De leukste festivals en markten in de lente voor met de kinderen

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Als de lente aanbreekt krijg je meteen zin om naar buiten te gaan, naar markten, festivals en andere vrolijke plekken. Daarom maakte ik een overzicht van de leukste plekken om in het voorjaar van 2016 heen te gaan.

Bekijk rustig de hele lijst, of klik door naar maart, april, mei, juni of meerdere dagen in de lente. Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over leuke uitjes met de kinderen.

Tips zijn natuurlijk welkom, laat het weten onder aan dit artikel bij “leave a reply” of via mail. Ik zal de komende tijd zeker nog meer tips toevoegen!

De leukste festivals en markten in de lente voor met de kinderen

Maart


*Op verschillende dagen in maart en april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Haarlem, Den Haag en Amsterdam.

*12 en 26 maart is het Geheim van Noord, in een oude gevangenis in het Oude Noorden in Rotterdam, een cultureel festival over de wijk, met muziek, rondleidingen, kinderworkshops  en lekker eten.

*14-20 maart is Boekids in Den Haag, jeugdfestival voor literatuur voor kinderen vanaf 4 jaar.

*20 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, met avonturentocht en kindertocht.

leuke dingen doen met pasen

*24-28 maart is het Foodfestival Amsterdam, foodtrucks en een foodmarkt zijn heel allerleukste in de open lucht, maar als het nog koud is worden ze gewoon binnen neergezet, zoals hier in de RAI, zodat je ze niet hoeft te missen.

*25-28 maart is het Schaft Festival, een hip indoor food festival in Utrecht.

*27 en 28 maart, met Pasen, kun je op heel veel plekken eieren zoeken, bijvoorbeeld in
Speeltuin Amstelpark in Amsterdam, tussen 10 en 11 uur bij de snackbar, vertelt hun Facebook site.

*27 en 28 maart, met Pasen, is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen (Noord Holland), leuk voor kleine autofans.

*28 maart, Tweede Paasdag, is het Paasfestijn in de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn.

*28 maart, Tweede Paasdag, is de Lammetjesmarkt in Harmelen, op de boerderij met activiteiten voor kinderen, braderie en rommelmarkt en lammetjes en andere aaibare (boerderij)dieren. Ook de dagen ervoor zijn er allerlei leuke dingen voor kids.

*In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel. Met Pasen vind je op veel plekken ook een paasvuur. Op Google vind je waar je bij jou in de buurt deze dingen georganiseerd worden.

☆ leestip☆


April


*1-30 april is het Tulpfestival in Amsterdam, waarvoor meer dan een half miljoen tulpen zijn geplant. Je kunt op verschillende locaties in Amsterdam een festival gids krijgen en zo een tulpenwandeling door Amsterdam maken, leuk uitje met de kinderen.

*1 april – 29 mei is Tweetakt, een festival in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan. In het Fort vind je beeldende kunst, dans, theater en muziektheater beleven, speciaal voor kinderen en families.

*9 april is het Lentefeest op Blijburg in Amsterdam, met overdag allerlei dingen voor kinderen, waaronder zaadbommen maken (welk kind wil niet zijn eigen raket maken?) en vervolgens is de zaaiparade: de voortuin van Blijburg moet gaan bloeien en daar mogen de bezoekers samen voor zorgen met wilden bloemen bommen.

*Op 9 april, tijdens het Flower Festival Lisse, is er een Kids Tulpenpluktuin in het centrum van Lisse. Op 16 april is het Kindercorso, hierbij rijden kinderen op met bloemen versierde fietsen en andere voertuigen door Lisse.

*15 april-29 oktober is ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen, het staat dit jaar het in het teken van tekenaar Rien Poortvliet, daarnaast zijn er 40 beelden waar je spreekwoorden kunt raden en met de monorail kun je alle beelden vanuit de lucht zien.

*16 april is de Veiligheidsdag in Almere, voor kleine fans van de politie, brandweer en ambulance.

*16 en 17 april opent het seizoen voor de Stelling van Amsterdam, met allerlei leuke activiteiten dit weekend, op verschillende plekken rond Amsterdam.

*16-24 april is de Nationale Museumweek met in allerlei musea activiteiten.

*24 april is Kinderkunst Theaterfestival in het Fort aan de Klop in Utrecht, met onder meer een toneelworkshop, schilderworkshop, dansles, cupcakes versieren, circuslessen, schminken, springkussen, je nagels laten lakken of je verkleden als jouw superheld en een foto laten maken.

*24 april is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten: lekker eten en drinken, mobiele terrasjes vanuit rijdende keukentjes, muziek en workshops.

*27 april is Koningsdag, tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen in bijna iedere stad of dorp.

*27 april is de vrijmarkt in Utrecht (die op veel plekken al de nacht ervoor begint), er is een aantal plekken voor kinderen: Van Asch van Wijckskade bij de voetbalkooi, Nijntjeplein, Nicolaaskerkhof en in Park Lepelenburg, de laatste heeft een een eigen naam: Koningskinderen.

*27 april is de vrijmarkt in Amsterdam, waarbij het Vonddelpark traditioneel gereserveerd is voor kinderen, maar nog veel meer plekken: het Amstelveld, de Amsterdamse Poort, het Artisplein, het Bellamyplein, het Bilderdijkpark, het binnenplein van het Buikslotermeerplein , de Dappermarkt, het Erasmuspark, het Frederik Hendrik Plantsoen, het Frederiksplein bij de Falckstraat, de Leliegracht, de NDSM-Werf, het Plein 40-45, het Sarphatipark, de Sint Antoniesluis, Stadspark Tussenmeer, het Westerpark en de haven van IJburg. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen. Restaurant Stroop in Noord is een oase ver weg van de grote stad maar toch heel dichtbij: op het grasveld is plek voor spelletjes, dansjes, kijkdozen, muziekinstrumenten, speurtochten, zelfgemaakte sieraden, goochelacts, toneelstukjes en meer.

*30 april is de LENTeMARKT op Historische Tuinderij Warmoes in Lent bij Nijmegen, een mooi groen plekje.

☆ leestip☆


Mei


*30 april-8 mei is Kunst4Kids in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, een verkooptentoonstelling voor kinderen, waarbij kinderen tussen de 5 en 18 jaar voor €35 en zonder invloed van hun ouders een kunstwerk kunnen kopen.

*4-8 mei is Thomas (de Trein) Weekend in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

*5 mei zijn er door het hele land bevrijdingsfestivals met kinderactiviteiten.

*5-8 mei is Las Dalias on the Road, een hippiemarkt op het Westergasterrein in Amsterdam.

*5-8 mei is het IAG Sportevent, een groot internationaal sport en cultuurfestival. Er zijn allerlei (turn)sportactiviteiten voor grotere kids, maar er is ook een speciaal programma gericht op kids van 2 t/m 5 jaar, met onder andere kleutergym, circus, knutselcorner en kleuterdans.

*5-8 mei is Hoogte80 Festival in Arnhem, met kinderprogramma.

*12-15 mei is Rollende Keukens, culinair festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

*13-16 mei, Pinksteren, is de Appelparade op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek: tussen de boomgaarden shoppen op een markt met mooie en lekkere dingen, muziek en theater.

*13-16 mei cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*14 en 15 mei is Nationale Molendag, wordt jouw kind ook zo enthousiast van iedere molen die het ziet?

*20-22 mei is Food Truck Festival Maximaal Genieten, in het Maximapark in Leidsche Rijn in Utrecht.

*28 en 29 mei is Woodlands Festival in Bergen, cultureel festival, met op de zondag lekker biologische en streekgebonden eten, oude ambachten en diverse kinderattracties.

*29 mei, is de Dag van Park op allerlei plekken in Nederland en België. Op Google kun je zoeken naar activiteiten bij jou in de buurt.

☆ leestip☆


Juni


*2-5 juni is Taste of Amsterdam, culinair festival in het Amstelpark, met kinderprogramma. In het Amstelpark is ook een grote speeltuin.

*3-5 juni cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje in Dordrecht, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*4 juni is het Havenfestival in Amsterdam op IJburg, met lekker eten en allerlei activiteiten voor kids.

*5, 12, 19 en 26 juni zijn de Zomerzondagen in het Park bij de Euromast in Rotterdam: picknicken met muziek en theater erbij!

*10-19 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

*10-12 juni zijn de Rotterdamse Dakendagen, zo kun je vanaf grote hoogte de stad bekijken.

*11 juni is er een optocht van brandweervoertuigen in het kader van het 100-jarig bestaanvan de brandweer in De Bilt.

*11 en 12 juni is Verborgen Tuinen, waarbij je allerlei mooie tuinen op bijzondere plekken in Rotterdam kunt bekijken.

*12 juni is Kids Festival Amersfoort, met allerlei leuke dingen voor kinderen, zoals schminken, theater, cupcakes versieren, zandbak spelen, een speurtocht en meer.

*12 juni is de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

*18 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen, naar eigen zeggen het stoerste muziekfestival voor het hele gezin. Met naast muziek ook ander kindervermaak, zoals workshops, zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos en waterpistolen.

*18 en 19 juni is Lekker naar de Boer: op bezoek bij een boer bij jou in de buurt.

*18 en 19 juni is Kinder Parade Festijn in Apeldoorn, met muziek, theatervoorstellingen, workshops en lekker eten.

*19 juni is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar, cultuurfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar.

*19 juni is Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem, met programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

☆ leestip☆


Verschillende dagen


*Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje komt in Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*Eten op Rolletjes komt deze zomer en lente in Ede, Hilversum, Leeuwarden, Arnhem, Wageningen, Haarlem, Deventer en Delft.

*Food Truck Festival TREK komt deze zomer en lente in Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Amsterdam.

*Op verschillende dagen in het voorjaar is de Feelgood Market in Eindhoven, Tilburg en Helmond, met kraampjes van designers, workshops, massage, gezondheid-adviezen, lekkere hapjes, live- muziek, dans acts, theater en activiteiten voor kinderen.

*Op verschillende dagen in het voorjaar is het Swan Market Festival, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod.

*Een paar keer per jaar is er de Zelfgemaakte Markt met spulletjes van kunstenaars, knutselaars, designers en creatievelingen, bijvoorbeeld op 5 mei in Den Bosch.

*Op verschillende dagen in de lente is bij op het Westergasterrein in Amsterdam de Sunday Market, een creatieve markt.

*De laatste zondag van april tot en met oktober is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten: lekker eten en drinken, mobiele terrasjes vanuit rijdende keukentjes, muziek en workshops.

☆ leestip☆


Verder


Heb jij tips voor een leuk festival in 2016? Laat het weten onder aan dit artikel bij “leave a reply” of via info [at] leukmetkids [punt] nl, zodat er nog meer leuke festivals in deze lijst komen 🙂

Wil je nog meer festivals zoeken? Hier vind je festivals en markten in de zomer. Kijk ook eens op Rotterdam FestivalsI Amsterdam en This is The Hague.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.