Kerst knutselen: 80 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners

De kerst is een super drukke periode voor kinderen. Kerst knutselen is dan een mooie manier om met de kids even rustig aan tafel te zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

De mogelijkheden om te knutselen met kerst zijn eindeloos. Denk aan kerstbomen, kerstmannetjes, kerstengelen, rendieren, kerstballen, kerstlichtjes en kerststerren. Kerst knutselen doen we met van alles, waaronder strijkkralen, wc-rollen, karton, hout, natuurmaterialen en doorzichtig papier. Al onze kerstknutsels verzamelen we in dit artikel, inmiddels heel veel ideeën om te kerst knutselen.

Kerst knutselen: 80 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. De kerst is een super drukke periode voor kinderen. Kerst knutselen is dan een mooie manier om met de kids even rustig aan tafel te zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! Kerst knutselen is dan een mooie activiteit om de kids even rustig aan tafel te laten zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Inhoudsopgave: kerst knutselen

Scroll lekker door de lijst met kerst knutsels of klik meteen door naar:

Kerstboom knutselen

Kerstboom knutselen van wc rollen

Onze kids knutselen graag met wc rolletjes en ze zijn heel leuk als decoratie. Je vindt hier dus veel kerst knutselen ideeën met wc rolletjes. Dit kerstknutsel werkje maakte ik samen met mijn dochter in groep 1. Deze bonte kerstboom was een knutselklus van meerdere dagen. De kerstboom knutselden we van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen.

De uitleg van de kerstboom van toiletrollen vind je hier. Je hebt led kerstlampjes voor nodig, pompons en glimmende sterren en rondjes, je kunt ook stickers gebruiken.

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën. Kerst knutselen is dan een gezellige activiteit met kinderen. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze kerstboom om te knutselen van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen.

Deze kerstboom maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. De wc rol verfden we met plakkaatverf.

Het groen van de kerstboom vouwden van een half rond vouwblaadje. Hier leg ik uit hoe je zo’n rond dakje maakt. Alleen hierbij heb je geen heel maar een half rondje nodig.

Daarna versierden we kerstboom met een roze kerstboomslinger van kralen van de kringloop. Verder plakten we er pailletten op, een pompon en een glitter ster.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Deze kerstboom maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. We maakten nog veel meer met wc rollen.
Kerstboom van papier en karton knutselen

Knip voor deze kerstboom een stukje bruin papier als stam. Plak dit op een lichtblauw A4 papier. Gebruik 6 groene vouwblaadjes en vouw ze dubbel. Plak ze voorzichtig boven elkaar, maar zodanig dat de bladjes open staan.

Versier daarna de kerstboom. Wij gebruikten glitter sneeuwvlokken en pailletten (kringloopwinkel). Ook drukten we met een pons sterren uit papier als piek.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze kerstboom van ronde vouwblaadjes.

Peuters en kleuters vinden kerst knutselen met gekleurd papier ook leuk, zoals deze ideeën. Dit is een winters landschap met kerstbomen er in.

Met een pons druk je figuurtjes uit papier, die je vervolgens weer kunt opplakken. Dit is dan weer een leuke kerstknutsel voor een peuter of kleuter, ook in groep 1 of 2.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals dit winters landschap met kerstbomen.

Knutsel samen een kerstboom met confetti kerstballen. Mijn zoon maakte deze kerstboom als peuter. De vorm is een kleurplaat voor kerstmis van Coloring Page, die print je uit.

Vervolgens maken de kids confetti van gekleurd papier. Die confetti maakten ze met een perforator. Je kunt eventueel ook reuze confetti maken met een pons. Daarna kunnen ze de boom versieren met de confetti kerstballen.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze kerstboom van papier.

Een kartonnen kerstboompje kun je maken van oud karton, of een stevig stuk plastic. Dit kerstboompje kocht ik bij de Hema. Daarnaast gebruikten we gekleurde glitters en glimmende vormpje. Leuk om te kerstknutselen met peuters en kleuters.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze kerstboom van gekleurd papier en glitters.
Naamkaartjes voor op de kersttafel

Bij een winkel bij ons in de buurt kocht ik prachtige naamkaartjes voor op de kersttafel. Die waren later helaas uitverkocht en ik had er niet genoeg voor beide kerstdagen. Dus maakte ik voor tweede kerstdag zelf tafelversiering. Zo maakte ik deze kaartjes voor op de kersttafel.

Dit is leuk om te kerst knutselen voor tieners en volwassenen. Ik gebruikte gekleurd papier, een stanley mesje en een zilverpen. Vanaf nu een van onze favoriete ideeën om te kerst knutselen, het maakt de kersttafel veel persoonlijker.

Bij een winkel bij ons in de buurt kocht ik prachtige naamkaartjes voor op de kersttafel. Die waren later helaas uitverkocht en ik had er niet genoeg voor beide kerstdagen. Dus maakte ik voor tweede kerstdag zelf tafelversiering. Ook dit is een leuk om te kerst knutselen voor tieners en volwassenen.
Kerstboom knutselen van hout enzo

Met een paar takken en touw kun je een mooie simpele kerstboom maken, die prachtig staat op een rustige muur. Je kunt hem met of zonder lichtjes kerstknutselen. Hier lees je hoe je deze kerstboom met takken kunt knutselen.

We gebruikten dunne takken uit het bos of van de bloemist. Daarnaast led kerstlichtjes, gekleurd touw en mini kerstballen. Dit is ook een leuke kerstknutsel om te knutselen voor tieners en volwassenen. Daarnaast staat het leuk op een tienerkamer of kinderkamer van wat oudere kids.

Kerst DIY: alternatieve kerstboom met lichtjes maken van takken

Zoonlief timmerde in groep 3 veel op school veel en wilde een boompje timmeren.  Ik ben natuurlijk heel trots op het resultaat. Maar ik ben vooral trots omdat de kleine man zijn eigen projecten begint te bedenken 🙂 Naast hout en spijkers, gebruikte hij pijpenragers oftewel chenille draad en Zpaghetti lint om deze kerstboom te knutselen.

Een kerstboom timmeren met chenille draad en lint.

Met een dennenappel en wat versiersels kun je een kerstboompje maken. Wij gebruikten voor deze kerstknutsel pompons. Die zetten we vast met een lijmpistool. Werk je met peuters, kleuters of jonge kinderen, dan kun je kinderlijm gebruiken.

De onderkant maakten we van een wc rolletje, dat verfde we met plakkaatverf. Tot slot plakten we er nog wat glimmende vormpjes op. Dit kerstboompje is ook een leuke kerstknutsel voor peuters en kleuters.

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën. Met een dennenappel en wat versiersels zoals een glimmende pijpenrager en gekleurde bolletjes kun je een kerstboompje maken.

Deze kerstboom tekenden we met de Crayola Crayon Pen. We maakten hem op een houten schijf, die kreeg ik ooit cadeau. Bekijk hier onze review van de Crayola Crayon Pen. Ook tieners en volwassenen kunnen hier mooie dingen zelf mee maken.

Kerstboom schilderen op een houten schijf met de Crayola crayon pen

Geen inspiratie? Dan is dit kerstboompje van hout en papier van Jurianne Matter ook leuk. Je kunt hem eventueel ook nog versieren.

Dit kerstboompje van hout en papier is ook leuk. Hij is van Jurianne Matter.

Daarnaast heeft Bloompost ook leuke mini kerstboompjes, in allerlei kleuren. Je kunt ze ook als cadeautje laten bezorgen.

Bloompost heeft leuke mini kerstboompjes, in allerlei kleuren. Je kunt ze ook als cadeautje laten bezorgen.
Een kerstboom van strijkkralen knutselen

Strijkkralen zijn bij ons een hit én goed voor de fijne motoriek. Dus hebben wel al veel ideeën verzameld om te kerst knutselen met strijkkralen. Een paar van die ideeën laten we hier zien. .

Strijkkralen plak je makkelijk met knutsellijm op papier of karton. Sterker nog, het is de ideale manier om te zorgen dat die prachtige knutselwerkjes niet uit elkaar vallen. Zoonlief maakte dit kerstboompje van strijkkralen op een recht strijkkralenbordje.

Het kerstboompje plakten we vervolgens op een lege kaart. Op een rond strijkkralenbordje kun je een leuke kerstbal maken.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze kerstboom kaart van strijkkralen.

Met strijkkralen kun je een 3D kerstboompje knutselen, een van onze favoriete ideeën voor kerst. Dit is wel wat moeilijker, dus echt wat om te knutselen voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Aan de onderkant begin je met 13 kralen op een rijtje, daarna ga je omhoog.

Je maakt twee dezelfde boompjes. Alleen bij het ene boompje laat je de onderste kralen in het midden weg, bij het andere boompje de bovenste kralen in het midden.

Ook leuk om als kerstcadeautje via de post op te sturen! Of om te verkopen op een kerstmarkt.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze strijkkralen 3d kerstboom.
Kerstboom maken van LEGO en Duplo

Ook leuk: een DUPLO boompje, deze bouwden wij thuis, de piek is een bloempje. Kerstknutselen, maar dan met LEGO of DUPLO.

Ook leuk: een DUPLO kerstboompje, deze bouwden wij thuis, de piek is een bloempje. Kerstknutselen, maar dan met LEGO of DUPLO.
Een kerstboom poster knutselen

Je ziet de meest prachtige kerst posters langskomen, van papier, hout of stof. Ik besloot zelf een kerst poster te maken, van stof. Zo’n stoffen kerstboom staat heel gezellig en geeft een warm gevoel aan een winterse woonkamer. Hier vertel ik hoe je deze kerst poster zelf kunt maken. Een leuk kerst knutsel idee voor tieners en volwassenen en mooi in de woonkamer.

Kerst poster zelf maken: kerstboom DIY op stoffen doek

Met masking tape kun je een kerstboom op de muur of op het raam maken. Wij maakten hem hier op een lelijke buis op de muur, maar het kan natuurlijk overal.

Let wel op dat je goed masking tape koopt, zodat je je muur niet beschadigt. Goedkoop masking tape laat vaak te makkelijk los, of juist helemaal niet. Probeer altijd even een klein stukje op een muur die je niet ziet. Plak het masking tape daar en kijk of je het een dag later nog makkelijk kunt verwijderen.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Zoals deze kerstboom van masking tape op muur of ruit.

Dit is een mini variant op een kerstkaart. Deze kerstkaarten maakten we met masking tape.

Kerstkaarten zijn leuk om te maken met peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals een kerstboom en ballen van masking tape.

Kerstman knutselen voor kerst

Deze kerstman maakten we van een wc rolletje. Eerst wikkelden we het wc rolletje in rood gekleurd papier. Dat papier maakten we wat te groot en vouwden we over de rand naar binnen. Daarna maakten we van papier een rond gezichtje, waarop we ogen en een mond maakten van pailletten. Vervolgens plakten we er watten op als baard.

De muts knipten we uit rood papier en plakten het op het gezicht. Als dat droog is kun je het op het wc rolletje plakken. De riem maakten we van een stukje zwart papier en een glitter ster.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Deze kerstman maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. We maakten nog veel meer met wc rollen.

Een kerstmannetje is ook heel leuk om te knutselen van strijkkralen. Deze strijkkralen kerstman is lekker vrolijk. Mijn zoon knutselde deze kerstman in groep 6.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Een kerstman is leuk om te knutselen van strijkkralen.

Deze leuke en makkelijk te maken kerstmannetjes van strijkkralen maakte ik samen met zoonlief. Deze is kerstman is lekker simpel, dus ook te maken door jongere kinderen, vanaf groep 2 ongeveer.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze strijkkralen kerstman.

Rendier knutselen met kerst

Zoonlief wilde een rendier maken en ik wilde al een ideetje voor hem opzoeken. Niet nodig: hij had dit hert van strijkkralen al in zijn hoofd. Super toch? Hij maakte dit in groep 3.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals dit rendier van strijkkralen.

Rond kerst krijg je vaak prachtige tasjes, zonde om weg te doen. Deze print vond ik erg leuk, daarom heb ik beide zijdes van het tasje ingelijst. Het tasje vond ik bij de kringloop, het komt van Flying Tiger. Lekker kleurrijk op ons behang. Al hoop ik ooit een echt kerst borduurwerkje bij de kringloop te vinden!

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Rond kerst krijg je vaak prachtige tasjes, zonde om weg te doen. Deze print vond ik erg leuk, daarom heb ik beide zijdes van het tasje ingelijst.

Kerstengel knutselen met kerst

Deze kerstengel maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. Super schattig engeltje toch? Het rolletje maakten we niet helemaal leeg, er zit nog wat wc papier aan. We maakten van geel gekleurd papier een rondje.

De ogen en een mond maakten van pailletten (kringloopwinkel), dat kan ook met stift. Het haar maakten we van glitter wol, dat we op plakten. De vleugel maakten we van een half rondje papier, op de randen plakten we ook glitter wol. Op de buik plakten we een glitter ster.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Deze kerstengel maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. Super schattig engeltje toch? We maakten nog veel meer met wc rollen.

Onze kinderen knutselen graag met strijkkralen. Mijn dochter maakte deze kerstengel in groep 5. Het kerstengeltje staat super schattig in de boom.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Onze kinderen knutselen graag met strijkkralen en maakten deze kerstengel. Het kerstengeltje staat super schattig in de boom.

Kerstster knutselen met kerst

Deze ster lantaarn is leuk om te gebruiken met Sint Maarten. Maar kan gezellig in huis blijven hangen tot ver na kerstmis. De basis van de ster is bruin inpakpapier.

Om deze lampion met Sint Maarten ook buiten te kunnen gebruiken hebben we hem bewerkt met mod podge. Dat is een soort lijm die een beschermend laagje over de lampion zet. Lees hier hoe we deze ster lampion hebben gemaakt. Deze ster maakte ik met ons meisje toen ze in groep 4 zat.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze ster lampion met lampje.

Zoek je leuke ideeën om iets voor kerst knutselen die niet in de weg staan? Een kersthanger hang je in de kerstboom. Deze leuke kersthanger maakte ik met een knoop en een paar kralen.

Ik maakte een mini variant voor in onze mini boom. Het dubbelzijdige sterretje maakte ik met een pons. Maar kan ook met de hand. Vervolgens knoop er op naaien en aan het draad een paar knopen maken.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze zelfgemaakte kerstboomhangers.

Met een paar ijsstokjes of knijpers, knutsel je een kerstster. Met nog wat verf en glitters er op wordt hij nog mooier.

Met een paar ijsstokjes, of knijpers, kerstknutsel je een kerstster

Deze kerstster maakte onze kleine jongen van strijkkralen. Hij gebruikte een strijkkralen bordje in de vorm van een kerstster.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Deze kerstster maakte onze kleine jongen van strijkkralen. Hij gebruikte een strijkkralen bordje in de vorm van een kerstster.
Kerst ster knutselen voor in de tuin

Kerstknutsels passen natuurlijk ook prima in de tuin. Als kind vond ik het fantastisch: pinda’s rijgen. En ik moet zeggen, het blijft leuk. Met zoonlief maakte ik zo’n ouderwets snoer, maar ook deze kerstster. De kerstster had ik nog liggen, ooit zaten er lichtjes in. Bij de kringloop via je veel van dit soort oude sterren. .

Kerstknutselen voor in de tuin: kerstster met pinda's in de dop, leuk alternatief voor rijgpinda's rijgen.

Sneeuwpop en sneeuwvlokken knutselen

Een sneeuwpop knutselen

Bij kerst denken we ook aan sneeuw, daarbij horen allerlei leuke ideeën om te knutselen. Ons meisje knutselde deze sneeuwpop van houten kralen, ze zat in groep 5. De achtergrond maakte ik met gekleurd papier. Hier vind je de uitleg & nog meer winter knutsels.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Ons meisje knutselde deze sneeuwpop van kralen in een winterlandschap met besneeuwde bergen.

Onze jongen maakte deze sneeuwman van strijkkralen in groep 4.

Sneeuwpop van strijkkralen, snowman hamabeads
Een sneeuwpop van wc rollen

WC rollen worden bij ons thuis altijd opgespaard door de kinderen. Zoonlief besloot in groep 7 rond kerstmis deze sneeuwpop te knutselen. Hij verfde een rolletje wit met plakkaatverf. Na het drogen maakten hij met zwarte stift de ogen mond en knopen.

Van oranje gekleurd papier maakte hij een hoed en wortel neus. Met twee in elkaar gedraaide chenille draden maakte hij een sjaal.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Deze sneeuwpop maakten we van een wc rolletje en verf. We maakten nog veel meer met wc rollen.

Daarnaast maakten we deze sneeuwpop van wc rollen. Mijn meisje en ik knutselden deze samen toen ze in groep 2 zat.

Winterknutselen met kinderen als het buiten koud is: zoutdeeg klei hanger met frozen ijskristallen
Een sneeuwbol knutselen voor kerst

Met strijkkralen kun je ook een leuke sneeuwbol met kerstboom voor kerst knutselen. Mijn dochter en ik maakten deze sneeuwbol toen zij in groep 4 zat. Daarvoor heb je naast strijkkralen ook een glazen conservenpotje en pailletten nodig. Hier vertel ik hoe we de kerst sneeuwbol van strijkkralen maakten.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Met strijkkralen kun je ook een leuke sneeuwbol met kerstboom voor kerst knutselen. Daarvoor heb je naast strijkkralen ook een glazen conservenpotje en pailletten nodig.
Sneeuwvlokken en ijskristallen knutselen

Bij de winter denken we aan sneeuwballen en ijskristallen, die zijn ook leuk als ideeën om te knutselen met kerst. Van zoutdeeg maakten we deze sneeuwkristallen aan een tak uit het bos. Deze sneeuw tak is ook leuk voor juffen en meesters om op te hangen in de klas op de basisschool.

Winterknutselen met kinderen als het buiten koud is: zoutdeeg klei hanger met frozen ijskristallen

Deze strijkkralen onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken zijn ook leuk om met de kinderen te knutselen rond kerst. Ook leuk: je kunt er de hele winter van genieten. De kinderen besloten nog even door te knutselen, zodat we er genoeg hadden voor het kerstdiner 😉

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Deze onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken zijn ook leuk om met de kinderen te knutselen rond kerst. Ook leuk: je kunt er de hele winter van genieten. We moeten nog even door knutselen, zodat we er genoeg hebben voor het kerstdiner ;-)

Voor wat oudere knutselaars zijn zelfgemaakte kerst kristallen leuke ideeën om te knutselen. Leuk om op te hangen in het raam of in de kerstboom. Na kerst passen ze ook prachtig op de kinderkamers, omdat de kinderen ze zo mooi vinden. Een fijne kerstknutsel voor tieners en volwassenen, waar je zen van wordt in de kerstdrukte.

DIY: kristallen knutselen
Lekkers in de sneeuw knutselen

Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. Groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Recept voor de leukste chocolademelk. Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. En groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Het is een van onze favoriete bezigheden voor de winter: koekjes bakken en versieren. Soms bakken we de koekjes zelf, soms gebruiken we koekjes uit de winkel. Want koekjes versieren is misschien wel het allerleukste, het is een soort knutselen. In dit artikel delen we leuke ideeën om winter koekjes te knutselen.

Winter koekjes bakken en versieren, ook leuk voor de kerstvakantie.
Een skiër knutselen voor wintersport

Hoe schattig zijn deze skiërs? Deze wintersport knutsel is wel wat ingewikkelder. Bovendien gebruikten we een lijmpistool. Geschikt dus voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Hier vind je de uitleg & meer winter knutsels.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Hoe schattig zijn deze skiërs? Deze wintersport knutsel is wel wat ingewikkelder. Geschikt dus voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Een kerstkaart zelf maken  

Kerstkaart van papier en karton knutselen 

Een kerstkaartje ontvangen is natuurlijk sowieso leuk, maar het is nog leuker als de kaart zelfgemaakt is. Bovendien is het een leuke kerstknutsel, voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Daarom vind je hier heel veel ideeën om kerst kaarten te knutselen met kinderen. Als basis gebruikten we lege enkelzijdige en dubbelzijdige kaarten.

Daarnaast gebruiken we gekleurd papier, pailletten, een pons, glitter gelpennen, borduurnaalden, katoenen wol en een prikblok.

Kerstkaarten maken met kinderen: leuke ideeën

Deze kerstkaart is bijvoorbeeld een van onze favorieten. Gemaakt met een kerstboomslinger van de kringloopwinkel.

Kerstkaarten zijn leuk om te maken met peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals een kerstboom borduren en versieren met glitters.

Nog zo’n leukerd: een kerstkaart van muizentrappetjes. Compleet met kerstballen en kerstlichtjes.

Kerstkaarten knutselen met kinderen: leuke ideeën. Voorbeelden voor kerstkaartje zelf maken met peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze van papier met een trappetje en glitter wol.
Kerstkaart knutselen met strijkkralen 

Voor deze kerstkaart hebben we eerst gaatjes in de vorm van een kerstboom geprikt op een prikblok. Wil je in detail weten hoe je dat dat doet, bekijk dan onze blog met kerstkaarten. Vervolgens hebben we een kerstboom geregen met strijkkralen. De basis is een lege dubbelzijdige kerstkaart.

Kerstknutselen met strijkkralen: leuke ideeën. Deze kerstkaarten maak je met strijkkralen.
Foto kerstkaart maken 

We hebben allemaal een enorm archief met leuke foto’s. Kiekjes van onze kinderen natuurlijk, van hun knutselwerkjes en van de sfeer tijdens de kerst. Ik ging met de kinderen aan de slag om daarvan persoonlijke foto kerstkaarten te maken. Het resultaat deel ik in dit artikel: 8 leuke ideeën voor creatieve foto kerst kaarten.

Creatieve foto kerstkaarten maken met kinderen: 8 leuke ideeën

Nog leuker dan een bestaande foto, is een nieuwe foto maken. Met deze 15 tips is je kerst fotoshoot gegarandeerd een succes. Het leukste is om op de kerstfoto meteen je kerstoutfit aan te doen. Dan heb je gelijk gecheckt of alles nog past. Dat scheelt een boel stress vlak voor het kerstdiner!

15 tips voor een kerst fotoshoot met kinderen
Maak ook een kerstkaart voor een eenzame oudere

Zijn jullie lekker aan het knutselen? Knutsel dan ook een kaartje voor een eenzame oudere. Via het het Ouderenfonds kun je dat kaartje versturen. En via Omapost kun je digitaal een kaartje sturen. En je kunt natuurlijk ook gewoon een kaartje bij buren in de bus doen. Of bij een verpleeghuis in de buurt.

Kerstlampjes en kerstlichtjes knutselen

Lichtjes horen natuurlijk ook in onze lijst met leuke ideeën om te knutselen voor kerst! Met een melkpak kun je een gezellig verlicht huisje maken, gezellig in de donkere tijd rond kerst en Sinterklaas. De uitleg van het melkpak huisje vind je op Leuk met kids.

Het pak kun je beplakken met plakfolie of met inpakpapier. De raampjes maakten van we vliegerpapier.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals deze huisjes van een melkpak, met lichtjes er in.

Voor deze 1001 nachten lantaarn heb ik een gratis printable download gemaakt. Het lichtje is leuk voor Sint Maarten, maar ze staan ook super gezellig met kerst.

Deze 1001 nachten lantaarn is leuk voor Sint Maarten, maar ze staan ook super gezellig gezellig met kerstmis.

Deze zelfgemaakte papieren waaier met sterren is ook leuk voor kerst. Ik maakte hem zelf toen onze kinderen nog baby en peuter waren. Met een led lampje en eventueel wat gekleurd doorzichtig papier erachter, wordt het een hele leuke lamp. We maakten hem van behangstalen. De sterren drukten we uit met een pons.

Een zelfgemaakte papieren waaier met sterren voor de kinderkamer of de woonkamer.

Voor de kinderen kocht ik deze knutsel huisjes, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Super gezellig in de tijd rond kerst. De kinderen versierden ze met pailletten.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Voor de kinderen kocht ik deze knutsel huisjes, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Super gezellig in de tijd rond kerst. De kinderen versierden ze met knutselspullen.

Deze houder voor een waxinelichtje maak je met klei of zoutdeeg. En met wat losse knoopjes en kraaltjes. Je vormt de klei om het waxinelichtje heen en drukt er de versiersels in, even drogen en klaar. Het was van de werkjes op de kerstmarkt op de basisschool van de kinderen.

houder voor een waxinelichtje kerstknutselen.
Een kerst kaars van een wc rolletje knutselen

Deze kerstkaars maakten we van een wc rolletje. Eerst plakten we er met lijm gekleurd papier op. Vervolgens knipten we een rondje met een klein gaatje in het midden, daar komt de kerst kaars in. De vlam vouwden we van chenilledraad. Dat is even priegelen. De vlam stopte we in het rondje. Dat rondje met de vlam plakten we met een lijmpistool in de kerstkaars. Tot slot versierden we hem met masking tape

Deze kerstkaars is echt een knutselwerkje voor kinderen in groep 7 en 8 of voor tieners. Het is een wat moeilijker knutselwerk, je moet er een goede fijne motoriek voor hebben. Bovendien gebruikten we een lijmpistool is, dat is niet geschikt voor jongere kinderen.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Deze kerst kaars maakten we van een wc rolletje, gekleurd papier en chenille draad. We maakten nog veel meer met wc rollen.
Kerstkaarsen versieren voor kerstmis

Voor de juffen en meesters zijn we ieder jaar op zoek naar leuke cadeau ideeën om met kerst te knutselen. Zoonlief versierde in groep 6 kaarsen met een speciale wax stift voor op kaarsen. Deze stiften zijn gemaakt om op kaarsen te gebruiken, waardoor je de kaarsen ook echt kunt branden.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Zoonlief versierde kaarsen als cadeautje voor de juffen en meesters, met een speciale wax stift voor op kaarsen. Deze stiften zijn gemaakt om op kaarsen te gebruiken, waardoor je de kaarsen ook echt kunt branden.

Deze waxinelichtjeshouder maakten we met de Crayola Crayon Pen. Dat is een soort wascopen waarmee je op allerlei materialen kunt werken. We versierden een glazen weckpot met stipjes.

Crayola crayon pen waxinelichthouder versieren

Met permanent stiften en met masking tape kun je ook leuke waxinelichthouders knutselen. Ook voor kinderen is dat een leuk knutselwerkje.

We gebruikten dunne permanent stiften en dikke permanent stiften. Wel hoog zetten als je een baby, dreumes, peuter of kleuter hebt.

Waxinelichthouder maken, gezellig in de winter.

Van een oud jam potje maakten we dit kerstlichtje met Amsterdamse grachtenpandjes er op. We tekenden de Amsterdamse huisjes met dikke permanent stiften.

Van een oud jam potje maakten we dit kerstlichtje met Amsterdamse grachtenpandjes er op. We tekenden de Amsterdamse huisjes met dikke permanent stiften.
Oude elektrische led kaarsen versieren

Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een mooie duurzame recycling knutsel! Zo maak je deze led kaarsen. Dit is vanzelfsprekend geen kerst knutselproject voor kleintjes. Voor tieners of volwassenen is het wel een leuke kerstknutsel.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een voor een zette ik vlekken van de verschillende kleuren er op. Daarna smeerde ik er doorzichtige nagellak met glitters op. Een mooie duurzame eco recycling knutsel!
Kerstlichtjes in de tuin

Deze kerstboom kwam ik op straat tegen. In de heg is een patroon van lampjes gemaakt in de vorm van een kerstboom. De lampjes zijn vastgezet met grote knijpers. Ook hangen er grote onbreekbare ballen in de heg, die moet je wel goed vastzetten.

Heb je geen heg, maar wel een schuur of schutting? Ook aan je schuur kun je lampjes ophangen in de vorm van een kerstboom.

kerstboom van lampjes in de heg

Kerstballen knutselen

Bij de Hema kochten we een pot knutselmaterialen. De kinderen zochten beide hun favoriete kleuren uit. Met een touwtje er doorheen hebben ze allebei hun eigen kerstbal.

kerstbal of kersthanger zelf maken
Een kerstbal of piek van vilt knutselen

Persoonlijk grijp ik snel naar vilt. Daarmee kun je namelijk iets leuks maken. Uitknippen, vullen met knuffelvulling (of oude panties), dicht naaien en je bent klaar. Afwerken is niet nodig.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken, ook leuk als piek in de kerstboom.

Zo maakte ik deze sterrenhangers van twee kleuren vilt en de piek in de vorm van een hartje. Met een bandje aan de achterkant hang je hem op.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken.
Een kerstbal van strijkkralen knutselen

Deze creatieve kerstbal kreeg ik als kaartje van Miriam, haar oudste zoon bedacht het ontwerp. De basis zijn strijkkralen.

Ze maakte twee kerstballen in hetzelfde formaat. Maar bij de ene kerstbal liet ze de onderste kralen in het midden weg. En daarnaast liet ze aan de bovenkant een strijkkraal weg waar het lintje in past. Bij de andere kerstbal liet ze de bovenste kralen in het midden weg.

Gebruik je het als kerstkaart, dan is het leuk om aan het lintje een persoonlijke wens voor kerstmis en nieuwjaar te bevestigen. De twee losse ballen passen mooi in een envelop. Als je veel van deze kerstballen wil kerstknutselen, moet je wel op tijd beginnen.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Deze mooie kerstbal kreeg ik vorig jaar als kaartje van Miriam. Ze maakte twee kerstballen in hetzelfde formaat. Maar bij de ene kerstbal liet ze de onderste kralen in het midden weg, en daarnaast  liet ze aan de bovenkant een strijkkraal weg waar het lintje in past. Bij de andere kerstbal liet ze de bovenste kralen in het midden weg. 
Kerstballen verven

Dit keer had ik bedacht dat ik wat extra groene kerstversiering in huis wilde hebben. Bij de kringloop vond ik mooie groene kerstballen. Daarnaast kocht ik er houten kerstspullen, om groen te verven. Ik gebruikte een restje houtverf.

Dit keer had ik bedacht dat ik wat extra groene kerstversiering in huis wilde hebben. Bij de kringloop vond ik mooie groene kerstballen. Daarnaast kocht ik er houten kerstspullen, om groen te verven.  Voor ons raam is een lange balk, daar wilde ik een verzameling kerstboompjes neer zetten. We hadden al een paar kerstboompjes. De rest kocht ik bij de kringloop en verfde ik groen.

Voor ons raam is een lange balk, daar wilde ik een verzameling kerstboompjes neerzetten. We hadden al een paar kerstboompjes. De rest kocht ik bij de kringloop en verfde ik groen.

Dit keer had ik bedacht dat ik wat extra groene kerstversiering in huis wilde hebben. Bij de kringloop vond ik mooie groene kerstballen. Daarnaast kocht ik er houten kerstspullen, om groen te verven.  Voor ons raam is een lange balk, daar wilde ik een verzameling kerstboompjes neer zetten. We hadden al een paar kerstboompjes. De rest kocht ik bij de kringloop en verfde ik groen.

Kerstkrans knutselen

Hoe leuk is deze zelfgemaakte kerstkrans van oude kerstballen? Oude kerstballen vind je in de overvloed bij kringloopwinkels. Of misschien wel op zolder. Ook een ring voor een kerstkrans vind je veel bij kringloopwinkels. Je kunt ook een ring maken van dik ijzerdraad.

Met een lijmpistool lijm je de kerstballen een voor een op de ring. Je kunt er ook eventueel ook nog wat kerstslinger bij gebruiken.

Dit is geen klusje om zelf te maken voor kleine kinderen, ook door het lijmpistool. Deze kerstkrans is wel heel leuk om te kerst knutselen voor volwassenen en tieners.

Kerst knutselen: 50 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze zelfgemaakte kerstkrans van oude kerstballen.

Nog een mooie kerstkrans, maar dan met kersttakken en dennenappels. Als je nep kersttakken gebruikt, dan kun je de kerstkrans ieder jaar opnieuw gebruiken. Deze kwam ik op straat tegen, te leuk om niet te delen.

Kerst knutselen: 50 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Zoals deze zelfgemaakte kerstkrans van oude kerstballen met kersttakken en dennenappels.

Deze kerstkrans van strijkkralen is makkelijk te maken en extra leuk in je lievelingskleuren. Ook deze kerstkrans past door de brievenbus. Dus deze kerstknutsel is leuk om als kerstkaart te versturen.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Deze kerstkrans van strijkkralen is makkelijk te maken en extra leuk in je lievelingskleuren. 

Raamversiering voor kerst

Op het raam kun je voor ieder seizoen een mooie tekening maken, lekker creatief. Deze Amaryllissen zag ik bij Lisanne van de Klift, winters en vrolijk! De krijtstift voor op het raam is van Edding. Zoiets is ook leuk om de babykamer of kinderkamer te versieren met kerst.

met krijtstift op raam tekenen

Marijke maakte deze huisjes van krijtstift. De leuke Sinterklaas raamstickers zijn van de Hema, na Sinterklaas haal je de stickers er af en zijn het prachtige kersthuisjes. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem aan de binnenkant over.

Mooie raamtekening maken in de winter voor de feestdagen.

De laatste jaren zie je steeds vaker een kerst gnoom, vaak als kerst tekening. Dit soort kerst gnomen zijn een Scandinavische kerstkabouters. Deze schatjes kwam ik tegen op een raam in de buurt.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. De laatste jaren zie je steeds vaker een kerst gnoom, vaak als kerst tekening. Dit soort kerst gnomen zijn een Scandinavische kerstkabouters. Deze schatjes kwam ik tegen op een raam in de buurt.
Een knipwerk op het raam

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig vliegerpapier kwam ik tegen op het raam van een basisschool, bij een peuterklas of kleuterklas. Het is een super mooi alternatief voor een raamschildering, leuk als kerstknutsel in de klas.

glas in lood op het raam kerstknutselen

Ook leuk voor op het raam: schattige huisjes. Deze van plakfolie kwam ik tegen op een winkelruit op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Mooie huisjes op het raam in de winter voor de feestdagen.

Kerststukjes maken

Kerststukjes zijn zo leuk om te maken. Ze zien er prachtig uit, het is makkelijk om ze samen met kinderen te maken en ze ruiken ook nog heerlijk. Ik kan me nog zo goed herinneren dat we ze op school knutselden. Een paar dagen later brachten we de kerststukjes altijd naar ouderen in een verzorgingshuis in de buurt. Hier leg ik uit hoe je zelf een kerststukje kunt maken.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Zoals zelf een kerststukje maken.

De basis is en leuk potje en een stukje oase / steekschuim. Oase is van dat groene spul dat je onder in het potje stopt, er is tegenwoordig een duurzame variant. Daarnaast heb je een flinke dennentak nodig en versiering voor in het kerststukje.

Kerst knutselen: zelf een kerststukje maken. Een kerststukje is zo leuk om te maken. Ze zien er prachtig uit en ze ruiken heerlijk. Daarnaast is een kerststukje makkelijk om samen met kinderen te knutselen. 

We hadden een keer geen handige kandelaars voor op tafel, maar wel kaarsen die zoonlief had uitgezocht. Daarom deed ik in een heel klein plantenpotje wat oase oftewel steekschuim. Dat maakte ik nat, drukte het stevig aan en stak de kaars er in. De decoratie paddenstoeltjes vond ik bij de kringloop. Wat Helleborus oftewel kerstroos uit de tuin maakte het mini kerststukje af.

We hadden geen handige kandelaars voor op tafel, maar wel kaarsen die zoonlief had uitgezocht. Daarom deed ik in een heel klein plantenpotje wat oase/steekschuim. Dat maakte ik nat, drukte het stevig aan en stak de kaars er in. Wat Hellborus/kerstroos uit de tuin maakte het mini kerststukje af. 

Sieraden en kleding knutselen voor kerst  

Een ketting voor kerst knutselen

Met strijkkralen kun je ook heel makkelijk een kerst ketting knutselen met kerstballen. Daarvoor rijg je de strijkkralen aan een koord. In het midden hang je een kleine kerstbal. Zorg wel dat een kerstbal met een stevige hanger kiest. Ook moet je een kerstbal van plastic kiezen. Bij de kringloop vind je veel kleine kerstballen. Deze kerstknutsels zijn ook leuke dingen als kerstcadeau.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Samen kerst knutselen is heel gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met strijkkralen en een kerstbal kun je ook heel makkelijk een kerst ketting knutselen.
Foute kersttruien zelf maken

Bij ideeën om te kerst knutselen, horen ook foute kersttruien. Cindy is dol op foute kersttruien sinds ze Mister Darcy zag in zijn rendierexemplaar in de film Bridget Jones. Inmiddels is de foute kersttrui ook in de klas van haar dochter doorgedrongen. In plaats van er eentje te kopen maakte ze zelf een ugly sweater, met spullen van de kringloop.

DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

Knutselen met oud en nieuw

Naast ideeën om te kerst knutselen, vind je hier ook leuke tips voor oud en nieuw. Zo maakten de kids deze vuurpijlen maakten voor oud en nieuw. Dit vuurwerk maakten de kids met wc rollen. Ze rolden twee wc rollen in gekleurd karton en lijmden dit vast met lijmstick. De uiteinden van het karton vouwden ze naar binnen. Zo ontstond een soort lange ingepakte wc rol.

Vervolgens maakten ze een rond dakje voor op de vuurpijl. Hier leg ik uit hoe je zo’n rond dakje maakt.

Daarna plakten ze een tak in de koker van wc rollen. Zoonlief gebruikte hiervoor een lijmpistool. Dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Tot slot maakten we krullen van vlechtstroken. Zulke krullen maak je net als in cadeau lintjes. Je zet de vlechtstrook tegen een kant van de schaar en haalt de vlechtstrook er voorzichtig langs. Onze kids deden dit zelf, maar het is geen klusje voor kleintjes. Die krullen plakje aan de onderkant van vuurpijl.

Deze vuurpijlen maakten de kids met wc rollen voor oud en nieuw

Met wc rollen kun je vuurwerk stempelen. We gebruikten daarvoor plakkaatverf. Maak aan een kant van het wc rolletje allemaal knipjes, van een paar centimeter. Vouw de ontstane strookjes naar buiten uit. Doop dit in de verf en stempel het op een gekleurd papier. Deze laatste knutsel is ook leuk voor peuters en kleuters.

Bekijk hier meer knutsel tips en recepten voor oud en nieuw

Vuurwerk stempelen met wc rollen voor oud en nieuw.

Nog meer kerst

Kerst is de tijd dat je lekker mag knutselen met eten! Koekenmannetjes, peperkoekhuisjes, kerstmanmutsjes, kerstboomprikkers, sneeuwpopijsjes en nog veel meer. In dit artikel vind je de leukste recepten en ideeën om te knutselen met kerst eten.

Kerstknutselen met eten: zoete recepten en ideeën.

Prachtige kerstversiering kun je zelf maken. In dit artikel vind je leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstdecoratie. Kerstversiering voor in de kerstboom, wanddecoraties voor aan de muur, kerstversiering voor in de tuin en nog veel meer.  Bijvoorbeeld deze oude adventskalender die we opknapten.

Kerstversiering maken: leuke kerst ideeën voor in huis en tuin. Prachtige kerstversiering kun je zelf maken. In dit artikel vind je leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstdecoratie. Kerstversiering voor in de kerstboom, wanddecoraties voor aan de muur, kerstversiering voor in de tuin en nog veel meer. 

Met strijkkralen kun je zulke mooie dingen voor kerst knutselen! Daarom vind je hier leuke ideeën voor een kerstboom, kerstbal, kerstkrans, kerstman, rendier, sneeuwpop en meer. Veel strijkkralen werkjes kun je naar opa en oma sturen voor kerst, want ze passen door de brievenbus.

Kerstknutselen met strijkkralen: leuke ideeën. Met strijkkralen kun je zulke mooie dingen voor kerst knutselen! Daarom vind je hier leuke ideeën voor een kerstboom, kerstbal, kerstkrans, kerstman, rendier, sneeuwpop en meer.

Naast al deze ideeën om te knutselen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst. Ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, filmtips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

Kerst knutselen: 80 ideeën voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. De kerst is een super drukke periode voor kinderen. Kerst knutselen is dan een mooie activiteit om de kids even rustig aan tafel te laten zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig met kerstmis! En hier vind je de leukste ideeën om te knutselen met kerst. Met leuke kerstknutsels voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Daarnaast delen we op Instagram en op Pinterest veel leuke ideeën om te knutselen voor kerst.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids