Alles over kerst: kerstversiering, knutselen, kerstdiner en meer


Het is tijd voor kerst! Kerstboom aan, gezellig knutselen, wat lekkers maken, heerlijk die kerstperiode. De afgelopen jaren heb ik heel veel over kerst geschreven en ook de komende weken ga ik dat weer doen. In dit artikel vind je heel veel tips voor kerst, waaronder kerstversiering, knutselen, kerstdiner, films, boeken en meer.

Gezelligheid in huis

Kerst begint met de sfeer in huis, maar dan wel graag kindvriendelijke kerstversiering. Inmiddels hangen er wat breekbare ballen in de boom, maar jarenlang gebruikten we alleen maar kindvriendelijke onbreekbare kerstballen. Want oh wat viel er vaak wat uit die boom, of de hele boom viel zelfs om. Ik maakte ook een lijstje met kindvriendelijke kerstbomen, van groot tot klein.

Kerststukjes horen voor mij ook echt bij kerst. Hier laat ik zien hoe je zelf een kerststukje kunt maken. Dit melkpak huisje is heel gezellig in huis, net als dit kerstkaarsje.

Kerst knutselen: zelf een kerststukje maken

Knutselen met kerst

We verzamelden de afgelopen jaren heel veel ideeën om te knutselen voor kerst.

De ballen voor in de kerstboom knutselen we voor een deel zelf, ik verzamelde inmiddels heel veel ideeën voor kersthangers. Deze kristallen staan mooi in de boom, maar ook in het raam.

Met foto’s kun je hele toffen kerstversieringen maken. Denk aan kerstballen voor in de boom, kerstkaarten, naamkaartjes voor aan de kersttafel, een kerst-letterbord en meer.

Ook maakten we een kerstboom van wc-rollen, compleet met lichtjes en kerstballen. Een grote hit, die mocht aan het eind van het seizoen absoluut niet weg.

Van een mooi ingepakt kerstcadeau kun je natuurlijk ook een knutselwerkje maken.

Alles over kerst

Het kerstdiner thuis en op school

Tijd voor kerst recepten! In het kerst thema kun je zo veel kindvriendelijke kerstrecepten maken. In de vorm van de kerstman of de kerstboom, voor thuis of voor het kerstdiner op school. Anouk maakte ook een fijn kindvriendelijk kerstdiner. Voor het dessert zijn deze Santa Heads erg leuk, of deze kerst cupcakes.

Bij ons op school is het kerstdiner altijd best wel een ding, de feestkleding moet chique maar niet te chique. De kerstoutfits zoek ik altijd op tijd uit, dat scheelt stress:-) Jongenskleding is vaak veel minder vrolijk dan meisjeskleding, daarom pimpte ik een gilet voor jongens. Doet jullie een school een Foute Kersttruiendag? Cindy maakte een DIY foute kersttrui.

kindvriendelijke recept: cocktailprikkers voor kerstdiner en kerstontbijt op school en thuis

Kinderfilms en boeken met kerst 

Kerst is de tijd om lekker samen naar familiefilms te kijken. Dennis maakte een overzicht met de leukste kinderfilms voor deze kerst, in de bios en voor thuis. Ik maakte ook een lijstje met leuke kinderprogramma’s op televisie in de kerstvakantie.

De kerstboeken staan inmiddels weer vooraan in de kast, ik zette hier de leukste boeken voor kerst op een rijtje. Op YouTube verzamelde ik de leukste kerstliedjes en kerstfilmpjes.

Nog meer inspiratie voor kerst

Ben je zo rond met kerst wel klaar met kerstversiering, knutselen en kerstdiner? We maakten een kerstvakantie bucketlist, met heel veel leuke dingen om te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.