Zomervakantie tips voor kinderen

Zomervakantie tips voor kinderen

Onze kids bucketlist voor deze zomer: leuke zomervakantie activiteiten. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kids, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!
De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.
Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen 

Leuke uitjes

De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland. Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, zowel binnen als buiten! Ik verzamelde de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in alle provincies van Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen, speelboerderijen en indoor speeltuinen. Veel plezier met spelen!
101 uitjes met tieners in Nederland en België. Er zijn super veel leuke uitjes voor kids. Maar dan heb je opeens pubers. En wat zijn leuke uitjes met tieners? Ik maakte een lijstje met leuke activiteiten voor tieners, in alle provincies van Nederland en ook in België. Er zitten zowel binnen als buiten uitjes tussen.
Corona proof buiten uitjes voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke uitjes met kids? Ik maakte een lijst met Corona proof uitjes voor kinderen, in alle provincies. Allemaal uitjes buiten, waar de kids van de frisse lucht kunnen genieten.

Leuke restaurants

De leukste kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland. Wat is er fijner dan op een mooie zonnige dag met de kinderen naar het strand te gaan? Lekker wandelen of zwemmen in zee en vervolgens relaxen bij een strandtent, bij voorkeur met speeltuin. Daarom ging ik op zoek naar kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland, voor een zonnig dagje met kinderen. Of je nou een baby, peuter, kleuter of ouder kind hebt.
Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland
Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Het is een ideale plek om te eten met kinderen: een pannenkoekenhuis met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met pannenkoekenrestaurants in heel Nederland.

Buitenspelen

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee!
Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen
De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

Zomer knutselen

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Zijn jullie ook zo gek op bloemen? In dit artikel vind je heel veel inspiratie voor bloemen knutsels. Met bloemen kun je heel leuk knutselen en de mooiste dingen maken. Maar je kunt natuurlijk ook kuist bloemen knutselen van papier, strijkkralen, stoepkrijt, schelpen, stof en andere materialen.
Knutselen met schelpen: ideeën als je met kinderen naar het strand gaat
Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

Leuke vakantielocaties

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kinderen. Ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind. Een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Ik vond een heleboel leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Plekken die leuk zijn voor kinderen en ouders.
Vakantiehuis met kinderen in Nederland: leuke vakantieparken en huisjes
Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Frankrijk. Als kind ging ik bijna ieder jaar op vakantie naar Frankrijk. Mijn ouders waren altijd op zoek naar leuke campings. Klein en lieflijk genoeg voor hun, maar ook met voldoende faciliteiten voor ons. Inmiddels ben ik die ouder die gek is op kleinschalige kindvriendelijke idyllische campings in Frankrijk, waar de kinderen zich ook vermaken. Met speeltuin en bij voorkeur ook met zwembad, meer of rivier, maar niet te massaal. De leukste van deze campings in Frankrijk en België deel ik daarom hier met jullie.

Leuke dingen binnen

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Bijna alle kinderen zijn gek op spelletjes. Bovendien zijn spelletjes leerzaam en gezellig. Ik zette de leukste spelletjes op een rij, voor peuters, kleuters, kinderen en tieners.
Museum met kinderen: 101 keer het leukste kindermuseum van Nederland. Wat zijn er ontzettend veel leuke musea voor kinderen in Nederland! Wil je naar een museum met je kinderen, dan vind je in deze lijst zeker een tof kindermuseum bij jouw in de buurt, voor jonge kinderen en tieners!
Bakken met kids: heel veel leuke recepten voor kinderen

Kijken en doen

De leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren. Wat zijn er de afgelopen jaren veel leuke nieuwe kinderfilms verschenen! We maakten een overzicht van onze favoriete kinderfilms.
Online cursus voor kinderen: de leukste Corona workshops en activiteiten
Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen

Op vakantie

Leren zwemmen op vakantie: zo bereid je je kind alvast voor op de zwemles. Tijdens de vakantie kan je kind alvast een beetje oefenen met zwemmen, een leuke en leerzame oefening voordat het met zwemles begint. Dat hoeft natuurlijk niet op vakantie, het kan ook gewoon in het zwembad in de buurt.

Snelle recepten

Zelfgemaakt fruitwater: de lekkerste combinaties. Een paar jaar geleden was het er opeens in alle kroegjes bij ons in de buurt: fris fruitwater. Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit. Dus dat idee hebben we mee naar huis genomen. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken, afhankelijk van wat jullie lekker vinden. Ik verzamelde onze favorieten zelfgemaakt fruitwater!
Slush puppy en schepijs: een gezond recept