Onze meivakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen

Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer.

Tijdens de meivakantie vullen we deze lijst met activiteiten voor kinderen zeker nog aan. Daarnaast delen we ook veel tips op Instagram!

Inhoud: meivakantie activiteiten voor kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Onze meivakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer.

Meivakantie activiteiten thuis met kinderen

Buitenspelen in de meivakantie

☆De kinderen zijn gek op hutten bouwen. Lekker buiten met deze set om hutten te bouwen met takken.

Vliegeren op een mooi groot veld hoort bij de lente. Er zijn vliegers voor verschillende leeftijden (bij I love speelgoed en bij Bol.com). Of met een frisbee gooien, er zijn tegenwoordig van die zachte exemplaren (bij Bol.com).

☆Skaten is een van de favoriete activiteiten van kleine meis en de kinderen in haar klas, dus in de meivakantie gaan ze ook op pad. Op skates of rolschaatsen (Bol.com) of op de stepjes. En misschien gaan we wel een keertje naar de grootste skatebaan van Nederland bij ons om de hoek.

☆Kleine meis heeft een hoepel, daar gaat ze lekker mee spelen. En misschien doe ik zelf ook wel mee, lekker sporten! Hoepels zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

☆Zoonlief speelt juist graag met de tennispaal. Deze Swingball is te koop bij Bol.com.

☆Nog een van onze favorieten: darten in de tuin. Wij hebben een dartbord met balletjes en klittenband (BS bij Bol.com).

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur.

Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Aquaplay waterbaan: ons favoriete waterspeelgoed

Met water en zand spelen

☆Altijd leuk: een giga zandkasteel bouwen, in de zandbak of op het strand. Heb je nog wat zandbakspeelgoed nodig, kijk dan even naar het leukste zandbakspeelgoed.

☆Als het lekker warm is gaan we met water spelen. Je kunt bijvoorbeeld flessenvoetbal doen of met de Aquaplay waterbaan spelen.

☆Super leuk: zelf een waterbaan van oude pvc buizen maken. Deze maakte zoonlief met zijn vriendje bij Vrijland bij ons in de buurt. Ze gebruikten oude pvc buizen en flexibele buizen, een pion, touw en duct tape.

Lees ook: de leukste waterspelletjes voor kinderen 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals een waterbaan van pvc buizen maken.

De tuin in

☆Alles begint weer te groeien en bloeien buiten. Tijd om dus om wat nieuwe plantjes in onze tuin te planten!

☆Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!

☆Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij ons op school zijn ze enorm met de natuur bezig. Onze kinderen vonden het daarom hartstikke leuk om zelf om een insectenhotel te maken, voor de bijen. En als je dan ook nog wilde bloemen zaait, dan wordt het helemaal een bijenparadijs.

☆We hebben allerlei boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten. Daarmee gaat de tuin voor de kids echt leven.

Lees ook: tips om buitenspelen in je eigen tuin leuker te maken 

We kunnen weer de tuin in!

Binnenspelen

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden. De oudste is ook van plan om zelf een verkleedoutfit te naaien.

☆De kinderen maken ook binnen heel graag hutten, met deze set om hutten te bouwen met doeken.

☆Iedere vakantie wordt er wel een groot bouwwerk gemaakt. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆Of maak een grote Playmobil speeltafel. Zo maakte Kay deze gigantische Playmobil camping.

☆Ook leuk voor kleine bouwers: de flexibele autobaan van Way to Play. Met deze autoweg kun je zowel binnen als buiten spelen en hij is leuk te combineren met ander speelgoed.

Bekijk ook: 101 dingen om binnen te doen met regen of kou

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Zoals de flexibele autobaan van Way to Play. Met deze autoweg kun je zowel binnen als buiten spelen en hij is leuk te combineren met ander speelgoed.

Spelletjes, games en boeken

☆Als het buiten koud is gaan we heel veel verschillende bordspelletjes doen.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. En ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een Lego bouwwerk maken.

☆De kids lezen graag tijdschriften, bijvoorbeeld Donald Duck (Junior), de Tina en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis.

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

◇In de vakantie “logeren” onze kids graag bij elkaar. Dit jaar starten ze iedere ochtend met een stukje Harry Potter film.

☆Op zoek naar een leuke film? Kijk dan even naar ons lijstje met de leukste kinderfilms van de afgelopen jaren. Pak je oude dvd’s uit kast, of kijk een film bij Pathé Thuis.

Lees ook: tips voor slecht weer activiteiten.

Met papa op de Switch spelen.

Knutselen en andere creativiteit

☆De lente en zomer bieden volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Vlinders, lieveheersbeestjes, vogels en bloemen spreken tot de fantasie om na te maken. Hier vind je leuke ideeën om te lente knutselen.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek. Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt.

☆Nu het buiten warmer wordt gaan we lekker buiten fotograferen, met oude smartphones. Ik kies graag een plek met opvallende achtergronden, zoals graffiti of een plek in de natuur. Als we weer thuis zijn kunnen de kids foto’s bewerken met grappige stickers enzo.

☆Het is weer stoepkrijtseizoen! We maken een tekening met stoepkrijt op de stoep voor ons huis. Of een autoparcours met stoepkrijt. Ook leuk: een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk. In dit artikel vind je mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.

☆Ook zo leuk: happy stones maken, mooi versierde stenen, die je als verrassing voor de vinder verstopt in de buurt. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com). Dat willen we deze vakantie doen! Hier laat ik meer zien.

Lees ook: onze favoriete knutselspullen 

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen: lente knutselen. Zoals vlinders en andere tekeningen maken van stoepkrijt.

Knutselen met HEMA roofdieren

◇Heb je roofdieren spaaractie van HEMA al gezien? We hebben er leuke knutsels mee gemaakt!

Heb je roofdieren spaaractie van HEMA al gezien? We hebben er leuke knutsels mee gemaakt! Dochterlief en ik maakten een kijkdoos voor de roofdieren. Vervolgens maakten zoonlief en ik stopmotion filmpjes.

Dochterlief en ik maakten een kijkdoos voor de roofdieren. Vervolgens maakten zoonlief en ik stopmotion filmpjes. Hier vind je de uitleg van de HEMA roofdieren kijkdoos en de stopmotion filmpjes.

Lekker eten

☆Nu het weer mooi weer is eten de kinderen het liefste iedere dag een ijsje. Die ijsjes gaan we regelmatig zelf maken!

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken. Met fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids. Want kleine meis is gek op samen wat lekkers bakken of koken.

☆Onze kinderen helpen graag met koken. Maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden, in de vakantie willen we iets uitgebreiders maken.

☆Als het echt lekker weer is gaan we barbecueën, hier vind je lekkere BBQ recepten.

Lees ook: 101 kindvriendelijke recepten 

BBQ met kinderen: lekkere recepten en boodschappenlijst.

Leuke uitjes met kinderen in de meivakantie

☆In de meivakantie zijn er leuke uitjes, festivals en andere activiteiten voor kinderen. In de Leuk met kids agenda deel ik er heel veel.

☆In veel kindvriendelijke restaurants worden in de meivakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ik doe dat iedere vakantie wel een keer met moeders van klasgenootjes.

☆In de meivakantie zijn er veel sportkampen. Onze kids hebben er al een uitgezocht, gezellig met vriendjes en vriendinnetjes.

☆Op zoek naar leuke meivakantie activiteiten met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Bezoek aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen. Een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Ga naar een attractiepark (daarvoor hieronder meer tips). Maak een ritje met een oude tram, zo zie je een stad zonder veel te lopen. Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review).

☆Op zoek naar leuke meivakantie activiteiten met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. Escape Tours zijn interactieve games, daarbij gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island.

☆Willen je kinderen of tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk.

Naar een attractiepark

☆Altijd leuk: een dagje naar een attractiepark. In sommige parken kun je ook slapen, waardoor je niet alle attracties in één dag hoeft te doen, maar een deel van de attracties kunt uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. Dat kan bijvoorbeeld bij Efteling, bij Duinrell en bij Slagharen. Of natuurlijk bij Disneyland Parijs.

☆Bij de Beekse Bergen kun je zelfs tussen de wilde dieren slapen, ik schreef er hier over.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen gaat in het voorjaar weer open. Kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin. Het is heel mooi aangelegd, vol bloemen. Even verderop zit het Zuiderzeemuseum. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens de vakanties zijn er extra veel activiteiten voor kinderen.

☆Een dierentuin is ook een leuk uitje in de meivakantie. Bijvoorbeeld Ouwehands Dierenpark in Rhenen of Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen heeft onvoorstelbaar veel vissen. Maar ook otters, roggen, zeepaardjes en nog veel meer.

☆Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Ideaal voor een mooie dag dus en onze kids willen graag een keer terug.

Een nieuwe attractie in Slagharen

☆Miriam begon deze meivakantie met haar gezin in Slagharen. Daar mocht ze namelijk een nieuw avontuur uitproberen: Red Bandits Adventure. Een vaartocht door het donker voor wat oudere kids, vanaf 130 cm. In een overdekte koepel vaar je in een rond bootje langs scènes met rood gemaskerde bandieten in de hoofdrol. Naast de wasbeertjes Randy en Rose – de mascottes voor de jongere kids – zijn de Red Bandits vast onderdeel van het entertainment programma van Slagharen.

Dit jaar bestaat het park Slagharen 60 jaar. Dat vieren ze met onder andere de opening van deze nieuwe attractie. En met Red Rock Cottages: nieuwe huisjes in het vakantiepark. Want je kunt een dagje gaan, maar ook een paar dagen. Binnenkort lees je hier Miriams complete complete verhaal. Op Instagram deelt ze alvast wat meer foto’s.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals een dagje of weekend naar Slagharen.

Naar bos en strand in de meivakantie

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen… Wil je meer leren over het bos? Kijk dan eens naar deze kinderboeken over de natuur, waaronder een tof boek over het bos.

☆Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. En gelukkig zijn al die leuke strandtenten weer open. Ontbijten op het strand is heel fijn, met koffie en croissant genieten van de stilte en een fijn ochtendzonnetje. Daarna voor de echte drukte weer weg, een tip van Cathelijne.

☆En natuurlijk naar huis met een verzameling schelpen om thuis mooie dingen mee te knutselen.

☆Onderweg nemen we natuurlijk ook wat lekkers mee om te picknicken. Onze broodtrommels en isoleerflessen zitten vol met lekkere dingen en fijne picknick recepten.

☆Heerlijk: een flinke lange fietstocht maken. Nu het weer wat warmer wordt is dat heerlijk.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids.

Speeltuinen enzo

☆Tijdens deze meivakantie wordt het lekker weer. Dus speeltuinen en buitenfitnessplekken behoren tot de favoriete uitjes van de kinderen. Zoek je een leuke plek? Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland.

☆Onze kids zijn gek op blotevoetenpaden. Daarom heb ik een lijst overzicht met blotevoetenpaden gemaakt.

☆Voor wat oudere kids en tieners zijn klimbossen leuke uitjes. Kijk bijvoorbeeld op de site van de ketens Fun Forest en Klimbos.nl, of bij jouw favoriete klimbos. We zijn bij Fun Forest geweest, daar willen de kids graag weer eens heen.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals blotevoetenpaden en natuurspeeltuinen. Dit is in speeltuin Jeugdland Amsterdam, met huttenbos en blotevoetenpad. Jeugdland is waarschijnlijk de bekendste speeltuin van Amsterdam.

Een citytrip met kinderen en tieners in de meivakantie

☆Een citytrip is super leuk om met een van de kids of met het hele gezin te doen.

☆Zo’n citytrip is extra leuk als je met de trein gaat. Wist je dat je kind gratis met de trein mee kan? Hoe je dat regelt lees je hier op Leuk met kids. Voor tieners zijn er goedkope dagkaarten.

☆Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve escape game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Zoonlief heeft dit hoog op zijn bucketlist staan.

☆Wij zijn gek op street art routes, een leuke creatieve manier om te wandelen met kids en tieners. En er komen steeds meer leuke street art routes bij. In dit artikel verzamelen we de leukste street art routes.

☆Zoek je tips in de verschillende steden? Kijk dan eens naar onze tips in Amsterdam, in Rotterdam en in Den Haag. Daarnaast zijn we gek op Deventer, waar opa woont.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Wij zijn gek op street art routes, een leuke creatieve manier om te wandelen met kids en tieners.

Op ontdekking in eigen stad

◇Kleine meis heeft niet zo lang geleden dit reisgidsje van Amsterdam cadeau gekregen. Time to momo is van allerlei verschillende steden te koop (bij Bol.com en bij Libris). Het boekje bevat wandelingen in verschillende buurten. Met bijbehorende bezienswaardigheden, winkels en restaurants.

Natuurlijk weet ik veel van die plekken in Amsterdam wel. Maar hoe leuk is het om met een kaartje een route te verkennen? Zo leert ze spelenderwijs kaartlezen. We zijn al een keer met het boekje de stad in geweest. Dat gaan we deze vakantie vaker samen doen.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Maar gelukkig is er prachtig lente weer voorspeld, dus wij gaan veel buiten doen met de kids. Zoals de stad in met Time to momo Amsterdam.

Voorjaarsbloemen in de meivakantie

☆We zijn een paar jaar geleden bij de Tuinen van Appeltern geweest. Je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen, onder andere op het ontdekkingseiland.

◇In april en mei is het tulpenseizoen. Zo kun je bij Pluktuin Amstelveen tulpen plukken. Bij The Tulip Barn in Hillegom kun je de bloemenvelden bewonderen met een koffie to go. In Flevoland zijn er tulpenroutes, die kun je met de auto, fiets of wandelend doen.

◇Tot en met 30 april is het Tulpfestival in Amsterdam. Kleine meis en ik gingen al even kijken naar de tulpen op de Dam.

◇De natuur is dit jaar laat, dus veel bloesembomen staan in het begin van de meivakantie nog in bloei. Bijvoorbeeld de kersenbloesems in het Bloesempark in Amstelveen. Zoek een rustig moment, bijvoorbeeld vroeg op de dag, want het kan druk zijn.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie, leuke activiteiten voor kinderen. Zoals een Bloesempark, want de natuur is dit jaar laat.

Cultuur en musea

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum, er staan er nog heel veel op onze wensenlijst. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea.

☆Wij gingen bijvoorbeeld naar Leiden voor Naturalis en Museum Boerhaave, naar Noordwijk voor Space Expo, naar Den Haag voor Madurodam en de museum tram, naar Rotterdam voor het Maritiem Museum en Villa Zebra en naar Dordrecht voor het Dordrechts Museum. En naar Deventer voor het Speelgoedmuseum, naar Utrecht voor het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum, naar Lelystad voor luchtvaartmuseum Aviodrome, naar Arnhem voor het Watermuseum, naar Leerdam voor Geofort Herwijnen en naar Eindhoven voor het DAF Museum. Naar Amsterdam voor wetenschapsmuseum NEMO, het Scheepvaartmuseum, het Paleis op de Dam, het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, de Hermitage, filmmuseum EYE, microbenmuseum Micropia of de Museumtramlijn, naar Muiden voor het Muiderslot en naar Enkhuizen voor het Zuiderzeemuseum.

☆Niet zo lang geleden gingen we naar Geofort Herwijnen, op de grens van Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Hier leer je over de aarde, het klimaat, waterbeheer en de energietransitie. Buiten is er een leuke speeltuin. En je kunt er Minecraft workshops doen! Daarnaast zit het in een oud fort van de Hollandse Waterlinie. Onze kids vonden het er fantastisch en willen snel een keer terug.

◇Het Rembrandthuis in Amsterdam is vernieuwd. En deze meivakantie zijn er extra activiteiten, zoals workshops verven en etsen of een speurtocht.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals Geofort Herwijnen, hier leer je over de aarde, het klimaat, waterbeheer en de energietransitie. Buiten is er een leuke speeltuin. En je kunt er Minecraft workshops doen! Het zit in een oud fort van de Hollandse Waterlinie.

Naar de bioscoop in de meivakantie

◇In de meivakantie van 2023 draait de film Superkat Maurice in de bioscoop. Superkat Maurice is een sluwe kat. Hij heeft met de jonge Mees en een verzameling pratende ratten een lucratief zaakje opgezet. Superkat Maurice en Mees zijn namelijk rattenvangers, of doen eigenlijk alsof. Zo trekken ze tussen dorpjes en steden en verdienen goed geld. Tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen. Daar zijn geen ratten en helaas ook al geen eten…

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. In de meivakantie van 2023 draait de film Superkat Maurice in de bioscoop, een superleuke kinderfilm.

Al snel komen ze burgemeestersdochter Olivia tegen, met wie ze het mysterie proberen op te lossen. En dan blijkt Maurice toch liever dan hij ook zelf dacht. We mochten bij de première in Tuschinski zijn, de foto’s deelden we op Instagram. Daarnaast vertellen we hier meer over deze film.

Nog meer meivakantie activiteiten voor kinderen

☆Een must voor iedere vakantie: een één op één uitje met je kind, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed. Dit is een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

☆We gaan deze vakantie zeker een keer zwemmen. Voor kids is het belangrijk om af en toe weer even te oefenen en ze vinden het heel leuk. Veel buitenzwembaden gaan in de meivakantie weer open.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloop, ik vind het fantastisch en dochterlief ook, zou het een erfelijk dingetje zijn?

Zoek je nog meer uitjes, kijk dan op de pagina met alle uitjes op Leuk met kids.

zwemmen bij strand Bakkum

Nachtje, weekendje of weekje weg in de meivakantie

☆Even weg is altijd fijn, ook al is het maar een nachtje. Zoek je een leuk vakantiepark of hotel? Kijk eens naar ons lijstje met kindvriendelijke hotels of ons lijstje met leuke vakantiehuisjes. We schreven ook een aantal reviews van vakantiehuisjes en hotels.

☆Of kijk bij de parken van Landal, van Europarcs, van Roompot, van Topparken of van RCN. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. De keten Stayokay zit zowel in steden als in de natuur en heeft vaak familiekamers.

☆In de meivakantie is kamperen vaak ook al heerlijk. We hebben fijn lijstjes met campings in Nederland, in Frankrijk en in Duitsland en Denemarken. Daarnaast schreven we reviews van campings.

De safaritenten glamping Landal Gooise Heide liggen midden in het bos.

Koningsdag

Koningsdag vind ik ieder jaar super gezellig, je komt alle ouders uit de buurt tegen. Gaan jullie zelf op de vrijmarkt staan, kijk dan even naar mijn tips om leuke dingen te doen of verkopen op de vrijmarkt. En ga je juist struinen, kijk dan naar mijn tips om te kopen op de vrijmarkt.

☆Daarnaast gaan we zeker ook Amsterdam in. Naar de Watergraafsmeer, het Vondelpark en misschien nog wel wat andere leuke plekken. Drukke dag dus!

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Waaronder leuke dingen voor Koningsdag, zoals knutseltips en ideeën voor de vrijmarkt.

☆Vorig jaar knutselden de kids strijkkralen broches voor de vrijmarkt. Ze vermaakten zich wekenlang samen, zonder gedoe. Ook nu willen ze alweer beginnen, ik ben voor! Hier vind je al onze Koningsdag knutsel ideeën. Daarnaast vind je op Leuk met kids fijne Koningsdag recepten.

Onze kids bucketlist voor de meivakantie: leuke activiteiten voor kinderen. Waaronder leuke dingen voor Koningsdag, zoals knutseltips en ideeën voor de vrijmarkt.

Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer activiteiten voor kinderen in de meivakantie!

Onze meivakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Hoera het is bijna meivakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen. Met ideeën voor peuters, kleuters, grotere kinderen en tieners. En voor mooi weer, maar ook voor slecht weer.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids