Onze kids bucketlist voor deze herfst: herfstvakantie activiteiten

De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke kinderactiviteiten te doen!

Wat te doen in deze herfstvakantie? We gaan deze herfst(vakantie) lekker heel veel naar buiten. Warme jas aan, lekkere dingen mee en genieten van de herfst. Maar aangezien het in de herfst nou eenmaal ook regent, hebben we ook veel leuke kids activiteiten die je deze herfstvakantie binnen kunt doen.

Deze herfstvakantie gaan we een nachtje weg, maar we doen vooral veel kinderactiviteiten thuis. Er wordt gelogeerd en we gaan pannenkoeken bakken. We hebben allerlei knutsel ideeën en willen dingen bakken. De oppashond komt een paar keer, dan gaan we lekker naar een herfstbos. En we gaan naar het theater en naar de bios. Oh ja en de kids gaan een sport clinic doen. Nou ja, dit en nog veel meer vind je dus in deze herfstvakantie bucketlist.

Tijdens de herfst zullen we deze lijst met kids activiteiten voor de herfstvakantie zeker nog eens updaten. Op Instagram delen we daarnaast wat we gedaan hebben.

In de Leuk met kids agenda vind je festivals en andere uitjes voor kids

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

Inhoudsopgave: kids activiteiten voor de herfst

ACTIVITEITEN THUIS:

UITJES IN DE HERFSTVAKANTIE:

NACHTJE, WEEKENDJE OF WEEKJE WEG

Activiteiten thuis

Buitenspelen in de herfst

Stoepkrijt tekeningen zijn net kleine kunstwerkjes. Leuk om samen een giga tekening te maken. Of een autoparcours. Ook leuk: een evenwichtsbalk met stoepkrijt maken en trucjes doen op de evenwichtsbalk.

Stoepranden, net als vroeger. Je staat tegenover elkaar op de rand van de stoep, allebei aan een kant van de straat. Je probeert de bal precies op de stoeprand te gooien en als de bal terug stuitert krijg je een punt.

☆Als het koud of nat is, is de speeltuin soms wat fris. We gaan dan met de stepjes naar buiten. De kinderen kunnen zich uitleven en wij houden ons lopend warm.

☆Op het strand kun je heerlijk uitwaaien op een herfstdag, terwijl de kinderen schelpen zoeken. En met die schelpen kun je dan weer mooie dingen knutselen.

☆Iedere vakantie doen de kinderen wel een sportkamp of clinic. Liefst buiten en samen met vriendjes en vriendinnetjes.

Lees ook: onze tips om buitenspelen in je eigen tuin te stimuleren.

Stoepkrijt tekeningen maken

Tuinieren met de kids

☆Weet je dat wilde bloemzaden in oktober alweer de grond in kunnen? Als je ze rond de herfstvakantie zaait, gaan ze in het voorjaar groeien. We hebben zaden uit onze de tuin verzameld, maar ook tijdens wandelingen in de natuur. We gaan ze in de tuin planten, maar ook op kale plekken in de buurt. Hoe meer bloemen hoe leuker toch?

☆Uitgebloeide bloemen zijn ook leuk om te verzamelen. In dit artikel vind je heel veel inspiratie om te knutselen met (droog)bloemen.

☆Zie je een plant maar weet je de naam niet? Dan kun je die opzoeken in deze app.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Binnenspelen: kids activiteiten voor de herfst

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… en als iedereen verkleed is houd je een modeshow.

☆Als de kinderen een groot bouwwerk maken zijn ze een hele tijd bezig. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆Zoonlief blijft deze flexibele autobaan van Way to Play leuk vinden. Met deze autoweg kun je zowel binnen als buiten spelen en hij is leuk te combineren met ander speelgoed.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

☆Samen yoga doen met de oefeningen in dit leuke boekje of YouTube.

☆Dansen op de favoriete muziek van de kids. We maakten een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube.

☆Een hut maken, onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. Ook gezellig: de tipi tent binnen opzetten.

☆Of maak een grote Playmobil speeltafel. Zo maakte Kay deze gigantische Playmobil camping

Lees ook: 101 tips om binnen te doen als het regent of koud is

Playmobil tafel zelf maken: leuke ideeën. Hoe leuk is dit? Een Playmobil tafel of bureau voor de kinderen zelf maken. Kay maakte deze fantastische Playmobil speeltafel voor zijn kinderen, weer eens wat anders dan een LEGO tafel!

Herfst knutselen enzo

☆Gezellig samen herfst knutselen! Eerst het bos of park in om blaadjes, kastanjes en eikeltjes te verzamelen. Daarna plakken, knippen en verven.

☆Een fotoshoot doen met de kids, waarbij je elkaar op de foto zet. In gewone kleding of alvast een kerstfotoshoot. Veel kinderen vinden het leuk om foto’s te leren bewerken met apps.

☆Ook heel erg leuk: een stop motion filmpje te maken. Zo maak je een stopmotion filmpje.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten, bijvoorbeeld knutselen

☆We gaan zeker handwerken, beide kinderen vinden het heel leuk om iets te maken. Aan de slag met naald of met de naaimachine. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor je kind.

☆Met textielstiften kun je een kledingstuk of tas versieren. Ook handig: een vlek of andere beschadiging verbergen. In dit artikel delen we leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek.

◇Kleine meis probeert graag nieuwe dingen uit. Zo knutselen we de laatste tijd veel met FIMO klei, hier vind je onze FIMO klei tips. Dat gaan we in de herfstvakantie waarschijnlijk ook wel weer doen.

Lees ook: onze favoriete knutselspullen voor kids 

Knutselen met FIMO klei

Sint Maarten en Halloween

☆De kinderen kijken al weken van tevoren uit naar Sint Maarten. Kinderen knutselen een lampion en gaan er op 11 november mee langs de deuren. Dus wij gaan in de herfstvakantie alvast een lampion knutselen, ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten.

☆In mijn blog met Sint Maarten tips vind je liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken. Daarnaast deel ik hier leuke ideeën voor voorverpakt snoep en fruit om uit te delen met Sint Maarten of Halloween. Met zo veel mogelijk duurzame keuzes erbij.

☆Toen Viola met haar Amerikaanse man naar San Francisco verhuisde werd ze ondergedompeld in Halloween. Terug in Amsterdam houdt ze met haar gezin de traditie in ere. In deze blog deelt ze ideeën om je huis te versieren met Halloween én leuke uitjes.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Spelletjes enzo

☆Een spelletjes marathon doen is altijd gezellig! Hier vind je de leukste spelletjes voor verschillende leeftijden.

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Dennis speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

☆De kids programmeren graag. Met MIT apps Scratch (vanaf 8) en Scratch Junior (vanaf 5) leren kinderen programmeren. Voor oudere kinderen is er Code.org, ontwikkeld door Bill Gates en Mark Zuckerberg. Voor zoonlief bestelde ik het boek Programmeren voor kinderen (Bol.com), dat helpt hem met Scratch.

☆Zelf een game bouwen is ook leerzaam en leuk, dat kan gratis met de Klokhuis Game Studio.

Lees ook: de leukste online workshops en kinderactiviteiten.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Boeken en doeboeken

☆Een dik boek uit de kast pakken en de kinderen heel veel verhalen voorlezen. Zo’n fijne klassieker waar je vroeger zelf ook zo van genoot, dit zijn mijn favoriete kinderboeken.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. En tijdens het luisteren ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren of een groot bouwwerk maken.

☆Onze kinderen zijn gek op speel- en oefenboeken, die staan vol opdrachten die passen bij de leeftijd van je kind. Ook de Denksport Puzzelboeken (Bol.com) doen de kids graag.

☆Er is een boek van Tina en Flow! Vol opdrachten én fijne printjes om mee te knutselen. Kleine meis gaat er deze herfstvakantie mee aan de slag. Het is te koop bij Bol.com.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. Er is een boek van Tina en Flow! Vol opdrachten én fijne printjes om mee te knutselen. Kleine meis gaat er deze herfstvakantie mee aan de slag.
Nieuwe kinderboeken

◇Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek Gigagroen. Wil je de kinderen wat leren over de natuur? Kijk dan naar onze tips voor kinderboeken over de natuur. Je vindt er een bosboek, maar ook een boek over stadsnatuur, want de natuur om je heen is net zo leuk.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

◇Met kleine meis ga ik de Grote Vincent van Gogh Atlas junior editie verder lezen. Deze laat het leven van Vincent van Gogh zien, door de tijd heen. Zo zie je waar hij in zijn leven allemaal gewoond heeft en wat hij daar schilderde. De bladzijden staan vol schilderijen, maar ook foto’s, landkaarten en leuke illustraties. Daardoor zijn de stukjes tekst overzichtelijk voor kinderen, bovendien is het voor wat grotere kids toegankelijk geschreven. Te koop bij Bol.com en Libris. Het Playmobil poppetje van Van Gogh kocht kleine meis in het van Van Gogh Museum. 

Bekijk hier onze tips om te knutselen met Van Gogh en andere kunstenaars.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

◇Met zoonlief ga ik alles Alles over sociale media verder lezen, een aanrader voor tieners! Het is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, schrijver en illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken. Heel belangrijk: er is een mooie balans tussen het positieve en het negatieve van sociale media. En de voorbeelden en quizjes zijn natuurlijk erg aansprekend. Te koop bij Libris en Bol.com.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Dit boek is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, een schrijver en een illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken.

Kijken in de herfstvakantie

☆Een thuisbioscoop is natuurlijk heel gezellig. Popcorn en frisdrank erbij, gordijnen dicht en met zijn allen tegen elkaar op de bank. Kun je er geen genoeg van krijgen? Je kunt natuurlijk ook een film marathon doen. Pak je oude dvd’s uit kast, of kijk een film bij Pathé Thuis.

◇Vanaf 17 oktober is Waku Waku terug, dagelijks om 18.25 uur NPO Zapp. Jeugdsentiment met deze spelshow vol vragen over dieren.

◇Sinds begin oktober is de spannende serie Zenith II iedere zondagavond te zien op NPO Zapp. In de herfstvakantie kan je tiener dus mooi deel I en de eerste afleveringen van deel II van Zenith bingen.

Lees ook: de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. Zoals leuke kinderfilms kijken

Lekker eten

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids. Bijvoorbeeld pepernoten of stoombootcake. Of pannenkoeken of pizza bakken.

◇Wij gaan pannenkoeken bakken als ons nichtje komt logeren, inmiddels ook al een traditie.

☆Ons appelboompje in de tuin wordt steeds groter, dus we hadden een flinke oogst. We hebben dit jaar bananenbrood al gebakken met appels. Maar zijn nog appels over om in de herfstvakantie wat lekkers mee te maken.

Kinderkookcafé thuis: de kinderen maken het avondeten, met een beetje hulp.

Pompoensoep maken, waarmee je dan gelijk een Halloween lampion kan maken.

☆In de avond is het al koud, maar op een mooie dag kun je overdag nog prima een BBQ doen. Met deze lekkere BBQ recepten.

☆Op een koude dag maken we warme chocolademelk, of erwtensoep, want nu mag het weer.

☆Ieder jaar maken we een winterkruidentuintje. Dat kan op een hoekje van de keuken, op de tafel of in de vensterbank.

Bekijk ook: 101 gezonde kindvriendelijke recepten

Appels plukken in de herfst en natuurlijk iets lekkers er van maken.

Cocoonen in huis

☆De vakantie is een mooi moment om het oude speelgoed samen uit te zoeken. Wat weg kan geven we aan vrienden, een goed doel, school, kinderdagverblijf of een restaurant met speelhoek. We vinden altijd ook speelgoed terug dat juist helemaal niet weg mag, waar de kinderen nu lekker mee kunnen spelen.

☆Tijd om samen de winterkleding uit te zoeken. Hoe leuk is het om die beenwarmers weer aan te kunnen en die leuke gekleurde sjaals en mutsen?

☆In de herfstvakantie maken we samen het huis klaar voor de herfst. We halen de kussens en dekentjes weer tevoorschijn, zetten kaarsen neer en hangen dat mooie knutselwerk op.

☆We beginnen alweer na te denken over Sinterklaas en Kerst. De eerste dikke speelgoedcatalogus lag alweer op de mat en de kinderen hebben al aangekruist wat ze willen hebben… alles dus 😉

Lekker laat opblijven

Laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken, een tip van Roos.

☆Af en toe leggen we de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie. Dan gaan we lekker met zijn allen film kijken. Of we stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen.

☆Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren, een traditie van Miriam.

Leuke uitjes voor de herfstvakantie

☆Ga eens één op één met je kind, zonder broer of zus. Dan zijn ze opeens zo relaxed, een tip van Corrien.

◇Deze foto werd vorige herfst door Bete Photography gemaakt, in opdracht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het interview kun je op Instagram teruglezen. Ook deze herfstvakantie gaan we zeker naar de bieb. Veel bibliotheken organiseren ook leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. Naar de bieb om een grote stapel leuke boeken uit te zoeken. Veel bibliotheken organiseren ook leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Deze foto werd vorig jaar door Bete Photography gemaakt, in opdracht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het interview kun je op Instagram teruglezen.

Attractieparken in de herfst

☆Altijd leuk: een dagje naar een attractiepark. Die zijn vaak relatief rustig in de herfst, zeker als je op een studiedag gaat. Bij de Efteling, bij Duinrell, bij Plopsa, bij Slagharen en bij Disneyland Parijs kun je ook slapen. Daardoor hoef je niet alle attracties in één dag te doen. Sommige attracties kun je uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. Nog leuker: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs.

☆Veel dierentuinen zijn prachtig in de herfst. Onze favorieten: Artis in Amsterdam, Burgers’ Zoo in Arnhem, Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Almere Jungle in Almere, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Blijdorp in Rotterdam. Die laatste zie je hier op de foto, daar zijn we pasgeleden geweest. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je zelfs tussen de wilde dieren slapen, heel erg tof. Wij schreven een review over het Safari Resort.

◇21 oktober – 7 januari zijn de Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Als de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen, komt een magische waterwereld tot leven. Dit lichtspektakel is een wereld vol kleur en prachtige wezens. Leuk voor de herfstvakantie of daarna dus.

Aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen heeft onvoorstelbaar veel vissen. Maar ook otters, roggen, zeepaardjes en nog veel meer. Ernaast ligt Legoland Discovery Centre, je kunt een combinatieticket kopen.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

Citytrip met je kind in de herfstvakantie

☆Een citytrip is super leuk om met een van de kids of met het hele gezin te doen.

☆Een citytrip is extra leuk als je met de trein gaat. Wist je dat je kind gratis met de trein mee kan? Hoe je dat regelt lees je hier op Leuk met kids. Voor tieners zijn er goedkope dagkaarten.

☆Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve escape game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Zoonlief heeft dit hoog op zijn bucketlist staan.

◇Iedere vakantie gaan we wel wat leuks doen in Amsterdam, onze woonplaats. Hier vind je onze favoriete uitjes in Amsterdam met kids. Deze herfstvakantie gaan we met kleine meis een dagje naar de Pijp. Als voorbereiding heeft ze alvast mijn blog over de Pijp gelezen en alvast bedacht dat ze weer naar Blond wil. Zo leuk als je kind groter wordt en dit soort dingen zelf bedenkt!

◇Van Amsterdamse Bodem heeft met chef en kookboekenschrijver Samuel Levie De Grote Smaken Speurtocht door Amsterdam-West gemaakt. Lopend of met de fiets ga je met een gratis routekaart langs zijn favoriete culinaire adressen in Westerpark en Bos en Lommer.

☆Vorig jaar zijn we in de herfstvakantie naar Rotterdam geweest, zo’n leuke stad! Hier vind je al onze kindvriendelijke tips in Rotterdam. We hebben er een nachtje geslapen, in een familiekamer van Stayokay Rotterdam, in de wereldberoemde gele Kubuswoningen.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

Herfstvakantie activiteiten voor tieners en oudere kinderen

☆Leuk om even de energie kwijt te raken: een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL.

☆Bij The Park Playground beleef je samen VR experiences, leuk met een groep. In deze virtuele ervaring maak je je eigen avontuur, maar iedereen er kan apart rondlopen. Denk aan De Mol in VR, een escape room of een sci-fi avontuur.

☆In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island.

☆Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen.

AMAZE van ID&T in Amsterdam is een tof uitje met tieners. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het spannend maakt. Amaze is vanaf 10 jaar. In deze review van AMAZE vertellen we meer.

Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds ligt op de Dam in Amsterdam. Leuk om selfies met beelden van sterren te maken. Tieners kunnen daarna meteen shoppen in de Kalverstraat.

Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.

The Amsterdam Dungeon is een spannende interactieve tour, waarin je zelf een rol speelt. In verschillende shows word je meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis van Amsterdam. Met heksenjagers, brandstapels en meer.

Bekijk ook: => 101 uitjes met tieners in Nederland en België

Amaze van ID&T: uitje in Amsterdam voor tieners en volwassenen. Festival organisator ID&T heeft een nieuw uitje in Amsterdam geopend: AMAZE. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows. Het is een uitje voor tieners en volwassenen, dus ik ging erheen met zoonlief. In deze review vertel ik meer over AMAZE. 

Tuinen en speeltuinen

☆Andere speeltuinen in eigen stad ontdekken is altijd leuk! Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen en speelboerderijen.

☆Bij de herfst hoort de appelpluk. Tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels plukken, lekker idyllisch door de boomgaard lopen.

☆Op een mooie dag samen lunchen op een terras. In dit artikel vind je kindvriendelijke restaurants in heel Nederland. Op veel plaatsen staan de strandtenten er ook nog.

Lees ook: heel veel uitjes voor kinderen  en heel veel uitjes voor tieners

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen! Dit is de Fruittuin van West in Amsterdam.

Naar het bos in de herfst

☆Laarzen aan en het bos in gaan, de geur van het bos opsnuiven en herfstmateriaal verzamelen om te knutselen. Deze herfstvakantie komt de oppashond een paar keer, dus we gaan lekker veel naar het bos!

☆Lekker vies worden bij de Oerrrr speelnatuur van Natuurmonumenten.

☆De natuur ontdekken op een Kabouterpad. Een mooie manier om kleintjes te laten wandelen en de natuur te ontdekken.

☆Ben je bang dat de kids vies en nat worden? Kijk dan even naar deze toffe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen.

Lees ook: tips om de natuur in te gaan met kids 

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

☆Dit gaan we vaker doen: lekker samen met de kids fietsen in een mooi natuurgebied. Natuurpark Lelystad is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Je ziet hier namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Hier vertel ik meer over Natuurpark Lelystad.

☆Voor oudere kinderen is een klimbos leuk. Lees bijvoorbeeld onze review van Fun Forest, die zitten in verschillende steden.

☆Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Bijvoorbeeld door wandelen te combineren met een frisbee parcours in de duinen. Ook ideaal voor de herfst, want je krijgt het er lekker warm van!

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

☆Stinken schoenen na een dagje spelen of sporten? Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh review: een oplossing voor stinkende en natte schoenen. Wat kunnen schoenen ontzettend stinken en sportschoenen waarschijnlijk het allerergst. Maar ook na een lange werkdag of schooldag ruiken schoenen bepaald niet fris. Shoefresh heeft daar wat op bedacht: een apparaat dat je schoenen opfrist. Wij testten de Shoefresh opod.

Picknicken

☆Onderweg nemen we ook wat lekker warms mee. Deze lekvrije isoleerflessen heb ik van Mepal gekregen (te koop bij Mepal en bij Bol.com). Die zitten in dit seizoen zitten vol warme dingen. Koffie, thee en chocolademelk (met mini-mallows van Frisia bij AH). Heerlijk om even mee op te warmen! Maar er gaan natuurlijk ook gewoon bammetjes en wat fruit mee. De handstand op de foto was trouwens een idee van kleine meis, ik had iets anders in gedachte, maar dit was veel leuker!

☆Wil je echt uitpakken, dan vind je hier leuke picknick recepten.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen! Op de foto zie je onze thermosflessen of isoleerflessen van Mepal

Binnen uitjes voor de herfst

Zwemmen is leuk en bovendien is het belangrijk om af en toe te oefenen. Dus hop, naar het zwembad.

☆In de herfst kun je je alvast voorbereiden op de wintersport. Of uitproberen of je kind skiën leuk vindt.

☆Zoonlief heeft een keert gekart met een vriendje. Kartfabrique Utrecht staat daarom hoog op zijn wensenlijstje.

☆Als het echt lang slecht weer is ga ik een binnenspeeltuin overwegen. Of een klimhal waar kinderen zich makkelijk zelf kunnen zekeren. Bij een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL kunnen kinderen en tieners hun energie ook kwijt.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloop. Ik vind het fantastisch en dochterlief ook, zou het een erfelijk dingetje zijn?

☆Samen lunchen in een leuk café of restaurant.

Bekijk ook onze lijst met kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. Dignita de Hoftuin in Amsterdam aan de Amstel

Naar het museum in de herfst

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea.

☆Wij gingen bijvoorbeeld naar Leiden voor Naturalis en Museum Boerhaave, naar Noordwijk voor Space Expo, naar Den Haag voor Madurodam en de museum tram, naar Rotterdam voor het Maritiem Museum en Villa Zebra en naar Dordrecht voor het Dordrechts Museum. En naar Deventer voor het Speelgoedmuseum, naar Utrecht voor het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum, naar Lelystad voor luchtvaartmuseum Aviodrome, naar Arnhem voor het Watermuseum, naar Leerdam voor Geofort Herwijnen en naar Eindhoven voor het DAF Museum. Naar Amsterdam voor wetenschapsmuseum NEMO, het Scheepvaartmuseum, het Paleis op de Dam, het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, de Hermitage, filmmuseum EYE, microbenmuseum Micropia of de Museumtramlijn, naar Muiden voor het Muiderslot en naar Enkhuizen voor het Zuiderzeemuseum.

◇Deze herfstvakantie staat Aviodrome in Lelystad in het teken van ruimtevaart. Kids worden astronaut of technicus en leren alles over de ruimte. Wij gingen er deze zomer heen, Dennis schreef een review over Aviodrome. Een aanrader met goed en slecht weer!

◇In het Rijksmuseum is de tentoonstelling Clara en de onderkruipsels, met kunst over dieren. In de herfstvakantie zijn er allerlei kids activiteiten bij. Zo deden we een speurtocht en tekenden insecten na. Dat was weer een puntje van de bucketlist: tekenen en schilderen in het Rijks. Al willen we ook nog een keer naar de tekenschool! En weet je dat je wat kunt drinken in de tuin van het Rijksmuseum? De tuin is gratis toegankelijk, dus dat kun je ook doen als je gewoon in de buurt bent.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: herfstvakantie activiteiten. In het Rijksmuseum zijn altijd leuke activiteiten voor kinderen en tieners in de schoolvakanties.

Nog meer cultuur in de herfst

◇Wij zijn deze herfstvakantie naar As You Like It van De Toneelmakerij en Circus Treurdier geweest (draait tot januari). Een moderne liefdeskomedie van Shakespeare. Als Rosalinde en Orlando elkaar ontmoeten op een poetry slam, worden ze hopeloos verliefd. Maar het gaat daar zo mis, dat ze beide op de vlucht slaan. Op de zweverige camping van Rosalindes vader in de Ardennen, ontmoeten ze elkaar toevallig weer. Maar Rosalinde vraagt zich af of Orlando’s liefde wel echt is… Wij bezochten de première met meiden van acht, in Internationaal Theater Amsterdam (meer foto’s op Instagram). Ze vonden de voorstelling fantastisch, maar we spraken ook een jongen van elf die enthousiast was. Het verhaal gaat super snel en bevat veel muziek en zang. De familievoorstelling is vanaf acht jaar en heeft voor ouders én kinderen leuke grappen. Heden en verleden lopen op een hilarische manier door elkaar heen.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: herfstvakantie activiteiten. Zoals leuke culturele uitjes en museum tips. Zo toeren De Toneelmakerij en Circus Treurdier door Nederland met As You Like It. Een moderne liefdeskomedie van Shakespeare.

◇Er zijn deze herfst verschillende nieuwe films in de bios. Wij gaan deze herfstvakantie De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok bekijken (lees hier meer). KNOR is ook een aanrader, die draait nu in heel veel extra bioscopen, omdat deze animatiefilm verschillende Gouden Kalveren won (lees hier meer). Maar KNOR is inmiddels ook al thuis te bekijken via Pathé Thuis.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de herfstvakantie

Herfstvakantie bestemmingen in Nederland

☆Zoek je een leuk vakantiepark, hotel of camping? Kijk eens naar onze favoriete bestemmingen voor de herfstvakantie. We schreven ook een aantal reviews van vakantiehuisjes en hotels.

☆Of kijk bij de parken van Landal, Europarcs, Beekse Bergen of Dierenbos. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. En de hostels van Stayokay zitten zowel in steden als in de natuur.

☆Vorige herfst bezochten we safaritenten glamping Landal Gooise Heide. Op dit park is een kleine speeltuin en een restaurant. Geen groot kindervermaak dus, wel lekker spelen in de natuur. Daarnaast zijn er wandeltochten langs heides en door bossen. Fijn voor hondenliefhebbers: je mag je hond meenemen. De safaritenten worden in de herfst knus verwarmd. Speelpark Oud Valkeveen zit niet ver weg, net als speelbos ’t Laer en restaurant Heidezicht. Ik schreef een review over Landal Gooise Heide.

☆Vorige herfstvakantie boekten we een nachtje in de Stayokay in de wereldberoemde gele Kubuswoningen in Rotterdam. We sliepen in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Compleet met klimwand, ringen, zitzak en verrekijker. Ik schreef een review van Stayokay Rotterdam.

◇Deze herfstvakantie gaan we een nachtje naar Stayokay Gorssel bij Deventer. Dit is een hostel met bijzondere houten buitenkant in de vorm van een Noors jachthuis. We gaan dan naar Zutphen, maar ook zeker leuke dingen doen in Deventer. Na afloop hebben we natuurlijk een blog over Stayokay Gorssel gemaakt.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

Herfstvakantie bestemmingen buiten Nederland

◇Deze zomer gingen we naar Parijs. Op onze eerste dag gingen we met de hop on hop off bus langs allerlei toeristische attracties in het centrum van Parijs. Daarmee zie je in korte tijd veel van Parijs. Maar op de tweede dag wilden we juist wat meer de sfeer van Parijs proeven en wat meer de tijd nemen. Daarom gingen we naar Montmartre met de kids. Ook leuk met kids: Disneyland Parijs, wij kwamen er helaas niet aan toe. Zoek je nog een leuk hotel, huisje of camping? Bekijk dan onze tips om te overnachten in en rond Parijs.

Landal Mont Royal ligt in de Moezel, ongeveer 4 uur rijden vanaf Nederland. Het heeft een adembenemend uitzicht op een kronkelende rivier, schattige dorpjes en glooiende wijnvelden – en natuurlijk een grote speeltuin en een zwembad. Echt een plek om er even helemaal uit te zijn. Lees hier onze review van Landal Mont Royal.

☆Wat een toffe stad is Hamburg met kids! Stoere oude pakhuizen, een hippe nieuwe havenwijk, leuke speeltuinen voor kinderen, gave attracties voor gezinnen, een fijn hotel en een leuke sfeer. We gingen drie nachten, maar we waren alle vier nog niet lang uitgekeken, we hadden wel een week in Hamburg willen blijven.

Bekijk hier meer tips in Duitsland en in Frankrijk.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

Nog meer herfst activiteiten om deze herfstvakantie te doen met kids

Na het lezen van deze blog weet je vast wat te doen in de herfstvakantie met jullie kinderen. Maar op Leuk met kids vind je nog veel tips voor activiteiten in de herfst en herfstvakantie. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips. Dus kom regelmatig even terug voor meer kids herfst activiteiten in de herfstvakantie!

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen!

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids