Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

De kerst is een super drukke periode voor kinderen. Soms is het goed om even rustig te gaan zitten, maar dat doen ze niet zo maar. Knutselen is dan een mooie activiteit om de kids even rustig aan tafel te laten zitten. Samen, met een kopje thee, gezellig! En hier vind je de leukste ideeën.

Een kartonnen kerstboompje kun je natuurlijk maken van oud karton, deze kocht ik met glitters en al bij de Hema. Ook alle gekleurde glitters en glimmende vormpjes zijn ook van de Hema.

Kerst knutselen heel veel leuke ideeën

Met een pons druk je figuurtjes uit papier, die je vervolgens weer kunt opplakken. De ponsen komen van de Hema, er zijn rond kerst altijd een paar varianten te koop.

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school, een super mooi alternatief voor een raamschildering.

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

Knutsel samen een kerstboom met confetti kerstballen. De vorm komt van Coloring Page, die print je uit. Vervolgens maken de kids van gekleurd papier confetti met een perforator (en eventueel reuze confetti met een pons). Daarna kunnen ze de boom versieren met de confetti kerstballen.

Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

Ook leuk: een duplo boompje, deze bouwden wij thuis, de piek is een bloempje. Build with Bricks laat je allerlei mogelijke vormen zien.

kindvriendelijke kerstbomen

Bij Craft & Creativity kwam ik een leuke kersthanger tegen met een knoop en kralen. Ik maakte een mini variant voor in onze mini boom. Het dubbelzijdige sterretje maakte ik met een pons, maar kan ook met de hand. Vervolgens knoop er op naaien en aan het draad een paar knopen maken.

Kerstversiering DIY: kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken

Ook leuk voor op het raam: schattige huisjes. Deze van plakfolie kwam ik tegen op een winkelruit. Je kunt het ook met glasstiften doen. Vindt je het lastig om iets na te tekenen? Print een leuke kleurplaat, plak die aan de buitenkant van het raam en trek hem over.

Sinterklaas en kerst knutselen

Bij de Hema kun je een speciaal potje kopen om zelf een  sneeuwbol te maken en ook sneeuw, kleine diertjes en kerstboompjes er in zijn er te koop. Een doe het zelf sneeuwbol dus 🙂

De leukste sneeuwbollen voor kerst, zelfgemaakt én in de winkels

Met wc rollen kun je eindeloos dingen knutselen, zoals deze sneeuwmannen van Minidrops. Ook leuk, dit rendier van Nuestro Mundo Creativo.

Of deze kerstman van Pysselbolaget.

Deze kaartjes maak je met een kerstboompjes pons (drukstempel), ik kocht er zelf een bij de Hema. Het idee is van Trendenser.

Verder lezen over kerst op Leuk Met Kids:

leukste-sneeuwbollen-kerst-2.png.png kerst-voor-kids-de-leukste-kinderprogrammas-op-tv.png.png De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels kerstdiner met kids Pasteitjes voor het kerstontbijt met kids: het allerlekkerste recept kerstcadeaus inpakken Zelf maken voor kids: een shirt of romper met een (kerst) ster Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads Kerstversiering zelf maken: een DIY kerstkaarsje Kerstfilmpjes voor peuters en kleuters De leukste kinderboeken over kerst

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.