De Leuke Update #8 | Alles over kerst

Huh alweer een Leuke Update? Jazeker, want nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is zijn we helemaal in kerstsfeer. Kerstboom aan, gezellig knutselen, wat lekkers maken, heerlijk die kerstperiode. De afgelopen jaren heb ik heel veel over kerst geschreven en ook de komende weken ga ik dat weer doen. De leukste artikelen zet ik hier op een rijtje en natuurlijk deel ik ook de leukste uitjes voor de komende tijd.

De Leuke Update #8 | Alles over kerst & heel veel kids uitjes
De Leuke Update #8 | Alles over kerst & heel veel kids uitjes

Deze kerst komen er heel veel leuke kinderfilms in de bioscoop. Tussen de Sinterklaasdrukte door ging ik met onze kleuter een dagje de stad in, even een momentje rust samen, terwijl de rest op school en aan het werk is. We gingen naar Buurman & Buurman Winterpret, een leuke film voor alle leeftijden. Met peuters en kleuters kun je vanaf 12 december naar Rita & Krokodil 3, de schattige tekenfilm over een kleuter en haar denkbeeldige vriendje. Erg leuk: ik mag kaartjes voor de bioscoop weggeven, meedoen met de winactie kan hier. Er komen nog meer leuke films voor de kerstvakantie aan, daar schrijven we de komende weken reviews over.

December is voor veel ouders de drukste maand van het jaar. Tijd voor een boek om een beetje op adem te komen dus! Your Energy Journal is zoals de titel al zegt vooral een dagboek, met niet al te veel theorie, om vooral lekker zelf regelmatig een bladzijde invullen. Ze noemen zichzelf de Ikea van de zelfontplooiing, mooi motto!

De Leuke Update #8 | Alles over kerst & heel veel kids uitjes

Gezelligheid in huis

Ieder jaar ga ik wel even naar de Hema om leuke dingen voor kerst te zoeken. Ik zette de Hema kerst musthaves van dit jaar op een rijtje, waaronder toffe kerstballen en andere decoratie, knutselspullen, eten en drinken, tafelversiering en feestkleding. Inmiddels hangen er wat breekbare ballen in de boom, maar jarenlang gebruikten we alleen maar kindvriendelijke onbreekbare kerstballen, want oh wat viel er vaak wat uit die boom, of de hele boom viel zelfs om. Ik maakte ook een lijstje met kindvriendelijke kerstbomen, van groot tot klein.

De ballen in de boom knutselen we voor een deel zelf, bijvoorbeeld deze kristallen, maar we maakten nog veel meer kersthangers. Daarnaast maakten we van foto’s kerstversieringen: kerstballen voor in de boom, kerstkaarten, naamkaartjes voor aan de kersttafel, een kerst-letterbord en meer. Kerststukjes zijn zo leuk om te maken, hier leg ik uit hoe je zelf een kerststukje kunt maken. Sinds kort hebben we de Crayon Pen van Crayola, daarmee kun je schilderen met gesmolten wasco en zo mooie kunstwerken maken op hout, glas, karton of papier, we maakten onder andere een kerstboom. Dit melkpak huisje is heel gezellig in huis, net als dit kerstkaarsje. Van een mooi ingepakt kerstcadeau kun je natuurlijk ook een knutselwerkje maken. In dit artikel heb ik nog veel meer ideeën om te knutselen voor kerst verzameld.

De kerstboeken staan inmiddels weer in de kast, ik zette hier de leukste boeken voor kerst op een rijtje. Dennis zette de leukste films voor deze kerst op een rijtje, zowel in de bios als op dvd, er zijn met kerst ook veel leuke kinderprogramma’s op televisie. Op YouTube verzamelde ik de leukste kerstliedjes en kerstfilmpjes.

We maakten ook alvast een kerstvakantie bucketlist, met heel veel leuke dingen om te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis.

De Leuke Update #8 | Alles over kerst + kids uitjes

Het kerstdiner thuis en op school

Tijd voor kerst recepten! In het kerst thema kun je zo veel kindvriendelijke kerstrecepten maken, in de vorm van de kerstman of de kerstboom, voor thuis of voor het kerstdiner op school. Anouk maakte ook een fijn kindvriendelijk kerstdiner. Voor het dessert zijn deze Santa Heads erg leuk, of deze kerst cupcakes.

Bij ons op school is het kerstdiner altijd best wel een ding, de feestkleding moet chique maar niet te chique. De outfits voor dit jaar liggen alvast klaar, we zijn er op tijd bij 🙂 Jongenskleding is vaak veel minder vrolijk dan meisjeskleding, daarom pimpte ik een gilet voor jongens. Doet jullie een school een Foute Kersttruiendag? Cindy maakte een DIY foute kersttrui.

De Leuke Update #8 | Alles over kerst & heel veel kids uitjes

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, kerst of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids