Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je heel veel leuk ideeën zien, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziekinstrumenten of iets voor de kinderkamer? Of iets om zelf te maken? Kijk snel verder!

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken / hutten & tenten / rugzakken & broodtrommels / bouwen / tekenen en knutselen / spelletjes / muziek maken / buitenspeelgoed / fiets enzo / gadgets / rollenspellen / robots en superhelden / poppen en knuffels / auto’s en treinen / mooie kledingspullen voor de kinderkamer en zelfgemaakte cadeaus.


RUGZAKKEN & BROODTROMMELS


Kleuters hebben een rugzak nodig, maar dan wel graag een hele gave, zoals deze van Engelpunt, ik schreef er hier meer over. Bij Bol.com en Wehkamp vind je ook heel veel mooie rugtassen, van merken als Barts, Vingino, Pick & Pack, Adidas en Herschel.

De leukste rugzakken voor kinderen

Deze van Sticky Lemon vind ik ook heel gaaf, te koop bij I Love Speelgoed, in mooie kleurcombinaties en geometrische vormen.

De leukste rugzakken voor kinderen - rugtas Sticky Lemon

Deze van Franck & Fisher bij Fonq zijn ook erg leuk.

franck en fischer rugzakken - Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

Fjallräven Kanken mini rugzakken zijn zo cute, hier zou ik het liefst de hele kapstok mee vullen. Te koop bij Coolblue Rugzakcenter.

De leukste rugzakken voor kinderen - Fjallräven Kanken mini

 

Deze vrolijke en betaalbare rugzakken zijn van Petit Monkey, het eigen merk van psikhouvanjou.

Petit monkey bij psikhouvanjou rugzakken voor kinderen - Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

Zoonlief is helemaal blij me deze rugzak met UFO’s, planeten en raketten van Zebra Trends, te koop bij Bol.com en Kixx Online, ook in allerlei andere prints. Meer rugzak inspiratie vind je hier op Leuk met kids.

De leukste rugzakken voor kinderen - Zebra Trends

In de rugzak komt een stoere lunchbox en beker, zoals deze van Blafre, te koop bij psikhouvanjou.

De leukste broodtrommels en drinkbekers voor school - Blafre uil tractor olifant

Super leuk: deze van Lego, er zijn lunchboxen en drinkflessen, te koop bij Bol.com.

De leukste broodtrommels en drinkbekers voor school - lego en difrax

Goodbyn heeft handige duurzame broodtrommels en drinkbekers zonder giftige stoffen, te koop bij I Love Speelgoed.

De leukste broodtrommels en drinkbekers voor school goodbyn

Pakjes zijn niet goed voor het milieu en zitten vaak vol suiker, deze Drink in the box pakjes kun je zelf vullen en daarna afwassen, ze zijn te koop bij Bol.com. Ook fijn: ze zien er heel leuk uit, zeker als je er een keertje fruit in stopt.

De leukste broodtrommels en drinkbekers voor school - drink in the box pakjes afwasbaar

Meer leuke broodtrommels en drinkbekers vind je hier op Leuk met kids.

De leukste broodtrommels en drinkbekers voor school

Mijn kleine dametje kan geen genoeg krijgen van tasjes enzo, dus deze tassen en paraplu´s van Bandjo bij psikhouvanjou vallen zeker in de smaak, ze zijn er in allerlei kleuren en prints.

cadeaus 4 of 5 jaar - Bandjo tasje en paraplu

Ik ben gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, in elk maatje hebben we inmiddels een paar staan. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Daarom dragen onze kinderen ze vaak met slecht weer, wat beschadiging van hun nette schoenen voorkomt. De laarsjes zijn niet goedkoop, maar je kunt ze na gebruik goed op Marktplaats verkopen als ze er nog redelijk uitzien. Ze zijn te koop via Wehkamp en Bol.com.

hippe regenjassen en vrolijke laarzen

Ook leuk: een koffertje voor als je kindje gaat logeren bij opa en oma. Deze trolley koffertjes van Lassig zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Fonq.

Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

BOUWEN


Goed voor een rustmomentje op de dag: even lekker rommelen met kinetisch zand, dat is zand voor binnen. Super Sand heeft mooie pakketten, waarmee kids kastelen, dieren of taartjes maken.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed, bijvoorbeeld te koop bij Lobbes.

kapla

Kleuters gaan langzaamaan van Duplo over naar Lego, een groot aanbod vind je bij Bol.comWehkamp en Lobbes.

lego, cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

Waar laat je al die blokjes? In deze lego opbergboxen, onder andere te koop bij Bol.com, van klein tot groot formaat.

Dit bootje met de gekleurde rand is van Goodnight Light bij Fonq, ook te koop in de andere kleuren.

SPELLETJES


Electro was in onze tijd al erg populair en sinds de kinderen het cadeau kregen van mijn collega spelen ze er graag en vaak mee. Bij Bol.com vind je een aantal verschillende varianten.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Vanaf deze leeftijd worden spelletjes sowieso leuk, bij psikhouvanjou vond ik heel veel mooie. Djeco heeft bijvoorbeeld verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, zoals Batanimo, bij ons thuis heet dit Wie Is Het Grootst, waarbij je allemaal een kaart oplegt en de degene met het grootste dier de stapel kaarten mag hebben. Te koop bij psikhouvanjou.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Memory is er natuurlijk in allerlei verschillende vormen en kleuren, deze is van Petit Monkey bij psikhouvanjou, bij Wehkamp en Bol.com vind je ook veel verschillende. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Wil je spelen op de tablet of telefoon een beetje leerzaam maken? Dan kun je Squla als je cadeau geven, kinderen kun per leeftijd spelletjes doen, om zo te oefenen met leerstof op school, vanaf groep 1.

cadeaus 4 of 5 jaar - squla

Squla heeft ook allerlei kaartspelletjes, die kun je bijvoorbeeld bij Bart Smit en Bol.com kopen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Leren programmeren is super nuttig en het stimuleert creatief denken, volgens sommige experts is het zelfs onmisbaar voor kinderen van nu. Osmo Coding is een iPad app om spelenderwijs te leren programmeren voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Wij vinden dit spel erg leuk, lees hier onze review.

leren-programmeren-met-de-osmo-ipad-app.jpg.jpg

Loco, je haat het of je houdt ervan. In ieder geval zijn er allerlei verschillende varianten te koop.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke doos. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus - leuke schoencadeaus

Het hengelspelletje Fishing Hero is een groot succes bij ons, te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

De Krokodil met Kiespijn is zo’n lekker zenuwachtig spel, je moet de tanden naar beneden drukken en je weet niet wanneer de bek dichtgaat. Te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Als een kind de vakantietijd jarig is, dan is een cadeau voor onderweg leuk. Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden, deze kartonnen versie met plastic schuifjes kunnen kinderen iedere keer weer doen, te koop bij Gezinnig en Bol.com. Vakantieklets van het eigen merk van Gezinnig is een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming, zoals allemaal soorten autobingo, grappen voor in het vliegtuig, een kaart om je stop-plek te beschrijven, getallen om de spotten, een bucketlist voor kinderen, weetjes, gekke bekken, dingen om na te tekenen, kennis over sterren kijken en nog veel meer – ook kaarten voor ouders. Ik scheef er hier over.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg

MUZIEK MAKEN


Spelen met muziekinstrumenten is ontzettend leuk, deze kleurrijke zijn van de Hema.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Ook cool: een eigen piano van Vilac bij psikhouvanjou, hetzelfde merk heeft ook een mooie gitaar.

piano vilac Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Deze garageband keyboard van Imaginarium bij Bol.com doet me een beetje aan “My first Sony” van vroeger denken, leuk voor muzikale kids.

autobaan cadeau peuter kleuter verjaardag

FIETS ENZO


Veel kinderen krijgen een fiets voor hun verjaardag. Online heeft bijvoorbeeld Fietsenwinkel.nl een grote collectie. Wij kozen zelf voor een fiets van Puky, onder meer te koop bij Fonq, ik schreef er een review over.

review-puky-unisex-fiets.jpg.jpeg

En dan is zo’n fietsvliegertje van Vilac bij psikhouvanjou op het stuur wel heel stoer.

vilac fietsvlieger Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderenOnze oudste kon al lang fietsen, maar toch misten we zijn loopfiets een beetje, die naar de jongste was gegaan. Daarom kochten we een Puky LRXL Loopfiets voor hem bij Fonq. Op een loopfiets kan je makkelijker zacht fietsen. Op zijn gewone fiets gaat hij wel erg hard, dat is minder praktisch als we even langs wat winkels gaan, of echt de stad in. Ook in het tram of bus is een loopfiets mee te nemen, een fiets niet zo makkelijk. En op rustige momenten gebruikt zoonlief het echt als een soort BMX fietsje, hij doet er stunts op. Ik schreef er hier een review over.

XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Inmiddels is de XL loopfiets al naar de jongste, daarom gingen we op zoek naar een lichtgewicht stepje, waar je flinke afstanden lekker op kunt steppen, maar dat je ook makkelijk meeneemt. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapten we waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar), er is ook een Mini Micro Step (2-6 jaar), dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je kind. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via Planet Happy.

Maxi micro scooter: ons favoriete lichtgewicht stepje

BUITENSPEELGOED


Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen, ik schreef er hier een over, hij is van Buitenspeel (BS) en te koop bij Bol.com en bij Wehkamp.

mooie-nostalgische-houten-kegelset-om-buiten-of-binnen-mee-te-spelen.jpg.jpg

Voor kleine voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft ze in allerlei prijsklasses, waaronder deze van Imaginarium.

goal Imaginarium

Quut heeft heel mooi en sterk speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij I Love speelgoed en Planet Happy.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker en van Imaginarium bij Bol.com.

image image

Lekker traditioneel Jeu de Boules spelen op de camping of in het park.

Summertime Jeu de boules

Kleurrijk en fijn voor tijdens de zwemles: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.


TEKENEN & KNUTSELEN


 

Super mooie potloden van Ferby, waarmee je ook nog eens leert hoe je je potlood moet vasthouden, te koop bij Bol.com.

driekantige-potloden-om-je-kleuter-te-leren-hoe-je-een-potlood-vasthoudt-.jpg.jpeg

Er zijn ook driekantige stiften, met de naam Marky Markers. Fijn om vast te houden en ook nog voor een goed doel, als je een setje koopt zorg je dat een arm kind naar school kan. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en Bol.com.

driekantige-stiften-om-je-kleuter-te-leren-hoe-je.jpg.jpg

De Hema heeft enorm veel leuke dingen om te knutselen.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor kinderen

Deze spiraal tekenset van SES vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld.

SES spiraal tekenset

Deze waterverf van Djeco zit in lekker grote potten, fijn voor kleine peuter en kleuterhandjes, ik schreef er hier een review over, de 6 potjes waterverf zijn te koop bij Kleine Zebra.

grote-potten-waterverf-voor-peuters-en-kleuters-.jpg.jpeg

psikjouvanjou heeft heel veel leuke knutselsets, wat ik handig vind is dat je kunt selecteren op leeftijd.

cadeaus 4 of 5 jaar - knutselen psikhouvanjou

HUTTEN & TENTEN


Niks zo leuk als in een hutje spelen. Onze kids zijn dan ook heel blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

Super leuk speelgoed: een hutten bouw set

Deze tipi van Nobodinoz, te koop bij psikhouvanjou, ben ik helemaal verliefd op, het is sowieso een fantastisch merk, ze hebben bijvoorbeeld ook mooie opbergmanden en kussens. Ik schreef er een review over.

wpid-tipi-tenten-2.jpg.jpeg

Kidkraft bij Bol.com heeft leuke betaalbare tenten.

Kidkraft tent

 


ROLLENSPELLEN


Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een kostuum, zoals deze van de Hema. Lobbes en Kixx hebben ook veel keuze.

autobaan cadeau peuter kleuter verjaardag

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Imaginarium heeft bijvoorbeeld leuke producten voor kleine goochelaars.

Cadeaus 4 jaar - Imaginarium goochelen

Een serviesje wordt ook eindeloos mee gespeeld. Dit theeserviesje in een nostalgisch kartonnen koffertje van Imaginarium bij Bol.com vind ik heel schattig.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - theeservies-imaginarium

Le Toy Van bij psikhouvanjou heeft ook heel mooi houten keukenspeelgoed.

cadeaus 4 of 5 jaar - Le Toy Van keukenspullen

Creatief en milieuvriendelijk: dit kartonnen vliegtuig, keukentje, racewagen en ander kartonnen speelgoed van Flatout Frankie, te koop bij de Bol.com. Je krijgt het geleverd als plat karton en je zet het vervolgens (samen) in elkaar. Dan kan je kind er direct mee gaan spelen, maar er op tekenen, schilderen, stempelen of plakken kan ook.

