voor in de boom, kerstkaarten, naamkaartjes voor aan de kersttafel, een kerst-letterbord en meer. Daarnaast deelde ik 8 tips voor zelfontworpen kerstkaarten.

Ook maakten we een kerstboom van wc-rollen, compleet met lichtjes en kerstballen. Een grote hit, die mocht aan het eind van het seizoen absoluut niet weg. Ook dit kerstboompje van takken, touwtjes, lichtjes en mini ballen was een succes.

Van een mooi ingepakt kerstcadeau kun je natuurlijk ook een knutselwerkje maken.

Alles over kerst

Het kerstdiner thuis en op school

Tijd voor kerst recepten! In het kerst thema kun je zo veel kindvriendelijke kerstrecepten maken. In de vorm van de kerstman of de kerstboom, voor thuis of voor het kerstdiner op school. Anouk maakte ook een fijn kindvriendelijk kerstdiner. Een kerstlunch of kerstbrunch is ideaal met kinderen, ik vertel je waarom en deel onze recepten van onze kerstlunch. Voor het dessert zijn deze Santa Heads erg leuk, deze kerst cupcakes of deze kerstboompjes cake.

Bij ons op school is het kerstdiner altijd best wel een ding, de feestkleding moet chique maar niet te chique. De kerstoutfits zoek ik altijd op tijd uit, dat scheelt stress:-) Jongenskleding is vaak veel minder vrolijk dan meisjeskleding, daarom pimpte ik een gilet voor jongens. Doet jullie een school een Foute Kersttruiendag? Cindy maakte een DIY foute kersttrui.

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Kinderfilms en boeken met kerst 

Kerst is de tijd om lekker samen naar familiefilms te kijken. Dennis maakte een overzicht met de leukste kinderfilms voor deze kerst, in de bios en voor thuis. Ik maakte ook een lijstje met leuke kinderprogramma’s op televisie in de kerstvakantie.

De kerstboeken staan inmiddels weer vooraan in de kast, ik zette hier de leukste boeken voor kerst op een rijtje. Op YouTube verzamelde ik de leukste kerstliedjes en kerstfilmpjes.

Een kookboekboordevol best makkelijke kerstrecepten“, dat spreekt mij wel aan. Want een kerstdiner moet feestelijk zijn, maar vooral niet te moeilijk, zodat je tijd voor elkaar hebt.

Kerst - Koken in de feestelijkste maand van het jaar - kookboek van The Holy Kauw Company

Nog meer inspiratie voor kerst

Ben je zo rond met kerst wel klaar met kerstversiering, knutselen en kerstdiner? We maakten een kerstvakantie bucketlist, met heel veel leuke dingen om te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids