Kinderen thuis vermaken tijdens Corona lockdown: 101 tips rondom huis

De scholen zijn voorlopig dicht. Ook naar sportclubs gaan kan niet meer, maar kinderen moeten die energie wel kwijt. Kortom, we moeten wat bedenken om de kinderen te vermaken. In dit artikel deel ik daarom tips binnen en rondom het huis, om je kinderen tijdens de tijdens de Corona lockdown thuis vermaken.

Opeens word je wereld heel klein en moet je als gezin in de buurt van huis blijven. Gelukkig zijn er genoeg manieren om kinderen binnen en rondom het huis te vermaken tijdens deze Corona lockdown. Ik verzamel hier onze favoriete ideeën. Ook al is de aanleiding nog zo naar, we maken er samen een fijne tijd van.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona: 101 tips binnen en rondom huis

Spelen rondom het huis

*De kids gaan zo veel mogelijk lekker buiten spelen. Dagelijks frisse lucht krijgen verkleint de kans dat je griep krijgt, dus ook voor ouders is het goed om mee te gaan.

*Tijd om de schuur uit te zoeken na de winter. Het buitenspeelgoed dat de kinderen nu al kunnen gebruiken zetten we in een bak die ze makkelijk kunnen pakken. Het waterspeelgoed blijft nog even binnen.

*Stepjes, skates, rolschaatsen, fietsen en loopfietsen, allemaal ideaal om te zorgen dat kinderen hun energie kwijt kunnen.

*Tijd voor ouderwetse balspelletjes, zoals stoepranden. Of lekker samen voetballen.

*In de tuin of voor de deur op straat kun je lekker hutten bouwen. We hebben deze set om hutten te bouwen met takken.

*Lekker uitwaaien op het strand, in het bos of in het park. Als het koud en nat is krijgen de kids gewoon een regenjas aan.

Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren

Buitenspelen in je eigen tuin

Veel kinderen vinden het moeilijk om zich in hun eigen tuin te vermaken, zeker als ze ouder worden. Toch zijn er genoeg leuke dingen voor in je eigen tuin, ook al is je tuin nog zo klein.

*Voor een springtouw of springelastiek heb je weinig ruimte nodig. Mocht je er nog geen hebben, bij I love speelgoed en Bol.com vind je er veel.

*Met stoepkrijt zijn de kinderen lekker lang bezig. Nou is stoepkrijt op dit moment nog niet overal te koop, dus ik heb even een set bij Bol.com besteld. Met stoepkrijt maak je van alles. Een hele grote tekening op de stoep voor het huis. Of een autoparcours van stoepkrijt. Als je een evenwichtsbalk met stoepkrijt maakt kun je er vervolgens trucjes op doen.

*Met stoepkrijt kun je ook een mooie tekening van hartjes of een regenboog op straat maken. Eventueel met een lieve tekst erbij. Zo steek je andere mensen een hart onder de riem. Bijvoorbeeld iemand die niet naar buiten mag, of zorgmedewerkers en politieagenten die juist extra hard werken. Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

*Sommige balspelletjes kun je ook wel in een wat kleinere tuin doen, al ligt het er natuurlijk wel aan hoe klein je tuin is. Je hebt relatief weinig ruimte nodig voor catchball, voor jeu de boule en voor een tennispaal.

*Voor nieuwsgierige kinderen heeft Haba leuk onderzoeksspeelgoed voor in de tuin. Een vergrootglas, zakmesje of verrekijker. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

*Voor kleintjes is een zandbak met bijbehorend zandbakspeelgoed leuk.

*Wij hebben onderstaande tipi tent, die is met mooi weer ook leuk om buiten mee te spelen. Een klein popup koepeltentje kan natuurlijk ook.