Flatout Frankie: creatief en milieuvriendelijk kartonnen speelgoed

ROBOTS EN SUPERHELDEN


Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop in meerdere maten en kleuren bij Bol.com en Fonq.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

Brandweer en politie zijn ook helden bij ons thuis. Met deze doos met boek “Bij de brandweer” maak je je eigen brandweerkazerne. In het boek mooie illustraties worden alle onderdelen van de kazerne, de taken en het materiaal van brandweermannen uitgelegd. Het is van Oogappel en te koop bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - bij de brandweer

POPPEN & KNUFFELS


Aan de kleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je peuter met die babykleertjes kan spelen? Kijk hier voor leuke ideeën, de pop is Zapf.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Dit poppenhuis van de Hema vind ik ook wel heel erg mooi. Bol.com heeft een heel groot assortiment poppenhuizen en poppenhuispoppetjes.

poppenhuis hema

Fijn als je klein woont: een poppenhuis van Ikea in de vorm van een boek. Openklappen en je kunt spelen!

Poppenhuis in de vorm van een boek

Met een paar mini Ikea klassiekers is het poppenhuis klaar.

Poppenhuis in de vorm van een boek

Super leuk vinden wij ze, deze verzamel poppetjes van Sonny Angel bij Kixx. Daar willen wij wel een heel poppenhuis vol van 🙂

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters Sonny Angel

Nog zo’n mooi retro exemplaar: de Woodland Doll van Lapin & Me, in allerlei varianten te koop bij Bol.com en Kleine Zebra.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Zorgenvriendjes helpen kinderen om hun angsten te bespreken, je kunt je zorgen er in stoppen, ze zijn bijvoorbeeld te koop bij Bol.

zorgenvriendje Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls, die je in elkaar kunt opbergen, zijn enorm fascinerend. Deze van psikhouvanjou zijn heel stijlvol.

Matroeska

Het Franse Corolle vind ik een mooi merk voor poppen. Ze hebben nu een super leuke collectie, waarbij je verschillende poppen kunt kiezen, met verschillende kleuren huid en haar en een uitgebreide garderobe, tot en met accessoires aan toe… De poppen, kleertjes en accessoires van Ma Corolle zijn te koop bij I love speelgoed.

Ma Corolle: super schattige poppen waar je de kleertjes bij kunt zoeken

Deze op een moderne wandelwagen lijkende versie Quinny van Smoby bij Bol.com is compleet met buggy en wieg.

smoby quinny poppenwagen -Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 2e verjaardag, tweede verjaardag, twee jaar, 2 jaar, 3e verjaardag, derde verjaardag, drie jaar, 3 jaar

Mooi kasteel van Janod, in te klappen tot een doos, te koop bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - janod kasteel

AUTO’S & TREINEN


Een houten trein is fantastisch voor kinderen vanaf een jaar of twee. Mooie treintjes koop je bijvoorbeeld van Brio en Thomas de trein. Gelukkig passen de meeste merken treinbanen op elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld goedkope basissets kopen bij Ikea en deze aanvullen met de favoriete treintjes van je kind. Naast Thomas de Trein, vinden veel kinderen treintjes van Chuggington leuk. Let er bij beide wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, anders passen ze niet, er zijn namelijk ook nog plastic treinbanen.

houten treintjes

Naast een treinbaan is deze flexibele autoweg van Way to play heel erg stoer voor autofans.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor peuters

Voor veel jongens spreekt een brandweerauto enorm tot de verbeelding, op het plaatje een van Bburago.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

KINDERKAMER


Nobodinoz heeft hele leuke zitzakken voor kinderen, zoals je ziet ben ik fan, wij hebben hem ook en ook daar schreef ik een review over 🙂

Voor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderen

Ook deze opbergzakken van Nobodinoz bij psikhouvanjou vind ik fantastisch, ik verzamel ze 😉

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Nobodinoz

Vriendin Corrien kocht een gele met ruiten, deze hilarische foto’s zijn van haar

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Nobodinoz opbergzak

Deze manden van Eef Lillemor bij psikhouvanjou zijn ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen. Vriendin Corrien kocht deze roze met ruiten om alle losse Duplo in op te ruimen.

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Eef Lillemor opbergzak

Deze kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met Lego, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij psikhouvanjou en ikenik.nl. De rest van de kamer vindt je hier.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Ikea Algot verstelbare kast, mooi alternatief voor String systeem. Kidsdepot metalen opbergbakken. Lego brick opbergbakken. Goodnight light lampje boot. Yellow blue kids room desk cupboard system.

Nachtlampjes kun je altijd gebruiken, ik schreef er hier een artikel over. Het eekhoorntje is van Dotcomgiftshop bij Bol.com, het konijntje is van Rexinter bij Bol.com, het Beaba kabouter lampje bij Bol.com, het bootje is van Goodnight Light bij Fonq, het peer lampje is van A Little Lovely Company bij Wehkamp.

De leukste nachtlampjes voor de kinderkamer en babykamer

Een hele leuke lamp: de Ice Cream Lamp van psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Deze wolk is ook een leuke lamp voor de kinderkamer, van de Hema.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Een spaarpot is leuk, zoals deze robot spaarpot van KG Design van psikhouvanjou.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Spaarpot KG Design.

Nog zo’n een mooi retro exemplaar: de Woodland Doll van Lapin & Me, in allerlei varianten te koop bij Bol.com en Kleine Zebra.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me

Stoer: je eigen poster op je kinderkamer, ik ben zelf helemaal verliefd op die van psikhouvanjou.

posters psikhouvanjou Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Ik kocht een mooie letterposter bij psikhouvanjou. Ze hebben verschillende letterposters, let wel op dat je een Nederlandse koopt, geen Engelse. De foto maakte ik voor het artikel 101 manieren om je kleuter te helpen op school.

101 manieren om je kleuter te helpen op school

Kek Amsterdam maakt bijzondere muurstickers, van bijvoorbeeld dieren en voertuigen en zelfs een boomstam en is ook te koop bij Bol.com en vtwonen.

kek amsterdam muurstickers - Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

Voor nieuwsgierige kleuters: een wereldkaart. Ik verzamelde de leukste hier voor je. De wereldkaart op de foto van Janod bij Bol.com is magnetisch, zoonlief kan er eindeloos naar kijken en mee spelen. Binnenkort komt er waarschijnlijk nog wel een wereldbol in het raam te staan, Bol.com heeft ook mooie.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Janod Magnetische wereldkaart

Ook erg mooi, deze magneetborden van Roommate bij psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Mooi plekje voor de sieraden, deze sieradenboom van Djeco bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - djeco sieradenboom

MOOIE KLEDING


Kleine dametjes zijn natuurlijk altijd blij met een mooie jurk. Dochterlief is bijvoorbeeld helemaal trotst op haar jurk van de Hartjesfabriek.

super toffe jurkjes en rokjes van de hartjesfabriek

BOEKEN


Onderstaande boeken schreef ik eerder een recensie over en vind ik absoluut een aanrader. Klik op het plaatje voor de link.

  Boekentip: Kikker is Kikker wpid-boekentip-memorykonijn-boek-en-spel-ineen.jpg.jpeg Boekentip: Kidsproof Amsterdam, met de leukste adresjes in en rond de hoofdstad Boekentip: prentenboek Hertstikke ongeduldig boekentips-amsterdam-een-verhalenboek-en-een-kleur.jpg.jpeg Boekentip: Relaxklets voor kids

Annie M.G. Schmidt blijft fantastisch. Pluk van de Petteflet is officieel vanaf 5 jaar, maar wordt bij ons vanaf 4 jaar al enorm gewaardeerd.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Net als vroeger: een herbarium van Snor bij Bol.com.

Herbarium van Snor

Gouden boekjes zijn voor veel ouders nostalgisch. Het Gouden boek voor jongens

Gouden boek voor jongens De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

… en het Gouden boek voor meisjes zijn dan ook een erg leuk cadeau.

Gouden boek voor meisjes De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

GADGETS


Het is nuttig voor kinderen om nu alvast te leren programmeren en gelukkig verschijnt er de laatste tijd super leuk speelgoed om dat spelenderwijs te doen. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem, waarbij je kind met de iPad speelt in plaats van er op, met stenen of met papier en stiften, in dit geval met allerlei codeer stenen. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Je vertelt hem met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft. Zo loopt het poppetje naar aardbeien, schudt het aan bomen, zoekt het een schat en plant het zaadjes. Door dit te doen leert je kind logisch en creatief nadenken. Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Osmo en via Bol.com, je kunt in deze shops ook de starterskits kopen met de base en reflector. Er zijn verschillende kits, de ene heeft meer extra spellen bijgeleverd dan de andere.

Co-de-Rups van Fisher Price is voor kinderen vanaf een jaar of 3. De rups bestaat uit de kop met de startknop en acht losse “codeblokken”, een soort USB sticks die je in elkaar klikt. Met deze codeblokken programmeer je de rups om vooruit te lopen, opzij te gaan of een muziekje te spelen. Je kunt de blokken in iedere mogelijke volgorde in elkaar klikken. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. De Co-de-Rups is onder andere te koop bij Bol.com en Wehkamp.

Kleuters en peuters leren programmeren met de Co-de-Rups

Een ouderwets abacus telraam is handig om mee te leren tellen en rekenen. Wij hebben onderstaande van Joueco bij Bol.com. Onze kleuter vindt het super leuk om rekensommetjes te maken met het telraam, onze peuter telt ermee en vindt de kleuren prachtig en ik vind het een mooi decoratief stuk houten speelgoed. De foto maakte ik voor het artikel 101 manieren om je kleuter te helpen op school.

101 manieren om je kleuter te helpen op school

Ook leuk om te oefenen voor school: magnetische letters van Djeco bij Ilovespeelgoed, ik schreef er hier over. De magneten kregen een plekje op zijn verwarming, zodat hij er lekker mee kan spelen. Ze zitten in een bewaardoosje, dus je kunt ze ook opbergen.

Magnetische letters om te leren lezen

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid, te koop bij de Hema.

instax camera hema - De leukste cadeautips voor vrouwen wat koop je voor mama

Voor wie net klok leert kijken is een kinderhorloge een super leuk cadeau, deze van Ice Watch en Colori vind ik erg leuk, maar Bol.com heeft heel veel verschillende merken.

cadeaus 4 of 5 jaar - kinderhorloges

Klok leren kijken is ook super leuk met deze vrolijke uilen klok van Le Toy Van bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - Klok Le Toy Van

Absoluut een van onze beste aankopen van de afgelopen jaren: een Chromecast, een betaalbaar apparaatje waarmee je van je gewone televisie een smart tv maakt. Je plugt het in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Ideaal om kinderfilmpjes op je televisie af te spelen, je geeft een kind er al zijn favoriete filmpjes mee cadeau, maar ook voor papa en mama is het natuurlijk heel fijn. Je koopt het bijvoorbeeld Bol.com of Wehkamp. Wil je meer weten? Lees dan eerst even mijn review.

Zo maak je van je gewone tv een smart tv met een Chromecast

Wie zegt dat kinderen lezen niet leuk vinden? Als ze maar leuke boeken hebben om te lezen! Kids spelen graag met apparaten, dus wat dacht je van een eReader? In dit artikel testte de Kobo Glo HD eReader voor je én de deelde de beste sites voor eBooks voor kinderen, onder andere een abonnement waarbij je iedere maand 10 eBooks voor kinderen krijgt voor nog geen drie euro.

Voor jou getest een eReader voor de hele familie én de leukste eBooks voor kinderen

 

De heilige graal voor veel kinderen: een Nintendo DS.

Nintendo DS Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Je kunt ook een kindertablet overwegen, deze is van Telekids, maar er zijn allerlei soorten, bijvoorbeeld bij Wehkamp.

kindertablet Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

 


ZELFGEMAAKTE CADEAUS


Wil je iets leuks zelfmaken? Dan kun je bijvoorbeeld een verjaardagskroon maken, die je ieder jaar opnieuw kunt gebruiken.

Een zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruiken

Een zelfgemaakt fietsmandje is ook erg leuk.

Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fiets diy patroon

Of theezakjes voor in het kinderkeukentje.

Knutselen met kinderen: DIY theezakjes

Verkleedkleren blijven eindeloos leuk. Deze superheldenoutfit is heel makkelijk zelf te maken.

DIY: sterren masker voor een superheld

Met deze kartonnen letter banner van a Little Lovely Company bij Wehkamp en vtwonen kun je telkens weer andere combinaties maken.

letter-banner-om-zelf-slingers-mee-te-maken-.jpg.jpeg

Ook leuk: zelf uitnodigingen maken, bijvoorbeeld bij Greetz of de Hema, ik schreef er hier over de kaart die wij maakten.

Trefwoorden: cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 4 jaar, zoon, dochter, jongen, meisje, kleuter.


VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.