*Een trampoline is als je groot woont natuurlijk fantastisch voor kinderen, Bol.com heeft verschillende. Helaas is onze tuin daar niet groot genoeg voor, voor je het weet springen de kids over de heg bij de buren in de tuin 😉

*“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

Bekijk ook: Buitenspelen in je eigen tuin: tips om kinderen te stimuleren

Binnen spelen

*Super gezellig: een dik boek om de kinderen verhalen voor te lezen. Zo’n fijne klassieker waar je vroeger zelf ook zo van genoot. Dit zijn onze favoriete kinderboeken.

*Het blijft leuk: verkleden. En als iedereen verkleed is doe je een toneelstuk, een modeshow of een dansvoorstelling.

*Verstoppertje kun je ook heel goed binnen doen.

*Van masking tape kun je leuke dingen maken. Bijvoorbeeld een autoweg van masking tape op de vloer of een poppenhuis op de muur.

*Binnen kun je gezellig samen spelletjes doen. Ik maakte een overzicht van bordspelletjes voor alle verschillende leeftijden.

*Onze kinderen zijn gek op speel- en oefenboeken, die staan vol opdrachten die passen bij de leeftijd van je kind. Ook de Denksport Puzzelboeken (Bol.com) doen de kids graag.

Speelgoed

*Dit is een mooi moment om het oude speelgoed samen uit te zoeken. Hartstikke gezellig en waarschijnlijk vind je van alles terug dat de kinderen vergeten waren. Wat niet meer gebruikt wordt kun je klaar zetten om weg te doen. Naar een jonger neefje of nichtje, een goed doel, een kinderdagverblijf, een koffiehuis met speelhoek, de kringloopwinkel of wat dan ook.

*Jullie oude speelgoed kan van zolder. Die nostalgische Playmobil, LEGO, Fabuland of Barbies zijn vast een hit.

*Drukke kinderen worden rustig van speelgoed waarmee ze lekker kunnen rommelen, zoals vingerverf of binnenspeelzand of een pop-it.

*Met Ztrings kunnen veel kinderen ook eindeloos zoet zijn. Het zijn van die regenboogkleurige vingertouwtjes waar je mooie vormen mee maakt.

Eindeloos bouwen

*Maak een hut: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, daarmee kun je een hut aan van alles vast maken. Ik schreef er hier een review over.

*Of zet de speeltent binnen op, wij hebben bijvoorbeeld deze tipi tent. Een klein popup koepeltentje kan natuurlijk ook.

*KAPLA is het ultieme speelgoed om mee te bouwen. In dit artikel delen we voorbeelden van KAPLA bouwwerken.

spelen met Kapla

Bouwen met LEGO

*Eindeloos spelen met je Lego of Playmobil is natuurlijk sowieso leuk. We maakten een blog met heel veel LEGO bouw ideeën.

*Ook tof: een Lego stad bouwen. Zoonlief heeft een LEGO bureau, compleet met Lego trein, politiebureau en brandweer, de werkbeschrijving vind je hier.

*Zoonlief speelt momenteel graag met de knikkerbaan van Hubelino die past op LEGO. Voor kinderen die gek op bouwen en experimenteren zijn is het een super leuk systeem, om heel lang mee zoet te zijn. Vanaf 8 jaar kunnen kids Hubelino Pi met LEGO combineren, jongere kinderen kunnen de Hubelino in de groene doos combineren met Duplo. Het is te koop bij Bol.com.

Hubelino Pi knikkerbaan combineren met LEGO

Lekker lezen

*Je even lekker terugtrekken met een boek is voor veel kinderen fijn. Dat kan een verhaal zijn, of een feitjesboek, net wat bij de kind past. Tip: lees ook onze boekentips.

*Luisterboeken vind ik een ideaal alternatief voor een schermpje.

*Veel kinderen lezen graag tijdschriften. Zo lezen onze kinderen graag de Donald Duck (Junior) en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen.

Schermpjes

De komende tijd zullen de kinderen waarschijnlijk wat meer gebruik maken van schermpjes. Maar het ene scherm is het andere niet, het maakt nog wel uit wat je doet. En soms is het ook gewoon zoals het is!

*Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten. Met de spelcomputer kun je natuurlijk ook lekker bewegen. Bijvoorbeeld met Just Dance en er zijn ook allerlei fitness spelletjes.

*Er zijn heel veel leuke apps voor kleintjes. Ik maakte een lijstje met onze favoriete apps voor peuters en kleuters.

Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen

Nieuwe dingen leren

*Het Klokhuis heeft allerlei masterclasses online. Bijvoorbeeld Varkentje Rund striptekenen, goochelen en gebaren leren.

*We zijn al heel lang van plan een stop motion filmpje te maken. Zou het er nu eens van komen?

*Als kind heb ik wel eens een cursus blind typen gedaan, daar ben ik nog steeds blij mee. Destijds was de cursus heel saai, inmiddels zijn er leuke cursussen. Met de online typecursus van LOI Kidzz of van Pica typen. Ook bij Bol.com kun je typecursussen bestellen, voor zowel kinderen als volwassenen.

*Er zijn ook leuke taalcursussen voor kinderen. LOI Kidzz heeft er bijvoorbeeld een aantal. Bij de cursus Engels ontrafel je een mysterie. In de cursus Spaans versla je een heks.

*Leren programmeren is super nuttig en het stimuleert creatief denken. Osmo Coding is bijvoorbeeld een iPad app om spelenderwijs te leren programmeren voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, ik schreef er een review over. Sommige scholen hebben ook inlogs voor programmeer websites.

*Les krijgen van bioloog Freek Vonk, hoe cool is dat? Op zijn website deelt hij filmpjes, die hij ook op YouTube deelt.

Lees ook: de leukste online workshops en activiteiten.

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona lockdown: 101 tips rondom huis. Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch.

Film kijken

*Leg de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie en ga lekker met zijn allen film kijken. Of stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen. En natuurlijk houd je de hele dag je pyjama aan.

*Met de Chromecast streamen we leuke kinderfilms. Popcorn en frisdrank erbij, gordijnen dicht en met zijn allen tegen elkaar op de bank. Kun je er geen genoeg van krijgen? Je kunt natuurlijk ook een film marathon doen. Pak je oude dvd’s uit kast, of kijk een film bij Pathé Thuis.

Lees ook: de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren.

Creatief aan de slag

*Doe een fotoshoot met de kids en vergeet niet dat zij jullie ook op de foto kunnen zetten! In gewone kleding, of in themakleding. Denk aan allemaal dezelfde kleuren, met heel veel sieraden, verkleed als legopoppetjes of wat dan ook. Wil je meer leren over foto’s maken? Lees dan deze review eens of onze tips voor een fotoshoot.

*Of bekijk juist alle foto’s van het afgelopen jaar samen terug, of maak een fotoboek.

*Pak je oude blokfluit of gitaar erbij en speel liedjes die de kinderen kunnen meezingen. Heb je geen muziekboek? Online vind je ook van alles.

Knutselen

*Van knutselen krijg je nooit genoeg, zeker niet met al deze leuke ideeën.

*Strijkkralen zijn ook fijn voor een rustig moment. Als de kinderen onrustig of druk zijn, dan worden ze vaak weer rustig na een tijdje priegelen met strijkkralen.

*Heb je nog een grote kartonnen doos staan? Daar kun je van alles van maken!

*Met kunst-doeboek Alles is kunst kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag. Het laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken.

*Hebben jullie ook altijd zo’n enorme stapel knutselwerkjes van de kids liggen? We zoeken eens in de zoveel tijd de knutselwerkjes uit. De mooiste werkjes gaan in het plakboek. Ook de klassenfoto’s en zwemdiploma’s plakken we in, dan heb je gelijk af en toe een datum. Van knutselwerkjes die te groot zijn plakken we een foto in. En de rest gaat weg, dat ruimt lekker op. In eerste instantie hadden de kinderen veel hulp nodig, maar nu doen ze het bijna helemaal zelf.

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona: 101 tips binnen en rondom huis

*Daarnaast hebben we een kunstmuur voor de allermooiste knutselwerkjes. De muur is geverfd en vervolgens gevuld met lijsten. Een deel van de lijsten is al gevuld met kunstwerken van de kinderen. De rest van lijsten heb ik gevuld met oude posters en prints uit tijdschriften. Als de kinderen weer knutselwerkjes hebben gemaakt die we willen bewaren dan vervangen we die natuurlijk.

Knutselwerkjes bewaren kunst als aan de muur

Tekenen

*Kleine meis kreeg een tijdje geleden het boek Zo teken je leuke dieren. Het is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Zoonlief van acht jaar kan alle dieren natekenen, dochterlief van bijna zes jaar kiest de makkelijkere dieren uit. Het boek is te koop bij Bol.com.

☆Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we regelmatig met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen!

*Willen de kids graag kleuren? Zoek in Google of Pinterest hun favoriete kleurplaten en print ze uit.

*Weet je dat je ook een kleurplaat kunt maken van een foto? Van je favoriete foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de hond of poes, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

*Met een kleurplaat kun je iemand ook laten weten dat je aan hem of haar denkt. Letters met liefde heeft een aantal gratis kleurplaten ontworpen, onder andere om hulpverleners te bedanken.

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona lockdown: 101 tips rondom huis. Zoals een kleurplaat maken van een foto.

Handwerken

*Zijn je kinderen wat ouder, dan kun je ze ook leren handwerken. Een regenachtige zondagmiddag is een prima moment om met naald en draad iets te maken. Of met de naaimachine om te leren gaan. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor kinderen.

*Met dik Zpagetti touw maken kids zelf een riempje.

*Heb je een oud kledingstuk met een vlek of andere beschadiging? Zulke kinderkleding kun je versieren met textielstiften. In dit artikel delen we heel veel leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

Kinderkleding versieren met textielstiften leuke ideeën om te knutselen

Cultuur komt naar je toe

*Je kunt virtueel een museum bezoeken. Zo kun je door het Van Gogh Museum lopen, maar ze hebben ook kleurplaten, tekenlessen, luisterboeken, een app en nog veel meer. Het Scheepvaartmuseum deelt video’s, podcasts en kinderactiviteiten op haar website.

*Sommige docenten zijn begonnen met leuke online cultuurlessen, zo sympathiek! Zo geeft Buro Bis op Instagram dagelijks een theaterles, voor kinderen van groep 3 tot en met 5. Klik op IGTV en je kunt beginnen. De Muziekschool Amsterdam geeft op IGTV muziekles. Er zijn verschillende lessen voor groep 1/2, groep 3/4 en groep 5/6.

*Als we niet naar het museum kunnen, dan halen we de kunst wel in huis! Daarom vind je in dit artikel heel veel leuke ideeën voor thuis kunst voor kinderen. Boeken, kinderfilms, online rondleidingen, workshops en knutseltips.

kunstwerken namaken met strijkkralen

Eten, drinken en koken

*Van warme chocolademelk krijg je altijd het ultieme geluksgevoel. Bij voorkeur met mini mallows er in of slagroom er op (van Frisia bij AH).

*Ga samen iets kokkerellen, bijvoorbeeld koekjes of pizza of ijsjes. Hier vind je nog veel meer leuke ideeën om lekkere dingen te bakken met kids.

*Rooster marshmallows boven de open haard of een vuurkorf in de tuin onder een afdakje.

*Doe samen gezellig een high tea… of een pannenkoekenfeestje… of een borrel…

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona: 101 tips binnen en rondom huis

Binnenhuis actief zijn en sporten

*De meeste kinderen zijn veel gezelliger als ze voldoende beweging krijgen. We gaan zo veel mogelijk naar buiten, maar ook binnen kun je van alles doen.

*Veel kids vinden samen yoga doen heel leuk. Ik maakte een overzicht met fijne yoga boeken, websites en filmpjes.

*Aerobics kun je prima samen met je kind doen. Op YouTube vind je leuke workouts. Of ga met de spelcomputer aan de slag (zie ook hierboven).

*Op YouTube heb ik verschillende playlists met dansmuziek, in dit artikel verzamelden we heel veel leuke dansnummers voor kinderen. Die streamen we met de Chromecast naar de televisie.

*Kinderen voor Kinderen heeft heel veel leuke filmpjes op YouTube, waaronder danslessen. Hiermee kunnen kinderen vanuit huis vrolijk en energiek meebewegen.

*Onder het kopje “Schermpjes” hierboven vind je nog meer ideeën.

Binnen bewegen voor kleintjes

*Over een pad van kussens kun je de krokodillen ontwijken of een hindernisbaan doen. Sowieso is een hindernisbaan door het huis super leuk.

*Zet per kind een wasmand neer en laat ze proberen een bal in elkaars wasmand te gooien.

*Maak een evenwichtsbalk, dat kan bijvoorbeeld een lijn van masking tape op de grond zijn. Daarmee doe je trucjes op de evenwichtsbalk.

*Heb je een kleintje dat veel behoefte aan beweging heeft? Koop een inklapbaar kunststof glijbaantje dat je in de woonkamer kunt zetten.

*Voor peuters heeft Monkey Moves heeft een free running avontuur bedacht.

Van de tuin genieten

*De planten in de tuin beginnen weer langzaam uit te lopen. Een mooi moment dus om eens te kijken of daar al wat gedaan kan worden. Sommige zaadjes kunnen nu al de grond in. Veel kids helpen daarbij graag mee. Ik had al zomerbollen gekocht en zaadjes voor zomerbloemen verzameld, die gaan we dus snel planten.

*Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!

*Een vogelhuisje of een insectenhotel kun je zelf knutselen voor in de tuin.

*Als het zonnetje schijnt is het opeens al heel lekker buiten. Zouden we al een mini picknick in de tuin kunnen doen, met jas aan?

*Wij hebben een moestuinbak en ik zag al dat sommige plantjes alweer gezaaid kunnen worden. Het is een leuke manier om te zien hoe planten groeien en de groenten op je bord worden er ook meteen leuker van.

*Zondag Bosdag heeft een leuke gratis download: de Vogel Bingo. Zien jullie alle vogels in de tuin?

*De kinderen zijn enorm geïnteresseerd in vogels en gelukkig herken ik de meeste tuinvogels ook wel. Toch weet ik er verder niet zo veel van. En wat nou het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees is… In De Tuin van Jacob en Thomas leer je van alles over vogels. Dat boek gaan we de komende dagen weer lezen!

spelen in de tipi tent

Communiceren met vriendjes en familie

*Soms kun je vriendjes en familie even niet bezoeken. Maar je kunt wel met ze bellen, Skypen en Facetimen.

*Een kaartje sturen via de post is ook heel leuk. Als eerste natuurlijk naar je eigen opa en oma en dat vriendinnetje dat jarig is. Omapost bestond al, maar nu heet het tijdelijk Coromapost. Je kunt via hun een kaartje sturen aan je eigen opa en oma. Maar je kunt ook iemand een kaartje sturen die je niet kent, maar wel heel graag jouw kaartje ontvangt.

*Gezinnig heeft een boel leuke gratis printables. Denk aan een kletskaarten, een opa en omaklets, thuisklets en een dagplanning.

Praten over Corona en de lockdown

Of en hoe je met je kind over het Corona virus en de lockdown kunt praten is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Ook kan het ene kind nou eenmaal meer aan dan het andere. Als je kind naar school gaat dan kun je inmiddels niet meer besluiten om er niet over te vertellen. Kinderen praten er immers onderling over.

Ik heb bij andere heftige nieuwsonderwerpen gemerkt dat als we niks vertellen, de kinderen de feiten zelf gaan invullen. Dan wordt het juist het enger. Het Jeugdjournaal geeft ontzettend goede uitleg over het virus, vaak ook geruststellende uitleg. Bij ons kijkt de oudste van acht jaar sowieso altijd naar het Jeugdjournaal en ook de jongste van zes jaar kijkt momenteel vaak mee. Vaak stellen ze aan de hand daarvan vragen aan ons.

Freek Vonk heeft een filmpje gemaakt over wat Corona nou precies is. Natuurlijk op de voor hem bekende manier. Onze kinderen vonden het heel interessant.

Bij Nu.nl en RTL zag ik de afgelopen tijd goede artikelen over praten over Corona met kinderen. In deze artikelen vertellen ervaringsdeskundigen hoe je dat het beste kunt doen.

Structuur in de dag

De scholen zijn dicht, maar dat betekent geen vakantie. Je moet je kinderen niet alleen binnen vermaken, maar de school verwacht ook dat je tijdens de Corona lockdown thuisonderwijs geeft. Dat betekent niet dat er nu verwacht wordt dat je thuis hetzelfde programma draait als op school. Maar het is wel handig om een plan te maken. Alleen al omdat veel kinderen het beste gedijen bij een vaste structuur. Met deze tips kun je thuisonderwijs voor iedereen een beetje leuk houden.

Thuisonderwijs Corona: tips om met je kind thuis te werken voor school

Je verjaardag vieren

Het is voor kids een hele rare tijd, maar het is extra verwarrend als je ook nog jarig bent. Het werd steeds duidelijker dat de verjaardag van kleine meis niet zo zou verlopen als normaal. Eerst besloten we al dat het misschien niet zo verstandig zou zijn als opa’s en oma’s langs zouden komen. Dat was even slikken. Kort daarna bleek dat bezoek ontvangen helemaal geen goed idee was. Dus het familiefeestje hebben we uitgesteld en ook het kinderfeestje gaan we voorlopig niet plannen.

Toch werd het wel een heel bijzondere verjaardag. Terwijl normaal iedereen doordeweeks naar school en werk moet, hadden we nu alle tijd. En wat is ze verwend met lieve berichten, video chats, kaarten en cadeaus! Lees hier meer over hoe we haar verjaardag toch heel feestelijk hebben gemaakt.

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Tot slot

Hoe het verder zal gaan weet niemand. Wellicht komen er nog meer Corona lockdown maatregelen, maar met deze lijst kunnen we de kinderen in ieder geval goed vermaken, zowel binnen als buiten. Ben je benieuwd wat we de komende tijd doen? Volg ons dan op Instagram!

Scandinaviërs vinden het heel normaal om op koude donkere winterdagen buiten af te spreken. Ook voor regen schrikken ze niet terug, juist omdat het er zo vaak regent. Ben je benieuwd wat wij kunnen leren van de winter gewoontes in Noord Europa? Ik schreef er een blog over, vol tips om warm te blijven als je in de tuin afspreekt of gaat wandelen.

Buiten afspreken met vrienden: zo blijf je warm bij wandelen en in de tuin

Vinden jouw kids het lastig om zich in de tuin te vermaken, of zelfs op het balkon? En heb jij juist behoefte aan af en toe een momentje voor jezelf? Lees dan ook dit artikel: Buitenspelen in je eigen tuin: tips om kinderen te stimuleren.

Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren

De lockdown vanwege het Corona virus stimuleert mensen om creatieve oplossingen te bedenken. Zo verschijnen er opeens heel veel leuke workshops, veelal gratis. Ik maakte daarom een lijstje met de leukste online workshops en activiteiten.

Kinderen thuis vermaken tijdens Corona: 101 tips binnen en rondom huis. De scholen zijn voorlopig dicht. Ook naar sportclubs gaan kan niet meer, maar kinderen moeten die energie wel kwijt. Kortom, we moeten wat bedenken om de kinderen te vermaken. In dit artikel deel ik daarom tips binnen en rondom het huis, om je kinderen tijdens de tijdens de Corona lockdown thuis vermaken.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids